Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2011

Το κατούρημα του σκύλου .


http://minimarkettrikalon.blogspot.com/

Κινέζικη σχολή γυμναστικής .

Διαφορά μεταξύ Πακιστάν και Ισπανίας .

Η αγάπη είναι τυφλή .

Love Is Blind Κυρίως φοβερό 2
Love Is Blind Κυρίως φοβερό 2
Love Is Blind Κυρίως φοβερό 2
Love Is Blind Κυρίως φοβερό 2
Love Is Blind Κυρίως φοβερό 2

Στα 45 γίνεται «γυναίκα» η καρέτα καρέτα


Στα 45 γίνεται «γυναίκα» η καρέτα καρέτα

Ενηλικιώνεται και τεκνοποιεί μετά από τέσσερις δεκαετίες ζωής
 Βρετανοί επιστήμονες ανακάλυψαν ότι οι χελώνες καρέτα καρέτα ενηλικιώνονται όταν φτάσουν τα 45 έτη ζωής. Τα θηλυκά του είδους δεν μπορούν να γονιμοποιήσουν πριν από αυτή την ηλικία. Η ανακάλυψη είναι σημαντική αφού προσφέρει νέα σημαντικά δεδομένα για την ζωή, τους πληθυσμούς αλλά και τις προσπάθειες σωτηρίας των καρέτα καρέτα που απειλούνται με εξαφάνιση.
Οι κίνδυνοι της αργής ανάπτυξηςΗ αργή ενηλικίωση των καρέτα καρέτα σημαίνει ότι το πρόβλημα με τους πληθυσμούς της είναι ακόμη μεγαλύτερο από όσο εκτιμούσαν οι επιστήμονες. Σύμφωνα με τους ερευνητές, όσο περισσότερο καθυστερεί ένα ζώο να βρεθεί σε αναπαραγωγική ηλικία τόσο πιο ασταθείς είναι οι πληθυσμοί του από απειλητικούς για την επιβίωσή τους παράγοντες οι οποίοι κατά βάση συνδέονται με την ανθρώπινη δραστηριότητα. «Όσο περισσότερο καθυστερεί η διαδικασία της γονιμοποίησης σε ένα ζώο τόσο περισσότερες πιθανότητες υπάρχουν να χάσει την ζωή του πριν προλάβει να αντικαταστήσει τον εαυτό του φέρνοντας στον κόσμο απογόνους» δηλώνει ο Γκράχαμ Χέις, καθηγητής του Πανεπιστημίου του Σουόνσι, μέλος της ερευνητικής ομάδας.

Η μελέτη
Η ανακάλυψη θεωρείται σημαντική γιατί, εκτός των άλλων, προσφέρει νέα στοιχεία για τις καρέτα καρέτα που είναι ένα είδος που είναι πολύ δύσκολο να παρατηρηθεί και να μελετηθεί. Αυτό γιατί ταξιδεύουν πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα μέσα στους ωκεανούς και περνούν τον περισσότερο χρόνο της ζωής τους κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

«Είναι αδύνατον να παρακολουθήσεις μια συγκεκριμένη καρέτα καρέτα για μεγάλο χρονικό διάστημα ή για όλη τη διάρκεια της ζωής της» αναφέρει ο Χέις. Για να καταλήξουν στην διαπίστωσή τους οι ερευνητές μελέτησαν και ανέλυσαν χιλιάδες αναφορές, έρευνες και δεδομένα από διάφορα στάδια της ζωής των καρέτα καρέτα. Μέχρι σήμερα οι ειδικοί πίστευαν ότι ο χρόνος ενηλικίωσης των καρέτα καρέτα ήταν κάπου ανάμεσα στα 10-35 έτη. Η μελέτη δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Λειτουργική Οικολογία (Functional Ecology)

Μία άλλη μορφή τέχνης : καρέκλες ζώα .

Maximo Rieara: Animal Καρέκλες ζώα 2
Maximo Rieara: Animal Καρέκλες ζώα 2
Maximo Rieara: Animal Καρέκλες ζώα 2
Maximo Rieara: Animal Καρέκλες ζώα 2
Maximo Rieara: Animal Καρέκλες ζώα 2

....Δικαίωμα στη ζωή!


Οι ..χαρές της τρίτης ηλικίας!
Δικαίωμα στη ζωή!
Ο Γιώργος 84 ετών και η Μαίρη 79, είναι κατενθουσιασμένοι με την απόφασή τους να παντρευτούν!!
Περπατάνε χαρούμενοι στο δρόμο και κάνουν τα σχέδια για το γάμο τους. Καθώς βαδίζουν, συναντάνε ένα φαρμακείο και μπαίνουν μέσα.
- Είστε ο ιδιοκτήτης; ρωτάει ο Γιώργος.....

- Μάλιστα, λέει ο φαρμακοποιός.
- Έχετε φάρμακα για την καρδιά;
- Φυσικά, απαντάει ο φαρμακοποιός.
- Φάρμακα για το κυκλοφορικό;
- Φυσικά, κύριε…
- Φάρμακα για τους ρευματισμούς…
- Βεβαίως…
- Και Βιάγκρα; Έχετε;
- Μα και βέβαια έχουμε.
- Φάρμακα για τη μνήμη;
- Οτιδήποτε σχετικό κυκλοφορεί υπάρχει, κύριε.
- Βιταμίνες; Υπνωτικά;
- Ναι, βέβαια, έχουμε!
Και ο Γιώργος:
- Τέλεια! Θα θέλαμε να προτείνουμε το κατάστημά σας για τη λίστα δώρων στο γάμο μας!

Διαβάστε περισσότερα http://ektiesthisi.blogspot.com/2011/11/blog-post_6603.html#ixzz1dIqd9c3e

6 πράγματα πού δεν χρειάζεται να ξέρει ο σύντροφος σου .

Έξι πράγματα που δεν χρειάζεται να ξέρει ο σύντροφος σου
Ότι έχει φαλάκρα
Φαντάσου ένα λιοντάρι χωρίς τη λεοντή του. Είναι σα μία τρομαγμένη γάτα. Γιατί λοιπόν να πεις στο σύντροφο σου ότι χάνει σιγά τα μαλλιά του; Θα πληγώσεις και αυτόν και τον αντρικό εγωισμό του και με τέτοιες παρατηρήσεις θα πάει περίπατο μαζί με το ego και η λίμπιντο του.

Πόσο κοστίζουν τα παπούτσια σου
Όπως και εσύ δε θέλεις να μάθεις τι κάνει το νέο εργαλείο που πήρε για να κόβει πλακάκια, πόσο κάνει το τάσι του αυτοκινήτου και εκείνος δεν θέλει να ξέρει πόσο έδωσες για ένα ζευγάρι pumps από το net-a-porter. Γιατί να φέρεις περιττή τριβή στις σχέσεις σου;

Με πόσους έχεις κοιμηθεί
Πάντα ρωτά ένας σύντροφος, αλλά ποτέ δεν περιμένει ειλικρινή απάντηση. Μην κάνεις το λάθος να του πεις. Θα σε κρίνεί με το χειρότερο τρόπο ό,τι και να απαντήσεις και θα γίνεις περίγελος για εκείνον και τους φίλους του. Οι άντρες είναι οι μεγαλύτεροι κουτσομπόληδες. Μην το ξεχνάς.

Πως κάνεις το make up σου
Δε χρειάζεται να ξέρει τι είναι και τι όχι φυσικό πάνω σου. Είναι προσωπικό δεδομένο και άφησε το μυστήριο να υπάρχει γιατί ούτως ή άλλως αν κάνεις περιττές αποκαλύψεις, αυτό θα πισωγυρίσει σε σένα σε μελλοντικό καβγά.

Τι κάνεις στην τουαλέτα
Όσες πιστεύετε ότι αυτό είναι σημάδι οικειότητας, κάνετε μεγάλο λάθος. Χαλάει τον ερωτισμό και κάθε γεύμα μπορεί να έχει απρόβλεπτες συνέπειες, έτσι απλά κράτησε το αγόρι έξω από την τουαλέτα εκτός και αν σκοπεύεις να τον λούσεις.

Το κύκλο σου
Αν τον μάθει δεν θα μπορείς ούτε να προσποιηθείς ότι έχει περίοδο αν θέλεις να αποφύγεις ένα βράδια ανούσιοι σεξ και η σχέση σου θα έχει περάσει σε μία περίοδο που ανταλλάσσεις κάλτσες και κομπρέσες και σίγουρα ο ερωτισμός θα έχει πάει περίπατο. Δεν το θέλεις αυτό.

Οικονομική κρίση και κατάθλιψη . Η άποψη ότι «τα χρήματα δεν φέρνουν την ευτυχία»ήταν πάντα πολύ δημοφιλής, όσο και αμφισβητήσιμη. Οι θρησκευτικές παραβολές του «άφρονα πλούσιου και του φτωχού Λάζαρου» όπως και τα παραδείγματα πλούσιων αλλά δυστυχισμένων ανθρώπων που τους χτύπησε αλύπητα η μοίρα με αρρώστιες και κάθε είδους απώλειες, προκαλούσαν παρηγοριά στουςφτωχούς και… ειρωνεία στους πλούσιους.
Οι σύγχρονες κοινωνικές έρευνες δέχονται εν μέρει αυτό τον συλλογισμό: τα συμπεράσματά τους δείχνουν ότι τόσο τα πολλά όσο και τα ελάχιστα χρήματα δεν εξαφανίζουν τα βάσανα της ζωής και δεν οδηγούν στην ευτυχία. Τόσο ο πλούτος όσο και η φτώχεια αυξάνουν τα βάσανα του μυαλού, τον φόβο και την ανασφάλεια, οδηγώντας σε αυξημένα επίπεδα άγχους, αίσθηση κινδύνου, απειλής και καταπίεσης.
Η σχέση πλούτου και φτώχιας με την ευτυχία υπήρξε από παλιά και φιλοσοφικό ζήτημα. Ο Επίκουρος για παράδειγμα, συμπέρανε ότι «η ευτυχία δεν στηρίζεται στην απόκτηση ακριβών αγαθών», τονίζοντας τα ακριβά και όχι όλα τα αγαθά.
Ελευθερία και καταπίεση
Η ελευθερία ήταν πάντα η φυσική κατάσταση του ανθρώπου. Οι ιστορικές διακηρύξεις των κοινωνιών, μέσα από θεσμούς ή επαναστατικά συνθήματα περιείχαν πάντα την έννοια της ελευθερίας, την κατάργηση της καταπίεσης. Στη σύγχρονη εποχή, η ελευθερία του ανθρώπου καταπιέζεται με κοινωνικούς και οικονομικούς όρους. Οι συνθήκες επιβίωσης στις ανεπτυγμένες κοινωνίες, οι καταναλωτικές συνήθειες οδηγούν τα άτομα να επιλέγουν αναγκαστικά την επιβίωσή τους με βάση αυτές τις συνθήκες.
Τα χρήματα έχουν ακριβό ψυχικό κόστος
Κανένα οικονομικό και κοινωνικό σύστημα και κανένα εργασιακό περιβάλλον δεν υπόσχεται αυξημένα εισοδήματα χωρίς ψυχο-πιεστικούς όρους.
Τις τελευταίες δεκαετίες, η οικονομική ανάπτυξη των χωρών στη Δύση συνοδεύτηκε από εργασιακές ευκαιρίες, καλοπληρωμένες δουλειές και από μια άνευ προηγουμένου έκρηξη του καταναλωτισμού. Η άποψη ότι τα χρήματα δεν φέρνουν την ευτυχία κατεδαφίσθηκε και στη θέση της αναπτύχθηκε το αμερικάνικο όνειρο για χρηματοδότηση της ανθρώπινης ανάγκης για απόκτηση ακριβών αγαθών.
Όλο και μεγαλύτερα ποσοστά του πληθυσμού πίστεψαν ότι η χαρά, η αγάπη και η ευτυχία είναι εξαγοράσιμες, έχουν ένα χρηματικό αντίτιμο. Η απόκτηση των αγαθών αποτιμήθηκε ως ασφαλής οδηγός χαράς και ευτυχίας. Κι έτσι, χρηματοδότησαν τα όνειρά τους για ακριβή τροφή, επώνυμα ρούχα, σπίτια πολυτελείας, ταξίδια και ό,τι άλλο πρόσφεραν οι αναπτυγμένες δυτικές χώρες.
Σύντομα αυτή η άποψη διαψεύσθηκε, τα πολύχρωμα όνειρα ξεθώριασαν: καταπιεσμένες ζωές, ματαιωμένες προσδοκίες, μηδενικός ελεύθερος χρόνος για αγάπη, δεσμούς, χόμπι και ευχάριστες δραστηριότητες. Αργά και σταθερά το άγχος ανέβαζε τον δείκτη της κατάθλιψης.
Οικονομική κρίση και κατάθλιψη στην Ελλάδα
Είναι γνωστό ότι αυτό τον καιρό τα ποσοστά κατάθλιψης στην Ελλάδα, όπως και η κατανάλωση αντικαταθλιπτικών και αγχολυτικών φαρμάκων αυξάνονται συνεχώς. Όμως δεν ξεκίνησαν από μηδενική βάση. Και πριν την κρίση η κατάθλιψη και η χρήσηαντικαταθλιπτικών έδειχνε αυξητικές τάσεις, αποτέλεσμα των συνθηκών ζωής, των αντιλήψεων για τα καταναλωτικά αγαθά, την απουσία ελεύθερου χρόνου, την μοναξιά και απομόνωση κ.λπ. Περάσαμε απότομα, από τη μια μέρα στην άλλη στο άλλο άκρο, τον κίνδυνο της επιβίωσης, την ανεργία, με το εισόδημα σε ελεύθερη πτώση.
Η απειλή της επιβίωσης, οι ρωγμές στη δόμηση της κοινωνικής ταυτότητας αλλά και η αδυναμία πένθους είναι στοιχεία που αυξάνουν τα ποσοστά κατάθλιψης.
Η επιβίωση
Σύμφωνα με τον Abraham Maslow οι ανθρώπινες ανάγκες ιεραρχούνται:
Επιβίωση-Ασφάλεια-Συντροφικότητα-Αυτοεκτίμηση-Κοινωνική υπόληψη-Αυτοπραγμάτωση.
Η οικονομική κρίση απειλεί ολοφάνερα μεγάλο μέρος του πληθυσμού στο κυρίαρχο αίτημα της ανθρώπινης ζωής: την επιβίωση μέσω της εργασίας. Ο διαρκής και παρατεταμένος φόβος ότι θα χάσουμε ακόμα και τα στοιχειώδη αγαθά, η απειλή ότι κινδυνεύει η αξιοπρέπεια, η αυτονομία και η αυτοεκτίμησή μας, όπως και η αδυναμία αντιμετώπισης αυτού του κινδύνου από το ίδιο το άτομο, είναι μια σοβαρή αιτία κατάθλιψης.
Η κοινωνική ταυτότητα
Στις 10ετίες που πέρασαν, οι κοινωνικές αντιλήψεις στην Ελλάδα, αν και λανθασμένα, συσχέτισαν τα χρήματα με την αυτοεκτίμηση, την ασφάλεια, την αυτοπραγμάτωση. Όσο κι αν αυτό δεν αποδείχθηκε αληθινό, αρκετοί Έλληνες, ακόμη και σήμερα, έχουν αυτή την κοινωνική εμμονή για τα ακριβά σπίτια, τα αυτοκίνητα, τις φίρμες κ.λπ., συνεχίζουν να τα εντάσσουν στα στοιχεία της κοινωνικής τους ταυτότητας, με αποτέλεσμα να βιώνουν καταθλιπτικά συναισθήματα.
Το πένθος
Το πένθος είναι αναγκαίο αλλά και αναπόφευκτο, όταν βιώνουμε μικρές ή μεγάλες αλλαγές και κάθε είδους απώλειες στην πορεία της ζωής μας. Σήμερα οι περισσότεροι Έλληνες δεν έχουν την ευκαιρία να πενθήσουν τη μεγάλη ανατροπή στη ζωή τους. Η διαδικασία πένθους προβλέπει κάποια στάδια: σοκ, άρνηση, θυμό, κατάθλιψη, διαπραγμάτευση, έξοδο.
Για κάθε νέο οικονομικό μέτρο αναστέλλεται η διαδικασία του πένθους, οι περισσότεροι πολίτες επιστρέφουν ξανά στο στάδιο του σοκ (παράλυση, μούδιασμα, αδυναμία αποδοχής), ακολουθεί η βίωση αισθημάτων ματαιότητας, σκέψεις καταστροφολογίας, έλλειψη ελπίδας και, το κυριότερο: αίσθηση του αβοήθητου ανθρώπου, παθητικότητα και αδυναμία να βρει το ίδιο το άτομο λύσεις. Το αποτέλεσμα είναι να βιώνει καταθλιπτικά συναισθήματα, αδυνατώντας να κάνει έξοδο και να βρει νέες ισορροπίες.

Γιατί οι όρχεις κρέμονται έξω από το σώμα ?


Η Φυση "Τα πάντα εν' σοφία εποίησε" λέει ο λαός μας και πολύ σωστά.Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί οι όρχεις του Αντρα "κρέμονται" έξω απο το σώμα ; Θα μπορούσε να ήταν μέσα στο σωμα και να εξέχει μόνο το Πέος. Αλλα γιατί ειναι εξω ;

Οι όρχεις του Αντρα αλλά και σε ολα τα θηλαστικά υπάρχουν για δύο λόγους : Ο ένας ειναι η παραγωγή της Αντρικής ορμόνης "Τεστοστερόνη".Ο δεύτερος ειναι για την παραγωγή του Σπέρματος που χρειαζεται για την αναπαραγωγή.

Επειδή λοιπόν τα σπερματοζωάρια παράγονται καλύτερα σε θερμοκρασία χαμηλότερη από αυτήν του σώματος οι όρχεις βρίσκονται εξωτερικά του σώματος. Επίσης οι όρχεις λειτουργουν ως "ψυγείο" για την συντήρηση του Σπέρματος. Πως συντηρούμε ενα λαχανικό στο ψυγείο ; κάτι τέτοιο ...Για να διαπιστωσετε πως οι ορχεις ειναι πιό "παγωμένοι" απο το υπόλοιπο σώμα απλως "Χουφτώστε" τους ...


ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΟΡΧΕΙΣ ΚΟΥΝΙΟΥΝΤΑΙ "ΠΑΝΩ - ΚΑΤΩ";
Η απόσταση των "ορχεων" απο τον υπολοιπο κορμό του πέους καθορίζεται απο τους "κρεμαστήρες μυές" Αυτοί , αν νιώσουν πως οι ορχεις ειναι πολύ θερμοί και το σπερμα μέσα τους κινδυνευει , απομακρύνονται απο τον κορμό του πεους για να χαμηλώσει και αλλο η θερμοκρασία. Αντιθέτως αν νιωσουν πως οι ορχεις είναι πολύ "παγωμενοι" τότε τους πλησιαζουν στο σωμα. Για αυτο παρατηρούμε την κίνηση πάνω - κάτω των όρχεων.


Οι μυες επίσης μπορεί να συσπώνται και λόγω άγχους, έτσι ώστε οι όρχεις να πλησιάσουν στο σώμα για να προστατευθούν από πιθανή επίθεση, και κατά τον οργασμό. Η κίνηση των κρεμαστήρων μυών είναι και ένα από τα ανακλαστικά του σώματος.


ΠΟΣΟ ΖΥΓΙΖΟΥΝ;
Ο κάθε όρχις ζυγίζει 20-30 γρ. και έχει όγκο 15-25 ml. Είναι σύνηθες φαινόμενο ο ένας όρχις να κρέμεται πιο χαμηλά από τον άλλο.


ΠΗΓΗ: troktikaras.com

Τα αρχαία άλογα της ΔαλματίαςΤα ασπρόμαυρα άλογα δεν υπήρχαν στην φαντασία του προιστορικού καλλιτέχνη αλλά στην...πραγματικότητα.
Πριν από 25 χιλιάδες χρόνια υπήρχαν λευκά άλογα με μαύρες βούλες

Λονδίνο 
Οι ζωγραφιές που υπάρχουν σε σπήλαιο της νοτιοδυτικής Γαλλίας (Pech-Merle) όπου ζούσαν άνθρωποι πριν από 25 χιλιάδες χρόνια, δείχνουν άλογα με βούλες στο δέρμα τους σαν της λεοπάρδαλης. Αρχικά, οι απεικονίσεις αυτές είχαν αποδοθεί στη φαντασία του προϊστορικού καλλιτέχνη. Τώρα όμως οι αναλύσεις DNA σε απολιθώματα άγριων αλόγων της λίθινης εποχής επιβεβαιώνουν την ακρίβεια των τοιχογραφιών. Αποκαλύπτουν μια γενετική μετάλλαξη που δικαιολογεί την ύπαρξη αλόγων που έμοιαζαν με τα σκυλιά της Δαλματίας. Ήταν άλογα με μαύρα σημάδια πάνω στο λευκό τους τρίχωμα. 

Το «ασπρόμαυρο» γονίδιο

Διεθνής ομάδα ερευνητών ανέλυσε το DNA απολιθωμάτων από 31 άγρια άλογα που ζούσαν στην Ευρασία, από τη Γαλλία μέχρι τη Σιβηρία. Όπως διαπίστωσαν έξι από αυτά διέθεταν ένα γονίδιο το οποίο συνδέεται με την εμφάνιση αυτών των μαύρων σημαδιών. 

Τέσσερα από τα «Δαλματικά» άλογα ζούσαν στην Δυτική Ευρώπη (Γαλλία, Ισπανία) ενώ τα άλλα δύο σε μια περιοχή της σημερινής Ουκρανίας γεγονός που οδηγεί τους ειδικούς στο συμπέρασμα ότι αυτά τα άλογα δεν ήταν καθόλου σπάνια εκείνη την εποχή. 

Σήμερα υπάρχουν άσπρα άλογα με μαύρες βούλες αλλά οι επιστήμονες πίστευαν ότι πρόκειται για μια γενετική μετάλλαξη που έκανε την εμφάνιση της σχετικά πρόσφατα. Γι αυτό και η ανακάλυψη κρίνεται ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα. 

Ανεξήγητο φαινόμενο

Οι ειδικοί δεν μπορούν προς το παρόν να δώσουν μια εξήγηση για την ύπαρξη των ασπρόμαυρων αλόγων εκείνη την εποχή ειδικά στην Δυτική Ευρώπη. Η επικράτηση της συγκεκριμένης γενετικής μετάλλαξης θα μπορούσε να συναρτάται με λόγους προφύλαξης και καμουφλάζ αλλά με δεδομένο ότι στη Δυτική Ευρώπη πριν από 25 χιλιάδες έτη υπήρχε πολύ χαμηλή βλάστηση (τούνδρα) αυτό το ενδεχόμενο δεν φαίνεται πιθανό από τους ειδικούς. 

«Η εμφάνιση της μετάλλαξης συνδέεται με περιβαλλοντικές αιτίες τις οποίες δεν μπορούμε να κατανοήσουμε ακόμη» αναφέρει ο καθηγητής Τέρι Ο' Κόνορ, του Πανεπιστημίου του Γιορκ στην Αγγλία, μέλος της ερευνητικής ομάδας. Η έρευνα δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Proceedings of the National Academy of Sciences.
http://www.teamgr.gr/index.php?option=com_kunena&func=view&catid=42&id=5433&Itemid=282#5433
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory