Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2012

Εικόνες .

Ιδιωτικές στιγμές .

Εικόνες που λαμβάνονται στον σωστό χρόνο .

Ακούστε πώς οι ποντικοί φλερτάρουν τα κορίτσια

Ποντικίσια ....καντάδα!!
Ακούστε πώς οι ποντικοί φλερτάρουν τα κορίτσια
Τα αρσενικά τραγουδούν μελωδικά τραγούδια για να κατακτήσουν τα θηλυκά
Οι άνθρωποι στο ισόγειο μπορεί να μην αντιλαμβάνονται τίποτα, κι όμως τα τρωκτικά στη σοφίτα επιδίδονται σε διαγωνισμούς τραγουδιού με έπαθλο την ομορφότερη κοπέλα: Τα αρσενικά ποντίκια διαλαλούν τα προτερήματά τους με υπερηχητικές καντάδες, οι οποίες μάλιστα θυμίζουν πουλιά που κελαηδούν, αποκαλύπτουν ηχογραφήσεις και φασματικές αναλύσεις.
Η ποντικίσια καντάδα σε αργή ταχύτητα
Τα οικιακά ποντίκια (Mus musclulus) είναι γνωστό εδώ και καιρό ότι εκπέμπουν ήχους πέρα από τις δυνατότητες του ανθρώπινου αφτιού. Μέχρι σήμερα, όμως, οι ζωολόγοι πίστευαν ότι επρόκειτο απλώς για τσιρίδες υπερήχων.

Η ηχογράφηση των ήχων και η αναπαραγωγή τους σε χαμηλή ταχύτητα αποκαλύπτει τώρα ότι πρόκειται για περίπλοκα φωνήματα με αρκετά από τα χαρακτηριστικά των τραγουδιών που χρησιμοποιούν στις ερωτοτροπίες τους τα πουλιά.
Η ποντικίσια καντάδα σε αργή ταχύτητα
 
Στην πρώτη από τις δύο μελέτες που παρουσιάζουν ερευνητές του Κτηνιατρικού Πανεπιστημίου της Βιέννης, o Δρ Ντάστιν Πεν και οι συνεργάτες του έπιασαν άγρια οικιακά ποντίκια και τα μετέφεραν στο εργαστήριο. Εκεί, διαπίστωσαν ότι τα αρσενικά οικιακά ποντίκια αρχίζουν να τραγουδούν στο φάσμα των υπερήχων όταν μυριστούν κάποιο θηλυκό, και ότι τα τραγούδια αυτά δείχνουν να έλκουν τα θηλυκά.Τα αποτελέσματα αυτού του πειράματος δημοσιεύονται στην επιθεώρηση Physiology & Behavior.

Τα ηχητικά αποτυπώματα

Σε δεύτερη φάση, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν λογισμικό ψηφιακού ήχου για να αναλύσουν τα φασματικά χαρακτηριστικά των καντάδων. Η ανάλυση έδειξε ότι τα τραγούδια των αρσενικών περιέχουν «υπογραφές» ή «ηχητικά αποτυπώματα», τα οποία διαφέρουν από το ένα ποντίκι στο άλλο.

Επιπλέον, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα τραγούδια αρσενικών ποντικών που προέρχονται από τους ίδιους γονείς παρουσιάζουν ομοιότητες μεταξύ τους, οι οποίες γίνονται αντιληπτές από τα θηλυκά και τους επιτρέπουν να αποφεύγουν το ζευγάρωμα με τα αδέλφια τους.

Το ενδιαφέρον είναι ότι, όταν το πείραμα επαναλήφθηκε με ποντίκια εργαστηρίου, στα οποία η αιμομιξία είναι πολύ συχνή, τα αποτελέσματα ήταν διαφορετικά, καθώς τα αρσενικά εξέπεμπαν ήχους με λιγότερες συλλαβές υψηλής συχνότητας. Η παρατήρηση αυτή δείχνει να επιβεβαιώνει τις υποψίες ότι οι φωνητικές ικανότητες εξαρτώνται και από γενετικούς παράγοντες. Η δεύτερη αυτή μελέτη δημοσιεύεται στο Journal of Ethology.

Οι ερευνητές στη Βιέννη σκοπεύουν τώρα να συνεχίσουν τη μελέτη προκειμένου να δουν κατά πόσο τα θηλυκά ποντίκια δείχνουν προτίμηση στα αρσενικά με το πιο πλούσιο, ή περίπλοκο, ρεπερτόριο. «Φαίνεται ότι τα οικιακά ποντίκια θα μπορούσαν να αποτελέσουν ένα νέο ζωικό μοντέλο για τη μελέτη του τραγουδιού στα ζώα» σχολιάζει ο Δρ Πεν. «Ποιος θα είχε σκεφτεί κάτι τέτοιο;»

http://www.tovima.gr/science/medicine-biology/article/?aid=440974

Μικροί κήποι στην μέση του πουθενά .

Μινιατούρα κήπους
Μινιατούρα κήπους
Μινιατούρα κήπους
Μινιατούρα κήπους
Μινιατούρα κήπους
Μινιατούρα κήπους
Μινιατούρα κήπους
Μινιατούρα κήπους
Μινιατούρα κήπους

Τα δορυφορικά πιάτα έχουν κατακτήσει τον κόσμο .

Δορυφορικά πιάτα θα κατακτήσει τον World01 Κάτοπτρα θα κατακτήσει τον κόσμο
Δορυφορικά πιάτα θα κατακτήσει τον World02 Κάτοπτρα θα κατακτήσει τον κόσμο
Δορυφορικά πιάτα θα κατακτήσει τον World03 Κάτοπτρα θα κατακτήσει τον κόσμο
Δορυφορικά πιάτα θα κατακτήσει τον World04 Κάτοπτρα θα κατακτήσει τον κόσμο
Δορυφορικά πιάτα θα κατακτήσει τον World05 Κάτοπτρα θα κατακτήσει τον κόσμο
Δορυφορικά πιάτα θα κατακτήσει τον World06 Κάτοπτρα θα κατακτήσει τον κόσμο
Δορυφορικά πιάτα θα κατακτήσει τον World07 Κάτοπτρα θα κατακτήσει τον κόσμο
Δορυφορικά πιάτα θα κατακτήσει τον World08 Κάτοπτρα θα κατακτήσει τον κόσμο

Τι έκαναν οι Έλληνες για τον κόσμο;


«Είστε ανεύθυνος λαός», «Δεν πληρώνετε τους φόρους σας», «Είστε βολεμένοι», «Λειτουργείτε με ωχαδελφισμό», «Είστε τεμπέληδες»… είναι μερικές μόνο από τις φράσεις που χρησιμοποιούν σήμερα οι περισσότεροι Ευρωπαίοι -πολιτικοί και απλός λαός- για να μας χαρακτηρίσουν! Η κρίση μπορεί να έφερε τα πάνω-κάτω, όμως κανείς από αυτούς δεν πρέπει να ξεχνάει! Τι; Αυτά που η Ελλάδα έκανε για τον κόσμο ολόκληρο, προσφέροντας βασικά στοιχεία πολιτισμού και ανθρωπισμού. Κι αν το ερώτημα «Τι έκαναν οι Έλληνες για τον κόσμο» σάς φαίνεται… ρητορικό, ελάτε να δούμε μαζί 10 σημαντικά πράγματα που… ταξίδεψαν από τη χώρα μας σε ολόκληρο τον πλανήτη, για να γίνει καλύτερος!
Εχουμε και λέμε...
Η συνέχεια ΕΔΩ
Διαβάστε περισσότερα http://ektiesthisi.blogspot.com/2012/01/blog-post_1210.html#ixzz1l6daTsZ9

Η πιό ευλύγιστη γυναίκα .

Ποιός λαός καταρρίπτει ρεκόρ στο σέξ ?

Ποιος λαός καταρρίπτει ρεκόρ στο σεξ;
Σύμφωνα με το ινστιτούτο Κίνσεΐ στην Ιντιάνα της Αμερικής, οι Αμερικάνοι είναι από τους πιο απελευθερωμένους λαούς σε σχέση με την ερωτική τους συμπεριφορά. Με δείγμα γύρω στους 6.000 ανθρώπους ηλικίας από 10 έως και 90 ετών, η εν λόγω έρευνα έδειξε πως όχι μόνο κάνουν πολύ σεξ αλλά και με 41 διαφορετικούς τρόπους. Τι σημαίνει αυτό; Πως χρησιμοποιώντας 5 βασικούς κανόνες έχουν εξελίξει το σεξ σε ολόκληρη ιεροτελεστία με αμέτρητους συνδυασμούς. Τώρα θα μας πείτε τι χάνουν οι υπόλοιποι λαοί που κάνουν τα βασικά, αλλά υποθέτουμε πως όσο να ναι λίγη ποικιλία δε βλάπτει.
Μπράβο στους Αμερικάνους παρόλο που δε μας γέμιζαν το μάτι!

Γιατί χασμουργιόμαστε ?


Τι είναι το χασμουρητό;

Είναι μια πράξη που κάνει ο οργανισμός μας, χωρίς τη συγκατάθεσή μας. Κατά την πράξη αυτή όπως όλοι γνωρίζουμε, αναγκαζόμαστε καιανοίγουμε το στόμα μας κατά πολύ, παίρνοντας ουσιαστικά μια πολύμεγάλη ανάσα (όσο μεγαλύτερη γίνεται). 

Κατά την εισπνοή αυτή, τα πνευμόνια μας γεμίζουν στο μέγιστο, με αέρα . Οι κοιλιακοί μυς κάμπτονται, με αποτέλεσμα το διάφραγμά μας, να πιέζεται προς τα κάτω. 

Είναι αλήθεια ότι το χασμουρητό είναι μεταδοτικό;

Ναι είναι αλήθεια! Δοκιμάστε όταν θα βρίσκεστε πχ σε ένα meeting να χασμουρηθείτε διακριτικά, βάζοντας το χέρι σας μπροστά από το στόμα. Ε λοιπόν, παρατηρήστε μετά τους άλλους. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ξεκινήσει μια αλυσιδωτή αντίδραση! 

Γιατί χασμουριόμαστε;

χασμουρητό μεταδοτικό
Οι περισσότεροι από μας νομίζουν ότι χασμουριόμαστε όταν βαριόμαστε ή αισθανόμαστε κουρασμένοι ή νυστάζουμε. Αλλά δεν είναι ακριβώς αυτοί οι λόγοι. 

Οι επίσημοι λόγοι είναι οι εξής: 

1) Χασμουριόμαστε για να εισάγουμε στον οργανισμό μας απότομα μεγάληποσότητα οξυγόνου, ώστε να αφαιρεθεί συσσωρευμένη ποσότητα διοξειδίου του άνθρακα. Αυτή η θεωρία εξηγεί τον λόγο που χασμουριόμαστε πιο εύκολα όταν είμαστε σε μικρό χώρο με πολύ κόσμο: υπάρχει στην ατμόσφαιρα αυξημένη ποσότητα διοξειδίου του άνθρακα, που λαμβάνουμε συνεχώς και συσσωρεύεται μέσα μας. 

2) Η θεωρία της βαρεμάρας: παρόλο που χασμουριόμαστε όταν είμαστε κουρασμένοι ή νυστάζουμε ή έχουμε βαρεθεί, παρατηρήθηκαν φαινόμενα που καταρρίπτουν το φαινόμενο αυτό. Όπως για παράδειγμα, μερικοί αθλητές των Ολυμπιακών αγώνων, χασμουριούνται, λίγο πριν τελειώσουν το κομμάτι τους (που είναι σε ένταση, και δεν βαριούνται –τους βλέπει όλος ο κόσμος!)… 


Μια πιο προσιτή αλήθεια, είναι ότι δεν ξέρουμε ακριβώς το λόγο και την αιτία του χασμουρητού, μιας και βρίσκεται κάπου ενδιάμεσα σε αυτά που προαναφέραμε. Το χασμουρητό ανήκει στην κατηγορία των ανεξήγητων συμπεριφορών του εγκεφάλου μας. 

Το μόνο που μπορούμε να πούμε, είναι ότι δεν γίνεται άσκοπα και σίγουρα υπάρχει λόγος που ο εγκέφαλος δίνει αυτό το ερέθισμα. 


γιατί χασμουρίομαστε

Επίσης να αναφέρουμε πως όλα τα ζωντανά όντα χασμουριούνται(ακόμα και από τα ψάρια!) 

Τέλος, να να αναφέρουμε ότι ξεκινάμε να χασμουριόμαστε πριν καν γεννηθούμε!
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory