Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2011

Εκπληκτικές φωτογραφίες της Αφρικής .

f181
f181
f181
f181
f181
f181
f181
f181

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΔΟΥ ΤΟΥ ΑΒΕΡΩΦ ΚΑΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΘΕΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ!!!
...Λίγες μέρες πριν την ναυμαχία της ''Έλλης'' και συγκεκριμένα τις τελευταίες μέρες του Νοεμβρίου του 1912 όλοι ανέμεναν με ανυπομονησία την εμφάνιση του εχθρού για ν αναμετρηθούν μ αυτον.
Όμως οι μέρες περνούσαν και ο εχθρός δεν εμφανιζόταν, γεγονός που γέμιζε εκνευρισμό τους αξιωματικούς και το πλήρωμα .Μια από τις ημέρες εκείνες λοιπόν εμφανίστηκε ο δίοπος πτυχιούχος πυροβολητής Σωτήριος Κ.Σκοδρας στον υπηρετούντα τότε μητροπολίτη Σπάρτης σεβασμιότατο Διονύσιο Δαφνο και του ανακοίνωσε ότι κατά την διάρκεια της υπηρεσίας του παρατήρησε μια περίεργη σκιά στον κάδο νερού και ότι αυτή η σκιά έμοιαζε πολύ στην εικόνα του Αγίου Νικολάου, μάλιστα ανέφερε το γεγονός και σε άλλους δυο ναύτες τους Β.Ριζο και Σ.Τ..Λουιζο οι οποίοι και δυσπίστησαν ως προς το γεγονός λέγοντας του ότι επρόκειτο για οξείδωση της λαμαρίνας. Αυτό που έμενε λοιπόν ήταν να πάνε και να διαπιστώσουν το γεγονός, όπως και έγινε. Ακολούθησε ανήλεο σταυροκόπημα από τους ναύτες. Το ίδιο συνέβη και με τον μητροπολίτη όπου και έσπευσε να ενημερώσει τον Ναύαρχο Κουντουριώτη.

Γυναίκα και φόρεμα .

σφιχτό-φορέματα
σφιχτό-φορέματα
σφιχτό-φορέματα
σφιχτό-φορέματα
σφιχτό-φορέματα
σφιχτό-φορέματα
σφιχτό-φορέματα
σφιχτό-φορέματα

To μυαλό και όχι καφές μας "ξυπνάει" κάθε πρωί

Nέα μελέτη δείχνει ότι η πρωινή τόνωση έχει ψυχολογικό υπόβαθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ: Πολλοί άνθρωποι βασίζονται σε ένα φλιτζάνι καφέ για να «ξυπνήσουν» και να ξεκινήσουν με ενέργεια την μέρα τους. Βρετανοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι αυτή η «πρωινή τόνωση» δεν βρίσκεται ίσως στην καφεΐνη αλλά στο μυαλό τους.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Ανατολικού Λονδίνου πραγματοποίησαν έρευνα με 88 άτομα ηλικίας 18-47 ετών που έπιναν τουλάχιστον δύο φλιτζάνια καφέ την μέρα και αυτοπροσδιορίζονταιν ως λάτρεις του ροφήματος.

Οι εθελοντές στην διάρκεια της έρευνας συνέχισαν να πίνουν όπως και πριν στις ίδιες ώρες και ποσότητες τον καφέ τους με την μόνη διαφορά ότι χωρίς να το γνωρίζουν το ρόφημα που έπιναν δεν περιείχε καθόλου καφεΐνη.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η απουσία της καφεΐνης όχι μόνο δεν μετέβαλε την φυσική και ψυχική κατάσταση των εθελοντών αλλά αντίθετα ένιωθαν πιο ενεργητικοί και ευδιάθετοι. 


Οι ειδικοί σχεδίασαν μάλιστα διάφορα τεστ που κατέγραφαν την νοητική διαύγεια, την ψυχική διάθεση αλλά και τους χρόνους αντίδρασης, τα οποία κλήθηκαν να κάνουν τόσο άτομα που έπαιρναν μέρος στην έρευνα σο και άτομα που έπιναν κανονικό καφέ. 

Όπως διαπιστώθηκε σε πολλές περιπτώσεις εκείνοι που έπιναν καφέ χωρίς καφεΐνη τα κατάφεραν πολύ καλύτερα σε αυτά τα τεστ από εκείνους που έπιναν κανονικό καφέ. 

«Τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι οι δυνάμεις παροχής ενέργειας του καφέ είναι πολύ πιθανό - τουλάχιστον εν μέρει - να οφείλονται στην αυθυποβολή του καταναλωτή που προσδοκά και αναμένει τόνωση από την καφεΐνη. Οι λάτρεις του καφέ προσδοκούν τόσο έντονα την τόνωση που θα τους προσφέρει η καφεΐνη ώστε νιώθουν την επίδραση της ακόμη και όταν δεν την έχουν καταναλώσει» αναφέρουν οι ερευνητές στο άρθρο τους που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Appetite».

Ρεκόρ γκίνες για παρκάρισμα σε μικρό χώρο .

Από το Διάστημα έφτασε ο χρυσός στον πλανήτη μας


Λονδίνο: Μια νέα έρευνα επιβεβαιώνει την θεωρία ότι οι μετεωρίτες δεν μετέφεραν στην Γη μόνο τα δομικά υλικά της ζωής (όπως  πιστεύει μια μερίδα επιστημόνων) αλλά έφεραν μαζί τους και πολύτιμα μέταλλα όπως ο χρυσός και η πλατίνα. Σύμφωνα με την θεωρία αμέσως μετά την δημιουργία της Γης μια βροχή μετεωριτών μπόλιασε τον πλανήτη με πολύτιμα μέταλλα.

Κατά την διαδικασία μορφοποίησης και στερεοποίησης του πλανήτη μας λιωμένος σίδηρος βυθίστηκε στο υπέδαφος καταλήγοντας στο κέντρο του δημιουργώντας τελικά τον πυρήνα του. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι ο λιωμένος σίδηρος συμπαρέσυρε μαζί του όλα τα πολύτιμα μέταλλα όπως ο χρυσός και έτσι στα ανώτερα στρώματα όπως ο μανδύας και ο φλοιός δεν θα έπρεπε να υπάρχει παρουσία τους.

Έτσι αναπτύχθηκε η θεωρία ότι όπως συνέβη με διάφορα στοιχεία έτσι και ο χρυσός μαζί με άλλα πολύτιμα μέταλλα έφτασαν στην Γη με μετεωρίτες. Η γέννηση της Γης τοποθετείται πριν από περίπου 4,5 δις έτη και η διαδικασία μορφοποίησης και στερεοποίηση της εκτιμάται ότι διήρκεσε περίπου 500 εκατομμύρια έτη.

Σύμφωνα με την θεωρία αυτή αμέσως μετά τη στερεοποίηση της η Γη βομβαρδίστηκε από μετεωρίτες που έπεφταν μαζικά στον πλανήτη και περιείχαν ανάμεσα στα άλλα και πολύτιμα μέταλλα τα οποία δημιουργήθηκαν κατά τη διαδικασία σχηματισμού του ηλιακού μας συστήματος.

Τα πετρώματα «αποδείξεις»

Επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ χρησιμοποιώντας νέες τεχνικές ανέλυσαν δείγματα από πετρώματα της Γροιλανδίας τα οποία υπολογίζεται ότι αναδύθηκαν στην επιφάνεια της Γης πριν από 3,8 δισ. έτη. Η ανάλυση των πετρωμάτων οδήγησε τους ερευνητές σε δύο εντυπωσιακά συμπεράσματα.

Οι ερευνητές αναφέρουν ότι με βάση τα ευρήματα τους αποδεικνύεται το γεγονός του βομβαρδισμού της Γης από μετεωρίτες το συγκεκριμένο χρονικό σημείο (δηλαδή αμέσως μόλις στερεοποιήθηκε) και η έλευση μαζί τους διαφόρων μετάλλων ανάμεσα στα οποία και πολύτιμα μέταλλα.

Το δεύτερο συμπέρασμα είναι ότι στον πυρήνα της Γης υπάρχουν τεράστια αποθέματα πολύτιμων μετάλλων. Εκτιμούν μάλιστα ότι τα αποθέματα αυτά είναι τόσο μεγάλα που αν ποτέ αναδύονταν θα μπορούσαν να καλύψουν όλη την επιφάνεια της Γης με ένα στρώμα πάχους τεσσάρων μέτρων! 
Βροχή μετεωριτών μπόλιασε τη Γη με πολύτιμα μέταλλα

Περισσότερα χρήματα για τους «δεινόσαυρους» της μουσικής,


Σαμπάνιες θα ανοίξουν οι Rolling Stones, οι (εναπομείναντες) Beatles και όσοι έχουν ένδοξο παρελθόν στη μουσική, με τον νέο νόμο που παρατείνει την ισχύ των πνευματικών δικαιωμάτων από τα 50 χρόνια που ήταν στα 70. Στην υγειά του «Satisfaction», του «Ι wanna hold your hand» και του παλιού καλού σουξέ που φέρνει χρήμα στα ταμεία.
Καλά νέα και για τους Who που εισπράττουν, μεταξύ άλλων και από τα σούπερ επιτυχημένα τηλεοπτικά CSI (Λας Βέγκας, Μαϊάμι και Νέα Υόρκη) που έχουν σήμα τίτλων δικά τραγούδια τους.

ΚΡΙΤΙΚΗ ΘΕΑΤΡΟΥ Ακαδημαϊκός ρεφενές,Του Κώστα Γεωργουσόπουλου,

Μια άκρως πεπαλαιωμένη θεατρική μίμηση ραδιοφωνικού θεάτρου είναι η παράσταση «Ηρακλής μαινόμενος» που σκηνοθέτησε ο Μιχαήλ Μαρμαρινός

Τα τελευταία χρόνια έχουμε μπουχτίσει με μεταμοντέρνες προσεγγίσεις κλασικών θεατρικών κειμένων και κυρίως αρχαίου δράματος. Τόσο που ακόμη και παραδομένοι κάποιοι στη «γοητεία» τους άρχισαν πλέον να κλωτσάνε και να αμφισβητούν, ίσως γιατί έχουν 'γκώσει και τα εδέσματα δεν χωνεύονται ούτε με τόνους ανθρακούχα θεωρητικά ποτά.
Δεν χρειάζεται να επανέλθω στο τι είναι μεταμοντέρνο. Εξάλλου ύστερα από σαράντα και βάλε χρόνια που ταλανίζει την παγκόσμια θεωρία και πράξη σ' όλο το φάσμα των τεχνών (ο μεταμοντερνισμός είναι εν πρώτοις εξαμηνίτικο τέκνο της αρχιτεκτονικής) ούτε οι ίδιοι οι «δημιουργοί» του ούτε οι θεωρητικοί έχουν κατορθώσει να συμφωνήσουν σε βασικά και ουσιαστικά χαρακτηριστικά. Αν υπάρχει κάτι που συναντάται παγίως σ' όλα τα κατασκευάσματα είναι το ανακάτωμα ύφους, η χλεύη, η ειρωνεία και η υπονόμευση κάθε καλλιτεχνικής ιστορικά καταξιωμένης φόρμας ή ιδέας και με τον καιρό ένας ανεκδιήγητος ακαδημαϊσμός. Γιατί βέβαια ακαδημαϊσμός σημαίνει μια παγιωμένη και συχνά επίσημη κρατικοδίαιτη και συντηρητική αισθητική.
Μια τέτοια ακαδημαϊκή, συντηρητική φόρμα επέλεξε για να προσεγγίσει τον «Ηρακλή μαινόμενο» ο Μιχαήλ Μαρμαρινός. Και τι πιο συντηρητικό και ακαδημαϊκό από τον ερανισμό. Η παράστασή του ήταν μια πολύχρωμη (και, ομολογώ, καλά υφασμένη) κουρελού αποτελούμενη από πολύτιμα και φτηνά, πλούσια και φτωχά ράκη.

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ «Αγών» επί της οθόνης,


Ετοιμάζεται να επιστρέψει για να αποκαλύψει ξεχασμένους θησαυρούς, άγνωστους πολιτισμούς, μυστικά κρυμμένα στους αιώνες, ιστορίες από τη λαϊκή παράδοση και να τα παρουσιάσει στη μεγάλη οθόνη. Διότι ο «Αγών» - η Διεθνής Συνάντηση Aρχαιολογικής Tαινίας του Mεσογειακού Xώρου - δεν το βάζει κάτω λόγω της δύσκολης κατάστασης που περνά η Ελλάδα, όπως μαρτυρά και το όνομά του. Και βάζει στο φουλ τις μηχανές για τη διοργάνωση της 9ης συνάντησης που προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από τις 8 έως τις 13 Μαΐου.
Οσοι ενδιαφέρονται να δώσουν δημιουργικά το «παρών» και υπογράφουν ταινίες ντοκιμαντέρ, ρεπορτάζ, κινουμένου σχεδίου, fiction, έρευνας, εκπαιδευτικές, ανεξαρτήτως διάρκειας, μπορούν να στείλουν τις δημιουργίες για τη φετινή διοργάνωση έως τις 25 Νοεμβρίου στην οργανωτική επιτροπή που αποτελείται από τις κυρίες Mέμη Σπυράτου (πρόεδρος), Λένα Σαββίδη (διευθύντρια) και Mαρία Παλάτου (γενική γραμματέας). Αρκεί οι ταινίες τους να έχουν ολοκληρωθεί από το 2008 και εξής.

77χρονος έκανε τον γύρο του κόσμου με ιστιοπλοϊκό για 8η φορά,

77χρονος έκανε τον γύρο του κόσμου με ιστιοπλοϊκό για 8η φορά
Ο Ιάπωνας Μινόρου Σαΐτο ολοκλήρωσε μόνος του, για όγδοη φορά, τον περίπλου της Γης και έγινε στα 77 του ο πρώτος και γηραιότερος άνθρωπος που πραγματοποιεί τέτοιον άθλο ( Πηγή: REUTERS/Kim Kyung-Hoon),

Κατέρριψε κάθε στερεότυπο για την τρίτη ηλικία,

Υποδοχή ήρωα επεφύλαξαν στον 77χρονο ιάπωνα ιστιοπλόο Μινόρου Σαΐτο – οποίος επέστρεψε στη Γιοκοχάμα έπειτα από επικό ταξίδι 1.080 ημερών – οι συμπατριώτες του.

Με την ολοκλήρωση του ταξιδιού, ο Σαΐτο έγινε ο γηραιότερος άνθρωπος που πραγματοποίησε χωρίς εξωτερική βοήθεια ή άλλο πλήρωμα τον περίπλου της Γης.

Ενας σεισμός, δύο τσουνάμι, γιγάντια παγόβουνα, κύματα ύψους πολλών μέτρων και πέντε τυφώνες μπορεί να συγκαταλέγονται στις συνηθισμένες προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει ένας ιστιοπλόος που κάνει τον γύρο του κόσμου μόνος του και μάλιστα από τη «λάθος» πλευρά, δηλαδή από τα δυτικά προς τα ανατολικά.

Λαμπερές παρουσίες στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου,

Λαμπερές παρουσίες στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου

Ανατροπές στην πασαρέλα, διασημότητες στις πρώτες θέσεις του κοινού,

Δημιουργίες του οίκου Mulberry για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2012
Πηγή: REUTERS/Suzanne Plunkett
Δημιουργίες του οίκου Mulberry για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2012

Δημιουργίες του οίκου Mulberry για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2012 
Πηγή: REUTERS/Suzanne Plunkett
Δημιουργίες της φίρμας Bora Aksu για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2012

ΣΠΙΡΟΥΛΙΝΑ-Η τροφή Θαύμα,


Πρόκειται να γίνει κατανοητό παρα κάτω γιατί το μικροσκοπικό αυτό φύκι θεωρούνταν και θεωρείται τροφή και όχι συμπλήρωμα διατροφής.
Είναι γιατί από παλία ήταν γνωστό στους Ιθαγενέις της Κεντρικής Αμερικής σαν βασικό συστατικό της διατροφής τους και αυτό όχι τυχαία, γιατί όπως σήμερα πλέον έχει αποδειχθεί η σπιρουλίνα είναι πηγή υψηλής συγκέντρωσης και ποιότητας πρωτείνης, ισχυρές αντιοξειδωτικές ουσίες, μεταλλικά στοιχεία σπάνιας ποιότητας λιπαρές ουσίες απαραίτητες για τον νευρικό ιστό κ.ά.
Ενδιαφέρουσα είναι η δράση της πάνω στον ιό του AIDS του οποίου φάινεται να αναστέλλει την λειτουργία.
Το κύριο ακόμα πλεονέκτημα της είναι ότι οι βιταμίνες της και τα μεταλλικά άλατά της σαν πηγή δνε είναι συνθετικά αλλά 100% φυσικά και σε καμμία περίπτωση δεν περιέχουν τοξικά κατάλοιπα.
Τρεις μόνον παραγωγοί σπιρουλίνας υπάρχουν σε όλο τον κόσμο. Οι δύο είναι Ελληνες με έδρα παραγωγής και καλλιέργειας την Νιγρίτα Σερρών.

Η ΤΡΟΦΗ
Οπως αναφέρθηκε προηγουμένωςη Σπιρουλίνα είναι ένα μικροσκοπικό νηματώδες κυανοπράσινο μικροφύκος (microalgae) του γλυκού νερού που όμως μπορεί να αναπτυχθεί και στο θαλασσινό.Επιστημονικότερα ανομάζεται arthrospira (Αρθροσπείρα) και ανήκει στα κυανοβακτήρια.
Εκ πρώτοις εντυπωσιάζει με το βαθύ πράσινο χρώμα της το οποίο τονίζει τα μέρη που ευδοκιμεί και τα χαρακτηρίζει. Το χρώμα αυτό το οφείλει σε μιά χρωστική, την πρωτείνη φυκοκυανίνη που είναι ισχυρό ανιοξειδωτικό αλλά και την χλωροφύλλη ουσία γνωστή που χαρακτηρίζει τα φυτά και που είναι δέκτης ισχυρής ηλιακής ενέργειας.
Από διατροφική άποψη αποτελεί την πλουσιότερη σε πρωτείνη "πράσινη τροφή".
Περιέχει 5% λιπαρά χωρίες καθόλου χοληστερόλη, ένα μεγάλο ποσοστό των οποίων βρίσκεται σε μορφή των απαραίτητων για την υγεία ω-6-λιπαρών οξέων, κυριώς λινολεικών και γ-λινολενικού οξέος.

Τα βραβεία της μικρής οθόνης,

Η Τζουλιάνα Μαργκούλις (δεξιά) παραλαμβάνει το βραβείο καλύτερης ηθοποιού σε δραματική σειρά για τον ρόλο της στο «The Good Wife», από την Κέιτι Χολμς και τον Μπράιαν Κράστον
Ο παραγωγός του «Mad Men» Μάθιου Γουάινερ (στο κέντρο) αγκαλιά με το Εμμυ καλύτερης δραματικής σειράς
«Mad Men» και «Modern Family» οι μεγάλοι νικητές των Εμμυ 2011,

Η Τζουλιάνα Μαργκούλις (δεξιά) παραλαμβάνει το βραβείο καλύτερης ηθοποιού σε δραματική σειρά για τον ρόλο της στο «The Good Wife», από την Κέιτι Χολμς και τον Μπράιαν Κράστον
Η Τζουλιάνα Μαργκούλις (δεξιά) παραλαμβάνει το βραβείο καλύτερης ηθοποιού σε δραματική σειρά για τον ρόλο της στο «The Good Wife», από την Κέιτι Χολμς και τον Μπράιαν Κράστον

Το «εγώ» πρέπει να γίνει «εμείς»,Γιάννης Ζουμπουλάκης

Πολιτισμικοί φορείς κατά της κρίσης στην Ελλάδα,

Σημαντικό _στα χαρτιά τουλάχιστον_ φαίνεται να είναι το βήμα που έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας 19 Σεπτεμβρίου στο βιβλιοπωλείο Ιανός, όπου εκπρόσωποι εννέα πολιτισμικών φορέων της χώρας μας συναντήθηκαν για μια ανοιχτή συζήτηση με στόχο να δουν κατά πόσο ο πολιτισμός μπορεί να παίξει ουσιαστικό ρόλο στην επίλυση των προβλημάτων που έχουν προκύψει από την οικονομική κρίση.

«Σε μια εποχή που μιλάμε κυρίως με χρηματικούς και χρηματοπιστωτικούς όρους ήρθε ο καιρός να δώσουμε τον λόγο και στους ανθρώπους των τεχνών για να προτείνουν από κοινού απλές και άμεσα υλοποιήσιμες πολιτιστικές δράσεις χαμηλού ως και ανύπαρκτου οικονομικού κόστους» ανέφερε ο κ. Ορέστης Ανδρεαδάκης, καλλιτεχνικός διευθυντής του διεθνούς φεστιβάλ κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας» που είχε την ιδέα αυτής της συνάντησης με συντονιστή τον δημοσιογράφο Ηλία Κανέλλη.
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory