Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Σάββατο, 3 Σεπτεμβρίου 2011

«Ιντερνετισμός», η νέα πάθηση των παιδιών,

Πριν ακόμα γίνουν έφηβοι, παρουσιάζουν πλέον συμπτώματα εξάρτησης από το Ιντερνετ όλο και περισσότεροι νέοι,

Όσα πάσχουν από αυτήν ζουν σε μια εικονική πραγματικότητα και χάνουν την επαφή με την πραγματική ζωή,

Εξήντα οκτώ παιδιά προεφηβικής ηλικίας, που πάσχουν από μία σχετικά νέα πάθηση, τον... ιντερνετισμό, βρίσκονται σε στάδιο απεξάρτησης στην Ελλάδα. Είναι χαρακτηριστικό ότι το πρώτο εξάμηνο του 2011, υπάρχουν τόσα περιστατικά παιδιών όσα σχεδόν ολόκληρο το 2010.

Ειδική αναφορά στο θέμα αναμένεται να γίνει στο 3ο Παιδιατρικό Παιδοπνευμονολογικό Συνέδριο, που πραγματοποιείται στις 8 -11 Σεπτεμβρίου στα Ιωάννινα. Σύμφωνα με τον επίκουρο καθηγητή κ. Χ. Κατσαρδή, τα παιδιά που πάσχουν από την ασθένεια αυτή ζουν σε μια εικονική πραγματικότητα. Χάνουν την επαφή με την πραγματική ζωή. Τα περιστατικά κατάθλιψης και αυτοκτονίας στους εφήβους αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο.

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ....ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ!!


Μικραίνουν τα χείλη του αιδοίου τους!

Μικραίνουν τα χείλη του αιδοίου τους!
Μια καινούργια αισθητική επέμβαση έχει …κολάσει χιλιάδες νεαρές Βρετανίδες – και η αιτία, όπως όλα δείχνουν, είναι ο εθισμός των ανδρών στην πορνογραφία!
Ο λόγος για την κοσμητική αιδοιοπλαστική, δηλαδή την χειρουργική σμίκρυνση των εξωτερικών χειλέων του αιδοίου, που ως φαίνεται, γίνεται όλο και δημοφιλέστερη σε ολόκληρη την χώρα, αφού το ποσοστό της έχει πενταπλασιαστεί μέσα στην τελευταία δεκαετία. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι Βρετανίδες, επηρεασμένες από τα πρότυπα που προβάλλει η διεθνής πορνογραφία σε Διαδίκτυο και τηλεόραση, επιθυμούν να «βελτιώσουν την εξωτερική εμφάνιση του αιδοίου τους»!
Φυσικά, η συγκεκριμένη επέμβαση είναι παράνομη στην Βρετανία, αυτό όμως δεν αποτελεί εμπόδιο.
Περισσότερες από 2000 εγχειρήσεις τέτοιου τύπου πραγματοποιήθηκαν τον περασμένο χρόνο από γιατρούς του βρετανικού συστήματος υγείας (NHS), ενώ πολύ περισσότερες εκτιμάται ότι έγιναν σε ιδιωτικά ιατρεία.
Στην σχετική έρευνα που διεξήχθη, 33 από τις συμμετέχουσες, με μέσο όρο ηλικίας τα 23 έτη, είχαν φυσιολογικού μεγέθους αιδοιϊκά χείλη. Η αιδοιοπλαστική θα ήταν χρήσιμη τελικά, σύμφωνα με τους ερευνητές, μόνο σε 3 γυναίκες, στις οποίες καταγράφηκε κάποια κολπική ασυμμετρία. Και όμως, το 40% των συμμετεχόντων επέμειναν πως να επιθυμούν να χειρουργηθούν, παρόλο που δεν συνέτρεχε ιατρικός λόγος.
Η Σάρα Κρέιτον, επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας, τονίζει ότι «ο ακρωτηριασμός στα γεννητικά όργανα είναι παράνομος στην Βρετανία και δεν έχει ελεγχθεί από επιστήμονες. Κανένας ιθύνων δεν έχει οδηγηθεί στο δικαστήριο μέχρι στιγμής». Συμπληρώνει μάλιστα ότι «οι γυναίκες έχουν βομβαρδιστεί με εικόνες, που τις κάνουν να νιώθουν αφύσικες, αφού προβάλλουν ένα τέλειο κόλπο».
Η επέμβαση αυτή θεωρείται άσκοπη και ανόητη από τους μελετητές, αφού, όπως λένε, οι γιατροί δεν διευκρινίζουν στις γυναίκες ότι με αυτό τον τρόπο η ευαισθησία του κόλπου μειώνεται αισθητά και διαταράσσεται η λειτουργία του κατά την ερωτική πράξη. Πόσο μάλλον που οι κοπέλες που επιλέγουν το νυστέρι νιώθουν συχνά ενοχλήσεις ακόμη ακόμη και όταν φορούν ένα στενό τζιν.
Για να μην βιαστούμε παντως να χαρακτηρίσουμε ελαφρόμυαλες μόνο τις γυναίκες, να σημειώσουμε πως από την ίδια έρευνα προκύπτει ότι και οι άνδρες σπεύδουν να κάνουν …άχρηστες αισθητικές επεμβάσεις – στους κοιλιακούς τους μύες.
Το πρότυπο των τέλειων κοιλιακών – «εξάμπυρο» που προβάλουν καθημερινά τα ΜΜΕ φαίνεται ότι παρακινεί πολλούς άντρες να απευθυνθούν στους ειδικούς. Φυσικά, δεν γίνεται κανένα θαύμα, αλλά το λίπος της κοιλιάς κατανέμεται με τέτοιο τρόπο, ώστε να μοιάζει γραμμωμένη. Η πλαδαρότητα, βέβαια, παραμένει. «Το θέμα είναι», σύμφωνα με τον σύμβουλο πλαστικών επεμβάσεων, Κέβιν Χάνκοκ, «για πόσο θα κρατήσουν. Το αποτέλεσμα θα είναι μάλλον εφήμερο».
http://www.tsantiri.gr/kosmos/

Πρωταθλητής της πυγμαχίας με ζαρτιέρες

]

Ο Oscar De La Hoya έχει αρχίσει τις αποκαλύψεις και έχει πολλές. «Κουράστηκα να λέω ψέματα στον κόσμο και στον εαυτό μου» είπε σε συνέντευξη σε γνωστό αμερικανικό blog και συνέχισε:
«Ναι, εγώ είμαι στις φωτογραφίες» παραδέχθηκε, αναφερόμενος στο φωτογραφικό υλικό που είχε διαρρεύσει το 2007 και τον έδειχνε ντυμένο «drag» με καλσόν, ζαρτιέρες και περούκα.
Πρωταθλητής της πυγμαχίας με ζαρτιέρες [φωτο]Ο χρυσός Ολυμπιονίκης της πυγμαχίας είχε δηλώσει, πριν από τέσσερα χρόνια, πως πρόκειται για «πειραγμένες» φωτογραφίες.
Και δεν σταμάτησε εκεί, αποκάλυψε, επίσης, πως ήταν άπιστος στη γυναίκα του και πως ήταν εξαρτημένος από ναρκωτικά!
«Έφτασα στον πάτο. Μέσα σε λίγα χρόνια έφτασα στο σημείο να αναρωτιέμαι αν αξίζει να ζω. Δεν έχω τη δύναμη να ζήσω όπως θέλω».

«Να περιμένεις απ’ τα παιδιά σου στα γηρατειά σου ό,τι εσύ ο ίδιος θα έκανες για τον πατέρα σουες


Τα παλιά χρόνια, σε κάποιες περιοχές, είχαν ένα συνήθειο. 
Τους γέρους, όταν τους έπαιρναν πολύ τα χρόνια, τους ανέβαζαν σ'έναν ψηλό βράχο, τους έβαζαν σ'ένα καλάθι και τους γκρέμιζαν από την κορφή στη θάλασσα.

Μια φορά, ένας γέρος, εκεί που τον έβαλε ο γιος του στο καλάθι, του λέει : "Φύλαξε αυτό το καλάθι, γιε μου, γιατί θα χρειαστεί στα παιδιά σου όταν γεράσεις".
Αυτά τα λόγια του γέρου τα συλλογίστηκε καλά ο γιος και δεν γκρέμισε τον πατέρα του.  Το ίδιο κάνανε κι άλλοι κι από τότε σταμάτησε εκείνη η συνήθεια.


Διαβάστε περισσότερα http://ektiesthisi.blogspot.com/2011/09/blog-post.html#ixzz1WtGaQ9Qx

Έβαλαν παρκόμετρα στις πόρνες που κάνουν πεζοδρόμιο

Έβαλαν παρκόμετρα στις πόρνες που κάνουν πεζοδρόμιο!
Οι δημοτικές αρχές στη Βόννη αποφάσισαν να εγκαταστήσουν ένα σύστημα παρκόμετρων για να φορολογήσουν τις πόρνες που κάνουν πεζοδρόμιο.
Κάθε πόρνη θα πρέπει να «χτυπάει» κάρτα κάθε βράδυ από τι 8.15μμ μέχρι τις 6 το πρωί σε μια σειρά μηχανημάτων που θυμίζουν τα δικά μας παρκόμετρα. Το κόστος του φόρου για την παραμονή για ένα ολόκληρο βράδυ στο πεζοδρόμιο της Βόννης αγγίζει τα 6 ευρώ και η εκπρόσωπος των δημοτικών αρχών της πόλης δήλωσε ότι την πρώτη νύχτα εφαρμογής του νέου μέτρου, συγκεντρώθηκαν 264 ευρώ.
Η ίδια εκπρόσωπος, η Monika Frömbgen, τονίζει πως είναι δίκαιο να φορολογηθούν και οι πόρνες του πεζοδρομίου, αφού οι συναδελφοί τους που εργάζονται σε μπουρδέλα ήδη φορολογούνται. Μάλιστα δήλωσε πως ο Δήμος της Βόννης φιλοδοξεί να μαζέψει περίπου 2000 ευρώ μέσα σε ένα χρόνο, από το νέο αυτό μέτρο.
Αξίζει πάντως να αναφερθεί ότι η εφαρμογή του νέου μέτρου έγινε με απόλυτη οργάνωση, αφού οι αρχές τύπωσαν ενημερωτικά φυλλάδια σε διάφορες γλώσσες για να ενημερώσουν όλες τις πόρνες, ανεξαρτήτως εθνικότητας, για το πως θα χειρίζονται τα μηχανήματα, αλλά και για τα πρόστιμα και τις κυρώσεις που θα τους επιβληθούν αν δεν πληρώσουν. Παράλληλα τα μηχανήματα – παρκόμετρα τοποθετήθηκαν σε έναν δρόμο (τον μόνο στον οποίο κάνουν πιάτσα οι πόρνες στην Βόννη) και στον ίδιο δρόμο ο Δήμος έφτιαξε και θέσεις πάρκινγκ που καλύπτονται από ξύλινες κατασκευές για να παρκάρουν οι πελάτες τα αυτοκίνητά τους και να κάνουν ανενόχλητοι σεξ με τις πόρνες. Μάλιστα σε αυτά τα ξύλινα γκαράζ έχουν τοποθετηθεί και συστήματα συναγερμού για να μπορούν να εκπέμπουν σήμα κινδύνου τόσο οι πόρνες όσο και οι πελάτες τους σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά. Τέλος φρόντισαν να μοιράσουν εισιτήρια για τα παρκόμετρα σε βενζινάδικα που λειτουργούν όλη νύχτα για να μπορούν να τα προμηθεύονται εύκολα οι πόρνες.
Αυτό θα πει οργάνωση!

Μετά την παρουσιάστρια, και νέες συλλήψεις για τον κλεμμένο πίνακα


Μετά την παρουσιάστρια, και νέες συλλήψεις για τον κλεμμένο πίνακα
Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση με τον κλεμμένο πίνακα του Ρούμπενς. Μετά τη σύλληψη της παρουσιάστριας και των υπολοίπων πέντε της σπείρας των Κρητικών (ανάμεσά τους και ένας ιερέας)  η αστυνομία έχει στοιχεία για εμπλοκή άλλων τεσσάρων ατόμων με τις συλλήψεις να είναι θέμα χρόνου και να αναμένονται ακόμα και τις επόμενες ώρες .
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Εσπρέσσο» οι άνδρες του Τμήματος Αρχαιοκαπηλείας της Ασφάλειας Αττικής έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπόλοιπων μελών της σπείρας που γνώριζαν και εμπλέκονταν στη διαδρομή του κλεμμένου πίνακα.Οι έρευνες επεκτέινονται και στην Ιταλία καθώς φαίνεται πως είναι ο τελευταίος σταθμός που πέρασε ο πίνακας πριν φτάσει στην Ελλάδα, ενώ οι αστυνομικοί προσπαθούν να λύσουν τον γρίφο με τον Ιταλό που εμπλέκει η παρουσιάστρια στις καταθέσεις της
Ο θησαυρός των αρχαιοκάπηλων
Στα χέρια των αρχών  βρίσκονται πλέον ανεκτίμητης αξίας κειμήλια για την πώληση των οποίων η σπείρα ζητούσε το ποσό των 5.000.000 ευρώ. Ανάμεσά τους ένα χρυσοποίκιλτο αντίγραφο του Κορανίου με ηλικία που φαίνεται να ξεπερνάει τα 700 χρόνια, ανεκτίμητης αξίας. Βαρύνουσας αρχαιολογικής σημασίας φαίνεται πως είναι  και τα ορειχάλκινα υστερωμινωικά (1560-1050 π.Χ) αγαλματίδια που απεικονίζουν ανθρώπινες μορφές και ένα δελφίνι, καθώς και μια μεταλλική σφραγίδα της ίδιας περιόδου.

«Υπερηχητικό» Internet υπόσχεται το γραφένιο,

Επάνασταση στις ιντερνετικές ταχύτητες υπόσχεται η χρήση του γραφένιου,

Νέα μέθοδος μπορεί να κάνει τις συνδέσεις του διαδικτύου δεκάδες φορές ταχύτερες από τις σημερινές,

Μια νέα μέθοδος που ανέπτυξαν οι επιστήμονες υπόσχεται να αυξήσει κατακόρυφα τις δυνατότητες του γραφενίου να συλλαμβάνει και να μετατρέπει το φως, αυξάνοντας και τις δυνατότητές του να χρησιμοποιηθεί με εντυπωσιακά αποτελέσματα στη μετάδοση δεδομένων. Αυτό μπορεί να οδηγήσει στη δημιουργία νέων τηλεπικοινωνιακών συστημάτων που θα κάνουν τις συνδέσεις του Ίντερνετ δεκάδες ίσως και εκατοντάδες φορές πιο γρήγορες από εκείνες που υπάρχουν σήμερα.

Το γραφένιο

Το γραφένιο είναι μια μορφή άνθρακα με τη μορφή φύλλων που έχουν πάχος ενός ατόμου και είναι κοντινός συγγενής του διαμαντιού και του γραφίτη. Eίναι το λεπτότερο και ταυτόχρονα ισχυρότερο υλικό που γνωρίζει ο άνθρωπος και εμφανίζει ιδιότητες που υπόσχονται επανάσταση κυρίως στη βιομηχανία των ηλεκτρονικών συστημάτων.
Ο Αντρε Γκέιμ και ο Κόστια Νοβοσέλοφ που εργάζονται στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ ανακάλυψαν τις δυνατότητες του γραφένιου και βραβεύτηκαν για αυτό με το βραβείο Νομπέλ φυσικής.

Αντηλιακό χάπι από τροπικά κοράλλια,

Οι επιστήμονες προσπαθούν να αποσπάσουν τις αντηλιακές ουσίες των κοραλλιών και να φτιάξουν με αυτές ένα χάπι,

Επιστήμονες προσπαθούν να «αντιγράψουν» τις αντηλιακές ουσίες των κοραλλιών και να βάλουν σε ένα χάπι,

Οι επιστήμονες ελπίζουν ότι θα καταφέρουν να αξιοποιήσουν τις φυσικές άμυνες των τροπικών κοραλλιών κατά της επιβλαβούς υπεριώδους ηλιακής ακτινοβολίας, έτσι ώστε σε λίγα χρόνια να κυκλοφορήσει στην αγορά ένα πρωτότυπο αντηλιακό χάπι που θα προστατεύει τους ανθρώπους τα ηλιακά εγκαύματα.

Η Μπιγιονσέ σπάει τα ρεκόρ στο twitter,


«Φωτιά» πήρε το διαδίκτυο μετά την ανακοίνωση της εγκυμοσύνης της τραγουδίστριας,


Από την στιγμή που η Μπιγιονσέ -μετά την περφόρμανς της στη σκηνή των MTV Video Music Awards- άνοιξε το λαμπερό της D&G μοβ σακάκι και χάιδεψε την φουσκωμένη κοιλίτσα της, ανακοινώνοντας έτσι την εγκυμοσύνη της, το διαδίκτυο πήρε κυριολεκτικά φωτιά.

Με 8.868 (!) tweets ανά δευτερόλεπτο η Μπιγιονσέ έσπασε κάθε ρεκόρ «χτυπημάτων» στο twitter, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας στο @TwitterGlobalPR.

Το Σπίτι σου...


Κέλι Όσμπορν vs Lady Gaga,


Η κόρη του Όζι Όσμπορν ρίχνει τα πυρά της στην εκκεντρική τραγουδίστρια,

Για άλλη μια φορά οι στιλιστικές επιλογές της Lady Gaga προκαλούν σχόλια και αντιδράσεις. Ο λόγος για την εμφάνισή της ντυμένη άντρας -ως το alter ego της Τζο Καλντερόνε-, στην απονομή των μουσικών βραβείων του MTV την 28η Αυγούστου.

Ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός μέσα από τον «Θησαυρό των Μασσαλιωτών»,


Μαρία Θερμού

Μεγάλη έκθεση στη Γαλλία αναδεικνύει τους δεσμούς μεταξύ Μασσαλίας - Δελφών - Ελλάδας,

Τα γλυπτά του «Θησαυρού των Μασσαλιωτών», πολύτιμο ανάθημα στους Δελφούς αυτής της αρχαίας πόλης, που υπήρξε αποικία των Φωκαέων θα έχει ως πυρήνα της η μεγάλη έκθεση, που θα γίνει τον Ιανουάριο του 2013 στη Μασσαλία στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης». Και με το σκεπτικό, ότι η έκθεση αυτή θα συμβάλλει στην προβολή του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού στο εξωτερικό επικυρώνοντας ταυτόχρονα τους μακραίωνες δεσμούς μεταξύ Μασσαλίας - Δελφών -Ελλάδας το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο ενέκρινε χθες το βράδυ τον δανεισμό 16 γλυπτών και αρχιτεκτονικών μελών από τον Θησαυρό προκειμένου να παρουσιασθούν στην κάποτε ελληνική πόλη. Μάλιστα τα πέντε από αυτά τα αρχαία έργα περιλαμβάνονται στον κατάλογο των αμετακίνητων αρχαιοτήτων του Μουσείου Δελφών αλλά η σημασία της έκθεσης είναι τέτοια, που ούτε η Ι΄ Εφορεία Αρχαιοτήτων ούτε το ΚΑΣ αρνήθηκαν τον δανεισμό τους. Οι γάλλοι διοργανωτές άλλωστε, που αρχικώς ζήτησαν 23 αρχαία από το γλυπτό διάκοσμο του Θησαυρού αποδίδουν ιδιαίτερη βαρύτητα στην παρουσίασή του στη «μητέρα – πατρίδα».

Πρώτη αιτία διαζυγίων στη Βρετανία η «απομάκρυνση» και όχι η απιστία,

Η απόσταση που δημιουργείται με την τριβή της καθημερινότητας είναι ο σημαντικότερος λόγος διαζυγίων στη Βρετανία,

Το 27% των χωρισμένων δηλώνουν ότι «έπαψαν να είναι ερωτευμένοι»,

Ενώ μέχρι πρότινος στη Βρετανία ως κύρια αιτία διαζυγίων δέσποζε η απιστία, πλέον τα σκήπτρα διάλυσης των γάμων παίρνει ο θάνατος του έρωτα. Η εταιρεία λογιστικής πληροφόρησης, Γκραντ Θόρτον, βρήκε πως η απιστία, η χρόνια πρωταρχική αιτία διαζυγίου έπεσε στη δεύτερη θέση με ποσοστό 25%. Στην πρώτη θέση είναι η «απομάκρυνση των συζύγων», το γεγονός δηλαδή ότι δεν είναι ερωτευμένοι πιά, με το εντυπωσιακό ποσοστό του 27%.

Ειδικοί του ιδρύματος μελέτης των ανθρώπινων σχέσερων Relate σχολίασαν πως αυτή η αλλαγή μαρτυρά μια διαφοροποίηση στις προσδοκίες που έχουν οι άνθρωποι από ένα γάμο. Παρ΄ όλο που στο παρελθόν μια εξωσυζυγική σχέση έδειχνε ότι έχει σβήσει η σπίθα ανάμεσα στους συζύγους, πλέον δεν είναι απαραίτητο να προηγηθεί απιστία ώστε να αντιληφθούν ότι ο έρωτας έχει χαθεί. Ακόμα και οι πολυτάραχες και άστατες ερωτικές ζωές των διασήμων μπορεί να επηρεάζουν τα ζευγάρια, αφού έχουν συνηθίσει να ακούνε για απιστίες και δεν τις θεωρούν αιτία διάλυσης της οικογένειας στον ίδιο βαθμό όπως παλιότερα.

40ό Φεστιβάλ Βιβλίου: Αφιέρωμα στο Ευρωπαϊκό Ετος Εθελοντισμού,

Η αφίσα του 40ού Φεστιβάλ Βιβλίου, την οποία φιλοτέχνησε ο ζωγράφος Αλέξης Βερούκας, παραπέμπει στην κρίση που μαστίζει και το βιβλίο,

Από 2 μέχρι 18 Σεπτεμβρίου στον περιβάλλοντα χώρο του Ζαππείου,

Aφιερωμένο στο Ευρωπαϊκό Ετος Εθελοντισμού είναι το 40ό Φεστιβάλ Βιβλίου που θα διεξαχθεί στον εξωτερικό χώρο του Ζαππείου από τις 2-18 Σεπτεμβρίου. Το φεστιβάλ διοργανώνουν ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (ΣΕΚΒ) με τον Πολιτισμικό Οργανισμό του Δήμου Αθηναίων και θα συμμετάσχουν 150 εκδότες παρουσιάζοντας την παραγωγή τους -περισσότερους από 50.000 τίτλους- σε 120 περίπτερα.
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory