Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2011

xcaret : το οικολογικό πάρκο του Μεξικού .Βρέθηκε το ελιξήριο της νεότητας?Οι επιστήμονες ερευνώντας τις μέδουσες υποστηρίζουν ότι είναι πολύ κοντά στο να βρουν το μυστικό της νεότητας.

Πόσο χρονών να ειναι άραγε μια μέδουσα Turritopsis nutricula; Κανένας επιστήμονας μέχρι στιγμής δεν ήταν σε θέση να απαντήσει στο ερώτημα. Η ικανότητα της μέδουσας να γίνεται και πάλι νέα έχει προβληματίσει τον επιστημονικό κόσμο χωρίς να μπορεί να δοθεί λογική εξήγηση.

Το είδος Turritopsis nutricula είναι ένα είδος μέδουσας που θεωρείται "αθάνατη".Είναι η μόνη γνωστή περίπτωση στη φύση που τα κύτταρα της μετατρέπονται σε νέα κύτταρα όταν περάσει το στάδιο της σεξουαλικής ωριμότητας. Αυτή η διαδικασία μπορεί θεωρητικά να συνεχίζεται επ'άπειρον και η μέδουσα να παραμείνει για πάντα νέα.

Μέχρι στιγμής δεν ήταν δυνατός ο προσδιορισμός της ηλικίας της μέδουσας και η εργαστηριακή έρευνα συνεχίζεται. Η μελέτη του είδους θα βοηθήσει σημαντικά στην κατανόηση του φαινομένου καθώς και την εφαρμογή του στο μελλον ακόμα και στον άνθρωπο.
http://www.souita.net/2011/09/blog-post_1666.html
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory