Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2011

Μέσα στα νάζια της Βουγιουκλάκη και στην ευγένεια του Κωνσταντάρα,


Του Γιάννη Ζουμπουλάκη

Η ταινία « Διακοπές στην Αίγινα », με την οποία η Αλίκη δημιούργησε τον τύπο της πονηρής τσαχπίνας που την καθιέρωσε, γυρίστηκε με τη συμμετοχή των κατοίκων του νησιού του Σαρωνικού,

Ηταν τέλη Αυγούστου του 1957 όταν το κινηματογραφικό συνεργείο του παραγωγού και σκηνοθέτη Ανδρέα Λαμπρινού κατέφθασε στο νησί της Αίγινας για τα γυρίσματα του «Διακοπές στην Αίγινα», της εμβληματικής, όπως απεδείχθη αργότερα, ταινίας για το νησί του Σαρωνικού. Εκείνα τα χρόνια τα σχολεία άνοιγαν την 1η Σεπτεμβρίου, επομένως το νησί είχε αρχίσει σιγά-σιγά να αδειάζει. Οι παραθεριστές επέστρεφαν στα σπίτια τους.

Κατά κάποιον τρόπο λοιπόν η παραγωγή πιάστηκε στον ύπνο, γιατί τα κέντρα στα οποία επρόκειτο να γίνουν σημαντικά γυρίσματα της κοσμοπολίτικης αισθηματικής περιπέτειας με τους Αλίκη Βουγιουκλάκη , Ανδρέα Μπάρκουλη και Λάμπρο Κωνσταντάρα ήταν άδεια. Η λύση ήταν οι ντόπιοι. Η παραγωγή στράφηκε για βοήθεια στους ελάχιστους κατοίκους που είχαν απομείνει, ανάμεσα στους οποίους και η εφηβική παρέα της 18χρονης τότε Μαίρης Γαλάνη-Κρητικού που λίγο αργότερα επρόκειτο να φύγει για σπουδές στο εξωτερικό. «Αν δεν κάναμε τους κομπάρσους από ΄δώ κι από ΄κεί, το φιλμ δεν θα γυριζόταν» λέει σήμερα χαμογελώντας η κυρία Γαλάνη-Κρητικού. «Και κάναμε κυριολεκτικά ό,τι μας ζητούσαν. Ολη η Αίγινα βρισκόταν στο πόδι και μόνον οι καφενόβιοι κάθονταν και παρακολουθούσαν τους ηθοποιούς. Πηγαίναμε στα κέντρα όπου χόρευε η Βουγιουκλάκη, στις πλαζ όπου έκανε μπάνιο κ.ο.κ.». Ωστόσο η παρέα της 18χρονης Γαλάνη-Κρητικού δεν είχε εντυπωσιαστεί και τόσο από τα γυρίσματα της ταινίας.

Μεγαλοπρεπή γλυπτά στην άμμο .

Magnificent Sand Sculptures   arts
Μεγαλοπρεπή Sand Γλυπτά τέχνες
Μεγαλοπρεπή Sand Γλυπτά τέχνες
Μεγαλοπρεπή Sand Γλυπτά τέχνες
Μεγαλοπρεπή Sand Γλυπτά τέχνες
Μεγαλοπρεπή Sand Γλυπτά τέχνες

Έχεις δουλειά; Σε παντρεύομαι


ι

Έχεις δουλειά; Σε παντρεύομαι
Τρεις στις τέσσερις γυναίκες δηλώνουν ότι δεν θα παντρεύονταν κάποιον που δεν έχει δουλειά.
Την ίδια στιγμή, οι περισσότερες γυναίκες επιμένουν ότι δεν θα παντρεύονταν κάποιον για τα χρήματά του αλλά από αγάπη και το 50% δηλώνει ότι θα παντρευόταν κάποιον που βγάζει πολύ λιγότερα χρήματα από αυτήν.
Το 75% των γυναικών απάντησε, σε έρευνα του ForbesWoman, ότι δεν θα παντρεύονταν κάποιον άνεργο και το 65% ότι δεν θα ένιωθαν άνετα αν οι ίδιες δεν είχαν δουλειά.
Ωστόσο το 91% των ανύπαντρων γυναικών απάντησε ότι θα παντρευόταν από αγάπη και όχι από οικονομικό συμφέρον.
“Είναι ειρωνικό το γεγονός ότι οι γυναίκες δίνουν μεγαλύτερο βάρος στην αγάπη από ό,τι στα χρήματα, αλλά δεν θα παντρεύονταν κάποιον άνεργο”, δήλωσε η Μέγκαν Κάσερλι, της ForbesWoman που διεξήγαγε την έρευνα σε συνεργασία με την ιστοσελίδα YourTango.com.
Σύμφωνα επίσης με την έρευνα, το 77% των γυναικών πιστεύει ότι μπορεί να συνδυάζει μια καλή σχέση με την οικογενειακή ζωή και μια πετυχημένη καριέρα.
Ωστόσο το 63% δήλωσαν ότι εργάζονται 40-59 ώρες την εβδομάδα και το 62% των δεσμευμένων απάντησαν ότι ξοδεύουν μόλις τρεις ώρες ή και λιγότερο μαζί με το σύντροφό τους κατά τη διάρκεια της εβδομάδας εργασίας.
Ακόμη, οι εργασιακές υποχρεώσεις και η ερωτική ζωή είναι οι κύριοι λόγοι που κρατούν ξάγρυπνη μια γυναίκα τα βράδια.
Το 32% των γυναικών απάντησαν ότι βγάζουν περισσότερα χρήματα από τους συντρόφους τους και οι μισές ότι θα παντρεύονταν κάποιον που έχει αρκετά χαμηλότερο μισθό από αυτές. Αρνητικά απάντησε το 41%.

Δόντια κοσμήματα .

Gangsta Grillz φοβερό 2
Gangsta Grillz φοβερό 2
Gangsta Grillz φοβερό 2
Gangsta Grillz φοβερό 2
Gangsta Grillz φοβερό 2
Gangsta Grillz φοβερό 2

Συνελήφθη ο μάγος της στύσης !

Συνελήφθη στη Νότια Αφρική ο βοτανολόγος που ισχυριζόταν ότι έχει την ειδική φόρμουλα για τέλεια στύση. Υποσχόταν μεγέθυνση πέους, μέσω του«βοτάνου της ανάπτυξης»
Συνελήφθη ο μάγος της στύσης
Κλαίει όλος ο ντουνιάς… με τη σύλληψη του Frank Mukase του πασίγνωστου Νοτιοαφρικανου γιατρού γνωστού και ως «προφήτη του πέους» και προφήτη Χαμζά από την αστυνομία του Γιοχάνεσμπουργκ.
Ο βοτανολόγος γιατρός ισχυριζόταν ότι είχε το «βότανο της ανάπτυξης» μια ειδική φόρμουλα καλύτερη και από Βιάγκρα, το οποίο πίνοντας το με ζεστό νερό θα έκανε κάθε άνδρα να έχει μια τέλεια στύση!Είναι τόσο θαυματουργό το μείγμα του που οποίος το πει θα δει θεαματική αύξηση του μορίου του.
Ο καθηγητής του πόθου, εδώ και εννέα χρόνια χρησιμοποιεί ένα βότανο που το φέρνει από την Ουγκάντα.
«Δεν χρησιμοποιώ οποιοδήποτε φάρμακο, κρέμες ή χημικές ουσίες. Δεν είναι αγωγή μόνο για την μεγέθυνση του ανδρικού μορίου αλλά και θεραπεία ώστε οι άνθρωποι να νιώθουν όμορφα ερωτικά»ανέφερε ο γιατρός για το θεραπευτικό μείγμα του.
Ο ιατρικός Σύλλογος για τη σύλληψη ανέφερε «Μας βρίσκει σύμφωνους η σύλληψη ενός κομπογιαννίτη γιατρού».

Εκκεντρικά σαπούνια .

Εκκεντρικός τέχνες Σαπούνι
Εκκεντρικός τέχνες Σαπούνι
Εκκεντρικός τέχνες Σαπούνι
Εκκεντρικός τέχνες Σαπούνι
Εκκεντρικός τέχνες Σαπούνι
Εκκεντρικός τέχνες Σαπούνι

Μοιάζει με διαστημικό σταθμό… αλλά δεν είναι! Είναι τα νέα κτήρια με την ονομασία «Atmosphere» που πρόκειται να υψωθούν στην Καλκούτα, αν καταφέρουν να πάρουν έγκριση οι σχεδιαστές του από το φεστιβάλ αρχιτεκτονικής της Βαρκελώνης.
Στο σοκολατένιο κτήριο θα στεγάζονται πολυτελή διαμερίσματα με ελικοδρόμιο αλλά και πολυκαταστήματα και οι σχεδιαστές του σκοπεύουν να το χτίσουν στη Τουρκία.Το κτήριο με το όνομα «Στρείδι» προορίζεται για την Ταϊβάν, θα έχει 18 ορόφους που θα φιλοξενούν καφετέριες, βιβλιοθήκες και όλο το κτήριο θα περιβάλεται από φυτά χαρίζοντας φυσική σκιά και διατηρώντας τη θερμοκρασία στα επιθυμητά επίπεδα.

http://www.tsantiri.gr/kosm

Σουπερνόβα σε απόσταση αναπνοής από τη Γη,

Η έκρηξη του PTF11kly συντελείται αυτή τη στιγμή κοντά στη Γη προσφέροντας θεαματικές εικόνες. Δεν ξέρουμε ακόμη αν τα υπολείμματά του θα είναι εξίσου γοητευτικά με αυτά του Νεφελώματος του Καρκίνου, του υπολείμματος σουπερνόβα που απεικονίζεται στη φωτογραφία. Credit : NASA/STScI,

ΛΑΛΙΝΑ ΦΑΦΟΥΤΗ

Η έκρηξη βρίσκεται σε εξέλιξη και μπορεί να είναι ορατή με ερασιτεχνικά τηλεσκόπια,

Τις επόμενες ημέρες και ιδιαίτερα στις αρχές του Σεπτεμβρίου στρέψτε το τηλεσκόπιό σας προς τον ουρανό. Θα έχετε ίσως τη σπάνια ευκαιρία να παρακολουθήσετε ένα από τα πιο θεαματικά φαινόμενα στο Σύμπαν _ την έκρηξη ενός σουπερνόβα.

Ενας πλανήτης από διαμάντι,

Πλανήτης από διαμάντι ... κυκλοφορεί στον Γαλαξάα μας σύμφωνα με διεθνή ομάδα ερευνητών,

ΛΑΛΙΝΑ ΦΑΦΟΥΤΗ,

Βρίσκεται στον γαλαξία μας και δείχνει να αποτελείται εξ ολοκλήρου από τον πολύτιμο κρύσταλλο,

Ξεπερνά τα πιο τρελά όνειρα της γήινης φαντασίας και τα διαμαντένια κάστρα των παραμυθιών ωχριούν μπροστά του. Ενας πλανήτης φτιαγμένος εξ ολοκλήρου από διαμάντι φαίνεται ότι περιστρέφεται γύρω από ένα επίσης εξωτικό άστρο μέσα στη διαστημική γειτονιά μας, τον Γαλαξία.

MTV Awards: Αφιέρωμα στην Μπρίτνεϊ Σπίαρς,


Τιμητική διάκριση για την 29χρονη σταρ στην επερχόμενη απονομή μουσικών βραβείων,

Μπορεί να είναι μόλις 29 χρονών, αλλά η Μπρίτνεϊ Σπίαρς αναμένεται να φύγει με τουλάχιστον ένα τιμητικό βραβείο στα επερχόμενα MTV Music Video Awards.

Την Κυριακή 28 Αυγούστου στο πλαίσιο της απονομής των μουσικών βραβείων για το 2011, μεγάλα αστέρια της μουσικής μεταξύ των οποίων οι Μαντόνα, Lady Gaga, Ke$ha, Κέιτι Πέρι, Ντέμι Λοβάτο, Νίκι Μινάχ και Τζάνετ Τζάκσον, θα ενώσουν τις «φωνητικές» τους δυνάμεις στη σκηνή, στο πλαίσιο ενός αφιερώματος στην πριγκίπισσα της ποπ.

Το top 10 των video games,


Βιντεοπαιχνίδια με κέρδη εκατομμυρίων που μας καθηλώνουν στις οθόνες,

9η θέση: Mario Kart (με τιμόνι) (Nintendo),

Η έκτη και πιο επιτυχημένη έκδοση στα παιχνίδια αγώνων με τον διάσημο πρωταγωνιστή Mario της Nintendo οφείλει την επιτυχία της στο πλαστικό τιμόνι που κάνει την οδήγηση πιο φυσική. Επίσης, δίνει την δυνατότητα σε μέχρι και 12 παίκτες να κοντραριστούν στην πίστα online κάτι που η εν λόγω σειρά δεν είχε κάνει ποτέ πριν.

8η θέση: Wii Fit Plus,

Πρόκειται για αναβάθμιση του αρχικού παιχνιδιού «Wii Fit», καθώς εισήγαγε 21 νέα mini-games και ασκήσεις στη δημοφιλές σειρά, ενώ διατηρεί όλα τα στοιχεία –συμπεριλαμβανομένης και της τιμής- με τον προκάτοχό του. Επίσης, την plus έκδοση προστέθηκε και σύστημα καταμέτρησης θερμίδων που καταναλώνονται, ενώ είναι μέχρι σήμερα το μόνο παιχνίδι που εγκρίθηκε από το American Heart Association.

Ο θρυλικοί Σαολίν επιστρέφουν στην Αθήνα,

Για δύο εμφανίσεις οι Σαολίν στο θέατροι Μπάντμιντον,

Θα εμφανιστούν το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011 στο Θέατρο Badminton,

Πετάνε στον αέρα, εντυπωσιάζουν με τα σπαθιά τους, σπάνε πέτρες στο σώμα ή το κεφάλι τους, ακουμπάνε τα σώματά τους πάνω σε λόγχες και όλα αυτά σε μια κατανυκτική ατμόσφαιρα με αναμμένα κεριά και εντυπωσιακά σκηνικά βγαλμένα απ' τον ναό των Σαολίν στη μακρινή Κίνα.

Δεκαπέντε μέλη από την αυθεντική ομάδα μοναχών Σαολίν, που το 2007 - και στις τέσσερις παραστάσεις της - είχε γεμίσει ασφυκτικά το Θέατρο Badminton και σημείωσε παγκόσμια επιτυχία με την παράστασή της «Wheel Of Life», επιστρέφει στην Αθήνα (και στον ίδιο χώρο) με τη νέα της παραγωγή «Shaolin Legend» για δύο παραστάσεις το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011.

50 δισ. λίτρα νερό για... ξύρισμα στις βρετανικές γάμπες,

Ποσότητα νερού ικανή να ποτίσει διψασμένες χώρες ξοδεύουν οι βρετανίδες για να ξυρίσουν τις γάμπες τους,

Εκκληση για πιο λελογισμένη χρήση έκανε η εταιρεία ύδρευσης,

Οι υεπύθυνοι της βρετανικής «ΕΥΔΑΠ» προχώρησαν σε «έκκληση» προς τις απανταχού κυρίες να χρησιμοποιούν λελογισμένα το νερό, όση ώρα ξυρίζουν τις γάμπες τους: κι αυτό γιατί, όσο υπερβολικό κι αν ακούγεται, μόνο οι Βρετανίδες ξοδεύουν, λέει, 50 δισεκατομμύρια λίτρα νερό το χρόνο για να αφαιρέσουν τις τρίχες από τα πόδια τους!

Ο όγκος του νερού που ξοδεύεται για…τρίχες είναι τεράστιος, αν αναλογιστεί κανείς, ότι αυτή η ποσότητα θα κάλυπτε τις ανάγκες υδροδότησης του Λονδίνου για 25 ολόκληρες μέρες. Σύμφωνα με την εταιρεία ύδρευσης, λοιπόν, για λογαριασμό της οποίας διενεργήθηκε η έρευνα, το 1/3 των συμμετεχόντων αφήνουν ανοιχτή την βρύση, όσο ξυρίζουν τα πόδια τους, ξοδεύοντας κατά μέσο όρο 10 λίτρα το λεπτό.

Αναζητώντας με μανία τα άγρια μανιτάρια,

Η ποικιλία Amanita muscaria είναι το σημαντικότερο δηλητηριώδες μανιτάρι, που προκαλεί εμετό, ναυτία, θαμπεί όραση και εφίδρωση.

Ελλη Ισμαηλίδου

Μέχρι και σε… online ταυτοποίηση επιδίδονται οι φανατικοί φίλοι τους που αυξάνονται κατά εκατοντάδες την τελευταία δεκαετία,

Τα πλευρώτους είναι ιδιαίτερα δημοφιλή άγρια μανιτάρια και σερβίρονται σε ποικιλία συνταγών και μεθόδων παρασκευής. 
Το "πρόβιο" μανιτάρι συναντάται σε μεγάλη αυθονία στα λιβάδια γύρω από τα Γρεβενά και έχει λάβει το όνομά του από το γεγονός ότι το προτιμούν για τροφή τα πρόβατα. 
Η "κοκκινούσκα" είναι το άγριο μανιτάριο με το χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα. 

Η ποικιλία Amanita Phalloides είναι επίσης δηλητηριώδης, αν και έχει "ξεγελάσει" αρκετούς ερασιτέχνες. Προκαλεί εμετό, διάρροια, νεφρική και ηπατική βλάβη. 

Το "καλογράκι" είναι ένα εύγευστο μανιτάρι της Βόρειας Ελλάδας που ευδοκιμεί στο έδαφος γύρω από τις βελανιδιές


Στα δασώδη βουνά της βόρειας Ελλάδας, μέσα στην καταρρακτώδη βροχή και στην πυκνή ομίχλη, υπό τον κίνδυνο των λύκων και των αρκούδων, εκατοντάδες άνθρωποι αναζητούν σπάνιους θησαυρούς οπλισμένοι με ένα μαχαίρι, ένα καλάθι και έναν… οδηγό μανιταρογνωσίας. Τα άγρια μανιτάρια της ελληνικής υπαίθρου έχουν μετατραπεί σε αντικείμενο του πόθου για αυτούς τους παθιασμένους μανιταρόφιλους - για λόγους που δεν περιορίζονται στις γαστριμαργικές απολαύσεις.

68ο φεστιβάλ Βενετίας: Από τον Τζορτζ Κλούνεϊ ως τον Γιώργο Λάνθιμο

«Killer Joe» με τον Μάθιου Μακόναχι

Ο Γκάρι Ολντμαν είναι ο κατάσκοπος Τζορτζ Σμάιλι στην ταινία «Tinker, tailor, soldier, spy»

Η ταινία του Τζορτζ Κλούνεϊ (αριστερά) «Αι Ειδοί του Μαρτίου» θα ανοίξει την διοργάνωση

«Αλπεις» του Γιώργου Λάνθιμου
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory