Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2011

Αλεπού εναντίον ποντικιού .

Αρχαίο ελληνικό νόμισμα δημοπρατήθηκε για 479.000 δολάρια!Αρχαίο ελληνικό νόμισμα δημοπρατήθηκε για 479.000 δολάρια!
Ένα αρχαίο ελληνικό νόμισμα πωλήθηκε σε δημοπρασία στο ποσό των 479.000 δολαρίων, μια τιμή που καταγράφεται ως παγκόσμιο ρεκόρ για αυτό το είδος των δημοπρασιών.
Την ίδια ώρα που το έγκυρο οικονομικό περιοδικό Economist σε πρωτοσέλιδό του δείχνει την κατάρρευση του ευρώ, σε διεθνείς οίκους για δημοπρασίες, «αναβίωσαν» αρχαία ελληνικά νομίσματα σπάζοντας όλα τα ρεκόρ με τις τιμές που απέσπασαν. 
Το νόμισμα από την αρχαία Γόρτυνα, στην Κρήτη που χρονολογείται περίπου στα 360/50 – 322π.Χ αναπαρίσταται ο μύθος της αρπαγής της Ευρώπης από τον σε μορφή ταύρου, Δία. 
Ζυγίζοντας 11,52 γραμμάρια, είναι το πιο εκλεπτυσμένο, από τα τρία νομίσματα που έχουν διασωθεί στην κατηγορία του. Το πιο εντυπωσιακό και ασυνήθιστο σε αυτό είναι οι μεταμφιέσεις που παίρνει ο Δίας, στη μια όψη σαν αετός και στην άλλη σαν ταύρος, προκειμένου να προσεγγίσει την μισόγυμνη Ευρώπη που παρουσιάζεται καθισμένη σε ένα δέντρο (πιθανότατα ιτιά), με το δεξί χέρι να σηκώνει ένα πέπλο και το αριστερό να κρατάει ένα αετό. Στη πίσω πλευρά του νομίσματος, παρουσιάζεται ο Δίας μεταμφιεσμένος σαν ταύρος έτοιμος να πλανεύσει την Ευρώπη.
Έτσι έκλεισε η δημοπρασία αρχαίων ελληνικών νομισμάτων που διεξήχθη από τον οίκο Morton & Eden LTD σε συνεργασία με τoν διεθνούς φήμης οίκο Sotheby's.
Στο σύνολο, τα αρχαία νομίσματα που δημοπρατήθηκαν (ανάμεσά τους ένα τετράδραχμο από τις Συρακούσες, τετράδραχμο από τη Ρόδο κ.α) συγκέντρωσαν το ποσό των 4 εκ. στερλίνων, υπερβαίνοντας τον αρχικό υπολογισμό που είχαν κάνει οι οίκοι, κατά περίπου 3 φορές.

Το μεγαλύτερο κέικ κρέμας στον κόσμο .

funny interesting Guinness World Records worlds biggest largest ice cream cake (5)
funny interesting Guinness World Records worlds biggest largest ice cream cake
funny interesting Guinness World Records worlds biggest largest ice cream cake (2)
funny interesting Guinness World Records worlds biggest largest ice cream cake (3)
funny interesting Guinness World Records worlds biggest largest ice cream cake (7)
funny interesting Guinness World Records worlds biggest largest ice cream cake (9)

Αυστραλία: Ανοίγουν οι πόρτες για τους μετανάστες


Στην τελική ευθεία για την πραγματοποίηση του ονείρου για την «Μεγάλη Αυστραλία», βρίσκεται η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της χώρας μετά την σημαντική αύξηση εισροής μεταναστών τα τελευταία χρόνια.
Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που δόθηκαν στην δημοσιότητα μέχρι το τέλος του 2050 στην χώρα των καγκουρό θα ζουν 36 εκ. άνθρωποι, ένας στόχος που έχουν βάλει εδώ και αρκετό καιρό οι Αυστραλοί.
Ο αριθμός των μεταναστών που δέχθηκε η Αυστραλία πέρυσι έφτασε τις 167.000 άτομα, ενώ μέχρι το τέλος της προσεχούς τετραετίας ο αριθμός των μεταναστών θα ξεπεράσει τις 200.000 άτομα ενώ οι προβλέψεις της ομοσπονδιακής κυβέρνησης ήταν ότι ο αριθμός των νεοφερμένων θα έφτανε τις 191.000 το χρόνο μέχρι το 2015, με το υπουργείο Μετανάστευσης να ανεβάζει τον πιο πάνω αριθμό λόγω της άφιξης 9.000 περισσότερων φοιτητών.
Έτσι ανοίγει ο δρόμος και για χιλιάδες Έλληνες οι οποίοι εξαιτίας της κρίσης αναζητούν μια καλύτερη ζωή στην μακρινή Αυστραλία. Τα προβλήματα όμως που αντιμετώπισαν τους τελευταίους μήνες 3000 συμπατριώτες μας όταν πάτησαν το πόδι τους εκεί ήταν σημαντικά καθώς οι περισσότεροι από αυτούς πηγαίνουν εντελώς απροετοίμαστοι στην μακρινή χώρα, αφού διαθέτουν μόνο τουριστική βίζα, που δεν τους επιτρέπει να εργαστούν, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζονται από τους Αυστραλούς ως λαθρομετανάστες. Συνολικά στους πρώτους 9 μήνες του 2011, σύμφωνα με την εφημερίδα «Νέος Κόσμος» της Αυστραλίας, δόθηκαν 4835 τουριστικές βίζες σε Έλληνες. Από αυτούς όμως μόνο οι 3.892 πήγαν τελικά στην μακρινή ήπειρο, δηλαδή ένα ποσοστό δεν έκανε χρήση της βίζας.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείο Μετανάστευσης της Αυστραλίας, οι Έλληνες που πήγαν να εργαστούν στην Αυστραλία, με κανονική άδεια εργασίας, το πρώτο 9μηνο του έτους ήταν μόλις πέντε.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Παράξενα , περίεργα και άσχημα .

weird-strange-ugly_TheSocialNewspaper (34)
weird-strange-ugly_TheSocialNewspaper (30)
weird-strange-ugly_TheSocialNewspaper (28)
weird-strange-ugly_TheSocialNewspaper (27)
weird-strange-ugly_TheSocialNewspaper (26)
weird-strange-ugly_TheSocialNewspaper (24)
weird-strange-ugly_TheSocialNewspaper (20)
weird-strange-ugly_TheSocialNewspaper (15)
weird-strange-ugly_TheSocialNewspaper (10)
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory