Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2011

Είναι η γελοιογραφία για το μουσείο;

Είναι η γελοιογραφία για το μουσείο;
(File: ΚΥΡ.jpg ),

Εκθεση των ελλήνων γελοιογράφων στο Μουσείο Μπενάκη,

Χιουμοριστική, εικαστική παρέμβαση γεμάτη από χρώμα αλλά κυρίως από τους εύστοχους σχολιασμούς των ελλήνων γελοιογράφων οργανώνεται από τις 21 Οκτωβρίου στο αίθριο του Νέου Κτιρίου του Μουσείου Μπενάκη. «Με το Μ…πενάκι των γελοιογράφων» είναι ο τίτλος της έκθεσης που παρουσιάζεται ως ένα εικαστικό δρώμενο, το οποίο δείχνει ότι η γελοιογραφία δεν καλουπάρεται από την παρουσία της στον Τύπο, δεν εξαιρείται από τα εικαστικά και δεν κομπλεξάρεται επειδή ασχολείται με το επίκαιρο άρα και εφήμερο... Και πράγματι, τυπωμένες πάνω σε μουσαμάδες οι γελοιογραφίες των 24 δημιουργών που παίρνουν μέρος, διεκδικούν μία ειδική θέση στον εικαστικό χώρο.
Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138 και Ανδρονίκου, τηλ 210 345 3111). Εγκαίνια στις 19 Σεπτεμβρίου - Θα διαρκέσει μέχρι τις 2 Οκτωβρίου

Στο μεταξύ στην Σουηδία ....

Εν τω μεταξύ στη Σουηδία ...  Μεθυσμένος Moose κολλάει Στις μηλιά!  ζώα 2
Εν τω μεταξύ στη Σουηδία ...  Μεθυσμένος Moose κολλάει Στις μηλιά!  ζώα 2
Εν τω μεταξύ στη Σουηδία ...  Μεθυσμένος Moose κολλάει Στις μηλιά!  ζώα 2
Εν τω μεταξύ στη Σουηδία ...  Μεθυσμένος Moose κολλάει Στις μηλιά!  ζώα 2
Εν τω μεταξύ στη Σουηδία ...  Μεθυσμένος Moose κολλάει Στις μηλιά!  ζώα 2

Η Ζωγράφος των Ζωγραφιστών Φορεμάτων

H ζωγράφος των ζωγραφιστών φορεµάτων µε βιοµηχανικά χρώµατα που έκαναν θραύση στην Ευρώπη και έφτασαν έως τα Οσκαρ του Λος Αντζελες, η Πέπη Σβορώνου έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 77 ετών, ύστερα από πολύχρονη ταλαιπωρία µε την υγεία της. Ο σύζυγός της, επίσης γνωστός ζωγράφος και πρώην πρύτανης της ΑΣΚΤ Δηµοσθένης Κοκκινίδης, οι συγγενείς και η εικαστική οικογένεια θα της πουν το τελευταίο αντίο αύριο στις 11 το πρωί στο νεκροταφείο Παιανίας.
Ο θάνατος της Πέπης Σβορώνου ήρθε λίγους µήνες µετά την τελευταία της έκθεση και µία από τις σηµαντικότερες της ζωής της, καθώς ήταν µαζί µε τον σύντροφό της στη ζωή και στην τέχνη, Δηµοσθένη Κοκκινίδη. "Πενήντα χρόνια µαζί στην τέχνη", ονοµαζόταν η έκθεση, στο Μουσείο Μπενάκη, (Δεκέµβριος 2010-Φεβρουάριος 2011), που µας ξαναθύµισε τα φοβερά τους φορέµατα που έγιναν ανάρπαστα στη δεκαετία του ΄60 από τις κυρίες της εποχής, από την Ελένη Βλάχου και τη πριγκίπισσα Σοφία έως την Ειρήνη Παπά και τη Μισέλ Μοργκάν, και που γέµισαν τα εξώφυλλα περιοδικών (Εικόνες, Ταχυδρόµος, Γυναίκα...). Γεννηµένη το 1934 στον Πειραιά, γόνος µεγαλοαστικής οικογένειας, µετά τις σπουδές της στην ΑΣΚΤ, όπου γνωρίστηκε µε τον Δ. Κοκκινίδη, η Πέπη Σβορώνου ειδικεύτηκε στην Ιταλία, µαζί µε τον σύντροφό της, στον σχεδιασµό υφασµάτων
 
Με ζωγραφιστά φορέματα έφτασε έως τα Οσκαρ
Το ζευγάρι συνδέθηκε µε ντιζάινερ και εντρύφησε στα νεωτερικά ρεύµατα. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα συνεργάστηκαν µε τον Οργανισµό Ελληνικής Χειροτεχνίας, αλλά δραστηριοποιήθηκαν επί µια εικοσαετία στον σχεδιασµό φορεµάτων. Σ΄ αυτά διασταυρώθηκαν η δωρικότητα και ο ορθολογισµός του Κοκκινίδη και ο εξπρεσιονισµός και η ποίηση του χρωστήρα της Σβορώνου. Το 1975 στράφηκε αποκλειστικά στη ζωγραφική, διατηρώντας το ύφασµα σαν υλικό, αναπτύσσοντας πάνω του ζωγραφικές εικόνες ή προσθέτοντας άλλα υλικά, όπως χαρτί και ξύλο. Στη συνέχεια προχώρησε σε λάδια. Στα έργα της κυριαρχούν µορφές ανθρώπων και ζώων, σε χώρους ονειρικούς, πλαίσιο αφηρηµένου εξπρεσιονισµού και χρώµα πάντα τολµηρό.


Διαβάστε περισσότερα http://ektiesthisi.blogspot.com/2011/09/blog-post_12.html#ixzz1XtmVSsul

Υπερφόρτωση .

Υπερφόρτωσης φοβερό 2
Υπερφόρτωσης φοβερό 2
Υπερφόρτωσης φοβερό 2
Υπερφόρτωσης φοβερό 2
Υπερφόρτωσης φοβερό 2
Υπερφόρτωσης φοβερό 2

Γεννήθηκε παιδί που θα ζήσει μέχρι τα...150!Καυτές διαφημίσεις .

Hot Διαφημίσεις φοβερό 2
Hot Διαφημίσεις φοβερό 2
Hot Διαφημίσεις φοβερό 2
Hot Διαφημίσεις φοβερό 2
Hot Διαφημίσεις φοβερό 2
Hot Διαφημίσεις φοβερό 2

....Η Μελωδία της Ευτυχίας...

Μια συνηθισμένη μέρα στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Αμβερσας (Βέλγιο)σίγουρα κανείς απο τους διερχομένους  περίμενε ακούγοντας απο τα ηχεία το ομώνυμο  τραγούδι απο την ταινία "Η Μελωδία της Ευτυχίας"αυτό που θα ακολουθούσε....δείτε το...εσείς δεν έχετε παρά να ανοίξετε τον ήχο και να πατήσετε πάνω στην εικόνα...

null


Διαβάστε περισσότερα http://ektiesthisi.blogspot.com/#ixzz1XiEH3IPs

Ο JFK με τα μάτια της Τζάκι Κένεντι,

Ο JFK με τα μάτια της Τζάκι Κένεντι
Η Τζάκι Κένεντι, φωτογραφημένη τον Απρίλιο του 1963,

Λαμπρινή Κουζέλη

Οι αναμνήσεις της συζύγου του θρυλικού προέδρου κυκλοφορούν σε βιβλίο,

Είναι η θρυλική μορφή της νεότερης αμερικανικής Ιστορίας. Πάρα πολλά έχουν γραφτεί για τον Τζ. Φ. Κένεντι, αλλά μόνο μια φωνή δεν έχει ακουστεί στο διάστημα των σχεδόν 50 χρόνων από τη δολοφονία του: της συζύγου του Τζάκι Κένεντι. Σε λίγες μέρες, αποκαλύψεις για πλευρές της ιδιωτικής ζωής και της προσωπικότητάς του θα βγουν στο φως στο βιβλίο που θα κυκλοφορήσει με τίτλο «Jacqueline Kennedy: Historic Conversations on Life with John F. Kennedy» (Τζακλίν Κένεντι: Ιστορικές συζητήσεις για τη ζωή με τον Τζον Φ. Κένεντι»).

Μολονότι η Τζάκι δεν ήθελε όσο ζούσε να μιλήσει δημόσια για τη ζωή της με τον Κένεντι, επιθυμούσε παρ' όλα αυτά να καταγραφούν οι αναμνήσεις της και να μείνουν ως ιστορική παρακαταθήκη. Τέσσερις μήνες μετά τη δολοφονία του Κένεντι τον Νοέμβριο του 1963 στο Τέξας, είχε συναντήσεις συνολικής διάρκειας οκτώ ωρών με τον ιστορικό Άρθουρ Μ. Σλέσινγκερ τον νεότερο, επίσημο ιστορικό του Λευκού Οίκου επί προεδρίας Κένεντι, ο οποίος έγραψε μετά τον θάνατο του Κένεντι και μια ιστορική ανασκόπηση της προεδρίας Κένεντι. Η Τζάκι μίλησε στον Σλέσινγκερ για τον άντρα της, την οικογένειά τους και τη ζωή τους στον Λευκό Οίκο. Οι κασέτες παραδόθηκαν από την Τζάκι στην κόρη της Κάρολαϊν με την εντολή να δημοσιευθούν στον κατάλληλο χρόνο.

Η Χάρις Αλεξίου τραγουδά Νίνο Ρότα,

Η Χάρις Αλεξίου τραγουδά Νίνο Ρότα
Η δημοφιλής ερμηνεύτρια θα τραγουδήσει έργα του ιταλού συνθέτη σε έξι παραστάσεις στο «Θέατρον» του Ελληνικού Κόσμου,

Εξι παραστάσεις με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση του ιταλού συνθέτη,

Εκατό χρόνια συμπληρώνονται στις αρχές Δεκεμβρίου από τη γέννηση του Νίνο Ρότα και η Χάρις Αλεξίου τιμά την επέτειο με μια σειρά έξι μουσικών παραστάσεων γεμάτες με τους ήχους και τα τραγούδια του. Αφιερωμένες στον, ταυτισμένο με τη μεγάλη οθόνη, συνθέτη που έντυσε μουσικά ταινίες όπως οι διάσημες «Ντόλτσε Βίτα», «Λα Στράντα» και «Νύχτες της Καμπίρια», «Οκτώμιση», «Νονός», «Νονός 2» και «Αμαρκορντ», οι βραδιές θα πραγματοποιηθούν στο «Θέατρον» του Ελληνικού Κόσμου.

Από τους αναμορφωτές της ιταλικής μουσικής και από εκείνους που την ανέδειξαν στον 20ο αιώνα, ο Ρότα συνεργάστηκε κυρίως με τον Φεντερίκο Φελίνι. Οι μελωδίες του έχουν αφετηρία ιταλική λαϊκή μουσική χωρίς κάτι τέτοιο να τον εμποδίσει στην προσωπική του εξέλιξη που τον οδήγησε, το 1975, στο Οσκαρ για τη μουσική του Νονού Νο2.

Ιαπωνικά αριστουργήματα στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας,

Ιαπωνικά αριστουργήματα στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας
Σκηνή από τις «Θερμές πηγές του Ακίτσου» (1962) σε σκηνιθεσία Γιοσισίγκε Γιοσίντα, που προβάλλεται την Παρασκευή στην Ελληνική Ταινιοθήκη,

Γιάννης Ζουμπουλάκης

Επτά ταινίες διαμάντια σε ένα αφιέρωμα που αξίζει τον κόπο,

Τριήμερο κινηματογραφικό αφιέρωμα στον Ιαπωνικό Κινηματογράφο και μάλιστα με ελεύθερη είσοδο διοργανώνει από τις 15 έως τις 17 Σεπτεμβρίου η Ταινιοθήκη της Ελλάδος σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ιαπωνίας. Θα προβληθούν επτά ταινίες που σηματοδότησαν τόσο τον παλιό, όσο και τον νεότερο ιαπωνικό κινηματογράφο με ποικίλα θέματα.

Τρία χρόνια χωρίς τον Ντέιβιντ Φόστερ Γουάλας,

Τρία χρόνια χωρίς τον Ντέιβιντ Φόστερ Γουάλας
Ο Ντέιβιντ Φόστερ Γουάλας, ο ταλαντούχος και καταθλιπτικός αυτόχειρας της νέας αμερικανικής λογοτεχνίας,

Λαμπρινή Κουζέλη

Εναν από τους 100 καλύτερους μυθιστοριογράφους του αιώνα, σύμφωνα με το «Τime»,

«Ηταν ένας από τους πιο επιδραστικούς και καινοτόμους συγγραφείς της τελευταίας εικοσαετίας» έγραφε ο Ντέιβιντ Γιούλιν, ο βιβλιοκριτικός των «Los Angeles Times», στη νεκρολογία του για τον αμερικανό πεζογράφο Ντέιβιντ Φόστερ Γουάλας. Τρία χρόνια έκλεισαν από τον θάνατο του συγγραφέα που το περιοδικό «Τime» συμπεριέλαβε στον κατάλογο με τους 100 καλύτερους μυθιστοριογράφους από το 1923.

Στις 12 Σεπτεμβρίου του 2008, ο Ντέιβιντ Φόστερ Γουάλας, ο Ντέιβ ή DFW, όπως ήταν γνωστός στους αμερικανικούς λογοτεχνικούς κύκλους, βρέθηκε κρεμασμένος στο σπίτι του στην Καλιφόρνια. Ήταν μόλις 46 ετών. Επί είκοσι χρόνια έπασχε από βαριά κατάθλιψη την οποία καταπολεμούσε με ισχυρά αντικαταθλιπτικά που του επέτρεπαν να είναι δημιουργικός και πολύ παραγωγικός. Στο γραφείο του η σύζυγός του βρήκε προσεκτικά τακτοποιημένο το χειρόγραφο του τελευταίου βιβλίου που δούλευε, με τίτλο «Pale King», το οποίο έλουζε σαν προβολέας, το φως μιας επιτραπέζιας λάμπας.

Στο ημιτελές «Pale King» (Ο χλωμός βασιλιάς) ο DFW αφηγείται με χιούμορ και πολλή κατανόηση μικρά καθημερινά γεγονότα που καταλήγουν πηγές στρες και μεγάλης έντασης - όπως το να βρίσκεται κάποιος ακινητοποιημένος στο αυτοκίνητο εν μέσω κυκλοφοριακής συμφόρησης. Το μυθιστόρημα εκδόθηκε την περασμένη άνοιξη σε 540 σελίδες και ήταν το τρίτο στη σειρά στην εργογραφία του συγγραφέα. Είχαν προηγηθεί το «The Broom of the System» (1987, Η σκούπα του συστήματος) και το ογκώδες δυστοπικό μυθιστόρημα «Ιnfinite Jest» (1996, Ατέλειωτο αστείο), που επαινέθηκε με ενθουσιασμό από την κριτική.
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory