Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2011

Το τίμημα να είσαι "Αγγελος"


2011 Victoria's Secret Fashion Show - Runway and Performance - NYC
Ένα όμορφο πρόσωπο και ένα καλλίγραμμο σώμα, είναι η αρχή για να γίνεις Άγγελος. Έπεται όμως και συνέχεια και είναι πραγματικά επίπονη.
Μέσα σ'ολο αυτο τον καταιγισμό  ειδήσεων που ακούμε -βλέπουμε στην τιβι και κάνει καθημερινά το κεφάλι μας ...κουδούνι υπήρξε ας πούμε και μια ανάλαφρη νότα με μια επίδειξη εσωρούχων της γνωστης Victorias Secret και είναι τότε εκείνες οι στιγμές που λες οτι ναι ,υπάρχουν και κάποιοι που ζουν  στον "κόσμο" τους .!
Διάβασα λοιπόν την προετοιμασία ,και τον ...κόπο που χρειάζεται για να είναι κάποιος μοντέλο στην συγκεκριμένη εταιρία...αξίζει τον κόπο άραγε?? Για κάποια κορίτσια μάλλον ναι...
  To μελαχρινό supermodel(το κορίτσι στη φωτό) με τα γαλανά  γατίσια μάτια, πριν από λίγο καιρό σε....

συνέντευξή της στη  βρετανική Telegraph, είχε μιλήσει σχετικά με την «τρελή» προετοιμασία την οποία κάνει προκειμένου να είναι έτοιμη και fit για το σόου στο οποίο ονειρεύονται να συμμετέχουν εκατομμύρια μοντέλα, και το οποίο εκείνη τη βραδιά παρακολουθούν περίπου 8 εκατομμύρια τηλεθεατές.
Απόλυτα ειλικρινής,  δήλωσε λοιπόν τι ακριβώς χρειάζεται ένα μοντέλο προκειμένου να καταφέρει να φορέσει τα φτερά Αγγέλου.
 Η προετοιμασία όπως θα διαπιστώσετε μοιάζει με αυτή των αθλητών ή των οδηγών της Formula 1!!!!!
Απόλυτος έλεγχος στο σώμα προκειμένου να έχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Πρώτα απ’όλα από τον Αύγουστο ξεκινά και γυμνάζεται καθημερινά με τη βοήθεια personal trainer, ενώ τρεις εβδομάδες πριν από το σόου, γυμνάζεται δυο φορές την ημέρα.
 Οι ασκήσεις είναι υψηλής έντασης και περιλαμβάνουν από βάρη, μέχρι σχοινάκι και μποξ.!!!
Στο κεφάλαιο της διατροφής, ακολουθεί τις συμβουλές διατροφολόγου, ο οποίος αφού μετρήσει στο σώμα της τη μυϊκή μάζα, το λίπος και τα επίπεδα κατακράτησης νερού, της προτείνει το ανάλογο διατροφικό πρόγραμμα. Κατά τη διάρκεια των έντονων προπονήσεων, καταναλώνει βιταμίνες, πρωτεϊνούχα ροφήματα και συμπληρώματα διατροφής προκειμένου να διατηρεί σε υψηλά επίπεδα την ενέργεια στον οργανισμό της. Επιπλέον, πίνει και πάρα πολύ νερό.
9 ημέρες πριν από το σόου, πίνει μόνο πρωτεϊνούχα ροφήματα –κόβει εντελώς τις στέρεες τροφές- ενώ δυο ημέρες πριν το σόου, αποφεύγει τις μεγάλες ποσότητες νερού, καταναλώνοντας νερό σε κανονικές ποσότητες.
 Η «χαριστική βολή», έρχεται όμως 12 ώρες πριν το σόου όπου κόβει εντελώς τα υγρά. Στόχος όπως λέει είναι να στεγνώσεις τελείως, αφού με αυτή τη διαδικασία μπορείς να απαλλαγείς μέχρι και 4 κιλά.
Φυσικά όλο αυτό δεν έχει καμία σχέση με τις πραγματικές γυναίκες και δεν σημαίνει ότι η Lima αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση. Πρόκειται για επαγγελματία η οποία έχοντας στο πλευρό της διατροφολόγους και γυμναστές, την εφοδιάζουν με όλες τις απαραίτητες βιταμίνες χωρίς να κάνουν πειράματα και να θέτουν σε κίνδυνο την υγεία της. Πολύ απλά λοιπόν, μην δοκιμάσετε τίποτα από όλα αυτά στο σπίτι.

Διαβάστε περισσότερα http://ektiesthisi.blogspot.com/2011/11/to.html#ixzz1dcz4yqgy

Καθημερινότητα .

είδος κρεμμυδιού που αξίζει φωτογραφίες 6 e1321046781189 Φωτογραφίες της εβδομάδας (50 Φωτογραφίες)
είδος κρεμμυδιού που αξίζει φωτογραφίες 4 Φωτογραφίες της εβδομάδας (50 Φωτογραφίες)
είδος κρεμμυδιού που αξίζει φωτογραφίες 7 Φωτογραφίες της εβδομάδας (50 Φωτογραφίες)
είδος κρεμμυδιού που αξίζει φωτογραφίες 8 Φωτογραφίες της εβδομάδας (50 Φωτογραφίες)
είδος κρεμμυδιού που αξίζει φωτογραφίες 9 Φωτογραφίες της εβδομάδας (50 Φωτογραφίες)
είδος κρεμμυδιού που αξίζει φωτογραφίες 15 Φωτογραφίες της εβδομάδας (50 Φωτογραφίες)
είδος κρεμμυδιού που αξίζει φωτογραφίες 16 Φωτογραφίες της εβδομάδας (50 Φωτογραφίες)

Ζωγραφίζοντας στο εσωτερικό μπουκαλιών


Είναι μια παράδοση αιώνων στην Κίνα και απαιτεί ιδιαίτερη επιδεξιότητα και πολλή υπομονή. Η τεχνική αυτή αναπτύχθηκε ιδιαίτερα το 18ο αιώνα σε μικρά μπουκάλια που περιελιχαν σκόνη καπνού (snuff bottles).
Η δυσκολία στην απεικόνιση παραστάσεων στο εσωτερικό των μπουκαλιών, που δεν ξεπερνουν τα 6-8 εκατοστά σε ύψος, είναι μεγάλη. Ο καλλιτέχνης πρέπει να εργάζεται μέσα από το στενό άνοιγμα του μπουκαλιού αλλά και ανάποδα ώστε η παράσταση να είναι κανονική από την εξωτερική όψη.
Perierga.gr - Ζωγραφίζοντας μέσα από το μπουκάλι
Λέγεται ένας ειδικευμένος καλλιτέχνης μπορεί να συμπληρώσει με ένα απλό μπουκάλι σε μια εβδομάδα, ενώ κάτι το ιδιαίτερο μπορεί να διαρκέσει ένα μήνα ή περισσότερο και ότι ο καλύτερος τεχνίτης θα καταφέρει να παράξει μόνο μερικά μπουκάλια σε ένα χρόνο.
Perierga.gr - Ζωγραφίζοντας μέσα από το μπουκάλι
Perierga.gr - Ζωγραφίζοντας μέσα από το μπουκάλι
Perierga.gr - Ζωγραφίζοντας μέσα από το μπουκάλι
Perierga.gr - Ζωγραφίζοντας μέσα από το μπουκάλι

Ολοι χρειαζόμαστε γυναίκες και μπύρες .

Το μόνο που χρειαζόμαστε Hot Girl και κρύα μπύρα
Το μόνο που χρειαζόμαστε Hot Girl και κρύα μπύρα
Το μόνο που χρειαζόμαστε Hot Girl και κρύα μπύρα
Το μόνο που χρειαζόμαστε Hot Girl και κρύα μπύρα
Το μόνο που χρειαζόμαστε Hot Girl και κρύα μπύρα
Το μόνο που χρειαζόμαστε Hot Girl και κρύα μπύρα
Το μόνο που χρειαζόμαστε Hot Girl και κρύα μπύρα
Το μόνο που χρειαζόμαστε Hot Girl και κρύα μπύρα

Χάπι κατά των γκρίζων μαλλιών


Οι αραιές βλεφαρίδες, η τριχόπτωση και οι ρυτίδες δεν είναι ασθένειες, αλλά θα μπορούσαν και να είναι σε μια κοινωνία που τείνει να ιατρικοποιήσει φυσιολογικές καταστάσεις προτείνοντας φάρμακα που δεν θεραπεύουν νόσους, αλλά βελτιώνουν την εμφάνιση κάτω από το πρίσμα τής όσο το δυνατόν μεγαλύτερης παράτασης της νεότητας.

Στη λίστα των lifestyle φαρμάκων αναμένεται να προστεθεί ακόμη ένα σύντομα. Πρόκειται για ένα χάπι που θα σταματά το γκριζάρισμα των μαλλιών και θα επιτρέπει σε εκείνους που το λαμβάνουν να σταματήσουν τον χρόνο, χωρίς βαφές μαλλιών.

Το φάρμακο μελετάται από κορυφαία εταιρεία καλλυντικών και αναμένεται να προσθέσει σημαντικά έσοδα στην ήδη αυξανόμενη αγορά των lifestyle φαρμάκων. Ωστόσο, ο όρος lifestyle δεν υπάρχει επισήμως όσον αφορά την αρμόδια αμερικανική αρχή (FDA) που εγκρίνει την κυκλοφορία αυτών των φαρμάκων, ακολουθώντας τις ίδιες διαδικασίες όπως και για κάθε άλλο φάρμακο.

Αυτή η πρακτική, άλλωστε, είναι απολύτως λογική, μια και πρόκειται για φαρμακευτικές ουσίες που δεν στερούνται ανεπιθύμητων ενεργειών. Όσον αφορά το συγκεκριμένο φάρμακο, που μελετάται για την παρεμπόδιση του αποχρωματισμού των μαλλιών λόγου χάρη, έχει διατυπωθεί η άποψη ότι ενδέχεται να δημιουργήσει προβλήματα όσον αφορά τη διάγνωση πιθανών κακοηθειών στο δέρμα (μελάνωμα). 

Τουαλέτα - παιγνίδι .

1137 Τουαλέτα Δεδομένων
345 Δεδομένων Τουαλέτα
287 Τουαλέτα Δεδομένων
446 Τουαλέτα Δεδομένων
541 Τουαλέτα Δεδομένων

Η ομορφιά του δάσους .


Ο Βενιζέλος σε χέβυ - μέταλ συγκρότημα .

Σουβλάκι ή πίτσα / τι να διαλέξω ?Ποιο να επιλέξουμε για να μην επιβαρύνουμε τον οργανισμό και τη διατροφή μας;
H απάντηση λοιπόν στο ποια είναι η καλύτερη επιλογή είναι... και τα δύο!
Ναι καλά διαβάσατε…
Το σουβλάκι
Μπορεί να αποτελέσει ένα πλήρες και θρεπτικό γεύμα εάν διαλέξουμε την πιο ‘light’ εκδοχή του. Συγκεκριμένα το καλαμάκι κοτόπουλο έχει λιγότερο λίπος άρα και θερμίδες από το χοιρινό και φυσικά από το γύρο (είτε κοτόπουλο είτε χοιρινό). Εάν δε η πίτα είναι αλάδωτη μάς γλιτώνει από πολλές περιττές θερμίδες αλλά και από trans λιπαρά που μάλλον υπάρχουν στο λάδι που χρησιμοποιείται και είναι ζημιογόνα. Η προσθήκη λαχανικών μάς προσθέτει επιπλέον θρεπτικά στοιχεία (βιταμίνες και ανόργανα συστατικά) και κάνει το γεύμα μας πιο πλήρες αλλά και χορταστικό. Οι τηγανιτές πατάτες όπως και οι διάφορες σος μπορούν να πολλαπλασιάσουν τις θερμίδες καθώς έχουν σαν βασικό συστατικό τη μαγιονέζα και πολλά μάλλον ‘κακά’ λιπαρά. Αναζητήστε ακόμα πίτες ολικής αλέσεως μιας και είναι σίγουρα αλάδωτες, πιο χορταστικές και η νέα ‘μόδα’ σε πολλά σουβλατζίδικα. Δίνει υπέροχη, διαφορετική γεύση, φυτικές ίνες και... χορταίνει! Αντιθέτως, ένα σουβλάκι με πίτα αλάδωτη, γύρο χοιρινό, σος και πατάτες τηγανιτές μπορεί να υπερβαίνει και τις 700 θερμίδες! Και το πραγματικό πρόβλημα (όπως π.χ και με την πίτσα) είναι ότι θεωρούμε πως προσέχουμε, αφού ‘φάγαμε μόνο ένα σουβλάκι’...
Από την άλλη πλευρά, το σουβλάκι κοτόπουλο σε πίτα με λαχανικά αποτελεί ένα πλήρες γεύμα γιατί έχει τημ πρωτεΐνη (κοτόπουλο), τον υδατάνθρακα (πίτα) και λίγο (έως πολύ αν δεν προσέξουμε) λίπος. Έτσι η βασική (και διαιτητική) του εκδοχή έχει περίπου 270-300kcal, σίγουρα τις μισές από ένα ‘απρόσεχτο’ σουβλάκι!
Η πίτσα
Μπορεί εξίσου να θεωρηθεί θρεπτική και light εάν τη ζητήσουμε με διάφορες παραλλαγές. Συγκεκριμένα, η ζύμη θα πρέπει να είναι πολύ λεπτή και εάν είναι εφικτό να είναι σικάλεως. Τα υλικά που θα ζητήσουμε να μας προσθέσουν πρέπει να είναι περιορισμένα και προσεκτικά επιλεγμένα, δηλαδή καλό είναι να αποφύγουμε τα αλλαντικά (σαλάμι, λουκάνικο, μπέικον κ.α.) καθώς είναι πλούσια σε αλάτι και κορεσμένα λιπαρά, αλλά και βλαβερές ουσίες όπως οι νιτροζαμίνες. Το τυρί επίσης είναι πλούσιο σε αλάτι, κορεσμένα λιπαρά και θερμίδες, έτσι είναι σημαντικό να ζητάμε να μας βάλουν μικρότερη ποσότητα (ή light), όπου αυτό είναι εφικτό. Από την άλλη πλευρά, η σάλτσα ντομάτας, αποτελεί άριστη πηγή του αντιοξειδωτικού ‘λυκοπένιο’ -το οποίο μάς προστατεύει από χρόνιες παθήσεις- οπότε ζητάμε να έχει η πίτσα μας αρκετή σάλτσα φρέσκιας ντομάτας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε τα λαχανικά που αποτελούν πηγή βιταμινών και επιπλέον αυξάνουν το μέγεθος του κορεσμού μας.
Έτσι η πίτσα ‘vegetarian’ (ή ‘του αγρότη’) αποτελεί την καλύτερη επιλογή. Όμως εάν θέλουμε να προσέχουμε το βάρος μας καλό είναι να αρκεστούμε σε 2 ή 3 κομμάτια καθώς το κάθε κομμάτι τέτοιου τύπου πίτσας δίνει περίπου 150-200kcal, ενώ ένα κομμάτι πίτσας special μπορεί να ξεπεράσει και τις 350! Και την πατάμε έτσι όπως και με ένα ‘απλό’ αλλά απρόσεκτο σουβλάκι...
Τέλος, κρατείστε στο μυαλό σας πως μαζί με την πίτσα ή το σουβλάκι καλό είναι να τρώμε και μια πράσινη σαλάτα για να χορτάσουμε πιο εύκολα. Έτσι και την αγαπημένη σας ατασθαλία θα ευχαριστηθείτε και δεν θα υπερβάλλετε επιβαρύνοντας τον οργανισμό σας (και πιθανότατα τη ψυχολογία σας). Άλλωστε η απόλαυση δεν είναι ανάλογη της ποσότητας! Έτσι δεν είναι;

Τι είναι η μαστογραφία ? Ολες οι πληροφορίες .

Στη μάχη για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, η μαστογραφίαπροσφέρει πολύτιμη βοήθεια. 

Η μαστογραφία γίνεται με ειδικό μηχάνημα, τον μαστογράφο, και είναι η πιο κατάλληλη εξέταση για να διαγνωστεί έγκαιρα ο καρκίνος του μαστού ή άλλα προβλήματα στο γυναικείο στήθος. 

Η μαστογραφία δηλαδή είναι ουσιαστικά μια ακτινογραφία των μαστών της γυναίκας.


Είναι ανώδυνη εξέταση, εκτός από μια ελαφριά ενόχληση από την πίεση που ασκείται στο μαστό από τις ειδικές πλάκες του μαστογράφου

μαστογράφος


Μπορεί η ψηλάφιση από τον γιατρό ή η αυτοεξέταση, από την ίδια τη γυναίκα, να είναι επίσης σημαντική για να εντοπιστεί έγκαιρα ένας όγκος, ωστόσο με τη μαστογραφία εντοπίζονται όγκοι με μέγεθος ελάχιστα χιλιοστά ή χωρίς καθόλου συμπτώματα. 

Καμιά γυναίκα από την ηλικία των 40 ετών και πάνω δεν πρέπει να παραλείπει την προληπτική μαστογραφία της μια φορά το χρόνο. Αν στην οικογένεια σας έχει εμφανιστεί καρκίνος του μαστού στο παρελθόν, τότε καλό είναι ρωτήσετε το γυναικολόγο σας μήπως πρέπει να κάνετε μαστογραφία πριν τα σαράντα, γιατί η κληρονομικότητα είναι επιβαρυντικός παράγοντας. 

Ποια είναι τα αίτια του καρκίνου του μαστού

αίτια καρκίνου μαστούΜολονότι δεν γνωρίζουμε ακριβώς πως δημιουργείται ο καρκίνος, έχει διαπιστωθεί από σχετικές έρευνες ότι υπάρχουν συγκεκριμένοι επιβαρυντικοί παράγοντες που αυξάνουν την πιθανότητα για καρκίνο του μαστού σε μια γυναίκα: 

1) η παχυσαρκία, ειδικά μετά την εμμηνόπαυση 
2) η έλλειψη άσκησης 
3) η κακή διατροφή, χωρίς πολλά φρούτα και λαχανικά 
4) το αλκοόλ σε μεγάλες ποσότητες 
5) ορμονικοί παράγοντες 

Πού γίνονται οι μαστογραφίες

είδη μαστογραφίαςΟι μαστογραφίες γίνονται στα δημόσια νοσοκομεία σε ολόκληρη την Ελλάδα, σε ειδικευμένα ιδιωτικά ιατρικά κέντρα και σε κινητές μονάδες εφοδιασμένες με μαστογράφο. 


Κάτι ακόμα που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι υπάρχουν 2 είδη μαστογραφίας: 

- η παλιότερη αναλογική μαστογραφία και 
- η νεότερη ψηφιακή μαστογραφία 

Αν μπορείτε να επιλέξετε, διαλέξτε την ψηφιακή μαστογραφία γιατί προσφέρει καλύτερη εικόνα με λιγότερη ακτινοβολία και τα αποτελέσματα μπορείτε να τα μάθετε αμέσως. 

http://coolweb.gr

Η ακριβότερη φωτογραφία του κόσμου


Μία φωτογραφία του Αντρέας Γκέρσκι με θέμα τον ποταμό Ρήνο στη Γερμανία αποτελεί πλέον την πιο ακριβή φωτογραφία του κόσμου.
Η «Rhein II» πουλήθηκε προς 3.15 εκατ. ευρώ σε δημοπρασία του οίκου Christie's. Η φωτογραφία περιλαμβάνεται σε μία σειρά έξι φωτογραφιών και είναι η μεγαλύτερη σε μέγεθος.

Και άλλες φωτογραφίες του Γκέρσκι πωλούνται προς εκατομμύρια ευρώ.
Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε φωτογραφία του 1981 της Σίντι Σέρμαν που φωτογραφίζει τον εαυτό της και πουλήθηκε προς 2,8 εκατ. ευρώ

Ρίξτε την χολεστηρίνη σας σε λίγες εβδομάδες .


Η αυξημένη χοληστερίνη είναι ένα ζήτημα που απασχολεί εκατομμύρια κόσμο σε όλο τον πλανήτη. Αφορά τόσο σε ενήλικες, όσο και σε παιδιά τα τελευταία χρόνια. Πέρα από την οικογενή – κληρονομική χοληστερίνη, η πιο συνηθισμένη αιτία που προκαλεί την εμφάνισή της είναι η κακή–λανθασμένη διατροφή.
Τα επίπεδα της χοληστερόλης στο αίμα αυξάνονται με την ηλικία και οι καρδιολόγοι προτείνουν ότι καθένας, από την ηλικία των 20 ετών και μετά, θα πρέπει μία φορά στα 5 χρόνια να ελέγχει τη χοληστερόλη του, εκτός κι αν έχει οικογενή υπερχοληστερολαιμία ή και άλλους παράγοντες κινδύνου για καρδιαγγειακά νοσήματα.
Αν η χοληστερόλη νηστείας υπερβαίνει το επιθυμητό όριο των 200mg/dL ή η χαμηλής πυκνότητας χοληστερόλη (ή LDL ή «κακή χοληστερόλη») το 100, το να κατέβει σ’ ένα ασφαλέστερο επίπεδο είναι πολύ πιο εύκολο απ’ ότι νομίζουμε. Με απλές αλλαγές στον τρόπο ζωής και -αν κριθεί απαραίτητο- με την αντίστοιχη φαρμακευτική αγωγή (ιδιαίτερα αν είναι οικογενής), μπορεί κάποιος να δει σημαντική μείωση της χοληστερίνης του μέσα σε έξι εβδομάδες.
Με τη χρήση φαρμάκων, η μείωση επιτυγχάνεται πολύ πιο γρήγορα, αλλά αυτό δεν συνιστάται σε άτομα που δεν βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Σε εκείνους, αυτό που προτείνεται είναι η αλλαγή του τρόπου ζωής τους.
Ταχύτερη μείωση της χοληστερίνης, χωρίς φάρμακα, μπορεί να επιτευχθεί, αλλά με πολύ αυστηρές αλλαγές, όπως ισχυρίζεται μία ανασκόπηση, στην οποία οι ασθενείς ακολούθησαν δίαιτα πολύ λίγων θερμίδων, σε συνδυασμό με υποκατάστατα γευμάτων για 4 εβδομάδες, προκειμένου να μειώσουν το βάρος τους και κάποιες σχετιζόμενες βιοχημικές τιμές, όπως η ολική και η κακή χοληστερόλη.
Στην προκειμένη περίπτωση, ακολουθήθηκε μία περίοδος 10 εβδομάδων συντήρησης βάρους, για να διατηρηθούν και οι βελτιώσεις που είχαν επιτευχθεί. Διαπιστώνουμε από μελέτες σαν την προηγούμενη, ότι αυτό δεν είναι εφικτό για όλες τις πληθυσμιακές ομάδες. Γι’ αυτό, και στη συνέχεια θα προτείνουμε τους πιο εφαρμόσιμους τρόπους, για να επιτευχθεί σταδιακή μείωση της χοληστερόλης, στο συντομότερο χρονικό διάστημα.
1. Θέστε τον στόχο σας: Γνωρίζετε ότι πρέπει να μειώστε τη χοληστερόλη σας, αλλά πόσο; Αυτό εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων του προσωπικού και οικογενειακού ιστορικού σε καρδιοπάθειες ή και άλλων καρδιαγγειακών παραγόντων κινδύνου, όπως η παχυσαρκία, η υπέρταση, ο διαβήτης και το κάπνισμα.
Αν ο κίνδυνος εκτιμάται ως σοβαρός, θα πρέπει ο στόχος για την LDL να είναι κάτω του 70, αν είναι μέτριος κάτω από 130 κι αν είναι χαμηλός, κάτω από 160. Βέβαια το σημαντικότερο όλων είναι η πρόληψη.
2. Αυξήστε τη φυσική σας δραστηριότητα: Η τακτική φυσική δραστηριότητα, όπως τοέντονο περπάτημα, εκτός του ότι μειώνει την κακή χοληστερόλη, μπορεί να αυξήσει και την καλή σας χοληστερόλη, έως και 10%. Τακτική άσκηση 4 με 5 φορές την εβδομάδα θα δείξει πολύ σύντομα τα αποτελέσματά της. Αν χρησιμοποιούσαμε βηματομετρητή, ο στόχος μας θα ήταν τα 10.000 βήματα την ημέρα.
Για παράδειγμα, αν η δουλειά σας είναι γραφείου, προσπαθήστε να σηκώνεστε και να περπατάτε για 5 λεπτά κάθε ώρα. Επιπλέον, παρκάρετε το αυτοκίνητό σας λίγο πιο μακριά από τη δουλειά ή πηγαίνετε στη δουλειά με τα πόδια, αν είναι σχετικά κοντά, κατεβείτε μία ή δύο στάσεις πριν από τον τελικό προορισμό σας και κάνετε την υπόλοιπη διαδρομή με τα πόδια, ανεβείτε στον όροφο που επιθυμείτε με τις σκάλες και όχι το ασανσέρ και πολλές άλλες πρακτικές καθημερινές λύσεις.
3. Δώστε έμφαση στην πρόσληψη υγιεινών λιπαρών και όχι στον ολικό αποκλεισμό τους: Αντίθετα με ό,τι πίστευαν παλιότερα, η μείωση της χοληστερόλης δεν θα προκύψει από την αποφυγή των αυγών και των θαλασσινών, επειδή έχουν πολλή χοληστερόλη. Η βελτίωση του λιπιδαιμικού προφίλ θα προέλθει από την κατανάλωση κατάλληλων ποσοτήτων ποιοτικών λιπαρών. Τι σημαίνει αυτό; Ότι ο καθένας μας, αλλά πολύ περισσότερο αυτός που έχει αυξημένη χοληστερόλη και διατρέχει καρδιαγγειακό κίνδυνο, θα πρέπει να αποφεύγει τα υδρογονωμένα λίπη (trans λιπαρά οξέα), που βρίσκονται σε όλα τα έτοιμα φαγητά εκτός σπιτιού, θα πρέπει να καταναλώνει σε μειωμένες ποσότητες κορεσμένα λίπη, που υπάρχουν σε όλα τα τρόφιμα ζωικής προέλευσης, ιδιαίτερα όσα είναι πολύ λιπαρά.
Χρειάζεται επίσης να προσέχει και να μειώσει την κατανάλωση των ω-6 λιπαρών οξέων, που υπάρχουν σε όλα τα έλαια φυτικής προέλευσης (εκτός από το ελαιόλαδο και το λάδι κανόλα), που χρησιμοποιούνται στα επεξεργασμένα τρόφιμα. Από την άλλη, πρέπει να αυξήσει την πρόσληψη μονοακόρεστων λιπαρών οξέων, όπως το ελαιόλαδο, που θα πρέπει να χρησιμοποιείται σε κάθε χρήση και τα ω–3 λιπαρά οξέα, τα οποία περιέχονται σταλιπαρά ψάρια και τα οποία πρέπει να καταναλώνονται 2 με 3 φορές την εβδομάδα, αλλά και στα περισσότερα φυτικά έλαια και στις μαλακές μαργαρίνες.
4. Καταναλώστε περισσότερες διαιτητικές ίνες: Φρούτα, λαχανικά, όσπρια και ωμοί ξηροί καρποί. Όσον αφορά στα φρούτα, προτιμήστε τα φρέσκα και εποχιακά. Όσον αφορά στα λαχανικά, αυξήστε την πρόσληψή τους και προτιμήστε τα ωμά, βρασμένα ή στον ατμό, με ελαιόλαδο. Η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών πρέπει να περιλαμβάνει συνολικά 5 μερίδες σε καθημερινή βάση. Σε αυτές τις 5 μερίδες, δεν πρέπει να προσμετράται περισσότερο από 1 ποτήρι φυσικού χυμού, λόγω της μειωμένης περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες. Ωστόσο, υπάρχουν στην αγορά ροφήματα φρούτων και λαχανικών πλούσια σε διαιτητικές ίνες που μπορεί να σας βοηθήσουν στον στόχο σας. Τα όσπρια επιτρέπονται όλα και θα πρέπει να τα καταναλώνετε τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα, για να ρίξετε τη χοληστερόλη σας.
Σαν σνακ μπορείτε να καταναλώνετε ωμούς και ανάλατους ξηρούς καρπούς, αλλά με μέτρο, όσον αφορά στις ποσότητές τους, γιατί περιέχουν αρκετές θερμίδες και δε βοηθάει η υπερκατανάλωσή τους στη μείωση βάρους. Όσον αφορά στα δημητριακά, αποκλείστε όλα τα επεξεργασμένα και αρχίστε να καταναλώνετε ολικής αλέσεως και μη επεξεργασμένα, όπως ψωμί, ζυμαρικά και δημητριακά πρωινού ολικής αλέσεως και αναποφλοίωτο ρύζι.
5. Απλοποιήστε τον τρόπο μαγειρέματός σας. Αποκλείστε το τηγάνισμα, το φαγητό απ’ έξω και όλα τα fast food, καθώς και όλα τα τυροπιτοειδή και τα γλυκίσματα με βούτυρο. Αρχίστε να ψήνετε, να βράζετε και να μαγειρεύετε στον ατμό και μόνο με ελαιόλαδο.
6. Μειώστε το βάρος σας. Η μείωση του βάρους έχει σαν αποτέλεσμα τη μείωση της χοληστερόλης και την αύξηση της καλής χοληστερόλης.
7. Σταματήστε το κάπνισμα. Το κάπνισμα μειώνει την καλή χοληστερόλη και επιδεινώνει τα καρδιαγγειακά νοσήματα. Αν υιοθετηθούν οι παραπάνω διατροφικές συνήθειες και ο τρόπος ζωής σας με μεγάλη πειθαρχία, θα δείτε σύντομα πολύ μεγάλες διαφορές τόσο στο βάρος σας, όσο και στη χοληστερόλη σας.
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory