Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Τρίτη, 23 Αυγούστου 2011

Η Μπγιορκ δείχνει στη μουσική τον δρόμο προς το μέλλον,του Σάκη Δημητρακόπουλου

Το νέο άλμπουμ της πρωτοποριακής ισλανδής τραγουδίστριας ανοίγει νέους δρόμους,

Οτι η Μπγιορκ αποτελεί ιδιάζουσα περίπτωση στον κόσμο της μουσικής είναι γνωστό. Οπως γνωστό είναι το γεγονός ότι ιδίως τα τελευταία χρόνια έχει ξεφύγει από το μοντέλο που θέλει τους ποπ και ροκ σταρ να ηχογραφούν και να κυκλοφορούν ένα άλμπουμ και στη συνέχεια να βγαίνουν για περιοδεία. Κάθε νέα δουλειά της ισλανδής τραγουδίστριας ξεχωρίζει. Είτε επειδή παρουσιάζει συνθέσεις-εικαστικά γεγονότα, είτε επειδή τα βιντεοκλίπ της... ουδεμία σχέση έχουν με εκείνα των υπολοίπων, είτε ακόμη διότι δεν διστάζει να μετατρέπει τις περιοδείες της σε δυσπρόσιτα- αλλά πάντα σαγηνευτικά- για τα μεγάλα ακροατήρια δρώμενα. Τέσσερα χρόνια λοιπόν μετά το εξαιρετικό και αρκετά πειραματικό «Volta», η Μπγιορκ επανέρχεται αυτόν τον Σεπτέμβριο με ακόμη ένα φιλόδοξο έργο το οποίο τιτλοφορεί «Βiophilia». Το άλμπουμ αυτό αναμένεται να καταγραφεί στην ιστορία ως το πρώτο που αποτελείται εξ ολοκλήρου από εφαρμογές (applications) οι οποίες θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με την Αpple. Η ίδια μάλιστα περιγράφει γενικότερα το πρότζεκτ ως «μια multimedia συλλογήμε μουσική ευρέος πεδίου, Ιnternet, εικαστικές εφαρμογές και συναυλίες» με βασικό άξονα το περιβάλλον.

Αυτό είναι αστείο ?

Η Σελήνη είναι ηλικιακά ένα μωρό

σεληνη,φεγγαρι,πλανητες,ηλιακο συστημα,"Σε σχέση με τους υπόλοιπους πλανήτες στο ηλιακό μας σύστημα, μόλις άρχισε να ... μπουσουλάει." Νεώτερα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι επιστήμονες δείχνουν ότι έχει ηλικία μόλις 4,36 δισεκατομμύρια χρόνια και όχι 4,5δισ.!
Η Σελήνη πιστεύεται ότι σχηματίστηκε, κατά την ταραχώδη πρώιμη φάση δημιουργίας του ηλιακού μας συστήματος, πριν από περίπου 4,5 δισ. χρόνια, μετά από μία σύγκρουση ανάμεσα στον πλανήτη μας και σε ένα άλλο ουράνιο σώμα.
Τώρα, οι ερευνητές, του Εργαστηρίου Λόρενς Λίβερμορ στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, έκαναν νέες γεωχημικές αναλύσεις σε δείγματα σεληνιακών βράχων (που έφερε το 1972 η αποστολή «Απόλλων 16») εφαρμόζοντας νέες τεχνικές χρονολόγησης.
Μέχρι σήμερα, εκτιμάτο ότι η Σελήνη δημιουργήθηκε μόνο 30 εκατ. χρόνια μετά τη δημιουργία του ηλιακού συστήματος, που θεωρείται ότι έχει ηλικία 4,57 δισεκατομμύρια χρόνια.

Τι συμβαίνει στον Μάριο όταν πέφτει σε ένα πίτ .

Το πρώτο ξενοδοχείο στο ..διάστημα

Οι κρατήσεις άρχισαν ,θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας...
Το πρώτο διαστημικό ξενοδοχείο φαίνεται ότι είναι στοίχημα που θα κερδίσει η Ρωσία καθώς ήδη τα σχέδια για αυτό το μεγαλόπνοο εγχείρημα παρουσιάστηκαν αυτήν την βδομάδα στη Μόσχα, από την Ρωσική εταιρεία Orbital Technologies.
Στόχος της εταιρείας είναι να κεντρίσει τον ενδιαφέρον των εύπορων τουριστών, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία, σε ένα σημείο όχι πάνω στον πλανήτη, αλλά πάνω από αυτόν, που σίγουρα λίγοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μέχρι τώρα.
Αν και το πόσο για μία 5νθήμερη διαμονή μπορεί να μην είναι τόσο «αστρονομικό» όσο θα περίμενε κανείς, μιας και μιλάμε για 114.000 ευρώ, το ζήτημα είναι ότι πρέπει να φτάσουμε και με κάποιο τρόπο στο διαστημικό ξενοδοχείο. Τα διαστημικά, λοιπόν, οδοιπορικά υπολογίζεται ότι θα κοστίζουν περίπου 285.000 ευρώ, άρα σε σύνολο μιλάμε για 399.000 ευρώ, κάτι λιγότερο από μισό εκατομμύριο ευρώ θα είναι το δηλαδή το πακέτο για κάθε άτομο.
Μέχρι στιγμής περίπου 500 άτομα έχουν απολαύσει τον πλανήτη μας έξω από την ατμόσφαιρα του και εκτός από ελάχιστους πλούσιους, όλοι οι υπόλοιποι είναι εκπαιδευμένοι αστροναύτες, αυτό φαίνεται πως θα αλλάξει σε λίγα χρόνια.
Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Sergei Kostenko, δήλωσε πως η άνεση που θα προσφέρει το ξενοδοχείο τους, θα είναι απείρως καλύτερη από αυτή του διαστημικού σταθμού. Η χωρητικότητα του θα είναι για εφτά μόλις επισκέπτες και θα μπορούν να φιλοξενηθούν στις 4 καμπίνες του. Η κάθε καμπίνα, όγκου 20 κυβικών μέτρων, θα διαθέτει τεράστια παράθυρα για να μπορούν οι διαστημικοί τουρίστες να δουν από μια άλλη ματιά τον πλανήτη και ένα πραγματικά έναστρο σύμπαν.
Η ονομασία του θα είναι CSS( Commercial Space Station)(Εμπορικός Διαστημικός Σταθμός) και θα κατασκευαστεί σε απόσταση 350 χιλιομέτρων από την επιφάνεια της Γης. Η πρόσβαση, δε, σε αυτόν θα πραγματοποιείται με τους Ρώσικους πυραύλους Soyuz.
Οι πελάτες θα έχουν να διαλέξουν κρεβάτια κάθετα ή οριζόντια, ενώ οι ντουζιέρες θα είναι απόλυτα σφραγισμένες ώστε να αποτρέπει το νερό να διαφεύγει σε σημεία που δεν θα έπρεπε. Όσον αφορά το φαγητό, θα προσληφθούν διάσημοι σεφ για να προπαρασκευάζουν εδέσματα από τη Γη και να αποστέλλεται μαζί με τους πελάτες στο ξενοδοχείο.
Σύμφωνα με τα λεγόμενα του κυρίου Konstenko, η λειτουργία του αναμένεται μέχρι 2016, αρκετά νωρίτερα δηλαδή, από αυτή του ξενοδοχείου του ιδιοκτήτη της Virgin Richard Branson.

Κορίτσια σε μίνι φούστες και παντελόνια .

minifaldas_1
minifaldas_4
minifaldas_7
minifaldas_11
minifaldas_12
minifaldas_13
minifaldas_16

Αναβαθμίζεται το Σούνιο με 1,65 εκατ. ευρώ,Μαρία Θερμού

Δημιουργούνται ελεγχόμενες διαδρομές για τους επισκέπτες και στάσεις για ενημέρωση και ανάπαυση,

Το Σούνιο, ένας από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Αττικής, ιερό του Ποσειδώνα και φρούριο για τον έλεγχο των θαλάσσιων δρόμων του Σαρωνικού κατά την αρχαιότητα και σήμερα ένας τόπος με μεγάλη επισκεψιμότητα αναβαθμίζεται στο σύνολό του. Χάρη στο πρόγραμμα με το οποίο εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ, προϋπολογισμού 1.650.000 ευρώ, τα μνημεία του προστατεύονται και αναδεικνύονται ενώ ιδιαίτερα μέτρα λαμβάνονται για την καλύτερη πρόσβαση και περιήγηση των επισκεπτών στο χώρο. Συγκεκριμένα:

Δημιουργούνται ελεγχόμενες διαδρομές για τους επισκέπτες (κύριες και δευτερεύουσες) και στάσεις για ενημέρωση και ανάπαυση.

Τα μνημεία οριοθετούνται με κατάλληλες περιφράξεις ενώ τοποθετούνται ενημερωτικές πινακίδες.

Φυλάκια θα τοποθετηθούν στο ιερό του Ποσειδώνος και στο ιερό της Αθηνάς ενώ θα γίνει νέα περίφραξη του ιερού της Αθηνάς Σουνιάδος.

...Aυτά που θέλουν οι γυναίκες..


"Ο Αντρας που θα παντρευτώ θα είναι απο σόι ,σκληρό κολαρο θα φορεί με ολόχρυσο ρολόι,θα είναι όμορφος πολύ ,θα βάζει και..κολονια..κλπ....αυτές ήταν περίπου οι απαιτήσεις τις Μαρθας Καραγιάννη στο ρόλο μιας νησιωτοπουλας στην ταινία "Γοργόνες και Μάγκες" τι γίνεται όμως σήμερα? Τι θέλουν οι γυναίκες? διαβάστε και πάρτε μια ιδέα...
Απαιτήσεις γυναίκας από άντρα 25 ετών:
1. Όμορφος
2. Γοητευτικός
3. Επιτυχημένος επαγγελματικά
4. Ευφυής
5. Τέλειος εραστής
Απαιτήσεις γυναίκας από άντρα 35 ετών:

1. Εμφανίσιμος χωρίς καράφλα
2. Να έχει αρκετά χρήματα για δείπνο σε ακριβό εστιατόριο
3. Να ακούει περισσότερο από όσο μιλάει
4. Να γελάει στα αστεία της την κατάλληλη στιγμή
5. Να επιζητάει τον ρομαντικό έρωτα μια φορά την εβδομάδα

Απαιτήσεις γυναίκας από άντρα 45 ετών:
1. Όχι πολύ άσχημο, δεν πειράζει η φαλάκρα
2. Να είναι σε καλή φυσική κατάσταση, ώστε να μπορεί να μετακινεί τα έπιπλα
3. Να θυμάται να κατεβάζει το καπάκι της τουαλέτας όταν τελειώνει την ανάγκη του
4. Να ξυρίζεται τα περισσότερα Σαββατοκύριακα
5. Να φοράει μπλούζες που κρύβουν την κοιλιά του


Απαιτήσεις γυναίκας από άντρα 65 ετών:
1. Να μην φοβίζει τα μικρά παιδιά με την εμφάνιση του
2. Να θυμάται που είναι η τουαλέτα
3. Να μην ξεχνά γιατί γελάει
4. Να θυμάται που ξέχασε τη μασέλα του
5. Να θυμάται όταν...

Απαιτήσεις γυναίκας από άντρα 75 ετών:
1. Να μπορεί να αναπνέει
2. Να θυμάται να αναπνέει
3.Α..! να μην ξεχνά να αναπνέει....
Τίποτα δηλαδή...

Διαβάστε περισσότερα http://ektiesthisi.blogspot.com/2011/08/blog-post_21.html#ixzz1VqiIBXOn

Ο γύρος του κόσμου με μια τρίχορδη κιθάρα,Είναι δύσκολο να ακολουθήσει κανείς το νήμα της πορείας μιας τόσο πολυτάραχης ζωής, αλλά σύμφωνα με τα λεγόμενά του (παρόλο που είναι βέβαιο ότι ο ίδιος προτιμά τον μύθο από την πραγματικότητα), αφού το έσκασε από το σπίτι στην εφηβεία, περιπλανήθηκε στον αμερικανικό Νότο για μια δεκαετία, κάνοντας και μια μικρή θητεία στη φυλακή για να καταλήξει στα τέλη των σίξτις στη φωλιά των χίπηδων και της αντικουλτούρας, στο Σαν Φρανσίσκο, όπου γνώρισε και την Τζάνις Τζόπλιν.

«Μάκβεθ» με τα μάτια του Χίτσκοκ,Η αγγλική θεατρική ομάδα Punchdrunk κάνει κατάληψη στη Νέα Υόρκη με μια παράσταση που συνδυάζει το θέατρο, την εγκατάσταση και τη συμμετοχή του κοινού. Το αποτέλεσμα; Μια σαιξπηρική τραγωδία ανεβασμένη με την τεχνική του φιλμ νουάρ
Πριν από έναν χρόνο οι τρεις αποθήκες στην αριθμό 530 της West 27th Street του Τσέλσι στο Μανχάταν ήταν παντελώς άδειες, απομεινάρια μιας βιομηχανικής ζώνης που κάποτε έζησε μεγάλες στιγμές και μόνο πρόσφατα αναβίωσε ως συγκρότημα γκαλερί. Το φετινό καλοκαίρι στους έξι ορόφους του συμπλέγματος λειτούργησαν ούτε λίγο ούτε πολύ ένα - στοιχειωμένο - νοσοκομείο, ένας κήπος με μπαχαρικά, μία αποκρουστική αίθουσα ταρίχευσης ζώων και ένα μικρό ζαχαροπλαστείο με καραμελωτά. Εστω και σε μικρή κλίμακα - το μέγεθος ενός δωματίου -, έστω και χωρίς υπηρετικό προσωπικό.

Το ντιζάιν παίζει μπάλα,
Της Διονυσίας Μαρίνου,

Η έκθεση «Ντιζάιν και ποδόσφαιρο» στο Σεντ Ετιέν της Γαλλίας παρουσιάζει δημιουργίες νέων καλλιτεχνών – από φορητά τέρματα μέχρι ζωγραφικούς πίνακες – που εμπνέονται από την αδρεναλίνη και τη στρατηγική του γηπέδου

Στην εποχή που ο Μπέκαμ δημιουργεί θόρυβο με τα καλοσχεδιασμένα τατουάζ και το Allianz Arena του Μονάχου αποτελεί την τελευταία λέξη της αρχιτεκτονικής τεχνολογίας, μία έκθεση με τίτλο «Ντιζάιν και ποδόσφαιρο - ένα ομαδικό παιχνίδι» δεν πέφτει ψηλοκρεμαστή από το πουθενά. Τις εκλεκτικές συγγένειες μεταξύ των δύο τεχνών - ας μη γελιόμαστε - ανέλαβε να προμοτάρει το καλλιτεχνικό δίδυμο των Sismo. Ο Αντουάν Φενολιό και ο Φρεντερίκ Λεκούρ έστησαν με δεξιοτεχνία την έκθεση στην «Πόλη του Σχεδίου» (Cite du Design) στο Σεντ Ετιέν της Γαλλίας.

