Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Κυριακή, 25 Δεκεμβρίου 2011

Τα ψηλότερα δέντρα στην γή .Περίεργες χριστουγενιάτικες φωτογραφίες .

Redneck Χριστούγεννα φοβερό 2
Redneck Χριστούγεννα φοβερό 2
Redneck Χριστούγεννα φοβερό 2
Redneck Χριστούγεννα φοβερό 2
Redneck Χριστούγεννα φοβερό 2
Redneck Χριστούγεννα φοβερό 2
Redneck Χριστούγεννα φοβερό 2
Redneck Χριστούγεννα φοβερό 2
Redneck Χριστούγεννα φοβερό 2

Αναβoλή στις αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗΓια την επόμενη εβδομάδα ανέβαλε η κυβέρνηση τις τελικές διαβουλεύσεις της για τα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ, σύμφωνα με κυβερνητικό στέλεχος.
 
«(Το θέμα) θα συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα», είπε κυβερνητικό στέλεχος σε δημοσιογράφους, μετά από τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters. Ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Παπακωνσταντίνου είχε δηλώσει στις 15 Δεκεμβρίου ότι τα νέα τιμολόγια θα ανακοινώνονταν εντός δεκαημέρου.
Σημειώνεται, εξάλλου, ότι η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, εισηγείται αυξήσεις 12,7% κατά μέσο όρο στα τιμολόγια της ΔΕΗ και αναπροσαρμογή τους κάθε εξάμηνο, με βάση την εξέλιξη του κόστους.
ΓΣΕΒΕΕ: Αντίθετα αποτελέσματα θα φέρουν οι αυξήσεις
"Λαμβάνοντας υπόψη την τραγική οικονομική κατάσταση, στην οποία έχουν περιέλθει τα νοικοκυριά, αλλά και οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, η όποια προσδοκία για αύξηση εσόδων από τα τιμολόγια της ΔΕΗ μόνο ως απώλεια επαφής με την πραγματικότητα μπορεί να θεωρηθεί" σημειώνει η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος σχετικά με την πρόθεση για αυξήσεις στα τιμολόγια παροχής ηλεκτρικής ενέργειας.
Η ΓΣΕΒΕΕ σημειώνει ότι το ενεργειακό κόστος, ιδιαίτερα αυτό που αφορά στις επιχειρήσεις, είναι από τα υψηλότερα στην Ευρώπη και συμπληρώνει: "είναι προφανές, ότι η όποια, έστω και ελάχιστη, αύξηση θα μειώσει την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, ιδιαίτερα τρων μεταποιητικών, και θα δημιουργήσει προσκόμματα στην προσπάθεια των επιχειρήσεων για μείωση του κόστους και της τιμής των προϊόντων".
Με βάση και την έρευνα που δημοσίευσε το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ (ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ) τον Αύγουστο του 2011, περίπου 1 στους 3 επιχειρήσεις παρουσιάζει καθυστερημένες οφειλές σε λογαριασμούς των ΔΕΚΟ, άρα εκτιμάται ότι το μόνο που θα επιτύχει μία τέτοια κίνηση είναι να αυξήσει το ποσοστό των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών που αδυνατούν να πληρώσουν, συρρικνώνοντας τελικά και τα έσοδα της ΔΕΗ.

Παράξενοι άνθρωποι .

Ίντερνετ δεν έχει χώρο για το Sane φοβερό 2
Ίντερνετ δεν έχει χώρο για το Sane φοβερό 2
Ίντερνετ δεν έχει χώρο για το Sane φοβερό 2
Ίντερνετ δεν έχει χώρο για το Sane φοβερό 2
Ίντερνετ δεν έχει χώρο για το Sane φοβερό 2
Ίντερνετ δεν έχει χώρο για το Sane φοβερό 2
Ίντερνετ δεν έχει χώρο για το Sane φοβερό 2
Ίντερνετ δεν έχει χώρο για το Sane φοβερό 2
Ίντερνετ δεν έχει χώρο για το Sane φοβερό 2

Γέννησε κάτω από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο!


Γέννησε κάτω από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο!
Την ώρα που μια έγκυος γυναίκα στην Τασμανία ετοιμαζόταν να μοιράσει τα δώρα σε συγγενείς και φίλους κάτω από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, την...έπιασαν οι πόνοι και μετά από λίγα λεπτά έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι, δίπλα στο στολισμένο δέντρο με την βοήθεια ενός τραυματιοφορέα ο οποίος ντύθηκε...τάρανδρος!
Η γέννηση της μικρής στο Χόμπαρτ της Τασμανίας ήταν ένας υπέροχος τρόπος για να γιορταστούν τα Χριστούγεννα, είπε ο Μπρους Κόνορ, της υπηρεσίας συντονισμού των ασθενοφόρων του νησιού.
«Η γυναίκα βρισκόταν σε τέτοια φάση του τοκετού που αντί να την οδηγήσουν στο ασθενοφόρο για να την μεταφέρουν στην κλινική χρειάστηκε να γεννήσει στο σπίτι» είπε.
"Η γέννηση στις 12:06 ανήμερα τα Χριστούγεννα είναι ένα ιδιαίτερο συμβάν, ιδίως αφού συνέβη κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο, στο σπίτι. Νομίζω ότι ο τραυματιοφορέας φορούσε στο κεφάλι του ένα ζευγάρι κέρατα τάρανδου εκείνη τη στιγμή", πρόσθεσε ο Κόνορ.

Η τέχνη του αναμένου σπίρτου .

Art of Burning τεχνών Αγώνες
Art of Burning τεχνών Αγώνες
Art of Burning τεχνών Αγώνες
Art of Burning τεχνών Αγώνες
Art of Burning τεχνών Αγώνες
Art of Burning τεχνών Αγώνες
Art of Burning τεχνών Αγώνες
Art of Burning τεχνών Αγώνες

Αλλάζει Χρώμα Στο Σπίτι Του Κάθε Χριστούγεννα!


Μια ακόμη πρωτότυπη ιδέα για να στολίσετε το σπίτι σας ενόψει των Χριστουγέννων σας προτείνει ο ζωγράφος David Jeffery.
 
Σκέφτηκε λοιπόν κάτι όμορφο, πρωτότυπο και καθόλου διακριτικό, προκειμένου να δει το σπίτι ο Άϊ Βασίλης και να φέρει το δώρα στην οικογένειά του!
Πριν κρεμάσει σε τοίχους και ταβάνια τα φωτάκια, παίρνει την μπογιά διαφορετικό χρώμα κάθε χρονιά και μεταμορφώνει κυριολεκτικά το σπίτι του!
Πρόκειται για μια παράδοση που ξεκίνησε από την ημέρα που γεννήθηκε η κόρη του Λούσι.
Άντε και του χρόνου πράσινο με κόκκινες βούλες… λέμε μια ιδέα, λέτε να την πάρουν στα σοβαρά;

Χριστουγεννιάτικα κάλαντα .

Τα ομορφότερα χριστουγεννιάτικα έθιμα .

Χριστούγεννα

Τα Χριστούγεννα γιορτάζονται με δεκάδες έθιμα και παραδόσεις σε ολόκληρη τη χώρα. Συγκεντρώσαμε μερικά από αυτά και σας τα παρουσιάζουμε.
 • Κεντρική Ελλάδα: Το τάισμα της βρύσης
Στην Κεντρική Ελλάδα τα μεσάνυχτα της παραμονής των Χριστουγέννων γίνεται το “τάισμα” της βρύσης. Περίπου τα χαράματα οι κοπέλες πηγαίνουν στην πιο κοντινή βρύση και παίρνουν το αμίλητο νερό, αφού αφήσουν προηγουμένως εκεί βούτυρο, τυρί, ή ψημένο σιτάρι ή κλαδί ελιάς.
 • Γρεβενά: Τα δαιμονικά
Στα Γρεβενά ανάβουν ένα μεγάλο κούτσουρο σε μια γωνιά από την παραμονή των Χριστουγέννων και η φωτιά καίει συνέχεια μέχρι τα Φώτα για να προστατεύει την οικογένεια από τα δαιμονικά
 • Μάνη: Οι τηγανίδες
Στα χωριά έξω από τη Μάνη, πλάθουν και ψήνουν τις τηγανίδες, τα μανιάτικα λαλάγγια. Στο σοφρά ή σε κάποιο τραπέζι, η μητέρα και τα κορίτσια πλάθουν το έτοιμο ζυμάρι σε χοντρό μακαρόνι και το διπλώνουν στα τέσσερα.
 • Κρήτη: Η ζύμη
Σε χωριά της επαρχίας Αμαρίου, τη νύχτα της παραμονής των Χριστουγέννων βάζουν λίγη κοινή ζύμη σ’ ένα πιάτο και κάποια στιγμή, ενώ βεγγερίζουν (ξενυχτούσαν συζητώντας) περιμένοντας, η ζύμη ανέβαινε και γινόταν προζύμι. Τότε, κατά την πίστη των ανθρώπων, ήταν η ώρα που γεννάται ο Χριστός.
 • Ηπειρος: Το «αναμμένο πουρνάρι»
Στην Ήπειρο έχουν μια ωραία συνήθεια. Όταν γεννήθηκε ο Χριστός και πήγαν, λέει, οι βοσκοί να προσκυνήσουν, ήτανε νύχτα σκοτεινή. Βρήκαν κάπου ένα ξερό πουρνάρι κι έκοψαν τα κλαδιά του. Πήρε ο καθένας από ένα κλαδί στο χέρι, του έβαλε φωτιά και γέμισε το σκοτεινό βουνό χαρούμενες φωτιές και τριξίματα και κρότους. Από τότε, στα χωριά της Άρτας και των Ιωαννίνων, όποιος πάει στο σπίτι του γείτονα για να πει χρόνια πολλά, κρατάει ένα δεντρικό που καίει τρίζοντας.
 • Μακεδονία: Το Χριστόξυλο
Στα χωριά της Μακεδονίας, ο νοικοκύρης ψάχνει στα χωράφια τις παραμονές των γιορτών και διαλέγει το πιο όμορφο, γερό και χοντρό ξύλο από πεύκο ή ελιά και το πάει σπίτι του με σκοπό να καίει συνέχεια στο τζάκι από τα Χριστούγεννα μέχρι και τα Φώτα. Ο λαός πιστεύει ότι καθώς καίγεται το Χριστόξυλο, ζεσταίνεται ο Χριστός στην κρύα σπηλιά της Βηθλεέμ.
 • «Πάντρεμα της φωτιάς»
Την παραμονή των Χριστουγέννων σε πολλά μέρη της Ελλάδας “παντρεύουν”, τη φωτιά. Παίρνουν δηλαδή ένα ξύλο με θηλυκό όνομα, π.χ. κερασιά και ένα με αρσενικό όνομα, συνήθως από αγκαθωτά δέντρα. Τα αγκαθωτά δέντρα, κατά τη λαϊκή αντίληψη, απομακρύνουν τα δαιμονικά όντα, όπως τους καλλικάντζαρους.
 • Θεσσαλία: «Η γουρουνοχαρά»
Ένα από τα σημαντικότερα χριστουγεννιάτικα έθιμα της Θεσσαλίας είναι το σφάξιμο του γουρουνιού. Η προετοιμασία για το σφάξιμο του γουρουνιού γίνεται με εξαιρετική φροντίδα, ενώ ακολουθεί γλέντι μέχρι τα ξημερώματα, για να επαναληφθεί η ίδια διαδικασία την επόμενη και τη μεθεπόμενη μέρα. Τρεις-τέσσερις συγγενικές οικογένειες καθόριζαν με τη σειρά ποια ημέρα θα έσφαζε το γουρούνι της.
 • Δράμα: «Οι Μωμόγεροι»
Στα χωριά Πλατανιά και Σιταγροί του Νομού Δράμας συναντάμε το έθιμο των Μωμόγερων, το οποίο προέρχεται από του Πόντιους πρόσφυγες. Η ονομασία του εθίμου έχει τις ρίζες της στις λέξεις μίμος ή μώμος και γέρος και συνδέεται με τις μιμητικές κινήσεις των πρωταγωνιστών. Αυτοί, φορώντας τομάρια άγριων ζώων ή ντυμένοι με στολές ανθρώπων οπλισμένων με σπαθιά, έχουν τη μορφή γεροντικών προσώπων. Οι Μωμόγεροι, εμφανίζονται καθ’ όλη τη διάρκεια του δωδεκαημέρου των εορτών, και προσδοκώντας τύχη για τη νέα χρονιά, γυρίζουν σε παρέες στους δρόμους των χωριών και τραγουδούν ευχετικούς στίχους. Όταν δύο παρέες συναντηθούν, κάνουν ψευτοπόλεμο μεταξύ τους, ώσπου η μία ομάδα να νικήσει και η άλλη να δηλώσει υποταγή.
Παραλλαγές του ίδιου εθίμου, συναντώνται σε χωριά της Κοζάνης και της Καστοριάς, με την ονομασία Ραγκουτσάρια.
 • Επτάνησα: «Οι κολόνιες»
Το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς, οι κάτοικοι γεμάτοι χαρά για τον ερχομό του νέου χρόνου, κατεβαίνουν στους δρόμους κρατώντας μπουκάλια με κολόνιες και ραίνουν ο ένας τον άλλον τραγουδώντας: “Ήρθαμε με ρόδα και με ανθούς να σας ειπούμε χρόνους πολλούς”. Η τελευταία ευχή του χρόνου που ανταλλάσσουν είναι: “Καλή Αποκοπή”, δηλαδή με το καλό να αποχωριστούμε τον παλιό χρόνο.
Πηγή newsbomb.gr

Το γιορτινό τραπέζι στο μοκροσκόπιο .

Το γιορτινό τραπέζι στο μικροσκόπιο

Πατροπαράδοτα γλυκά αλλά και μοντέρνα δυτικόφερτα πιάτα θα γεμίσουν τα τραπέζια μας τις γιορτινές μέρες που έρχονται. Για να μην ανέβει απότομα ο δείκτης της ζυγαριάς και να μην αυξηθεί πολύ η χοληστερίνη, καλό είναι να γνωρίζουμε τι πρόκειται να φάμε.
Ας κάνουμε λοιπόν την «ακτινογραφία» των χριστουγεννιάτικων και πρωτοχρονιάτικων γλυκών και φαγητών, επισημαίνοντας τα συν και τα πλην του καθενός.
 • Κουραμπιέδες – μελομακάρονα
Βασικό συστατικό για έναν γευστικό κουραμπιέ είναι σίγουρα το καλής ποιότητας βούτυρο. «Το βούτυρο είναι μια ιδιαιτέρως πλούσια πηγή κορεσμένων λιπαρών, τα οποία τοποθετούν το λιθαράκι τους για την αύξηση των επιπέδων της χοληστερόλης», λέει ο κλινικός διαιτολόγος Κωνσταντίνος Ξένος, αντιπρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Διατροφής.
«Ενας μόλις κουραμπιές βάρους 30 γρ. περιέχει περίπου 2 γραμμάρια κορεσμένου λίπους και σημειώστε πως σε μια ισορροπημένη διατροφή θερμιδικής απόδοσης 2.000 Kcal το συνολικό κορεσμένο λίπος δεν πρέπει να ξεπερνά τα 15 γραμμάρια!».
Η θερμιδική απόδοση του κουραμπιέ είναι σημαντικά υψηλότερη από τα τρία άλλα γλυκίσματα των εορτών (μελομακάρονα, δίπλες, βασιλόπιτα). Από την άλλη, τα μελομακάρονα περιέχουν ελαιόλαδο και όχι βούτυρο, το οποίο προσδίδει στο γλύκισμα αυτό ιδιαίτερη θρεπτική αξία, με αποτέλεσμα να «ανακηρύσσεται» το πιο υγιεινό χριστουγεννιάτικο γλυκό.
«Το ελαιόλαδο, βασικός εκπρόσωπος των μονοακόρεστων λιπαρών στη χώρα μας, βοηθά στην αύξηση των επιπέδων της HDL “καλής” χοληστερόλης, ενώ η περιεκτικότητά του σε πολυφαινόλες το αναδεικνύει σε τροφή – αρωγό του καρδιαγγειακού μας συστήματος και όχι μόνον», υπογραμμίζει ο κ. Ξένος. «Μέρος της γλυκύτητας του μελομακάρονου προέρχεται άλλωστε από το ευεργετικό μέλι και όχι εξ ολοκλήρου από ζάχαρη, όπως συμβαίνει με τους κουραμπιέδες και τη βασιλόπιτα».
Οσον αφορά την ενίσχυση των γλυκισμάτων με ξηρούς καρπούς, επέρχεται μια ισορροπία, αφού τα μελομακάρονα και οι δίπλες πασπαλίζονται με τα πλούσια σε ω-3 λιπαρά οξέα καρύδια, ενώ η βασιλόπιτα και πολύ περισσότερο οι κουραμπιέδες περιέχουν αμύγδαλα, μια καλή πηγή μονοακόρεστων λιπαρών οξέων.
Ο κ. Ξένος, όμως, προειδοποιεί: «Η βασιλόπιτα και ιδιαίτερα οι δίπλες κρύβουν περισσότερη διαιτητική χοληστερόλη από ό,τι τα άλλα δύο γλυκίσματα, αφού για την παρασκευή τους είναι απαραίτητη μια σημαντική ποσότητα αυγών».
Αν και τα στατιστικά στοιχεία, λοιπόν, δίνουν στα μελομακάρονα ένα ελαφρύ προβάδισμα, ο νόμος της ισορροπημένης διατροφής προστάζει πως δεν υπάρχουν καλές και κακές τροφές. «Εντάξτε με μέτρο και σύνεση τα αγαπημένα σας γλυκίσματα στην εορταστική περίοδο και χαρείτε με τους δικούς σας ανθρώπους αυτές τις τόσο ιδιαίτερες ημέρες χωρίς υπερβολές», συνιστά ο κ. Ξένος.
«Οσο υπερβολή είναι να τρώτε δέκα μελομακάρονα τη φορά, άλλο τόσο υπερβολή είναι να αρνείστε ένα γλυκό κέρασμα με τη δικαιολογία ότι χριστουγεννιάτικα κάνετε δίαιτα…».
 • Η γαλοπούλα
Η γεμιστή γαλοπούλα μπήκε ως έδεσμα στην ελληνική παράδοση των Χριστουγέννων τα τελευταία χρόνια. Παλαιότερα, τα Χριστούγεννα στη χώρα μας συνηθίζονταν τα χοιροσφάγια, ένα κατά πάσα πιθανότητα προχριστιανικό έθιμο. Κάθε οικογένεια εξέτρεφε έναν χοίρο, τον οποίο και έσφαζαν λίγο πριν από τις γιορτές, μαζί με γείτονες και φίλους. Στις περιοχές όπου δεν εξέτρεφαν χοίρους, η παράδοση επέβαλλε την κοτόσουπα για τα ξημερώματα των Χριστουγέννων.
«Η μαζική και καλά οργανωμένη εκτροφή της γαλοπούλας οδήγησε σιγά σιγά στην αντικατάσταση του χοίρου από τη γαλοπούλα», λέει ο κ. Ξένος. «Η γαλοπούλα ως κρέας περιέχει μικρά ποσά κορεσμένων λιπαρών και χοληστερόλης και αποτελεί καλή πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β και του ιχνοστοιχείου σελήνιο».
 • Τα κάστανα
Τα κάστανα πλουτίζουν τις χριστουγεννιάτικες συνταγές, αλλά τρώγονται κατά κόρον και ως γλυκό αυτές τις ημέρες. «Τα κάστανα που χρησιμοποιούνται σε γευστικά χριστουγεννιάτικα ριζότο, περιέχουν αρκετές διαλυτές φυτικές ίνες, ελάχιστες πρωτεΐνες και ίχνη λίπους», σχολιάζει ο κ. Ξένος.
«Η υψηλή τους υγρασία, η μηδαμινή περιεκτικότητα σε λίπος και η σημαντική ποσότητα βιταμίνης C που περιέχουν, τα κάνει να διαφέρουν πολύ από τους υπόλοιπους ξηρούς καρπούς. Αποτελούν ακόμα εξαιρετική πηγή βιταμίνης Β6 και μαγγανίου, ενώ η περιεκτικότητά τους σε φυλλικό οξύ, βιταμίνη Β1 και κάλιο είναι σημαντική».
Τα κάστανα αποτελούν επίσης ένα πολύ καλό σνακ με υψηλή ικανότητα κορεσμού και τις κρύες ημέρες του χειμώνα μπορεί να χρησιμεύσουν ως θαυμάσιο και θρεπτικότατο ενδιάμεσο γεύαμα. Τρία ψημένα κάστανα αποδίδουν στον οργανισμό μας μόλις 70 θερμίδες, αλλά ένα κάστανο γλασέ 80 θερμίδες.
 • Το αγριογούρουνο
Μια άλλη χριστουγεννιάτικη γαστρονομική πρόταση είναι το αγριογούρουνο. «Το αγριογούρουνο έχει λιγότερο κορεσμένο λίπος και ελαφρώς λιγότερη χοληστερόλη από ό,τι η ανάλογη ποσότητα κλασικού χοιρινού κρέατος», επισημαίνει ο κ. Ξένος.
«Η ζωή στο βουνό προϋποθέτει γερούς μύες και τρέξιμο, ιδιαίτερα όταν σε κυνηγάνε! Η μουστάρδα που συχνά συνοδεύει τα πιάτα με κυνήγι, προέρχεται από το σινάπι και αποτελεί πιο ολιγοθερμιδική εναλλακτική λύση από την κλασική μαγιονέζα. Πρόσφατη ανάλυση υποδεικνύει πως οι σπόροι σιναπιού είναι καλή πηγή ισοθειοκυανικών αλάτων, που έχουν δυνάμει αντικαρκινικές ιδιότητες. Με μια προσεκτική ανάγνωση στις ετικέτες των τροφίμων, μπορείτε να βρείτε και μουστάρδα χωρίς προσθήκη ζάχαρης, εξίσου γευστική».
 • Τα ποτά
Τα οινοπνευματώδη ποτά έχουν βέβαια την τιμητική τους τις γιορτινές μέρες, με πρώτο πρώτο το κρασί. Κόκκινο ή λευκό λοιπόν; «Η θερμιδική διαφορά μεταξύ λευκού και κόκκινου κρασιού είναι ανύπαρκτη και θα πρέπει κάποιοι να πάψουν να προτείνουν το λευκό κρασί σαν πιο light», τονίζει ο κ. Ξένος. «Ενα ποτήρι κόκκινο κρασί έχει την αντιοξειδωτική ικανότητα 12 ποτηριών λευκού κρασιού», τονίζει.
Προσοχή στα αλκοολούχα ποτά που περιέχουν απλά σάκχαρα, όπως το λικέρ, γιατί προκαλούν πιο γρήγορα μέθη, ιδιαίτερα όταν πίνονται με άδειο στομάχι! «Για το πεπτικό μας σύστημα, καλό είναι να μην αναμειγνύουμε τα ποτά», συμβουλεύει ο κ. Ξένος. «Η ανάμειξη των ποτών μπορεί επίσης να οδηγήσει και ευκολότερα σε μέθη».
Είναι σημαντικό, τέλος, να ξέρουμε ότι όσο πιο γρήγορα πίνουμε αλκοόλ τόσο χειρότερα, αφού ο οργανισμός μας (και συγκεκριμένα το συκώτι μας) έχει αργό ρυθμό αποδόμησης του αλκοόλ. Αυτή η παράμετρος βέβαια εξαρτάται και από τη γονιδιακή μας προδιάθεση (το πόσο γρήγορα, δηλαδή, μπορεί ο οργανισμός του καθένα μας να διασπάσει το αλκοόλ) και ίσως είναι μια εξήγηση γιατί άνθρωποι της ίδιας ηλικίας και ίδιου βάρους και φύλου διαφοροποιούνται ως προς τα συμπτώματα της μέθης, ακόμα και αν πιουν το ίδιο.
«Πάντως, σε γενικές γραμμές μεθά κάποιος δυσκολότερα με γεμάτο το στομάχι ή όταν έχει επαρκώς ενυδατωθεί», σημειώνει ο κ. Ξένος. «Επίσης, για κάποιον με περισσότερα κιλά, απαιτείται μεγαλύτερη ποσότητα αλκοόλ για να φτάσει στη μέθη».
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Τα κάλαντα με διαφορετικό τρόπο .

Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory