Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Κυριακή, 28 Αυγούστου 2011

Πριβέ κλαμπ του Κόμματος η Απαγορευμένη Πόλη,
Του Κ. ΤΣΑΒΑΛΟΥ

Σκάνδαλα, απάτες, δωροδοκίες και ροζ πάρτι εκατομμυριούχων στο απομονωμένο παλάτι των αυτοκρατόρων μακριά από τα βλέμματα των... μη προνομιούχων Κινέζων,

ΣΧΕΔΟΝ έξι αιώνες άντεξε η Απαγορευμένη Πόλη του Πεκίνου, η μόνιμη κατοικία των αυτοκρατόρων της Κίνας,τους κραδασμούς από δεκάδες πολιτικές δολοπλοκίες, εμφυλίους πολέμους, φωτιές και λεηλασίες. Τώρα όμως αντιμετωπίζει μια άλλου τύπου απειλή:τις κατηγορίες για μια σειρά οικονομικών, αλλά και... ροζ σκανδάλων, που συμβαίνουν πίσω από τα πανύψηλα τείχη τηςκαι δείχνουν ικανά να αμαυρώσουν άπαξ και διά παντός την «ανέγγιχτη» εικόνα της. Οι «κόκκινοι μανδαρίνοι» του κόμματος χρειάζονται,βλέπετε,και αυτοί τη δική τους,υψηλού επιπέδου,κλειστή «λέσχη», ώστε να μπορούν να συναθροίζονται μακριά από τα βλέμματα των κοινών θνητών. Και πού θα έβρισκαν καλύτερη από την αυθεντική!

Το αυτοκρατορικό μοβ χρώμα ξεθωριάζει σιγά-σιγά στους πολύχρωμους τοίχους και στα ακριβά δάπεδα της Απαγορευμένης Πόλης και μετατρέπεται σε ένα βαθύ πράσινο, στην απόχρωση του δολαρίου. Η ηλικίας 591 ετών κατοικία του «άρχοντα των 10.000

ετών» και του «γιου των ουρανών», όπως αποκαλούνταν ο κινέζος αυτοκράτορας, περνά ίσως τη δυσκολότερη φάση της ιστορίας της.

Ο βασικός παρουσιαστής του δελτίου ειδήσεων της Κεντρικής Τηλεόρασης της χώρας Ρούι Τσενγκάνγκ κατηγόρησε ευθέως τους υπευθύνους της Απαγορευμένης Πόλης ότι έχουν μετατρέψει το ιερό για την κινεζική παράδοση σύμπλεγμα κτιρίων σε τόπο διασκέδασης των πλουσίων- έναντι φυσικά αδράς αμοιβής.

Ερωτικά μοτίβα σε χαλιά .

Ερωτικά Μοτίβα Carpet τέχνες
Ερωτικά Μοτίβα Carpet τέχνες
Ερωτικά Μοτίβα Carpet τέχνες
Ερωτικά Μοτίβα Carpet τέχνες

Πάντα στην κορυφή .

Πάντα στην κορυφή φοβερό 2
Πάντα στην κορυφή φοβερό 2
Πάντα στην κορυφή φοβερό 2
Πάντα στην κορυφή φοβερό 2
Πάντα στην κορυφή φοβερό 2
Πάντα στην κορυφή φοβερό 2

H Laura απ’ το “Μικρό σπίτι στο λιβάδι” μεγάλωσε και ..χωρίζει.!

Καιρό είχαμε να ακούσουμε νέα για την ηθοποιό Melissa Gilbert και τώρα μαθαίνουμε ότι… χωρίζει μετά από 16 χρόνια γάμου.


livadi 614x378 H Laura απ το Μικρό σπίτι στο λιβάδι μεγάλωσε και... χωρίζει
Η 47χρονη σήμερα ηθοποιός, η οποία έγινε διάσημη παγκοσμίως από το ρόλο της στη θρυλική σειρά “Μικρό σπίτι στο λιβάδι”, αποφάσισε να τραβήξει ξεχωριστή πορεία με τον επίσης ηθοποιό σύζυγό της Bruce Boxleitner. Μαζί έχουν αποκτήσει ένα παιδί, την επιμέλεια του οποίου ζητάει η Gilbert.
simera H Laura απ το Μικρό σπίτι στο λιβάδι μεγάλωσε και... χωρίζει

Κάπως έτσι είναι σήμερα η Melissa Gilbert…
Ο Boxleitner ήταν ο δεύτερος σύζυγος της ηθοποιού. Πριν από αυτόν, υπήρξε παντρεμένη με τον επίσης ηθοποιό  Bo Brinkman, με τον οποίο απέκτησε άλλο ένα παιδί.
Πριν από τους γάμους της, από την πολυτάραχη ερωτική της ζωή πέρασαν αστέρες όπως ο ηθοποιός Rob Lowe με τον οποίο γνωρίστηκαν στα 17, ο Tom Cruise, ο John Cusack, ο Scott Baio και ο Billy Idol.
Θυμηθείτε το ρόλο της στο θρυλικό “Μικρό σπίτι στο λιβάδι”, όταν ακόμα ήταν ένα μικρό, αθώο κοριτσάκι:

Γή : όμορφος πλανήτης .

Γη ωραίο μέρος για να έχει κολλήσει στο φοβερό 2
Γη ωραίο μέρος για να έχει κολλήσει στο φοβερό 2
Γη ωραίο μέρος για να έχει κολλήσει στο φοβερό 2
Γη ωραίο μέρος για να έχει κολλήσει στο φοβερό 2
Γη ωραίο μέρος για να έχει κολλήσει στο φοβερό 2
Γη ωραίο μέρος για να έχει κολλήσει στο φοβερό 2
Γη ωραίο μέρος για να έχει κολλήσει στο φοβερό 2
Γη ωραίο μέρος για να έχει κολλήσει στο φοβερό 2

To Παράθυρο και ο Καθρέφτης...


Mirror Painting Canvas Prints - Lady in the Mirror Canvas Print by Pamela  Meredith
Ένας πολύ πλούσιος άνδρας ζήτησε τη συμβουλή ενός ραβίνου  σχετικά με το τι πρέπει να κάνει με τη ζωή του για να γίνει καλύτερος άνθρωπος. Αυτός τότε τον οδήγησε κοντά σε ένα παράθυρο και τον ρώτησε:
-Τι βλέπεις έξω?
-Βλέπω ανθρώπους να περπατούν στο δρόμο, άλλοι γρήγορα και άλλοι αργά. Βλέπω επίσης και έναν τυφλό που ζητά ελεημοσύνη στο δρόμο, απάντησε ο πλούσιος.
Ο ραβίνος  πήρε τον πλούσιο και τον οδήγησε μπροστά σε έναν καθρέφτη.
-Τι βλέπεις μέσα? τον ρώτησε.
-Βλέπω τον εαυτό μου, απάντησε ο πλούσιος.
-Περιέγραψέ μου την εικόνα, επέμενε ο ραβίνος.
-Βλέπω έναν άνδρα πετυχημένο και πλούσιο, καλοντυμένο και όμορφο, απάντησε με καμάρι ο πλούσιος.
Ο ραβινος  κούνησε συγκαταβατικά το κεφάλι του γύρισε την πλάτη του στον πλούσιο και άρχισε να μιλάει.
Το παράθυρο και ο καθρέφτης είναι φτιαγμένα από το ίδιο υλικό, το γυαλί.
Το γυαλί είσαι εσύ, άλλοτε συμπεριφέρεσαι σαν καθρέφτης και άλλοτε σαν παράθυρο. Άλλοτε κοιτάζεις μέσα σου και άλλοτε κοιτάζεις έξω, τι συμβαίνει στον κόσμο. Όσο αρέσκεσαι να κοιτάζεις μέσα σου και να καμαρώνεις τα πλούτη και την ομορφιά σου θα αισθάνεσαι όμορφα. Όσο θα κοιτάζεις τον έξω κόσμο θα αισθάνεσαι συμπόνια για τους συνάνθρωπούς σου.
Όταν θα θελήσεις αυτή την εσωτερική ομορφιά να τη μοιραστείς με άλλους ανθρώπους και τη συμπόνια για τους άλλους να την μετατρέψεις σε αγάπη για τον συνάνθρωπό σου θα γίνεις καλύτερος.

Διαβάστε περισσότερα http://ektiesthisi.blogspot.com/2011/08/blog-post_23.html#ixzz1WJHyiA7i

Καπέλο μετατρέπει τη σκέψη σε κίνηση,


ΕΙΡΗΝΗ ΒΕΝΙΟΥ

Ενα προηγμένο καπέλο το οποίο μπορεί να μετατρέπει τη σκέψη σε κίνηση ανέπτυξαν οι ειδικοί του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ, στις ΗΠΑ. Η έξυπνη επινόηση που βασίζεται σε ένα δίκτυο αισθητήρων και ένα λογισμικό θα μπορούσε μελλοντικά να βοηθήσει όσους έχουν προσθετικά μέλη ή κινούνται με ηλεκτρικό αναπηρικό καροτσάκι.

«Είμαστε σε φάση ανάπτυξης και δοκιμής του καπέλου, το οποίο σκοπεύουμε να διαθέσουμε στο κοινό μέσα στα επόμενα χρόνια» αναφέρει ο καθηγητής Κινησιολογίας Χοζέ Κοντρέρας-Βιδάλ. «Πρόκειται για μια ασφαλή, αξιόπιστη και μη παρεμβατική τεχνολογία η οποία θα μπορούσε να κάνει πραγματικότητα μια διεπαφή εγκεφάλου και ηλεκτρονικού υπολογιστή, σωτήρια για εκατομμύρια άτομα με κινητικά προβλήματα που οφείλονται σε παράλυση λόγω εγκεφαλικών επεισοδίων, τραυματισμών ή ασθενειών» εξηγεί ο ίδιος.

Η μαγεία της μικροσκοπίας,


Από το σκουριασμένο τοπίο μιας μικροσκοπικής ρωγμής στο ατσάλι, μέχρι τη λεπτεπίλεπτη κομψότητα των κυψελίδων στους πνεύμονες, η ομορφιά του πολύ μικρού αναδεικνύεται μέσα από τους νικητές του διαγωνισμού ηλεκτρονική μικροσκοπίας 2011 FEI Owner Image Contest.

Η αμερικανική εταιρεία FEI, ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές ηλεκτρονικών μικροσκοπίων, επέλεξε τους νικητές του φετινού διαγωνισμού με βάση την αισθητική αξία, τις εφαρμογές, την επιστημονική αξία και τη συνολική δημιουργικότητα» των εικόνων τους.

Τέσσερις συναυλίες για όλα τα γούστα στο Γκάζι,

Το ρέγγε συγκρότημα συγκρότημα DUB INC,

Γιώργος Σκίντσας

Εντεχνο, λαϊκό, ρέγγε αλλά και μπόσα νόβα στην Τεχνόπολη,

Το έντεχνο ελληνικό τραγούδι συναντά την μπόσα νόβα, τις πανκ διασκευές αλλά και τη ρέγγε στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων, στο Γκάζι. Οι Σωκράτης Μάλαμας, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Nouvelle Vague και Dub INC, δίνουν τέσσερις συναυλίες την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, «ζεσταίνοντας» έτσι το κλίμα για τα μουσικά δρώμενα που θα ακολουθήσουν.

Την 1η Σεπτεμβρίου, εμφανίζεται ο Σωκράτης Μάλαμας έχοντας στις αποσκευές του τραγούδια από το πρόσφατο άλμπουμ του «Πέρασμα» (σε στίχους Αλκη Αλκαίου και με την συμμετοχή της Μελίνας Κανά), τις «Ασπρόμαυρες ιστορίες», τα «Παραμύθια», τον «Κύκλο» αλλά και κομμάτια που έχει ερμηνεύσει ο ίδιος σε δίσκους άλλων καλλιτεχνών. Μαζί του στο τραγούδι εμφανίζεται η Μαρίνα Δακανάλη.

Εκθεση Ελύτη στο Ιδρυμα Θεοχαράκη,

Τον εικαστικό Ελύτη παρουσιάζει έκθεση στο Ιδρυμα Θεοχαράκη,

Με αφορμή τον εορτασμό των 100 χρόνων από τη γέννηση του νομπελίστα ποιητή,

Κολάζ και υδατογραφίες μικρών διαστάσεων, το σύνολο των ζωγραφικών έργων του νομπελίστα ποιητή, που αναδεικνύουν την καλλιτεχνική διάσταση της προσωπικότητάς του και αντανακλούν την αισθητική του εκτίθενται για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη (Βασιλίσσης Σοφίας 9 και Μέρλιν 1, από 22 Σεπτεμβρίου). Με τίτλο «Ο κόσμος του Οδυσσέα Ελύτη: Ποίηση και ζωγραφική», η έκθεση εγκαινιάζει την εφετινή εικαστική περίοδο του Ιδρύματος Θεοχαράκη και συμπληρώνεται με χειρόγραφα και βιβλία του Ελύτη, καθώς και δημοσιευμένες και ανέκδοτες φωτογραφίες του.

«Ο εικαστικός κόσμος του Ελύτη ορίζεται από ζωγραφικές εικόνες, μικρών διαστάσεων, υδατογραφίες, κολάζ, μαζί με λιτά, εκφραστικά σχέδια. Ο Ελύτης πεισματικά προσηλώνει το βλέμμα του στη φύση και στον γύρω κόσμο μας, όπου μέσα από την ιστορική διαδρομή ανιχνεύει τις πολλαπλές δυνατότητες της πραγματικότητας. Το μυστήριο της ζωής, ο άνθρωπος και τα πάθη του, η μυστηριακή και θεϊκή υπόσταση της φύσης είναι τα κυρίαρχα θέματα που αγαπά να προσεγγίζει μέσα από τη συνεχή, επίμονη και μυστική επικοινωνία με την ύλη των χρωμάτων, τη λευκή επιφάνεια του χαρτιού και τα αμέτρητα, μικρά χαρτάκια που συνθέτουν τα ευφάνταστα κολάζ του», γράφει ο επιμελητής της έκθεσης Τάκης Μαυρωτάς στον κατάλογο που συνοδεύει τα εκθέματα.

68ο φεστιβάλ Βενετίας: Από τον Τζορτζ Κλούνεϊ ως τον Γιώργο Λάνθιμο,

«Killer Joe» με τον Μάθιου Μακόναχι

Ο Γκάρι Ολντμαν είναι ο κατάσκοπος Τζορτζ Σμάιλι στην ταινία «Tinker, tailor, soldier, spy»

Η ταινία του Τζορτζ Κλούνεϊ (αριστερά) «Αι Ειδοί του Μαρτίου» θα ανοίξει την διοργάνωση

«Αλπεις» του Γιώργου Λάνθιμου

Ο Βίγκο Μόρτενσεν ως Φρόιντ και δίπλα του η Τζένιφερ Κόνελι στην ταινία του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ «Επικίνδυνη μέθοδος»

Η Τζόντι Φόστερ και ο Τζον Σ. Ράιλι σε σκηνή από την «Σφαγή» του Ρόμαν Πολάνσκι,

Το προφίλ όλων των ταινιών που θα διεκδικήσουν τον Χρυσό Λέοντα μαζί με τις «Αλπεις» του έλληνα σκηνοθέτη,

Γιάννης Ζουμπουλάκης,

Με το πολιτικό θρίλερ του Τζορτζ Κλούνεϊ «Αι ειδοί του Μαρτίου» (The ides of March) ανοίγει την ερχόμενη Τετάρτη 31 Αυγούστου η 68η διοργάνωση της κινηματογραφικής Μόστρα, που θα ολοκληρωθεί στις 10 Σεπτεμβρίου. Είκοσι δυο ταινίες βρίσκονται εντός διαγωνισμού θα απασχολήσουν την κριτική επιτροπή (πρόεδρος ο αμερικανός σκηνοθέτης Ντάρεν Αρονόφσκι) και τα διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης. Ανάμεσά τους, μια ελληνική παρουσία, όπως ακριβώς συνέβη πέρσι με το «Attenberg» της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη: εφέτος, η τελευταία δημιουργία του Γιώργου Λάνθιμου «Aλπεις» (στην οποία η Τσαγγάρη είναι διευθυντής παραγωγής),

Αναζητώντας με μανία τα άγρια μανιτάρια,

Η ποικιλία Amanita muscaria είναι το σημαντικότερο δηλητηριώδες μανιτάρι, που προκαλεί εμετό, ναυτία, θαμπεί όραση και εφίδρωση.

Ελλη Ισμαηλίδου

Μέχρι και σε… online ταυτοποίηση επιδίδονται οι φανατικοί φίλοι τους που αυξάνονται κατά εκατοντάδες την τελευταία δεκαετία,

Τα πλευρώτους είναι ιδιαίτερα δημοφιλή άγρια μανιτάρια και σερβίρονται σε ποικιλία συνταγών και μεθόδων παρασκευής. 
Το "πρόβιο" μανιτάρι συναντάται σε μεγάλη αυθονία στα λιβάδια γύρω από τα Γρεβενά και έχει λάβει το όνομά του από το γεγονός ότι το προτιμούν για τροφή τα πρόβατα. 
Η "κοκκινούσκα" είναι το άγριο μανιτάριο με το χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα. 

Η ποικιλία Amanita Phalloides είναι επίσης δηλητηριώδης, αν και έχει "ξεγελάσει" αρκετούς ερασιτέχνες. Προκαλεί εμετό, διάρροια, νεφρική και ηπατική βλάβη. 

Το "καλογράκι" είναι ένα εύγευστο μανιτάρι της Βόρειας Ελλάδας που ευδοκιμεί στο έδαφος γύρω από τις βελανιδιές


Στα δασώδη βουνά της βόρειας Ελλάδας, μέσα στην καταρρακτώδη βροχή και στην πυκνή ομίχλη, υπό τον κίνδυνο των λύκων και των αρκούδων, εκατοντάδες άνθρωποι αναζητούν σπάνιους θησαυρούς οπλισμένοι με ένα μαχαίρι, ένα καλάθι και έναν… οδηγό μανιταρογνωσίας. Τα άγρια μανιτάρια της ελληνικής υπαίθρου έχουν μετατραπεί σε αντικείμενο του πόθου για αυτούς τους παθιασμένους μανιταρόφιλους - για λόγους που δεν περιορίζονται στις γαστριμαργικές απολαύσεις. Η εξεύρεση, η συλλογή και κυρίως η ταυτοποίηση κάθε είδους μανιταριού αποτελεί αυτοσκοπό και απαιτεί αφοσίωση που συναντάται συνήθως σε κυνηγούς ορχιδέων ή μανιώδεις συλλέκτες. Μεταδίδοντας τις πατροπαράδοτες γνώσεις μυκητολογίας από στόμα σε στόμα, με πρακτικά εγχειρίδια και προσφάτως μέσω ίντερνετ, η μανιταρόφιλοι αυξάνονται και πληθύνονται. Μάλιστα, την τελευταία δεκαετία έχουν δημιουργήσει εξειδικευμένους συλλόγους σε ολόκληρη τη χώρα, οργανώνουν σεμινάρια μανιταρογνωσίας, ομαδικές εξορμήσεις και διεθνείς γιορτές μανιταριού!

50 δισ. λίτρα νερό για... ξύρισμα στις βρετανικές γάμπες,

Ποσότητα νερού ικανή να ποτίσει διψασμένες χώρες ξοδεύουν οι βρετανίδες για να ξυρίσουν τις γάμπες τους,

Εκκληση για πιο λελογισμένη χρήση έκανε η εταιρεία ύδρευσης,

Οι υεπύθυνοι της βρετανικής «ΕΥΔΑΠ» προχώρησαν σε «έκκληση» προς τις απανταχού κυρίες να χρησιμοποιούν λελογισμένα το νερό, όση ώρα ξυρίζουν τις γάμπες τους: κι αυτό γιατί, όσο υπερβολικό κι αν ακούγεται, μόνο οι Βρετανίδες ξοδεύουν, λέει, 50 δισεκατομμύρια λίτρα νερό το χρόνο για να αφαιρέσουν τις τρίχες από τα πόδια τους!

Ο όγκος του νερού που ξοδεύεται για…τρίχες είναι τεράστιος, αν αναλογιστεί κανείς, ότι αυτή η ποσότητα θα κάλυπτε τις ανάγκες υδροδότησης του Λονδίνου για 25 ολόκληρες μέρες. Σύμφωνα με την εταιρεία ύδρευσης, λοιπόν, για λογαριασμό της οποίας διενεργήθηκε η έρευνα, το 1/3 των συμμετεχόντων αφήνουν ανοιχτή την βρύση, όσο ξυρίζουν τα πόδια τους, ξοδεύοντας κατά μέσο όρο 10 λίτρα το λεπτό.

Οι θρυλικοί Σαολίν επιστρέφουν στην Αθήνα,

Για δύο εμφανίσεις οι Σαολίν στο θέατροι Μπάντμιντον,

Θα εμφανιστούν το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011 στο Θέατρο Badminton,

Πετάνε στον αέρα, εντυπωσιάζουν με τα σπαθιά τους, σπάνε πέτρες στο σώμα ή το κεφάλι τους, ακουμπάνε τα σώματά τους πάνω σε λόγχες και όλα αυτά σε μια κατανυκτική ατμόσφαιρα με αναμμένα κεριά και εντυπωσιακά σκηνικά βγαλμένα απ' τον ναό των Σαολίν στη μακρινή Κίνα.

Δεκαπέντε μέλη από την αυθεντική ομάδα μοναχών Σαολίν, που το 2007 - και στις τέσσερις παραστάσεις της - είχε γεμίσει ασφυκτικά το Θέατρο Badminton και σημείωσε παγκόσμια επιτυχία με την παράστασή της «Wheel Of Life», επιστρέφει στην Αθήνα (και στον ίδιο χώρο) με τη νέα της παραγωγή «Shaolin Legend» για δύο παραστάσεις το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011.
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory