Φτερούγες Κοτόπουλου, Γλυκοπατάτες, Σπαράγγια
Ανακάτευσε
8 φτερούγες κοτόπουλου
1/2 φλ. Σόγια σος
2 κ.σ. μέλι
Χυμό από 1 λάιμ
2 τριμμένες σκελίδες σκόρδο
Κόψε
δύο γλυκοπατάτες στη μέση κι ανακάτευσέ τις με ελαιόλαδο. Ψήσε κοτόπουλο και πατάτες σε ένα ταψί στους 230 βαθμούς για 20 λεπτά. Γύρνα το κοτόπουλο, περίχυσέ το με λίγο ακόμα από το μείγμα της σόγιας σος και συνέχισε το ψήσιμο μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες - 15 λεπτά ακόμη.
Πρόσθεσε
350 γραμμ. καθαρισμένα σπαράγγια στο ταψί. Συνέχισε το ψήσιμο μέχρι το κοτόπουλο να γίνει και τα σπαράγγια να έχουν αρχίσει να μαλακώνουν, 5-10 λεπτά ακόμη.
Αρνίσια Παϊδάκια, Κολοκυθάκια, Αρακάς
Ζέστανε
το ταψί στο γκριλ, περίπου 10 εκ. από την αντίσταση.
Ανακάτευσε
Παϊδάκια
Κολοκυθάκια κομμένα σε φέτες
1 κονσέρβα ρεβίθια, πλυμένα και στραγγισμένα
Ελαιόλαδο, αλατοπίπερο, κύμινο
Ψήσε
για 5 λεπτά και μετά γύρνα τα παϊδάκια και τα κολοκυθάκια κι ανακάτευσε τα ρεβίθια. Ψήσε τα μέχρι τα κολοκυθάκια να καψαλιστούν λίγο και το αρνί να έχει ροδίσει, 5 λεπτά ακόμη.
Παϊδάκια Κοτόπουλο, Μπρόκολο, Πατάτες Λεμονάτες
Ζέστανε
το φούρνο στους 220 βαθμούς. Πλύνε και στέγνωσε μερικές μικρές πατάτες και κάνε τους μπόλικες τρύπες. Τύλιξέ τις σε αλουμινόχαρτο και ψήσε τις στο ταψί για 40 λεπτά.
Περίχυσε
τα παϊδάκια και το μπρόκολο με ελαιόλαδο και αλατοπιπέρωσε. Βάλε τα στο ταψί μαζί με ένα λεμόνι κομμένο στα δύο. Ψήσε τα μέχρι να γίνει το κοτόπουλο και το μπρόκολο ροδίσει, περίπου 20 λεπτά ακόμη.
Στύψε
τα λεμόνια πάνω από το κοτόπουλο και σέρβιρε.
Ψάρι με Μυρωδικά, πατάτες και Γεμιστές Ντομάτες
Κόψε
τις πατάτες σαν να τις έκανες τηγανητές κι ανακάτευσέ τις με ελαιόλαδο και αλατοπίπερο. Βάλε τις σε ένα ταψί και ψήσε τις στους 200 βαθμούς, χωρίς να τις γυρίσεις, για 20 λεπτά.
Κάλυψε
τα φιλέτα του ψαριού με ελαιόλαδο και αλατοπιπέρωσε. Βάλε και ό,τι φρέσκο μυρωδικό έχεις πρόχειρο. Κόψε το πάνω μέρος από ντομάτες, βγάλε το εσωτερικό με ένα κουτάλι κι ανακάτευσέ το με ψίχουλα, τριμμένο σκόρδο κι ελαιόλαδο. Βάλε το μείγμα πίσω στις ντομάτες.
Γύρνα
τις πατάτες. Βάλε το ψάρι και τις ντομάτες σε ένα «τηγανάκι» που θα φτιάξεις με αλουμινόχαρτο και βάλε το στο ταψί. Ψήσε τα μέχρι να ροδίσουν οι πατάτες, το ψάρι να έχει ψηθεί και οι ντομάτες να καψαλιστούν, 20-25 λεπτά ακόμη.
Γαρίδες με Κάρι, Κουνουπίδι, Φασολάκια
Ανακάτευσε
καθαρισμένες γαρίδες, καθαρισμένα φασολάκια, ελαιόλαδο και αλατοπίπερο.
Αλατοπιπέρωσε
το κουνουπίδι με ελαιόλαδο, αλατοπίπερο και κάρι. Ψήσε τα σε ένα ταψί στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά.
Πρόσθεσε
τις γαρίδες και τα φασολάκια στο ταψί με το κουνουπίδι. Συνέχισε το ψήσιμο μέχρι οι γαρίδες να γίνουν ροζ και το κουνουπίδι να ροδίσει, 5-10 λεπτά ακόμη. Σέρβιρε με ψιλοκομμένα αμύγδαλα, αν θέλεις.