Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2011

Τα αποτελεσματικότερα είδη άσκησης .

Τα αποτελεσματικότερα είδη άσκησης
Οι ειδικοί λένε πως η άσκηση από μόνη της δεν κάνει μαγικά. Παίρνεις από αυτήν ό,τι δίνεις. Αυτό, φυσικά, δεν σημαίνει πως για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα πρέπει κανείς να ασκείται αμέτρητες ώρες κάθε μέρα.

Το σημαντικότερο είναι να ασκείται κανείς έξυπνα. 

Οι ειδικοί λένε, επίσης, ότι δεν αποφέρουν όλα τα είδη άσκησης το ίδιο αποτέλεσμα. Κάποιες ασκήσεις είναι πιο αποτελεσματικές από άλλες, κάποιες στοχεύουν στο να γυμνάσουν πολλαπλούς μύες, κάποιες στο να κάψουν περισσότερες θερμίδες.

Ποιες είναι, λοιπόν, οι πιο αποτελεσματικές ασκήσεις για εσάς;

1. Περπάτημα 
Η σημαντικότερη ίσως γυμναστική και αυτή που μπορεί να εξασκήσει κανείς οπουδήποτε, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας είναι το περπάτημα. Και αυτό γιατί είναι από τις ασκήσεις που γυμνάζουν καλύτερα τα καρδιακά αγγεία, δυναμώνουν την καρδιά και καίνε θερμίδες. Και δεν απευθύνεται μόνο στους «αρχάριους» ακόμα και οι πιο αθλητικοί τύποι εκτιμούν τα προτερήματα του περπατήματος. 

«Με ένα γρήγορο περπάτημα μπορεί κανείς να κάψει μέχρι και 500 θερμίδες την ώρα», λέει Robert Gotlin, καθηγητής ορθοπεδικής σε ιατρικό κέντρο της Νέας Υόρκης.

Αν, λοιπόν, υποθέσουμε πως μία γυναίκα οφείλει να λαμβάνει ημερησίως 1.200 με 1.500 θερμίδες, με μία ώρα περπατήματος την ημέρα θα χάσει -χωρίς να μειώσει τη διατροφή της- περί τα δύο κιλά σε έναν μήνα. Παρόλα αυτά, οι ειδικοί συμβουλεύουν να μην ξεκινήσει κανείς με μία ώρα τη μέρα.

Μισή ώρα τρεις φορές την εβδομάδα είναι καλά και μπορεί κανείς να αυξάνει σιγά-σιγά το χρόνο ανάλογα με τις αντοχές του. 

2. Άσκηση κυμαινόμενης έντασης 
Αυτήν την πρακτική μπορείτε να την εφαρμόσετε στο περπάτημα αλλά και στην αεροβική και θα σας βοηθήσει να ενισχύσετε τη φυσική σας κατάσταση αλλά και να χάσετε ταχύτερα βάρος.

Είναι απλό, στο περπάτημα αυξήσετε για μερικά λεπτά την ταχύτητά σας σε τρέξιμο και μετά συνεχίστε να περπατάτε. Στην αεροβική γυμναστική εντείνετε για λίγο την ένταση της άσκησης και μετά χαλαρώστε πάλι.

Αυτές οι αυξομειώσεις της έντασης βοηθούν την καρδιά να ενισχύσει τους παλμούς της, το σώμα να αιματωθεί και να οξυγονωθεί καλύτερα, ενώ ταυτόχρονα καίγονται περισσότερες θερμίδες. 

3. Βαθιά καθίσματα 

Οι ασκήσεις δύναμης και αντοχής είναι πολύ σημαντικές, λένε οι ειδικοί. Όσο πιο γυμνασμένους μύες έχει κανείς, τόσο πιο εύκολα μπορεί να κάψει θερμίδες.

Γι’ αυτό και οι γυμναστές προτείνουν ασκήσεις που μπορούν να γυμνάσουν ταυτόχρονα πολλούς μύες, όπως τα βαθιά καθίσματα. Πιο συγκεκριμένα, με τα βαθιά καθίσματα γυμνάζονται οι τετρακέφαλοι, οι τένοντες των γονάτων και οι γλουτοί. Ταυτόχρονα βοηθούν πολύ στην καλύτερη στήριξη της μέσης και της πλάτης. 

Αυτό, ωστόσο, που κάνει την άσκηση επιτυχημένη είναι ο τρόπος που την εφαρμόζει κανείς. Αν χρησιμοποιείται λάθος τεχνική, καλύτερα να μην κάνετε καθόλου την άσκηση αυτή.

Για καλύτερα αποτελέσματα ανοίξτε τα πόδια στο πλάτος των ώμων και κρατήστε την πλάτη ίσια. Λυγίστε τα γόνατα και κρατήστε χαμηλά τα οπίσθια. Τα γόνατα πρέπει να παραμείνουν πάνω από το ύψος των αστραγάλων για όση περισσότερη ώρα γίνεται.

Φανταστείτε, δηλαδή, ότι κάθεστε σε μία καρέκλα, αλλά χωρίς να υπάρχει καρέκλα. Ίσως, λοιπόν, σε βοηθήσει για να εντοπίσετε το σωστό ύψος να χρησιμοποιήσετε την πρώτη φορά μια καρέκλα. Τα βαθιά καθίσματα θα σας βοηθήσουν να συσφίξετε τα γόνατά σας και να μην πονούν κατά τη διάρκεια των καθημερινών σας κινήσεων. 

4. Προβολές 
Όπως τα βαθιά καθίσματα, έτσι και οι προβολές γυμνάζουν όλους τους βασικούς μύες του κάτω μέρος του σώματος: Γλουτούς, τετρακέφαλους και γόνατα. Είναι, μάλιστα, μία εξαιρετική άσκηση γιατί μιμείται την ζωή, μιμείται το περπάτημα, μόνο σε υπερβολικότερο βαθμό.

Οι προβολές, ωστόσο, αποδίδουν εντατικότερη άσκηση από τα βαθιά καθίσματα, ενώ σας βοηθούν να βελτιώσετε και την ισορροπία σας. 

Πώς θα τις κάνετε σωστά; Κάντε ένα μεγάλο βήμα μπροστά, κρατώντας τη σπονδυλική σας στήλη σε φυσική στάση. Λυγίστε το γόνατο που προβάλατε μπροστά κατά 90 μοίρες προσέχοντας καθ’όλη τη διάρκεια να κρατήσετε το βάρος στα δάχτυλα του πίσω ποδιού και σιγά-σιγά να λυγίσετε το πίσω γόνατο προς το πάτωμα. Φανταστείτε δηλαδή ότι κάθεστε πάνω στο πίσω πόδι σας.

Για καλύτερα αποτελέσματα δοκιμάστε να απλώσετε το μπροστινό σας πόδι όχι μόνο μπροστά αλλά και στα πλάγια και συνεχίστε την άσκηση σε αυτήν τη στάση. Οι καθημερινές μας κινήσεις, άλλωστε, δεν είναι γραμμικές αλλά πολυδιάστατες. 

5. Push-ups 
Αν γίνουν με τον σωστό τρόπο, τα push-ups αποτελούν την καλύτερη γυμναστική του πάνω μέρους του σώματος, γυμνάζοντας αρμονικά το στήθος, τους ώμους, τους τρικέφαλους αλλά και τους μύες του κορμού, παράλληλα με τη σπονδυλική στήλη.

Η άσκηση θυμίζει πολύ γιόγκα, αφού κάθε φορά που η λεκάνη και ο κορμός βρίσκονται σε αιωρούμενη στάση, πρέπει κανείς να βασιστεί στο προσωπικό του σθένος για να σταθεροποιηθεί.

Είναι, άλλωστε, και αυτή μία άσκηση που ανταποκρίνεται σε κάθε τύπο ασκούμενου (αρχάριο ή μη), ενώ μπορεί να εφαρμοστεί οπουδήποτε, με τα χέρια να ακουμπούν σε τραπέζι, σε καρέκλα ή -το σύνηθες- στο πάτωμα. 

Πώς θα το κάνετε σωστά; Σε στάση με το πρόσωπο να κοιτά το πάτωμα ακουμπήστε τα χέρια σας στο πάτωμα (ή σε τραπέζι ή σε καρέκλα) με άνοιγμα λίγο μεγαλύτερο από το πλάτος των ώμων σας.

Τοποθετήστε τα δάχτυλα των ποδιών ή τα γόνατα στο πάτωμα και προσπαθήστε να δημιουργήσετε μία τέλεια διαγώνιο με το σώμα σας, από τους ώμους μέχρι τα γόνατα ή τα δάχτυλα των ποδιών. Η λεκάνη και η πλάτη πρέπει να βρίσκονται σε θέση ετοιμότητας.

Έπειτα χαμηλώστε και ανασηκώστε πάλι το σώμα σας λυγίζοντας και ισιώνοντας τους αγκώνες και διατηρώντας τα οπίσθια σταθερά. 

6. Κοιλιακοί 
Ποιος δεν επιθυμεί σφιχτή, φλατ κοιλιά; Οι ειδικοί λένε πως οι κοιλιακοί -και οι παραλλαγές τους- αν γίνουν σωστά μπορούν να επιφέρουν σύντομα το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Για τους απλούς κοιλιακούς ξεκινήστε ξαπλώνοντας ανάσκελα με το σώμα ευθυγραμμισμένο στο πάτωμα και τα δάχτυλα των χεριών να στηρίζουν ελαφρά το κεφάλι.

Πιέστε το κάτω μέρος της πλάτης στο πάτωμα και αρχίστε να την άσκηση συσπώντας τη λεκάνη και ανασηκώνοντας πρώτα το κεφάλι (ωθώντας ελαφρά το πηγούνι προς το στήθος), έπειτα το λαιμό, τους ώμους και τέλος το πάνω μέρος της πλάτης. 

Προσέξτε να μην τραβήξετε το λαιμό προς τα έξω. Η ώθηση, άλλωστε, για τους κοιλιακούς δεν πρέπει να γίνεται από τα χέρια στο κεφάλι αλλά από τους ίδιους τους κοιλιακούς και τη λεκάνη. Τα χέρια βρίσκονται εκεί για να στηρίζουν με τα δάχτυλα ελαφρά το κεφάλι.

Αναπνέετε κανονικά και κρατήστε τους αγκώνες των χεριών έξω από το οπτικό σας πεδίο για να είναι ανοιχτό το στήθος και οι ώμοι.

Για ακόμα εντατικότερη άσκηση μπορείτε να σηκώσετε τα πόδια από το πάτωμα και να τα κρατήσετε λυγισμένα στον αέρα καθώς θα κάνετε τους κοιλιακούς, ενώ για να γυμναστούν καλά και οι πλάγιοι κοιλιακοί μπορείτε πριν ανασηκώσετε το πάνω μέρος της πλάτης να στρίβετε ελαφρά τον κορμό εναλλάξ στα πλάγια. 

Και κάτι τελευταίο. Οι κοιλιακοί γυμνάζουν τους μύες της κοιλιάς. Δεν πρόκειται για μία άσκηση που καίει το λίπος της κοιλιάς. Αν θέλετε να κάψετε λίπος πρέπει ταυτόχρονα να μειώσετε τις θερμίδες που προσλαμβάνετε. 

7. Άσκηση για ώμους με βάρη 
Άλλη μία άσκηση που γυμνάζει αρμονικά τους βασικούς μύες του πάνω κορμού και τους τρικέφαλους των χεριών, με τη χρήση βαρών. Πώς θα την κάνετε σωστά;

Σταθείτε με τα πόδια σε έκταση στο πλάτος των ώμων, έπειτα λυγίστε τα γόνατα και τεντώστε μπροστά τους γοφούς σας (αν δυσκολεύεστε σε αυτήν τη στάση, προτιμήστε να καθίσετε σε ένα κεκλιμένο πάγκο). Γείρετε τη λεκάνη ελαφρώς μπροστά, στηριζόμενοι στους κοιλιακούς σας, και εκτείνετε το πάνω μέρος της σπονδυλικής στήλης για ακόμα μεγαλύτερη στήριξη. 

Αφού εντοπίσατε τη σωστή θέση, κρατήστε τα βαράκια σε ευθεία από τους ώμους σας κοιτώντας προς τα κάτω και σηκώστε τα χέρια είτε έχοντας τους αγκώνες σε ευθεία ή λυγίζοντάς τους ελαφρά.

Επαναλάβετε την άσκηση 10 με 15 φορές, ανάλογα με τις αντοχές και τη φυσική σας κατάσταση, σταματήστε για λίγο για να χαλαρώσουν οι μύες και αρχίστε πάλι από την αρχή. 

Πηγή: in2life.gr

Γλυπτά από μασημένες τσίχλες .

Δημιουργία Γλυπτά σε φυσικό μέγεθος χρησιμοποιώντας μάσημα Bubblegum τέχνες
Δημιουργία Γλυπτά σε φυσικό μέγεθος χρησιμοποιώντας μάσημα Bubblegum τέχνες
Δημιουργία Γλυπτά σε φυσικό μέγεθος χρησιμοποιώντας μάσημα Bubblegum τέχνες
Δημιουργία Γλυπτά σε φυσικό μέγεθος χρησιμοποιώντας μάσημα Bubblegum τέχνες
Δημιουργία Γλυπτά σε φυσικό μέγεθος χρησιμοποιώντας μάσημα Bubblegum τέχνες
Δημιουργία Γλυπτά σε φυσικό μέγεθος χρησιμοποιώντας μάσημα Bubblegum τέχνες

Είσαι μοναδικός....

. αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι είσαι και χρήσιμος.
Είσαι μοναδικός...
http://www.piperies.gr/posts/eisai-monadikos

Περίεργα έπιπλα .

Awesome Urban σχέδια επίπλων τέχνες
Awesome Urban σχέδια επίπλων τέχνες
Awesome Urban σχέδια επίπλων τέχνες
Awesome Urban σχέδια επίπλων τέχνες
Awesome Urban σχέδια επίπλων τέχνες
Awesome Urban σχέδια επίπλων τέχνες
Awesome Urban σχέδια επίπλων τέχνες
Awesome Urban σχέδια επίπλων τέχνες

....Τα "Φιλαράκια"...

Αντικείμενο μελέτης τα "Φιλαράκια",Φιλαράκια,τα φιλαρακια,friends,sex,σεξ,σειρες,ξενες σειρες,sex and the cityΑντικείμενο μελέτης για την σεξουαλική τους δραστηριότητα έγιναν οι ήρωες της σειράς "Φιλαράκια". Δείτε ποιος κατέκτησε την πρώτη θέση. Η έκπληξη και ο καταϊδρωμένος Τσάντλερ
To σεξ σε μια ταινία (κανονική όχι με "υπόθεση") ή μια σειρά είναι μια σίγουρη λύση για τηλεθέαση. Μερικές φορές κυριαρχεί και άλλες όχι, ωστόσο πάντα παίζει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη μιας ιστορίας.
Συνήθως ένας από τους ήρωες έχει πλούσια σεξουαλική ζωή και οι άλλοι τον ζηλεύουν, αλλά έρευνα αποδεικνύει ότι υπάρχουν και εξαιρέσεις.
Αν και όλων το μυαλό πάει στο Sex and The City, μια άλλη αγαπημένη σειρά έγινε αντικείμενο μελέτης για τις ερωτικές περιπέτειες των χαρακτήρων της.
Πρόκειται για "Τα Φιλαράκια", μια σειρά που έχει φανατικούς οπαδούς και στην Ελλάδα, αν και έχει ολοκληρωθεί εδώ και 7 χρόνια.
Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη, οι ήρωες της σειράς είχαν συνολικά 85 ερωτικούς συντρόφους.
Πρώτος φυσικά έρχεται ο Τζόι (Ματ Λε Μπλανκ) με 17 σχέσεις (μόνο 17;). Από αυτές, μακροχρόνιες ήταν μόλις το 23,5%, ενώ οι υπόλοιπες ήταν -κάνουμε σεξ και δεν σε ξαναπαίρνω τηλέφωνο.
Στη δεύτερη θέση είχαμε δύο εκπλήξεις, καθώς η τρελή Φοίβη και ο νευρωτικός Ρος ισοβαθμούν με 16. Για τον Ρος το 50% οδήγησε σε κάτι σοβαρό, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για την Φοίβη ήταν 37,5%.
Η Ρέιτσελ (Τζένιφερ Άνιστον) ήταν στην τρίτη θέση με 14 συντρόφους, αλλά και ένα εντυπωσιακό ποσοστό, ως προς τις σοβαρές σχέσεις. Ήταν κορίτσι από σπίτι καθώς το 71,4% δεν ήταν φλερτ της μιας βραδιάς.
Η Μόνικα (Κόρτνεϊ Κοξ) είναι πέμπτη με 13 εραστές (38,5% ήταν μακροχρόνιες σχέσεις).
Τελευταίος και καταϊδρωμένος, όπως αναμενόταν, Ο Τσάντλερ (Μάθιου Πέρι). Στα αστεία τα κατάφερνε πολύ καλύτερα απ' ό,τι στο κρεβάτι. Μετά από 10 σεζόν είχε... 9 ερωτικούς συντρόφους και από αυτές το 33,3% επρόκειτο για κάτι σοβαρό.
Τουλάχιστον παντρεύτηκε τη Μόνικα...

Ασυνήθιστα ονόματα κρασιών .

Τα 10 πιο Ασυνήθιστα Named Κρασιά φοβερό 2
Τα 10 πιο Ασυνήθιστα Named Κρασιά φοβερό 2
Τα 10 πιο Ασυνήθιστα Named Κρασιά φοβερό 2
Τα 10 πιο Ασυνήθιστα Named Κρασιά φοβερό 2
Τα 10 πιο Ασυνήθιστα Named Κρασιά φοβερό 2
Τα 10 πιο Ασυνήθιστα Named Κρασιά φοβερό 2

....Πως?????

Πώς να γίνω σωστός άνθρωπος όταν απο μικρή ηλικία έβλεπα.....
Τον Ταρζάν να τριγυρνάει γυμνός
Την Σταχτοπούτα να γυρνάει σπίτι της μεσάνυχτα
Τον Πινόκιο να λέει ψέμματα
Τον Αλαντίν να είναι κλέφτης
Τον Μπάτμαν να οδηγεί με 320 χλμ την ώρα
Τη Χιονάτη να μένει σε ένα σπίτι με 7 άντρες
Τον Ποπάυ με τατουάζ να καπνίζει
Τον Μπάγκς Μπάνυ να είναι τσόγλανος
Τον Σούπερμαν να κρύβει την ταυτότητά του
Και το Πάκμαν να τρέχει σε ένα σκοτεινό δωμάτιο με ηλεκτρονική μουσική, τρώγοντας χαπάκια που τον έκαναν να σπιντάρει....

εεεεεεε ? Οχι πείτε μου!!!

....Τα "Φιλαράκια"

Αντικείμενο μελέτης τα "Φιλαράκια",Φιλαράκια,τα φιλαρακια,friends,sex,σεξ,σειρες,ξενες σειρες,sex and the cityΑντικείμενο μελέτης για την σεξουαλική τους δραστηριότητα έγιναν οι ήρωες της σειράς "Φιλαράκια". Δείτε ποιος κατέκτησε την πρώτη θέση. Η έκπληξη και ο καταϊδρωμένος Τσάντλερ
To σεξ σε μια ταινία (κανονική όχι με "υπόθεση") ή μια σειρά είναι μια σίγουρη λύση για τηλεθέαση. Μερικές φορές κυριαρχεί και άλλες όχι, ωστόσο πάντα παίζει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη μιας ιστορίας.
Συνήθως ένας από τους ήρωες έχει πλούσια σεξουαλική ζωή και οι άλλοι τον ζηλεύουν, αλλά έρευνα αποδεικνύει ότι υπάρχουν και εξαιρέσεις.
Αν και όλων το μυαλό πάει στο Sex and The City, μια άλλη αγαπημένη σειρά έγινε αντικείμενο μελέτης για τις ερωτικές περιπέτειες των χαρακτήρων της.
Πρόκειται για "Τα Φιλαράκια", μια σειρά που έχει φανατικούς οπαδούς και στην Ελλάδα, αν και έχει ολοκληρωθεί εδώ και 7 χρόνια.
Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη, οι ήρωες της σειράς είχαν συνολικά 85 ερωτικούς συντρόφους.
Πρώτος φυσικά έρχεται ο Τζόι (Ματ Λε Μπλανκ) με 17 σχέσεις (μόνο 17;). Από αυτές, μακροχρόνιες ήταν μόλις το 23,5%, ενώ οι υπόλοιπες ήταν -κάνουμε σεξ και δεν σε ξαναπαίρνω τηλέφωνο.
Στη δεύτερη θέση είχαμε δύο εκπλήξεις, καθώς η τρελή Φοίβη και ο νευρωτικός Ρος ισοβαθμούν με 16. Για τον Ρος το 50% οδήγησε σε κάτι σοβαρό, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για την Φοίβη ήταν 37,5%.
Η Ρέιτσελ (Τζένιφερ Άνιστον) ήταν στην τρίτη θέση με 14 συντρόφους, αλλά και ένα εντυπωσιακό ποσοστό, ως προς τις σοβαρές σχέσεις. Ήταν κορίτσι από σπίτι καθώς το 71,4% δεν ήταν φλερτ της μιας βραδιάς.
Η Μόνικα (Κόρτνεϊ Κοξ) είναι πέμπτη με 13 εραστές (38,5% ήταν μακροχρόνιες σχέσεις).
Τελευταίος και καταϊδρωμένος, όπως αναμενόταν, Ο Τσάντλερ (Μάθιου Πέρι). Στα αστεία τα κατάφερνε πολύ καλύτερα απ' ό,τι στο κρεβάτι. Μετά από 10 σεζόν είχε... 9 ερωτικούς συντρόφους και από αυτές το 33,3% επρόκειτο για κάτι σοβαρό.
Τουλάχιστον παντρεύτηκε τη Μόνικα...
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory