Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2012

Απίστευτες καταστάσεις .Πως να μην πληρώνετε τους λογαριασμούς σας .

Good luck with that Mr. Mailman.. now dats a smart guy

Οι αρχαίοι περουβιανοί έτρωγαν...ποπ κορν!


έρευνα, Περού, ποπ κορν
Οι κάτοικοι του βόρειου Περού έτρωγαν ποπ-κορν χίλια χρόνια νωρίτερα απ' ό,τι θεωρείτο μέχρι σήμερα, σύμφωνα με μια νέα έρευνα.
Οι ερευνητές ανακοίνωσαν ότι από τα καλάμια καλαμποκιού που βρέθηκαν σε μια αρχαία τοποθεσία στο Περού προκύπτει ότι οι κάτοικοι της περιοχής τα χρησιμοποιούσαν για να παρασκευάσουν αλεύρι και ποπ κορν.
Επιστήμονες από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Ουάσινγκτον υποστηρίζουν ότι τα παλαιότερα καλάμια καλαμποκιού που βρήκαν είναι από το 4700πΧ και είναι τα αρχαιότερα που έχουν ανακαλυφθεί στη Νότια Αμερική.
Η διευθύντρια του τμήματος Αρχαιολογίας του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Smithsonian στην Ουάσινγκτον, Ντολόρες Πιπέρνο, δήλωσε ότι το καλαμπόκι ανακαλύφθηκε στο Μεξικό περίπου πριν από 9.000 χρόνια προερχόμενο από ένα είδος άγριου χόρτου.
Όπως είπε η Πιπέρνο, η έρευνά της που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Proceedings of the National Academy of Sciences, δείχνει ότι μερικά χιλιάδες χρόνια αργότερα το καλαμπόκι έφθασε στη Νότια Αμερική όπου καλλιεργήθηκε σε διάφορες ποικιλίες, πολύ δημοφιλείς σήμερα στις περιοχές των Άνδεων.
Η ερευνητική της ομάδα ανακάλυψε το καλαμπόκι στις αρχαίες τοποθεσίες Παραδόνες και Χουάκα Πριέτα. Η Πιπέρνο εξήγησε ότι την εποχή εκείνη, πάντως, το καλαμπόκι δεν αποτελούσε σημαντικό συστατικό της διατροφής των κατοίκων.

(AΠΕ-ΜΠΕ)

Διαγωνισμός μαύρης γάτας το 1961 .

Κώστας Βουτσάς: «Προσφέρω την σύνταξη μου σε τρεις οικογένειες»Ο γνωστός και ιδιαίτερα αγαπημένος Έλληνας ηθοποιός Κώστας Βουτσάς παραδίδει μαθήματα ανθρωπιάς και αποκαλύπτει πως προσπαθεί να βοηθά όσο περισσότερο μπορεί τον συνάνθρωπό του και ειδικά τα παιδιά που το έχουν ανάγκη.
Ο Κώστας Βουτσάς έχει αφοσιωθεί στο να βοηθά με όποιον τρόπο μπορεί δύο παιδιά στην «Action Aid» και ένα στα «Παιδικά χωριά S.O.S» , ενώ προσφέρει ότι μπορεί και στο «Χαμόγελο του παιδιού». Όπως ο ίδιος αναφέρει μιλώντας στο περιοδικό People σκοπός του δεν είναι να παινευτεί για την φιλανθρωπική του δράση, αλλά να παρακινήσει και άλλους. Έχοντας μια καριέρα 64χρόνων, ο ηθοποιός εργάζεται ακόμα και γι' αυτό τον λόγο δίνει την σύνταξή του σε τρεις οικογένειες και αναφέρει χαρακτηριστικά,: «Από 300 ευρώ σε κάθε οικογένεια. Άμα τα' χω ανάγκη , δεν θα τα δώσω. Αλλά τώρα που δεν τα 'χω ανάγκη τα δίνω. Και το λέω γιατί θέλω να με μιμηθεί έστω και ένας»

7 μύθοι για την εγκυμοσύνη .

7 τεράστιοι μύθοι για την εγκυμοσύνη

Αδιαμφισβήτητα, οι προκαταλήψεις και τα παρελκόμενα που υπάρχουν γύρω από την εγκυμοσύνη, είναι περισσότερα από όσα υπάρχουν σε κάθε άλλη «ιατρική κατάσταση». Έτσι, για μπορούμε να ξεχωρίσουμε τις ανακρίβειες από την πραγματικότητα, αφήσαμε στην άκρη τις φήμες και ψάξαμε τα επιστημονικά γεγονότα. Αυτό που ανακαλύψαμε ήταν 7 μύθοι που όλες οι γυναίκες πρέπει να γνωρίζουν, αν σκοπεύουν ποτέ να αποκτήσουν παιδιά.
 • Η εγκυμοσύνη κρατά 9 μήνες: Στην πραγματικότητα είναι περίπου 9 ½ μήνες. Οι γιατροί μετρούν τυπικά την εγκυμοσύνη ως ένα διάστημα 40 εβδομάδων, ξεκινώντας το μέτρημα από την τελευταία περίοδο της γυναίκας. Οι γυναίκες είναι γόνιμες για 10 με 16 μέρες μετά το ξεκίνημα της περιόδου, έτσι η εγκυμοσύνη μετριέται πριν καν η γυναίκα μείνει έγκυος.

 • Η ώρα που κάνεις σεξ καθορίζει το φύλο του παιδιού: Το σπέρμα του άντρα χωρίζεται σε δύο τύπους. Αυτό που κάνει αγόρια κι αυτό που κάνει κορίτσια. Μερικοί λένε πως το σώμα της γυναίκας είναι πιο φιλικό προς το «αγορίστικο» σπέρμα συγκεκριμένες ώρες της ημέρας και πιο φιλικό προς το «κοριτσίστικο» κάποιες άλλες. Μια εκτεταμένη σειρά ερευνών όμως έδειξε πως τόσο οι μέρες όσο και οι ώρες της ημέρας δεν έχουν καμία σύνδεση με το φύλο του παιδιού. Ο μόνος τρόπος για να γίνει αυτό, είναι μέσω της τεχνολογίας.

 • Μπορείς να καταλάβεις το φύλο του παιδιού χωρίς εξετάσεις: «Αν έχεις μυτερή κοιλιά θα κάνεις αγόρι, αν έχεις πιο στρογγυλή θα κάνεις κορίτσι», συνηθίζουν να λένε οι γιαγιάδες αλλά και οι μαμάδες ακόμα και σήμερα. Αυτό φυσικά και δεν ισχύει, ούτε ίσχυε ποτέ. Το προαίσθημα της εγκύου σχετικά με το φύλο του παιδιού της είναι επίσης μύθος, καθώς σε σχετική έρευνα που έγινε διαπιστώθηκε πως λιγότερες από τις μισές γυναίκες έπεσαν μέσα στις προβλέψεις τους, ποσοστό που θα ήταν ακριβώς το ίδιο αν απλώς μάντευαν στην τύχη. Οι πιθανότητες είναι πάντα 50-50. Ωστόσο, πολλοί γιατροί λένε πως υπάρχει σοβαρή πιθανότητα το παιδί να είναι κορίτσι αν η έγκυος αντιμετωπίζει εξαιρετικά επίπονες πρωινές ναυτίες.

 • Ο θηλασμός «κρεμά» το στήθος: Μπορεί τα μωρά να «στραγγίζουν» το γάλα από το στήθος της μαμάς τους, αυτό όμως δεν επιφέρει ριζικές αλλαγές στη σφριγηλότητα του στήθους. Οι επιστήμονες έχουν επιβεβαιώσει πως ο θηλασμός δεν έχει καμία σχέση με την χαλάρωση και πτώση του μαστού. Ωστόσο, ο συνδυασμός πολλών εγκυμοσυνών, καπνίσματος και της αναπόφευκτης γήρανσης, επιφέρει «κρέμασμα» του στήθους.

 • Μόνο η μητέρα περνά από ορμονικές διαταραχές κατά την εγκυμοσύνη: Καμία μητέρα δεν είναι μόνη της σε αυτήν την ιδιαίτερη περίοδο. Οι πατεράδες περνούν κι αυτοί από ορμονικές διαταραχές, ακριβώς όπως και οι έγκυοι. Μια έρευνα που έγινε το 2000 έδειξε πως κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της συντρόφου του, τα επίπεδα τεστοστερόνης του άντρα πέφτουν και τα επίπεδα προλακτίνης ανεβαίνουν. Οι ερευνητές πιστεύουν πως αυτή η αναπροσαρμογή βοηθά τους άντρες να γίνουν από «βαριά αρσενικά», μπαμπάδες.

 • Η κατανάλωση οποιουδήποτε είδους αλκοόλ κατά την εγκυμοσύνη μπορεί να βλάψει το μωρό: Ενώ η βαριά κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην εγκυμοσύνη, πρόσφατες έρευνες πάνω σε χιλιάδες γυναίκες στο Ενωμένο Βασίλειο και την Αυστραλία επιβεβαίωσαν πως ελαφριά με ελεγχόμενη κατανάλωση αλκοόλ –ένα κανονικό ποτό την εβδομάδα ή ένα ελαφρύ ποτό τις περισσότερες μέρες- δεν επιβαρύνει καθόλου την εγκυμοσύνη.

 • Η πρωινή ναυτία συμβαίνει μόνο το πρωί: Μακάρι αυτό να ήταν αλήθεια, δυστυχώς όμως η «πρωινή» ναυτία μπορεί να συμβεί οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Επίσης, πολλές φορές δεν κρατά μόνο το πρώτο τρίμηνο αλλά μπορεί να συνεχιστεί μέχρι και 16 εβδομάδες.

 • Λιπαντικό στην σωστή ποσότητα .

  Λιπαντικό στη σωστή ποσότητα για αξεπέραστο σεξ

  Με το 1/3 των γυναικών να παραπονιούνται για ξηρασία στην περιοχή του κόλπου, η σωστή ποσότητα λιπαντικού είναι σωτήρια για σεξ που σας «τινάζει» τα μυαλά. Το μυστικό είναι στην ποσότητα. Μια πολύ μικρή δόση μπορεί να μην βοηθήσει, ενώ παραπάνω από όσο πρέπει οδηγεί σε σεξ σαν το σκι πάνω σε πάγο, δηλαδή αδιάφορο.
  Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι είτε να περιμένετε να υγρανθείτε περισσότερο στην επίμαχη περιοχή με φυσικό τρόπο, είτε παρατείνοντας τα προκαταρκτικά είτε έχοντας έναν οργασμό πριν υπάρξει διείσδυση, είτε να επιλέξετε ένα λιπαντικό από αυτά που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Πάντως εν γένει δεν υπάρχεισυνιστώμενη ποσότητα υγρασίας και κάθε γυναίκα έχει το δικό της ιδανικό επίπεδο υγρασίας για απολαυστική διείσδυση.
  Αν χρησιμοποιήσετε λιπαντικό μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα σε αυτά με βάση το νερό, το πετρέλαιο, το λάδι ή τη σιλικόνη. Για τα περισσότερα ζευγάρια τα λιπαντικά με βάση το νερό είναι η ιδανική επιλογή, καθώς είναι πιο εύκολα στο ξέπλυμα και δεν αφήνουν υπολείμματα. Αν χρησιμοποιείτε προφυλακτικά μείνετε μακριά από αυτά με βάση το πετρέλαιο καθώς διαβρώνουν το λάτεξ, ενώ αν είστε επιρρεπείς σε μυκητιακές μολύνσεις αποφύγετε αυτά που περιέχουν γλυκερίνη, καθώς τα σάκχαρά της προωθούν την ανάπτυξη των μικροοργανισμών.

  Ενδιαφέροντα πράγματα για το φαγητό πού δεν γνωρίζατε .

  Φαγητό: Ενδιαφέροντα & παράξενα στοιχεία που ίσως δεν γνωρίζατε #7

  Τα ενδιαφέροντα & παράξενα στοιχεία που ίσως δεν γνωρίζατε για το φαγητό επιστρέφουν και πάλι για το 2012! Ξέρουμε ότι σας έλειψαν γι’ αυτό και βρήκαμε μαζί συγκεντρωμένα τα πιο, πραγματικά, ενδιαφέροντα και παράξενα στοιχεία που έχετε διαβάσει!
  1. Το ανθρακούχο ποτό «7-UP» πήρε το όνομα του από δύο σημεία. Το «7» επειδή τα αρχικά δοχεία χωρούσαν 7 ounces (200 γρ. περίπου) και το «Up» από την κατεύθυνση των φυσαλίδων που πάνε προς τα πάνω.
  2. Η Κέτσαπ δημιουργήθηκε για να χρησιμοποιηθεί ως φάρμακο, όχι προϊόν για το φαγητό.
  3. Ο αριθμός 57 στο μπουκάλι κέτσαπ «Heinz» αντιπροσωπεύει τον αριθμό ποικιλιών από πίκλες που είχε κάποτε η εταιρεία.
  4. Το πρώτο προϊόν στο οποίο χρησιμοποιήθηκε barcode ήταν οι τσίχλες Wrigley’s.
  5. Μια εταιρεία στην Ταϊβάν κάνει σερβίτσια από σιτάρι, ώστε να μπορείτε να φάτε μέχρι και το πιάτο σας!
  6. Ο μέσος Αμερικανός / Καναδός πίνει περίπου 600 αναψυκτικά το χρόνο!
  7. Το να μασάτε τσίχλα ενώ καθαρίζετε κρεμμύδια θα σας βοηθήσει ώστε να κρατήσετε μακριά τα δάκρυα, που προκαλεί το ξεφλούδισμα ενός κρεμμυδιού.
  8. Μυρίζοντας τις μπανάνες ή τα πράσινα μήλα (μυρίζοντας όχι, τρώγοντας) θα μπορέσετε να χάσετε βάρος!
  9. Οι Αμερικανοί τρώνε, κατά μέσο όρο, 18 στρέμματα πίτσας κάθε μέρα.
  10. Το μεγαλύτερο βαρέλι κρασιού στον κόσμο βρίσκεται στη Χαϊδελβέργη της Γερμανίας.
  11. Η μόνη τροφή που δεν χαλάει είναι το μέλι.
  12. Το μοσχοκάρυδο είναι εξαιρετικά δηλητηριώδες αν χορηγηθεί με ενδοφλέβια ένεση.
  13. Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι καταναλωτές ξοδεύουν περισσότερα από 7 δις δολάρια ετησίως για σοκολάτες.
  14. Το παγωτό έχει κινέζικη προέλευση.
  15. Η πιο παλαιά συνταγή στον κόσμο, που μας έχει γίνει γνωστή, είναι αυτή για την μπύρα.
  http://www.e-diet.gr/
  Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
  Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
  Link directory