Κι όμως, πουλάνε!Επιστροφή στα πάτρια, με την Κηφισίας να θυμίζει πίστα αεροδρομίου σε μέρα γενικής απεργίας.
Κι εκεί που τίποτα δεν κουνιέται (δεν αναπνέει, δεν υπάρχει) να σου το «Φίλα με ακόμα» των Μουζουράκη - Μαραβέγια να χτυπάει στο διπλανό κινητό. Να το παίζουν τα ραδιόφωνα. Να το ακούς σε συνδυασμό με πρωινή ομελέτα, με τεκίλα το ηλιοβασίλεμα κ.λπ.
Αναρωτιέμαι αν πούλησε ο έρημος ο δίσκος του («Ιπτάμενος Δίσκος»), που κατά τα άλλα ουδεμία σχέση είχε με το εν λόγω τραγούδι. Και ήταν και μέτριος.
Αλλά ποιος πουλάει πια για να πουλήσει και ο Μουζουράκης; Μάντεψε ποιος...
Να το πω, να το πω...
Φέτος πούλησαν οι Πυξ Λαξ επανασύνδεση (γεμάτο ΟΑΚΑ, κάτι σαν όνειρο θερινής νυκτός στις μέρες μας). Και ο Ρέμος δίσκους.
Τυχαίο; Δεν νομίζω...

Τρεις καρκίνοι - μια μετάλλαξη,


Μεταλλάξεις στο γονίδιο STAG2 αποτελούν το πρώτο βήμα για την ανάπτυξη των καρκινικών όγκων,

IΩΑΝΝΑ ΣΟΥΦΛΕΡΗ

Η γενετική σύνδεσή τους υποδεικνύει κοινό μηχανισμό ογκογένεσης,

Τι κοινό έχει το μελάνωμα (καρκίνος του δέρματος), το γλοιοβλάστωμα (καρκίνος του εγκεφάλου) και το σάρκωμα του Edwin (καρκίνος των οστών); Ένα μεταλλαγμένο γονίδιο STAG2, λένε αμερικανοί ερευνητές του Πανεπιστημίου Georgetown στην Ουάσιγκτον με άρθρο τους στην έγκριτη επιστημονική επιθεώρηση Science.

Χαρτογραφήθηκε η «μετανάστευση» των πάγων της Ανταρκτικής,


Την κίνηση των πάγων από τα κεντρικά προς τα παράλια της Ανταρκτικής κατάφεραν να στριμώξουν σε έναν χάρτη οι ειδικοί,

ΕΙΡΗΝΗ ΒΕΝΙΟΥ

Αμερικανοί επιστήμονες υποδεικνύουν σε αυτόν τον ρυθμό εξαφάνισής τους,

Για πρώτη φορά αμερικανοί ειδικοί δημιούργησαν έναν πλήρη χάρτη στον οποίο καταγράφεται το λιώσιμο των πάγων της Ανταρκτικής, ως συνέπεια των κλιματικών αλλαγών που οφείλονται στο φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Μοιραία και ...κολλώδης έλξη!


Το θαύμα της σύλληψης προσπαθούν να αποκρυπτογραφήσουν οι ειδικοί,


ΕΙΡΗΝΗ ΒΕΝΙΟΥ

Διεθνής ομάδα επιστημόνων αποκάλυψε την ουσία που «δένει» ωάριο και σπερματοζωάριο,

Την ουσία που περιβάλλει το ανθρώπινο ωάριο χαρίζοντάς του την κολλώδη επιφάνεια επάνω στην οποία προσκολλάται το σπερματοζωάριο, κατάφερε να ταυτοποιήσει μια διεθνής ομάδα ειδικών.

Αντίο Ιζνογκούντ,Γιάννης Ζουμπουλάκης

Σε ηλικία 81 ετών πέθανε ο κομίστας Ζαν Ταμπαρί που μαζί με τον Ρενέ Γκοσινί δημιούργησαν τον Βεζύρη που ήθελε να γίνει Xαλίφης,

Για τους φίλους των κόμιξ, το όνομα Ιζνογκούντ είναι θρυλικό. Αν και λιγότερο δημοφιλής από τον «Αστερίξ» ή τον «Λούκι Λουκ», ο Βεζύρης που είναι αποφασισμένος να ξεπεράσει κάθε όριο προκειμένου να καθίσει στον θρόνο του χαλίφη, είναι ένας σπαραχτικά αστείος μα και σκοτεινός χάρτινος ήρωας, «παιδί» της συνεργασίας του κειμενογράφου των «Αστερίξ» και «Λούκι Λουκ» Ρενέ Γκοσινί και του σχεδιαστή Ζαν Ταμπαρί.
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory