Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Κυριακή, 4 Σεπτεμβρίου 2011

Γυναίκες θα υπηρετούν σε υποβρύχια!Για πρώτη φορά στην ιστορία του Βασιλικού Ναυτικού, οι γυναίκες θα μπορούν να υπηρετούν σε υποβρύχια!

Το Υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας είναι έτοιμο να καταργήσει τη μακροχρόνια παράδοση απαγόρευσης ,μετά από τις διαβεβαιώσει γιατρών ότι η υπηρεσία στα υποβρύχια δεν επηρεάζει την υγεία των γυναικών και ειδικότερα την γονιμότητά τους.
3.700 γυναίκες υπηρετούν στο Βασιλικό Ναυτικό, αλλά ούτε μία δεν έχει μπει σε υποβρύχιο.
Γυναίκες στα υποβρύχια υπηρετούν ήδη σε Αυστραλία, Καναδά, Δανία, Σουηδία και Νορβηγία.

Γιατί ο... αχινός είναι πιο επικίνδυνος από τον καρχαρία!Απο τα "Σαγόνια" και μετά όλοι έχουμε νιώσει ενα "π'αγωμα"
κολυμπώντας σε άγνωστα νερά. Τα στοιχεία όμως των επιστημόνων δείχνουν,
ότι μάλλον οι άνθρωποι αποτελούν απειλή για τους καρχαρίες, παρά το αντίστροφο. Για την ακρίβεια θανατηφόρες επιθέσεις καρχαριών σε ανθρώπους έχουμε 15 παγκοσμίως τον χρόνο. Αντίθετα 100 εκατομμύρια καρχαρίες θανατώνονται παγκοσμίως για να καταλήξουν.. γεύμα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του “Τύπου της Κυριακής” στα ελληνικά νερά έχουμε κυρίως τους λεγόμενους “σαπουνάδες” καρχαρίες που τρέφονται αποκλειστικά με πλαγκτόν, ενώ καμία επιθυμία δεν έχουν να επιτεθούν σε άνθρωπο.

Μιλώντας στην εφημερίδα ο δρ. Δημήτρης Δαμαλάς, ιχθυολόγος και ωκεανολόγος του ΕΛΚΕΘΕ, αναφέρει ότι 35 είδη καρχαριών ζουν στα ύδατα της χώρας. Οι μεγαλύτεροι πληθυσμοί βρίσκονται στην Λεβαντίνη, νότια δηλαδή της Κρήτης και ως την Αφρική και τις ακτές της Μέσης Ανατολής. Ακολουθεί το Ιόνιο, ενώ ελάχιστοι βρίσκονται στο Αιγαίο.

Ο Μανώλης Μπαρδάνης, εκπαιδευτής καταδύσεων, που μιλά στην εφημερίδα αναφέρει ότι “από τα επιστημονικά στοιχεία προκύπτει ότι στα ελληνικά πελάγη μία επίθεση από καρχαρία σε άνθρωπο πρέπει να θεωρείται φανταστική απειλή”.

Τα τελευταία 160 χρόνια αναφέρεται επίσης στις ελληνικές θάλασσες έχουν καταγραφεί 14 επιθέσεις από τις οποίες οι 11 απέβησαν μοιραίες κυρίως λόγω αιμορραγίας.

“Κρατήστε ανοιχτά τα μάτια σας και προσέξετε που πατάτε όταν βρίσκεστε στη θάλασσα, γιατί ο επικινδυνότερος όλων δεν είναι ο καρχαρίας αλλά ο... αχινός” λέει ο κ.Μπαρδάνης.

"Ο πιο όμορφος άνθρωπος στον κόσμο" η Μαρί Σαντάλ

H σύζυγος του πρίγκιπα Παύλου, Μαρί Σαντάλ, εκτός από ιδιοκτήτρια των ρούχων "Marie Chantal" έχει ανακυρηχθεί από τη Vogue ως μία από τις πιο καλοντυμένες παρουσίες στον γάμο του πρίγκιπα William και ανήκει στο Πάνθεον των πιο καλοντυμένων γυναικών στον κόσμο και πήρε τον τίτλο του πιο όμορφου ανθρώπου στον κόσμο!
Η Μαρί Σαντάλ που απολαμβάνει τώρα τις διακοπές της στο Πόρτο Χέλι με την οικογένειά της, λίγες μέρες πριν έκανε τα εγκαίνια του νέου της καταστήματος βρεφικών και παιδικών ρούχων στο Ουακίκι της Χαβάης

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Real life" μαζί με τους 3 γιους της, τον 10χρονο Αχιλλέα-Ανδρέα, τον 6χρονο Οδυσσέα-Κίμωνα και τον 4χρονο Αριστείδη-Σταύρο, βρέθηκαν στο DFS Galleria ένα από τα μεγάλυτερα κέντρα του Ουακίκι για τα εγκαίνεια του νέου της καταστήματος.

"Νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό αυτό το εγχείρημα. Με κάνει να νιώθω υπεύθυνη ως γυναίκα, ως μητέρα και ο σύζυγος. Είναι κάτι δικό μου και το αγαπώ" δήλωσε χαρούμενη η 42χρονη Μαρί.
Ανάμεσα στους συχνούς πελάτες της είναι διάσημες κυρίες της διεθνούς showbiz όπως η Gwyneth Paltrow, η Jessica Alba, η Claudia Schiffer.

Νόμοι και Σεξ!

σεξ,νομος,παραξενοι νόμοι για το σεξ,νομος και σεξ,παραξενα,sex, sex crimes,Σε ορισμένες χώρες ο νόμος είναι πολύ αυστηρός σε ότι αφορά το σεξ. Για δείτε που και τι ισχύει!
- Στην Ινδονησία η ποινή για τον αυνανισμό είναι ο αποκεφαλισμός.
- Στη Γκουάμ υπάρχουν άνδρες, οι οποίοι έχουν ως ...εργασία πλήρους απασχόλησης να ταξιδεύουν από χωριό σε χωριό και να κάνουν σεξ με νεαρές παρθένες, οι οποίες τους πληρώνουν για να έχουν το προνόμιο να κάνουν σεξ για πρώτη φορά. Η αιτία είναι ότι, σύμφωνα με το νόμο των Γκουάμ, είναι παράνομο να παντρεύονται οι παρθένες...
- Στο Λίβανο είναι νόμιμο οι άντρες να έχουν σεξουαλικές επαφές με ζώα με την προϋπόθεση να πρόκειται για θηλυκά ζώα... Το σεξ με αρσενικά ζώα τιμωρείται με θάνατο!
- Στο Μπαχρέιν ένας γιατρός επιτρέπεται να εξετάζει τα γεννητικά όργανα μίας γυναίκας αλλά απαγορεύεται να κοιτάει απ' ευθείας την εξεταζόμενη περιοχή... Μπορεί να κοιτάζει την αντανάκλασή στον καθρέφτη κι έτσι να εξετάζει..
- Οι Μουσουλμάνοι απαγορεύεται να κοιτάξουν τα γεννητικά όργανα ενός νεκρού. Αυτό ισχύσει και για τους νεκροθάφτες, οι οποίοι υποχρεούνται να καλύπτουν την επίμαχη περιοχή με ένα τούβλο ή ένα κομμάτι ξύλο.
- Στο Χονγκ Κονγκ μία απατημένη σύζυγος έχει το νομικό δικαίωμα να σκοτώσει τον μοιχό άνδρα της αλλά μόνο εάν το κάνει με τα ίδια της τα χέρια.. Η ερωμένη του μοιχού, από την άλλη, επιτρέπεται να θανατωθεί με οποιοδήποτε τρόπο...
- Στο Λίβερπουλ οι γυμνόστηθες πωλήτριες είναι νόμιμες αλλά μόνο σε μαγαζιά με τροπικά ψάρια..
- Στο Κάλι, στην Κολομβία, μία γυναίκα μπορεί να κάνει σεξ μόνο με τον άνδρα της και την πρώτη φορά πρέπει να βρίσκεται παρούσα και η μητέρα της ώστε να πιστοποιήσει το γεγονός!
- Στο Σάντα Κρουζ, στη Βολιβία, είναι παράνομο για έναν άνδρα να έχει σεξουαλικές σχέσεις με μία γυναίκα και την κόρη της ταυτόχρονα.
- Στο Μαίρηλαντ, είναι παράνομο να πωλούνται προφυλακτικά από αυτόματα μηχανήματα εκτός εάν αυτά βρίσκονται σε μέρη όπου πωλείται και καταναλώνεται αλκοόλ.

Μέθοδος εκμάθησης αλφαβήτου ....αγγλικής γλώσσας…

πως μαθαίνουν πλέον το αγγλικό αλφάβητο τα παιδιά,αγγλικό αλφάβητο,αγγλικα,abc,χαλαρα,αστειες εικονες,παραξενα

Σοκολάτα, ο πιο γλυκός προστάτης μας,

Σοκολάτα, ο πιο γλυκός προστάτης μας
H σοκολάτα φαίνεται ότι προστατεύει καρδιά και εγκέφαλο αλλά η κατανάλωση της απαιτεί προσοχήΘ. ΛΑΪΝΑΣ

Μειώνει τον κίνδυνο καρδιοπαθειών και εγκεφαλικών επεισοδίων,

Μια νέα μελέτη επιβεβαιώνει προηγούμενες έρευνες που έχουν δείξει ότι η κατανάλωση σοκολάτας έχει ευεργετική επίδραση στην υγεία της καρδιάς και του εγκεφάλου. Όπως φαίνεται τα υψηλά επίπεδα κατανάλωσης σοκολάτας μειώνουν σημαντικά τις πιθανότητες καρδιακών παθήσεων και πρόκλησης εγκεφαλικών επεισοδίων.
Βέβαια οι ειδικοί έσπευσαν να επισημάνουν πως η έρευνα έχει και την «σκοτεινή» της πλευρά αφού η αυξημένη κατανάλωση σοκολάτας μπορεί να προστατεύει καρδιά και εγκέφαλο είναι πιθανό όμως να έχει άλλες παρενέργειες στον οργανισμό.

Τα ευρήματα

Ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ μελέτησε τα αποτελέσματα επτά μελετών στις οποίες συμμετείχαν 114 χιλιάδες ασθενείς. Οι ερευνητές χώρισαν τους ασθενείς σε ομάδες ανάλογα με την κατανάλωση σοκολάτας που έκαναν.
Όπως διαπίστωσαν, όσοι κατανάλωναν περισσότερες από δύο (ολόκληρες) σοκολάτες την εβδομάδα είχαν 37% μικρότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρδιαγγειακές παθήσεις και 29% μικρότερες πιθανότητες να υποστούν εγκεφαλικό επεισόδιο σε σχέση με εκείνους που κατανάλωναν λιγότερη σοκολάτα. Η κατανάλωση της σοκολάτας φαίνεται ότι προστατεύει κυρίως από προβλήματα που σχετίζονται με την στεφανιαία αρτηρία.

Ενας ιός «σκοτώνει» τον καρκίνο,

Ενας ιός «σκοτώνει» τον καρκίνο
Ογκολυτικός ιός εν δράσει εναντίον του καρκίνου. Ο JX-594 επιτίθεται στους καρκινικούς όγκους και τους καταστρέφει αφήνοντας ανέπαφους τους υγιείς ιστούς.

ΛΑΛΙΝΑ ΦΑΦΟΥΤΗ

Επιτίθεται μόνο στους καρκινικούς όγκους αφήνοντας ανέπαφους τους υγιείς ιστούς,

Μια νέα σελίδα στις αντικαρκινικές θεραπείες ανοίγεται με την ανακοίνωση ότι ένας γενετικά τροποποιημένος ιός που αναπτύχθηκε από αμερικανούς επιστήμονες μπορεί με μια απλή ένεση να «σκοτώνει» επιλεκτικά τους όγκους του καρκίνου αφήνοντας ανέπαφους τους υγιείς ιστούς του οργανισμού.

Ο JX-594, όπως ονομάζεται, δεν είναι ο πρώτος αντικαρκινικός ιός που σχεδιάζεται στο εργαστήριο καθώς η «ιολογική» θεραπευτική προσέγγιση διερευνάται επισταμένα τα τελευταία χρόνια από τους επιστήμονες.

Τα δελφίνια ξέρουν να πενθούν;

Τα δελφίνια ξέρουν να πενθούν;

Οι αντιδράσεις μιας μητέρας απέναντι στον θάνατο του μικρού της διαφέρουν ανάλογα με τις περιστάσεις όπως δείχνουν παρατηρήσεις στα δελφίνια του Αμβρακικού.

ΛΑΛΙΝΑ ΦΑΦΟΥΤΗ

Αν και θεωρείται αποκλειστικά ανθρώπινη η αντίληψη του θανάτου ίσως τελικά υπάρχει στα νοήμονα θηλαστικά σύμφωνα με παρατηρήσεις στα δελφίνια του Αμβρακικού,

Η αντίληψη της έννοιας του θανάτου και τα συναισθήματα όπως το πένθος αποτελούν ιδιότητες που οι ειδικοί αποδίδουν αποκλειστικά στους ανθρώπους θεωρώντας ότι απουσιάζουν από τα άλλα ζώα.

Παρατηρήσεις που έγιναν ωστόσο σε δελφίνια στον Αμβρακικό δείχνουν ότι τα θαλάσσια θηλαστικά ίσως έχουν μια τέτοια αντίληψη καθώς εμφανίστηκαν να αντιδρούν διαφορετικά στον θάνατο μελών της ομάδας τους ανάλογα με το αν αυτός επήλθε ξαφνικά ή ύστερα από ασθένεια.

Κίμωλος: Ασήμι στο Αιγαίο,

Πηγή:Μάρω Κουρή

Τατιάνα Στάικου

Το γραφικό μεσαιωνικό κάστρο, οι κολπίσκοι με τους λευκούς βράχους και οι χαλαροί ρυθμοί συνθέτουν το απόλυτο σκηνικό διακοπών,

Πηγή: Μάρω Κουρή
Το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου

Πηγή: Μάρω Κουρή
Πανοραμική άποψη της παραλίας Μοναστήρια

Πηγή: Μάρω Κουρή
Το Χωριό, ο βασικός οικισμός του νησιού, ξεδιπλώνεται μέσα από στενά, πλακόστρωτα δρομάκια

Το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου
Πηγή: Μάρω Κουρή

Μην παραλείψετε να τιμήσετε τους παραδοσιακούς μεζέδες

Το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου

Πηγή: Μάρω Κουρή  Παραλια Μοναστηρια

 Το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου
Πηγή: Μάρω Κουρή
Παραδοσιακό υπνοδωμάτιο, στο Λαογραφικό Μουσείο του νησιού 
Το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου
Πηγή: Μάρω Κουρή
Ο όρμος Ρέμα 
 Το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου
Πηγή: Μάρω Κουρή
Γοητευτικό βραχώδες κυκλαδίτικο τοπίο
Η Κίμωλος ή Αρτζεντιέρα, όπως τη «βάφτισαν» οι Φράγκοι τον 13ο αιώνα, από τους ασημί βράχους της, μια ανάσα από το νησί της Αφροδίτης, τη Μήλο, θυμίζει λευκή πινελιά στον αιγαιοπελαγίτικο χάρτη.

Τηλεπαρουσιάστρια πίσω από την κλοπή του πίνακα του Ρούμπενς,

Το κυνήγι του Καλυδώνιου Κάπρου,

Βασίλης Γ. Λαμπρόπουλος

Ο πίνακας είχε κλαπεί το 2001 από το μουσείο της Γάνδης,

Μία 40χρονη παρουσιάστρια ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση κλοπής και διακίνησης του πίνακα «Το κυνήγι του καλυδώνιου κάπρου» του Φλαμανδού ζωγραφου Πέτερ Πάουλ Ρούμπενς, ο οποίος είχε κλαπεί το 2001 από το μουσείο της Γάνδης και βρέθηκε προ ολίγων ωρών σε ξενοδοχείο στην Γλυφάδα. Ως συνεργός της έχει συλληφθεί και ένας 65χρονος παλαιοπώλης από την Πλάκα ο οποίος φέρεται να συνεργάσθηκε μαζί της για την πώληση του πίνακα, που θεωρείται ανεκτίμητης αξίας, σε Ελληνες και αλλοδαπούς επιχειρηματίες!

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι Ελληνες αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Αρχαιοκαπηλίας ο πίνακας εκλάπη κατά τη διάρκεια μεταφοράς του στο μουσείο , κι από τότε οι έρευνες της Ιντερπολ για τον εντοπισμό του απέβησαν άκαρπες. Πριν μερικές εβδομάδες οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ είχαν πληροφορίες από τον ιδιωτικό αστυνομικό Γιώργο Τσούκαλη ότι ο συγκεκριμένος πίνακας βρίσκεται στην χώρας μας και επιχειρείται να πουληθεί από δύο ιδιώτες έναντι 6 εκατομμυρίων ευρώ.

Αδωνις Κύρου: «ερασιτέχνης» αρχαιολόγος με σημαντικές ανακαλύψεις,

Φράγχθι, το σπήλαιο στην παραλία της Ερμιονίδας όπου ο Αδωνις Κύρου έκανε την πρώτη του αρχαιολογική ανακάλυψη ενώ ήταν ακόμη μαθητής,

Μαρία Θερμού

Η αναγνώρισή του ως συλλέκτη από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο ήταν φυσικό επακόλουθο της πορείας του,

Εκανε την πρώτη του αρχαιολογική ανακάλυψη ενώ ήταν ακόμη μαθητής. Στην είσοδο ενός σπηλαίου σε παραλία της Ερμιονίδας, το Φράγχθι, είχε βρει όστρακα τα οποία, όπως αποδείχθηκε αργότερα, προέρχονταν από μία εκ των σημαντικότερων παλαιολιθικών θέσεων του ελληνικού χώρου, αφού πιθανότατα κατοικήθηκε από τον άνθρωπο του Νεάντερταλ και σίγουρα από τον homo sapiens.

Μαντόνα: «Το χρήμα δεν φέρνει την ευτυχία»,

Για την αγάπη της για τον κινηματογράφο και όσα της ενέπνευσαν την δεύτερη ταινία της μίλησε από τη Βενετία η Μαντόνα,

Η αμερικανίδα σόου-γούμαν παρουσίασε στη Μόστρα της Βενετίας τη δεύτερη ταινία της,

Η ερωτική ιστορία της αμερικανίδας Γουάλας Σίμπσον και του πρίγκηπα Εδουάρδου, αδελφού του βασιλιά Γεωργίου του Εκτου ανέκαθεν συνάρπαζε την Μαντόνα. Οπως δήλωσε την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου στην Βενετία, η αμερικανίδα τραγουδίστρια, ηθοποιός αλλά και σκηνοθέτιδα τα τελευταία χρόνια, «η σχέση αυτή με γοήτευε από πολύ παλιά με θέλω να πω κάτι για αυτήν».

Αυτό το κάτι ήταν μια ταινία. Η δεύτερη μεγάλου μήκους που σκηνοθετεί η Μαντόνα μετά την αχαρακτήριστη «Ηθική και χυδαιότητα» παραγωγής 2008. Ασφαλώς πρόκειται για μια πιο ώριμη ταινία, με σκηνοθετική ματιά και άποψη. Το φιλμ που θα διανεμηθεί στην τρέχουσα κινηματογραφική σεζόν από την Villane Roadshow, είναι μια ποιητική / ρεαλιστική αναδρομή στην ζωή της Σίμπσον και του Εδουάρδου (Αντρέα Ράιζμποροου, Τζέιμς Ντ’ Αρσι) που κατά κάποιο τρόπο συνδέεται με το παρόν αφού στην σύγχρονη εποχή υπάρχει μια ηρωίδα (Αμπι Κόρνιτς) εντελώς παρασυρμένη από τον μύθο της.
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory