Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2011

Ο σκύλος με τα μεγαλύτερα αυτιά .

The dog with the longest ears
The dog with the longest ears
The dog with the longest ears

Γιατί δεν πρέπει να κοιμόμαστε μετά το φαγητό .

Πόσες φορές έχετε ακούσει ότι δεν πρέπει να κοιμόμαστε με γεμάτο στομάχι Πολλές. Έλα όμως που εκείνη την ώρα μας πιάνει μια γλυκιά νύστα….
Μία νέα μελέτη αποκαλύπτει πως όταν πηγαίνουμε για ύπνο το βράδυ αμέσως μετά το φαγητό, αυξάνεται ο κίνδυνος εγκεφαλικού επεισοδίου.
Τα καλά νέα είναι πως όταν πηγαίνουμε για ύπνο κάνα δυο ώρες αργότερα, ο κίνδυνος μειώνεται σχεδόν κατά τα δύο τρίτα, κατά την ερευνήτρια Χριστίνα-Μαρία Καστορίνη, διατροφολόγο στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Τα ευρήματα αυτά προέρχονται από μελέτη με 1.000 εθελοντές, που παρουσιάστηκε στο πρόσφατο ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιολογίας.
Οι 500 από τους εθελοντές ήταν υγιείς, οι 250 είχαν υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο και οι υπόλοιποι είχαν παρουσιάσει οξύ στεφανιαίο σύνδρομο (είναι πρόδρομη κατάσταση του εμφράγματος).
Όλοι οι εθελοντές συμπλήρωσαν λεπτομερή ερωτηματολόγια για τις συνήθειες ύπνου τους και για το αν και τι έτρωγαν πριν από την νυχτερινή κατάκλιση.
Σε σύγκριση με όσους έμπαιναν για ύπνο μέσα στην πρώτη ώρα από το δείπνο, όσοι περίμεναν 60-70 λεπτά είχαν 66% λιγότερες πιθανότητες εγκεφαλικού, ενώ όσοι περίμεναν από 70 λεπτά έως 2 ώρες, είχαν κατά 76% λιγότερες πιθανότητες εμφράγματος.
Για άγνωστους λόγους, από τις 2 ώρες και μετά, η μείωση του κινδύνου φάνηκε να ελαττώνεται σταδιακά.
Υπήρξαν επίσης ενδείξεις πως η αναμονή πριν από την κατάκλιση ελαττώνει και τον κίνδυνο οξέος στεφανιαίου συνδρόμου, αλλά η μείωση δεν ήταν τόσο σημαντική όσο αυτή του εγκεφαλικού.
Η ανάλυση έλαβε υπ’ όψιν όλους τους άλλους παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου – από το φύλο και την ηλικία μέχρι το κάπνισμα – αλλά η προστατευτική συσχέτιση της αναμονής με το εγκεφαλικό παρέμεινε ισχυρή.
Οι πιθανές εξηγήσεις
Πως μπορεί όμως η αναμονή να προστατεύει από το εγκεφαλικό; Μία πιθανή εξήγηση, κατά την κυρία Καστορίνη, είναι πως ο ύπνος αμέσως μετά το φαγητό σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης, η οποία με τη σειρά της σχετίζεται με την άπνοια του ύπνου, που αποτελεί παράγοντα κινδύνου για εγκεφαλικό.
Μία άλλη εξήγηση, κατά τον πρόεδρο του Αμερικανικού Κολεγίου Καρδιολογίας δρα Ντέιβιντ Χολμς, είναι πως όταν τρώμε αλλάζουν τα επίπεδα σακχάρου και χοληστερόλης στο αίμα, καθώς και η ροή του αίματος.
«Όλες αυτές οι παροδικές αλλαγές μπορεί να επηρεάσουν τον κίνδυνο εγκεφαλικού», τόνισε ο δρ Χολμς, ο οποίος είναι καθηγητής Ιατρικής στο Κολέγιο Ιατρικής της Κλινικής Μάγιο, στη Μινεσότα.
«Αν και η παρούσα μελέτη συμπεριέλαβε σχετικά μικρό αριθμό ασθενών, τα ευρήματά της αξίζουν να διερευνηθούν περαιτέρω», πρόσθεσε ο δρ Χολμς. «Έως ότου οριστικοποιηθεί το θέμα, ας θυμόμαστε πως οι συστάσεις των μητέρων και των γιαγιάδων μας, κατά κανόνα είναι σωστές».
Ένθετο “Υγεία”

Οι πιό όμορφες οάσεις .

Οι πάμπλουτοι Κινέζοι


Η Κίνα έχει 146 δισεκατομμυριούχους σε δολάρια, δηλαδή κατά 14% περισσότερους από πέρυσι, και έρχεται στη δεύτερη θέση μετά τις ΗΠΑ, σύμφωνα με σχετικό κατάλογο που δίνει σήμερα στη δημοσιότητα το αμερικάνικο περιοδικό Forbes για τη δεύτερη οικονομία στον κόσμο.
“Αν και τα χρηματιστήρια πέφτουν, ο πλούτος των πιο ευκατάστατων ανθρώπων στην Κίνα αυξάνεται”, σχολιάζει ο Ράσελ Φλάνερι, επικεφαλής του γραφείου του Forbes στη Σανγκάη.
Παρόμοιο κατάλογο δημοσίευσε χθες και ο κινεζικός όμιλος Hurun, ο οποίος διαθέτει πολυτελή περιοδικά και ένα ινστιτούτο ερευνών, διαπιστώνοντας επίσης ότι παρά την οικονομική κρίση η Κίνα συνεχίζει “να παράγει” δισεκατομμυριούχους με αυξημένο ρυθμό.
Σύμφωνα με το Hurun, οι δισεκατομμυριούχοι στην Κίνα αυξήθηκαν φέτος σε 271 από 189 που ήταν πέρυσι.
Οι πλούσιοι στην Κίνα θέλουν να αποφύγουν τη δημοσιοποίηση του πλούτου τους, προσθέτει το Forbes, το οποίο αντανακλά τους φόβους τους για μια επίσημη έρευνα εναντίον τους, καθώς βαθαίνει το χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών και μετά την κατάληξη αρκετών δισεκατομμυριούχων στη φυλακή.
Περισσότεροι από αυτούς που απέκτησαν πρόσφατα τις περιουσίες τους ζήτησαν φέτος σε σύγκριση με τα τελευταία χρόνια να μην ενταχθούν στον κατάλογο του Forbes με τους πλούσιους στην Κίνα, προσέθεσε ο Φλάνερι.
“Υπάρχουν πολλές ανησυχίες στην Κίνα για το χάσμα μεταξύ πλούσιων και φτωχών”, σημείωσε.
Το Forbes και ο Hurun τοποθετούν και οι δύο επικεφαλής στον κατάλογό τους με τους Κινέζους δισεκατομμυριούχους τον Λιανγκ Ουεντζέν, συνιδρυτή της εταιρείας Sany, η οποία εξειδικεύεται σε βαριά μηχανήματα οικοδομής, με περιουσία 9,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων σύμφωνα με το αμερικανικό περιοδικό και 11 δισεκατομμυρίων σύμφωνα με τον κινεζικό όμιλο.
Στον κατάλογο του Forbes στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο συνιδρυτής της μηχανής αναζήτησης Baidu, Ρόμπιν Λι, με περιουσία 9,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Σύμφωνα με κατάταξη που είχε δημοσιεύσει το Forbes το Μάρτιο, οι ΗΠΑ εξακολουθούν να έχουν τους περισσότερους δισεκατομμυριούχους στον κόσμο (413), αλλά έχουν πλέον μόνον το 33% των δισεκατομμυριούχων του πλανήτη, έναντι του 40% πέρυσι και του 50% πριν από δέκα χρόνια.

Aυτό πως έγινε ?Mια συγνώμη που δεν ήρθε ποτέ!


 Έζησε 66 χρόνια περιμένοντας μια συγγνώμη για τα όσα πέρασε όταν ήταν νέα. Όμως ποτέ δεν ήρθε. Ακόμη και τώρα που πέθανε...

Η Λιού Χουάνγκ Α-τάο, η πρώτη Ταϊβανέζα που κατηγόρησε την ιαπωνική κυβέρνηση ότι την εξανάγκασε σε σεξουαλική δουλεία στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, πέθανε την περασμένη Πέμπτη σε ηλικία 90 ετών. Μέχρι τον θάνατό της, εξακολουθούσε να περιμένει μια επίσημη συγγνώμη και αποζημίωση από την Ιαπωνία για τα χρόνια που εξαναγκάστηκε να δουλεύει σ' ένα πορνείο του μετώπου για τον ιαπωνικό στρατό.

Το 1942, όταν η Λιού Χουάνγκ ήταν 19 χρόνων, ζήτησε να ενταχθεί στο ιαπωνικό σώμα νοσηλευτριών και να εργαστεί στα νησιά του Νότιου Ειρηνικού. Μόλις όμως αποβιβάστηκε στην Ινδονησία από ένα μεταγωγικό πλοίο, την υποχρέωσαν να προσφέρει σεξουαλικές υπηρεσίες στους γιαπωνέζους στρατιώτες. Τρεις ημέρες αφότου έφτασε εκεί, τραυματίστηκε στη διάρκεια μιας μάχης και χρειάστηκε να υποβληθεί σε υστερεκτομή. Επέστρεψε στην Ταϊβάν μόνο μετά την παράδοση της Ιαπωνίας στους Συμμάχους, το 1945.

Για πολλά χρόνια κράτησε μέσα της όλες τις δοκιμασίες που υπέστη. Παντρεύτηκε έναν στρατιώτη και,....

καθώς δεν μπορούσε να αποκτήσει δικά της παιδιά, υιοθέτησαν μια κόρη. Για δεκαετίες μετά τον πόλεμο, κανένας δεν μιλούσε για το θέμα των ianfu, των «γυναικών αναψυχής» όπως η ίδια. Η μοίρα των γυναικών αυτών άρχισε να προσελκύει την προσοχή όταν μια ομάδα από Νοτιοκορεάτισσες έσπασαν τη σιωπή τους στη δεκαετία του 1980 και άρχισαν να κάνουν αγωγές εναντίον της ιαπωνικής κυβέρνησης.

Η Λιού Χουάνγκ ενθαρρύνθηκε από τις Νοτιοκορεάτισσες που βγήκαν μπροστά και το 1999 έγινε η πρώτη Ταϊβανέζα που κατέθεσε παρόμοια αγωγή κατά της Ιαπωνίας. Είχε πει τότε ότι την ενθάρρυνε μια «γυναίκα αναψυχής» από τη Νότια Κορέα που της είπε: «Η ιαπωνική κυβέρνηση θα έπρεπε να ντρέπεται, όχι εμείς».

Αποφάσισε να καταγγείλει δημόσια την ιαπωνική κυβέρνηση για την επίσημη εντολή που είχε δώσει να βρεθούν νεαρές γυναίκες με αποκλειστικό σκοπό τη σεξουαλική υποδούλωσή τους από τις Αυτοκρατορικές Ενοπλες Δυνάμεις της. Το σύστημα των «γυναικών αναψυχής» περιελάμβανε ομαδικούς βιασμούς, εξαναγκασμό σε αμβλώσεις, ταπεινώσεις και σεξουαλική βία που είχαν ως αποτέλεσμα ακρωτηριασμούς, θανάτους ή τελικά αυτοκτονίες. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει χαρακτηρίσει την υπόθεση αυτή «μία από τις μεγαλύτερες υποθέσεις διακίνησης ανθρώπων στον 20ό αιώνα».


Η Λιού Χουάνγκ τέθηκε επικεφαλής οκτώ άλλων πρώην «γυναικών αναψυχής» και από το 1999 ώς το 2005 κατέθεσαν μια σειρά από διεθνείς αγωγές αξιώνοντας μια συγγνώμη και αποζημίωση. Οι αγωγές κατά της ιαπωνικής κυβέρνησης απορρίφθηκαν όλες, όμως η Λιού Χουάνγκ ήταν αποφασισμένη να συνεχίσει την εκστρατεία της. Μετά την αποτυχία μιας αγωγής, είχε πει στους δημοσιογράφους: «Είμαστε όλες αγαπημένες κόρες στα μάτια των γονιών μας. Αφού ο ιαπωνικός στρατός μάς έκλεψε την παρθενιά μας, δεν είναι πολύ το να απαιτούμε μια συγγνώμη από μια τέτοια κυβέρνηση».

Η τελευταία αγωγή για αποζημίωση κατατέθηκε το 2010 στο Τόκιο και η υπόθεση εκκρεμεί.

Διαβάστε περισσότερα http://ektiesthisi.blogspot.com/2011/09/blog-post_8668.html#ixzz1XQZLPRqf
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory