Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Τρίτη, 30 Αυγούστου 2011

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΛΙΚ Το πετράδι του στέματος της... Ρολς Ρόις,


Το κομψοτέχνημα που βλέπετε είναι μια Ρολς Ρόις Σίλβερ Γκοστ με μεγάλη ιστορία. Αγοράστηκε αρχικά για την τελετή της στέψης του βασιλιά Γεωργίου Ε', αυτοκράτορα της Ινδίας, τον Δεκέμβριο του 1911, στο Δελχί. Υστερα πέρασε στα χέρια του μαχαραγιά του Μισόρε, που του χάραξε το οικόσημό του και το χρησιμοποιούσε για διάφορες τελετές. Οι ινδοί πρίγκιπες αγαπούσαν ιδιαίτερα αυτό το μοντέλο, καθώς το θεωρούσαν ιδανικό για τις δύσκολες συνθήκες κυκλοφορίας στην Ινδία. Ο μαχαραγιάς ήταν ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο κι όταν πέθανε η προσωπική του περιουσία υπολογίστηκε σε 400 εκατομμύρια δολάρια

Το πιό τρομακτικό πάρκο του κόσμου είναι στην Ταυλάνδη .

Scariest Πάρκο Τρόμου In The World φοβερό 2
Scariest Πάρκο Τρόμου In The World φοβερό 2
Scariest Πάρκο Τρόμου In The World φοβερό 2
Scariest Πάρκο Τρόμου In The World φοβερό 2
Scariest Πάρκο Τρόμου In The World φοβερό 2
Scariest Πάρκο Τρόμου In The World φοβερό 2
Scariest Πάρκο Τρόμου In The World φοβερό 2
Scariest Πάρκο Τρόμου In The World φοβερό 2

‘Γάμος’ Vodafone και Wind θα αλλάξει τα πάντα στην κινητή

Vod Wind 420 355 Γάμος Vodafone και Wind θα αλλάξει τα πάντα στην κινητή Σε τροχιά συγχώνευσης βρίσκονται η Vodafone και η Wind, οι οποίες με ανακοινώσεις τους επιβεβαιώσαν ότι υπάρχουν συζητήσεις για συνεργασία, ωστόσο διαψεύδουν ότι υπάρχει ενδεχόμενο εξαγοράς. Οι δύο κορυφαίες εταιρείες στον τομέα των τηλεπικοινωνιών συζητούν εδώ και 10 ημέρες, σύμφωνα με ρεπορτάζ των ΝΕΩΝ, ενώ αν τελικά προχωρήσουν το deal θα κλείσει ως το τέλος του έτους.
Αν ευοδωθεί η συμφωνία είναι βέβαιο ότι θα αλλάξει ριζικά το τοπίο στην αγορά που αναπτύσσεται συνεχώς με νέα πακέτα και προϊόντα, ενώ θα ενταθεί ο ανταγωνισμός καθώς πλέον θα υπάρχουν δύο μεγάλοι πόλοι: OTE- Cosmote και Vodafone – Wind.
Πηγές του χώρου που μιλούν στα ΝΕΑ, αναφέρουν ότι μία τέτοια εξέλιξη θα πυροδοτήσει εξελίξεις στα εργασιακά με προγράμματα εθελουσίας που υπολογίζεται πως θα αφορούν τουλάχιστον 1.000 εργαζόμενους.
Το νέο σχήμα αναμένεται να ελέγχει μερίδιο κοντά στο 52% της αγοράς της κινητής τηλεφωνίας, με σημαντική παρουσία και στη σταθερή αφού η μεν Vodafone κατέχει ήδη το 18% του μετοχικού κεφαλαίου της HOL και η Wind παρέχει ολοκληρωμένες τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες αφού έχει απορροφήσει πλήρως την πρών Tellas.
Σημειώνεται ότι και οι δύο εταιρείες βρίσκονται αντιμέτωπες με προβλήματα που αφορούν τον ανταγωνισμό,το υψηλό κόστος
Σε αριθμούς η Vodafone κατέχει ποσοστό 30% της αγοράς ενώ η Cosmote το 48% και η Wind το 22%.
Η Wind απασχολεί 1.500 εργαζόμενους και διαθέτει 380 καταστήματα ενώ παρέχει υπηρεσίες σε 3.800.000 συνδρομητές. Ο τζίρος της το 2010 ήταν 787 εκ.ευρώ.
Όσον αφορά τη Vodafone, διαθέτει 400 καταστήματα και απασχολεί 2.400 εργαζόμενους, ενώ παρέχει υπηρεσίες σε 3.990.000 συνδρομητές. Ο τζίρος για το 2010 ήταν 1, 303 δισ ευρώ.
Πηγή:   

Διακοσμητικά φονικά όπλα .


Διακοσμητικά φονικά όπλα φοβερό 2
Διακοσμητικά φονικά όπλα φοβερό 2
Διακοσμητικά φονικά όπλα φοβερό 2
Διακοσμητικά φονικά όπλα φοβερό 2
Διακοσμητικά φονικά όπλα φοβερό 2
Διακοσμητικά φονικά όπλα φοβερό 2
Διακοσμητικά φονικά όπλα φοβερό 2

Οι ευγενείς γίγαντες της Φλόριντας .

Φλόριδες Gentle Giants ζώα 2
Φλόριδες Gentle Giants ζώα 2
Φλόριδες Gentle Giants ζώα 2
Φλόριδες Gentle Giants ζώα 2
Φλόριδες Gentle Giants ζώα 2
Φλόριδες Gentle Giants ζώα 2

Χουάρες, η πόλη των νεκρών γυναικών...


H πόλη Χουάρες του Μεξικού έχει έρθει τα τελευταία χρόνια στη δημοσιότητα λόγω των άγριων δολοφονιών γυναικών που ξεκίνησαν στην περιοχή το 1993 και συνεχίζονται μέχρι σήμερα. Περίπου 400 γυναίκες έχουν βρει βίαιο θάνατο σε εγκλήματα που κατά ένα μεγάλο ποσοστό παραμένουν ανεξιχνίαστα, ενώ εκατοντάδες (χιλιάδες κατά μερικές πηγές) είναι και οι αγνοούμενες. Η πλειοψηφία των θυμάτων είναι νεαρές, φτωχές γυναίκες, από τις οποίες το ένα τρίτο
περίπου έπεσαν θύματα απαγωγής επιστρέφοντας από τη δουλειά τους σε τοπικά εργοστάσια και κατόπιν βρέθηκαν άγρια δολοφονημένες σε διάφορα σημεία μέσα και γύρω από την πόλη. Λόγω των γεγονότων αυτών η Χουάρες αποκαλείται πόλη των νεκρών γυναικών.
Η πόλη Χουάρες ανήκει στην πολιτεία Τσιουάουα του Μεξικού και βρίσκεται στα σύνορα της χώρας με

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΛΙΚ Το πετράδι του στέματος της... Ρολς Ρόις,


Το κομψοτέχνημα που βλέπετε είναι μια Ρολς Ρόις Σίλβερ Γκοστ με μεγάλη ιστορία. Αγοράστηκε αρχικά για την τελετή της στέψης του βασιλιά Γεωργίου Ε', αυτοκράτορα της Ινδίας, τον Δεκέμβριο του 1911, στο Δελχί. Υστερα πέρασε στα χέρια του μαχαραγιά του Μισόρε, που του χάραξε το οικόσημό του και το χρησιμοποιούσε για διάφορες τελετές.

Πού ‘ναι η μπάλα;


Υπάρχει ακόμη ένα πιο βάρβαρο σπορ από τις ταυρομαχίες και αυτό είναι το μπουζκάσι ή κοκ μπόρου ή όγκλακ τάρτις ή ούλακ τάρτισκ. Οποια ονομασία και να επιλέξει κανείς, πρόκειται για το ίδιο δημοφιλές άθλημα στην Κεντρική Ασία με δύο ομάδες έφιππων να αγωνίζονται, αντί για μπάλας, με μια ακέφαλη κατσίκα.

Στα 8,7 εκ. τα είδη του πλανήτη,

Ψυχεδελικό ψάρι,
Το ψάρι με την ασυνήθιστη εμφάνιση φωτογραφήθηκε για πρώτη φορά το 2008 στα ανοιχτά του νησιού Άμπον, στην Ινδονησία,

Γυμνό μαλάκιο,
Το συγκεκριμένο είδος θαλάσσιου γυμνοσάλιαγκα βρέθηκε το 2002 κοντά σε υποθαλάσσιο ηφαίστειο στο Μόντερει Μπέι, στα ανοιχτά της Καλιφόρνιας,

Ανακαλύφθηκαν τα πιο ψυχρά άστρα,

Καλλιτεχνική απεικόνιση ενός νάνου Υ. Η θερμοκρασία του μπορεί να είναι ίση ή και μικρότερη από αυτή του ανθρώπινου σώματος. Credit:NASA/JPL-Caltech,

ΛΑΛΙΝΑ ΦΑΦΟΥΤΗ

Λέγονται νάνοι Υ και μπορείτε να τα αγγίξετε άφοβα χωρίς να καείτε,

Τα ψυχρότερα άστρα στο Διάστημα έχουν θερμοκρασία ίση ή και μικρότερη από αυτή του ανθρώπινου σώματος και ανιχνεύθηκαν από το ερευνητικό τηλεσκόπιο WISE (Wide-field Infrared Survey Explorer) της NASA.

Στην ουσία δεν πρόκειται ακριβώς για άστρα αλλά για παρόμοια με άστρα ουράνια σώματα τα οποία ονομάζονται «νάνοι Υ». Οι ειδικοί τους αναζητούσαν εδώ και πολύ καιρό και κατόρθωσαν επί τέλους να τους ανακαλύψουν χάρη στις εξελιγμένες δυνατότητες του WISE.

Αποτυχημένα άστρα

Οι νάνοι Υ αποτελούν τα ψυχρότερα μέλη της οικογένειας των καφέ νάνων, τους οποίους οι αστροφυσικοί αποκαλούν και «αποτυχημένα άστρα».

Τα σώματα αυτά δεν έχουν αρκετή μάζα ώστε να προκαλέσουν σύντηξη ατόμων στον πυρήνα τους και δεν μπορούν να παράγουν ισχυρές εκρήξεις και λάμψεις για μεγάλο διάστημα όπως συμβαίνει με άστρα σαν τον δικό μας Ηλιο. Ως αποτέλεσμα ψύχονται και «σβήνουν» εκπέμποντας μόνο ένα ασθενές φως στο φάσμα των υπερύθρων.

Το hi-tech καταπίνει τα εξωτικά στοιχεία
Το Βήμα - New Scientist

Καθώς ανάβετε το φως του γραφείου σας μια απόκοσμη λάμψη φωτίζει την ταμπλέτα σας που είναι αφημένη στην επιφάνειά του. Την ξεκλειδώνετε και γλιστράτε το δάχτυλό σας στην κατασκευασμένη με ίνδιο οθόνη αφής της. Μέσα σε δευτερόλεπτα παλμοί πληροφοριών χοροπηδούν στις στρωμένες με έρβιο λεωφόρους του Internet. Θέλετε λίγη μουσική για να συνοδεύσετε το σερφάρισμά σας; Χωρίς καλά καλά να το σκεφθείτε, οι Beach Boys αναδύονται μέσα από τους μαγνήτες νεοδυμίου των ακουστικών σας.

Για πολλούς από εμάς η σκηνή αυτή αποτελεί μια δεδομένη καθημερινότητα. Σπανίως «βγαίνουμε» από αυτήν για να σκεφθούμε πόση πρόοδο έχουν σημειώσει τα υλικά που υποστηρίζουν την υλική μας εξέλιξη. Παρ' όλα αυτά, όλα σχεδόν τα προσωπικά μας γκάτζετ και οι τεχνολογικές καινοτομίες έχουν κάτι κοινό: βασίζονται σε κάποια άγνωστα σε εμάς υλικά βγαλμένα από τα βαθιά υπόγεια του περιοδικού πίνακα. Ακόμη όμως και αν δεν έχετε ακούσει ποτέ το όνομα στοιχείων όπως το άφνιο, το έρβιο ή το ταντάλιο, το πιθανότερο είναι ότι τα περισσότερα από αυτά βρίσκονται κάπου γύρω σας.

Σύντομα πάντως μπορεί να αρχίσετε να ακούτε περισσότερο αυτά τα ονόματα. Η ζήτηση για πολλά από αυτά τα άγνωστα ως τώρα στοιχεία αυξάνεται θεαματικά, τόσο ώστε σε λίγο αναμένεται να ξεπεράσει την προσφορά των αποθεμάτων τους. Αυτό οφείλεται σε έναν βαθμό στην ακόρεστη δίψα μας για τα μηχανήματα της τελευταίας λέξης της τεχνολογίας αλλά και στην επανάσταση της πράσινης ενέργειας. Και αν τόσα ακουστικά ή σκληροί δίσκοι υπολογιστών εξαρτώνται από τις μαγνητικές ιδιότητες του νεοδυμίου ή του δυσπροσίου, μια ανεμογεννήτρια ή ένας ηλεκτροκινητήρας απαιτεί ακόμη μεγαλύτερη ποσότητά τους. Αντίστοιχα οι ίδιες ιδιότητες που κάνουν το ίνδιο απαραίτητο για κάθε οθόνη αφής το καθιστούν ιδανικό για την επόμενη γενιά φωτοβολταϊκών.

Μεγάλη η ζήτηση, στο κόκκινο η προσφορά

Σελήνη, η σωματοφύλακας της Γης,ΤΟΥ Χ. ΒΑΡΒΟΓΛΗ

Ερευνώντας την... ατυχία του Ουρανού, ο άξονας του οποίου βρίσκεται στον ισημερινό του, αντιλαμβανόμαστε πόσο ο δορυφόρος της Γης μάς προφυλάσσει από την έλξη των άλλων πλανητών,

Ενα από τα μεγαλύτερα άλυτα, μέχρι σήμερα, μυστήρια του ηλιακού συστήματος είναι ο «παράξενος» τρόπος περιστροφής του πλανήτη Ουρανού. Ενώ οι άξονες όλων των άλλων πλανητών είναι σχεδόν κάθετοι στην τροχιά τους, ο άξονας του Ουρανού είναι σχεδόν παράλληλος, έτσι ώστε ο βόρειος πόλος του πλανήτη έχει συνεχώς για 40 χρόνια ημέρα και νύχτα συνεχώς για άλλα τόσα χρόνια. Είναι φανερό ότι ένα τέτοιο περιβάλλον είναι εξαιρετικά αφιλόξενο για την εμφάνιση ζωής. Είναι άραγε πιθανό κάποια στιγμή ο άξονας της Γης να αλλάξει κατεύθυνση και ο πλανήτης μας να έχει την ίδια τύχη με τον Ουρανό; Για να απαντήσουμε σε αυτό το ερώτημα θα πρέπει πρώτα να προσπαθήσουμε να λύσουμε το μυστήριο της κλίσης του άξονα του Ουρανού.

Παράξενες, αλλά ιδιοφυείς, χαρακτηρίζει ο Guardian τις νέες ελληνικές ταινίες,

(File: Alpeis_3_Lanthimos.jpg ),

Μία ανάλυση του νέου ελληνικού σινεμά επιχειρεί ο Guardian, ο οποίος χαρακτηρίζει τις πρόσφατες ταινίες ως παράξενες και ιδιοφυείς. Η βρετανική εφημερίδα αναρωτιέται αν το ελληνικό σινεμά αποτελεί προϊόν της οικονομικής κρίσης στη χώρα και εξετάζει το μέλλον του.Ο Στηβ Ρόουζ αναφέρεται κυρίως στο Attenberg και τον Κυνόδοντα.«Το Attenberg δεν είναι το πρώτο ιδιοφυώς παράξενο φιλμ που προήλθε από την Ελλάδα το τελευταίο διάστημα. Πέρυσι είχαμε τον Κυνόδοντα του Γιώργου Λάνθιμου, μια σουρεαλιστική, ψυχρή μελέτη οικογενειακής δυσλειτουργίας».«Τα τελευταία χρόνια η εικόνα της Ελλάδας παγκοσμίως έχει αλλάξει από ειδυλλιακό μέρος για διακοπές στη Μεσόγειο [...] σε ανυπότακτο προβληματικό τόπο. Και όχι μόνο με οικονομικούς όρους. Μην ξεχνάμε ότι η Ελλάδα είχε τη δική της εξέγερση στους δρόμους το 2008».

Μάρσαλ Μακ Λούαν:Ο προφήτης των media ή η φούσκα του αιώνα;του Αναστάση Βιστωνίτη

Ο στοχαστής που μίλησε πρώτος για τον μαζικό πολιτισμό του παγκόσμιου χωριού, καθιέρωσε τον όρο media και προέβλεψε τις τερατογενέσεις των ριάλιτι,

Τον είπαν «αρχιερέα της μαζικής κουλτούρας» και «μεταφυσικό των media». Ωστόσο μία δεκαετία πριν από τον θάνατό του και άλλα τόσα χρόνια αργότερα το όνομά του και το έργο του κόντευαν να ξεχαστούν. Αλλά μετά τους προσωπικούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές και το Διαδίκτυο ο Μάρσαλ Μακ Λούαν (1911-1980), που προφήτευσε την κυριαρχία τους είκοσι χρόνια πριν από την εμφάνισή τους, θεωρείται από τους πιο πρωτότυπους μεταπολεμικούς στοχαστές. Σε αυτόν αποδίδεται ο όρος media όπως τον προσλαμβάνουμε σήμερα, αυτόν έχουμε κατά νουν όταν λέμε «οικουμενικό χωριό» και ο αφορισμός του «το μέσον είναι το μήνυμα» είναι τόσο γνωστός όσο και το σαιξπηρικό «να ζει κανείς ή να μη ζει». Και αν, όπως υποστήριζε τη δεκαετία του ΄60, «σήμερα ο καθένας μας ζει εκατοντάδες χρόνια μέσα σε μία δεκαετία», οι απόγονοι λέμε ότι αυτό το θεωρούμε πλέον αυτονόητο.
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory