Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου 2011

Αφιέρωμα στον Νίκο Γκάτσο για τα 100 χρόνια από τη γέννησή του,

Αφιέρωμα στον Νίκο Γκάτσο για τα 100 χρόνια από τη γέννησή του
Αφιέρωμα του Μουσείου Μπενάκη για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Νίκου Γκάτσου,

Διεθνές συνέδριο και παράλληλες εκδηλώσεις στο Μουσείο Μπενάκη για τον ποιητή της «Αμοργού»,

Διεθνές Συνέδριο αφιερωμένο στη μελέτη του έργου του Νίκου Γκάτσου με αφορμή τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από τη γέννησή του οργανώνει το Μουσείο Μπενάκη την Παρασκευή και την Κυριακή στις 23 και 25 Σεπτεμβρίου στο κτίριο της Οδού Πειραιώς. Στο συνέδριο, που έχει τον τίτλο «Ενας Χαμένος Ελέφαντας» (στίχος από την «Αμοργό») έλληνες και ξένοι μελετητές του έργου του και της νεοελληνικής λογοτεχνίας, ποιητές και μεταφραστές θα προσεγγίσουν το έργο του Νίκου Γκάτσου με στόχο να ανασυστήσουν το νήμα που ενώνει την ποίηση, το θέατρο και το τραγούδι μέσα στο σύμπαν του δημιουργού, να αναδείξουν τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του πολυεπίπεδου έργου του και να αποτυπώσουν την ευρύτερη συνεισφορά του στην ανανέωση της ποίησης και στη διαμόρφωση του λογοτεχνικού προσώπου της Ελλάδας του 20ού αιώνα.

Η ασφάλεια πάνω από όλα .

h57
h57
h57
h57
h57
h57
h57
h57

Ολα τα μυστικα για τις σχολικές τ΄σάντες


Νέο πονοκέφαλο αποτελεί η έναρξη της σχολικής χρονιάς για τους γονείς αφού οι τιμές των σχολικών προϊόντων συνεχίζουν να είναι τσουχτερές.
Οι γονείς των μαθητών του Δημοτικού καλούνται να καταβάλουν τουλάχιστον 80 ευρώ για τα απαραίτητα ενώ αυτοί των μεγαλύτερων τάξεων φτάνουν τα 100 ευρώ, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο».
Ο πρόεδρος του Συλλόγου των Βιβλιοχαρτοπωλών Χρήστος Μόσχος δήλωσε πως σε σχέση με την περσινή χρονιά οι τιμές στις ποιοτικές σχολικές τσάντες έχουν αυξηθεί από 5 έως 15% ενώ οι τιμές για τα χαρτοσχολικά έχουν αυξηθεί κατά 8 έως 25%.
Μια οικονομική σάκα για μαθητή Δημοτικού κοστίζει από 8 με 15 ευρώ ενώ οι επώνυμες κοστίζουν από 15 έως 60 ευρώ.
Για τους μαθητές μεγαλύτερων τάξεων η τιμή της σχολικής τσάντας ξεκινάει από 25 και μπορεί να αγγίξει και τα 70 ευρώ.
Τον κώδωνα του κινδύνου χτυπούν οι ορθοπεδικοί καθώς οι μαθητές Δημοτικού όσο και Γυμνασίου και Λυκείου επιλέγουν τσάντες με γνώμονα τη μόδα ενώ δε σκέφτονται τη σπονδυλική τους στήλη.
Η ορθοπεδικός Δήμητρα Ηλιοπούλου αναφέρει: «Η επιλογή της σχολικής σάκας είναι αρκετά σοβαρή. Τα παιδιά, ιδιαίτερα του Δημοτικού, κουβαλάνε πολλά βιβλία μέσα στις τσάντες τους. Τόσο οι γονείς όσο και οι δάσκαλοι πρέπει να καταλάβουν ότι κάνει κακό στα παιδιά να σηκώνουν τόσο βάρος καθημερινά. Όταν ο μαθητής πρέπει να μεταφέρει καθημερινά σχολική τσάντα που ζυγίζει 10 κιλά, όλοι μπορούμε να αντιληφθούμε ότι αυτό καταπονεί τους ώμους, τη μέση και τη σπονδυλική στήλη».
Η ίδια τονίζει πως τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερα παιδιά παρουσιάζουν προβλήματα στο μυοσκελετικό τους σύστημα ενώ προτείνει στους γονείς να διαλέγουν τσάντες με δυο φαρδιά λουριά για να γίνεται καλύτερη η κατανομή του βάρους.
Τέλος, τονίζει πως η σχολική σάκα δεν πρέπει να ξεπερνάει το 10 με 15% του σωματικού βάρους του παιδιού.

Χαμογελάστε .

lol moments
lol moments
lol moments
lol moments
lol moments
lol moments
lol moments

Δέντρο-μυστήριο επιβιώνει ακόμα και από πυρκαγιές!

Δέντρο-μυστήριο επιβιώνει ακόμα και από πυρκαγιές! Ένα δέντρο κατάφερε να τραβήξει την προσοχή αυτή την εβδομάδα, αφού «επέζησε» από τις μεγάλες πυρκαγιές που κατάκαψαν τα πάντα στην περιοχή όπου βρίσκεται.
«Είναι ένα ειδικό δέντρο», είπε εργαζόμενος του Υπουργείου Μεταφορών της Αριζόνα, ο Randy Skinner. Μετά από 16 χρόνια στη δουλειά, ο Skinner γνωρίζει το δέντρο καλά.
«Νομίζω ότι το δέντρο αυτό δίνει στους ανθρώπους ελπίδα. Το βλέπουν διακοσμημένο κάθε χρόνο και το απολαμβάνουν».
Το 20 πόδια ύψους, θαμνώδες δέντρο κέδρος, είναι διαφορετικό από ό, τι όλα τα δέντρα του κόσμου.
Κάθε χρόνο διακοσμείται για τα Χριστούγεννα και την Ημέρα της Ανεξαρτησίας. Αυτή τη στιγμή, είναι στολισμένο με διάφορες αμερικανικές σημαίες και κίτρινες κορδέλες. Επίσης, έχει το δικό του σύστημα ποτίσματος από κάτω, με αρκετά μεγάλο σωλήνα για μπόλικο νερό στις ρίζες του.
Το δέντρο-μυστήριο, πήρε το όνομά του από το μυστήριο που το καλύπτει. Μυστήριο είναι το ποιοί το στολίζουν κάθε χρόνο, αλλά μεγαλύτερο μυστήριο το πώς καταφέρνει και γλυτώνει από πολλές πυρκαγιές κατά τη διάρκεια των ετών.
Επιζεί πάντα από τη φωτιά, λέει ο μηχανικός ADOT Greg Gentsch. Είμαστε ευχαριστημένοι που τα καταφέρνει και βρίσκεται πάντα στη θέση του.
Μόλις την περασμένη εβδομάδα, μια άλλη πυρκαγιά ξέσπασε περίπου 200 μέτρα νότια του δέντρου. Έκλεισε η εθνική οδός και γρήγορα η φωτιά έφτασε σε αυτό.
Όταν τελείωσε, τα πάντα γύρω του ήταν καμένα, εκείνο όμως επέζησε και πάλι χωρίς ούτε μία γρατσουνιά πάνω του.
Ίσως είναι τα πετρώματα γύρω από το δέντρο, ίσως κάποια περίεργα ρεύματα αέρα στο σημείο, ή κάτι άλλο που το σώζει.
«Είναι ένα μυστήριο», είπε ο Skinner. «Και ελπίζω ότι θα παραμείνει για πολύ καιρό ακόμα».

Πως να φάτε ένα παγωτό .

Εργο του ντα Βίντσι αναζητείται μέσα σε... τοίχο,


Εργο του ντα Βίντσι αναζητείται μέσα σε... τοίχο

Μαρία Θερμού

Ο εμπειρογνώμονας Μαουρίτσιο Σερατσίνι εκτιμά ότι η «Μάχη του Αντζιάρι» βρίσκεται στο φλωρεντινό Παλάτσο Βέκιο,

Με όπλο την πυρηνική φυσική αναζητείται αυτή την εποχή στην Φλωρεντία ένα χαμένο αριστούργημα του Λεονάρντο ντα Βίντσι, η «Μάχη του Αντζιάρι». Πρόκειται για ένα από τα πλέον φιλόδοξα προγράμματα στην ιστορία της τέχνης καθώς περιλαμβάνει την κατασκευή μίας ειδικής φωτογραφικής μηχανής, που μπορεί να φωτογραφίσει μέσα σε τοίχο, πάχους 12 και πλέον εκατοστών! Αλλωστε δεν πρόκειται για οποιοδήποτε τοίχο, αφού ο συγκεκριμένος βρίσκεται στο φλωρεντινό Παλάτσο Βέκιο και συγκεκριμένα στην επιβλητική Αίθουσα των Πεντακοσίων, όπου υπάρχει η τοιχογραφία «Μάχη του Μαρτσιάνο» ζωγραφισμένη από τον διάσημο ζωγράφο, αρχιτέκτονα και συγγραφέα 15ου αιώνα Τζόρτζιο Βαζάρι.

Το ζήτημα λοιπόν είναι, ότι το χαμένο έργο του Λεονάρντο θα μπορούσε να βρίσκεται πίσω από αυτόν τον τοίχο, όπως πιστεύει ο εμπειρογνώμονας Μαουρίτσιο Σερατσίνι διευθυντής του Κέντρου Διεπιστημονικών Επιστημών για την Τέχνη, Αρχιτεκτονική και Αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Σαν Ντιέγκο.

Phishing και στο Twitter,

Phishing και στο Twitter

Παραβιασμένοι λογαριασμοί «τιτιβίζουν» από μόνοι τους,

Το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου, η ομάδα ασφάλειας του Twitter ειδοποίησε ότι πληθαίνουν οι αναφορές από χρήστες που δηλώνουν ότι ο λογαριασμός τους στέλνει δημόσια και ιδιωτικά μηνύματα εν αγνοία τους. Η υπηρεσία τονίζει ότι πρόκειται για απόπειρα ψαρέματος στοιχείων, καθώς οι χρήστες, όπως φαίνεται, ξεγελάστηκαν και έδωσαν τους κωδικούς εισόδου στο Twitter με αφορμή προσωπικό μήνυμα που, θεωρητικά, στάλθηκε από φίλο. Έτσι, η επίθεση συνεχίζεται από ακόλουθο σε ακόλουθο.

Η μέθοδος δεν είναι νέα: οι χρήστες λαμβάνουν ένα προσωπικό μήνυμα (DM, direct message) από κάποιον που έχουν επιλέξει να ακολουθήσουν (θεωρητικά «φίλο») και ως εκ τούτου, εμπιστεύονται. Το μήνυμα συνήθως αφορά σε ωραίες προσωπικές φωτογραφίες ή κάτι άλλο εντυπωσιακό και παραπέμπει σε μια ιστοσελίδα, την διεύθυνση της οποίας δεν μπορεί κανείς εύκολα να διακρίνει γιατί συνήθως είναι ένα συντετμημένο URL.

To National Geographic εμπλουτίζεται με ελληνικό περιεχόμενο,

To National Geographic εμπλουτίζεται με ελληνικό περιεχόμενο

Στα διαλείμματα του καναλιού το περιεχόμενο θα είναι ελληνικό,

Το κανάλι των σημαντικότερων ντοκιμαντέρ στον κόσμο, National Geographic Channel, που μεταδίδεται στη χώρα μας μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας Νοva, έρχεται ακόμα πιο κοντά μας, με ελληνικό, πλέον, περιεχόμενο στα διαλείμματα του.

Tο National Geographic από 5 Σεπτεμβρίου αποκτά ένα ακόμα πιο τοπικό, ελληνικό, χαρακτήρα. Πρόκειται για μια εξέλιξη, αποτέλεσμα της στενής συνεργασίας της Fox International Channels Greece, που διαχειρίζεται τα δικαιώματα του καναλιού στην Ελλάδα και της ψηφιακής πλατφόρμας της Nova. Τα ντοκιμαντέρ του καναλιού θα συνεχίσουν να είναι στα αγγλικά με ελληνικούς υπότιτλους, ενώ το περιεχόμενο των διαλειμμάτων θα είναι εξ’ολοκλήρου ελληνικό.

Οι πέντε ακριβότεροι νομοί στα καύσιμα!

Οι 5 ακριβότεροι νομοί στα καύσιμαΟι τιμές της αμόλυβδης και του πετρελαίου κίνησης έχουν αυξηθεί κατά 2,5 λεπτά το λίτρο, το τελευταίο δεκαπενθήμερο και προσεγγίζουν τα υψηλά επίπεδα του περασμένου Αυγούστου. Νησιά και τουριστικές περιοχές, εξακολουθούν να κρατούν τα σκήπτρα της ακρίβειας ενώ στα μεγάλα αστικά κέντρα (Αττική και Θεσσαλονίκη) οι τιμές είναι από τις χαμηλότερες στην επικράτεια.
Αναλυτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, η μέση τιμή της αμόλυβδης πλησιάζει το 1,7 ευρώ το λίτρο καθώς διαμορφώνεται σήμερα (πανελλαδικός μέρος όρος) στο 1,693 ευρώ, από 1,667 πριν δύο εβδομάδες. Αυξήθηκε δηλαδή στο διάστημα αυτό κατά 2,6 λεπτά. Αντίστοιχα το ντήζελ κίνησης ακρίβηνε το ίδιο διάστημα κατά 2,4 λεπτά, από 1,412 σε 1,436 λεπτά το λίτρο.
Οι πέντε ακριβότεροι νομοί της χώρας είναι κατά σειρά Λασίθι, Κεφαλονιά, Ρέθυμνο, Σάμος και Χανιά όπου η μέση τιμή κλιμακώνεται μέχρι 1,804 ευρώ. Στον αντίποδα, Θεσσαλονίκη, Πέλλα, Ανατολική Αττική, Αθήνα και Ημαθία έχουν τις χαμηλότερες μέσες τιμές (από 1,656 ευρώ το λίτρο).

Η σκιά του Χριστού στο ηφαίστειο

Η σκιά του Χριστού στο ηφαίστειο
Τη φιγούρα του Χριστού, που αναδύεται μέσα από τα σύννεφα του όρους Μαφάτε, στις νήσους Réunion του Ινδικού Ωκεανού, αποτύπωσε ο φωτογραφικός φακός ενός ερασιτέχνη περιηγητή.
Ο Λικ Περό ανέβηκε στην κορυφή Μαφάτε, σε ύψος 600 μέτρων, για να φωτογραφήσει τους σχηματισμούς που έκαναν τα σύννεφα στο ηφαιστειακό αυτό σύμπλεγμα, στις 10 Ιουλίου.
Την ώρα που ετοίμαζε τον εξοπλισμό του και καθώς κοιτούσε μέσα από το φωτογραφικό φακό, αντιλήφθηκε ότι μια αέρινη φιγούρα στεκόταν ανάμεσα στα σύννεφα.
«Καθώς ανέβασα το βλέμμα μου, πρόσεξα μια σκιά να αιωρείται στα σύννεφα, την οποία περιέβαλε το ουράνιο τόξο. Ξαφνιάστηκα. Όταν κοίταξα πάλι το στιγμιότυπο, μου έδωσε την αίσθηση της θεϊκής παρουσίας», δήλωσε ο Περό στην εφημερίδα Daily Mail.
Γύρω από τη μορφή υπήρχε ένα λευκό τόξο, που θύμιζε φωτοστέφανο. Ο ερασιτέχνης φωτογράφος, ψυχοθεραπευτής στο επάγγελμα, δηλώνει εκστασιασμένος.
«Έγινα μάρτυρας ενός φαινομένου που διαβάζεις μόνο στα βιβλία και δυσκολεύεσαι να το πιστέψεις!», δηλώνει.
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory