Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2012

Χορεύοντας στον δρόμο .

Αψογος συγχρονισμός .

23 Αφήνει να συγχρονιστεί

Από τον πολύ βήχα έβγαλε τον καρκίνο – κυριολεκτικά!


Εντελώς συμπτωματικά, μια 37χρονη γυναίκα, μητέρα έξι παιδιών, έσωσε τη ζωή της, όταν βήχοντας ξερίζωσε καρκινικό όγκο που είχε στο λαιμό της, χωρίς να το γνωρίζει, ο οποίος σύμφωνα με τους γιατρούς δεν θα μπορούσε να αφαιρεθεί με εγχείρηση.
Η Κλερ Όσμπορν (φωτο), η οποία ζει στο Κόβεντρι της Βρετανίας, είχε ενόχληση στο λαιμό και έβηξε επανειλημμένα για να τον καθαρίσει, κρατώντας ένα χαρτομάντιλο μπροστά στο στόμα της, όταν ένιωσε ότι μαζί με τον αέρα βγήκε και κάτι στέρεο από το στόμα της. Έτσι, κοίταξε το χαρτομάντιλο και είδε με έκπληξη ότι εκεί μέσα βρισκόταν ένα μικρό, στρογγυλό κομμάτι σάρκας, μήκους 2 εκατοστών.
Αμέσως το πήγε στο γιατρό της, ο οποίος το εξέτασε και το έδωσε για βιοψία, για να την ενημερώσει λίγες ημέρες αργότερα ότι επρόκειτο για μεταστατικό αδενοκαρκίνωμα, μια επιθετική μορφή καρκίνου του λαιμού και της στοματικής κοιλότητας, η οποία έχει 50% ποσοστό θνησιμότητας και μπορεί να καταπολεμηθεί μόνο με χημειοθεραπεία.
Ανήσυχη η γυναίκα, έκανε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις για να εκτιμηθεί η κατάστασή της, οι οποίες τελικά έδειξαν ότι δεν υπήρχε ίχνος καρκινικών κυττάρων στο σώμα της.
Οι γιατροί πιστεύουν ότι ο όγκος που είχε αναπτυχθεί το πίσω μέρος του λαιμού της κρατιόταν από ένα λεπτό κομμάτι ιστού, το οποίο με το βήχα ξεκόλλησε και τελικά βγήκε.

Οχι παντελόνια στο μετρό .

ενισχυμένη buzz ευρύ 31331 1326124674 11 Φωτογραφίες Από Το Όχι Ride μετρό Παντελόνια
ενισχυμένη buzz ευρύ 24716 1326124684 46 Φωτογραφίες Από Το Όχι Ride μετρό Παντελόνια
ενισχυμένη buzz ευρύ 24716 1326137009 129 Φωτογραφίες από The No Pants Subway Ride
ενισχυμένη buzz ευρύ 32077 1326124655 30 Φωτογραφίες Από Το Όχι Ride μετρό Παντελόνια
ενισχυμένη buzz ευρύ 4676 1326124665 23 Φωτογραφίες Από Το Όχι Ride μετρό Παντελόνια
ενισχυμένη buzz ευρύ 31758 1326124708 31 Φωτογραφίες Από Το Όχι Ride μετρό Παντελόνια
ενισχυμένη buzz ευρύ 7250 1326124762 15 Φωτογραφίες Από Το Όχι Ride μετρό Παντελόνια
ενισχυμένη buzz ευρύ 24716 1326124781 54 Φωτογραφίες Από Το Όχι Ride μετρό Παντελόνια

Απεβίωσε ο πράκτορας της KGB που έσωσε Τσώρτσιλ, Ρούσβελτ και Στάλιν


πράκτορας, απόπειρα δολοφονίας, Ες-Ες, Ναζί, Τεχεράνη, Φραγκλίνος Ρούσβελ, Ουίνσ
Σε ηλικία 88 ετών απεβίωσε ο Γκεβόρκ Βαρτανιάν, ο άνθρωπος-θρύλος που ματαίωσε την όχι πολύ γνωστή απόπειρα των χιτλερικών να απαγάγουν τους Τσόρτσιλ, Ρούζβελτ και Στάλιν κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης της Τεχεράνης το 1943.
Ο Βαρτανιάν, αρμενικής καταγωγής, ήταν εν ενεργεία ως το 2000 και πολύ λίγα έχουν γίνει γνωστά για την δράση του. Το 1984 τιμήθηκε για τη δράση του με το μεγαλύτερο παράσημο της τότε Σοβιετικής Ένωσης.  Κατατάχθηκε στην αντικατασκοπεία το 1930 και αργότερα «τοποθετήθηκε» στην Τεχεράνη από όπου «παρακολουθούσε τις εξελίξεις» σε χώρες της Μέσης Ανατολής και της Κεντρικής Ασίας, σε συνεργασία με την σύζυγο του Γκοάρ, επίσης πράκτορα.
Το 1943, στα πλαίσια της Διάσκεψης μεταξύ Στάλιν, Ρούσβελτ ο Βαρτανιάν έμαθε από μεθυσμένο Γερμανό «έμπορο» πως οι Γερμανοί είχαν πληροφορηθεί ότι «κάποιος σπουδαίος, ίσως ο Στάλιν, ίσως και ο Ρούζβελτ» επρόκειτο να φθάσει στην Τεχεράνη. Έτσι, το Βερολίνο σχεδίαζε την αποστολή ειδικής ομάδας από επίλεκτους Ες-Ες με στόχο την απαγωγή και τη δολοφονία των ηγετών των Συμμαχικών δυνάμεων.
Το κωδικό όνομα της επιχείρησης ήταν «Μακρύ Άλμα» και η ομάδα των Ες-Ες έφτασε στην Περσία ως ζωέμποροι με σκοπό να οργανώσουν την ενέδρα. Ο Βαρτανιάν έθεσε υπό συνεχή παρακολούθηση την ομάδα και σύντομα κατάφερε να αποκρυπτογραφήσει τα μηνύματα που αποστέλλονταν στο Βερολίνο. Όπως προέκυψε από τις υποκλοπές, οι Ναζί σχεδίαζαν την αποστολή και δεύτερης ομάδας στην Τεχεράνη υπό τον διαβόητο Ότο Σκορτσένι, διοικητή τάγματος των Ες-Ες.
Υστερα από αρκετούς δισταγμούς, ο Βαρταριάν αποφάσισε να μη ρισκάρει και συνέλαβε όλη την ομάδα. Ευτυχώς για τους Συμμάχους το Βερολίνο δεν διακινδύνευσε επανάληψη της αποστολής δολοφονίας.
Η υπόθεση της διάσκεψης των Τριών Μεγάλων στην Τεχεράνη ήταν η μεγαλύτερη και η σχετικά γνωστή επιτυχία του Γκεβόρκ Βαρτανιάν. Το 1980 μια γαλλο-σοβιετική συμπαραγωγή, η «Απόπειρα δολοφονίας» με πρωταγωνιστή τον Αλέν Ντελόν, έφερε στη δημοσιότητα την θρυλική επιχείρηση. Μάλιστα ο ίδιος ο Βαρτανιάν σε δηλώσεις του πολλά χρόνια αργότερα επιβεβαίωσε τα κύρια στοιχεία του έργου προσθέτοντας ότι «δυστυχώς δεν ήταν δυνατόν να αποδοθεί η αγωνία του, το ρίσκο που αναλάμβανε».

Η πιό αστεία εικόνα γάμου .

22 πιο αστεία εικόνα Γάμος

Εκατό αρχαίοι θησαυροί


ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ
Προέρχονται από τη Θεσσαλονίκη και θα εκτεθούν για πρώτη φορά στο Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης.


Στρατοπέδευση δυνάμεων της Συμμαχικής Στρατιάς στη Θεσσαλονίκη. Η καρτ ποστάλ της εποχής και τα δικαιώματά της παραχωρήθηκαν στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης για τις ανάγκες της έκθεσης από τον σ
Στρατοπέδευση δυνάμεων της Συμμαχικής Στρατιάς στη Θεσσαλονίκη. Η καρτ ποστάλ της εποχής και τα δικαιώματά της παραχωρήθηκαν στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης για τις ανάγκες της έκθεσης από τον συλλέκτη κ. Τζούντυ Λεβή


Εκατό αρχαιολογικά αντικείμενα που προέρχονται στην πλειονότητά τους από τη Θεσσαλονίκη αλλά και από την ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας και τα οποία βρίσκονταν μέχρι πρόσφατα στις...
αποθήκες του Βρετανικού Αρχαιολογικού Μουσείου θα εκτεθούν για πρώτη φορά στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης το τρέχον έτος.
Ανάμεσα στα άλλα χρυσά επιστόμια, γλυπτά, ξίφη και κεραμική από μακεδονικούς τάφους θα επιστρέψουν έστω και για λίγο στην πατρώα γη στο πλαίσιο της συνεργασίας του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης και του Βρετανικού.
 Είναι μάλιστα μία από τις δράσεις στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης.
Αλλωστε, συμπληρώνονται και σχεδόν εκατό χρόνια από τότε (1916) που έκαναν τις ανασκαφές Βρετανοί αρχαιολόγοι οι οποίοι συνόδευαν τη Συμμαχική Στρατιά της Ανατολής.
 Τα ευρήματα δεν έχουν εκτεθεί καν στη Μεγάλη Βρετανία, όπου ήταν εν πολλοίς αγνοημένα, ενώ η καταγραφή και ανάδειξή τους οφείλεται εν πολλοίς στον επιμελητή του Βρετανικού Αρχαιολογικού Μουσείου Αντριου Κάπλαντ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ανασκαφές που πραγματοποίησαν οι Βρετανοί αρχαιολόγοι στο Καραμπουρνάκι και σε Μακεδονικούς τάφους της ευρύτερης περιοχής έγιναν σε συνεννόηση με τις ελληνικές Αρχές και σήμερα κατέχουν νομίμως τα ευρήματα αυτά.
Οι ανασκαφές που πραγματοποιήθηκαν μετά τη συμφωνία ήταν ουσιαστικά οι πρώτες συστηματικές που έγιναν στη Θεσσαλονίκη, αφού μέχρι τότε οι αρχαιολόγοι του ελληνικού κράτους ουσιαστικά αρκούνταν σε περισυλλογή αρχαίων αντικειμένων που εντοπίζονταν διασκορπισμένα επιφανειακά.
Η Συμμαχική Στρατιά συνοδευόταν από μεγάλο επιστημονικό επιτελείο και η συμφωνία με το ελληνικό κράτος προέβλεπε ότι ως αντάλλαγμα για τις ανασκαφές τα μισά ευρήματα θα τα κρατούσαν οι Βρετανοί. Από τα αντικείμενα αυτά λοιπόν επιλέγονται εκατό αντιπροσωπευτικά για να εκτεθούν για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε περισσότερα http://ektiesthisi.blogspot.com/2012/01/blog-post_389.html#ixzz1jJazPgfW

Τι είναι η υπνηλία και πού οφείλεται .

Γιατί με παίρνει παντού ο ύπνος;

Η υπνηλία είναι η κατάσταση κατά την οποία νυστάζετε χωρίς ιδιαίτερο λόγο, θέλετε να κλείσετε τα μάτια και απλά να αποκοιμηθείτε, είτε είστε σπίτι, είτε πάλι στο λεωφορείο, στη δουλειά και στο γυμναστήριο. Ο εγκέφαλος επηρεασμένος από διάφορους παράγοντες δεν προσλαμβάνει όσο οξυγόνο χρειάζεται και έτσι το αποτέλεσμα είναι εμφανίζει το χασμουρητό, το κλείσιμο των βλεφάρων και η αδυναμία συγκέντρωσης. Μερικοί από τους πιο συνηθισμένους λόγους που μας προκαλούν υπνηλία είναι:
  • Το υψηλό υψόμετρο στο βουνό, καθώς ο εγκέφαλος δεν οξυγονώνεται όσο πρέπει.
  • Η διαταραχή στης αναπνοής εξαιτίας του διαφράγματος ή του φάρυγγα έχουν σαν αποτέλεσμα να εμποδίζουν το οξυγόνο κι έτσι να μην αναπνέουμε σωστά.
  • Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τα συμπτώματα υπνηλίας είναι πολύ έντονα.
  • Όταν κάνουμε άστατο ύπνο και δεν αναπνέουμε σωστά παρουσιάζοντας διακοπή στην αναπνοή μας, τότε εμφανίζουμε χαρακτηριστικά σημάδια υπνηλίας.
  • Η υπερβολική υπνηλία κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι πιθανόν να αποτελεί και σύμπτωμα κατάθλιψης.

Πόσο ασφαλές είναι το νερό πού πίνουμε ?


Συνέντευξη Τύπου για την ύπαρξη εξασθενούς χρωμίου στο νερό πoυ πίνουμε, διοργάνωσαν σήμερα οι Οικολόγοι Πράσινοι, επιδιώκοντας να συμβάλλουν στην ουσιαστική προστασία της δημόσιας υγείας στη χώρα μας. Στη Συνέντευξη παρουσιάστηκαν πρόσφατες ενέργειες, έρευνες και πρωτοβουλίες του κόμματος και τα αποτελέσματά τους σχετικά με την ύπαρξη εξασθενούς χρωμίου στο πόσιμο νερό, δικτύου αλλά και εμφιαλωμένου, καθώς και προτάσεις για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των αρμόδιων οργάνων της Πολιτείας για την προστασία της δημόσιας υγείας.
Να σημειωθεί ότι το εξασθενές χρώμιο έχει αναγνωριστεί ως καρκινογόνο για τον άνθρωπο από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, όμως οι περισσότερες χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, εξακολουθούν να μην διαθέτουν ελάχιστο επιτρεπόμενο όριο για το πόσιμο νερό. Ως αποτέλεσμα, η έλλειψη τέτοιου ορίου δημιουργεί ελλιπή έλεγχο του νερού που προορίζεται για ανθρώπινη κατανάλωση, θέτοντας σε κίνδυνο την ανθρώπινη υγεία και παραπλανώντας τους καταναλωτές ως προς την ασφάλεια του νερού που χρησιμοποιούν.
Στη χώρα μας, η επικίνδυνη αυτή ουσία έχει εντοπιστεί στα νερά περιοχών όπως η κοιλάδα του Ασωπού στη Βοιωτία, η Μεσσαπία στην κεντρική Εύβοια και η Νοτιοανατολική Θεσσαλία, αλλά και σε εμφιαλωμένα νερά, στα οποία στρέφονται οι καταναλωτές για περισσότερη ασφάλεια και ποιότητα. ‘Οι Οικολόγοι Πράσινοι πιστεύουν πως ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης, η προστασία της δημόσιας υγείας δεν μπορεί να έρχεται σε δεύτερη προτεραιότητα. Σε καιρούς που βλέπουμε τα εισοδήματά μας να μειώνονται, το να χάνουμε και τα συλλογικά μας αγαθά, όπως η δημόσια υγεία, θα μας κάνει δυο φορές φτωχότερους’, ανέφερε ο συνεκπρόσωπος τύπου του κόμματος Τάσος Κρομμύδας, ξεκινώντας τη συνέντευξη τύπου.
Αναλύοντας τις επιστημονικές πτυχές του θέματος και τις ενέργειες που έκαναν οι ΟΠ, ο Νίκος Μάντζαρης, χημικός μηχανικός και σύμβουλος του ευρωβουλευτή των ΟΠ τόνισε: ‘Η κατανάλωση εμφιαλωμένου νερού είναι για πολλούς επιλογή αλλά για κάποιους συμπολίτες μας αναγκαιότητα λόγω της ακαταλληλότητας του νερού δημόσιας χρήσης σε διάφορες περιοχές της χώρας.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν περιοχές με πρόβλημα εξασθενούς χρωμίου στο δίκτυο ύδρευσης, όπου οι κάτοικοι για χρόνια κατέφευγαν στο εμφιαλωμένο νερό’.
‘Οι Οικολόγοι Πράσινοι, θορυβημένοι από τις φήμες που ακούγονταν σχετικά με την παρουσία εξασθενούς χρωμίου σε εμφιαλωμένα νερά αποφασίσαμε να διερευνήσουμε το θέμα πιο συστηματικά. Έχοντας επίγνωση ότι για πρακτικούς λόγους δε θα μπορούσαμε να είμαστε εξαντλητικοί στην έρευνα μας, επιλέξαμε 9 ετικέτες με πρωταρχικό κριτήριο τις πωλήσεις τους. Μετά την άρνηση του Γενικού Χημείου του Κράτους να αναλύσει τα δείγματα (3 ανά ετικέτα) ως προς την παρουσία εξασθενούς χρωμίου, τα στείλαμε σε διαπιστευμένο ιδιωτικό εργαστήριο. Υπήρξαν 3 ετικέτες που είχαν εξασθενές χρώμιο πάνω από το όριο ανίχνευσης της μεθόδου (1.5 ppb). 2 από αυτές μάλιστα είχαν συγκεντρώσεις στη γειτονιά των 20 ppb με μέγιστη τιμή τα 22 ppb. Τα αποτελέσματα αυτά επιβεβαιώθηκαν με δεύτερη σειρά μετρήσεων 1 μήνα αργότερα στις 3 ετικέτες που παρουσίασαν το πρόβλημα, οι οποίες έδειξαν πρακτικά τα ίδια πράγματα’.
‘Στη συνέχεια κάναμε μια σειρά ενεργειών με στόχο να ενημερώσουμε αλλά και να ενεργοποιήσουμε τους αρμόδιους φορείς. Ο ΕΦΕΤ δεν ασχολείται με μετρήσεις εξασθενούς χρωμίου σε εμφιαλωμένα νερά, το ΓΧΚ αρνείται να μετρήσει εξασθενές χρώμιο σε εμφιαλωμένα νερά για ιδιώτες, λόγω φόρτου εργασίας, οι αρμόδιες διευθύνσεις στις 13 Περιφέρειες της χώρας έδωσαν 13 διαφορετικές απαντήσεις στο αίτημά μας να μας δώσουν τις μετρήσεις που θα έπρεπε να κάνουν στο νερό δημόσιας χρήσης της αρμοδιότητας τους, ενώ καμία απάντηση δεν έλαβαν σε χρονικό διάστημα 3 μηνών στο σχετικό ερώτημα που υπέβαλαν στα αντίστοιχα περιφερειακά συμβούλια, οι περιφερειακοί σύμβουλοι που εκλέχθηκαν με την υποστήριξη των Οικολόγων Πράσινων.Ο πλήρης φάκελος με τις ενέργειές μας αλλά και τα αποτελέσματα των μετρήσεων που κάναμε έχει σταλεί στον Υπουργό Υγείας κ. Λοβέρδο από τις 23 Δεκεμβρίου του 2011.
Ως τώρα καμιά απάντηση δεν έχουμε λάβει για το τόσο σημαντικό αυτό ζήτημα’. ‘Τα αποτελέσματα της έρευνάς μας δείχνουν ότι πρακτικά η πολιτεία επιτρέπει μια κατάσταση όπου συμπολίτες μας καταναλώνουν πιθανόν καθημερινά ή ακόμα και αποκλειστικά νερό με περιεκτικότητα εξασθενούς χρωμίου παραπάνω από 1.000 φορές μεγαλύτερη από την τιμή των 0.02 ppb που Αμερικανοί επιστήμονες πρότειναν ως στόχο για την ασφάλεια της ανθρώπινης υγείας (Proposed Health Goal).Τη στιγμή που υπάρχει όριο για την μέγιστη επιτρεπόμενη περιεκτικότητα εξασθενούς χρωμίου στα ποτάμια (3ppb) και στα υγρά απόβλητα βιομηχανιών (30 ppb), δεν υπάρχει τίποτε παρά μόνο το εντελώς ξεπερασμένο όριο των 50 ppb για το νερό ανθρώπινης κατανάλωσης. Κι αυτό όχι για το εξασθενές χρώμιο αλλά για το ολικό χρώμιο’.
‘Οι Οικολόγοι Πράσινοι θεωρούμε υπερώριμο αλλά και επιτακτικό το αίτημα για θέσπιση ξεχωριστού πανελλαδικού ορίου για το εξασθενές χρώμιο στα επίπεδα του ανιχνεύσιμου, ειδικά όταν γνωρίσαμε από πρώτο χέρι την εντυπωσιακή επίδραση που είχε η θέσπιση ορίου από το μονομελές Πρωτοδικείο Χαλκίδας τον Ιούνιο του 2010 ειδικά στην περιοχή της Μεσσαπίας, αλλάζοντας ουσιαστικά κατά 180 μοίρες τη στάση της πρώην δημοτικής αρχής’. Αναλύοντας τις νομικές πλευρές του ζητήματος, ο νομικός σύμβουλος των Οικολόγων Πράσινων Λευτέρης Παπαγιαννάκης σημείωσε ότι το αίτημα των ΟΠ για την θεσμοθέτηση ορίου για το εξασθενές χρώμιο βασίζεται στην εφαρμογή της αρχής της προφύλαξης, η οποία λαμβάνει υπόψιν της τον ενδεχόμενο κίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία από την ύπαρξη εξασθενούς στο πόσιμο νερό. Τα αποτελέσματα επιστημονικών ερευνών και διαπιστώσεων συνηγορούν στο ότι το εξασθενές χρώμιο είναι επικίνδυνο και άρα υπάρχει ανάγκη για όριο, το οποίο θα διασφαλίζει την δημόσια υγεία. Άλλωστε η ελληνική δικαιοσύνη με αποφάσεις της συνηγορεί στην ανάγκη ορίου, αφού το 2010, σε υπόθεση η οποία αφορά στον δήμο Μεσσαπίας, επιβάλει όριο εξασθενούς στο πόσιμο νερό (2 μικρογραμμάρια ανά λίτρο)’.
Η συνεκπρόσωπος τύπου, Ελεάννα Ιωαννίδου, τόνισε μεταξύ άλλων, την ανάγκη να διενεργούνται μετρήσεις του εξασθενούς χρωμίου σε κάθε πηγή που χρησιμοποιείται για ανθρώπινη κατανάλωση -και κυρίως το εμφιαλωμένο νερό- και ανέπτυξε τις ενέργειες στις οποίες έχουν προβεί οι Οικολόγοι Πράσινοι, μεταξύ των οποίων και μη εξαντλητικές ιδιωτικές αναλύσεις δειγμάτων εμφιαλωμένων νερών. ‘Οι Οικολόγοι Πράσινοι απευθυνθήκαμε στον ΕΦΕΤ, που μας ενημέρωσε πως δεν διενεργεί ελέγχους στο εμφιαλωμένο νερό, καθώς δεν είναι υποχρεωμένος με βάση την κείμενη νομοθεσία. Απευθυνθήκαμε στο Γενικό Χημείο του Κράτους που, ενώ αρχικά είχε δεχθεί να εξετάσει δείγματα νερού για εξασθενές χρώμιο, μόλις ενημερώσαμε ότι πρόκειται για εμφιαλωμένο, αρνήθηκε να διενεργήσει τους ελέγχους, επικαλούμενο αίφνης φόρτο εργασίας.
Από τις 23 Δεκεμβρίου έχουμε απευθυνθεί και στον υπουργό υγείας, στον οποίο γνωστοποιήσαμε τα αποτελέσματα των μετρήσεών μας και του ζητήσαμε να προβεί σε άμεση θέσπιση ορίου στο εξασθενές χρώμιο και να προβεί σε κατεπείγοντα έλεγχο της ποιότητας του εμφιαλωμένου νερού. Στην επιστολή αυτή, περίπου τρεις εβδομάδες μετά, δεν έχουμε λάβει απάντηση. Οι Οικολόγοι Πράσινοι θεωρούμε πως η ασφάλεια του νερού, ενός συλλογικού αγαθού που διαρκώς υποβαθμίζεται, δεν ενδείκνυται ούτε για ολιγωρίες ούτε για ασυλίες συμφερόντων που το εμπορεύονται, πρέπει να διασφαλίζεται κατεπειγόντως και πάντα σύμφωνα με την αρχή της προφύλαξης’.
ΥΓ.
1. Λανθασμένα αναφέρθηκε από ορισμένα ΜΜΕ ότι τα εμφιαλωμένα νερά που διερεύνησαν οι Οικολόγοι Πράσινοι και στα δείγματα των οποίων βρέθηκαν υψηλά ποσοστά εξασθενούς χρωμίου, ανήκουν στις εταιρείες Αύρα, Κρίνος και Ζέφυρος. Τα συγκεκριμένα νερά διερευνήθηκαν από την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και, αντιθέτως, δεν εμφάνισαν πρόβλημα.
2. Οι αναλύσεις που έκαναν οι Οικολόγοι Πράσινοι έγιναν από πιστοποιημένο ιδιωτικό εργαστήριο, λόγω της άρνησης του Γενικού Χημείου του Κράτους να κάνει αυτό τον έλεγχο.
3. Στην έρευνα των Οικολόγων Πράσινων οι 3 ετικέτες που εντοπίστηκαν να περιέχουν εξασθενές χρώμιο πάνω από το όριο ανίχνευσης της μεθόδου (1.5 ppb). είχαν συγκεντρώσεις στη γειτονιά των 20 ppb με μέγιστη τιμή τα 22 ppb και όχι 0,11 ppb, όπως, επίσης λανθασμένα, ανέφεραν ορισμένα ΜΜΕ. Τα ονόματα αυτών των εταιριών δεν ανακοινώθηκαν από τους ΟΠ για λόγους επιχειρηματικού απορρήτου, αλλά βρίσκονται στον σχετικό φάκελο που στάλθηκε στον Υπουργό Υγείας.

Η επιτυχία της αποτυχίας .


Αποτυχία στα παρασκήνια
Ενας από τους μεγαλύτερους stand up κωμικούς της Αμερικής, ο Chris Rock, συνηθίζει να ανεβαίνει σε σκηνές comedy club, χωρίς να ανακοινώσει ότι θα το κάνει για να δοκιμάσει τα αστεία του, πριν βγει στην τηλεόραση ή σε ταινίες. Μετά από 40-50 τέτοιες εμφανίσεις ξέρει ποια αστεία δουλεύουν και ποια όχι. Δοκίμασε την τακτική την επόμενη φορά που θα πρέπει να μιλήσεις με κάποιον πελάτη ή συνεργάτη. Κάνε δοκιμές μπροστά στον καθρέφτη αντί απλώς να σχεδιάζεις νοερά τι θα πεις. Ακόμα καλύτερα, τράβα τον εαυτό σου με το smartphone σου και δες τι μπορείς να βελτιώσεις. Κάποια πράγματα δοκιμάζονται καλύτερα όταν τα κάνεις, όχι όταν κάθεσαι στο γραφείο σου και τα σκέφτεσαι.

Βρες ένα βοηθό
Τα καταφέρνουμε πολύ καλά όταν λέμε στον εαυτό μας πόσο φανταστικά τα έχουμε κάνει όλα, ενώ τα έχουμε κάνει θάλασσα. Οι ψυχολόγοι το ονομάζουν αυτό γνωστική ασυμφωνία, που σημαίνει ότι δεν μπορείς να πιστεύεις δύο αντικρουόμενα πράγματα ταυτόχρονα χωρίς να παρουσιαστούν προβλήματα. Ανάμεσα στο «είμαι ένας επαγγελματίας» και στο «τα έκανα θάλασσα», το μυαλό σου θα απορρίψει τη δεύτερη σκέψη. «Βρες κάποιον που θα σου κάνει ειλικρινή κι εποικοδομητική κριτική» σου λέει ο κλινικός ψυχολόγος Marc Hekster. Στο γυμναστήριο, ένας βοηθός σού επιτρέπει να πας πέρα από τα προηγούμενα όριά σου. Στην καθημερινότητά σου, θα σε βοηθήσει να παρακάμψεις τα λάθη, που το μυαλό σου δεν παραδέχεται ότι κάνει.

Μην πας να ρεφάρεις
Η πιο επικίνδυνη στιγμή σε ένα παιχνίδι πόκερ είναι όταν ένας παίκτης μόλις έχει χάσει πολλά. Από εκεί και μετά, πολλοί παίκτες αρχίζουν και λειτουργούν παράλογα παίρνοντας μεγάλα ρίσκα για να ρεφάρουν. Μπορεί να είναι δύσκολο να διορθώσεις κάποια λάθη, αλλά συνήθως είναι πανεύκολο να τα κάνεις πολύ χειρότερα. Το κόλπο είναι να ξέρεις πότε να αποδεχτείς τη χασούρα και να βγεις από το παιχνίδι. «Θα πρέπει να τα παρατήσεις όταν τα ποσά που έχεις επενδύσει είναι πολύ μεγαλύτερα από τις απολαβές που θα έχεις στο μέλλον» σου λέει ο David Pardy, διευθυντής έρευνας στο Institute of Leadership and Management. Με άλλα λόγια, μην κάνεις χειρότερη μία ήδη κακή απόφαση. Η κοπέλα σου έχει γίνει ενοχλητική και φορτική; Πιστεύεις ότι θα στρώσει αν της κάνεις πρόταση γάμου; Μόλις έκανες μια κακή κατάσταση πολύ χειρότερη.

Οργάνωσε την άμυνά σου
Αν δοκιμάσεις κάτι καινούργιο, πρέπει να είσαι έτοιμος να υποστείς κριτική και να είσαι διπλά προετοιμασμένος. Αν πιστεύεις σε αυτό που θέλεις να κάνεις, θα πρέπει να κάνεις την έρευνα για να το υποστηρίξεις. «Η προεργασία είναι ουσιώδης» σου λέει ο Baron. «Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να βρεις, να καταλάβεις και να μπορείς να μιλήσεις με αυτοπεποίθηση για όλες τις πλευρές του πρότζεκτ σου - τα υπέρ, τα κατά, οι κίνδυνοι, οι οικονομικές επιπτώσεις, οι κρίσιμες ημερομηνίες και το πλάνο σου για την επιτυχία». Αν δεν μπορείς να τα γράψεις όλα αυτά από μνήμης, σημαίνει ότι δεν είσαι έτοιμος για το κρίσιμο μίτινγκ. Αν θέλεις να πάρεις ένα ρίσκο στο οποίο πιστεύεις, τότε θα πρέπει να είσαι έτοιμος να το υποστηρίξεις.


Μάθε να μην περιμένεις
Καμιά φορά, η επιτυχία παίρνει χρόνο. Ορίστε τι πρέπει να κάνεις ενώ την περιμένεις να σε προσέξει: να γίνεις ακόμα καλύτερος σε αυτό που κάνεις.
Επικεντρώσου σε αυτό που θέλεις να κάνεις καλά.
Και τώρα κάνε το ακόμα καλύτερο: αν πάρεις την πρωτοβουλία να βελτιώσεις τις δεξιότητες μόνος σου αντί να περιμένεις την εταιρεία να το κάνει για σένα, θα δείξεις δέσμευση και θα εμπνεύσεις εμπιστοσύνη.
Ρώτα πού χρειάζεται να βελτιωθείς
Συζήτα με τον προϊστάμενό σου και τους συναδέλφους κι άκου τι σου λένε. Η εξωστρέφεια είναι μεγάλο όπλο και θα χτίσει κι αυτή εμπιστοσύνη. Ειδικοί λένε ότι, αν παραδεχτείς την ανάγκη για βελτίωση, δείχνεις αυτογνωσία και συναισθηματική δύναμη.
Πάρε την ευθύνη
Να είσαι πάντα ειλικρινής. Είτε έχεις δίκιο είτε άδικο, η φερεγγυότητα πάντα αναγνωρίζεται. Το να λες ότι «έκανα λάθος» θα σε κάνει να φανείς πολύ πιο δυνατός από το συνάδελφο που προσποιείται ότι όλα πάνε καλά ενώ το καράβι βυθίζεται.
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory