Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2011

Γυναίκες στον στρατό .

Τι δώρα θα σας κάνουν για τα χριστούγεννα ?

Το σπάνιο μπλε «μανιτάρι του ουρανού»!


Η φύση καταφέρνει να μας εκπλήξει για άλλη μία φορά, «παρουσιάζοντας» ένα σπάνιο μπλε μανιτάρι, το οποίο θα μπορούσε κάλλιστα να ονομάζεται «μανιτάρι Στρουμφ» ή ακόμη «μανιτάρι του ουρανού», το οποίο αναφέρθηκε για πρώτη φορά το 1866 από ένα Ευρωπαίο εξερευνητή.
perierga.gr - Το σπάνιο μπλε "μανιτάρι του ουρανού"!
Στην ουσία πρόκειται για έναν σπάνιο μύκητα που φύεται στη Νέα Ζηλανδία και σε αρκετά μέρη της Ινδίας, γνωστός με την επιστημονική ονομασία Entoloma hochstetteri. Βασικό χαρακτηριστικό του εν λόγω μανιταριού είναι το βαθύ μπλε χρώμα του, το οποίο, βέβαια, δεν είναι προϊόν φαντασίας αλλά οφείλεται στη χρωστική ουσία αζουλένιο που περιέχεται στον καρπό.
perierga.gr - Το σπάνιο μπλε "μανιτάρι του ουρανού"!
Το εντυπωσιακό «μανιτάρι Στρουμφ» βρίσκεται συνήθως ανάμεσα σε φτέρες, βρύα ή πεσμένα φύλλα και η διάμετρός του φτάνει τα 4 εκατοστά, ενώ δεν τρώγεται, παρόλο που δεν είναι γνωστό αν είναι ή όχι δημητηριώδες. Αξίζει να αναφέρουμε ότι απεικονίστηκε το 2002 σε μια σειρά γραμματοσήμων καθώς και στην πίσω όψη των χαρτονομισμάτων των 50 δολαρίων της Νέας Ζηλανδίας.

Αστεία βίντεο .

10 κανόνες για να είσαι άνθρωπος


1. Θα λάβεις ένα σώμα. Μπορεί να σου αρέσει ή να το μισείς, αλλά είναι δικό σου να το κρατήσεις για όλη την περίοδο της ζωής σου.
2. Θα πάρεις μαθήματα. Είσαι γραμμένος σε ένα υποχρεωτικό και πλήρους φοίτησης ανεπίσημο σχολείο που ονομάζεται “ζωή”.
3. Δεν υπάρχουν λάθη, μόνο μαθήματα. Η προσωπική ανάπτυξη είναι μια διαδικασία δοκιμών, λαθών και πειραματισμών. Τα «αποτυχημένα» πειράματα είναι μέρος της διαδικασίας τόσο όσο είναι και τα πειράματα που τελικά «πέτυχαν».
4. Τα μαθήματα επαναλαμβάνονται μέχρι να τα μάθεις. Ένα μάθημα θα σου
παρουσιαστεί με διάφορες μορφές, μέχρι να το μάθεις. Όταν θα το έχεις μάθει, μπορείς να προχωρήσεις στο επόμενο.
5. Η μάθηση δεν τελειώνει ποτέ. Δεν υπάρχει καμία περίοδος της ζωής σου που δεν περιλαμβάνει μαθήματα. Αν είσαι ζωντανός, αυτό σημαίνει ότι εξακολουθούν να υπάρχουν μαθήματα.
6. Το “εκεί” δεν είναι καλύτερο μέρος από το “εδώ”. Όταν το “εκεί” έχει γίνει “εδώ”, απλά θα αποκτήσεις ένα άλλο “εκεί” που θα μοιάζει πάλι καλύτερο από το “εδώ”.
7. Οι άλλοι άνθρωποι είναι απλώς καθρέφτες σου. Δεν μπορείς να αγαπήσεις ή να μισήσεις κάτι σχετικά με ένα άλλο πρόσωπο εκτός και αν αντανακλά κάτι που αγαπάς ή μισείς στον εαυτό σου.
8. Το τι θα κάνεις την ζωή σου, εξαρτάται από εσένα. Έχεις όλα τα εργαλεία και τους πόρους που χρειάζεσαι. Τι τι θα κάνεις με αυτά εξαρτάται από εσένα. Η επιλογή είναι δική σου.
9. Οι απαντήσεις βρίσκονται μέσα σου. Οι απαντήσεις στα ερωτήματα της ζωής βρίσκονται μέσα σου. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να παρατηρήσεις, να ακούσεις και να εμπιστευτείς.
10. Θα τα ξεχάσεις όλα αυτά.
Απόσπασμα απο το βιβλίο της Cherie Carter-Scott, “Ten Rules for Being Human“

Διαβάστε περισσότερα http://ektiesthisi.blogspot.com/2011/12/10.html#ixzz1gDtucqDg

Μπορούμε να προλάβουμε τον καρκίνο ?Εώς 42,5% θα μπορούσε να μειωθεί η εκδήλωση καρκίνου στον γενικό πληθυσμό, αλλάζοντας απλώς κάποιες από τις καθημερινές συνήθειες. Σύμφωνα με μεγάλη βρετανική μελέτη που δημοσιεύεται σε περίπου 90 σελίδες ως ειδικό αφιέρωμα στην επιστημονική επιθεώρηση «British Journal of Cancer», ο καλύτερος σύμμαχος του καρκίνου είναι το κάπνισμα,ενώ κακή διατροφή και έλλειψη άσκησης κατέχουν σημαντικά μερίδια ευθύνης. Από τη μελέτη δεν απουσιάζουν και οι εκπλήξεις.
Η έρευνα που έγινε στον βρετανικό πληθυσμό αποδεικνύει ότι ο καρκίνος όχι απλώς δεν είναι αποκλειστικά «γραμμένος» στα γονίδια του καθένα, όπως πιστεύουν αρκετοί, αλλάοι παράγοντες που θα τον πυροδοτήσουν κατέχουν εξαιρετικά υψηλό μερίδιο ευθύνης.
Σύμφωνα με τους ειδικούς από τον κορυφαίο στον κόσμο οργανισμό στην έρευνα του καρκίνου Cancer Research UK που διεξήγαγε τη μελέτη, το 40% των περιστατικών που εκδήλωσαν τη νόσο θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν γίνονταν κάποιες μικρές ή μεγάλεςαλλαγές στις καθημερινές συνήθειες.
«Είναι συνήθειες που ο καθένας έχει τη δύναμη να αλλάξει. Απλώς πρέπει να το συνειδητοποιήσει και να κάνει την προσπάθειά του», εξηγεί ο καθηγητής Επιδημιολογίας Μάξουελ Πάρκιν από το Πανεπιστήμιο Queen Mary του Λονδίνου.
Συνολικά στη μελέτη φάνηκε ότι το 45% όλων των τύπων καρκίνου που εκδηλώνεται στους άντρες και το 40% στις γυναίκες θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί. «Δεν περιμέναμε ποτέ να ανακαλύψουμε πόσο σημαντική μπορεί να είναι η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών στην αποτροπή της εκδήλωσης καρκίνου στους άντρες. Ούτε βέβαια ότι στις γυναίκες τα παραπανίσια κιλά θα έχουν μεγαλύτερο αντίκτυπο από ό,τι το αλκοόλ», λέει ο ίδιος.
Οι παράγοντες
Όπως εξηγούν οι ειδικοί, στις περισσότερες περιπτώσεις που κάποιος προσβάλλεται από καρκίνο έχουν επιδράσει στο γενετικό του υλικό διάφοροι εξωγενείς παράγοντες καιπολύ σπάνια οφείλεται αποκλειστικά στην κληρονομικότητα ή και στην πρόοδο της ηλικίας. Για παράδειγμα, ο καρκίνος του τραχήλου συνδέεται αιτιολογικά με τον ιό των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV), αλλά στις καπνίστριες εμφανίζεται συχνότερα.
Στη μελέτη έγινε σαφές ότι οι έξι πιο σημαντικοί παράγοντες κινδύνου απαντούν στο 34%όλων των περιστατικών. Αυτοί είναι το κάπνισμα, η διατροφή όταν είναι φτωχή σε φρούτα και λαχανικά, η έκθεση στον ήλιο, η συχνή κατανάλωση αλκοόλ, το υπερβολικό βάρος, αλλά και το επάγγελμα.
Εντούτοις οι επιστήμονες σπεύδουν να διευκρινίσουν ότι διαφορετικά αίτια κινδύνου που σχετίζονται με τον τρόπο ζωής δεν αποτελούν αθροιστικό παράγοντα για την πρόκληση καρκίνου. Δηλαδή κάποιος που καπνίζει, πίνει αλκοόλ και δεν τρώει λαχανικά δεν έχει 132% πιθανότητα να αναπτύξει καρκίνο του οισοφάγου (εικονογράφηση). Απλώς, το καθένα ως ξεχωριστό αίτιο έχει αυτή τη «δύναμη».
Εντύπωση προκάλεσε στους ειδικούς το ότι ένας στους 25 καρκίνους είχε άμεση σχέση με το επάγγελμα και ένας στους 33 συνδεόταν με μεταδιδόμενη λοίμωξη.
«Ακόμη και αν κάποιος ακολουθεί κατά γράμμα σωστή διατροφή, δεν είναι σίγουρο ότι δεν θα αναπτύξει ποτέ καρκίνο. Αυτή η μελέτη όμως ξεκαθαρίζει ότι οι λεγόμενες υγιεινές συνήθειες μειώνουν σημαντικά τις πιθανότητες», εξηγεί η δρ Αρπαλ Κούμαρ από τοCancer Research UK.
Άλλοι σημαντικοί παράγοντες κινδύνου που εντόπισαν οι ειδικοί είναι η εργασία με αποδεδειγμένα επικίνδυνα υλικά, όπως είναι ο αμίαντος, η έλλειψη άσκησης, η αθροιστική μη ιονίζουσα ακτινοβολία από ακτινογραφίες ή άλλες πηγές, η θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης και ο μη θηλασμός.

Ο πράσινος δεκάλογος του καλού οικολόγου .

Ο πράσινος δεκάλογος του καλού οικολόγου
Οι καθημερινές καταναλωτικές επιλογές μας, εκτός από τη τσέπη μας, επηρεάζουν άμεσα και το περιβάλλον στο οποίο ζούμε. Όταν όμως έρθει η στιγμή να θυσιάσετε μερικές από τις ευκολίες σας για να βοηθήσετε το περιβάλλον και να το προστατέψετε, τι θα επιλέξετε; Συμβουλευτείτε την παρακάτω λίστα και θα διαπιστώσετε πως η οικολογική συνείδηση δεν κοστίζει τίποτα και εκτός από τη βοήθεια που προσφέρει στο περιβάλλον, βοηθά κι εμάς να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι.

1. Όταν χτίζαμε το σπίτι μας, ίσως να μην ενδιαφερθήκαμε για τη μόνωσή του. Ποτέ όμως δεν είναι αργά. Μονώνοντας για παράδειγμα 50τμ. οροφής εξοικονομούμε 350 lt πετρέλαιο το χρόνο.
2. Συντηρούμε τον καυστήρα-λέβητα οπωσδήποτε μία φορά το χρόνο. Έτσι εξασφαλίζουμε απόδοση του συστήματος πάνω από 80% (90% εάν είναι καινούργιο).
3. Δεν οδηγούμε νευρικά. Απότομες επιβραδύνσεις και επιταχύνσεις του αυτοκινήτου σημαίνουν αύξηση της κατανάλωσης βενζίνης, ειδικότερα μέσα στην πόλη.
4. Ελέγχουμε οπωσδήποτε τις ετικέτες των τροφίμων. Τα ύποπτα «Ε» πάντα παραμονεύουν. Μην ξεχνάμε ότι τα βιολογικά προϊόντα δεν περιέχουν πρόσθετα και χημικά συντηρητικά.
5. Αντικαθιστούμε τις απλές λάμπες με λάμπες φθορισμού, οι οποίες καταναλώνουν 4 έως 5 φορές λιγότερη ενέργεια και διαρκούν 8-15 φορές περισσότερο. Έτσι και ενέργεια εξοικονομούμε και την κατανάλωση του ρεύματος μειώνουμε. Όσο για το περιβάλλον, κάθε κιλοβατώρα που εξοικονομείται στη χώρα μας, ισοδυναμεί με ένα κιλό λιγότερο διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα.
6. Περιορίζουμε την κατανάλωση της πλαστικής σακούλας. Προτιμούμε πάνινες τσάντες ή διχτάκια για τα καθημερινά ψώνια. Τώρα, σχεδόν όλα τα supermarket μας δίνουν αυτή τη δυνατότητα. Και μην ξεχνάμε: Κάθε χρόνο χρησιμοποιούμε 500 δισεκατομμύρια έως ένα τρισεκατομμύριo πλαστικές σακούλες, παγκοσμίως.
7. Αποφεύγουμε το συχνό άνοιγμα του φούρνου κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Γιατί; Άνοιγμα της πόρτας του φούρνου σημαίνει σημαντική απώλεια ενέργειας.
8. Για να μην μυρίζει άσχημα το σπίτι μας όταν μαγειρεύουμε κουνουπίδι, αντί να ανοίγουμε για πολλές ώρες τον απορροφητήρα, τοποθετούμε πάνω στο καπάκι της κατσαρόλας ένα κομμάτι βαμβάκι με λίγο ξύδι. Εναλλακτικά, βράζουμε ένα κομμάτι φλούδας από λεμόνι μαζί με το κουνουπίδι. Θα εξαφανίσει κάθε μυρωδιά.
9. Χρησιμοποιούμε λεβάντα για το σκόρο, αντί για τα πάσης φύσεως εντομοκτόνα. Είναι ένας φυσικός τρόπος, με σίγουρα αποτελέσματα.
10. Συγκεντρώνουμε στο σπίτι ή στο γραφείο τα χαρτιά, όπως περιοδικά και εφημερίδες και με την πρώτη ευκαιρία τα ανακυκλώνουμε

Γιατί μερικοί πλανήτες έχουν δακτύλιο ?

Βλέποντας το αγαπημένο μας ντοκιμαντέρ, ξαφνικά εμφανίζεται μπροστά μας ο πλανήτης Κρόνος. 

Παρατηρώντας τον βλέπουμε κάτι ασυνήθιστο: έχει ένα πράγμα σαν δαχτυλίδι - δακτύλιο που τον περιβάλλει. Δεν είναι λιγάκι περίεργο; Τι στο καλό είναι αυτός ο δακτύλιος γύρω από τον πλανήτη και γιατί τον έχει; 

αντικείμενα στο διάστημαΗ απάντηση είναι σχετικά απλή. 

Αρχικά να αναφέρουμε πως κάποιοι πλανήτες, έχουν αρκετά μεγάλύτερη δύναμη βαρυτικής έλξης (έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα) σε σχέση με τη Γη. 

Επίσης, εκεί έξω στο διάστημα, υπάρχουν διάφορα αντικείμενα που ταξιδεύουν προς το άγνωστο με συγκεκριμένη ταχύτητα. 

Αυτά τα αντικείμενα μπορεί να προήλθαν από ”εκρήξεις” πλανητών και γενικά από τέτοια φαινόμενα και είναι (για να το πούμε έτσι απλά)... ό,τι απέμεινε. 

Έτσι, λόγω της ισχυρής βαρυτικής έλξης - βαρύτητας κάποιων πλανητών, αυτά τα αντικείμενα, περνώντας μπροστά από έναν τέτοιο πλανήτη, έλκονται από αυτούς και πολύ απλά... γίνονται ”δορυφόροι” τους! 

βαρύτητα πλανητών


Δηλαδή ”αρπάζονται” από την βαρυτική έλξη του πλανήτη και πλέον μπαίνουν σε ”αιώνια” τροχιά γύρω από τον συγκεκριμένο πλανήτη, με συγκεκριμένη όμως πορεία. 

Έτσι, με τα χρόνια, όλο και περισσότερα τέτοια αντικείμενα ”μπαίνουν στο παιχνίδι”, με αποτέλεσμα να το βλέπουμε σαν ένα δακτύλιο γύρω από τον πλανήτη! 

δακτύλιος γύρω από πλανήτηΑυτοί οι πλανήτες που περιβάλλονται απο δακτύλιο είναι ο ΔίαςΚρόνος,Ποσειδώνας και Ουρανός

Η διαφορά σε σχέση με τη Γη, είναι η βαρυτική έλξη. 

Σκεφτείτε το έτσι απλά: 

σε αυτούς τους πλανήτες η βαρυτική έλξη είναι τόσο δυνατή, που έλκουν αντικείμενα από πολύ μεγαλύτερη απόσταση σε σχέση με τη Γη! 

Έτσι μαζεύουν πολύ ”σαβούρα” και βλέπουμε από μακριά αυτούς τους όμορφους δακτυλίους.
http://coolweb.gr/giati-planites-exoun-daktilio/
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory