Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2011

Αμφιφυλόφιλα καλαμάρια κάνουν σεξ στο βυθό

Αμφιφυλόφιλα καλαμάρια κάνουν σεξ στο βυθό


Τα τεράστια καλαμάρια που ζουν στα βάθη των ωκεανών είναι αμφιφυλόφιλα εξαιτίας του σκοταδιού της αβύσσου, σύμφωνα με νέα αμερικανική έρευνα.
Αμερικανοί βιολόγοι από το Monterey Bay Aquarium Research Institute παρακολουθούσαν για μήνες με τηλεκατευθυνόμενες κάμερες την χλωρίδα και την πανίδα στο θαλάσσιο βυθό, στη λεγόμενη άβυσσο, στον Ειρηνικό Ωκεανό.
Από το υλικό που συνέλεξαν από τις κάμερες παρατήρησαν ότι τα τεράστια καλαμάρια Octopoteuthis deletron παρουσίαζαν μεγάλη σεξουαλική δραστηριότητα, καθώς από τα συνολικά 39 καλαμάρια που εμφανίζονταν στις φωτογραφίες τα 19 ήταν θηλυκά και τα 20 αρσενικά. Όμως σε 10 θηλυκά και 9 αρσενικά παρατήρησαν ίχνη σπέρματος, γεγονός που δείχνει ότι τα αρσενικά ζευγαρώνουν και με τα δύο φύλα. Μάλιστα, η αρκετά μεγάλη ποσότητα σπέρματος, επιβεβαιώνει ότι τα καλαμάρια έχουν αυξημένη συχνότητα σεξουαλικών περιπτύξεων.
Οι βιολόγοι ερευνητές μετά από επισταμένη μελέτη κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το σπάνιο είδος αυτού του καλαμαριού είναι αναγκαστικά αμφιφυλόφιλο γιατί το πυκνό σκοτάδι δεν του επιτρέπει να διακρίνει το φύλο του ή της σεξουαλικού του συντρόφου. Για τον ίδιο λόγο το ζευγάρωμα είναι συχνό και η ποσότητα του σπέρματος μεγάλη.

Ηλιος , παραλία και κορίτσια .

καλοκαίρι girls18 600x450 Ο ήλιος, η παραλία και τα κορίτσια
καλοκαίρι girls17 600x408 Ο ήλιος, η παραλία και τα κορίτσια
καλοκαίρι girls06 Ο ήλιος, η παραλία και τα κορίτσια
καλοκαίρι girls03 600x375 Ο ήλιος, η παραλία και τα κορίτσια
καλοκαίρι girls01 600x435 Ο ήλιος, η παραλία και τα κορίτσια
καλοκαίρι girls25 600x375 Ο ήλιος, η παραλία και τα κορίτσια
καλοκαίρι girls20 600x450 Ο ήλιος, η παραλία και τα κορίτσια

Νεροπιστολέρο παπάς! [βίντεο]


Ο Καθολικός ιερέας μιας μικρής πόλης του Μεξικό έχει πιστόλι και δεν φοβάται να το χρησιμοποιήσει.
Ο πατέρας Χουάν Ραμόν Ερνάντεζ, ο οποίος λειτουργεί στην εκκλησία του χωριού Ακατλάν, απηυδισμένος από τους καθημερινούς φόνους που σχετίζονται με το εμπόριο ναρκωτικών και την αυξανόμενη βία, αποφάσισε να αναλάβει δράση.
«Οπλισμένος» λοιπόν με το νεροπίστολό του, σκορπάει αγιασμό στους πιστούς, δίνοντάς τους τη συμβουλή να πετάξουν μακριά τα πραγματικά όπλα και να προσεύχονται ώστε να αλλάξει προς το καλύτερο η ψυχή αυτών που χρησιμοποιούν βία και σκοτώνουν.
Δείτε τον επί τω έργω:

Χειροποίητα νυφικά από ανακυκλωμμένα υλικά .


3 Funkytrend-χαρτί
4 φόρεμα-Made-Από-Ανακυκλωμένο-MM-Wrappers1
22-περικοπές
55
Όμορφη-φόρεμα-Από-Χαρτί
Νεκροταφείο φόρεμα λουλούδι, φόρεμα φύλλο

Το Μουσείο Γκετί επιστρέφει δύο αρχαιότητες στην Ελλάδα

Το Μουσείο Γκετί επιστρέφει δύο αρχαιότητες στην Ελλάδα


Το Μουσείο Γκετί στο Λος Άντζελες ανακοίνωσε ότι θα επιστρέψει στην Ελλάδα δύο αρχαιότητες που απέκτησε τη δεκαετία του 70, στο πλαίσιο συμφωνίας συνεργασίας με το Ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού.
Τα δύο αντικείμενα είναι τμήματα ενός επιτύμβιου ανάγλυφου και μιας ενεπίγραφης στήλης, διευκρινίζει το πολιτιστικό ίδρυμα στην ανακοίνωσή του. Το θραύσμα του επιτύμβιου ανάγλυφου, που απεικονίζει μια γυναίκα που κάθεται δίπλα στη δούλη της, χρονολογείται στο τέλος του 5ου π.Χ. αιώνα και δεν έχει ποτέ εκτεθεί από το μουσείο. Το κυρίως μέρος του επιτύμβιου ανάγλυφου από το οποίο προέρχεται εκτίθεται στο Μουσείο Κανελλοπούλου στην Αθήνα.
Το θραύσμα από την ενεπίγραφη στήλη, που εκτίθεται στο Μουσείο-Βίλα Γκετί στο Μάλιμπου και φέρει επιγραφή 65 γραμμών, η οποία αναφέρεται στις θυσίες και τους εορτασμούς που γίνονταν στο Θορικό Αττικής. Τοποθετείται χρονικά στην περίοδο 430-420 π.Χ., και αποκτήθηκε από το μουσείο το 1979.
Αυτή η στήλη θα παραμείνει στη Βίλα Γκετί, με τη μορφή δανείου από το ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού, αναφέρει το μουσείο.
"Η απόφαση του Γκετί να επιστρέψει δύο αντικείμενα (στην Ελλάδα) είναι ιδιαίτερα ευπρόσδεκτη και είναι ένα παράδειγμα των προσπαθειών του υπουργείου για τον επαναπατρισμό και την έκθεση ελληνικών αρχαιοτήτων στη χώρα προέλευσης τους", αναφέρει ο Έλληνας Υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος, σε ανακοίνωση του.

Μεταφορά ποδήλατο .

Οι γυναίκες αποδεικνύονται το... ισχυρό φύλο!

Οι γυναίκες αποδεικνύονται το... ισχυρό φύλο
Η  φύση....προνοεί...και γνωρίζει γιατί οι γυναίκες πρέπει, να είμαστε πιο ανθεκτικές....
Πιο ανθεκτικές σε λοιμώξεις αλλά και στον καρκίνο είναι οι γυναίκες από τους άνδρες λόγω καλύτερου ανοσοποιητικού συστήματος
 Επί αιώνες χαρακτηρίζονται ως το ασθενές φύλο. Ωστόσο, η επιστήμη αποδεικνύει πως σε ό,τι αφορά τις ασθένειες, οι γυναίκες είναι πολύ πιο… ισχυρές από τους άνδρες. 
Ως φαίνεται, η φύση τις έχει προικίσει με ανώτερο ανοσοποιητικό σύστημα, καθιστώντας τις ικανές να αντιμετωπίζουν μικροβιακούς (και όχι μόνο) εχθρούς που συχνά βγάζουν τους άνδρες νοκ άουτ. 
Πιο ανθεκτικές
Αυτό δείχνει μια νέα μελέτη ειδικών του Πανεπιστημίου της Γάνδης στο Βέλγιο σύμφωνα με την οποία οι γυναίκες είναι γενετικώς προγραμματισμένες να εμφανίζουν μεγαλύτερη ανθεκτικότητα στις λοιμώξεις και στον καρκίνο ενώ διαθέτουν επίσης και ένα εφεδρικό σύστημα για την αντιμετώπιση ασθενειών. 
Το μυστικό το οποίο κρύβεται πίσω από το ισχυρότερο ανοσοποιητικό σύστημα των γυναικών αφορά μια βασική
 βιολογική διαφορά ανάμεσα στα δύο φύλα. Οι γυναίκες διαθέτουν δύο αντίγραφα του θηλυκού χρωμοσώματος Χ, ενώ οι άνδρες διαθέτουν ένα χρωμόσωμα Χ καθώς και ένα πολύ μικρότερο χρωμόσωμα Υ.

Αυτό σημαίνει ότι ο γυναικείος οργανισμός έχει μεγαλύτερη πρόσβαση σε μόρια που ονομάζονται microRNA και τα οποία κωδικοποιούνται στο χρωμόσωμα Χ. Αυτά τα μικροσκοπικά τμήματα ριβονουκλεϊκού οξέος θεωρούνται κύριοι ρυθμιστές του ανοσοποιητικού συστήματος. 
Ο χάρτης των microRNA
Όπως εξήγησε ο επικεφαλής της μελέτης δρ Κλοντ Λιμπέρ, η ερευνητική ομάδα η οποία δημιούργησε έναν λεπτομερή χάρτη όλων των microRNA στο χρωμόσωμα Χ, είδε ότι αυτά είχαν κυρίως ρόλο στη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος κα
ι στον καρκίνο. 
Σύμφωνα με τον ερευνητή «τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι στον άνθρωπο, όπως και σε άλλα θηλαστικά, τα θηλυκά ζουν περισσότερο από τα αρσενικά και μπορούν να επιβιώσουν πιο εύκολα από σηψαιμία, λοιμώξεις και τραύματα. Εκτιμούμε ότι αυτό συμβαίνει εξαιτίας του χρωμοσώματος Χ το οποίο περιέχει το 10% όλων των microRNA που έχουμε ανιχνεύσει μέχρι σήμερα στον γενετικό κώδικα. Αρκετά από αυτά τα μόρια έχουν σημαντική λειτουργία σε ό,τι αφορά τον καρκίνο και την ανοσία του οργανισμού». 

Ρυθμιστές του καρκίνου
Σχολιάζοντας τα νέα αποτελέσματα που δημοσιεύονται στο επιστημονικό περιοδικό «BioEssays» η δρ Ελενορ Φις, καθηγήτρια Ανοσοβιολογίας του Πανεπιστήμιου του Τορόντο, τόνισε ότι «τα micro-RNA είναι πολύ σημαντικά σε ό,τι αφορά τη ρύθμιση πρωτεϊνών που επιδρούν στην κυτταρική ανάπτυξη και στον καρκίνο αλλά και στην ανοσολογική απόκριση του οργανισμού. Μπορούν να καταστείλουν τη δράση πρωτεϊνών που προάγουν την καρκινική ανάπτυξη και να ενισχύσουν τη δράση άλλων πρωτεϊνών που κάνουν ακριβώς το αντίθετο». 

Κατά την καθηγήτρια εάν μια γυναίκα αναπτύξει μετάλλαξη σε ένα γονίδιο του χρωμοσώματος Χ που συνδέεται με την καρκινική ανάπτυξη, διαθέτει εφεδρικό αντίγραφο. Οι άνδρες όμως δεν έχουν αυτήν την… πολυτέλεια. 

Πιο απαραίτητες εξελικτικώς οι γυναίκες

Η δρ Φις σημείωσε ότι από βιολογικής απόψεως η διαφορά αυτή μεταξύ των δύο φύλων εμφανίστηκε εξελικτικά καθώς οι γυναίκες είναι πιο απαραίτητες για την επιβίωση του είδους. 
Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται να είναι ανθεκτικές στις λοιμώξεις όταν είναι έγκυες και όταν θηλάζουν τα βρέφη τους. «Το ανθρώπινο είδος δεν χρειάζεται πολλούς άνδρες για να συνεχίσει να υπάρχει, χρειάζεται όμως πολλές γυναίκες» είπε η καθηγήτρια.
Ωστόσο, το σούπερ-ανοσοποιητικό σύστημα των γυναικών δεν κρύβει μόνο καλά αλλά και κακά: «Συνδέεται με πιο έντονη ανοσολογική απόκριση, γεγονός που σημαίνει ότι οι γυναίκες κινδυνεύουν περισσότερο από αυτοάνοσα νοσήματα και μπορούν να ασθενήσουν πιο βαριά από γρίπη σε σύγκριση με τους άνδρες» κατέληξε η ειδικός. 

Διαβάστε περισσότερα http://ektiesthisi.blogspot.com/2011/09/blog-post_29.html#ixzz1ZLuOawBm
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory