Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2011


Μαρία Θερμού

Εκθεση με θέμα: «Στην άκρη των αυτοκρατοριών: Ειδωλολάτρες, Εβραίοι και Χριστιανοί στη Δούρα - Ευρωπό»,

Η έκθεση εγκαινιάζεται 23 Σεπτεμβρίου στο Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Αρχαίου Κόσμου (ISAW) και παρουσιάζει μέσα από 77 αντικείμενα _έργα τέχνης την ιστορία της ζωής στην Δούρα - Ευρωπό ως τα μέσα του 3ου αιώνα μ. Χ. και μαζί την ιστορία των ερευνών και ανακαλύψεων στον αρχαιολογικό χώρο κατά τη διάρκεια ανασκαφών, που έγιναν στις δεκαετίες του 1920 και του 1930 από Πανεπιστήμιο Γκελ και από την Γαλλική Ακαδημία Επιγραφών. Ο τίτλος της έκθεσης είναι «Στην άκρη των αυτοκρατοριών: Ειδωλολάτρες, Εβραίοι και Χριστιανοί στη Δούρα - Ευρωπό» καθώς οι αμερικανοί διοργανωτές στοχεύουν μέσω αυτής στην ανάδειξη της πόλης ως ιστορικού παραδείγματος αρμονικής διαβίωσης στον ίδιο χώρο, ανθρώπων από διαφορετικούς πολιτισμούς και με διαφορετικές θρησκείες.

«Η Δούρα - Ευρωπός έχει μεγάλο ενδιαφέρον για τον σύγχρονο κόσμο, όπου η πολυπολιτισμικότητα διαμορφώνει την ίδια τη φύση και την ποιότητα της καθημερινής ζωής», όπως λέει η διευθύντρια εκθέσεων του Ινστιτούτου και επιμελήτρια Τζένιφερ Τσι. Κάτι ωστόσο, που ήταν γνωστό στον αρχαίο κόσμο, λόγω της πολιτικής του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην ίδρυση πόλεων με συνύπαρξη διαφορετικών φυλών και φυσικά πολιτισμών. Και πράγματι στους κατοίκους της Σούρα _Ευρωπίου περιλαμβάνονταν Έλληνες, Ρωμαίοι, Πάρθοι, Χριστιανοί, Εβραίοι και ειδωλολάτρες, που ζούσαν, εργάζονταν και ασκούσαν τη λατρεία τους δίπλα - δίπλα ενώ μιλούσαν και έγραφαν σε μία ποικιλία γλωσσών με πρώτα τα ελληνικά αλλά και τα αραμαϊκά, λατινικά, παρθικά, περσικά, εβραϊκά και σαφαϊτικά (αρχαία αραβικά).

Θύματα της πλαστικής χειρουργικής .Οι «άστεγοι» των καναλιών!Όλοι περιμένουν τη «χειρότερη» σεζόν όλων των εποχών!

Στη νέα σεζόν όλοι αναφέρονται με ένα επίθετο: «χειρότερη» από ποτέ. Φτωχότερη απ΄ όλες τις προηγούμενες σεζόν της ιδιωτικής τηλεόρασης θα τη χαρακτήριζε κανείς,καθώς το μπάτζετ έχει πέσει από 10% ως και 50% στις περισσότερες των περιπτώσεων!
next top kagia Οι «άστεγοι» των καναλιών!Όλοι περιμένουν τη «χειρότερη» σεζόν όλων των εποχών!
Έτσι,τα μέχρι πρότινος καλοπληρωμένα ή μη ονόματα,υποχωρούν και αποχωρούν υπό το βάρος της νέας κατάστασης.Στη θέση τους έρχονται νέα πρόσωπα τα οποία θα κοστίζουν λιγότερα στον σταθμό τους. Ποιοι όμως θα μείνουν εφέτος χωρίς «στέγη» και θα βλέπουν τηλεόραση από το σπίτι τους; 

Το «Food and the city» του Βασίλη Καλλίδη δεν θα το δούμε στο Μega,όπως δεν θα δούμε και την Κατερίνα Στικούδη με το «Μega Star».Ωστόσο,σύμφωνα με πληροφορίες,η τελευταία ίσως ενταχθεί στην ομάδα του «Πρωινό mou». Γιώργος Καραμέρος και Σπύρος Χαριτάτος τέλος από τον ΑΝΤ1.
karameros Οι «άστεγοι» των καναλιών!Όλοι περιμένουν τη «χειρότερη» σεζόν όλων των εποχών!
Τέλος και από δίδυμο,καθώς αναζητούν πλέον ξεχωριστά τις τύχες τους και θα κάνουν τηλεοπτική αγρανάπαυση,όπως φαίνεται,εφέτος.Για του χρόνου…βλέπουμε.
Ο Θανάσης Πάτρας άφησε τους «Νηστικούς Πράκτορες» του Star για το «Εlatte» του ΑΝΤ1,όμως στο εφετινό πρόγραμμα είτε του ΑΝΤ1 είτε του Star δεν έχει προβλεφθεί κάτι για εκείνον.
thanasis patras Οι «άστεγοι» των καναλιών!Όλοι περιμένουν τη «χειρότερη» σεζόν όλων των εποχών!
Η Ευγενία Μανωλίδου δεν θα έχει τη δική της εκπομπή και θα περιοριστεί στο πάνελ του «Ελλάδα έχεις ταλέντο» (εφόσον πραγματοποιηθεί).
manolidou new Οι «άστεγοι» των καναλιών!Όλοι περιμένουν τη «χειρότερη» σεζόν όλων των εποχών!
Αποχή και για τη Βίκυ Καγιά,καθώς τέλειωσαν οι εποχές των…παχιών αγελάδων για τα σουπερμόντελ.Κόνσεπτ αναζητείται για τον Σάκη Ρουβά.Προς το παρόν πάντως δεν έχει βρεθεί κάτι στα μέτρα του και,καθώς δεν θα πραγματοποιηθεί το «Χ-Factor»,τηλεοπτικώς δεν θα δούμε ούτε τους ΚατερίναΓκαγκάκη,Γιώργο Θεοφάνους και Νίκο Μουρατίδη.
Μην περιμένετε επίσης να δείτε τις «Real Ηousewives»,δηλαδή τις Χριστίνα Παππά, Τζο Τόγκου, Κατερίνα Σουλιώτη, Ορθούλα Παπαδάκου και Φώφη Μαστροκώστα,αν και εκείνες συνεχίζουν να ελπίζουν για δεύτερη σεζόν τού υπερβολικά lifestyle ριάλιτι.
PAPPA Οι «άστεγοι» των καναλιών!Όλοι περιμένουν τη «χειρότερη» σεζόν όλων των εποχών!

ΚΑΙ ΟΜΩΣ,ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ…

Η Χριστίνα Λαμπίρη, όπως ακουγόταν από την αρχή του καλοκαιριού, δεν θα έχει εκπομπή στο Star. Υστερα από διαπραγματεύσεις για ώρες εκπομπής, ακολούθως για εκπομπή ή δελτίο, το κανάλι της Κηφισιάς τής έδειξε την πόρτα της εξόδου από το πλατό- πόρτα που οδηγεί όμως στα γραφεία του καναλιού.
lampiri 1 Οι «άστεγοι» των καναλιών!Όλοι περιμένουν τη «χειρότερη» σεζόν όλων των εποχών!
Η παρουσιάστρια θα αναλάβει διοικητική θέση στο Star- τιμητική, αν θέλετε τη γνώμη μας. Στη θέση της η Νικολέττα Ράλλη, η οποία δεν υπέγραψε μεν ακόμη, έχει συμφωνήσει δε στην παρουσίαση μιας νεανικής εκπομπής. Οι μαθητές της σχολής Μαλέλη δεν αποκλείονται από την ομάδα της εκπομπής- φθηνό και ενθουσιώδες εργατικό δυναμικό.
ralli1 Οι «άστεγοι» των καναλιών!Όλοι περιμένουν τη «χειρότερη» σεζόν όλων των εποχών!
Από την άλλη, η Μαρία Σταματέρη μπορεί να μένει χωρίς εκπομπή αλλά όχι χωρίς τηλεοπτική παρουσία. Θα δίνει το lifestyle ρεπορτάζ της μέσα από το κεντρικό δελτίο του Star.
stamateri 1 Οι «άστεγοι» των καναλιών!Όλοι περιμένουν τη «χειρότερη» σεζόν όλων των εποχών!
ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ Η «ΕΛΛΗΝΟΦΡΕΝΕΙΑ»

Χωρίς τηλεοπτική στέγη και η «Ελληνοφρένεια»,καθώς οι συζητήσεις που,όπως ακούστηκε,έγιναν με το Αlter δεν είχαν γίνει ποτέ.Υπάρχει πάντα η πιθανότητα συνεργασίας της με τον Λάκη Λαζόπουλο,αυτό όμως όχι πριν από την επόμενη σεζόν.Κατά τα λοιπά,νέο πρόγραμμα ετοιμάζεται στο Μπουρνάζι και σε αυτό συμπεριλαμβάνονται όλοι οι εκπομπάρχες με μερικές μικρές αλλαγές.
Πιθανόν να μη δούμε την παρουσιάστρια του «ΤVWeekend» Αννα Λιβαθυνού,η οποία όμως δεσμεύεται με σύμβαση αορίστου χρόνου με το κανάλι.
livathinou Οι «άστεγοι» των καναλιών!Όλοι περιμένουν τη «χειρότερη» σεζόν όλων των εποχών!
Ο Νίκος Παπαδάκης δεν θα κάνει ούτε εφέτος τηλεόραση,καθώς το «Lifestyle» για το οποίο ακούστηκε το όνομά του αναλαμβάνει η Δούκισσα Νομικού. 

papadakis nikos Οι «άστεγοι» των καναλιών!Όλοι περιμένουν τη «χειρότερη» σεζόν όλων των εποχών!
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑLPHA…ΑΥΡΙΟ

Οι τελικές αποφάσεις για τον Αlpha θα ληφθούν αύριο Δευτέρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρωινή ενημερωτική εκπομπή «Πάνω στην ώρα» έχει μεγάλες πιθανότητες να συνεχιστεί. Αν όμως όχι, καταργείται η ζώνη. Και για τον Σπύρο Λάμπρου τα πράγματα δεν είναι όπως ακούστηκαν. Δεν θα βρεθεί στο πλευρό της Ελένης Μενεγάκη, ούτε η Ελενα Παπαβασιλείου στο «Κους κούς το μεσημέρι» στη θέση της εγκυμονούσας Κατερίνας Καραβάτου.
spyros labrou kai elena papavasileiou Οι «άστεγοι» των καναλιών!Όλοι περιμένουν τη «χειρότερη» σεζόν όλων των εποχών!
Και τώρα που είπαμε «καταργείται»… «Μες στην καλή χαρά» δεν είναι κανείς από το επιτελείο της εκπομπής καθώς, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, η εκπομπή κόβεται.
mes tin kali xara header Οι «άστεγοι» των καναλιών!Όλοι περιμένουν τη «χειρότερη» σεζόν όλων των εποχών!
Χωρίς εκπομπή λοιπόν η Σίσσυ Χρηστίδου, η Ναταλία Γερμανού θα έχει τηλεοπτική παρουσία στον Αlpha με το «Chart Show», ενώ η άρνηση του Πέτρου Κωστόπουλου να μετακινήσει την εκπομπή του νωρίτερα προκειμένου να μπορέσει να απορροφήσει ακριβότερα διαφημιστικά κονδύλια του κόστισε την εκπομπή.
Πάντως στον Αlpha δεν συνεχίζουν, όπως φαίνεται, ο «Λογαριασμός» του Νίκου Σαμοΐλη, καθώς και η Σίσσυ Φειδά με το «Σπίτι απ΄ την αρχή», όπως και η Κατερίνα Καινούργιου με τον Νότη Χριστοδούλου.
kainourgiou Οι «άστεγοι» των καναλιών!Όλοι περιμένουν τη «χειρότερη» σεζόν όλων των εποχών!

Γλυπτά ζώων από σκουπίδια .

animal trash 1 Animal Trash Sculptures
animal trash 3 Animal Trash Sculptures
animal trash 5 Animal Trash Sculptures
animal trash 7 Animal Trash Sculptures
animal trash 9 Animal Trash Sculptures

Κινέζος εκατομμυριούχος αγοράζει τμήμα της Ισλανδίας


Υπέγραψε πρωτόκολλο πώλησης έκτασης 300 τ.χλμ. – εν αναμονή της επικύρωσης

kinezos islandia Κινέζος εκατομμυριούχος αγοράζει τμήμα της Ισλανδίας

Πλούσιος Κινέζος που δραστηριοποιείται στις οικοδομικές επιχειρήσεις σκοπεύει να αγοράσει μια τεράστια έκταση στην Ισλανδία για να υλοποιήσει τουριστικό σχέδιο αξίας 100 εκατομμυρίων δολαρίων, στο οποίο θα περιλαμβάνεται και ένα μεγάλο γήπεδο γκολφ, γράφει σήμερα η εφημερίδα «Financial Times».
Ο Χουάνκ Νούμπο, πρώην κυβερνητικός αξιωματούχος, σύμφωνα με το δημοσίευμα έχει υπογράψει πρωτόκολλο πώλησης έκτασης 300 τετραγωνικών χιλιομέτρων στο ισλανδικό έδαφος.
Ο Χουάνκ βρίσκεται στη 161η θέση του περιοδικού «Forbes» για τους ανθρώπους με τις μεγαλύτερες περιουσίες σε όλον τον κόσμο, το 2010. Η εταιρεία του, Zhongkun, έχει τουριστικές μονάδες στην Κίνα και σε όλον τον κόσμο.
Ο εκατομμυριούχος επιχειρηματίας υπέγραψε προσύμφωνο αγοράς της γης με τους ιδιοκτήτες της, ανάμεσά τους και η ισλανδική κυβέρνηση.
Η συμφωνία θα πρέπει να επικυρωθεί από το Πεκίνο και το Ρέικιαβικ, μετέδωσε το Iceland Review Online.

Ποτέ δεν ξέρεις από πού θα σου έρθει .

Funny Shadows

ΣΤΕΒΙΑ: Ο ΚΥΒΟΣ ΕΡΡΊΦΘΗ - ΈΓΚΡΙΣΉ ΤΗΣ ΤΟ 2011 ΣΤΗΝ ΕΥΡΏΠΗστεβια.gr
Η ΈΓΚΡΙΣΉ ΤΗΣ ΣΤΕΒΙΑΣ ΣΤΗΝ Ε.Ε. = ΤΕΛΙΚΟΣ ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΗΣ ΣΤΕΒΙΑΣ
Εντός του 2011 θα ληφθεί η πολιτική απόφαση της ΕΕ για την καλλιέργεια και για τη χρήση της Στέβιας στην ΕΕ, οπότε
Α) αφενός τα προϊόντα της ΣΤΕΒΙΑΣ θα χρησιμοποιούνται από τη βιομηχανία Τροφίμων και Ποτών και θα βρίσκονται στα ράφια των Σούπερ Μάρκετ της Ευρώπης από τις αρχές του 2012,
Β) αλλά και αφετέρου ( το σπουδαιότερο που ενδιαφέρει την Ελληνική Γεωργία) θα ξεκινήσει η καλλιέργεια της Στέβιας στην Ευρώπη και Ελλάδα την άνοιξη του 2012.
Το μακρύ ταξίδι της Στέβιας για την Ευρωπαϊκή Ένωση για την αποδοχή της φυσικής, έντονα...
γλυκαντικής ουσίας της ΣΤΕΒΙΑΣ , συντομεύτηκε σημαντικά στις 5/7/2011, όταν τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ δέχτηκαν να υποστηρίξουν την απόφαση του Μαρτίου του 2010 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ασφάλειας Τροφίμων ( EFSA ), που έκρινε ασφαλές τρόφιμο τη Στέβια και όλα τα προϊόντα της.

Η κίνηση αυτή χαιρετίστηκε από το Διεθνές Συμβούλιο Στέβιας ( International Stevia Council = ISC ) , του οποίου ο πρόεδρος, ο Carl Horn είπε ότι η κίνηση αυτή της ΕΕ, "φέρνει τα γλυκαντικά της Στέβιας, που είναι φυσικής προέλευσης και χωρίς θερμίδες ένα βήμα πιο κοντά σε όλους τους καταναλωτές στην Ευρώπη και όχι μόνο στη Γαλλία, όπου Γλυκοζίδια της Στέβιας ( Steviol Glycosides) έχουν εγκριθεί για χρήση σε τρόφιμα πριν από δύο χρόνια τον Αύγουστο του 2009 "

Ο εκπρόσωπος της Ε. Επιτροπής, Frederic Vincent, δήλωσε ότι «…τα προϊόντα της Στέβιας θα μπορούσε να είναι στα ράφια των ΣΜ της Ευρώπης από, τις αρχές του 2012, εφόσον δεν υπάρξει αντίρρηση από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην τρίμηνη περίοδο ελέγχου της πρότασης, που άρχισε από σήμερα στις 5/7/2011…»

Ο πρόεδρος του ISC, Carl Horn, πρόσθεσε: «Το Διεθνές Συμβούλιο Στέβιας-ISC» ενθαρρύνει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να υποστηρίξει την έγκριση των Γλυκοζιτών της Στέβιας, ως ασφαλές τρόφιμο και ως πρόσθετο τροφίμων και υποκατάστατο της τευτλοζάχαρης στην Ευρώπη, έτσι ώστε οι βιομηχανίες τροφίμων και ποτών, αλλά και οι Ευρωπαίοι καταναλωτές σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση να μπορούν να αρχίσουν να απολαμβάνουν το 2012 τα οφέλη ενός φυσικού χωρίς θερμίδες γλυκαντικού, δηλαδή της Στέβιας»

Ο Angus Flood , πρόεδρος του Παγκόσμιου Οργανισμού Stevia (SWO) , είπε ότι η βιομηχανία είναι έτοιμη να τροφοδοτήσει την ευρωπαϊκή Αγορά με τα καινοτόμα προϊόντα με τα γλυκαντικά της Στέβιας ( Στεβιοσίδη και Ρεμπαουντιοσίδη-Α) εάν και όταν ληφθεί η πολιτική απόφαση έγκρισης χρήσης της Στέβιας στα τρόφιμα και ποτά, η οποία απόφαση έγκρισης της Στέβιας αναμένεται το αργότερο μέχρι το Νοέμβριο ή Δεκέμβριο του 2011.


ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΌ ΈΓΚΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΣΤΕΒΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ
α) Η Στέβια χρησιμοποιείται από αιώνες στην Παραγουάη και άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής, αλλά και στην Ιαπωνία από το 1950 και σε πολλές άλλες χώρες.
β) Το 2008 η Κοινή Επιτροπή Ασφάλειας Τροφίμων (JECFA) του ΟΗΕ ( αποτελούμενη από εμπειρογνώμονες του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας FAO και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας WHO ) με απόφαση της έκρινε τελικά ως ασφαλές τρόφιμο τη Στέβια. Αυτό έγινε αφού είχε προηγηθεί πολυετής πόλεμος επιστημονικής δυσφήμησης της Στέβιας και οικονομικός- εμπορικός πόλεμος κατά της Στέβιας από ανταγωνιστές της.

γ) Το Δεκέμβριο του 2008 ακολούθησε η έγκριση της Στέβιας από την Αμερικανική Επιτροπή Τροφίμων και Ποτών (Food and Drinks Authority = FDA ), μετά βέβαια από πολλές περιπέτειες της Στέβιας και στις ΗΠΑ και ύστερα από πιέσεις των αμερικανικών οργανώσεων καταναλωτών, αλλά και με την παρέμβαση και τη στήριξη της Στέβιας από μεγάλες αμερικάνικες πολυεθνικές εταιρίες τροφίμων και ποτών.
δ) Τον Ιούλιο του 2009 επρόκειτο να συγκληθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ασφάλειας Τροφίμων ( η EFSA ) για να αποφασίσει, ότι η Στέβια είναι ασφαλές τρόφιμο, αλλά η σύγκληση της EFSA αναβλήθηκε για τον Μάρτιο του 2010.
ε) Τον Αύγουστο του 2009 η Γαλλία ( ακολουθώντας κατά πόδας τις ΗΠΑ και μη θέλοντας να μείνει ουραγός των εξελίξεων στο θέμα της Στέβιας και μη δεχόμενη την κίνηση αναβολής σύγκλισης της EFSA ) χορήγησε προσωρινή εθνική έγκριση χρήσης της Στέβιας 2ετούς διάρκειας ισχύος, κάνοντας χρήση μεταβατικής διάταξης σχετικής οδηγίας της ΕΕ.

στ) Τον Νοέμβριο του 2009 στην Ελλάδα ο Παύλος Καπόγλου ( Γεωπόνος και συγγραφέας βιβλίου για τη Στέβια) εισηγήθηκε στο ΥΠΑΑΤ να ακολουθήσει το παράδειγμα της Γαλλίας και να χορηγήσει προσωρινή εθνική έγκριση της χρήσης και καλλιέργειας της Στέβιας για να δοθεί η δυνατότητα και η διέξοδος στους Έλληνες Αγρότες να στραφούν στην κερδοφόρα καλλιέργεια της Στέβιας ήδη από το 2010 και να προηγηθεί η Ελλάδα κατά 2 χρόνια, όπως η Γαλλία, έναντι άλλων χωρών της ΕΕ..


ζ) Πράγματι τον Ιανουάριο του 2010 το ΥΠΑΑΤ ( η τότε Υπουργός ΑΑΤ κ. Μπατζελή Κατερίνα και ο Υφυπουργός ΑΑΤ κ. Καρχιμάκης Μιχάλης ) ζήτησαν από το Γενικό Χημείο του Κράτους την επείγουσα απόφαση= Γνωμάτευση του, ότι η Στέβια είναι ασφαλές τρόφιμο και γλυκαντικό, καθόσον μια τέτοια γνωμάτευση ήταν απαραίτητη προϋπόθεση για την έκδοση πολιτικής απόφασης από το ΥΑΑΤ.

Δυστυχώς αυτή η αξιέπαινη προσπάθεια της Ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ το 2010 ναυάγησε εξαιτίας της δημοσιοϋπαλληλικής νοοτροπίας και γραφειοκρατίας του ΓΧΚ, το οποίο σαν την Πυθία, ενώ απάντησε στις 14/1/2010, ότι «.. η Στέβια είναι ασφαλές τρόφιμο με βάση τις έρευνες και τις αποφάσεις του ΟΗΕ, των ΗΠΑ και της Γαλλίας και ότι η Ελλάδα ( ακολουθώντας το παράδειγμα της Γαλλίας και αξιοποιώντας τις μεταβατικές διατάξεις μιας Οδηγίας της ΕΕ, την οποία μεταβατική διάταξη μπορούσε να χρησιμοποιήσει μέχρι την 20/1/2010, οπότε έπαυε να ισχύει αυτή) μπορεί και αυτή να χορηγήσει εθνική προσωρινή έγκριση της χρήσης Στέβιας μέχρι την 20/1/2010 …» , αλλά δυστυχώς το ΓΧΚ συμπλήρωσε, ότι «…. δεν προλαβαίνει να εκδώσει σχετική Γνωμάτευση μέχρι τις 20/1/2010….».

Δηλαδή το ΓΧΚ για γραφειοκρατικούς λόγους, ενώ στο κείμενο της απάντησης του αποφαίνεται, ότι η Στέβια είναι ασφαλές Τρόφιμο, δεν απέστειλε επίσημη ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ, η οποία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από το ΥΑΑΤ για την έκδοση της σχετικής πολιτικής απόφασης του ΥΠΑΑΤ.
Έτσι χάθηκαν για την Ελλάδα και την αγροτική και εθνική οικονομία 2 χρόνια, στα οποία οι μεν αγρότες ( από καλλιέργεια 300.000 στρεμμάτων Στέβιας) θα είχαν εισοδήματα 300 εκατομμύρια ετησίως και με υψηλή κερδοφορία, η δε συμβολή της Στέβιας στο ΑΕΠ της Ελλάδας θα ανερχόταν σε περίπου 1 δις. Ευρώ ετησίως..


Η ΣΤΕΒΙΑ ΦΕΡΝΕΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ:
Η παγκόσμια αγορά των γλυκαντικών κυριαρχείται από τη ζάχαρη και τις χημικές γλυκαντικές ουσίες Ασπαρτάμη και σε μικρότερο βαθμό από τη Σουκραλόζη. Όμως το ενδιαφέρον για τη ΣΤΕΒΙΑ έχει αυξηθεί εκρηκτικά μετά την έγκριση χρήσης της από τον ΟΗΕ και τις ΗΠΑ και την αναμενόμενη έγκριση της από την ΕΕ.

Η Στέβια αναμένεται να εκτοπίσει τα χημικά γλυκαντικά ( Ασπαρτάμη, Σουκραλόζη κλπ.), αλλά και να αποσπάσει μεγάλα μερίδια αγοράς και από την κλασσική ζάχαρη ( τευτλοζάχαρη και καλαμοζάχαρη), όπως εκτιμούν διεθνείς αξιόπιστοι αναλυτές.
Ήδη στη Ιαπωνία και την Κορέα έχει αποσπάσει περισσότερα από το 40% του μεριδίου αγοράς της ζάχαρης, πέτυχε πολύ καλές επιδόσεις στη Γαλλία , ενώ στις ΗΠΑ έχει αποσπάσει το 23% του μεριδίου αγοράς από τη ζάχαρη στις ΗΠΑ από το 2009. Αξιόπιστοι διεθνείς αναλυτές προβλέπουν, ότι σε λίγα χρόνια η Στέβια θα αποσπάσει πάνω από το 30% του μεριδίου αγοράς της ζάχαρης και των γλυκαντικών διεθνώς.
Αυτό σημαίνει, ότι θα χρειασθεί να καλλιεργηθούν γύρω στα 8.000.000 στρέμματα παγκοσμίως, ενώ σήμερα καλλιεργούνται λιγότερο από 500.000 στρέμματα.

Η Στέβια φέρνει επανάσταση σε πολλούς τομείς:
1) Επανάσταση στη Διατροφή μας
2) Επανάσταση στη βιομηχανία τροφίμων και ποτών
3) Επανάσταση στη Γεωργία και Αγροτική ανάπτυξη
4) Επανάσταση στη βιομηχανία Μεταποίησης της Στέβιας.

Η έγκριση χρήσης της Στέβιας στην ΕΕ θα είναι ο τελικός θρίαμβος της Στέβιας, αφού η ΕΕ ήταν ουραγός στο θέμα της Στέβιας και το τελευταίο προπύργιο απαγόρευσης της Στέβιας.

Να σημειωθεί, ότι η ΕΕ είναι μια μεγάλη αγορά κατανάλωσης ζάχαρης και γλυκαντικών , όπου η κατανάλωση της τευτλοζάχαρης ανέρχεται στα περίπου 31 εκατομμύρια τόνους ( κατέχει το 20% της παγκόσμιας κατανάλωσης, που ανέρχεται γύρω στα 160 εκατομμύρια τόνους ζάχαρης)

Η Στέβια έχει πολλές χρήσεις;
Α) Χρησιμοποιείται γενικά όπου χρησιμοποιείται η ζάχαρη και άλλα γλυκαντικά, ( στα αναψυκτικά ποτά, στα γαλακτοκομικά, τη σοκολάτα, στη ζαχαροπλαστική και στα γλυκά, στις κονσέρβες φρούτων, στα παγωτά, στο λιανικό εμπόριο οικιακής χρήσης κλπ). Β) Επί πλέον όμως χρησιμοποιείται στη μαγειρική και πάει παντού, όπου πάει και ο Μαϊντανός.

Γ) Ακόμη χρησιμοποιείται σαν αφέψημα ( τσάι), σε τσίχλες, σε οδοντόκρεμες, στα σαμπουάν και τα καλλυντικά, στις ζωοτροφές κλπ. κλπ
Στην ΕΕ είναι πιθανόν η Στέβια να αποσπάσει πάνω από το 30% μεριδίου αγοράς από τη Ζάχαρη, διότι το ευρωπαϊκό καταναλωτικό κοινό είναι ενήμερο και έτοιμο να χρησιμοποιήσει τη Στέβια.

Με δεδομένη την κατανάλωση 31.000.000 τόνων ζάχαρης στην ΕΕ, για την αντικατάσταση του.

Αναδημοσίευση απο το blog του γεωπόνου Παύλου Καπόγλου

Διαβάστε περισσότερα http://ektiesthisi.blogspot.com/2011/08/2011.html#ixzz1Wbijv7QV

Συναυλία - αφιέρωμα στον Νίκο Καββαδία,


Στον δημιουργό που έπλασε το μυθικό του alter ego ως περιπλανώμενος ποιητής των θαλασσών εισάγοντας στο έργο του στοιχεία κοσμοπολιτισμού και εξωτισμού, σε έναν από τους πιο γνωστούς και εμπνευσμένους Έλληνες ποιητές του 20ού αιώνα, στον Νίκο Καββαδία, είναι αφιερωμένο το καλλιτεχνικό πρόγραμμα που επεξεργάστηκαν και παρουσιάζουν οι Δημήτρης Νικολούδης, Μαρία Φωτίου και Γιάννης Τσολακίδης, με τη συνοδεία μουσικών.

Νίκος Καββαδίας , Βιωματικός στην ποίηση αλλά και στον πεζό του λόγο, ο «Κόλιας», όπως τον αποκαλούσαν οι φίλοι του, διαβάστηκε και αγαπήθηκε από το ευρύ αναγνωστικό κοινό, ενέπνευσε τη μουσική, τον κινηματογράφο, τις εικαστικές τέχνες και συνεχίζει μέχρι σήμερα να αποτελεί σημείο αναφοράς των λογοτεχνικών μας αναζητήσεων.

H Chanel πάει... Βυζάντιο,


Της Eφης Φαλίδα,

Η αυτοκράτειρα Θεοδώρα και το μεγαλείο της βυζαντινής τέχνης μέσα από τα ψηφιδωτά της Ραβένας έγιναν τα χαρακτηριστικά στοιχεία της φθινοπωρινής συλλογής του παριζιάνικου οίκου. Aλλη μία ένδειξη της σύγχρονης μόδας, που πατάει πάνω σε διαχρονικές αξίες για να επιβιώσει

Oταν τον περασμένο Δεκέμβριο έγινε η παρουσίαση της ειδικής συλλογής «Παρίσι - Βυζάντιο», που αφορά το φθινόπωρο 2011, ο Καρλ Λάγκερφελντ, εκπρόσωπος του πνεύματος της Κοκό Σανέλ επί της Γης, είχε διαισθανθεί (αν όχι πληροφορηθεί) πως τα πράγματα και για τη μόδα θα δυσκολέψουν. Ακόμη και αν ο οίκος ανήκει στο στρατόπεδο εκείνων που επιθυμούν τον διαχωρισμό της μόδας από τη μαζική κατανάλωση, υπάρχουν κι άλλες προσφορές του ονείρου που προσελκύουν τους εκλεκτούς αγοραστές. Επίθεση λοιπόν μέσα από τον πολιτισμό. Αυτό ήταν το διάταγμα του Κάιζερ Καρλ προς τα ατελιέ υψηλής ραπτικής του Παρισιού που συνεργάζονται μαζί του. Και για να συνδέσει το όνομα της Κοκό Σανέλ με μεγάλες στιγμές της ευρωπαϊκής ιστορίας, ανέτρεξε στο παρελθόν της και στο ταξίδι της Σανέλ στη Βενετία το 1920.
Στη βυζαντινή Βασιλική του Αγίου Μάρκου,

Αγωνίστηκε από το σανίδι,


Του Ακη Καπράνου,

Το φινάλε για τον Λυκούργο Καλλέργη ήρθε τρία χρόνια προτού κλείσει έναν αιώνα ζωής και εννέα δεκαετίες δράσης ως ηθοποιός, δεινός θεατρικός μεταφραστής, συνδικαλιστής και πολιτικός, πιστός στην πατρική του κληρονομιά

«Η ιστορία δικαιώνει τους Καλλέργηδες» συνήθιζε να λέει ο Λυκούργος Καλλέργης, ηθοποιός με την πλήρη έννοια της λέξης (ο μόνος Ελληνας που είχε τιμηθεί με το βραβείο Πιραντέλο). Αναφερόταν στον πατέρα του, Σταύρο, σοσιαλιστή ηγέτη και οργανωτή της πρώτης Εργατικής Πρωτομαγιάς σε ελληνικό έδαφος, αλλά και τον εκδότη της εφημερίδας «Σοσιαλιστής», η κυκλοφορία της οποίας σταμάτησε (μετά το έντονο κυνήγι του Παλατιού) στα τέλη του 19ου αιώνα. Κληρονομιά, που ο Λυκούργος Καλλέργης τίμησε.
Σκεφτείτε το λίγο: σε μια εποχή δύσκολη οικονομικά, πολιτικά και κοινωνικά, ηθοποιοί-σκαπανείς, μεταξύ τους και ο Καλλέργης, έδωσαν από το σανίδι την παιδεία και τον προβληματισμό που τους στέρησαν πολλοί άλλοι φορείς. Προτού η τηλεόραση εισβάλει στη ζωή του Ελληνα και πριν ευτελισθεί και αυτή. Εκείνα τα χρόνια ήταν που ο Καλλέργης έδωσε τον δικό του αγώνα, με συνέπεια, επιμονή και αγωνία. Στη δική του εποχή, βλέπετε, οι ηθοποιοί δεν ήταν... celebrity ή «σταρ» με ημερομηνία λήξεως. Ηταν δάσκαλοι, διαμορφωτές χαρακτήρων και πρότυπα, κοινωνικά και πολιτικά.

Αθώα βλέμματα πριν από τη διασημότητα,


Προτού τα φώτα της δημοσιότητας αναδείξουν τα βελτιωμένα – με επεμβάσεις των ίματζ μέικερ και της χειρουργικής – πρόσωπά τους, σταρ της ποπ και του σινεμά είχαν φωτογραφηθεί στις σχολικές τους επετηρίδες αφτιασίδωτοι. Ενας διαδικτυακός ιστότοπος τους το θυμίζει

Η ασχημούλα Στέφανι Τζερμανότα γέρνει, χαμογελαστή, στον ώμο του πατέρα της την ώρα που λικνίζονται στην πίστα του χορού αποφοίτησης στο σχολείο Sacred Heart στη Νέα Υόρκη, το 2004. Το πρόσωπό της, δροσερό, νεανικό, δίχως μέικ απ και υπερβολικές αισθητικές επεμβάσεις, δεν μαρτυρά πως η 18χρονη Στέφανι θα κατακτούσε σε μερικά χρόνια τον κόσμο με τις εκκεντρικές εμφανίσεις της και τα τραγούδια της ως Lady Gaga.
Το ενσταντανέ έχει μείνει, ως μάρτυρας παλαιότερων και πιο αθώων χρόνων στη ζωή της Στέφανι, νυν Gaga, στην επετηρίδα του σχολείου της. Εκεί όπου το εντόπισε και το συνέλεξε για να το «ρίξει» στον κυβερνοχώρο, ώστε να είναι πλέον προσιτό στα βλέμματα κάθε χρήστη του Ιντερνετ, το αμερικανικό σάιτ Ancestry.com. Το οποίο συλλέγει εδώ και χρόνια αναφορές και φωτογραφικές καταχωρίσεις διασήμων αλλά και «ασήμων» σε Ηνωμένες Πολιτείες και Καναδά - ανάμεσά τους και σχολικές ή φοιτητικές εκδόσεις επετηρίδων - στο πλαίσιο μιας επιχείρησης συλλογής στοιχείων για τους προγόνους των κατοίκων της Βόρειας Αμερικής.

«Προσοχή. Η σάτιρα ενοχλεί μητροπολίτες»,


Ακόμη μία παρέμβαση από ιεράρχη που επιχειρεί να αποκλείσει θεατρική παράσταση από το Ρωμαϊκό Ωδείο της Πάτρας, με το πρόσχημα ότι περιέχει «βλάσφημα κείμενα»

Η θεατρική σάτιρα φαίνεται να ενοχλεί μερίδα του εκκλησιαστικού κόσμου. Στο στόχαστρο των μητροπολιτών Εδέσσης, Ξάνθης και Πατρών βρέθηκε αυτή τη φορά το έργο «Τα κορίτσια με τα μαύρα» των Αλέξανδρου Ρήγα - Δημήτρη Αποστόλου, το οποίο ύστερα από μια χειμερινή σεζόν παραστάσεων στην Αθήνα (θα συνεχίσει και την επόμενη θεατρική σεζόν) είναι σε περιοδεία ανά την Ελλάδα, χωρίς πάντως να έχει προκληθεί το παραμικρό με τις προηγούμενες 36 παραστάσεις σε συνολικά 24 πόλεις. Το έργο «πατάει» στο σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου και οι δημιουργοί του στηλιτεύουν με ισχυρή δόση χιούμορ «τη σύγχρονη Ελλάδα, τη διαφθορά, τη διαπλοκή και την "ευλογημένη" απάτη», όπως αναφέρεται.

Ο Ελληνας που έγινε εθνικός ποιητής της Ιαπωνίας,


Ο Λευκάδιος Χερν γίνεται ταινία 3D κινουμένων σχεδίων. Οχι ο ίδιος αλλά το μυθιστόρημά του «Η πηγή της νιότης» με αφορμή αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του από τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Η ζωή του Λευκάδιου Χερν θα μπορούσε κάλλιστα να γίνει ταινία από κάποιο χολιγουντιανό στούντιο. Οταν ο πατέρας του πήρε μετάθεση από το βρετανικό εκστρατευτικό σώμα Επτανήσων για τις Δυτικές Ινδίες, ο Λευκάδιος ήταν έξι ετών και με τη μητέρα του πήγαν στο Δουβλίνο για να ζήσουν με τους γονείς του άνδρα της. Εκείνη όμως δεν άντεξε τη συγκατοίκηση, με αποτέλεσμα να καταλήξει φιλοξενούμενη της μοναδικής συγγενούς, μιας θείας που έδειχνε συμπάθεια για τη Ρόζα και τους γιους της.
Λίγο αργότερα ο Κάρολος Χερν εκμεταλλεύτηκε έναν νόμο της πατρίδας του σύμφωνα με τον οποίο δεν αναγνωρίζονταν γάμοι βρετανών υπηκόων με αλλαδοπούς που έγιναν εκτός Αγγλίας και χώρισε τη γυναίκα του.

H επανάσταση των bloggers,Κατά τον Νίκο Δήμου, τον επιφανέστερο Έλληνα blogger και τη συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό της Διεθνούς Αμνηστίας, η επανάσταση των μπλογκς είναι το δημοκρατικότερο πράγμα που έχει συμβεί στον κόσμο μετά την γαλλική επανάσταση. Επαναστατεί ενάντια στο μονοπώλιο των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας (ΜΜΕ), των μέσων που είναι αφ' ενός μαζικά και αφ' ετέρου μονόδρομα......
"Μέσο μαζικό" σημαίνει να βγαίνει ο χαρισματικός ηγέτης και να τον ακούν εκατομμύρια πολίτες, συνήθως θέλοντας και μη. Το Ίντερνετ είναι το μοναδικό μέσον που δεν είναι μαζικό: ναι μεν έχει σήμερα 1,5 δισεκ. χρήστες, αλλά δεν είναι μαζικό όπως μια εκπομπή στην τηλεόραση με 2 εκατ. θεατές. Στο Ίντερνετ, οι χρήστες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή on line είναι κατανεμημένοι σε χιλιάδες διαφορετικούς τόπους και διευθύνσεις, ανάλογα με τις προτιμήσεις τους. Έτσι, χάνεται το φαινόμενο της ισοπεδωτικής μαζικότητας. Όλες οι μετρήσεις δείχνουν ότι στους νέους ανθρώπους το Ίντερνετ αντικαθιστά τόσο την τηλεόραση όσο και την εφημερίδα και -σε μικρότερο βαθμό- το ραδιόφωνο. Η τηλεόραση σκάβει μόνη της το λάκκο της. Για να αυξήσει την τηλεθέαση και να εισπράξει περισσότερα από διαφημίσεις σερβίρει εκπομπές χαμηλού επιπέδου. Μοιραία όμως, τις βλέπουν μεγάλες ηλικίες και χαμηλά εισοδήματα. Αλλά οι διαφημιζόμενοι δεν ενδιαφέρονται για μια τέτοιου είδους μεγάλη τηλεθέαση, χωρίς αγοραστική δύναμη. Αυτό οδηγεί την τηλεόραση στον οικονομικό θάνατο.

Παρηγοριά στη μουσική,


Από κλασική μουσική μέχρι Σπρίνγκστιν επέλεξαν οι ακροατές του WNYC για τις 11/9,

Το δημόσιο ραδιοφωνικό δίκτυο της Νέας Υόρκης βρέθηκε μπροστά σε μια ενδιαφέρουσα πρόκληση όταν έπρεπε να προγραμματίσει τις εκπομπές του για την ημέρα της 10ης επετείου των επιθέσεων στους δίδυμους πύργους.
Τι μουσική θα ήθελαν να ακούσουν οι ακροατές, την ώρα που θα θυμούνται την καταστροφή που έπληξε την πόλη τους πριν από μια δεκαετία;
Οι υπεύθυνοι του προγράμματος του δημόσιου ραδιοσταθμού WNYC αποφάσισαν να λύσουν το πρόβλημα απευθυνόμενοι στη βάση και οι προτάσεις ήρθαν βροχή. «Ξέραμε πως οι ακροατές μας θα ανταποκρίνονταν, αλλά εκπλαγήκαμε από την ανταπόκριση», λέει ο Κρις Μπάνον, διευθυντής προγράμματος του WNYC. Προσθέτει πως ο κόσμος επιλέγει μουσική που εμψυχώνει και μουσική που παρηγορεί μάλλον, παρά «υπερβολικά εθνικιστική, στερεοτυπικά πατριωτική μουσική».
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory