Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2012

Η ασφάλεια πάνω από όλα .

Νυχτερινή ζωή στα ρώσικα κλάμπ .

Ομορφες υπέρυρθρες φωτογραφίες .

Η χοντρότερη γυναίκα στον κόσμο .

big-girl10
big-girl07
big-girl11
big-girl02
big-girl01

Οι ανθυγιεινές συνήθειες μπορούν να μας γεράσουν κατά 12 χρόνια

Ο συνδυασμός τεσσάρων ανθυγιεινών συνηθειών -κάπνισμα, υψηλή κατανάλωση αλκοόλ, σωματική αδράνεια και ανθυγιεινή διατροφή- μπορούν να γεράσουν έναν άνθρωπο κατά 12 έτη, προειδοποιούν ερευνητές.
Η Elisabeth Kvaavik από το Πανεπιστήμιο του Όσλο και οι συνάδελφοί της, που παρακολούθησαν σχεδόν 5.000 Βρετανούς ενήλικες για 20 έτη, βρήκαν ότι κατά τη διάρκεια της μελέτης απεβίωσαν 91 από τα 314 άτομα που είχαν και τις τέσσερις αυτές ανθυγιεινές συνήθειες (29%), σε σύγκριση με μόνο 32 από τα 387 άτομα  που δεν είχαν καμία από τις τέσσερις αυτές συνήθειες (8%).
Οι επικίνδυνες συνήθειες ήταν: κάπνισμα, κατανάλωση πάνω από τριών αλκοολούχων ποτών ημερησίως για τους άνδρες και πάνω από δύο για τις γυναίκες, σωματική άσκηση λιγότερο από δύο ώρες την εβδομάδα και πρόσληψη φρούτων και λαχανικών λιγότερο από τρεις φορές ημερησίως.
Οι συνήθειες αυτές σε συνδυασμό αύξησαν σημαντικά τον κίνδυνο θανάτου και έκαναν τα άτομα που τις είχαν να φαίνονται 12 έτη μεγαλύτερα από τα άτομα που ακολουθούσαν πιο υγιεινό τρόπο ζωής.
Η ομάδα που ακολουθούσε πιο υγιεινό τρόπο ζωής περιλάμβανε άτομα που δεν είχαν καπνίσει ποτέ και άτομα που είχαν διακόψει το κάπνισμα, άτομα που δεν έπιναν καθόλου αλκοόλ, καθώς και γυναίκες που έπιναν λιγότερα από δύο ποτά και άνδρες που έπιναν λιγότερα από τρία ποτά ημερησίως, άτομα που ασκούνταν τουλάχιστον δύο ώρες εβδομαδιαίως και άτομα που κατανάλωναν φρούτα και λαχανικά τουλάχιστον τρεις φορές ημερησίως.
Όπως αναφέρεται στη μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Archives of Internal Medicine, τα πιο συχνά αίτια θανάτου που καταγράφηκαν ήταν η καρδιακή νόσος και ο καρκίνος, νόσοι που και οι δύο σχετίζονται με τον ανθυγιεινό τρόπο ζωής.
«Ο υγιεινός τρόπος ζωής δεν απαιτεί υπερβολικές θυσίες», τόνισε η Kvaavik. Για παράδειγμα, προσθέτει η ερευνήτρια, ένα καρότο, ένα μήλο και ένα ποτήρι πορτοκαλάδα ημερησίως καλύπτουν την απαιτούμενη ημερήσια κατανάλωση φρούτων και λαχανικών της μελέτης.
Αν και τα ευρήματα αυτά δεν σημαίνουν ότι όλοι όσοι ακολουθούν έναν υγιεινό τρόπο ζωής θα ζήσουν περισσότερο από τα άτομα με ανθυγιεινές συνήθειες, ο υγιεινός τρόπος ζωής σίγουρα αυξάνει τις πιθανότητες να συμβεί κάτι τέτοιο, επισημαίνουν επιστήμονες.
http://alldaynews4you.gr/?p=39421

Τρελαίνονται για ψηλά τακούνια .

1164 Είναι τρελός για Ψηλά Τακούνια
364 Είναι τρελός για Ψηλά Τακούνια
2129 Είναι τρελός για Ψηλά Τακούνια
452 Είναι τρελός για Ψηλά Τακούνια
749 Είναι τρελός για Ψηλά Τακούνια
550 Είναι τρελός για Ψηλά Τακούνια

Πως μπορείς να βρείς τον ιδανικό σύντροφο .

Πως μπορείς να βρεις τον ιδανικό σύντροφο;

Ανακάλυψε το λόγο για τον οποίο δεν μπορείς να βρεις σύντροφο. Σίγουρα πολλές φορές παίζει ρόλο η τύχη και οι συνθήκες αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Σημαντικότερη συμβολή είναι η δική μας οπότε δεν ωφελεί να τα ρίχνουμε όλα στο σύμπαν. Κάνε μια ενδοσκόπηση και αναγνώρισε στοιχεία.
Δες την ευτυχία σαν ένα μεγάλο κουτί στο οποίο εσύ οφείλεις να μπεις μέσα. Δεν υπάρχουν ούτε όρια, ούτε κανόνες. Βάλε στόχο τη δική σου ευτυχία, επικεντρώσου σε αυτήν και θα έρθει πιο γρήγορα.
Σταμάτα να έλκεσαι από την ιδέα ενός «κακού αγοριού», όπως έκανε η Λάσκαρη με τον Κούρκουλο. Τα κακά παιδιά είναι passé.. σημασία έχει ο άλλος να είναι σωστός και να σε κάνει να νιώθεις μοναδική γυναίκα. Και αν δεν σε φτύνει.. μην αγχώνεσαι.
Δες τι είδους σύντροφο θα ήθελες να έχεις και κάνε focus σε αυτόν. Δε χρειάζεται να σπαταλάς ενέργεια σε ανθρώπους με τους οποίους ούτως ή άλλως δεν θα μπορούσες να είσαι χαρούμενη. Κακή η μοναξιά, αλλά χειρότερος ο συμβιβασμός.
Κοινωνικοποιήσου. Δε λέμε πως χρειάζεται να πάρεις σβάρνα τον οδηγό πόλης και να τρέχεις από έκθεση σε προβολή και από πάρτι σε βραδιά ποίησης. Αλλά οι δραστηριότητες εκτός δουλειάς, τα social networks και κάποιες μορφές διασκέδασης αυξάνουν τις πιθανότητες να βρεθεί ένας καλός σύντροφος. Χώρια που το συνεχόμενο socializing τονώνει την αυτοπεποίθηση και το σεξαπίλ.

Τα μανιτάρια της ευτυχίας .

Τα μανιτάρια της ευτυχίας

Για πρώτη φορά οι επιστήμονες απέκτησαν μια πιο συγκεκριμένη εικόνα του τρόπου που τα “μαγικά μανιτάρια” επιδρούν στον ανθρώπινο νου, χάρη σε δύο νέες επιστημονικές έρευνες που μελέτησαν τη επίπτωση που έχει στον εγκέφαλο η ψιλοσυμβίνη, η βασική δραστική ουσία στα ψυχεδελικά μανιτάρια, η οποία μάλιστα θα μπορούσε να αξιοποιηθεί θεραπευτικά και κατά της κατάθλιψης, βοηθώντας τους πάσχοντες να ανακαλέσουν ευτυχισμένες στιγμές της ζωής τους.
Οι απεικονίσεις του εγκεφάλου των εθελοντών εντόπισαν, αφενός συγκεκριμένες περιοχές του εγκεφάλου που η δραστηριότητά τους αναστέλλεται από τα μανιτάρια και αφετέρου οδήγησαν τους επιστήμονες στο συμπέρασμα ότι η ψιλοσυμβίνη, που επιδρά στους εγκεφαλικούς υποδοχείς της σεροτονίνης, βοηθά τους ανθρώπους να βιώνουν πιο έντονα τις μνήμες τους και την αναβίωση περασμένων συναισθημάτων, πράγμα που θα μπορούσε να αποβεί χρήσιμο στο πλαίσιο μιας ψυχοθεραπείας.
Η πρώτη έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ (PNAS) και η δεύτερη στο βρετανικό περιοδικό ψυχιατρικής “British Journal of Psychiatry”. Και στις δύο έρευνες επικεφαλής ήσαν ο καθηγητής νευροψυχοφαρμακολογίας Ντέηβιντ Νατ και ο δρ Ρόμπιν Κάρχαρτ-Χάρις του Τμήματος Ιατρικής του Imperial College του Λονδίνου, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ και τα περιοδικά “Nature” και “Science”.
  • Το πείραμα
Στην πρώτη μελέτη, 30 υγιείς εθελοντές, που είχαν πάρει ψιλοσυμβίνη, υποβλήθηκαν σε έλεγχο του εγκεφάλου τους με την τεχνική της λειτουργικής μαγνητικής απεικόνισης (fMRI), η οποία έδειξε ότι η ψυχεδελική ουσία οδήγησε στην αισθητή μείωση της δραστηριότητας σε περιοχές-κλειδιά του εγκεφάλου, που έχουν πολλαπλές συνδέσεις με άλλες περιοχές.
Η δεύτερη μελέτη διαπίστωσε ότι η ψιλοσυμβίνη βελτίωσε σημαντικά τη δυνατότητα των δέκα εθελοντών να ανακαλούν τις προσωπικές αναμνήσεις τους, ιδίως αυτές με ιδιαίτερο συναισθηματικό περιεχόμενο.
Όπως δήλωσε ο Νατ, εδώ και δεκαετίες τα “μαγικά μανιτάρια” και γενικότερα οι ψυχεδελικές ουσίες έχουν θεωρηθεί ναρκωτικά που διευρύνουν το νου. Όπως έδειξε η πρώτη μελέτη, η ψιλοσυμβίνη αδρανοποιεί τις περιοχές του εγκεφάλου που περιορίζουν την αισθητηριακή εμπειρία του ανθρώπου και την κρατούν “στην τάξη”, με συνέπεια -λόγω της αδρανοποίησης αυτής- ο κόσμος να βιώνεται πλέον από τον άνθρωπο με παράξενο και αλλοιωμένο τρόπο.
Όσο πιο μειωμένη ήταν η οξυγόνωση μερικών εγκεφαλικών περιοχών και όσο λιγότερη η ροή του αίματος σε αυτές, τόσο οι εθελοντές ανέφεραν πιο έντονες ενοράσεις όπως περίεργα γεωμετρικά σχήματα, ασυνήθιστες σωματικές αισθήσεις και αλλοιωμένη αίσθηση του χώρου και του χρόνου.
  • Πως επιδρά η Ψιλοσυμβίνη
Σύμφωνα με τους νευροεπιστήμονες, οι συγκεκριμένες περιοχές του εγκεφάλου, στις οποίες επιδρά η ψιλοσυμβίνη, παίζουν ρόλο στη συνείδηση και στην επίγνωση του εαυτού. Εξάλλου, ορισμένοι εθελοντές υπό την επήρεια της ψυχεδελικής ουσίας ανέφεραν βελτίωση διαφόρων χρόνιων συμπτωμάτων τους, όπως της κατάθλιψης και των πονοκεφάλων.
Μάλιστα, δύο εβδομάδες μετά το πείραμα και αφού η επήρεια της ουσίας είχε περάσει, οι περισσότεροι εθελοντές ανέφεραν βελτιωμένη ψυχική και συναισθηματική κατάσταση.
Η ψιλοσυμβίνη, όπως επισημαίνουν οι Βρετανοί ερευνητές, χρησιμοποιούταν ευρέως στην ψυχοθεραπεία στη δεκαετία του ΄50, όμως το νευρο-βιολογικό υπόβαθρο για την χρήση της ποτέ έως τώρα δεν είχε μελετηθεί, ενώ η εξάπλωση των ναρκωτικών διεθνώς έβαλαν “φρένο” σε τέτοια πειράματα.
Οι νέες μελέτες, που εκτελέστηκαν μετά από ειδική κρατική άδεια και χρηματοδοτήθηκαν από διάφορα ιδρύματα και ινστιτούτα, αναβιώνουν πλέον τις παλαιότερες μελέτες και επιβεβαιώνουν ότι η ουσία αυτή θα μπορούσε να είναι χρήσιμη στην ψυχοθεραπευτική διαδικασία, αν και, όπως είπαν οι βρετανοί επιστήμονες, θα πρέπει προηγουμένως να γίνουν και άλλες έρευνες σε μεγαλύτερο δείγμα εθελοντών.”Δεν υποστηρίζουμε ότι ο καθένας πρέπει να αρχίσει να τρώει μαγικά μανιτάρια. Όμως θα συνεχίσουμε να το μελετούμε για να καταλήξουμε αν έχει θεραπευτικό όφελος”, τόνισε ο Νατ.
Η ψιλοσυμβίνη φαίνεται να δρα στις ίδιες περιοχές του εγκεφάλου με τα αντικαταθλιπτικά φάρμακα, την ψυχοθεραπεία και το διαλογισμό. Από τα παλιά χρόνια, σε διάφορους πολιτισμούς (όπως στην Κεντρική Αμερική αλλά και στην αρχαία Ελλάδα) τα μαγικά μανιτάρια εκτιμάται ότι χρησιμοποιούνταν για την πρόκληση μυστικιστικών εμπειριών. Στο βιβλίο του “Οι πύλες της ενόρασης”, το 1954, ο διάσημος συγγραφέας ‘Αλντους Χάξλεϊ υποστήριξε ότι τέτοιες ψυχεδελικές ουσίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να διευρύνουν την αντιληπτική ικανότητα του ανθρωπίνου νου.
Πηγή: news247.gr

Μια συγκινητική ιστορία .Ήταν πρωί, περίπου 8:30, όταν ένας ηλικιωμένος περίπου 80 χρονών, με ράμματα στον αντίχειρά του, έφτασε στο νοσοκομείο . Είπε ότι ήταν βιαστικός, και ότι είχε ένα άλλο ραντεβού στις 9:00.
Η νοσοκόμα που τον ανέλαβε τον έβαλε να καθίσει κάπου, γνωρίζοντας ότι θα έπαιρνε πάνω από μια ώρα για να τον δει κάποιος γιατρός. Τον είδε να κοιτάει επίμονα το ρολόι του και επειδή δεν ήταν και πολύ απασχολημένη αποφάσισε να δει τη πληγή του. Αφού το εξέτασε προσεκτικά, είδε ότι η πληγή στον αντίχειρα είχε επουλωθεί και έτσι μίλησε με τους γιατρούς για να αφαιρέσουν τα ράμματα.
Ενώ του φρόντιζε τα ράμματα, τον ρώτησε αν είχε άλλο ραντεβού με γιατρό σήμερα. Ο ηλικιωμένος είπε πως δεν είχε ραντεβού με γιατρό αλλά έπρεπε να πάει στο γηροκομείο για να φάει πρωινό με τη σύζυγό του. Η νοσοκόμα τον ρώτησε πως πήγαινε από θέμα υγείας η σύζυγός του…
Ο ηλικιωμένος απάντησε ότι η γυναίκα του ήταν θύμα της νόσου Alzheimer. Της είπε ακόμα ότι η γυναίκα του δεν ήξερε ποιος ήταν και ότι δεν μπορούσε να τον αναγνωρίσει τα τελευταία 5 χρόνια.
Η νοσοκόμα έμεινε έκπληκτη, και τον ρώτησε, «Και γιατί συνεχίζεις και πας κάθε πρωί, αφού δεν ξέρει ποιος είσαι;»
Ο ηλικιωμένος χαμογέλασε, χάιδεψε το χέρι της νοσοκόμας και είπε: «Δεν με γνωρίζει, αλλά εγώ εξακολουθώ να ξέρω ποια είναι.»
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory