Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Τρίτη, 1 Νοεμβρίου 2011

...Οι τέλειες αναλογίες!

Μόλις έχει τελειώσει η Κυριακάτικη λειτουργία και πέντε άντρες πίνουν καφέ στο απέναντι καφενείο συζητώντας.

Λέει ο πρώτος: Ο Γιος μου είναι παπάς και όταν εισέρχεται σε έναν χώρο τον αποκαλούν: «Πάτερ»

Ο δεύτερος λέει. Ο Γιος μου είναι Αρχιμανδρίτης και όλοι τον φωνάζουν: «Πανοσιότατε»

Ο τρίτος, γεμάτος καμάρι λέει: Ο δικός μου είναι Μητροπολίτης και τον φωνάζουν: «Παναγιότατε».

Ο δικός μου είναι Αρχιεπίσκοπος, λέει ο τέταρτος και τον αποκαλούν: «Σεβασμιότατε».

Ο δικός μου είναι Πατριάρχης, λέει ο και τον αποκαλούν «Μακαριότατο».

Οπότε πετάγεται κάποιος που άκουγε τη συζήτησή τους και λέει.

Εγώ έχω μια κόρη: Είναι ψηλή, λεπτή με αναλογίες 38D» – 24″ – 34″.

Όποτε μπαίνει σε μια αίθουσα όλοι κάνουν τον σταυρό τους και αναφωνούν……

«Χριστέ μου!»

Από Κωνσταντίνο Βλάχο
ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ
http://www.teamgr.gr/index.php?option=com_kunena&func=view&catid=104&id=5337&Itemid=282

Παρκάρισμα ξανθιάς .


 Fail στάθμευσης
Fail στάθμευσης
Fail στάθμευσης
Fail στάθμευσης
Fail στάθμευσης

Tα gadgets που βοηθούν τους μαθητές


Ευεργετική επίδραση στις επιδόσεις των μαθητών έχουν τεχνολογικά γκάτζετς, σύμφωνα με σχετική έρευνα, όπως τα έξυπνα τηλέφωνα που βοηθούν τους μαθητές να μεγιστοποιήσουν τις ικανότητές τους στην μάθηση, να χρησιμοποιούνται όμως από μαθητές της Ε' τάξης του δημοτικού σχολείου και πάνω.

Άλλη έρευνα, που πραγματοποιήθηκε το 2008, δείχνει ότι τα έξυπνα κινητά βοηθούν τους μαθητές να εμπεδώσουν νέες πληροφορίες. Και μία τρίτη έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η χρήση των έξυπνων κινητών τηλεφώνων βοηθούν στη βελτίωση της ομαδικής εργασίας.
Ανάλογα οφέλη για τους μαθητές προκύπτουν από την χρήση των iPads και άλλων συσκευών του είδους, που είναι γνωστές ως "ταμπλέτες". Αντίθετα από τον γενικό κανόνα που θέλει δάσκαλους και καθηγητές "τεχνοφοβικούς", σε κάποια σχολεία των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της Γαλλίας αλλά της Ινδίας, τα γκάτζετς έχουν γίνει μέρος της σχολικής καθημερινότητας.
Στην Καλιφόρνια, για παράδειγμα, αρκετά σχολεία έχουν αντικαταστήσει πλήρως τα βιβλία με ταμπλέτες. Στις αρχές του χρόνου, ένα γυμνάσιο στο Κεντ έγινε η πρώτη σχολική μονάδα στη Βρετανία, που εφοδίασε κάθε έναν από τους 1.400 μαθητές με ένα iPad. Το παράδειγμα ακολούθησε ένα άλλο σχολείο στο Έσεξ, προχωρώντας στην αγορά 1.200 τέτοιων συσκευών. Αλλά σχολεία δημιούργησαν ειδικές "εφαρμογές" που δίνουν τη δυνατότητα στους γονείς να ελέγχουν, μέσω των κινητών τους τηλεφώνων, ποιες σχολικές εργασίες έχουν κάνει τα παιδιά τους.
Το κλειδί βρίσκεται ακριβώς εκεί, στις εφαρμογές, γνωστές και ως apps. Μία τέτοια εφαρμογή επιτρέπει στα παιδιά να μαθαίνουν παίζοντας, καθώς επιτρέπει στους μεγαλύτερους μαθητές να αναλαμβάνουν τον ρόλο του δασκάλου και να διδάσκουν τους μικρότερους. Μία άλλη εφαρμογή είναι ένα κουίζ γνώσεων, που εάν απαντηθεί σωστά επιβραβεύει τον μαθητή με το δικαίωμα να παίξει ένα παιχνίδι στη συσκευή.
"Οι ταμπλέτες δίνουν τη δυνατότητα στα παιδιά να μαθαίνουν χωρίς να καταλαβαίνουν ότι μαθαίνουν", τονίζει στην εφημερίδα "Guardiian" βρετανός καθηγητής. Ο ίδιος επισημαίνει ότι σε πολλούς μαθητές, και ειδικά στα αγόρια, δεν αρέσει το γράψιμο. "Αισθάνονται πίεση εάν τους ζητήσεις να γράψουν μια ιστορία. Οι ταμπλέτες τους δίνουν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν εικόνες και βίντεο και να καταγράψουν τη διήγησή τους ψηφιακά και να τη μοιραστούν με τους συμμαθητές τους", σημειώνει ο καθηγητής.
Η ταμπλέτα ως ηλεκτρονικό βιβλίο, ή μάλλον ως βιβλιοθήκη, προσφέρει επίσης πολλές δυνατότητες στα παιδιά. "Μου αρέσουν ακόμη τα κανονικά βιβλία και τα κόμικς. Αλλά είναι φανταστικό ότι όλα αυτά τα βιβλία είναι και στο iPad. Υπάρχουν πολλές επιλογές και πολλά πράγματα να διαβάσεις", δήλωσε 10χρονος μαθητής από σχολείο της Ουαλίας.
Οι ειδικοί εκτιμούν, πάντως, ότι η εποχή που όλοι οι μαθητές θα είναι εφοδιασμένοι με ταμπλέτες ή έξυπνα κινητά στο μάθημα είναι πιο κοντινή απ' όσο θα μπορούσε ενδεχομένως να φανταστεί κανείς.

Η εξέλιξη της Μαντόνα απο 1983 μέχρι 2011 .

Εξέλιξη της Madonna καλύψεις περιοδικών, 1983-2011
Εξέλιξη της Madonna καλύψεις περιοδικών, 1983-2011
Εξέλιξη της Madonna καλύψεις περιοδικών, 1983-2011
Εξέλιξη της Madonna καλύψεις περιοδικών, 1983-2011
Εξέλιξη της Madonna καλύψεις περιοδικών, 1983-2011
Εξέλιξη της Madonna καλύψεις περιοδικών, 1983-2011
Εξέλιξη της Madonna καλύψεις περιοδικών, 1983-2011
Εξέλιξη της Madonna καλύψεις περιοδικών, 1983-2011
Εξέλιξη της Madonna καλύψεις περιοδικών, 1983-2011
Εξέλιξη της Madonna καλύψεις περιοδικών, 1983-2011

Το 2012 η απάντηση για το "σωματίδιο του Θεού"


μποζόνιο του Χιγκς,"σωματίδιο του θεού", πείραμα του Cern, τεχνολογία
Έκδοση φιλική για εκτύπωσηΑποστολή σε φίλοΈκδοση PDF
μποζόνιο του Χιγκς,"σωματίδιο του θεού", πείραμα του Cern, τεχνολογίαΓια το 2012 μετατίθεται η εύρεση του μποζονίου του Χιγκς, του λεγόμενου και "σωματιδίου του Θεού", καθώς με το τέλος του Οκτωβρίου τερματίστηκαν και οι συγκρούσεις πρωτονίων του επιταχυντή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Πυρηνικών Ερευνών (CERN) και θα αρχίσουν πάλι του χρόνου τον Μάρτιο.
Οι φυσικοί του ερευνητικού κέντρου στη Γενεύη, σύμφωνα με το "Nature", δηλώνουν αισιόδοξοι ότι το αργότερο έως το τέλος του 2012 τα πειράματα ATLAS και CMS θα έχουν πλέον συλλέξει αρκετά δεδομένα για να πουν με βεβαιότητα αν το σωματίδιο-φάντασμα όντως υπάρχει ή όχι (οπότε η σύγχρονη Φυσική μπαίνει σε μπελάδες).
Μάλιστα πιστεύουν ότι στα στοιχεία που έχουν ήδη συλλεχθεί, υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις για την ύπαρξη ή όχι του σωματιδίου, πρέπει όμως να αναλύσουν εξονυχιστικά έως την αρχή του 2012 τα δεδομένα για να διαμορφώσουν καλύτερη άποψη.
Οι ερευνητές έχουν ορισμένα στοιχεία ότι το σωματίδιο υπάρχει και ότι έχει μάζα περίπου 120 γιγαηλεκτρονιοβόλτ. Ήδη τα πειράματα έχουν αποκλείσει, με σχετικά μεγάλη βεβαιότητα, ότι το "Χιγκς" (το οποίο προσδίδει μάζα σε όλα τα άλλα σωματίδια της ύλης, γι' αυτό η ανακάλυψή του θεωρείται κομβικής σημασίας) έχει μάζα μεταξύ 145 και 400 γιγαηλεκτρονιοβόλτ, ενώ ήδη από παλαιότερα -από τον προκάτοχο του επιταχυντή αδρονίων του CERN, τον μεγάλο επιταχυντή ηλεκτρονίων ποζιτρονίων) έχει αποκλειστεί ότι το σωματίδιο μπορεί να έχει μάζα κάτω από 114 γιγαηλεκτρονιοβόλτ.
Συνεπώς έχει "στενέψει" κατά πολύ το εύρος μάζας μέσα στο οποίο μπορεί να βρεθεί το σωματίδιο, καθώς σχεδόν σίγουρα το "Χιγκς", αν υπάρχει, έχει μάζα μεταξύ των 114 και 145 γιγαηλεκτρονιοβόλτ. Οριστική απάντηση - θετική ή αρνητική - αναμένεται να δοθεί του χρόνου.
Πάντως, πέρα από τη δυσκολία εύρεσης του μποζονίου του Χιγκς, οι μέχρι τώρα συγκρούσεις σωματιδίων στο CERN δεν υποδηλώνουν την ύπαρξη νέων δεδομένων για την Φυσική, που να μην περιλαμβάνονται στο επικρατούν "Καθιερωμένο Πρότυπο" (Standard Model), όπως π.χ. η υπερσυμμετρία, μια ομάδα θεωριών που υποστηρίζουν ότι κάθε υποατομικό σωματίδιο συνοδεύεται από ένα εξωτικό - αόρατο μέχρι στιγμής - "αδελφάκι". Αρκετοί φυσικοί τείνουν πια να πιστέψουν ότι, λόγω έλλειψης πειραματικής απόδειξης, η υπερσυμμετρία είναι λανθασμένη.
Παράλληλα, άρχισε πριν λίγες μέρες η επανάληψη του πειράματος μέτρησης της ταχύτητας του νετρίνο, για να επιβεβαιωθεί ή να απορριφθεί η ανακοίνωση των ευρωπαίων επιστημόνων του πειράματος OPERA, στις 23 Σεπτεμβρίου, ότι το συγκεκριμένο σωματίδιο ταξιδεύει οριακά ταχύτερα από το φως, κάτι που - αν όντως επαληθευθεί - θα φέρει επανάσταση στην Φυσική, ανατρέποντας το οικοδόμημα του Αϊνστάιν.
Όπως δήλωσε ο Ελληνας φυσικός Σταύρος Κατσανέβας, αναπληρωτής διευθυντής στο Εθνικό Ινστιτούτο Πυρηνικής και Σωματιδιακής Φυσικής της Γαλλίας, τα νέα τεστ, τα οποία εφαρμόζουν διαφορετική μέθοδο μέτρησης της ταχύτητας των σωματιδίων που ταξιδεύουν από το CERN έως το υπόγειο εργαστήριο του Γκραν Σάσο στην Κεντρική Ιταλία, σε μια απόσταση περίπου 732 χλμ., θα δείξουν αν έχουν βάση οι κριτικές άλλων επιστημόνων ότι η πρώτη μέτρηση βασίστηκε σε στατιστικό λάθος.
Σύμφωνα με τον ελληνικής καταγωγής επιστήμονα, το CERN θα εκπέμψει ξανά τα πρωτόνια, που στην πορεία μετατρέπονται εν μέρει σε νετρόνια, έως τις 6 Νοεμβρίου. Αυτή τη φορά θα επιδιωχθεί να μετρηθεί με μεγαλύτερη ακρίβεια ο χρόνος ταξιδιού κάθε επιμέρους νετρίνο.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

B Παγκόσμιος πόλεμος : Μετά τον πόλεμο .

Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος: Μετά τον πόλεμο
Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος: Μετά τον πόλεμο
Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος: Μετά τον πόλεμο
Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος: Μετά τον πόλεμο
Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος: Μετά τον πόλεμο
Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος: Μετά τον πόλεμο
Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος: Μετά τον πόλεμο
Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος: Μετά τον πόλεμο
Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος: Μετά τον πόλεμο

Γυμνόστηθες καμαριέρες έξω από το σπίτι του Στρος-Καν

γυμνές, παρίσι, Ντομινίκ Στρος Καν, ουκρανές, διαδήλωση, πλακάτ, καμαριέρα, Νέα

kαμαριέρες ντύθηκαν αλλά και... γδύθηκαν τρεις νεαρές γυναίκες, οι οποίες διαδήλωσαν έξω από το σπίτι του Ντομινίκ Στρος Καν στο Παρίσι προκαλώντας την περιέργεια των περαστικών οι οποίοι παρακολούθησαν ένα ομολογουμένως ασυνήθιστο θέαμα.
Το πρόσφατο παρελθόν θέλησαν να θυμίσουν στον Ντομινίκ Στρος-Καν τρεις Ουκρανές ακτιβίστριες του «Femen», και πιο συγκεκριμένα την εμπειρία του με την Nafissatou Diallo στην Νέα Υόρκη, οι οποίες έφεραν πλακάτ, και διαδήλωσαν έξω από την οικία του πρώην ισχυρού άνδρα του ΔΝΤ στο Παρίσι, στην Place des Vosges.
Οι νεαρές αιθέριες υπάρξεις, πήγαν έξω από το σπίτι του, και άρχισαν να πλένουν την αυλόπορτα στην οποία είχαν κρεμάσει την φράση «Ντροπή σου». Αφού τους έκλεισε... στα μούτρα την πόρτα η μάλλον οικονόμος του σπιτιού, απτόητες συνέχισαν την διαμαρτυρία τους απ' έξω.
Πιo συγκεκριμένα οι ακτιβίστριες του «Femen» έγραφαν στα πλακάτ, «Η ντροπή δεν πλένεται», και «Γ*** με στην Πόρσε Καγιέν». Εκατοντάδες, δημοσιογράφοι και φωτογράφοι μαζεύτηκαν έξω από το σημείο όπου κατέγραφαν το γεγονός.
 

Οι Ικαριώτες έχουν το μυστικό της μακροζωίας

Καθώς στο νησί της Ικαρίας ο αριθμός των ανθρώπων που ζουν έως τα 90 είναι τριπλάσιος από τον αντίστοιχο στην Αμερική, ομάδα ειδικών του National Geographic ταξίδεψε στο νησί για να ανακαλύψει ποιο είναι ακριβώς το στοιχείο που προσφέρει στους κατοίκους μια μακριά και υγιή ζωή.

Στους κατοίκους του νησιού οι περιπτώσεις καρκίνου, καρδιαγγειακής πάθησης, και διαβήτη είναι σημαντικά χαμηλότερες, ενώ η άνοια είναι σπάνια. Μεταξύ άλλων, η τοπογραφία του νησιού, καθιστά τη σωματική άσκηση απαραίτητη, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να καίνε θερμίδες περπατώντας από το ένα μέρος στο άλλο.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το πράσινο τσάι και τα βότανα έχουν σημαντική θέση στη διατροφή των ντόπιων. Ακόμα, κάποια είδη τσαγιού που καταναλώνονται από τους κατοίκους λειτουργούν ώς ήπια διουρητικά, που χαμηλώνουν την πίεση του αίματος.

Πολλά από τα μυστικά της μακροζωίας βρίσκονται και στη μεσογειακή διατροφή, που περιλαμβάνει φρούτα, λαχανικά, φασόλια, ψάρι και ελαιόλαδο και μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες των καρδιακών παθήσεων, παρατείνοντας την υπολογιζόμενη διάρκεια ζωής έως και έξι χρόνια.

Ακόμα, οι χαλαροί ρυθμοί ζωής στην Ικαρία συμβάλλουν στην ευεξία των κατοίκων, οι οποίοι συνήθως δε φορούν ρολόγια και δε βιάζονται για τη δουλειά, ενώ πολύ σημαντική είναι και η παράδοση του μεσημεριανού ύπνου, που απ' ότι φαίνεται βοηθά στην καταπολέμηση της κατάθλιψης και «φέρνει» την ευτυχία.
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory