Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου 2011

...ZEΣΤΟΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ..!!


Ποια είναι τα σχέδια και τα χρώματα που θα πρωταγωνιστήσουν στη νέα συλλογή της American Vintage για τον χειμώνα του 2012;
Η νέα συλλογή Φθινόπωρο / Χειμώνας 2011 της American Vintage μας κρατά στο mood της χαλαρότητας και του ανεπιτήδευτου στυλ όπως πάντα, αλλά ταυτόχρονα εξακολουθεί να ανοίγει τα φτερά της προς την απλότητα αλλά και την ένταση, δημιουργώντας μ’ αυτόν τον τρόπο διαχρονικό ύφος στο ντύσιμο.Με γαλλικό και vintage αέρα, για άψογο, επιµελώς ατηµέλητο και ελαφρώς μποέμ look, τα φορέματα, τα παντελόνια, οι φούστες και οι μπλούζες κερδίζουν πρωταγωνιστική θέση στην χειμωνιάτικη γκαρνταρόμπα μας.Τα ρούχα American Vintage δημιουργούν ένα χαλαρό look που φλερτάρει με την έννοια της απλότητας, παίζοντας με τη διαφάνεια και τα ελαφριά υφάσματα.
Ζεστά και κομψά κομμάτια συνδυάζονται άψογα με πλεκτά κολάν και μας κρατάνε σ' έναν κόσμο ζεστό και ξεγνοιασιάς. Τα κλασικά κομμάτια της American Vintage αναπτύσσονται μέσα από τα φωτεινά χρώματα, όπως είναι το κόκκινο, το μπορντώ, το σαφράν και το πετρόλ. Ενώ, τα εκπληκτικά και αυθεντικά prnits σε πολλά από τα ρούχα μας αφήνουν έντονα την αίσθηση του retro στοιχείου.

Φωτογραφίες ηφαιστείων από το διάστημα .

b790
b790
b790
b790
b790
b790
b790

Έβαλαν ΦΠΑ σε ιερές εικόνες και καντηλέριαΠΈΜΠΤΗ, 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΊΟΥ 2011

Έβαλαν ΦΠΑ σε ιερές εικόνες και καντηλέρια

Στο Φόρο Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ) υπάγονται οι εικόνες, τα βιβλία ή τα καντηλέρια που διατίθενται από ιερούς ναούς έναντι ανταλλάγματος, ξεκαθαρίζει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου, ο οποίος με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή διευκρινίζει τις διαδικασίες φορολόγησης κατά την εμπορική δραστηριότητα ναών και μοναστηριών.
Όπως πάντως προκύπτει από το συγκεκριμένο έγγραφο, οι εισφορές στους ιερούς ναούς και τα μοναστήρια που γίνονται «επ΄ευκαιρία» τέλεσης μυστηρίων, «υπό τύπο δωρεάς» για την ενίσχυση του εκκλησιαστικού έργου, δεν αποτελούν αντικείμενο του ΦΠΑ.

Το έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή της Δημοκρατικής Αριστεράς Γρηγόρη Ψαριανού, με την οποία ζητούσε να ενημερωθεί γιατί «εξαιρέθηκε από την υποχρέωση έκδοσης αποδείξεων από ταμειακές μηχανές το εμπόριο της πίστης» και η αγοραπωλησία εκκλησιαστικών ειδών, όπως κεριά, λιβάνια, κομποσχοίνια, καντηλέρια σε εκκλησιαστικούς ναούς, πρόναους, μοναστήρια και άλλους θρησκευτικούς χώρους.
Όπως σπεύδει να διευκρινίσει ο κ. Οικονόμου, «τα εισοδήματα (καθαρά κέρδη) που αποκτούν οι ιερές μονές και ναοί, τα οποία προέρχονται από την άσκηση της εμπορικής δραστηριότητας (π.χ. εκμετάλλευση ξενώνων, ραδιοφωνικός σταθμός, εμπορία εισαγόμενων εικόνων) υπόκεινται σε φορολογία, καθώς το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους έχει γνωμοδοτήσει ότι τα εισοδήματα των νομικών προσώπων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που δεν πραγματοποιούνται κατά την επιδίωξη του μη κερδοσκοπικού σκοπού τους, δεν απαλλάσσονται του φόρου εισοδήματος, έστω και αν διατίθενται προς εκπλήρωση του μη αποβλέποντος σε κέρδη σκοπού τους. Συνεπώς αν κάποια ιερά μονή ή ναός αποκτά εισοδήματα από εμπορικές επιχειρήσεις, αυτά υπόκεινται σε φορολογία, έστω και αν τα κέρδη από τις δραστηριότητες αυτές διατίθενται για την εκπλήρωση του μη κερδοσκοπικού σκοπού της».
Όπως όμως σημειώνει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, «τα έσοδα από το παγκάρι απαλλάσσονται της φορολογίας κατά ρητή διατύπωση του νόμου, καθόσον αυτά πραγματοποιούνται κατά την εκπλήρωση του κοινωφελούς χαρακτήρα».
Επιπλέον, ο κ. Οικονόμου επισημαίνει ότι έχει καταργηθεί η απαλλαγή για τα εισοδήματα που αποκτούσαν από εκμίσθωση οικοδομών και γαιών οι ναοί, οι μητροπόλεις και οι μονές και τα εν λόγω νομικά πρόσωπα για τα εισοδήματα αυτά, από 1.1.2010 και μετά, φορολογούνται με συντελεστή 20%.
Σε ότι αφορά στην «παράδοση» διαφόρων αγαθών, όπως εικόνες, βιβλία, καντηλέρια, ο κ. Οικονόμου τονίζει ότι, εφόσον πραγματοποιούνται έναντι ανταλλάγματος από ναούς και μοναστήρια, ανεξάρτητα αν πρόκειται για ΝΠΙΔ ή ΝΠΔΔ, και ανεξάρτητα από τον επιδιωκόμενο σκοπό (κερδοσκοπικό ή μη) ή το αποτέλεσμα της δραστηριότητας (κέρδος ή ζημία), συνιστούν πράξεις οι οποίες υπάγονται σε ΦΠΑ.
Ωστόσο δεν αποτελούν αντικείμενο του ΦΠΑ οι εισφορές χρηματικών ποσών στους ιερούς ναούς και μοναστήρια επ΄ευκαιρία προσκυνήματος ή τέλεσης μυστηρίων, υπό τύπο δωρεάς προς ενίσχυση του εκκλησιαστικού έργου.

Χαμογελάστε .

αστεία μπύρα moments20 Hilarious Στιγμές Beer
αστεία μπύρα moments21 Hilarious Στιγμές Beer
αστεία μπύρα moments25 Hilarious Στιγμές Beer
αστεία μπύρα moments26 Hilarious Στιγμές Beer
αστεία μπύρα moments32 Hilarious Στιγμές Beer
αστεία μπύρα moments35 Hilarious Στιγμές Beer

Πόσο λίπος επιτρέπεται ?

how fat can you get03
how fat can you get06
how fat can you get08
how fat can you get09
how fat can you get10
how fat can you get12
how fat can you get16

Tι μας κλέβει το υπνο?5 αιτίες για την αϋπνία


ypnos Τι μας κλέβει τον ύπνο; 5 αιτίες για την αϋπνία και 4 τρόποι ξεπεράσματός της

Ταλαιπωρήστε προτού παραδοθείτε στην «αγκαλιά του Μορφέα»; Στριφογυρίζετε ώρα αφότου πέσετε για ύπνο στο κρεβάτι; Το πολύτιμο αγαθό του ύπνου δεν είναι πάντα δεδομένο. Η έντονη κούραση, το άγχος είναι η πιο συνήθης, ίσως και η πιο εύκολη ερμηνεία. Οταν όμως το πρόβλημα γίνεται χρόνιο, ενδέχεται να υπάρχει βαθύτερη αιτία για τις… λευκές νύχτες, όπως κάποια σωματική πάθηση, η λήψη φαρμάκων, ακόμη και μία ψυχική διαταραχή.


Χρόνιες παθήσεις
Οι ειδικοί επιμένουν ότι αϋπνίες ταλαιπωρούν έντονα ασθενείς με χρόνιες και σοβαρές παθήσεις_ χωρίς αυτό να σημαίνει κατ΄ ανάγκην ότι ανήκετε σε αυτούς. Καρκίνος, παθήσεις του αναπνευστικού, αρθρίτιδες κάνουν ενίοτε μακρά τη νύχτα. Ένα τυχαίο κάταγμα, ή ένας απλός τραυματισμός έχουν επίσης τη δύναμη να κρατήσουν τα βλέφαρα σας ανοικτά. Λύση αποτελεί η χορήγηση υπναγωγών, που διευκολύνουν στον ύπνο, βοηθώντας τον οργανισμό να ανταποκριθεί στις ούτως ή άλλως δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζει. Φάρμακα που δίδονται πάντα από τον ιατρό, καθώς προκαλούν εξάρτηση.
Διεγερτικά φάρμακα
Υποφέρετε από αλλεργίες; Πάσχετε από υπέρταση; Η αγωγή που ακολουθείτε ανυποψίαστοι για ένα ήσσονος σημασίας και πάντως ελεγχόμενο πρόβλημα, μπορεί να είναι ένοχη για τα συμπτώματα αϋπνίας. Φάρμακα, όπως (μερικά) αντιυπερτασικά, αντικαταθλιπτικά, αποσυμφορητικά, φάρμακα με κορτιζόνη και φυσικά όσα περιέχουν καφεΐνη, είναι διεγερτικά του νευρικού συστήματος. Συμβουλευθείτε τον ιατρό σας, θα σας προτείνει εναλλακτική θεραπεία που θα σας επιτρέπει να κοιμάστε ήσυχοι.
Ψυχικές διαταραχές
Όποιος θεωρεί ότι η ψυχική ασθένεια είναι κάτι που δεν τον αφορά, πλανάται πλάνη οικτρά. Σύμφωνα με νέα γερμανική έρευνα που διεξήχθη σε 30 ευρωπαϊκές χώρες, οι ψυχικές διαταραχές αποτελούν την υπ΄ αριθμόν ένα πρόκληση στον τομέα της υγείας στην Ευρώπη τον 21ο αιώνα. Μάλιστα, το 38% των Ευρωπαίων πάσχει από παθήσεις, όπως κατάθλιψη, γενικευμένη αγχώδης διαταραχή ή αϋπνία.


Τα άτομα που υποφέρουν από κατάθλιψη, μανιοκατάθλιψη, σχιζοφρένεια ή αγχώδη διαταραχή, ταλαιπωρούνται πολύ συχνά και από αϋπνίες. Σε κάθε περίπτωση, η ένταση των συμπτωμάτων έχει να κάνει και με το πόσο βαριάς μορφής είναι η νόσος. Απαιτείται διαχρονικά η διάγνωση, η παρακολούθηση και η συστηματική αγωγή από ψυχίατρο.


Εναλλακτικές θεραπείες
Στην καλύτερη των περιπτώσεων, η αϋπνία οφείλεται στο άγχος που συνοδεύει τη δουλειά σας, στην ένταση μίας συγκεκριμένης χρονικής στιγμής, ή σε ένα εξαιρετικό γεγονός που σας βγάζει από τις συνήθειες σας, σας αναστατώνει.
Υπάρχουν εναλλακτικές θεραπείες που θα μπορούσαν να σας προσφέρουν χαλάρωση, αποφόρτιση από τη συσσωρευμένη ένταση.


ΣIATΣOY. Σύμφωνα με την κινεζική φιλοσοφία, το μασάζ σιάτσου συντελεί στην εξισορρόπηση των δυνάμεων «Γιν» (δύναμη της νύχτας) και «Γιανγκ» ( δύναμη της ημέρας) στον οργανισμό. Oι μαλάξεις του σιάτσου θα σας βοηθήσουν να ηρεμήσετε αισθητά.


PEΦΛEΞOΛOΓIA. Στόχος της είναι η ενεργοποίηση των σημείων-κλειδιών του σώματος, ώστε να επανέλθει η ισορροπία στον οργανισμό. Η ρεφλεξολογία επικεντρώνεται στα πέλματα, υποσχόμενη να βοηθήσει μεταξύ άλλων στην καταπολέμηση της αϋπνίας ύστερα από μερικές συνεδρίες.


OMOIOΠAΘHTIKH. Με τη χορήγηση του κατάλληλου κάθε φορά φαρμάκου, που αποτελείται από φυσικά συστατικά, ο ομοιοπαθητικός θα προσπαθήσει να ενισχύσει τον οργανισμό σας. Θα πρέπει να είστε εξαιρετικά ακριβής και συγκεκριμένος, όταν του σκιαγραφήσετε την προσωπικότητα σας και του μιλήσετε για το ιστορικό σας, θα συμβάλλετε στο να σας δώσει το φάρμακο που πρέπει.


BEΛONIΣMOΣ. Με τη χρήση ειδικών βελόνων -στα δάχτυλα του ποδιού, στα χέρια, στην πλάτη, στα αυτιά και στην κοιλιά -, που στοχεύουν στην εξισορρόπηση της ροής της ενέργειας στον οργανισμό, ο βελονισμός υπόσχεται να σας απαλλάξει από τις αϋπνίες.

Ρωσία: 44 νεκροί από συντριβή αεροσκάφους


Επιβατικό αεροσκάφους τύπου Yak-42 συνετρίβη κοντά στη ρωσική πόλη Yaroslavl, 300 χλμ βορειοανατολικά της Μόσχας με αποτέλεσμα 44 από τους 45 επιβαίνοντες (37 επιβάτες και 8 πλήρωμα) που επέβαιναν σε αυτό να βρουν το θάνατο, σύμφωνα μα ρωσικά και διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία.
Τα αίτια της συντριβής παραμένουν ακόμη άγνωστα.
Σύμφωνα με ένα στέλεχος του υπουργείου αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων της Ρωσίας τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο Interfax, στους επιβάτες του τρικινητήριου επιβατικού αεροπλάνου — σοβιετικής κατασκευής — περιλαμβάνονταν τα μέλη της ομάδας χόκεϊ της πόλης, Λοκομοτίβ Γιάροσλαβ.
russia yaroslavl plane crash1 300x186 Ρωσία: 44 νεκροί από συντριβή αεροσκάφους
«Τριάντα επτά άνθρωποι επέβαιναν πιθανώς στο αεροσκάφος, και οι 36 πληροφορούμαστε ότι είναι νεκροί, περιλαμβανομένων των τεσσάρων μελών του πληρώματος.
Ένας άνθρωπος τραυματίστηκε», είπε σε τηλεοπτικό δίκτυο η Έλενα Σμίρνιχ, εκπρόσωπος του υπουργείου αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων της Ρωσίας.

«Το Yak-42 συνετρίβη δύο χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο Τούλοσνα στο Γιάροσλαβ», είπε άλλος εκπρόσωπος του υπουργείου που επικαλείται το Ιντερφάξ.

Τι μας κλέβει τον ύπνο; 5 αιτίες για την αϋπνία και 4 τρόποι ξεπεράσματός της


Οι αϋπνίες μπορεί να οφείλονται ακόμη και σε αντιαλλεργικά φάρμακα

ypnos Τι μας κλέβει τον ύπνο; 5 αιτίες για την αϋπνία και 4 τρόποι ξεπεράσματός της
Ταλαιπωρήστε προτού παραδοθείτε στην «αγκαλιά του Μορφέα»; Στριφογυρίζετε ώρα αφότου πέσετε για ύπνο στο κρεβάτι; Το πολύτιμο αγαθό του ύπνου δεν είναι πάντα δεδομένο. Η έντονη κούραση, το άγχος είναι η πιο συνήθης, ίσως και η πιο εύκολη ερμηνεία. Οταν όμως το πρόβλημα γίνεται χρόνιο, ενδέχεται να υπάρχει βαθύτερη αιτία για τις… λευκές νύχτες, όπως κάποια σωματική πάθηση, η λήψη φαρμάκων, ακόμη και μία ψυχική διαταραχή.

Χρόνιες παθήσεις
Οι ειδικοί επιμένουν ότι αϋπνίες ταλαιπωρούν έντονα ασθενείς με χρόνιες και σοβαρές παθήσεις_ χωρίς αυτό να σημαίνει κατ΄ ανάγκην ότι ανήκετε σε αυτούς. Καρκίνος, παθήσεις του αναπνευστικού, αρθρίτιδες κάνουν ενίοτε μακρά τη νύχτα. Ένα τυχαίο κάταγμα, ή ένας απλός τραυματισμός έχουν επίσης τη δύναμη να κρατήσουν τα βλέφαρα σας ανοικτά. Λύση αποτελεί η χορήγηση υπναγωγών, που διευκολύνουν στον ύπνο, βοηθώντας τον οργανισμό να ανταποκριθεί στις ούτως ή άλλως δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζει. Φάρμακα που δίδονται πάντα από τον ιατρό, καθώς προκαλούν εξάρτηση.
Διεγερτικά φάρμακα
Υποφέρετε από αλλεργίες; Πάσχετε από υπέρταση; Η αγωγή που ακολουθείτε ανυποψίαστοι για ένα ήσσονος σημασίας και πάντως ελεγχόμενο πρόβλημα, μπορεί να είναι ένοχη για τα συμπτώματα αϋπνίας. Φάρμακα, όπως (μερικά) αντιυπερτασικά, αντικαταθλιπτικά, αποσυμφορητικά, φάρμακα με κορτιζόνη και φυσικά όσα περιέχουν καφεΐνη, είναι διεγερτικά του νευρικού συστήματος. Συμβουλευθείτε τον ιατρό σας, θα σας προτείνει εναλλακτική θεραπεία που θα σας επιτρέπει να κοιμάστε ήσυχοι.
Ψυχικές διαταραχές
Όποιος θεωρεί ότι η ψυχική ασθένεια είναι κάτι που δεν τον αφορά, πλανάται πλάνη οικτρά. Σύμφωνα με νέα γερμανική έρευνα που διεξήχθη σε 30 ευρωπαϊκές χώρες, οι ψυχικές διαταραχές αποτελούν την υπ΄ αριθμόν ένα πρόκληση στον τομέα της υγείας στην Ευρώπη τον 21ο αιώνα. Μάλιστα, το 38% των Ευρωπαίων πάσχει από παθήσεις, όπως κατάθλιψη, γενικευμένη αγχώδης διαταραχή ή αϋπνία.

Τα άτομα που υποφέρουν από κατάθλιψη, μανιοκατάθλιψη, σχιζοφρένεια ή αγχώδη διαταραχή, ταλαιπωρούνται πολύ συχνά και από αϋπνίες. Σε κάθε περίπτωση, η ένταση των συμπτωμάτων έχει να κάνει και με το πόσο βαριάς μορφής είναι η νόσος. Απαιτείται διαχρονικά η διάγνωση, η παρακολούθηση και η συστηματική αγωγή από ψυχίατρο.

Εναλλακτικές θεραπείες
Στην καλύτερη των περιπτώσεων, η αϋπνία οφείλεται στο άγχος που συνοδεύει τη δουλειά σας, στην ένταση μίας συγκεκριμένης χρονικής στιγμής, ή σε ένα εξαιρετικό γεγονός που σας βγάζει από τις συνήθειες σας, σας αναστατώνει.
Υπάρχουν εναλλακτικές θεραπείες που θα μπορούσαν να σας προσφέρουν χαλάρωση, αποφόρτιση από τη συσσωρευμένη ένταση.

ΣIATΣOY. Σύμφωνα με την κινεζική φιλοσοφία, το μασάζ σιάτσου συντελεί στην εξισορρόπηση των δυνάμεων «Γιν» (δύναμη της νύχτας) και «Γιανγκ» ( δύναμη της ημέρας) στον οργανισμό. Oι μαλάξεις του σιάτσου θα σας βοηθήσουν να ηρεμήσετε αισθητά.

PEΦΛEΞOΛOΓIA. Στόχος της είναι η ενεργοποίηση των σημείων-κλειδιών του σώματος, ώστε να επανέλθει η ισορροπία στον οργανισμό. Η ρεφλεξολογία επικεντρώνεται στα πέλματα, υποσχόμενη να βοηθήσει μεταξύ άλλων στην καταπολέμηση της αϋπνίας ύστερα από μερικές συνεδρίες.

OMOIOΠAΘHTIKH. Με τη χορήγηση του κατάλληλου κάθε φορά φαρμάκου, που αποτελείται από φυσικά συστατικά, ο ομοιοπαθητικός θα προσπαθήσει να ενισχύσει τον οργανισμό σας. Θα πρέπει να είστε εξαιρετικά ακριβής και συγκεκριμένος, όταν του σκιαγραφήσετε την προσωπικότητα σας και του μιλήσετε για το ιστορικό σας, θα συμβάλλετε στο να σας δώσει το φάρμακο που πρέπει.

BEΛONIΣMOΣ. Με τη χρήση ειδικών βελόνων -στα δάχτυλα του ποδιού, στα χέρια, στην πλάτη, στα αυτιά και στην κοιλιά -, που στοχεύουν στην εξισορρόπηση της ροής της ενέργειας στον οργανισμό, ο βελονισμός υπόσχεται να σας απαλλάξει από τις αϋπνίες.
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory