Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2011

Βρισιές στα αρχαία ελληνικά .


Όσοι έχουν την κακή συνήθεια να βρίζουν, αν δεν μπορούν να την κόψουν, τουλάχιστον ας προσπαθήσουν χρησιμοποιούν την αρχαία ελληνική γλώσσα για είναι λιγότερο χυδαίοι…

Αφόδευε εντός = Χέσε μέσα
Λάβε κίναιδε = Πάρ’ τα π…..
Ύπαγε γαμηθείναι = Άντε γ……
Όδευε εις συνουσίαν = Άντε γ……
Λάβε τους όρχεις ημών = Πάρ’ τα α…… μας
Εσύ εστί για τον πέο = Είσαι για τον π…..
Λάβε έναν αυνανιστήν = Πάρε ένα μ…..!
Κάμνω σε τι, μήτηρ; = Τι σου κάνω μάνα μου;
Άλφα τράπεζα πίστεως = Πρώτο τραπέζι πίστα
Αφόδευε υψηλά και ηγνάντει = Χέσε ψηλά κι αγνάντευε
Ίνα πέρδεις επί τοις όρχεσίν μου = Θα μου κλάσεις τα α……!
Είχον τε κνησμόν οι όρχεις μου = Και με τρώγαν τα α…… μου!
Άντε κάνε έρωτα παθητικά σερβιέτα = Άντε γ…… μ……..!
Ποιώ έρωτα δια το αιδοίο της μητρός σου = Γ… το μ…. της μάνας σου
Σου συνουσιάζεται ο οίκος που διαμένεις ομοφυλόφιλε = Σου γ……. το σπίτι π…..
Ευμεγέθους σωματικής διάπλασης ατομικός εραστής = Χοντρομ……
Θα σου συνουσιάσω τον οίκο όπου διαμένεις παλιό ομοφυλόφιλε = Θα σου γ….. το σπίτι παλιόπ…..!!!
Της επιχρήμασις εκδηλωμένης γυναικός το σίδερον κιγκλίγωμα = Της π……. το κάγκελο!!!
Τα εκ μεταξίου γενόμενα εσωενδύματα εκ μεταξίου γενόμενα οπίσθια απαιτούσι = Τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και μεταξωτούς κώλους
Λάβε πέντε, ω αυνανιστά (συνοδευόμενον από έκτασιν των δακτύλων της μίας χειρός) = Πάρε πέντε, ρε μ…..! (μαζί με φάσκελο)
Συγγνώμη εύειδες κοράσιον, ο σος πατήρ σακχαροπλάστης ετύγχανε ών; = Συγγνώμη κοπελιά, ζαχαροπλάστης ήταν ο πατέρας σου;
Η παλινδρομική κίνηση ισχύως επί καθέτου αξόνως, βαίνουσα συνεχώς αυξανόμενης εντάσεως και εκπέμπουσα υδάτινα βλήματα επί φανταστικού στόχου = μ……
Λαβέ ταύτα Ελισσάβετ και ποίησέ τα επί πλαισίου = Πάρτα Λίζα και κάντα κορνίζα!
Εκοπρίσθη η φοράς παρά τοις αλωνίοις = Χέστηκε η φοράδα στο αλώνι
Μη μου τους όρχεις τάρατε = Μη μου πρήζετε τα α…..
Χαίρε ημάς το πλατύφυλλο = Χαιρέτα μας τον πλάτανο
Έξω κύον εκ τας οικίας = Έξω π….. απ’την μπαράκα (πρόχειρη κατοικία)
Ταύτα λαβείν μωρή νοσούσα = Πάρ’ τα μωρή άρρωστη
piperies.gr

Σέρφινγκ με μιά φωτοβολίδα .

Περίεργα δικαστήρια .

Ένας δικηγόρος αγόρασε ένα πακέτο πούρα και τα ασφάλισε αμέσως με ασφάλεια πυρός από κάθε αιτία! ...

(ΠΑΡΑΛΟΓΟ)

Έπειτα από μερικούς μήνες που κάπνισε τα πούρα, ζήτησε από την ασφαλιστική εταιρεία αποζημίωση για τη ζημιά που προκλήθηκε στα πούρα του από τη φωτιά! ...

(ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΟ)

Φυσικά, η εταιρεία αρνήθηκε να πληρώσει, με το επιχείρημα ότι ο δικηγόρος απλώς είχε καταναλώσει τα πούρα του με το συνηθισμένο - για πούρα - τρόπο ...

(ΛΟΓΙΚΟ)

Ο δικηγόρος όμως κατέθεσε αγωγή και το δικαστήριο τον δικαίωσε! ...

(ΠΑΡΑΝΟΪΚΟ)

Το δικαστήριο ισχυρίστηκε ότι, όντως, το αίτημα είναι θρασύτατο αλλά τα πούρα είχαν νόμιμα ασφαλιστεί κατά οποιασδήποτε μορφής πυρός! ...

(ΓΕΛΟΙΟ)

Η ασφάλεια αναγκάστηκε να πληρώσει 15.000 δολάρια (!!!).

(ΚΟΥΛΟ)

Έπειτα από λίγο, ωστόσο, η ασφάλεια μήνυσε το δικηγόρο για εμπρησμό! ...

(ΑΠΑΙΧΤΟ)

Εφ' όσον ο ίδιος είχε δηλώσει ότι είχε βάλει φωτιά στα πούρα κατηγορήθηκε και κρίθηκε ένοχος από ΤΟ ΙΔΙΟ δικαστήριο ''εκούσιου εμπρησμού ασφαλισμένης περιουσίας'', καταδικάστηκε σε 2 χρόνια φυλάκιση χωρίς αναστολή και υποχρεώθηκε να πληρώσει πρόστιμο 24.000 δολάρια!!!

(ΛΟΓΙΚΟΤΑΤΟ)


Αμερική, Αμερική είσαι μια χώρα μαγική. (που λέει και το άσμα)
http://www.bisbos.gr/

Ομορφη ζωγραφική σώματος .


μαντέψτε ποιός από τους 2 είναι εκατομμυριούχος !

Γυναίκες και μηχανική .


1 «Έφυγε» ο φιλέλληνας Ανρί Μίλερ


miler 232x300 «Έφυγε» ο φιλέλληνας Ανρί ΜίλερΠλήρης ημερών, σε ηλικία 99 ετών, άφησε τα εγκόσμια την περασμένη Δευτέρα στο Λουξεμβούργο, ο ακούραστος φίλος της Ελλάδας και λάτρης της αρχαίας και της νέας ελληνικής γραμματείας, καθηγητής Ανρί Μίλερ (Henri Muller).
Ο Ανρί Μίλερ είχε γεννηθεί το 10 του Δεκεμβρίου του 1912 στο Επελντάρζ του Λουξεμβούργου.

Η γνωριμία του με τον αρχαίο ελληνικό κόσμο ξεκίνησε στο λύκειο την περίοδο 1926-1933, όπου είχε επιλέξει το τμήμα αρχαίων ελληνικών και λατινικών. Ο θαυμασμός του για τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό θα τον καταστήσει ένα ανεξάντλητο υποστηρικτή της ελληνικής γλώσσας, της αρχαίας και της νέας ελληνικής γραμματείας.
Ο Ανρί Μίλερ που μιλούσε, διάβαζε και έγραφε σε 16 γλώσσες, είχε βραβευθεί με το ειδικό βραβείο των Βρυξελλών, που απονεμόταν σε γνώστες 11 ξένων γλωσσών, ξεκίνησε πρώτα ως δάσκαλος σε δημοτικό σχολείο και μετά συνέχισε ως καθηγητής μέσης εκπαίδευσης, διδάσκοντας αγγλικά, αρχαία και νέα ελληνικά. Διετέλεσε μάλιστα και καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Πόρτλαντ της πολιτείας Όρεγκον, το μικρό διάστημα που είχε μεταναστεύσει στις ΗΠΑ, 1948-1950.
Επιστρέφοντας στη χώρα του το 1950 πρωτοστάτησε στη δημιουργία του συλλόγου οι “Φίλοι της Ελλάδας”, που αναγνωρίστηκε επίσημα από το κράτος του...
Λουξεμβούργου, με τη δημοσίευσή του στην εφημερίδας της κυβέρνησης, το 1952. Διετέλεσε ο πρώτος του πρόεδρος για 20 έτη, οπότε ζήτησε να τον διαδεχθεί ο καθηγητής κλασσικής φιλολογίας κ. Εντουάρ Βολτέρ και στη συνέχεια υπήρξε επίτιμος πρόεδρος έως το πέρας του βίου του, πάντοτε ενεργός και παρών.

Στο ξεκίνημα τον ρωτούσαν ειρωνικά οι δημοσιογράφοι γιατί ίδρυσε αυτό το σύλλογο και που βρίσκεται η Ελλάδα.

Η απάντησή του ήταν ανάλογη της πεποίθησής του για τη σπουδαιότητα της αρχαίας ελληνικής γραμματείας και γλώσσας: “Για να γνωρίσουν όσο γίνεται περισσότεροι συμπατριώτες μου τον σπουδαίο αυτό αρχαίο πολιτισμό και να επισκεφθούν τον τόπο που αναπτύχθηκε”.

Όσο ήταν πρόεδρος, είχε οργανώσει πληθώρα ταξιδιών στην Ελλάδα καθώς και δεκάδες διαλέξεις για θέματα που την αφορούσαν. Είχε επισκεφθεί τη χώρα μας πολλές φορές και κυρίως την Αθήνα, την Μακεδονία, την Πελοπόννησο, τη Σκιάθο, την Ύδρα, την Κρήτη και πολλά άλλα μέρη της Ελλάδας. Επιστρέφοντας με την οικογένειά του σε ένα από αυτά τα ταξίδια, έχασε ένα από τα τέσσερα παιδιά του, όταν ένας βράχος που είχε ξεκολλήσει, εξ αιτίας ενός σεισμού, από ένα βουνό στα Σκόπια, είχε κτυπήσει το αυτοκίνητό που τους μετέφερε.

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του δημιουργήθηκε ο “Κύκλος των Ελληνικών Γραμμάτων”, όπου δίδασκε έως τα βαθειά γεράματα του, αλλά και διδάσκονται ακόμη με φροντίδα του συλλόγου και του προέδρου κ. Βολτέρ τα αρχαία και τα νέα ελληνικά.

Η αγάπη του δεν περιοριζόταν στην αρχαία Ελλάδα. “Και η νέα Ελλάδα έχει πολλά ωραία πράγματα να επιδείξει”, τόνιζε.
Γι αυτό στα δώδεκα και πλέον ελληνικά έργα, που είχε μεταφράσει, συγκαταλεγόταν αρχαία αλλά και σύγχρονα έργα, όπως ο “Αλέξης Ζορμπάς” του Νίκου Καζαντζάκη, που εκδόθηκε από το διεθνή σύλλογο “Οι Φίλοι του Καζαντζάκη, ο “Χριστός ξανασταυρώνεται”, το έργο “Ο Ζητιάνος” του Ανδρέα Καρκαβίτσα, “Το λάθος” του Αντώνη Σαμαράκη κ.α.
Υπήρξε μεταφραστής της Οδύσσειας, οι εννιά πρώτες ραψωδίες της οποίας εκδόθηκαν σε τρεις τόμους, με φροντίδα του γραφείου Τύπου της Ελληνικής πρεσβείας και τη χρηματοδότηση του υπουργείου Τύπου το 2003. Τις υπόλοιπες ραψωδίες που μετέφρασε στη συνέχεια τις εξέδωσε ο ίδιος παραχωρώντας τα δικαιώματα του συνολικού έργου στο σύλλογο “Οι Φίλοι της Ελλάδας” και στην “Ελληνική Κοινότητα του Λουξεμβούργου”.
Για την πολύτιμη προσφορά του στη διάδοση της αρχαίας και της νέας ελληνικής γραμματείας, στην ελληνο-λουξεμβουργιανή φιλία, και την στήριξή του στους Έλληνες και την Ελλάδα, ο δήμαρχος Ρούσος Κυπριωτάκης, και το δημοτικό συμβούλιο του δήμου “Νίκος Καζαντζάκης”, σε συνεργασία με το γραφείο Τύπου, τη διεύθυνση της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ηρακλείου, τους συλλόγους Ξενοδόχων, Φιλολόγων, ΕΛΜΕ Ηρακλείου, και το Πανεπιστήμιο Κρήτης, ανακήρυξαν τον Ανρί Μίλερ Επίτιμο Δημότη του Δήμου “Νίκος Καζαντζάκης”.
Το 2004 είχε, επίσης, ανακηρυχθεί στην Αθήνα “Πρεσβευτής του Ελληνισμού”.
Το 2005, “Οι Φίλοι της Ελλάδας” και η “Ελληνική Κοινότητα Λουξεμβούργου θα υιοθετήσουν την πρόταση που είχε κάνει το γραφείο Τύπου της Ελληνικής πρεσβείας το 2003,για τη θεσμοθέτηση του “Βραβείου Ανρί και Μανταλένα Μύλλερ”.
Το βραβείο αυτό απονέμεται κάθε δυο χρόνια σε ένα άτομο η φορέα, που επιλέγεται από τους δυο φορείς που το θεσμοθέτησαν, με κριτήριο την προσφορά στις ελληνο-λουξεμβουργιανές ανταλλαγές και τη φιλία μεταξύ των δύο λαών.Το πρώτο βραβείο απενεμήθη στον καθηγητή, δημοσιογράφο και συγγραφέα Γκι Βάγκνερ (Guy Wagner), βιογράφο του Μίκη Θεοδωράκη, πρόεδρο του “διεθνούς Ιδρύματος Μίκης Θεοδωράκης ΦΙΛΙΚΗ”, και υπεύθυνο της τρίγλωσσης ιστοσελίδας αφιερωμένης στο έργο του διάσημου Έλληνα μουσουργού.

Τη δεύτερη διετία απενεμήθη στον Ματίας Σιλτζ (Mathiaς Shiltz), καθολικό επίσκοπο, αναπληρωτή του Αρχιεπισκόπου Λουξεμβούργου για την προσφορά του στους Ελληνες και στην ελληνική ορθόδοξη εκκλησία με τη δωρεά οικοπέδου και την οικοδόμηση εκκλησίας και πολιτιστικού Κέντρου.

Την τρίτη διετία θα απονεμηθεί στο δημοσιογράφο της ΕΡΑ Ηρακλείου, Ηρακλή Γαλανάκη, υπεύθυνο του γραφείου Τύπου από το Σεπτέμβρη του 1997 έως τον Οκτώβρη του 2003.

Στο ερώτημα γιατί επέλεξε να μεταφράσει την Οδύσσεια είχε απαντήσει:

“Γιατί τα έπη του Ομήρου, η Οδύσσεια και η Ιλιάδα, είναι τα παλιότερα έργα όλης της Ευρώπης και τα πιο σημαντικά, κάτι που αναγνωρίζεται παγκοσμίως. Αν και η Ιλιάδα είναι εξίσου σημαντικό έργο, επέλεξα την Οδύσσεια, γιατί είναι πιο εύκολο να μεταφραστεί, μια και κάθε ραψωδία έχει ένα διαφορετικό θέμα, αν και σε όλο το έργο ο κεντρικός ήρωας είναι το ίδιο πρόσωπο, ο Οδυσσέας…”

Σε άλλο ερώτημα για ποια ήταν γι’ αυτόν η προσφορά της Ελλάδας, τόνισε ως πρώτη την τεράστια γλωσσική της επιρροή. “Δεν υπάρχει ευρωπαϊκή γλώσσα που να μην έχει επηρεαστεί από την  ελληνική γλώσσα. Μεγάλο μέρος του λεξιλογίου των σύγχρονων ευρωπαϊκών γλωσσών και των επιστημονικών όρων έχουν ελληνική ρίζα. Στην ιατρική, για παράδειγμα, έχουμε πάντα το μάθημα με το ελληνικό λεξιλόγιο. Στο εκπαιδευτικό σύστημα στη χώρα μου περιλαμβάνεται η εκμάθηση των αρχαίων ελληνικών, εγώ τα διδάχτηκα 6 χρόνια στο Λύκειο».

Ο ακούραστος, ο ανυστερόβουλος φίλος της Ελλάδας «έφυγε» την περασμένη Δευτέρα 99 ετών, δύο μήνες μετά το θάνατο της συζύγου του Μανταλένας που υπήρξε το μεγάλο του στήριγμα.

‘Αφησαν τρία παιδιά, τον Ζαν-Πωλ, γυναικολόγο-γιατρό στην Καλιφόρνια, την οικονομολόγο Μαρί -Κριστίν στο Λουξεμβούργο και τον Αντρέ, οφθαλμίατρο στο Ετελμπρούκ, μια βόρεια πόλη του Λουξεμβούργου.

Ο Αντρέ ως πρόεδρος του Ροταριανού ομίλου της περιοχής του, είχε οργανώσει μια επίσκεψη τριάντα ατόμων, το περασμένο καλοκαίρι στην Κρήτη, όπου γνώρισαν την ελληνική φιλοξενία και υποσχέθηκαν ότι θα επιστρέψουν μαζί με καινούργιους φίλους.

Ψήφισμα για το θάνατο του Ανρί Μίλερ εξέδωσε ο Δήμος Αρχανών και Αστερουσίων (πρώην Νίκος Καζαντζάκης) καθώς και ο σύλλογος «Οι φίλοι του Λουξεμβούργου στην Κρήτη» εξαίροντας την πολύτιμη προσφορά του και την αγάπη του προς την Ελλάδα και τα ελληνικά γράμματα.

Διαβάστε περισσότερα http://ektiesthisi.blogspot.com/2011/09/blog-post_09.html#ixzz1XYAvVccC

Ρευματοειδής αρθρίτιδα: Συμπτώματα κι ενδείξεις

Δυστυχώς, αυτή η ασθένεια μπορεί να είναι δύσκολο να εντοπιστεί, καθώς τα συμπτώματά της μπορεί να παραπέμπουν σε άλλες ασθένειες.
Οι εργαστηριακές εξετάσεις επίσης δεν είναι πάντα τέλειες - τα αποτελέσματα για ρευματοειδή αρθρίτιδα μπορεί να βγουν αρνητικά, παρόλο που εσείς μπορεί να πάσχετε από αυτήν - ενώ ακόμα και οι ακτινογραφίες δεν δείχνουν εμφανή συμπτώματα μέχρι αρκετό καιρό αργότερα.

Γι’ αυτό λοιπόν, σας παρουσιάζουμε μερικά από τα περίπλοκα συμπτώματα κι ενδείξεις της ρευματοειδούς αρθρίτιδας, έτσι ώστε, αν χρειαστεί, να μπορείτε να ξεχωρίσετε αν πάσχετε από αυτήν ή από κάποια άλλη ασθένεια.
 1. Τραύματα που θεραπεύονται δύσκολα
«Αυτό είναι πιο συχνό σε νεότερους ανθρώπους», λέει η Λίζα Α. Μαντλ, βοηθός ρευματολόγου στο Νοσοκομείο Ειδικής Χειρουργικής στη Νέα Υόρκη.

«Μια μέρα μία ασθενής έπαιζε ποδόσφαιρο και την επόμενη μέρα το γόνατό της ήταν πρησμένο», εξηγεί η Δρ. Μαντλ. «Έχω δει ανθρώπους που έκαναν δύο αρθροσκοπικά χειρουργεία και ακολουθούσαν εκτενή φυσιοθεραπεία στο γόνατό τους, ενώ έπασχαν από ρευματοειδή αρθρίτιδα».
2. Μούδιασμα ή τσούξιμο στα χέρια
Ένα από τα σύμπτωμα της ρευματοειδούς αρθρίτιδας είναι το σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα, το οποίο χαρακτηρίζεται από τσούξιμο ή μούδιασμα στον καρπό και τα χέρια.
Αν επισκεφθείτε έναν γιατρό χωρίς κανένα άλλο σύμπτωμα ρευματοειδούς αρθρίτιδας παρά μόνο αυτό, μπορεί να διαγνωστείτε μόνο με σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα.
3. Προβλήματα στα πόδια
Μία περιοχή στην οποία οι άνθρωποι συχνά εμφανίζουν πόνο ή φλεγμονή που σχετίζεται με τη ρευματοειδή αρθρίτιδα, είναι το μπροστινό τμήμα του πέλματος.

Οι γυναίκες συχνά σταματούν να φοράνε τακούνια και τότε απευθύνονται σε κάποιον ειδικό γιατρό λόγω του πόνου.

Μερικά άτομα με ρευματοειδή αρθρίτιδα μπορούν επίσης να αναπτύξουν πόνο στη φτέρνα, εξαιτίας μιας κοινής διαταραχής των ποδιών που προκαλείται από οίδημα των ιστών στο κάτω μέρος του ποδιού, κοντά στη φτέρνα.
4. Προβλήματα στα μάτια
«Τα άτομα με ρευματοειδή αρθρίτιδα διατρέχουν επίσης κίνδυνο για μια αυτοάνοση διαταραχή που μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα στα μάτια, το στόμα, τη μύτη, το λαιμό, ή το δέρμα εξαιτίας μιας φλεγμονής που δεν επιτρέπει στους αδένες να απελευθερώσουν την υγρασία», λέει η Δρ Μαντλ.

Αυτό μπορεί να συμβεί ακόμη και στα πρώιμα στάδια της ρευματοειδούς αρθρίτιδας, αλλά είναι απίθανο να είναι το μόνο σύμπτωμα.

Οι περισσότεροι άνθρωποι που πάσχουν από ξηροφθαλμία, απευθύνονται σε έναν οφθαλμίατρο προκειμένου να ανακαλύψει την αιτία. Η Δρ Μαντλ ωστόσο, συνιστά να πείτε στον γιατρό σας - είτε πρόκειται για οφθαλμίατρο είτε για κάποια άλλη ειδικότητα - για επιπλέον συμπτώματα που μπορεί να έχετε σε οποιοδήποτε μέρος του σώματός σας.
5. Πόνος στις αρθρώσεις
Ο πόνος στις αρθρώσεις είναι ένα από τα πιο κυρίαρχα συμπτώματα της ρευματοειδούς αρθρίτιδας. Οι άνθρωποι συχνά αποδίδουν αυτόν τον πόνο σε υπερβολική προσπάθεια ή σε οστεοαρθρίτιδα, το είδος της αρθρίτιδας που είναι περισσότερο κοινή στις μεγάλες ηλικίες.

Αυτός ο γενικευμένος πόνος μπορεί να διαγνωσθεί λανθασμένα ως ινομυαλγία ή ως σύνδρομο χρόνιας κόπωσης (η κούραση είναι ένα άλλο σύμπτωμα της ρευματοειδούς αρθρίτιδας).

Ο πόνος ωστόσο στις αρθρώσεις που οφείλονται σε ρευματοειδή αρθρίτιδα, δεν είναι φευγαλέοι και συνήθως, διαρκούν περισσότερο από μία εβδομάδα. Μπορεί επίσης να είναι συμμετρικός, πράγμα που σημαίνει ότι και τα δύο χέρια σας, πόδια, γόνατα ή αστράγαλοι θα επηρεαστούν κατά το ίδιο χρονικό διάστημα.
6. Πρωινή δυσκαμψία
Άλλο ένα χαρακτηριστικό της ρευματοειδούς αρθρίτιδας είναι η δυσκαμψία στις αρθρώσεις το πρωί.

Και πάλι, αυτό είναι επίσης ένα κοινό πρόβλημα στην οστεοαρθρίτιδα, η οποία μπορεί να προκαλέσει πόνο μετά από μακροχρόνια αδράνεια, όπως θεωρείται ο ύπνος.

Η διαφορά μεταξύ των δύο είναι ότι ο πόνος της οστεοαρθρίτιδας συνήθως υποχωρεί μέσα σε περίπου μισή ώρα, ενώ η ακαμψία που οφείλεται σε ρευματοειδή αρθρίτιδα θα διαρκέσει πολύ περισσότερο, ίσως και για ένα μεγάλο μέρος της ημέρας.

Το σωστό είδος άσκησης μπορεί να βοηθήσει να ανακουφίσετε την ακαμψία είτε πάσχετε από ρευματοειδή αρθρίτιδα είτε από πόνους οστεοαρθρίτιδας.
7. Κλειδωμένες Αρθρώσεις
Τα άτομα με ρευματοειδή αρθρίτιδα μπορεί μερικές φορές να έχουν κλειδωμένες αρθρώσεις, ιδιαίτερα στα γόνατα και τους αγκώνες. Αυτό συμβαίνει επειδή οι τένοντες διογκώνονται τόσο πολύ γύρω από την άρθρωση, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να λυγίσει.

Το σύμπτωμα αυτό μπορεί να θεωρηθεί εσφαλμένα ως “δάκρυ μηνίσκου”, ένας τραυματισμός της άρθρωσης του γόνατος που είναι κοινός στον αθλητισμό και ο οποίος μπορεί επίσης να οδηγήσει σε κύστες.

150 παιδιά από τον ίδιο πατέρα!

Πριν από επτά χρόνια, η Σίνθια Ντέιλι και ο σύντροφός της κατέφυγαν σε δωρητή σπέρματος. Ήλπιζαν πως μια μέρα ο γιος τους θα μπορούσε να γνωρίσει μερικά από τα ετεροθαλή αδέλφια του και να σχηματίσει ένα είδος σύγχρονης διευρυμένης οικογένειας, έτσι η Σίνθια αναζήτησε μέσω του Ιντερνετ άλλα παιδιά που είχαν γεννηθεί από τον ίδιο δωρητή. Και διαπίστωσε πως, στη διάρκεια των ετών, ο αριθμός των παιδιών αυτών δεν έπαψε να αυξάνεται.
Σήμερα υπάρχουν 150 παιδιά, που όλα έχουν συλληφθεί με το σπέρμα του ίδιου δότη. Και συνεχίζουν να αυξάνονται. Καθώς ολοένα και περισσότερες γυναίκες επιλέγουν να αποκτήσουν παιδί χωρίς σύντροφο και μεγαλώνει ο αριθμός των παιδιών που γεννιούνται με τεχνητή γονιμοποίηση, αρχίζουν να κάνουν την εμφάνισή τους υπερμεγέθεις ομάδες ετεροθαλών αδελφών.
Η ομάδα του παιδιού της Σίνθιας Ντέιλι είναι από τις μεγαλύτερες, αλλά πολλές άλλες, οι οποίες περιλαμβάνουν 50 ή περισσότερα αδέλφια, εμφανίζονται επίσης σε ιστότοπους και σε ομάδες συζήτησης.
Με ανάλογο ρυθμό αυξάνονται όμως και οι ανησυχίες μεταξύ γονιών, δωρητών και ιατρικών εμπειρογνωμόνων για τις εν δυνάμει αρνητικές συνέπειες που μπορεί να έχει το γεγονός ότι τόσο πολλά παιδιά προέρχονται από τον ίδιο δωρητή. Γονίδια σπάνιων ασθενειών μπορεί να διαδοθούν έτσι ευρύτερα, ενώ μερικοί ειδικοί επισημαίνουν πως αυξάνεται η πιθανότητα τυχαίας αιμομιξίας μεταξύ ετεροθαλών αδελφών.
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory