Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου 2011

Ρωσίδες και αυτοκίνητα .

Ανθρωποι με 3 πόδια .

παράξενες λίμνες στην γή .


Κυκλοφορεί ανέκδοτο παραμύθι της Πηνελόπης ΔέλταΈνα ανέκδοτο παραμύθι γραμμένο από την Πηνελόπη Δέλτα τον Ιανουάριο του 1922, όπου είναι το μόνο γραπτό της που δημοσιεύθηκε για μία και μοναδική φορά στο παιδικό περιοδικό Παιδική Χαρά, κυκλοφορεί τώρα για πρώτη φορά από τις εκδόσεις Τετράγωνο.
Το παραμύθι ήταν αφιερωμένο στη δεκάχρονη τότε Ειρήνη Μπενάκη (αργότερα Ειρήνη Καλλιγά), κόρη του Αντώνη και ανιψιά της Πηνελόπης Δέλτα. Η Πηνελόπη Δέλτα αγαπούσε πολύ την Ειρηνούλα, όπως την αποκαλούσε, και έγραψε για χάρη της το παραμύθι, θέλοντας να της διδάξει κάποια πολύ σημαντικά πράγματα με τον τρόπο των παραμυθιών, και όχι το συνηθισμένο.
Η ιστορία διαδραματίζεται στο κοτέτσι και στο γύρω χώρο: στο περιβόλι, μέσα κι έξω, και πάνω στα κλαδιά των δέντρων. Ο απολαυστικός νεαρός πετεινός Κικιρής θυμίζει αγοράκι της σημερινής εποχής. Είναι ευγενικός και φροντίζει όσους έχουν ανάγκη, ενώ αποδεικνύεται τολμηρός, έτοιμος για καβγά και ατρόμητος. Συγχρόνως είναι λιχούδης και πάνω απ' όλα περίεργος για κάθε τι καινούργιο. Ένας νέος, εξαιρετικά ενδιαφέρων κόσμος ανοίγεται μπροστά στα μάτια του ήρωα μας στις περιπλανήσεις του, αλλά μπροστά και στα δικά μας μάτια. Στον κόσμο αυτό συμμετέχουν και ο φιγουρατζής κόκορας κυρ-Βαρδαλαμπούμπας, ο φασαριόζος σκύλος Μουντζούρης, αλλά και η «κοντοφάρδουλη με το φακιόλι» κι ο Παναγιώτης ο περιβολάρης.
Η επιμέλεια έγινε από την ιστορικό/ερευνήτρια Μίτση Πικραμένου και η εικονογράφηση από την Γεωργία Στύλου

Ονειρεμένη δουλειά για γυναίκες .

Σπάνιο χριστουγεννιάτικο μήνυμα από τον Μάικλ Τζάκσον


Eνα χριστουγεννιάτικο μήνυμα από το παρελθόν, έρχεται να μας θυμίσει τον Μάικλ Τζάκσον...
Τι και αν έχουν περάσει πάνω από δυο χρόνια από τότε που ο βασιλιάς της ποπ, έχει φύγει από τη ζωή; Τα εκατομμύρια των θαυμαστών του δεν χάνουν ευκαιρία να αναζητούν και να βρίσκουν παλιές του γιορτινές εμφανίσεις και να μας τις θυμίζουν! Όπως αυτή!
                    

Απίστευτες λίμνες λάβας .
Στο σέξ όλα επιτρέπονται ?Ας ξεκινήσουμε με κάποια παράδοξα: Στο Λίβανο, είναι νόμιμο οι άντρες να έχουν σεξουαλικές επαφές με ζώα, αρκεί αυτά να είναι θηλυκά! Στη Βολιβία, ένας άντρας κινδυνεύει με πολυετή φυλάκιση αν διατηρεί σχέση με μια μητέρα και την (ενήλικη, εννοείται) κόρη της ταυτόχρονα, ακόμα κι όταν οι παρτενέρ του δεν έχουν κανένα πρόβλημα!  Στο Κάλι της Κολομβίας, για να κάνει σεξ μια γυναίκα με το σύζυγό της, για πρώτη φορά, απαιτείται η παρουσία και της πεθεράς, ενώ στο Γκουάμ της Ωκεανίας, υπάρχουν άντρες που ταξιδεύουν από χωριό σε χωριό και, έναντι αμοιβής, απαλλάσσουν τις νεαρές κοπέλες από το βάρος της παρθενιάς! Αυτό μας φέρνει αντιμέτωπους με ένα εύλογο ερώτημα: Βάσει ποιων πολιτισμικών, κοινωνικών, θρησκευτικών και άλλων παραγόντων μπορούμε, λοιπόν, να κρίνουμε τι είναι φυσιολογικό ή ηθικό στην ερωτική πράξη;
Βάλαμε τα 5 πιο δημοφιλή ερωτικά ταμπού στο μικροσκόπιο και τα συζητήσαμε με τους ειδικούς. Να τι μας απάντησαν.    
1 «Είσοδος από την "πίσω πόρτα"; Άλλο κι ετούτο πάλι!»Ελάχιστες είναι οι γυναίκες που παραδέχονται πως, όταν γίνεται αργά και μεθοδικά, το πρωκτικό σεξ τις ευχαριστεί. Ακόμα πιο ελάχιστοι -έως ανύπαρκτοι!- είναι οι άντρες που θα τολμήσουν να ζητήσουν ένα... χέρι βοηθείας από τη σύντροφό τους - όχι γιατί είναι gay, αλλά γιατί κάπου εκεί «κρύβεται» το δικό τους σημείο G. Το θέμα, λοιπόν, απαιτεί κοινή διάθεση για εξερευνήσεις, λεπτούς χειρισμούς, διακριτικότητα και υπομονή.  
2 «Σεξ από το πρώτο ραντεβού; Και μετά τι;» Ποιος άντρας θέλει για σύντροφο κάποια που στέλνει «διπλά» μηνύματα; Κανείς! Τότε γιατί, από τη μία, τον γδύνεις με τα μάτια και, από την άλλη, τον βομβαρδίζεις με «όχι» που δεν εννοείς; Η απάντηση βρίσκεται στον άγραφο νόμο περί «χειραγώγησης» του βασικού μας ενστίκτου και, φυσικά, στο σύνηθες κήρυγμα της λατρευτής μας μαμάς: «Θα φανείς πολύ "εύκολη", αν δεν του αντισταθείς.» Με τη διαφορά ότι η έννοια του «καλού κοριτσιού» ορίζεται -ή τουλάχιστον, έτσι θα έπρεπε- με άλλα μέτρα και σταθμά: να είσαι ο εαυτός σου και να είσαι ειλικρινής! Μπορείς, λοιπόν, να θέλεις να «κοιμηθείς» με κάποιον από την πρώτη φορά και σίγουρα είναι δικαίωμά σου ν' ανακαλύψεις, όσο το δυνατόν συντομότερα, αν ταιριάζετε και σεξουαλικά.
3 «Μίλα μου βρώμικα!» Ιδού ακόμα ένα «όχι» για να έχεις σεξουαλική ζωή: στους άντρες αρέσουν οι τολμηρές γυναίκες, που παίρνουν πρωτοβουλίες. Τα «χάνουν» όμως μπροστά σε εκείνες που τους στερούν το ρόλο του κατακτητή. Φυσικά, περιμένουν ν' ακούσουν «πικάντικες» φράσεις την ώρα της κορύφωσης, αν όμως βρίζεις από την αρχή μέχρι το τέλος της ερωτικής πράξης, το αποτέλεσμα θα είναι το αντίθετο.  
4 «Φαντασιώσεις; Όχι, εγώ δεν έχω... Πες πρώτος εσύ!»Σύμφωνα με τους ψυχολόγους, αυτοί που δηλώνουν ότι δεν έχουν φαντασιώσεις, στην ουσία παραδέχονται το φόβο τους να μη γίνουν γνωστές. Σε καμία περίπτωση, πάντως, δεν διακρίνονται σε «ομαλές» και «ανώμαλες»! Η πλειοψηφία των γυναικών φαντασιώνεται ότι ζει ένα «συγκαταβατικό βιασμό», κάνει one night stand μ' έναν άγνωστο, κάνει σεξ σε δημόσιο χώρο, κάνει σεξ με δύο άντρες, ενώ πρώτος στις προτιμήσεις των ανδρών έρχεται ο στοματικός έρωτας και ακολουθούν: να εναλλάσσουν παρτενέρ, να δοκιμάζουν «περίεργες» στάσεις και να βλέπουν άλλους να κάνουν σεξ. Τι θα πραγματοποιήσεις και τι όχι εξαρτάται από την άνεση που έχεις αποκτήσει με το σύντροφο και -πρωτίστως- με τον εαυτό σου. Ο καθένας διαφέρει εσωτερικά και εξωτερικά από κάποιον άλλο, έτσι διαφέρουν και οι σεξουαλικές μας «ανοχές».
5 «Kinky sex; Ούτε που ξέρω τι θα πει!» Μάλλον «ξέχασες» ό,τι διάβασες πριν από λίγο: δεν υπάρχει τίποτα κακό στο να θέλεις να μεταμορφωθείς -για μια ή περισσότερες νύχτες- σε αμαζόνα, σκλάβα του έρωτα ή στριπτιζέζ. Ούτε βέβαια στο να εντάξεις κάποια «πρόστυχα» εσώρουχα στην γκαρνταρόμπα σου, να βάλεις «πονηρά» αξεσουάρ στο κρεβάτι σου ή μερικές «ροζ» ταινίες στην οθόνη της τηλεόρασής σου. Στο μαγευτικό κόσμο του σεξ, όλες οι πιθανότητες -που δεν προσβάλλουν και δεν «πιέζουν» το έτερόν μας ήμισυ- παραμένουν ανοιχτές!

Μας τελείωσε το 2011 .

Χριστούγεννα χωρίς παρατράγουδα .


Τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά είναι η εποχή που οι άνθρωποι μαζεύονται σε κοινωνικές συνεστιάσεις και γύρω από εορταστικά τραπέζια. Στο πλαίσιο των παραδοσιακών εθίμων που επικρατούν, οι καταναλωτές συνηθίζουν να αγοράζουνμεγάλες ποσότητες προϊόντων καθώς και μεγάλης ποικιλίας τροφίμων.
Έτσι, τις γιορτινές μέρες οι καταναλωτές έχουν να διαχειριστούν μεγαλύτερο όγκο τροφίμων σε σύγκριση με τις καθημερινές ημέρες, αυτή η ποσότητα των τροφίμων θα πρέπει να συντηρηθεί, να ψηθεί, να σερβιριστεί και τα υπόλοιπα περισσεύματα από το γιορτινό τραπέζι να συντηρηθούν μέχρι το επόμενο γεύμα.
Ακριβώς αυτές οι συνθήκες αυξάνουν τις πιθανότητες για τροφικές δηλητηριάσεις τις γιορτινές μέρες. Για ένα ασφαλές και υγιεινό χριστουγεννιάτικο τραπέζι, ο καταναλωτής πρέπει να είναι προσεκτικός στην αγορά των τροφίμων του, στη διαχείριση, αποθήκευση, στο ψήσιμο, καθώς και στην διαχείριση των περισσευμάτων μετά το γεύμα.
Αγορά τροφίμων για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι
Οι συμβουλές του ΕΦΕΤ για τις αγορές μας είναι σαφείς «θα πρέπει να αποφεύγονται οι οποιαδήποτε αγορές από πλανόδιους ή από δήθεν παραγωγούς». Γενικά, θα πρέπεινα αποφεύγεται η αγορά μη ελεγχόμενων προϊόντων (άγνωστης προέλευσης) που μπορεί να παραπλανήσουν τον καταναλωτή. Η οποιαδήποτε αγορά θα πρέπει να γίνεται από επίσημα και ελεγχόμενα σημεία της αγοράς, ενώ η αγορά πουλερικών ή κρεάτων θα πρέπει να γίνεται από τα ψυγεία και να αποφεύγουμε αυτά που είναι εκτεθειμένα σε τσιγκέλια στο περιβάλλον (σκόνες, μικρόβια κ.λπ.). Οι νωπές εγχώριες μη συσκευασμένες γαλοπούλες πρέπει να είναι εκσπλαχνισμένες, χωρίς πούπουλα και να φέρουν σήμανση καταλληλότητας (σφραγίδα η καρτελάκι). Οι συσκευασμένες νωπές ή κατεψυγμένες πρέπει να φέρουν την σήμανση καταλληλότητας, την χώρα προέλευσης και την ημερομηνία σφαγής και ανάλωσης. Ζώα που έχουν γεννηθεί και σφαγή στην Ελλάδα φέρουν υποχρεωτικά σφραγίδες καταλληλότητας με αναφορά στον κωδικό του εγκεκριμένου σφαγείου και με χρώμα λαμπρό κυανό, ενώ ζώα από τρίτες χώρες που σφάζονται όμως στην Ελλάδα φέρουν σφραγίδες καταλληλότητας και προέλευσης καφέ χρώματος.
Για τα γαλακτοκομικά οι κατευθύνσεις είναι και εδώ σαφέστατες «η αγορά τυριών πρέπει να γίνεται μοναχά από τυροκομεία που λειτουργούν νόμιμα» και σε καμιά περίπτωση από άγνωστους παραγωγούς, που τυροκομούν οι ίδιοι, χωρίς κανέναν έλεγχο.
Αποθήκευση
Τα προϊόντα συντήρησης τοποθετούνται άμεσα μετά την αγορά μας στο ψυγείο και τα κατεψυγμένα μας στην κατάψυξη. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται, ώστε να μην γεμίσουμε την συντήρηση μαςεμποδίζοντας την κυκλοφορία του κρύου αέρα. Τα ωμά προϊόντατοποθετούνται στο τελευταίο ράφι της συντήρησής μας, ώστε να αποφύγουμε τυχόν υγρά (αίματα) από την απόψυξη να μολύνουν άλλα τρόφιμα.
Απόψυξη
Φροντίζουμε να σχεδιάσουμε το χριστουγεννιάτικο μενού μας με τέτοιον τρόπο, ώστε να αφήσουμε χρόνο για την απόψυξη των κρεάτων μας στην συντήρηση, υπολογίζοντας ένα ελάχιστο χρόνο 24 ωρών για κάθε 2-2,5 kg τροφίμου.
Ψήσιμο
Όποιο και να είναι το είδος του κρέατος που θα ετοιμάσουμε για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι έχει ψηθεί επαρκώς. Αν υπάρχει στη διάθεσή μας θερμόμετρο, τότε θα πρέπει να επιβεβαιώσουμε ότι η εσωτερική θερμοκρασία έχει φτάσει τους 75oCΑν δεν υπάρχει θερμόμετρο, τότε ο οπτικός έλεγχος του κρέατος και των υγρών από το ψήσιμο πρέπει να μας εξασφαλίζει το σωστό ψήσιμο (δηλαδή το κρέας στο εσωτερικό δεν πρέπει να είναι κόκκινο ροζ και τα υγρά από το κρέας να είναι καθαρά και όχι ροζ ή κόκκινα). Η γέμιση της γαλοπούλας καλό είναι να ψήνεται χωριστά και το γέμισμα να γίνεται στη συνέχεια.
Περισσεύματα από το τραπέζι
Από το περισσευούμενο κρέας που έχει μείνει θα πρέπει να αφαιρεθούν τα κόκαλα και να τοποθετηθεί σε ρηχούς περιέκτες με καπάκι και στη συνέχεια στη συντήρηση, μέσα σε δύο ώρες από την ώρα του σερβιρίσματος. Από τη στιγμή που θα τοποθετηθεί στην συντήρηση θα πρέπει να καταναλωθεί σε τρεις ή τέσσερις μέρες. Τυχόν sauce ή ζωμοίπου έχουν περισσέψει, θα πρέπει να μεταφερθούν και αυτές σε καθαρούς περιέκτες και μετά στη συντήρηση, η κατανάλωση και εδώ πρέπει να είναι μέσα σε δύο ημέρες.
Στην αμερικάνικη βιβλιογραφία πολύ συχνά αναφέρουν τον κανόνα (2 ώρες – 2 ιντσες - 4 ημέρες) θέλοντας να δώσουν έμφαση στον χρόνο που τα υπόλοιπα του γεύματος τοποθετούνται στην συντήρηση (2 ώρες), την χρήση χαμηλών περιεκτών για γρήγορη ψύξη (2 ίντσες) καθώς και τον χρόνο συνολικής παραμονής στην συντήρηση.
Σε αυτές τις δύσκολες εποχές η σωστή, λογική και ασφαλής χρήση των τροφίμων που αγοράζουμε είναι πλέον επιτακτική. Δεν υπάρχει πλέον η πολυτέλεια να πετάμε κανένα τρόφιμο και κάτω από το πρίσμα της ασφαλούς και υγιεινής χρήσης τους, θα εξασφαλίσουμε ένα άριστο, οικονομικό και ασφαλές εορταστικό γεύμα.

4 λόγοι για να χωρίσετε μέσα στις γιορτές .

Τέσσερις λόγοι για να τον χωρίσετε μέσα στις γιορτές
Τον γνωρίσατε στο νησί φορώντας εκείνο το μαγιώ με τα φανταχτερά λουλούδια, συνεχίσατε να βγαίνετε όταν επιστρέψατε από την παραζάλη των διακοπών και τώρα κουτσά στραβά φτάσατε μέχρι τις διακοπές των Χριστουγέννων. Μπορεί το μουσάτο αγόρι με το πονηρό βλέμμα να σας έχει κλέψει την καρδιά, αλλά μην ξεχνάτε πως οι κλέφτες καταλήγουν πολύ συχνά στη φυλακή και αν συνεχίσει να σας τη "σπάει" το μόνο που του αξίζει είναι να τον αφήσετε να κάνει παρέα με τις αναμνήσεις από το 2011Εάν ακολουθεί πιστά την παρακάτω λίστα, τότε είναι "μονόδρομος ο δρόμος που έχει πάρει και δεν τον βλέπουμε να γυρίζει πίσω".

Κανονίζει να φύγει για τις γιορτινές μέρες και δε σας έχει καλέσει μαζί του. Είτε πάει στην ορεινή Αρκαδία, είτε στο Chamonix για snowboard, εσάς το ίδιο σας κάνει. Ποιος ο λόγος να έχετε σχέση και να στερείτε από όλο τον υπόλοιπο αντρικό πληθυσμό το κορμί-κόμπρα που έχετε, όταν εκείνος τη "βρίσκει" μόνος του;

Γιορτάζει ο Αντρέας, ήρθε ο Κωνσταντίνος από το εξωτερικό και η ξαδέλφη του έχει γενέθλια. Πολύ καλά μέχρι εδώ, αλλά εσείς γιατί δεν είστε ποτέ μέσα στο πλάνο του. Πείτε του πολύ ευγενικά πως δε σας αρέσει να κάθεστε "στον πάγκο" και απαιτείστε να σας βάλει στο παιχνίδι. Εάν δεν το κάνει, τότε σφυρίξτε του "game over".

Το κινητό του είναι ο μεγαλύτερός σας ανταγωνιστής. Είπαμε, έχετε μπλέξει με αγόρι πολυάσχολο και εργατικό, αλλά αυτό το blackberry που κρατάει είναι του διαόλου μηχάνημα. Κουδουνίσματα, δυνατοί ήχοι, σφυρίγματα και δε συμμαζεύεται τον ενημερώνουν πως μόλις κατέφθασε άλλο ένα sms, bbm, whatsapp, email, tweet, ενώ εσείς προσπαθείτε να απολαύσετε το ρομαντικό σας γεύμα, βλέπετε την αγαπημένη σας σειρά στην τηλεόραση ή ετοιμάζεστε να πέσετε για ύπνο. Πάρτε το κρυφά, πετάξτε το στη λεκάνη της τουαλέτας και τραβήξτε το καζανάκι. Δε θα το μάθει κανείς.

Γιορτάζετε, κανονίσατε με κάθε λεπτομέρεια την ειδυλλιακή σας εκδρομή και ετοιμάζεστε προς αναχώρηση. Χαμογελάτε με νόημα, τον κοιτάτε με σκέρτσο και του πεταρίζετε τα βλέφαρα. Σταματήστε να κάνετε σα χαζοβιόλα, το αγόρι δε θυμάται καν πως γιορτάζετε και, ναι, προφανώς και δε σας έχει πάρει δώρο. Κάντε ό, τι νομίζετε, εδώ επιτρέπονται όλα.
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory