Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Πέμπτη, 7 Ιουνίου 2012

Το μέγεθος που μετράει .

To megethos pou metraei

Το αν ένα πέος είναι μικρό ή όχι είναι ένα ζήτημα που προκύπτει κυρίως από την έλλειψη σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης μέσα στην οικογένεια αλλά και στους ευρύτερους φορείς», εξηγεί η συνεργάτιδα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών και του Ινστιτούτου Γυναικείας Σεξουαλικής Υγείας, Ελεάνα Ελευθερίου.
Το σύνδρομο των αποδυτηρίων
Πολύ συχνά ένας άντρας και μια γυναίκα αδυνατούν να προσδιορίσουν τι σημαίνει «μικρό» πέος και ποιο είναι το μέγεθος που πραγματικά θα δημιουργούσε αναστολή της σεξουαλικής ικανοποίησης. Ίσως επειδή τα κύρια μαθήματα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης κανείς δεν τα διδάχτηκε στις σχολικές αίθουσες με ξεκάθαρο και επαρκή επεξηγηματικό τρόπο. Και βέβαια οι γονείς ποτέ δεν έβαλαν στο τραπέζι ένα υποδεκάμετρο για να υποδείξουν πόσο (μετά συγχωρήσεως) είναι το πέος που πρέπει η κόρη να αναζητήσει εκεί έξω ή ο γιος να έχει, για να... κοιμάται ήσυχος. Έτσι οι έφηβοι, χρόνο με το χρόνο, μεγαλώνουν με απορίες αλλά και πολλές φαντασιώσεις γύρω από το σεξ, οι οποίες προέρχονται από τα πολυάριθμα πηγαδάκια στις σχολικές αυλές. Εκεί, ενώ τα κορίτσια, συζητώντας, αναζητούν συνήθως το ρομαντικό έρωτα που θα τα συνεπάρει, τα αγόρια προσπαθούν να λύσουν την περίεργη άσκηση που θα τους εξισώσει με τη λέξη «άντρας». Μάλλον σε αυτή την εξερεύνηση δεν θα είναι εύκολο για έναν έφηβο να παίρνει το βραβείο (συνήθως μέσα στα αποδυτήρια) του...  μικρότερου πέους. Αυτή η εφηβική συνήθεια ενοχοποιείται άλλωστε (μαζί με τις πολυάριθμες πορνοταινίες) και για το «lock room syndrome», όπως ονομάζεται γενικότερα από τους επιστήμονες, ή το «σύνδρομο αποδυτηρίων», από τους Έλληνες ειδικούς. Φανταστείτε, λοιπόν, έναν έφηβο που, καλώς ή κακώς, συγκρίθηκε αναγκαστικά με κάποιους «προικισμένους» συμμαθητές του. Αναρωτήθηκε άραγε ποτέ: «εγώ το έχω μικρό ή εκείνοι... πολύ μεγάλο;». Κάπως έτσι αρχίζει και η παρεξήγηση: Η υποθετική αντίληψη του μικρού πέους είναι απογοητευτική και ενίοτε αρκετή για να δημιουργήσει συμπλέγματα κατωτερότητας αλλά και ντροπής. Η αίσθηση του «μικρού» μπορεί να οδηγήσει έναν άντρα ακόμα και σε απόσυρση από την ερωτική διεκδίκηση, ώστε να αποφύγει το χλευασμό ή και την απόρριψη. 
Ικανοποίηση και επιθυμία
«Η αλήθεια είναι ότι ικανοποιούμαι σεξουαλικά και φτάνω σε οργασμό, αλλά –χωρίς βέβαια να το έχω πει στο σύντροφό μου– θα ήθελα να είχε... μεγαλύτερο πέος» Μαργαρίτα Δ., 26 ετών
Όπως το μεγάλο πέος συμβολίζει από την αρχαιότητα (βλ. Διόνυσος, Πρίαπος) την αρρενωπότητα, τη γονιμότητα και την ηδονή, έτσι και το μεγάλο στήθος στη γυναίκα συμβολίζει αντίστοιχα τη θηλυκότητα. Η αίσθηση του «μεγάλου», λοιπόν, γίνεται το βασικό εισιτήριο για τη σεξουαλική ικανοποίηση στο μυαλό του μέσου όρου των αντρών αλλά και των γυναικών. Οι συμβολισμοί και οι αντίστοιχες φαντασιώσεις ευθύνονται συνήθως για τον άνισο αγώνα ανάμεσα στην επιθυμία μιας ικανοποιητικής ερωτικής επαφής και μιας πραγματικά επιτυχημένης σεξουαλικής συνεύρεσης. Από αισθητικής πλευράς, η ικανοποίηση της γυναίκας είναι το κομμάτι που υποθετικά πλήττεται από ένα –πάλι υποθετικά– μικρό πέος. Και μάλιστα, εξίσου υποθετικά, συσχετίζεται με τη στυτική δυσλειτουργία ή και με την πρόωρη εκσπερμάτιση. Για να μην αναφερθούμε στο γεγονός ότι πολλές γυναίκες στη θέα ενός –κατά τη γνώμη και την εμπειρία τους!– μικρού πέους πολλές φορές γίνονται κυνικές, σκληρές ή και απορριπτικές. Γι’ αυτές, το μικρό πέος συγκρίνεται ασυνείδητα με την κλειτορίδα, που είναι σύμβολο θηλυκότητας. Άρα ένας άντρας με μικρό πέος για πολλές γυναίκες είναι περισσότερο «θηλυκός» από ό,τι αρρενωπός. Η ποιότητα όμως της σεξουαλικής επαφής, η διάρκεια, η γνώση της γυναίκας για το σώμα της και του άντρα για το δικό του, η εξερεύνηση, ο ερεθισμός των ερωτογενών περιοχών αλλά και η έκφραση των προσωπικών «θέλω» των συντρόφων είναι οι κύριες παράμετροι που οδηγούν στην ικανοποίηση, σε αντίθεση με το μέγεθος του πέους, που από μόνο του οδηγεί μόνο... σε εσφαλμένες εντυπώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory