Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Κυριακή, 1 Ιανουαρίου 2012

Κορίτσια από κοινωνικά δίκτυα .

Εκπληκτικές απρόμαυρες φωτογραφίες .

Πορτρέτα από ανθρώπινα μαλλιά .

τέχνη με την ανθρώπινη hair01 Ενδιαφέρουσες Πορτρέτα Κατασκευασμένη από ανθρώπινα μαλλιά
τέχνη με την ανθρώπινη hair02 Ενδιαφέρουσες Πορτρέτα Κατασκευασμένη από ανθρώπινα μαλλιά
τέχνη με την ανθρώπινη hair04 Ενδιαφέρουσες Πορτρέτα Κατασκευασμένη από ανθρώπινα μαλλιά
τέχνη με την ανθρώπινη hair05 Ενδιαφέρουσες Πορτρέτα Κατασκευασμένη από ανθρώπινα μαλλιά
τέχνη με την ανθρώπινη hair06 Ενδιαφέρουσες Πορτρέτα Κατασκευασμένη από ανθρώπινα μαλλιά

Τι θα φέρει το 2012 στα ζώδια


Δείτε αναλυτικά τι προβλέπει η νέα χρονιά για το ζώδιό σας τόσο στα επαγγελματικά όσο και στα ερωτικά.
Κριός: Η χρονιά που βρίσκεται μπροστά σας έχει μόνο καλά νέα σε θέματα υγείας και κέρδους ενώ δεν αποκλείεται να βάλετε και την κουλούρα φέτος! Η οικογενειακή σας ζωή πάει πολύ καλά το 2012 ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν προβλήματα υγείας που θα σας ταλαιπωρήσουν ειδικότερα ο φθινόπωρο.
 • Ερωτικά: Τα ερωτικά σας είναι στο μικροσκόπιο τη νέα χρονιά. Στο πρώτο εξάμηνο τα συναισθήματα περηφάνιας σας διακατέχουν ενώ στο δεύτερο εξάμηνο θα σκεφτείτε τα πιο πρακτικά θέματα. Αν έχετε παιδάκια προσέξτε το φθινόπωρο τις ισορροπίες στη σχέση σας με τα παιδιά σας και όλα θα πάνε καλά!
 • Επαγγελματικά: Από τον Ιούλιο και μετά τα οικονομικά σας παίρνουν τα πάνω τους και αρχίζετε να σκέφτεστε την αγορά σπιτιού, μηχανής , αυτοκινήτου ενώ στο ίδιο πνεύμα συνεχίζουν οι μήνες που ακολουθούν. Η καριέρα σας θα λάμψει το 2012!

Ταύρος: Το νέο έτος πρέπει να δώσετε στην υγεία σας την προσοχή που έχει ανάγκη. Τώρα και με την νέα χρονιά είναι η κατάλληλη περίοδος να ξεκινήσετε κάτι καινούργιο ή να ακολουθήσετε το μονοπάτι που θέλετε όσο δύσκολο και να είναι! Συναισθηματικά μπορείτε να περιμένετε μια έκρηξη συναισθημάτων το δεύτερο μισό του έτους και το πιο πιθανό είναι να μην είστε ούτε εσείς ούτε ο σύντροφος σας κατάλληλα προετοιμασμένοι γι'αυτή την έκρηξη!
 • Ερωτικά: Το πρώτο μισό του έτους είναι ευνοϊκό για τα θέματα που έχετε με τον σύντροφο σας και επιδέχονται λύσης, ενώ αν η σχέση σας έχει ξεφτίσει τότε δεν υπάρχει λόγος να χύσετε τόνους ιδρώτα προσπαθώντας. To νέο έτος συνειδητοποιείτε ότι δεν έχετε καμία διάθεση να τσακώνεστε συνεχώς ενώ θα έχετε πολλές ευκαιρίες μέσα στο έτος να διορθώσετε τα τυχόν κακώς κείμενα.
 • Επαγγελματικά: Μπορεί η χρονιά να έχει αρκετό άγχος μιας και πολλά θέματα επαγγελματικά θα σας βασανίσουν στο πρώτο μισό του χρόνου, αλλά εσείς θα έχετε μια σημαντική επαγγελματική ευκαιρία αργότερα μέσα στο νέο έτος που θα σας χαροποιήσει ενώ δεν αποκλείεται να δείτε το πορτοφόλι σας να φουσκώνει από κληρονομιές ή ακόμη και τυχερά παιχνίδια ενώ γενικά ο χρόνος αυτός είναι επικερδής από οικονομικής άποψης!

Δίδυμοι: Πνευματική ένταση και αυξημένα προβλήματα είναι στα πλάνα του 2012 αλλά μην ανησυχείτε, τίποτα κοσμογονικό δεν θα γίνει. Απλά αλλάζει ο τρόπος που σκέφτεστει και γίνεστε πιο υπεύθυνοι! Προσέξτε την υγεία σας κάνοντας τα πιο απλά: ύπνος και σωστή διατροφή πρέπει να είναι μέσα στα πλάνα σας. Τώρα είναι η χρονιά που θα αλλάξετε και θα κοιτάξετε την προσωπική σας ανάπτυξη! Στο πρώτο μισό του έτος τα επίπεδα της ενέργειας σας είναι υψηλά ενώ το δεύτερο μισό του χρόνου θέλει την προσοχή σας σε θέματα υγείας!
 • Ερωτικά: Τώρα η προσωπική σας ζωή είναι πιο σημαντική από την καριέρα και την δουλειά σας. Μια σχέση που ξεκίνησε στο παρελθόν τώρα καταλαβαίνετε ότι είναι πολύ σημαντική και δεν μπορείτε να την αγνοήσετε! Αν είστε διατεθειμένοι να θυσιάσετε πράγματα και να αλλάξετε τότε θα βρείτε την πραγματική αγάπη αν ο νέος χρόνος σας βρει μόνους.
 • Επαγγελματικά: Τώρα στον τομέα των επαγγελματικών σας γίνονται επεκτάσεις απλά θα πρέπει αν σκεφτείτε και αυτά που θυσιάζετε στο βωμό των μεγαλεπήβολων επαγγελματικών σας σχεδίων. Ο Οκτώβριος, ο Νοέμβριος και ο Δεκέμβριος είναι οι μήνες που θα δεχθείτε τις μεγαλύτερες πιέσεις.

Καρκίνος: Αυτή η χρονιά επηρεάζει πολύ τα επαγγελματικά σας και δεν αποκλείεται να αλλάξετε πορεία πλεύσης και επάγγελμα ενώ δεν αποκλείεται φέτος να ανεβείτε τα σκαλιά της εκκλησίας με τον αγαπημένο σας! Όλη την χρονιά ασχολείστε με οικογενειακά και επαγγελματικά θέματα και με λίγο τρέξιμο θα τα καταφέρετε όλα.
 • Ερωτικά: Τώρα μπορεί να φτιάξετε το δικό σας σπίτι στο πρώτο μισό του χρόνου ενώ μια σχέση που δεν πάει πουθενά φέτος δεν αποκλείεται να διαλύσει οριστικά αν και το δεύτερο μισό αν έχεις παιδιά θα σας απασχολήσουν αυτά και η οικονομική υποστήριξη που πρέπει να τους προσφέρετε ενώ γενικά τα αισθηματικά σας θέλουν μια τόνωση τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2012.
 • Επαγγελματικά: Από τον Μάρτιο και μετά τα οικονομικά σας βελτιώνονται και εσείς νιώθειτε πολύ καλύτερα ενώ οι μήνες που ακολουθούν είναι όλο και καλύτεροι οικονομικά!

Λέων: Ένας πολύ καλός χρόνος είναι ο νέος χρόνος για εσάς! Μπορεί να έχετε επαγγελματικά πιο αυξημένες ευθύνες αλλά θα έχετε και χρήματα να τα ξοδέψετε σε ότι πολυτέλεια επιθυμείτε! Προσοχή λιγάκι στην οδήγηση τους μήνες  Ιανουάριο, Μάρτιο και Απρίλιο στα ταξίδια σας και όλα θα πάνε καλά!
 • Ερωτικά: Ενδιαφέρουσες επαφές αν είστε αδέσμευτοι, πολλά φλερτ και γενικά έντονη δραστηριότητα στα ερωτικά σας είναι τα προβλεπόμενα για τη νέα χρονιά. Μπορεί ακόμη να γνωρίσετε το άλλο σας μισό σε ένα ταξίδι που θα κάνετε ενώ αν συνεργάζεστε πολύ στενά επαγγελματικά με συγγενείς σας αυτόν τον χρόνο θα έχετε διάφορες παρεξηγήσεις να αντιμετωπίσετε. Αν είστε παντρεμένοι ίσως αποφασίσειτε να μετακομίσετε σε ένα νέο σπίτι ή ακόμη και σε μια άλλη πόλη, πράγμα που θα φέρει στρες και αλλαγές στη ζωή σας!
 • Επαγγελματικά: Φέτος θα αποφασίσετε να κάνετε νέα επαγγελματικά «ανοίγματα» που σχετίζονται με κάποιο τρόπο και με το εξωτερικό και ίσως αποφασίσετε να αλλάξετε την έδρα της εταιρείας σας ή να βρείτε συνεργάτες από κάποια άλλη χώρα, πράγμα που μπορεί να σας προκαλέσει πολλά προβλήματα και ανησυχίες, αλλά θα γεμίσει το πορτοφόλι σας!

Παρθένος: Ένας πολύ καλός χρόνος είναι αυτός που έρχεται ειδικά από τον Ιούλιο και μετά. Ειδικά το δεύτερο μισό της χρονιάς μπορεί να αλλάξει τελείως τη ζωή σας με κάθε τρόπο! Θα έχετε πραγματική χαρά στο θέμα της αγάπης. Οι ανύπαντροι του ζωδίου φέτος ίσως να παντρευτούν και από τα εργασιακά να περιμένετε πολύ καλά κέρδη! Προσοχή στην υγεία τον Ιανουάριο, τον Φεβρουάριο και τον Ιούνιο και όλα θα πάνε υπέροχα ενώ οι προσπάθειες σας τώρα αναγνωρίζονται από όλους!
 • Ερωτικά: Αν έχετε οικογένεια ίσως αποφασίσετε να μείνετε σε ένα άλλο σπίτι ή σε μια άλλη χώρα ενώ αν μπλέκετε αισθηματικά με επαγγελματικά θα υπάρχει μεγάλη διαταραχή τις σχέσεις σας, ενώ αν έχετε οικογένεια ίσως να αντιμετωπίσετε και σοβαρά οικονομικά ζητήματα τώρα.
 • Επαγγελματικά: Οποιαδήποτε συνεργασία κάνετε θα έχει μεγάλη επιτυχία ενώ από τον Ιούλιο και μετά να περιμένετε μεγάλα κέρδη και τα μεγάλα σχέδια σας να γίνονται πραγματικότητα!

Ζυγός: Το 2012 είναι μια πολύ καλύτερη χρονιά από την το 2011 σε κάθε τομέα της ζωής σας! Τώρα βρίσκετε την ψυχική ηρεμία που σας στέρησε η χρονιά που φεύγει και τώρα αποφασίζετε να πάρετε τη ζωή στα χέρια σας και να λάβετε δράση!
 • Ερωτικά: Τη νέα χρονιά είστε πιο δυναμικοί, διεκδικητικοί και ανεξάρτητοι πράγμα που θα έχει επιρροή και στις προσωπικές σας σχέσεις. Στα τέλη του Μαρτίου θα χρειαστεί να κάνετε μια επιλογή. Αν η αγάπη σας καταφέρει να νικήσει όλα τα εμπόδια, θα συνεχιστεί η σχέση σας, ενώ αν δεν τα υπερπηδήσει μην ανησυχείτε, καθώς θα υπάρχουν πολλές ευκαιρίες στο μέλλον για να βρείτε την πραγματική ευτυχία. Μια νέα αγάπη είναι στο δρόμο και έρχεται να σας βρει μέσα στο νέο έτος, ενώ αν είσαι δεσμευμένη δεν αποκλείεται να χωρίσεις για να μπεις σε μια σχέση με τον άντρα της ζωής σου!
 • Επαγγελματικά: Τα οικονομικά σας θέματα λύνονται τον Ιούλιο και η καριέρα σας θα έχει άνοδο μετά τον Ιούλιο!

Σκορπιός: Πρόκειται για ένα …μέτριο χρόνο του οποίου το δεύτερο μισό είναι καλύτερο από το πρώτο στο οποίο άγχη και νέες ευθύνες θα σας κάνουν να χάσετε τον ύπνο σας! Το καλύτερο λοιπόν που έχετε να κάνετε είναι να ξεχάσετε για λίγο τα προβλήματα και να μην προτρέξετε σε βιαστικές αποφάσεις. Μην ξεχνάτε ότι όλα τα καλά έρχονται σε εκείνους που ξέρουν να περιμένουν.
 • Ερωτικά: Τα ερωτικά σας μπορεί να μην κυλήσουν ιδανικά αυτό το διάστημα ειδικά αν έχετε μια προβληματική σχέση εδώ και κάποια χρόνια, πράγμα που μπορεί φέτος να οδηγήσει σε χωρισμό, ενώ πολλά μυστικά αποκαλύπτονται, οπότε πρέπει να είστε υπομονετικοί.
 • Επαγγελματικά: Οικονομικά ο Μάιος και ο Ιούνιος θέλουν την προσοχή σας! Τώρα θα δείτε μια σταθερή αύξηση των εσόδων σου που μπορεί να μην σας κάνει πλούσιους αλλά τουλάχιστον είναι μια τάση προς τα επάνω!

Τοξότης: Το πρώτο μισό του χρόνου θα είναι πολύ καλύτερο από το δεύτερο για εσάς αφού προχωράτε μπροστά στην καριέρα σας και σας κατακλύζουν τα συναισθήματα! Μέσα στο σπίτι σας προσπαθείστε να διαφυλάξετε τον έλεγχο και την αρμονία ενώ όλα φτιάχνουν ειδικά από τον Ιούλιο και μετά!
 • Ερωτικά: Αν είστε ελεύθεροι τότε αυτή τη χρονιά ξεκινάει ένας νέος έρωτας που μπορεί να ζει μακριά σε μια άλλη πόλη ή σε μια άλλη χώρα, ενώ αν έχετε σχέση τα πράγματα δεν είναι τόσο θετικά αφού δεν αποκλείεται τρίτοι να μπουν στη σχέση σας, γι' αυτό δώσε προσοχή.
 • Επαγγελματικά: Τώρα έχετε περισσότερες ευθύνες αλλά και περισσότερα έσοδα ενώ αν έχετε μετατεθεί μακριά από το σπίτι, γυρνάτε στον τόπο που θέλετε, ενώ μέσα στο πρόγραμμα είναι και πολλά ταξίδια κυρίως επαγγελματικού χαρακτήρα.

Αιγόκερως: Μια πολύ καλή χρονιά είναι αυτή που έρχεται για σας, στα επαγγελματικά σας ειδικά το δεύτερο μισό του χρόνου όπου πρέπει να περιμένετε ότι θα βρείτε το άλλο σας μισό! Τώρα αλλάζει η ζωή σας και αλλάζετε τα μονοπάτια που ακολουθείτε.
 • Ερωτικά: Το παρελθόν δεν έχει φύγει ποτέ από τη ζωή σας και ίσως έχετε σοβαρά οικογενειακά θέματα φέτος. Αν είστε παντρεμένοι το πρώτο εξάμηνο του χρόνου δεν είναι με το μέρος σας ενώ θα πρέπει να θυμάστε ότι η αμοιβαία αγάπη και επιθυμία σας κρατάει κοντά με τον σύντροφο σας! Ακούστε την καρδιά σας και όλα θα πάνε καλά!
 • Επαγγελματικά: Πολλές είναι οι επαγγελματικές ευκαιρίες που θα σας παρουσιαστούν ειδικά το δεύτερο μισό του χρόνου!

Υδροχόος: Ένας χρόνος πολύ πάνω του μετρίου σας περιμένει με τα προβλήματα του 2011 να έχουν πλέον λυθεί! Από τον Απρίλιο και μετά η αφοσίωση σας στη δουλειά σας δίνει καρπούς, ενώ δεν αποκλείεται να ανεβείτε τα σκαλιά της εκκλησίας φέτος. Αυτή είναι μια χρονιά προετοιμασίας για το υπέροχο μέλλον και αν σας φαίνονται όλα δύσκολα και επίπονα θυμηθείτε ότι για να πετύχετε πρέπει να κοπιάσετε!
 • Ερωτικά: Αν είστε μόνοι ένας νέος μαγευτικός έρωτας σας περιμένει ενώ μην αποκλείσετε το ενδεχόμενο να γνωρίσετε το άλλο σας μισό σε ένα ταξίδι, ενώ το δεύτερο μισό του χρόνου ίσως έχει δυσκολίες για σας που έχετε οικογένεια ενώ μην ξεχνάτε και εδώ ότι η επικοινωνία είναι η σανίδα σωτηρίας σας, ενώ το να μετακομίσετε σε μια άλλη πόλη ή χώρα θα σας αλλάξει τελείως τη ζωή!
 • Επαγγελματικά: Τα οικονομικά σας κάθε άλλο από ανθηρά θα είναι από το Μάρτιο ως τον Ιούνιο ενώ θέματα κληρονομιάς είναι με το μέρος σας αλλά θα πρέπει να δώσετε και εσείς κάτι γι' αυτά! Τώρα επαγγελματικά εκμεταλλευθείτε όλα σας τα προσόντα και θα πετύχετε όλους σας του στόχους! Συχνά ταξίδια και νέες επαφές και ιδέες είναι τα βασικά στοιχεία του νέου χρόνου!

Ιχθείς: Ένας πολύ καλός χρόνος είναι αυτός για σας! Τώρα βλέπετε τα προβλήματα που σας βασάνιζαν μέχρι τώρα να λύνονται ενώ το δεύτερο μισό βλέπετε τα πράγματα να μπαίνουν σε μια τάξη! Ο χρόνος που έρχεται είναι ο χρόνος που κλείνετε τις παλιές υποθέσεις οριστικά. Τραβάς μια κόκκινη γραμμή σε όλα και ξαναρχίζετε τη ζωή σας από την αρχή, ειδικά για τους ελεύθερους!
 • Ερωτικά: Τώρα ξεχνάτε το παρελθόν και βλέπετε μπροστά και δεν κρατιέστε από φρούδες ελπίδες. Φυσικά όλα αυτά είναι για τις σχέσεις που έχουν πλέον εξαντληθεί και «τραβηχτεί από τα μαλλιά», ειδικά με τα παντρεμένα ζευγάρια. Μια εγκυμοσύνη είναι ίσως στα σκαριά ενώ αν είστε παντρεμένοι δεν αποκλείεται να αλλάξετε σπίτι.
 • Επαγγελματικά: Από το καλό στο καλύτερο πηγαίνουν όλα στα επαγγελματικά σας αν και κάποια ζητήματα σας κινούνται με …ρυθμούς χελώνας! Το πρώτο εξάμηνο είναι αυτό που αποφασίζετε να ασχοληθείτε με κάτι άλλο για χίλιους δύο λόγους και η επιτυχία είναι σίγουρη!

Γυάλινη γέφυρα σε ύψος 4000 ποδών .

glass01 πεζοδρόμιο γυαλί σε 4000 πόδια ψηλά!
glass02 πεζοδρόμιο γυαλί σε 4000 πόδια ψηλά!
glass03 πεζοδρόμιο γυαλί σε 4000 πόδια ψηλά!
glass04 πεζοδρόμιο γυαλί σε 4000 πόδια ψηλά!
glass05 πεζοδρόμιο γυαλί σε 4000 πόδια ψηλά!
glass09 πεζοδρόμιο γυαλί σε 4000 πόδια ψηλά!

Καλό Μήνα Καλή Χρονιά!

Καλό  Μήνα και Καλή Χρονιά με Αγάπη, Υγεία και Ειρήνη !

Iανουάριος
Ο πρώτος μήνας του χρόνου πήρε το όνομά του από τον θεό των Ρωμαίων, τον Ιανό (Janus). Ο Ιανός ήταν θεός με δύο πρόσωπα, τα οποία κοίταζαν σε αντίθετες κατευθύνσεις, γι αυτό τον αποκαλούσαν και…Janus bifrons δηλαδή διπρόσωπο Ιανό. Τα δυο του πρόσωπα συμβόλιζαν την αρχή και το τέλος, τη νιότη και το γήρας, την είσοδο και την έξοδο. Γι αυτό και του αφιέρωσαν τον Ιανουάριο που σαν πρώτος μήνας του χρόνου, κοίταζε προς τον προηγούμενο χρόνο και προς τον επόμενο.


Διαβάστε περισσότερα http://ektiesthisi.blogspot.com/2012/01/k.html#ixzz1iDiJQZrM

Απαιχτοι .

Η 1 Ιανουαρίου δεν ήταν πάντα πρωτοχρονιά .


Ολα τα ημερολογιακά συστήματα είναι επινοήσεις. Αυτό όμως που τα συνδέει είναι η ύπαρξη κάποιου σημείου αναφοράς, όπως στο χριστιανικό ημερολόγιο, στο οποίο κεντρικό σημείο είναι η γέννηση του Ιησού Ολα τα ημερολογιακά συστήματα είναι επινοήσεις. Αυτό όμως που τα συνδέει είναι η ύπαρξη κάποιου σημείου αναφοράς, όπως στο χριστιανικό ημερολόγιο, στο οποίο κεντρικό σημείο είναι η γέννηση του Ιησού Μέρες που είναι, ας κάνουμε ένα πρωτοχρονιάτικο ταξίδι στα χρονολογικά-ημερολογιακά συστήματα. Μια πρώτη, πολύ γενική, διαπίστωση είναι ότι όλα είναι επινοήσεις και κατασκευές. Συνδέονται, βεβαίως, με αστρονομικά φαινόμενα, και ειδικά τον ήλιο και τη σελήνη ή τον συνδυασμό των κινήσεών τους (αστρονομικό έτος), αλλά η Πρωτοχρονιά είναι μια επαναλαμβανόμενη εφεύρεση, μέχρι να επιβληθεί η 1η Ιανουαρίου. Η 1η Ιανουαρίου δεν ήταν πάντα… Πρωτοχρονιά Η ημερολογιακή αρχή της χρονιάς ήταν διαφορετική πολλές φορές σε διάφορες εποχές. Διέφερε ακόμη και μέσα σε ίδιες εποχές από διάφορες εθνικές ή άλλες ομάδες. Βεβαίως, κι όλα τα πολιτικά ημερολόγια του κόσμου. Αυτό που συνδέει, όμως, τις πρωτοχρονιές όλου του κόσμου στη διαδρομή της Ιστορίας είναι η ύπαρξη κάποιου σημείου αναφοράς. Απ αυτήν ακριβώς την οπτική ο κυρίαρχος σήμερα τρόπος μέτρησης του πολιτικού και εκκλησιαστικού χρόνου, που εισηγήθηκε ο μοναχός Διονύσιος ο Μικρός (6ος αιώνας), ήταν η ωριμότερη έως τότε σκέψη. Η αφετηρία Η ιστορία δεν είχε πια απλώς ένα σημείο εκκίνησης, αλλά ένα κέντρο. Ολα τα συμβάντα μπορούσαν να τοποθετηθούν ΠΡΙΝ ή ΜΕΤΑ από την εμφάνιση του Ιησού. Μέχρι τότε στα περισσότερο γνωστά συστήματα οι χρονολογήσεις τοποθετούσαν τα γεγονότα ΜΕΤΑ μια αφετηρία: Την άλωση της Τροίας, την πρώτη Ολυμπιάδα, την κτίση της Ρώμης, την άνοδο του Διοκλητιανού στην εξουσία, τη δημιουργία του κόσμου κλπ. Είναι φανερό ότι ο καθορισμός ενός γεγονότος-σημείου αναφοράς είναι πολύπλοκος, αλλά πάντα προϋποθέτει τη βούληση μιας εξουσίας (πολιτική, θρησκευτική κλπ.) για να επιβληθεί. Χωρίς να σημαίνει πάντα ότι αυτή η βούληση αρκεί για την καθιέρωση, αφού η αποδοχή ή η απόρριψή του επηρεάζεται και από άλλους παράγοντες (πολιτιστικοί, χρηστικοί κ.ά.). Ετσι, για παράδειγμα, η χρονολόγηση με τα πρόσημα π.Χ. ή μ.Χ., προϋποθέτει την εγκαθίδρυση του χριστιανισμού στη Δύση. Το Ιουλιανό ημερολόγιο την επιβολή της θέλησης του Ιούλιου Καίσαρα, το βυζαντινό τον αυτοκράτορα Διοκλητιανό, το Γρηγοριανό τον Πάπα Γρηγόριο. Για να πάμε πιο πίσω, το πρώτο αρχαίο αθηναϊκό τον Κέκροπα, το αργολικό την Ηρα, της Μεσοποταμίας συγκεκριμένους άρχοντες-βασιλιάδες και πάει λέγοντας… Τα χρονολόγια και τα ημερολόγια μοιάζουν ουδέτερα, α-πολιτικά, αλλά σε τελευταία ανάλυση δεν είναι τέτοια. Ο δεσμός ανάμεσα στον χρόνο και την όποια εξουσία είναι τόσο παλιός όσο και τα συστήματα μέτρησης του χρόνου από τα συστήματα εξουσίας. «Ελαβε το ημερολόγιο…», έλεγαν οι αρχαίοι Κινέζοι, όταν ήθελαν να πουν ότι κατέκτησαν μια περιοχή. Οι… ρίζες Ο 11ος ρωμαϊκός μήνας Ιανός Η καθιέρωση και η γενίκευση της 1ης Ιανουαρίου είναι σχετικά πρόσφατη. Ευρύτερα αποδεκτή έγινε μόλις τον προηγούμενο αιώνα και αμφισβητήθηκε αρκετές φορές στη διάρκειά του. Το παράδοξο είναι ότι δεν αντιστοιχεί ακριβώς σε κάποιο αστρονομικό φαινόμενο. Οπως, λόγου χάρη, στη χειμερινή ισημερία (22 Δεκεμβρίου), όταν η μέρα αρχίζει να μεγαλώνει και η νύχτα να υποχωρεί. Ούτε, φυσικά, στα Χριστούγεννα (25 Δεκεμβρίου), ημερομηνία από την οποία ξεκινά η χρονολόγηση και, φυσιολογικά, τότε ακριβώς έπρεπε ν αρχίζει να μετρά η νέα χρονιά. Παρ όλα αυτά, ως αρχή του πολιτικού έτους ίσχυε πριν από την καθιέρωση του παλιού Ιουλιανού ημερολογίου (μέσα 1ου π.Χ. αιώνα), συνεχίστηκε μ αυτό και διατηρήθηκε στο ισχύον Γρηγοριανό. Αν και το μόνο αστρονομικό γεγονός είναι ότι απλώς τότε η Γη βρίσκεται στο περιήλιο της τροχιάς της (το πλησιέστερο σημείο στον ήλιο). Το δεδομένο, όμως, αυτό δεν φαίνεται να έχει παίξει ρόλο στην εξίσωση Πρωτοχρονιά=1 Ιανουαρίου. Οι ρίζες της καθιέρωσης βρίσκονται μάλλον στην αρχαία Ρώμη και ειδικά στο ημερολόγιο του Νουμά -διαδόχου του Ρωμύλου. Σε αυτόν αποδίδεται η προσθήκη του Ιανουαρίου στο δεκάμηνο τότε ρωμαϊκό ημερολόγιο. Ως 11ος μήνας αφιερώθηκε στον Ιανό, ο οποίος, εκτός των άλλων, θεωρούνταν και θεός κάθε αρχής. Με τη διάσταση αυτή ήταν ζήτημα χρόνου ο τελευταίος μήνας να γίνει πρώτος και η πρώτη μέρα του Πρωτοχρονιά. Γύρω στο 150 π.Χ. η έναρξη του ρωμαϊκού πολιτικού έτους θα τοποθετηθεί επισήμως κατά τον Ιανουάριο. Φαίνεται ένας από τους λόγους ήταν πως στις καλένδες του (αρχές του μήνα) ορκίζονταν οι άρχοντες (ετήσιοι ύπατοι, πραίτορες). Στις τελετές που ακολουθούσαν και συνεχίστηκαν από τους μετέπειτα αυτοκράτορες, πολλοί ειδικοί εκτιμούν ότι έχουν τις ρίζες τους τα σύγχρονα κάλαντα, αλλά και τα «δώρα» των Χριστουγέννων…Παρά τις βαθιές ρίζες της η 1η Ιανουαρίου μόλις μετά τον 10ο αιώνα, βαθμιαία και αργόσυρτα, θα αρχίσει να καθιερώνεται στην Ευρώπη ως η αρχή του πολιτικού έτους. Το μπέρδεμα με το έτος γέννησης του Χριστού Η χρονιά της γέννησης Σύμφωνα με το σημερινό γενικευμένο σύστημα χρονολόγησης ο Χριστός δεν γεννήθηκε το 1 μ.Χ. ή το έτος 0 (μηδέν). Οι υπολογισμοί, εφόσον ισχύουν όσα παραδίδουν οι Ευαγγελιστές, τοποθετούν τη γέννηση μεταξύ του 4 και 6 μ.Χ. Το σκεπτικό Το εκκλησιαστικό σκεπτικό για τον καθορισμό του πρώτου χριστιανικού έτους ήταν το εξής: Η σύλληψη-ενσάρκωση του Ιησού έγινε την 25η Μαρτίου και άρα η επομένη 1η Ιανουαρίου ισούται με την πρώτη μέρα του 2 μ.Χ. Το υπολογιστικό λάθος Το λάθος του μοναχού Διονυσίου ήταν ότι δεν «μέτρησε» κατά τους υπολογισμούς του για τον καθορισμό της γέννησης του Χριστού το έτος μηδέν. Τον καιρό του και αργότερα ο λάθος υπολογισμός του δεν είχε κάποια πρακτική σημασία. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑΚΟ ΑΛΑΛΟΥΜ Ταξίδι στον… χρόνο κατά τον Μεσαίωνα Δεν είναι και τόσο μακρινή η εποχή, με αστρονομικά μέτρα, που ταξιδεύοντας στην Ευρώπη, μπορούσες να ξεκινήσεις μια χρονιά από ένα μέρος και, ύστερα από πολλές μέρες, να φτάσεις σ’ ένα άλλο την προηγούμενη χρονιά! Ετσι, για παράδειγμα, ένας έμπορος που αναχωρούσε την 1η Μαρτίου του 1250 από τη Βενετία, φθάνοντας στη Φλωρεντία βρισκόταν το 1249. Συνεχίζοντας, μάλιστα, την πορεία του προς την Πίζα βρισκόταν στο 1251! Το ταξίδι στο… παρελθόν ή το μέλλον, κατά το Μεσαίωνα, δεν οφειλόταν, φυσικά, σε κάποια «μηχανή του χρόνου». Αλλά στα ανόμοια ημερολόγια που ίσχυαν την ίδια εποχή σε διαφορετικές περιοχές. Αλλού στην ιταλική χερσόνησο η χρονιά άρχιζε την 1η Ιανουαρίου, αλλού την 1η ή και την 25η Μαρτίου. Το ίδιο συνέβαινε σε πανευρωπαϊκή και πολύ περισσότερο σε παγκόσμια κλίματα. Στην Ισπανία και τη Γερμανία του Μεσαίωνα το έτος άρχιζε τα Χριστούγεννα, ενώ στη Γαλλία για ένα διάστημα την 1η Απριλίου… Αλλά και στη βυζαντινή Κωνσταντινούπολη, που ενδιαφέρει περισσότερο στα «καθ ημάς», η Πρωτοχρονιά οριζόταν διαφορετικά. Τοποθετούνταν την 1η Σεπτεμβρίου, αν και την πρωτομηνιά (καλένδες, νουμηνίες – νεομηνίες) του Ιανουαρίου γίνονταν παραδοσιακά λαϊκά πανηγύρια. Συνεχίζονταν, έτσι, οι αντίστοιχες ρωμαϊκές εκδηλώσεις, που αντανακλούσαν παλιότερες θρησκευτικές πεποιθήσεις, οι οποίες σχετίζονταν με το χειμερινό ηλιοστάσιο (22 Δεκεμβρίου). Μεταθέσεις… Στην Αγγλία η Πρωτοχρονιά ακολουθούσε άλλους ρυθμούς. Μέχρι τον 14ο αιώνα τοποθετούνταν την 25η Δεκεμβρίου. Μετά και μέχρι τα μέσα του 18ου αιώνα μετατέθηκε την 25η Μαρτίου. Η τελευταία, όπως και η 1η Μαρτίου, οριζόταν για μεγάλα διαστήματα και από πολλούς Ευρωπαίους ως Πρωτοχρονιά. Ο ορισμός αυτός είχε κάποια λογική, αφού ο Μάρτιος είναι ο μήνας της εαρινής ισημερίας (21 Μαρτίου εξίσωση της ημέρας με τη νύχτα). Είχε, επίσης, τη λογική της και η θέσπιση της Πρωτοχρονιάς την 1η Σεπτεμβρίου. Η ημερομηνία ήταν ταυτισμένη με το άνοιγμα και την αναθεώρηση των φορολογικών καταλόγων και από την εποχή ακόμη του Μ. Κωνσταντίνου άρχιζε να μετρά τότε το πολιτικό έτος των Βυζαντινών. Αυτή η «αρχή της Ινδίκτου» (δεκαπενταετές σύστημα μέτρησης του χρόνου) θα υιοθετηθεί από την Εκκλησία και θα αποτελέσει την αφετηρία του εκκλησιαστικού έτους. Η έναρξη της νέας χρονιάς, λοιπόν, είτε για το πολιτικό είτε για το εκκλησιαστικό ημερολόγιο στο χριστιανικό κόσμο, δεν οριζόταν πάντα με τον ίδιο τρόπο από τους ίδιους λαούς την ίδια εποχή. Πολύ περισσότερο δεν συνέβαινε αυτό σε όλους τους λαούς σε όλες τις ιστορικές περιόδους. Ακόμη και σήμερα, άλλωστε, μουσουλμάνοι, εβραίοι και άλλες πολλές ομάδες έχουν τη δική τους Πρωτοχρονιά. Κοινός, όμως, παρανομαστής, ανεξαρτήτως συγκεκριμένης ημερομηνίας, είναι ο εορτασμός της νέα χρονιάς παντού και σε απροσδιόριστο βάθος χρόνου. Η προσδοκία για καλύτερες μέρες.

Οσα πρέπει να ξέρετε για τα παιδικά ατυχήματα .

Παιδικά ατυχήματα: όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Όσοι είναι γονείς γνωρίζουν πως τα παιδιά πέφτουν πολύ εύκολα από την βρεφική ηλικία μέχρι και όταν γίνονται 2-5 ετών. Τι μπορούμε να κάνουμε, όμως, για να μειώσουμε τους κινδύνους ενός χτυπήματος ;
Ξεκινάμε ηλικιακά. Το βρέφος από την ηλικία που γυρνά από μπρούμυτα-ανάσκελα και το αντίθετο έχει την δυνατότητα να πέσει. Για αυτό, δεν πρέπει να το αφήνετε μόνο του σε αλλαξιέρα που είναι ψηλή ή σε relax που έχετε βάλει σε ψηλή θέση. Πρέπει πάντοτε να είναι δεμένα.
Τα πιο μεγάλα παιδιά, έχουν ασταθή βάδισμα και εύκολα σκοντάφτουν ή πέφτουν, είτε βαδίζοντας στο ίδιο επίπεδο ή σε σκάλα. Συχνά χτυπάνε σε γωνίες επίπλων ή στο καλοριφέρ, στο τζάκι κλπ. Προσπαθήστε, λοιπόν, να καλύψετε τις επικίνδυνες γωνίες. Στις βεράντες ή σε άλλους χώρους, τα μεγαλύτερα παιδιά μπορούν να σκαρφαλώσουν. Γι' αυτό βάλτε προστατευτικά κιγκλιδώματα ή πλέγματα.
Τώρα αν το παιδί σας χτύπησε και ειδικά στο κεφάλι που είναι και το πιο επικίνδυνο σημείο χρειάζεται αρχικάψυχραιμία. Σε περίπτωση, λοιπόν, τραυματισμού πρέπει να διακρίνετε αν είναι εξωτερικός ή εσωτερικός. Στονεξωτερικό τραυματισμό, βλέπετε πολύ συχνά να τρέχει αίμα (αρκετό) και να πρήζεται το σημείο, να γίνεται δηλαδή ένα καρούμπαλο. Το πρώτο που πρέπει να κάνετε είναι να προσέξετε το παιδί τις πρώτες 24 ώρες μήπως κάνει εμετούς ή αλλάξει συμπεριφορά π.χ. υπνηλία, χαλάσει το χρώμα του, έντονη ωχρότητα, αρρυθμία στην αναπνοή. Αν κοιμηθεί ξυπνήστε το κάθε 2-3 ώρες, για να δείτε αν είναι καλές οι αντιδράσεις του. Αν ο τραυματισμός είναι βαρύτερος και προκληθεί κάταγμα κρανίου ή κάποιο εσωτερικό αιμάτωμα, τότε θα έχετε πιθανότατα και άλλες εκδηλώσεις όπως αιμορραγία από το αυτί, αιμάτωμα στους επιπεφυκότες, ασύμμετρες κόρες των ματιών, σπασμούς, απώλεια συνείδησης, απώλεια ούρων ή κοπράνων. Τότε η μεταφορά στο νοσοκομείο είναι απαραίτητη. Ευτυχώς, όμως, οι τραυματισμοί συνήθως υπάγονται στην πρώτη κατηγορία των εξωτερικών τραυμάτων και όλα πάνε καλά, γιατί είναι η κατασκευή του κρανίου έτσι και γιατί θέλει ο «Θεός» να μη γίνονται τα χειρότερα στα παιδιά.
Τέλος, μην πανικοβάλλεστε. Το μόνο που χρειάζεται είναι αρκετή προσοχή στους χώρους γύρω σας και γύρω από τα παιδιά σας και όλα πάνε καλά.

Πρωτοχρονιά , ευκαιρία για καλύτερη ερωτική ζωή .

Πρωτοχρονιά, ευκαιρία για καλύτερη ερωτική ζωή

Εν γένει δεν μας αρέσουν οι αναλύσεις της χρονιάς που τελειώνει με ατέρμονες συζητήσεις περί λαθών και για το πως θα μπορούσαν οι καταστάσεις να είναι καλύτερες. Εμείς σας προτείνουμε με τη νέα χρονιά, χωρίς ανασκαφή στο παρελθόν απλά να αλλάξετε και να βελτιώσετε την ερωτική σας ζωή.
Το μόνο που χρειάζεται είναι κάποιες συνήθειές σας να κοπούν και θα δείτε πως και εσείς θα νιώσετε καλύτερα και η ερωτική σας ζωή θα είναι πιο βατή.
Σταματήστε, λοιπόν, να ξαναδιαβάζετε κάθε μήνυμα είκοσι φορές πριν το απαντήσετε, σκεπτόμενες πόσο πρέπει να αργήσετε την αποστολή. Είναι απλά ένα sms και σίγουρα έχετε πολύ σημαντικότερα να κάνετε. Ο χρόνος είναι χρήμα.
Σταματήστε να προβάλλετε την ερωτική σας ζωή σε όλα τα ηλεκτρονικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Δεν χρειάζονται 200 φωτογραφίες για να δηλώσετε τον έρωτά σας ούτε τα twitter να γίνει το αγαπημένο σας ημερολόγιο με τις ερωτικές σας ανησυχίες.
Δεν υπάρχει λόγος να μπλέκετε με «κακά» παιδιά. Μπορεί να σας ιντριγκάρουν, αλλά στο τέλος θα πληγωθείτε. Αξίζει;
Σταματήστε να ζηλεύετε. Δεν υπάρχει καμία άλλη που ίσως τον περιτριγυρίζει.
Διεκδικήστε τους οργασμούς σας. Εν έτει 2012 είναι ανεπίτρεπτο να μην ικανοποιείστε και να το αφήνετε έτσι. Μάθετε του τι πρέπει να κάνει και θα υπακούσει.
Σταματήστε να ζητάτε την τελειότητα. Αν δεν μπορεί να σας πάει ταξίδι στο Παρίσι αρκεστείτε σε ένα ελληνικό χιονοδρομικό χωριό.
Μην ξεχνάτε να ζυγίζετε τις καταστάσεις. Όλα είναι απλά. Αν σας κάνει κρατήστε τον, αν πάλι όχι τελειώστε το γρήγορα. Πρώτα, όμως, σκεφτείτε το.
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory