Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2011

Φιλιπίνες .
Καθηγητής - μπουρλοτιέρης έβαζε εκρηκτικούς μηχανισμούς σε αυτοκίνητα


Ένας 55χρονος εκπαιδευτικός Επαγγελματικού Λυκείου των Μεγάρων, συνελήφθη το μεσημέρι στους Αμπελόκηπους, από αστυνομικούς την ώρα που τοποθετούσε αυτοσχέδιο εκρηκτικό – εμπρηστικό μηχανισμό σε αυτοκίνητο.
Όταν κατάλαβε πως το είχαν εντοπίσει οι αστυνομικοί τους απείλησε με ένα ομοίωμα πιστολιού. Από την έρευνα προέκυψε ότι είχε ενεργοποιήσει το τελευταίο δίμηνο τουλάχιστον είκοσι ένα εκρηκτικούς ή εμπρηστικούς μηχανισμούς σε οχήματα, κάδους απορριμμάτων, αλσύλλια, στις περιοχές του Παλαιού και Νέου Ψυχικού, στο Χαλάνδρι και στη Φιλοθέη . Όπως ομολόγησε στους αστυνομικούς που τον εξέτασαν, το τελευταίο 3μηνο, είχε τοποθετήσει πάνω από τριάντα (30) τέτοιους μηχανισμούς και σε άλλες περιοχές της Αθήνας, οι οποίες διερευνώνται.
Οι αυτοσχέδιοι μηχανισμοί αποτελούνταν από γκαζάκια που τοποθετούνταν μέσα σε νάιλον τσάντα μαζί με συμπιεσμένα κομμάτια βαμβακιού, χαρτιά, εφημερίδες, εμποτισμένα με ασετόν. Σε άλλες περιπτώσεις, τοποθετούνταν κάτω από αυτοκίνητα σάκοι απορριμμάτων με καύσιμη ύλη ή ξερόκλαδα εμποτισμένα με εύφλεκτο υγρό ή από μπουκάλια σπρέι και προκαλούνταν ανάφλεξη.

Κορίτσια .


Ξέμειναν από πετρέλαιο τα σχολεία - Ξεπαγιάζουν οι μαθητές


Και μετά από τα προβλήματα ασιτίας που έχουν προκύψει σε σχολεία της χώρας με μαθητές να λιποθυμούν μέσα στις τάξεις, ένα ακόμα σοβαρό ζήτημα έρχεται να απασχολήσει τη σχολική κοινότητα και τους γονείς των μαθητών. Η έλλειψη πετρελαίου θέρμανσής που μετατρέπει τις σχολικές αίθουσες σε ψυγεία. Σύμφωνα με δημοσίευμα «Των Νέων» τα υπουργεία Εσωτερικών και Παιδείας προσπαθούν να ξεπεράσουν τις γραφειοκρατικές δυσκολίες που προκύπτουν σε περιοχές νέων καλλικρατικών δήμων, οι οποίοι δεν έχουν ακόμα συγκροτήσει τις σχολικές επιτροπές, με αποτέλεσμα να μην έχουν προχωρήσει οι διαγωνισμοί για την προμήθεια πετρελαίου όπως προβλέπονται από την καινούργια νομοθεσία. 
Ήδη τα πρώτα προβλήματα με τη θέρμανση στα σχολεία άρχισαν να καταγράφονται. Για παράδειγμα, σε σχολεία του Πειραιά έχουν ήδη παρατηρηθεί ελλείψεις, όπως σημειώνει η πρόεδρος της Oμοσπονδίας Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Νομαρχίας Πειραιά κ. Μαρία Δελλή. Αιτία είναι το γεγονός ότι φέτος τα χρήματα για τις σχολικές επιτροπές είναι μειωμένα κατά 60%, ενώ σε άλλες περιπτώσεις οι Δήμουν καθυστερούν να πληρώσουν. «Τον περασμένο μήνα μαθητές σε σχολεία της Σαλαμίνας, του Κερατσινίου, του Περάματος έκαναν μάθημα με μπουφάν, διότι δεν είχαν θέρμανση. Υπάρχουν σχολεία που έχουν απλήρωτους τους λογαριασμούς του φυσικού αερίου». Ενδεικτική είναι η κατάσταση του Περάματος, αναφέρει η κ. Δελλή, όπου μόλις πριν από λίγες ημέρες δόθηκαν τα χρήματα από τον δήμο στη σχολική επιτροπή. Προσθέτει ότι τα χρήματα που δίνονται για τις ανάγκες των σχολείων δεν επαρκούν, «η κατάσταση είναι απελπιστική» λέει, αφού όπως εκτιμά τα 500 λίτρα πετρέλαιο που μπορεί να υπάρχουν στις δεξαμενές των σχολείων μέσα σε τρεις τέσσερις μέρες λειτουργίας των καλοριφέρ θα σωθούν.
Στο ίδιο μήκος κύματος, ο αντιπρόεδρος της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδος κ. Δημήτρης Κοντός εκτιμά ότι από τον Γενάρη θα υπάρχει πρόβλημα με τη θέρμανση στα σχολεία. Ηδη, προσθέτει ο κ. Κοντός, σχολεία στην Βόρεια Ελλάδα ανοίγουν τα καλοριφέρ με φειδώ λόγω των οικονομικών δυσκολιών. «Στην Καβάλα, για παράδειγμα, τα σχολεία έχουν πετρέλαιο μέχρι τέλος του χρόνου. Σε άλλα σχολεία παίρνουν με πίστωση από τα τοπικά βενζινάδικα και επιφυλάσσονται να πληρώσουν όταν έρθουν τα κονδύλια», προσθέτει ο ο γενικός γραμματέας της ΟΛΜΕ κ. Θέμης Κοτσιφάκης

Γιατί είσαι τόσο άσχημη ?

125η Επέτειος Γέννησης του Ντιέγκο Ριβέρα


γράφτηκε στην Ακαδημία Τεχνών του Σαν Κάρλος. Όταν ενηλικιώθηκε μετέβη στην Ισπανία για να συνεχίσει τις σπουδές του με κρατική υποτροφία. Στη συνέχεια εγκαταστάθηκε στο Παρίσι, όπου άρχισε να διαμορφώνει το προσωπικό του ύφος, επηρεασμένος από το κίνημα του κυβισμού, τη ζωγραφική του Σεζάν και τις νωπογραφίες της Αναγέννησης, τις οποίες μελέτησε σ' ένα μεγάλο ταξίδι του στην Ιταλία. Στη γαλλική πρωτεύουσα ήταν περισσότερο γνωστός για τις ερωτικές του η συνέχεια ΕΔΩ
Διαβάστε περισσότερα http://ektiesthisi.blogspot.com/2011/12/125.html#ixzz1fwkMfpnX

Τροφές της χαράς .

trofes xaras

Μέχρι σήµερα γνωρίζαµε από το στοµάχι περνάει ο έρωτας, όµως οι ειδικοί έρχονται σήµερα να υποστηρίξουν ότι την ίδια διαδροµή ακολουθεί και η διάθεσή µας. Την επόµενη φορά λοιπόν που θα νιώσετε ότι τα κέφια σας βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση, θυµηθείτε ότι το αντίδοτο µπορεί να κρύβεται στο… ψυγείο σας!
Αν και οι περισσότεροι από εµάς αγνοούν πως η κατανάλωση ορισµένων τροφών µπορεί να αλλάξει τη χηµεία του εγκεφάλου και πως ό,τι τρώµε επιδρά στον ψυχισµό µας, πολυάριθµες έρευνες αναφέρουν ότι συγκεκριµένες θρεπτικές ουσίες, που ανιχνεύονται στα τρόφιµα, επηρεάζουν την ποσότητα 5-6 νευροδιαβιβαστών, που παράγονται από τον εγκέφαλο. µπορούν κατά συνέπεια να ρυθµίσουν τα επίπεδα της διάθεσης και του στρες. Έτσι, κάποιες τροφές µπορούν να ρίξουν τη διάθεσή µας, ενώ άλλες να την ανεβάσουν.
Η διατροφή επηρεάζει συνήθως τους νευροδιαβιβαστές σεροτονίνη, ντοπαµίνη και νοραδρεναλίνη. Οι αλλαγές της συγκέντρωσης της σεροτονίνης στον εγκέφαλο σχετίζονται µε αλλαγές της συµπεριφοράς, της συναισθηµατικής κατάστασης και της ψυχικής διάθεσης. Η ντοπαµίνη συνδέεται µε την κινητοποίηση και την εγρήγορση, ενώ η νοραδρεναλίνη έχει σχέση µε την διάθεση, την ενέργεια και την απόδοση.
Η επίδραση των τροφών στην ποσότητα αυτών των νευροδιαβιβαστών και στον οργανισµό, γίνεται αισθητή περίπου 1,5 -2 ώρες µετά την κατανάλωσή τους. Ποιες είναι όµως οι τροφές της… χαράς;
Σοκολάτα. Η σοκολάτα περιέχει περισσότερες από 300 χηµικές ουσίες, κάποιες από τις οποίες έχουν δράση παρόµοια µε αυτή των κανναβοειδών. Επιδρούν σε νευροϋποδοχείς του εγκεφάλου που εκκρίνουν την ντοπαµίνη, η οποία φέρνει ευφορία. Επίσης, στη σοκολάτα περιέχεται η ανανδαµίδη, ένα λιπίδιο που µπορεί να διαφοροποιήσει τη διάθεσή µας, αλλά και τρυπτοφάνη, που µεταβολίζεται στη σεροτονίνη.
«Επιπλέον, η παρουσία στη σοκολάτα της φαινυλεθυλαµίνης απελευθερώνει στον εγκέφαλο, ενδορφίνες, φυσικά οπιοειδή, που έχουν αναλγητικές ιδιότητες και βελτιώνουν τη διάθεση», σηµειώνει ο διαιτολόγος- διατροφολόγος, MSc στην Κλινική Διατροφή, κ. Κωνσταντίνος Κούτσικας.
Σύµφωνα µε έρευνα Ολλανδών επιστηµόνων, οι άνδρες που έτρωγαν µικρή ποσότητα σοκολάτας καθηµερινά είχαν χαµηλότερα επίπεδα αρτηριακής πίεσης και χαµηλότερα ποσοστά καρδιακών παθήσεων, αλλά και καλύτερη διάθεση.
Τσάι. Ολοένα και πιο συχνά τα τελευταία χρόνια αναφέρεται ότι το τσάι δεν βελτιώνει µόνο την πνευµατική κατάσταση, αλλά και τη διάθεση. Αυτό οφείλεται κυρίως σε δυο φυσικές ουσίες που περιέχει το τσάι: την καφεΐνη και την θειανίνη, η οποία βοηθά την λειτουργία του εγκεφάλου, χωρίς να προκαλεί την νευρικότητα που δηµιουργεί η καφεΐνη.
Αλκοόλ. Είναι αποδεδειγµένο επιστηµονικά ότι η µέτρια κατανάλωση αλκοόλ, βοηθά στη χαλάρωση. Μεγάλες ποσότητες όµως, µπορούν να µειώσουν την διάθεση του ατόµου, εντείνοντας το στρες και να προκαλέσουν διαταραγµένο ύπνο. Ανάλογα µε την ποσότητα αλκοόλ που θα καταναλώσετε, µπορεί να περάσετε απότοµα από την αίσθηση χαλάρωσης στην υπερένταση και στη δυσκολία συγκέντρωσης.
Τρόφιµα ολικής αλέσεως. Οι µη επεξεργασµένες τροφές, όπως τα τρόφιµα ολικής αλέσεως, τα φασόλια, οι σπόροι και τα αυγά, έχουν την ιδιότητα να διατηρούν σε φυσιολογικά επίπεδα τη χηµεία του εγκεφάλου.
Καρύδια. Τα καρύδια θεωρούνται εδώ και καιρό ως µία «τροφή του εγκεφάλου». Πλέον όµως, γνωρίζουµε πως είναι και µια άριστη πηγή ωµέγα-3 απαραίτητων λιπαρών οξέων, που «φροντίζει» τα κύτταρα του εγκεφάλου και τη διάθεση, γιατί βοηθά τους νευροδιαβιβαστές να λειτουργούν σωστά.
Ψάρια. Μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνδρες και οι γυναίκες έχουν µικρότερο κίνδυνο να εµφανίσουν συµπτώµατα κατάθλιψης, όταν καταναλώνουν µεγάλες ποσότητες ψαριών, ιδιαίτερα λιπαρών ψαριών, όπως ο σολοµός, καθώς είναι πλούσια σε ωµέγα-3 λιπαρά οξέα. Τα ωµέγα-3 λιπαρά, που περιέχονται στα ψάρια, φαίνεται να επηρεάζουν θετικά τη διάθεση, ενώ έχουν συσχετιστεί µε µειωµένο κίνδυνο κατάθλιψης µετά τον τοκετό. Καλές πηγές ωµέγα-3 λιπαρών είναι η ρέγκα, η πέστροφα, ο σολοµός, οι σαρδέλες και ο τόνος.
Φακές. Αποτελούν άριστη πηγή φυλλικού οξέος, που είναι απαραίτητο για τη διάθεση και την καλή λειτουργία των νεύρων. Mελέτη του Χάρβαρντ έδειξε ότι το 38% των γυναικών που πάσχουν από κατάθλιψη, έχουν έλλειψη φυλλικού οξέος. Αν και οι ερευνητές δεν έχουν ακόµη καταλάβει πλήρως τη σύνδεση, η συγκεκριµένη ουσία φαίνεται να επηρεάζει το µεταβολισµό της σεροτονίνης, της ντοπαµίνης και της νοραδρεναλίνης. Kαλές πηγές φυλλικού οξέος αποτελούν τα εµπλουτισµένα δηµητριακά πρωινού, τα σκουροπράσινα λαχανικά, όπως το σπανάκι και το µπρόκολο, το συκώτι και τα φασόλια.
Την επόµενη φορά λοιπόν που θα θελήσετε να αισθανθείτε καλύτερα και να ανεβάσετε τη διάθεσή σας, το µόνο που έχετε να κάνετε είναι να κατευθυνθείτε… στην κουζίνα σας!

Η σεξουαλική συμπεριφορά των Ελλήνων .

couple-sex-386

Οι άντρες στην Ελλάδα ρισκάρουν με τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, λόγω της ερωτικής τους συμπεριφοράς!
Περισσότεροι από ένας στους πέντε άντρες στην Ελλάδα δεν παραμένουν πιστοί στη σχέση τους, θέτοντας σε πιθανό κίνδυνο τόσο της δική τους υγεία, όσο και αυτή των συντρόφων τους. Η απειλή αυτή αφορά τη μόλυνση από HIV/AIDS και άλλα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της παγκόσμιας έρευνας της Durex – που διεξήχθη με αφορμή την ημέρα κατά του AIDS– το 22% των Ελλήνων αντρών που διατηρούν σχέση έχουν απιστήσει, με περισσότεροι από τους Ιταλούς (18%) και τους Γερμανούς (11%).
Παράλληλα, το 9% των Ελληνίδων σε μια σχέση δηλώνουν ότι έχουν σεξουαλικές επαφές και με κάποιον άλλο.
Ορισμένοι μάλιστα εκθέτουν τον εαυτό τους σε κίνδυνο από το ξεκίνημα της σεξουαλικής τους ζωής. Περίπου ένας στους τρεις Έλληνες δήλωσαν ότι δεν χρησιμοποίησαν κάποιας μορφής προφύλαξη από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα κατά τη διάρκεια της πρώτης τους επαφής.
Σχεδόν οι τριπλάσιοι άντρες (28%) σε σχέση με τις γυναίκες (10%) δήλωσαν ότι όταν είχαν την πρώτη τους επαφή διατηρούσαν μια περιστασιακή σχέση, ενώ οι μισοί (33%) σε σύγκριση με τις γυναίκες (64%) είχαν μια σταθερή σχέση.
Σύμφωνα με την έρευνα το μεγαλύτερο ποσοστό (37%) των Ελλήνων που έκαναν σεξ χωρίς προφυλάξεις υποστήριξαν ότι ο λόγος που πήραν το ρίσκο ήταν η εμπιστοσύνη ότι η σύντροφος τους δεν ήταν φορέας κάποιου σεξουαλικώς μεταδιδόμενου νοσήματος, παρότι ένας στους τέσσερις σε σχέση παραδέχονται ότι δεν ήταν βέβαιοι για το αν στο παρελθόν ο/η σύντροφός τους είχε μολυνθεί.
Σχεδόν ένας στους πέντε άντρες (18%) που πήραν το προαναφερθέν ρίσκο παραδέχεται ότι ήταν λάθος για το οποίο μετανιώνει, ενώ τα δύο τρία των Ελλήνων αντρών (68%) συμφωνούν ότι θα έπρεπε να είναι περισσότερο ενημερωμένοι σχετικά με το HIV/AIDS.
Οι Έλληνες δηλώνουν ότι είχαν κατά μέσο όρο 30 διαφορετικούς σεξουαλικούς συντρόφους – περισσότερους από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους, όπως οι Ισπανοί (20), οι Γάλλοι (19) και οι Γερμανοί (17). Οι Ελληνίδες είχαν κατά μέσο όρο 10 συντρόφους, περισσότερους από τις Ιταλίδες (8), αλλά λιγότερους από τις Γερμανίδες (12).
Οι Έλληνες που κάνουν σεξ χωρίς προφυλάξεις και ειδικά όσοι έχουν περισσότερους από έναν συντρόφους εκθέτουν τόσο τον εαυτό τους όσο και τους συντρόφους τους στον κίνδυνο της μόλυνσης από HIV/AIDS και άλλα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Τα ευρήματα της έρευνας υπογραμμίζουν τη σημασία της ενημέρωσης και της εκπαίδευσης των Ελλήνων.
Περισσότεροι από 29.000 άνθρωποι σε 36 χώρες συμμετείχαν στην έρευνα της Durex, η οποία διενεργήθηκε online αλλά και με προσωπικές συνεντεύξεις από την εταιρεία ερευνών Harris Interactive.

Τι κρύβεται κάτω από το Βατικανό ?Τα υπόγεια που βρίσκονται κάτω από το Βατικανό και τα μυστικά που κρύβουν, έχουν κατά καιρούς πυροδοτήσει δεκάδες σενάρια και θεωρίες.
  Μια μεγάλη υπόγεια πολιτεία με κρύπτες, μυστικά περάσματα και δαιδαλώδεις στοές, συνθέτουν ένα από τα πιο εντυπωσιακά σκηνικά μυστηρίου που υπήρξαν ποτέ!

Η "κατάρα" του Αγίου και οι "περίεργες" συμπτώσεις.
  Η υπόθεση ότι εκεί βρίσκονται τα οστά του Απόστολου Πέτρου, παραμένει για αιώνες ένα μεγάλο ερωτηματικό. Αν και η μόνη ιστορική αναφορά που υποστηρίζει ότι ο Αγιος Πέτρος μαρτύρησε και θάφτηκε στα υπόγεια του Βατικανού προέρχεται από τον Γαΐο και ανάγεται στα 200 μ.Χ., εν τούτοις για τους καθολικούς αποτελεί σχεδόν βεβαιότητα! Μια πεποίθηση που οδήγησε και τον Μεγάλο Κωνσταντίνο στην ανέγερση της Βασιλικής του Αγίου Πέτρου, στο σημείο αυτό.

  Το 1624 ξεκίνησαν οι πρώτες έρευνες στις στοές του Βατικανού, για την αναζήτηση των οστών του Απόστολου Πέτρου, οι οποίες όμως δεν κράτησαν πολύ, αφού συνοδεύτηκαν από μία σειρά "περίεργων" συμπτώσεων:

  ο Πάπας Ουρβανός VIII αρρώστησε, δεκάδες εργάτες έχασαν μυστηριωδώς τη ζωή τους, ενώ σταδιακά επικράτησε η η δοξασία ότι ο Αγιος δεν ήθελε να διαταραχθεί η ησυχία του και γι αυτό έστελνε κατάρα σε όποιον τολμούσε να τον ενοχλήσει! Ο φόβος αυτός, σταμάτησε για τουλάχιστον 300 χρόνια κάθε έρευνα  στην περιοχή.

Τα αρχαία συγγράμματα με τα μεγάλα μυστικά!

  Οι τεράστιες βιβλιοθήκες που εκτείνονται σε δεκάδες χιλιόμετρα κάτω από τη γη του Βατικανού, φέρονται να περιέχουν έναν αμύθητο θησαυρό αφού δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν, πως ανάμεσα στα βιβλία που φιλοξενούνται σε αυτές, υπάρχουν αρχαία συγγράμματα που θεωρούνται χαμένα ή παραμένουν άγνωστα στο ευρύ κοινό! Κείμενα που αν ποτέ δοθούν στη δημοσιότητα θα αποκαλύψουν μυστικά και αλήθειες που θα αλλάξουν για πάντα την ιστορία της ανθρωπότητας!

Η νεκρόπολη παπων και πρωτοχριστιανων

  Ακριβώς κάτω από τη Βασιλική του Αγίου Πέτρου, βρίσκεται  η "νεκρόπολη των παπων" ενώ λίγο παραπέρα βρίσκονται θαμμένοι και πολλοί Πρωτοχριστιανοί. Η νεκρόπολη του υπόγειου Βατικανού, έγινε ευρέως γνωστή μέσα από το βιβλίο του Dan Brown "Illuminati". Οι περίφημες "τρύπες φιδιώ" που αναφέρονται στο βιβλίο και στην πραγματικότητα είναι "σωλήνες για νεκρικές σπονδές", περιγράφονται με γλαφυρό τρόπο από τον συγγραφέα:

  "Οι πρωτοχριστιανοί πίστευαν στην ανάσταση των νεκρών, γι αυτό χρησιμοποιούσαν τις τρύπες αυτές  για να ταΐζουν τους νεκρούς, χύνοντας μέλι και γάλα στις κρύπτες κάτω από το Βατικανό", γράφει.

Η χρονομηχανή του πατέρα Ernetti!

  Μία ακόμη θεωρία για τους θησαυρούς που κρύβει το υπόγειο Βατικανό, είναι αυτή της χρονομηχανής του πατέρα Ernetti. Ο γάλλος καθολικός ιερέας Francois Brune μέσα από το βιβλίο του "Το νέο μυστήριο του Βατικανού", υποστηρίζει οτι ένας καθολικός ιερέας - ο πατέρας Ernetti Pelegrino- λίγο πριν ξεψυχήσει το 1994 του έκανε μια μεγάλη αποκάλυψη: πως κατάφερε να δημιουργήσει μια μηχανή του χρόνου με την οποία κατέγραψε την στιγμή της Σταύρωσης του Ιησού! Η χρονομηχανή -σύμφωνα με τον Fracois Brune- βρίσκεται στα υπόγεια του Βατικανού!!
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory