Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Σάββατο, 7 Ιανουαρίου 2012

Ζωολογικός κήπος στο Λονδίνο το 1847 .

Εργα τέχνης από διάφορα μικροαντικείμενα .
Περίεργα ατυχήματα .

tarapaty vol9 69 Παράξενα ατυχήματα.  μέρος 3 (44 pics)
tarapaty vol9 68 576x432 Περίεργο ατυχήματα.  μέρος 3 (44 pics)
tarapaty vol9 66 576x410 Weird accidents. part 3 (44 pics)
tarapaty vol9 65 576x341 Weird accidents. part 3 (44 pics)
tarapaty vol9 52 576x394 Weird accidents. part 3 (44 pics)
tarapaty vol9 48 576x432 Weird accidents. part 3 (44 pics)
tarapaty vol9 35 576x384 Weird accidents. part 3 (44 pics)
tarapaty vol9 29 576x371 Weird accidents. part 3 (44 pics)
tarapaty vol9 27 576x432 Weird accidents. part 3 (44 pics)


Περισσότερα αρσενικά ψάρια λόγω της υπερθέρμανσης των υδάτων


Επιστήμονες έχουν διαπιστώσει εδώ και χρόνια ότι ο καθορισμός του φύλου σε συγκεκριμένα είδη ζώων εξαρτάται μεταξύ άλλων από τη θερμοκρασία του περιβάλλοντός τους. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της πρασινοαθερίνας του Ατλαντικού, στην οποία το φύλο καθορίζεται κυρίως από τη θερμοκρασία των υδάτων. Ποιος όμως είναι ο μηχανισμός, στον οποίο οφείλεται αυτή η σύνδεση; Επιστήμονες από το Ινστιτούτο Θαλασσίων Επιστημών της Βαρκελώνης πιστεύουν ότι έχουν την απάντηση.

Ο Φρανσέσκ Πιφερέρ και η ομάδα του στο ισπανικό ίδρυμα απέδειξαν προ τριετίας ότι η αύξηση της θερμοκρασίας των υδάτων έχει ως αποτέλεσμα τη γέννηση δυσανάλογα μεγάλου αριθμού αρσενικών ψαριών. Στην περίπτωση της πρασινοαθερίνας π.χ., μια αύξηση της θερμοκρασίας κατά 4 βαθμούς Κελσίου θα μπορούσε να οδηγήσει σε έναν πληθυσμό αποτελούμενο σε ποσοστό 98% από αρσενικά.

Τα περισσότερα είδη ψαριών δεν έχουν τα χρωμοσώματα Χ και Υ που καθορίζουν το φύλο στους ανθρώπους. Όπως συμβαίνει και με πολλά ερπετά, ο καθορισμός του φύλου στα ψάρια εξαρτάται σε μεγαλύτερο βαθμό από τη θερμοκρασία, στην οποία είναι εκτεθειμένα στο στάδιο της εμβρυϊκής ανάπτυξης. «Ένα από τα ερωτήματα που προέκυψαν από εκείνη την πρώτη μελέτη ήταν πώς μπορεί η θερμοκρασία να επηρεάσει την ανάπτυξη των γονάδων όταν δεν έχουν καν σχηματιστεί;», λέει ο Πιφερέρ.

Λέξη - κλειδί η επιγενετική
Στη νέα τους μελέτη, ο καθηγητής και η ομάδα του υποστηρίζουν ότι η απάντηση κρύβεται εν μέρει τουλάχιστον στην επιγενετική, δηλαδή στις «κληρονομικές» αλλαγές στη δραστηριότητα των γονιδίων, οι οποίες δεν οφείλονται στην τροποποίηση της αλληλουχίας DNA, αλλά σε άλλους παράγοντες. «Φανταστείτε το σαν ένα βιβλίο», εξηγεί ο Πιφερέρ. «Οι λέξεις που είναι τυπωμένες στο βιβλίο είναι το DNA. Αυτές που γράφονται με μολύβι στα περιθώρια είναι η επιγενετική».
Η μελέτη επικεντρώθηκε σε μια επιγενετική διαδικασία που ονομάζεται μεθυλίωση του DNA και η οποία καταστέλλει το ένζυμο που μετατρέπει αρσενικές ορμόνες σε θηλυκές, μια διεργασία απαραίτητη για το σχηματισμό ωαρίων σε συγκεκριμένα είδη ζώων. Οι επιστήμονες είδαν ότι η μεθυλίωση του DNA είναι αυτή που σχετίζεται με τη θερμοκρασία: όσο αυτή ανεβαίνει τόσο αυξάνεται και η μεθυλίωση, κάτι που σημαίνει ότι καταστέλλονται περισσότερα ένζυμα, συνεπώς γεννιούνται λιγότερα θηλυκά ψάρια.

Ένα μέλλον αρσενικών;Στα πειράματα που πραγματοποίησαν, οι επιστήμονες είδαν ότι η διαδικασία αυτή κορυφωνόταν κατά τις 20 πρώτες μέρες της ζωής των ψαριών. Η αναλογία 50 - 50 μεταξύ των δύο φύλων γινόταν 80-20 υπέρ των αρσενικών μόλις τα ψάρια του πειράματος εκθέτονταν σε αύξηση της θερμοκρασίας των υδάτων κατά 3 - 4 βαθμούς Κελσίου. «Αυτό μας δείχνει ότι οι συνθήκες που επικρατούν στο ξεκίνημα συνεχίζουν να έχουν σημαντικές συνέπειες καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής των ψαριών», επισημαίνει ο Πιφερέρ.
Η Διεθνής Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή έχει προβλέψει ότι η θερμοκρασία των υδάτων θα αυξηθεί κατά τουλάχιστον 1,5 βαθμό Κελσίου έως το τέλος του αιώνα – μια αύξηση που, με βάση τους υπολογισμούς του Πιφερέρ, θα επηρεάσει την αναλογία των φύλων σε πολλά είδη ψαριών.

Ασιάτισες πρίν και μετά το μακιγιάζ .

Ασιάτισσες Πριν και Μετά Μακιγιάζ ενδιαφέρον
Ασιάτισσες Πριν και Μετά Μακιγιάζ ενδιαφέρον
Ασιάτισσες - Πριν και Μετά Μέρος Μακιγιάζ 2 ενδιαφέροντα
Ασιάτισσες - Πριν και Μετά Μέρος Μακιγιάζ 2 ενδιαφέροντα
Ασιάτισσες - Πριν και Μετά Μέρος Μακιγιάζ 2 ενδιαφέροντα
Ασιάτισσες - Πριν και Μετά Μέρος Μακιγιάζ 2 ενδιαφέροντα

Ο «Mεγάλος Μάντης» του Μεξικό προβλέπει ήττα για τον Ομπάμα


μεγάλος Μάντης, Μεξικό, ήττα, Μπάρακ Ομπάμα, προβλέψεις, πρόεδρος της Βενεζουέλα
Ο Μπάρακ Ομπάμα θα χάσει τη μάχη των εκλογών του 2012 λέει ο αυτοαποκαλούμενος «Μεγάλος Μάντης» του Μεξικό, Αντόνικο Βάσκεζ. Στις προβλέψεις που έκανε για την νέα χρονιά ήταν και μια που αφορά δυο ΛατινοΑμερικάνους προέδρους, που δεν κατονομάζει, οι οποίοι θα «χτυπηθούν» από την ασθένεια του καρκίνου.
Ο μάντης μέσα από τις κάρτες Ταρώ τις οποίες μελετάει, προέβλεψε πως θα χειροτερεύσει η υγεία του προέδρου της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες, αλλά και πως πλησιάζει η δύσκολη κατάσταση για την Συρία: «Βλέπω περισσότερα προβλήματα για την Συρία παρά για το Ιράκ ή την Κορέα. Η Συρία είναι εναντίον του Ισλαμικού κόσμου και εναντίον της Ευρώπης και των ΗΠΑ. Θα εισβάλουν σε αυτήν και θα έχουμε πολλούς θανάτους και θανάτους και θανάτους».
Έπειτα, μίλησε για τον Μπάρακ Ομπάμα και για την πρόβλεψη του που τον θέλει να χάνει τις εκλογές: « Νιώθω ότι ο Ομπάμα θα χάσει. Θα του επιτεθούν με άσχημο τρόπο. Οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν πολλά χρήματα στις ΗΠΑ και θα τον πιέσουν πολύ ώστε να κάνει μεγάλα λάθη» δήλωσε χαρακτηριστικά ο μάντης.

Εκπληξη στο σπίτι .

B669
B669
B669
B669
B669

Εντοπίστηκε νεκρός ο ορειβάτης στο όρος Μπέλλες των Σερρών


Σε υψόμετρο 1.700 μέτρων άνδρες της ΕΜΑΚ εντόπισαν νεκρό μετά από έρευνες που κράτησαν 12 ώρες έναν ορειβάτη ο οποίος σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες κατέληξε από υποθερμία.
Ο άτυχος ορειβάτης είχε ξεκινήσει μαζί με έναν φίλο το για το κυνηγητικό καταφύγιο που βρίσκεται στην ορεινή περιοχή στα Άνω Ποροια των Σερρών και κάτω από άγνωστες συνθήκες έχασαν το δρόμο τους.
Κάποια στιγμή αισθάνθηκε αδιαθεσία και ζήτησε από τον φίλο του να πάει να αναζητήσει βοήθεια.
Σύμφωνα με πληροφορίες του seleo.gr ο πρώτος ορειβάτης επικοινώνησε με τις αρχές ενημερώνοντας ότι ο δεύτερος είχε χάσει τις αισθήσεις του.
Από την πρώτη στιγμή στην περιοχή έσπευσαν για να την αναζήτηση των δύο αντρών δυνάμεις του Στρατού, της Πυροσβεστικής και κάτοικοι της περιοχής ενώ ξεκίνησαν και δυνάμεις της ΕΜΑΚ από Θεσσαλονίκη.
Τελικά λίγο πριν τη μια το μεσημέρι τα σωστικά συνεργεία τον εντόπισαν νεκρό

Τι θα συμβεί αν λιώσουν οι πάγοι ?

Υπάρχει τον τελευταίο καιρό μεγάλη ανησυχία με την υπερθέρμανση του πλανήτη, με κύρια ανησυχία το λιώσιμο των πάγων. Αν λιώσουν οιπάγοι, τι θα μπορούσε δηλαδή να συμβεί; Απλά, η απόλυτη καταστροφή! 

Το πως δημιουργείτε η υπερθέρμανση του πλανήτη, είναι πάνω κάτω γνωστό και δεν θα ασχοληθούμε με το συγκεκριμένο στο άρθρο αυτό. 

Η μεγαλύτερη ποσότητα πάγου βρίσκεται στην Ανταρκτική. Η επιφάνεια της Ανταρκτικής, καλύπτεται από πάγο πάχους περίπου 2 χιλιομέτρων! Πάχους έτσι; Φανταστείτε! 

Αν λοιπόν όλος αυτός ο χοντρός πάγος που καλύπτει τεράστεια επιφάνεια, λιώσει, τότε οι ωκεανοί, θα ”φουσκώσουν” και θα φτάσουν σε μόνιμο ύψος 61 μέτρων!! 

Βέβαια η μέση θερμοκρασία στην Ανταρκτική είναι -37 βαθμοί κελσίου, οπότε αυτό είναι σχεδόν απίθανο να συμβεί (να λιώσουν όλοι οι πάγοι).

Το πιο πιθανό σενάριο λοιπόν, είναι κάποια κομμάτια πάγων να λιώνουν σταδιακά. 

λιώσουν οι πάγοι


Ας επανέλθουμε όμως στο τι θα συμβεί αν λιώσουν οι πάγοι! 

Αρχικά, λόγω της υπερύψωσης των ωκεανών, αντιλαμβάνεστε ότι ολόκληρες παραλιακές πόλεις, ή ακόμα και χώρες, θα πνιγούν! 

Επίσης, χώρες - πόλεις που δεν πνίγηκαν, λόγω της νέας τάξης πραγμάτων, θα ”βομβαρδιστούν” με τεράστειο όγκο κουνουπιών, κλπ, εντελώς δυσανάλογων με τα σημερινά δεδομένα. 

Έτσι μεταδοτικές ασθένειες όπως η μαλαίρια, θα μεταδίδονται αστραπιαία. 

Πολλά χωράφια και φάρμες θα ”πνιγούν” επίσης. 
Πολλοί αγρότες θα μεταφερθούν σε πιο υψηλά - βραχώδη χωράφια, με αποτέλεσμα να μην παράγει ο καθένας τους τις ίδιες ποσότητες με παλιά. 

Όλο αυτό, θα έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρή έλλειψη τροφής, μιας και η παραγωγή θα είναι δυσανάλογη σε σχέση με την κατανάλωση. 

Ακόμα χειρότερα, θα υπάρξη μεγάλη ακρίβεια στα τρόφιμα(εξαιρετικά μειωμένη προσφορά, εξαιρετικά αυξημένη ζήτηση), σε ακραίο σημείο, που μόνο λίγοι θα μπορούν πλέον να αγοράσουν τροφή! 

Σε συνδυασμό με αυτό, θα χαθούν(λόγω έλλειψης τροφής) ή και θα πνιγούν εκατομμύρια ζώα, επιδεινώνοντας ακόμα περισσότερο το πιο πάνω σενάριο. 

Βέβαια ας αναφέρουμε το εξής: 

Όταν το νερό είναι παγωμένο, έχει μεγαλύτερο όγκο. Όταν λιώσει, έχει μικρότερο όγκο.

Τότε πώς θα γίνει αυτό;


Πολύ απλά, μεγάλο μέρος των πάγων δεν βρίσκονται μέσα στηθάλασσα (παρόλο που σε ένα παγόβουνο το μεγαλύτερο μέρος του βρίσκεται μέσα στη θάλασσα), αλλά βρίσκεται να το πούμε έτσι, στη στεριά - πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας - όχι μέσα. 

πάγος στη θάλασσα


Έτσι, αναλογικά, με το λιώσιμο, αυτοί οι πάγοι θα μπουν μέσα στη θάλασσα υγροποιημένοι μεν, αλλά θα ”αυξήσουν” τον όγκο της θάλασσας δε, λόγω της μεγάλης ποσότητάς τους.
http://coolweb.gr/ti-simbei-an-liosoun-pagoi/

Ποιά η σχέση μεταξύ ανδρών , γυναικών και δονητών .

Άνδρες, γυναίκες, δονητές: ποια η σχέση μεταξύ τους;

Ανάμεσα στα ταμπού γύρω από το σεξ, υπάρχει και η αναληθής πεποίθηση πως οι άνδρες στην παρουσίαδονητών νιώθουν μειονεκτικά και πως μια γυναίκα ποτέ δεν πρέπει να φέρει στο κρεβάτι ένα σεξουαλικό βοήθημα, γιατί ο καλός της θα μπει σε σκέψεις για τα προσόντα του και θα νιώσει πως δεν την ικανοποιεί.
Λάθος. Οι άνδρες θέλουν και περιμένουν να ξεπηδήσει ένα σεξουαλικό βοήθημα στο κρεβάτι για να ανάψει νέες φωτιές στη σεξουαλική τους ζωή. Μάλιστα σύμφωνα με μια έρευνα που έγινε στην Αμερική το 41% των γυναικών χρησιμοποιούν «φίλους με μπαταρίες» συχνά με το σύντροφό τους, ο οποίος φυσικά δεν κάθεται απλά να κοιτά. Βλέπετε και στους άνδρες αρέσει η αίσθηση της δόνησης σε συγκεκριμένα σημεία του σώματός τους. Οπότε τέρμα οι ντροπές. Βρείτε το «σεξουαλικό εργαλείο» που σας ταιριάζει και ξεκινήστε τα παιχνίδια.

Φοβερά αντανακλαστικά .

Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory