Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2012

Εικόνες .

What the?! (62 pics)
What the?! (62 pics)
What the?! (62 pics)
What the?! (62 pics)
What the?! (62 pics)
What the?! (62 pics)
What the?! (62 pics)
What the?! (62 pics)

Κορίτσια από διαφορετική οπτική γωνία .

Κορίτσια με μακριά πόδια .

chicas-con-piernas-25
chicas-con-piernas-23
chicas-con-piernas-22
chicas-con-piernas-21
chicas-con-piernas-17
chicas-con-piernas-13
chicas-con-piernas-09
chicas-con-piernas-06

Σε βλέπω .

33 Η Γείτονας παρακολουθεί

Ο Γερμανός και η ρετσίνα


Iστοριες Κατοχής..
Ως Κρητικός κι εγώ, Ρεθυμνιώτης, θα σας αφηγηθώ μια ιστορία από και μετά τον πόλεμο, όπως την αφηγήθηκαν και σ’ εμένα -μόνο που δεν είναι μια ιστορία φρίκης. Για την ακρίβεια, είναι μια από τις πιο τρυφερές ιστορίες που έχω ακούσει…
Κατά τη δεκαετία του 1980, σ’ ένα μικρό χωριό της Κρήτης, ένας ηλικιωμένος Γερμανός πήγαινε κάθε βράδυ σε μια ταβέρνα, καθόταν μόνος του απόμερα, παράγγελνε ένα μπουκάλι ρετσίνα, ξεροσφύρι, και την έπινε αργά-αργά, ώσπου ν’ αδειάσει όλο το μπουκάλι. Αυτό το έκανε κάθε βράδυ, επί μήνες. Σε κανέναν δεν μιλούσε και κανένας δεν του μιλούσε.
Μια βραδιά, ένας νεαρός Κρητικός πήρε το θάρρος να καθήσει στο τραπέζι του Γερμανού και να πιάσει μαζί του κουβέντα με σπασμένα αγγλικά και παντομίμα -δισταχτικά στην αρχή, πιο ανοιχτά στη συνέχεια. Κάποια στιγμή ρώτησε τον Γερμανό γιατί κάθε βράδυ έκανε την ίδια τελετουργία με τη ρετσίνα
Ο Γερμανός του είπε πως όταν ήταν κι αυτός νεαρός, στην ηλικία του Κρητικού περίπου, υπηρετούσε στη Βέρμαχτ ως επιλοχίας. Μια μέρα έκανε έφοδο με τους άντρες του σε μια ταβέρνα -είχαν πληροφορίες ότι ο γέρος ταβερνιάρης είχε επαφές με τους αντάρτες.
Έντρομος ο ταβερνιάρης, όταν κατάλαβε πως κινδύνευε το κεφάλι του, προσπάθησε να καλοπιάσει τον επιλοχία και τον κέρασε ένα ποτήρι ρετσίνα. Ο επιλοχίας δοκίμασε για πρώτη φορά ρετσίνα στη ζωή του και η στυφή της γεύση τον αηδίασε και τον πανικόβαλε. Την έφτυσε αμέσως και άρχισε να ουρλιάζει στον ταβερνιάρη πως ήθελε να τον δηλητηριάσει.
Ο γέρος κατέρρευσε. Έβαλε τα κλάματα και σε μια ύστατη προσπάθεια να πείσει τον επιλοχία για τις αγαθές του προθέσεις, άρπαξε το μπουκάλι με τη ρετσίνα και το κατέβασε μονοκοπανιά…
Έκπληκτος ο νεαρός επιλοχίας, έβλεπε ένα γέρο άνθρωπο να ταπεινώνεται και να εξευτελίζεται, να προσπαθεί με νύχια και με δόντια να κρατηθεί στη ζωή και ξαφνικά, σαν επιφοίτηση, λες και ήταν ο Σαούλ στο δρόμο προς τη Δαμασκό, κατάλαβε τι κτήνος είχε γίνει, πως είχε χάσει ανεπιστρεπτί την εμπιστοσύνη του στους ανθρώπους, πως έβλεπε παντού κατασκόπους, αντάρτες και δηλητηριαστές και όχι έναν αγαθό γέρο άνθρωπο που δεν ήθελε παρά να επιζήσει.
Τότε ο επιλοχίας ορκίστηκε νοερά ότι, αν έβγαινε ζωντανός από τον πόλεμο και αν κατάφερνε ποτέ να γυρίσει σε αυτό το νησί, θα έπινε κάθε βράδυ ένα μπουκάλι ρετσίνα, ξεροσφύρι, ώσπου να πεθάνει. Δεν τα κατάφερε παρά 40 χρόνια αργότερα και κράτησε τον όρκο του ως το τέλος.
Υ.Γ.: Δεν ξέρω αν η ιστορία είναι πολύ χριστιανική για το γούστο σας, αλλά εγώ ο άθρησκος δυσκολεύομαι κάθε φορά να την επαναλάβω χωρίς να βουρκώσω…
Πέτρος Τατσόπουλος

Ζώα φτιαγμένα από λαμαρίνες αυτοκινήτου .

χωματερή αυτοκίνητο art01 ζώα από ντάμπινγκ Αυτοκίνητα
χωματερή αυτοκίνητο art04 ζώα από ντάμπινγκ Αυτοκίνητα
χωματερή αυτοκίνητο art06 ζώα από ντάμπινγκ Αυτοκίνητα
χωματερή αυτοκίνητο art07 ζώα από ντάμπινγκ Αυτοκίνητα
χωματερή αυτοκίνητο art09 ζώα από ντάμπινγκ Αυτοκίνητα
χωματερή αυτοκίνητο art11 ζώα από ντάμπινγκ Αυτοκίνητα

Οι ψηλοί κινδυνεύουν λιγότερο από την καρδιά τους


Οι ψηλοί άνδρες έχουν μικρότερες πιθανότητες, σε σχέση με τους κοντούς, να εμφανίσουν καρδιολογικό πρόβλημα, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.  Η διαπίστωση αυτή πάντως, κατά τους επιστήμονες, δεν αποδεικνύει ότι το μεγάλο ύψος κατ’ ανάγκη προστατεύει την καρδιά, καθώς μπορεί να υπεισέρχονται και άλλοι παράγοντες κινδύνου. Παρόλα αυτά, φαίνεται πως κάτι στη βιολογία των ψηλότερων ανθρώπων, ίσως η απόσταση της καρδιάς τους από

Πές όχι στην άσκοπη χρήση φαρμάκων .Ο άντρας είναι κατεξοχήν DIY ον. Λατρεύει να επισκευάζει τα υδραυλικά και ηλεκτρολογικά (ακόμα κι αν τα κάνει χειρότερα), τρελαίνεται να διαβάζει manual και να συναρμολογεί βιβλιοθήκες, κολλάει με το μοντελισμό. Το ίδιο θα έκανε και με τις DIY θεραπείες, αν ήξερε τον τρόπο. Το όφελος; Ο οργανισμός σου ισχυροποιείται και γίνεται πιο ανθεκτικός όταν ξεπερνά τις ασθένειες χωρίς φαρμακευτική αγωγή. 
«Κάθε φορά που λαμβάνεις ένα φάρμακο, συνταγογραφημένο ή μη, παίρνεις σοβαρό ρίσκο» λέει η Sandra Kweder, αναπληρωτής διευθυντής στο Κέντρο Εκτίμησης Νέων Φαρμάκων στον ΕΟΦ των ΗΠΑ. «Οσο πιο συχνά παίρνεις φάρμακα τόσο μεγαλώνει το ρίσκο» προσθέτει η ίδια. Δεν είναι οι παρενέργειες που πρέπει μόνο να φοβάσαι. Πολλά φάρμακα είναι ακριβά χωρίς να φέρνουν αποτέλεσμα. 
Φυσικά υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που η φαρμακευτική αγωγή είναι απαραίτητη για την αντιμετώπιση της ασθένειας. Σαν γενική φιλοσοφία, όμως, «το να παίρνεις κάτι μπορεί να μην είναι πάντα τόσο αποτελεσματικό όσο το να κάνεις κάτι» αναφέρει ο John Abramson, λέκτορας στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ στο Τμήμα της Δημόσιας Υγείας και συγγραφέας του Overdosed America. Είναι καλύτερα να αλλάξεις τον τρόπο που ζεις. Προσπάθησε να γίνεις πιο υγιής, χωρίς να κουκουλώνεις απλώς τα συμπτώματα παίρνοντας φάρμακα. Γι’ αυτό μιλήσαμε με ειδικούς και βρήκαμε τρόπους για να ξεπεράσεις 8 συνηθισμένες παθήσεις, χωρίς να πάρεις ούτε χάπι.             

Βήχας 
Αντί για Σιρόπι Βήχα, Φάε Μέλι 
Σκέψου πόση ώρα χρειάζεται το μέλι για να πέσει από τον πάτο του πλαστικού μπουκαλιού πάνω στη φρυγανιά σου. Μέσα σ’ αυτό το χρόνο προλαβαίνεις να τσεκάρεις τo e-mail σου, τα μηνύματα στο facebook και να ρίξεις μια ματιά στο άνοιγμα του χρηματιστηρίου. Βέβαια, αυτή η παχύρρευστη κολλώδης υφή κάνει το μέλι τον τέλειο αντικαταστάτη για το σιρόπι του βήχα. Και τα δύο κάνουν βασικά το ίδιο πράγμα: μαλακώνουν το λαιμό ανακουφίζοντάς τον από τον ερεθισμό. Στην πραγματικότητα, μία πρόσφατη μελέτη στο Archives of Pediatrics & Adolescent Medicine βρήκε ότι μία κουταλιά μέλι ήταν πιο αποτελεσματική από τη δεξτρομεθορφάνη (DM), ενεργό συστατικό που βρίσκεται στο Robitussin DM και σε άλλα κατασταλτικά βήχα, στην παύση του βήχα στα παιδιά. «Το μέλι πρέπει να είναι εξίσου αποτελεσματικό και στους ενηλίκους» αναφέρει ο συγγραφέας της μελέτης Ian Paul, λέκτορας στον τομέα της Παιδιατρικής και των Επιστημών Δημόσιας Υγείας στο Πανεπιστήμιο του Penn State. Και το καλύτερο απ’ όλα: δεν θα έχεις ζαλάδες, σημαντική παρενέργεια των φαρμάκων με δεξτρομεθορφάνη. 
Λύση εκτός Φαρμακείου: Δοκίμασε το σταρένιο μέλι, μία πιο σκούρα ποικιλία που περιέχει περισσότερα αντιοξειδωτικά από τις ανοιχτόχρωμες ποικιλίες. Οι επιστήμονες θεωρούν ότι τα αντιοξειδωτικά προλαμβάνουν τις καρδιακές παθήσεις και τον καρκίνο. Πάρε δύο κουταλιές του γλυκού όταν θες να σταματήσεις το βήχα -για παράδειγμα, πριν ξαπλώσεις ή πριν από ένα meeting- αλλά μην προσπαθήσεις να κόψεις το βήχα εντελώς. Το πρωινό έντονο βήξιμο μπορεί να βοηθήσει τους πνεύμονές σου να χαλαρώσουν και να αποβάλουν τη βλέννα ευκολότερα.

Οσφυαλγίες 
Αντί για ΜΣΑΦ (Μη Στεροειδή Αντιφλεγμονώδη) ή Ακεταμινοφαίνη 
Πάρε τη Στάση του Πολεμιστή 
Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που κάνεις όταν η πλάτη σου αρχίζει να πονάει; Τεντώνεσαι και στρίβεις τον κορμό σου σε μία ενστικτώδη προσπάθεια να λύσεις τους κόμπους που αισθάνεσαι. Το σώμα σου στηρίζεται σε κάτι: σε μελέτη στο Annals of Internal Medicine, μία θεραπευτική τεχνική γιόγκας, γνωστή ως vini γιόγκα, περιόρισε τον χρόνιο πόνο στην πλάτη των ανθρώπων, σε σημείο ώστε να μειώσουν ή ακόμα και να κόψουν εντελώς τα φάρμακα για τον πόνο. Ετσι προστάτευσαν τους οργανισμούς τους από μελλοντική φθορά στο συκώτι και το γαστρεντερικό σύστημα, κάτι το οποίο μπορεί να προκληθεί από τη μακροχρόνια χρήση ΜΣΑΦ (όπως η ιβουπροφαίνη και η ασπιρίνη) ή ακεταμινοφαίνη. Βέβαια, ο χρόνιος πόνος

Η ζωή μου με τις 12 συζύγους και τα 54 παιδιά του άντρα μου .


 Η Κάρολυν Τζέσοπ (στη φωτογραφία), ζούσε στο ράντσο των Μορμόνων στο Τέξας, από πολύ μικρή ηλικία. Υποχρεώθηκε να ζει μαζί με τις 12 γυναίκες και τα54 παιδιά του άντρα της, μέχρι που δεν άντεξε.
  Κατάφερε να δραπετεύσει και να πάρει τη ζωή της στα χέρια της. Σήμερα περιγράφει τα όσα πέρασε και το πώς τελικά κατάφερε να ξεφύγει για να γλυτώσει τόσο εκείνη όσο και τα παιδιά της!
"Με έμαθαν ότι η θρησκεία αυτή είναι ο μοναδικός δρόμος!"
 Κάρολυν Τζέσοπ: "Σαν παιδί ανατράφηκα πιστεύοντας ότι η θρησκεία αυτή είναι ο μοναδικός δρόμος που μπορεί να σε οδηγήσει στο Θεό και ότι όλοι όσοι ζούσαν στον έξω κόσμο ήταν κακοί, είχαν το διάβολο μέσα τους, ήθελαν να καταστρέψουν το έργο του θεού, ήθελαν να καταστρέψουν εμάς. Και αυτή η θρησκεία σήμαινε πολλά για μένα, είχε γίνει μέρος του εαυτού μου. Ήταν κάτι το ιερό κάτι το αόρατο.
 Όταν όμως ανέλαβε δράση ο Γουόρεν Τζεφς, τα πράγματα άρχιζαν να αλλάζουν σιγά-σιγά, να γίνονται ακραία και πολλοί άνθρωποι να παθαίνουν κακό. Τότε συνειδητοποίησα ότι πρέπει να ξυπνήσω και ότι πρέπει να κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για μένα και για τα παιδιά μου για να ξεφύγουμε από όλο αυτό, για να σωθούμε.
 Κατάλαβα τότε ότι πρέπει πάση θυσία να ξεφύγω από την αίρεση αυτή και σίγουρα δεν ήταν εύκολο. Το πρώτο πράγμα που άρχισα να συνειδητοποιώ ήταν ότι δεν ήθελα με τίποτα να αφήσω τα παιδιά μου πίσω. Ο άντρας μου έλειπε συχνά σε ταξίδια και αποφάσισα να ξεφύγω τη βδομάδα που ο σύζυγός μου έλειπε σε επαγγελματικό ταξίδι και ο γιος μου ήταν σπίτι".
"Ζούσα μαζί με τις 12 γυναίκες και τα 54 παιδιά του άντρα μου"
  Κάρολυν Τζέσοπ: "Στις 10 το βράδυ, Δευτέρα ήταν η μέρα, έμαθα ότι ο Μέριλ, ο άντρας μου, θα έφευγε για ένα επαγγελματικό ταξίδι και θα επέστρεφε την επόμενη μέρα. Αυτή ήταν η ευκαιρία, αυτό ήταν το «παράθυρό» μου. Έπρεπε να πάρω τα παιδιά μου και να φύγω από αυτή τη κοινότητα εκείνη τη νύχτα. Άφησα το σπίτι που μοιραζόμουν μαζί με τις άλλες συζύγους του άντρα μου, ο άντρας μου είχε 12 συζύγους και τα παιδιά του που συνολικά ήταν 54.
  Μέναμε όλες οι οικογένειες μαζί σε ένα κτήμα 17000 τμ. (στη φωτογραφία). Εκείνη την ημέρα ήμασταν οι 7 σύζυγοι και τα30 από τα παιδιά μας στο σπίτι. Πήγα λοιπόν στο κτίριο που ζούσε η αδερφή μου για να κάνω όλες τις προετοιμασίες της φυγής μου. Εκείνη είχε έρθει σε κάποια επικοινωνία με τα αδέλφια μου που ζούσαν σε άλλη πόλη.
  Εγώ δε είχα μιλήσει ποτέ μαζί τους γιατί όταν ασπάζεσαι τη θρησκεία αυτή, δεν επιτρέπεται να έχεις επαφές με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς σου. Όμως η αδερφή μου είχε διατηρήσει επαφές με τα αδέρφια μας και είχε τα τηλέφωνά τους. Τους πήρα τηλέφωνο και τους είπα ότι πρέπει να φύγω εκείνη τη νύχτα.
  Εκείνοι συμφώνησαν να έρθουν να μας πάρουν, εμένα και τα παιδιά μου, με το αυτοκίνητο. Όμως δεν μπορούσαν να έρθουν στην κοινότητα γιατί αυτό δεν θα ήταν ασφαλές για τους ίδιους. Έπρεπε λοιπόν να ταξιδέψω μέχρι ένα σημείο της πόλης και να τους συναντήσω σε κάποια τοποθεσία. Και από εκεί θα με έπαιρναν μαζί τους".
"Η μέρα της σωτηρίας μου!"
 Κάρολυν Τζέσοπ: "Ξύπνησα τα παιδιά μου στις 4 τα ξημερώματα, χωρίς να ενημερώσω και να αναστατώσω κανέναν άλλον από την οικογένειά μου μέσα στο σπίτι. Κάθε φορά που είχα ένα μωρό, ο άντρας μου είχε άλλο ένα ή άλλα δύο παιδιά την ίδια στιγμή. Και τα μεγαλώναμε όλα μαζί, σαν μία ομάδα. Παιδιά ίδιας ηλικίας μοιράζονταν τα ίδια δωμάτια. Οπότε τα δικά μου παιδιά δεν είχαν τα δικά τους υπνοδωμάτια. Έπρεπε να μπω μέσα στα υπνοδωμάτια χωρίς να ξυπνήσω τα άλλα παιδάκια, να τα ντύσω και να τα πάρω από εκεί μέσα".
"Ξαφνικά έπρεπε να αποφασίσω αν θα αφήσω ένα από τα παιδιά μου μόνο!"
  " Ήξερα σε εκείνο το σημείο ότι είναι θέμα λεπτών να με πιάσουν. Εάν κάποιος καταλάβαινε ότι κι εγώ και τα παιδιά μου είμαστε ξύπνιοι θα μας σταματούσε. Άρχισα λοιπόν να βάζω τα παιδιά μου σε ένα φορτηγάκι όσο πιο γρήγορα μπορούσα, σχεδόν τα πέταγα μέσα σε εκείνο το φορτηγάκι.
  Ήξερα ότι ανά πάσα στιγμή κάποιος μπορεί να με έβλεπε και να με σταματούσε. Ήταν όλοι μέσα στο φορτηγάκι και εγώ ξαναγύρισα στο υπνοδωμάτιο για να πάρω το γιο μου. Ο γιος μου τρεφόταν και ανέπνεε με σωλήνα για αυτό και άφησα να τον πάρω τελευταίο. Έπρεπε να έχω το χρόνο να πάρω κι όλο αυτό τον ιατρικό εξοπλισμό.
  Γυρίζοντας όμως στο υπνοδωμάτιο παρατήρησα ότι το παιδί δεν ήταν στο κρεβατάκι του. Κατάλαβα ότι το παιδί είχε πάει στο σπίτι. Τότε ήταν η πιο δύσκολη στιγμή της ζωής μου. Έπρεπε να πάρω την απόφαση μου: Μπορούσα να τον αφήσω πίσω; Να μην τον ξαναδώ ποτέ; Ή έπρεπε να επιστρέψω πάλι σε εκείνο το σπίτι με την πιθανότητα να μας πιάσουν και να μην ξεφύγει κανείς τελικά;  Ήξερα ότι ένας θόρυβος, ένα τηλεφώνημα ήταν αρκετό για να τελειώσουν όλα".
"Μαμά γιατί το κάνεις αυτό;"
  Κάρολυν Τζέσοπ: "Μπήκα τελικά σε εκείνο το σπίτι δεν κοίταξα καθόλου πίσω και τον βρήκα στο δωμάτιο να κλαίει και να μου λέει: Μαμά, τι κάνεις; Γιατί το κάνεις αυτό; Γιατί ο μπαμπάς δεν ξέρει τίποτα; Τον άρπαξα από το μπράτσο και του είπα: Δεν σε αφήνω πίσω.
  Και έτσι απλά τον έβαλα και εκείνον μέσα στο φορτηγάκι με τα υπόλοιπα παιδιά και φύγαμε. Όταν ξεκίνησα να οδηγάω δεν άνοιξα τα φώτα του αυτοκινήτου για να μη μας αντιληφθεί κανείς. Όταν θα απομακρυνόμουν αρκετά και θα έφτανα σε ένα πιο κεντρικό δρόμο θα τα άναβα.
  Το άλλο πρόβλημα που είχα ήταν ότι για τον κόσμο έξω από την κοινότητα δεν υπήρχα. Οπότε τα μέλη της κοινότητας μπορούσαν με κυνηγήσουν και να με σκοτώσουν, να μου κόψουν το δρόμο και να σκοτωθώ κι εγώ και τα παιδιά μου. Σκεφτείτε ότι δεν είχα ασφάλεια, δεν είχα δίπλωμα οδήγησης τίποτα από αυτά".
"Πίστευα ότι θα τα καταφέρω και τα κατάφερα!"
  "Καθώς απομακρυνόμουν λοιπόν σκεφτόμουν και σε απόσταση 1 χλμ περίπου από το σπίτι εκείνο, συνειδητοποίησα ότι τελείωνε η βενζίνη του αυτοκινήτου. Το περίμενα όμως ότι το αμάξι δεν θα είχε πολύ βενζίνη και είχα πει στον αδερφό μου: όλα τα βενζινάδικα είναι κλειστά, το αυτοκίνητό μου δεν έχει πολύ βενζίνη, οπότε εάν δεν τα καταφέρω, έλα να με ψάξεις γιατί σε κάποιο σημείο θα έχω σταματήσει. Έλα να δεις πόσο μακριά έχω καταφέρει να φτάσω και ψάξε όσο περισσότερο μπορείς.
  Σκέφτηκα ότι ο αδερφός μου θα έψαχνε για μένα. Σκέφτηκα ότι αν περνούσα πάνω από τους λόφους ίσως να σκοτωνόμουν. Όμως δεν είχα άλλη επιλογή. Πέρασα πέρα από τους λόφους, το αμάξι έτρεμε γιατί η βενζίνη τελείωνε, αλλά πίστευα ότι θα τα καταφέρω.
  Και τελικά τα κατάφερα. Πέρασα τους λόφους, βρέθηκα στην άλλη πλευρά και σταμάτησα. Τα παιδιά άρχισαν να με ρωτάνε: «Γιατί σταματήσαμε μαμά;» Τους είπα: «Μέχρι εδώ μπορούσα να φτάσω γιατί δεν έχουμε άλλη βενζίνη».Ήμουν αρκετά αναστατωμένη που είχαμε περάσει όλη αυτή  την ταλαιπωρία, ήμασταν άυπνοι και τελικά μείναμε από βενζίνη.
  Δεν ήξεραν τι έκανα πραγματικά. Τους είχα πει ότι επειδή η μικρή είναι άρρωστη, έπρεπε να πάμε στο γιατρό και να δούμε τι θα κάνουμε και με τα ιατρικά μηχανήματα. Αυτή ήταν η ιστορία που τους είπα. Δεν θα έρχονταν ποτέ μαζί μου εάν τους είχα πει την αλήθεια, ότι προσπαθούσα δηλαδή να μας πάρω από εκεί μέσα".

Τι να κάνετε όταν οι δρόμοι είναι παγωμένοι .Η Ελληνική Αστυνομία συμβουλεύει τους πολίτες, σε περιπτώσεις δυσμενών καιρικών φαινομένων, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους.
Στο πλαίσιο αυτό συστήνει στους πεζούς:
– Να περπατούν με μεγάλη προσοχή ιδιαίτερα τις πρώτες πρωινές και νυκτερινές ώρες, καθώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα οι δρόμοι να είναι παγωμένοι.
– Να φροντίσουν να φορούν τα κατάλληλα υποδήματα όταν πρόκειται να μετακινηθούν.
– Να προτιμούν για τις μετακινήσεις τους τα μέσα μαζικής μεταφοράς.
– Να αποφεύγουν να περπατούν στα τμήματα των δρόμων και των πεζοδρομίων όπου υπάρχει παγετός.
Παράλληλα, οι οδηγοί:
– Να φροντίζουν το όχημά τους να έχει αντιολισθητικές αλυσίδες.
– Να χρησιμοποιούν πάντα τις αντιολισθητικές αλυσίδες όπου υπάρχουν ειδικές συνθήκες κυκλοφορίας (παγετός, κ.λπ.).
– Να φορούν πάντα τη ζώνη ασφαλείας.
– Να ενημερώνονται για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου αν πρόκειται να ταξιδέψουν.
– Να ελέγχουν την καλή λειτουργία των συστημάτων του αυτοκινήτου τους.
– Να φροντίζουν ώστε να είναι εφοδιασμένοι με αρκετά καύσιμα.
– Να μειώνουν ταχύτητα και να αφήνουν αρκετή απόσταση από το προπορευόμενο όχημα για να μπορούν να σταματήσουν με ασφάλεια.
– Να μη φρενάρουν απότομα γιατί υπάρχει κίνδυνος να εκτραπούν της πορείας τους. Με τον ίδιο τρόπο να λειτουργούν και όταν πρόκειται να επιταχύνουν ή να στρίψουν.
– Να έχουν αναμμένα τα φώτα πορείας για να γίνονται πιο εύκολα αντιληπτοί, ιδαιίτερα όπου δεν υπάρχει μεγάλη ορατότητα.
– Να διατηρούν τα φώτα και τους υαλοκαθαριστήρες του οχήματός τους πάντα καθαρούς.
– Να οδηγούν με χαμηλή ταχύτητα για να έχουν τη δυνατότητα ελέγχου του οχήματός τους.
– Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν διασχίζουν γέφυρες, ανισόπεδες διαβάσεις και δρόμους που δεν είναι πολυσύχναστοι.
– Αν οδηγούν σε επαρχιακό δρόμο, να αποφεύγουν τους χιονισμένους χωματόδρομους.
Να έχουν στο νου τους ότι ενδεχομένως να χρειαστεί πολύ μεγαλύτερος χρόνος για να ακινητοποιήσουν το όχημά τους όταν οδηγούν σε παγωμένο δρόμο.
Εάν ακινητοποιηθεί το όχημά τους:
– Να μην προσπαθήσουν να «γκαζώσουν» για να απεγκλωβιστούν, γιατί οι τροχοί κινδυνεύουν να εισχωρήσουν ακόμα πιο βαθιά ειδικά σε πολύ χιονισμένα σημεία.
– Να μετακινήσουν δεξιά και αριστερά τους τροχούς μερικές φορές προκειμένου να διώξουν το χιόνι από τους τροχούς.
– Να ειδοποιήσουν αμέσως τις αστυνομικές αρχές.
– Να παραμείνουν στο αυτοκίνητό τους και να ανάβουν τη μηχανή για 10 λεπτά ανά ώρα, ελέγχοντας ώστε η εξάτμιση να είναι καθαρή από χιόνι.
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory