Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2012

Το Λονδίνο την νύχτα .

Η πόρτα της κόλασης στο Ουζμπεκιστάν .

Φορητό σπίτι τσέπης .

Βασικές Σπίτι - τσέπης φορητό σπίτι
Βασικές Σπίτι - τσέπης φορητό σπίτι

Το τελευταίο μήνυμα του Νίκου Απέργη στην προσωπική του ιστοσελίδα

Το τελευταίο μήνυμα του Νίκου Απέργη στην ιστοσελίδα του δείχνει ότι ακόμη και τις δύσκολες στιγμές που περνούσε "άκουγε" τους πολίτες και την οργή τους. 

Διαβάστε τι έγραψε:
"Οι Πολιτικοί της χώρας οφείλουν να ΑΚΟΥΣΟΥΝ την ΠΛΑΤΕΙΑ.
Το κίνημα των "Αγανακτισμένων", που εκδηλώνεται εδώ και δυο εβδομάδες σε όλες τις πλατείες της χώρας δεν είναι ούτε τυχαίο, ούτε κατευθυνόμενο. Αποτελεί, έστω και αρκετά καθυστερημένη λαϊκή έκφραση της δυσφορίας, της απελπισίας και της αγανάκτησης που εύλογα νιώθει ο λαός μας για όσα συμβαίνουν και όσα αποφασίζονται για μας, χωρίς τη δική μας γνώμη.
Οι πολιτικοί οφείλουν να ΑΚΟΥΣΟΥΝ τα μηνύματα της πλατείας και να αντιδράσουν στις σχεδιαζόμενες στο πόδι πολιτικές της΄λιτότητας και της ύφεσης που μας βυθίζει ακόμα περισσότερο στην κρίση. 
Τώρα χρειάζεται όσο ποτέ να αναπτύξουμε τη μεγλαύτερη ΑΡΕΤΗ των ΕΛΛΗΝΩΝ, που συνδέεται με τις κορυφαίες στιγμές της Ιστορίας μας:  Τη συνεργασία". 
http://presscopy.blogspot.com/2012/02/blog-post_672.htm

Ανθρωπος πού γυρίζει το κεφάλι του 180 μοίρες .

Γάτες με ψωμί στο κεφάλι τους .Οταν το Γυμνό είναι Tέχνη

Οταν το γυμνό ειναι τέχνη δεν είναι χυδαίο
Τα πιο όμορφα μοντέλα όπως κάθε χρόνο στο ημερολόγιο της Pirelli
Natasha
Το 2012 θα είναι μια παγανιστική και σέξι χρονιά, αν κρίνουμε τουλάχιστον από το πώς την οραματίστηκε ο ιταλός φωτογράφος Μάριο Σορέντι για λογαριασμό της 39ης έκδοσης του μοναδικού ημερολογίου που επιτρέπεται να κρεμάσει στον τοίχο του ένας άντρας που δεν είναι έφηβος ή φαντάρος. Ο Σορέντι επέλεξε το άγριο τοπίο της Κορσικής ως σκηνικό για να εκφράσει την προσωπική του φαντασίωση, ένα αισθησιακό παραλήρημα, όπως απαθανατίστηκε μοναδικά από τον φακό του. Οι 25 φωτογραφίες του «Calendario Pirelli 2012» – 18 ασπρόμαυρες και επτά έγχρωμες – κοσμούν ένα ποιοτικό portfolio στο οποίο ποζάρουν ολόγυμνες και δίχως ντροπή οι ομορφότερες γυναίκες στον κόσμο, μεταξύ των οποίων η Ιζαμπέλι Φοντάνα, η Κέιτ Μος, η Μίλα Γιόβοβιτς. Στη φωτογραφία η υπέροχη – και γυμνή – Λάρα Στόουν. ....

Βιοχημηκοί δείκτες : Τι λένε για την διατροφή μας .


Όταν μιλάμε για βιοχημικούς δείκτες, αναφερόμαστε σε μόρια, όπως ορμόνες, ένζυμα, αντισώματα, πρωτεΐνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία ή οποιαδήποτε άλλη ουσία που ανιχνεύεται στο αίμα, τα ούρα ή άλλα υγρά και ιστούς του οργανισμού και αποτελούν ενδείξεις καλής ή διαταραγμένης λειτουργίας του οργανισμού.
Τα δεδομένα της σύγχρονης επιδημιολογίας τονίζουν το ρόλο της διατροφής και τουτρόπου ζωής, στον κίνδυνο εμφάνισης διάφορων χρόνιων νοσημάτων. Η εκτίμηση της διατροφικής πρόσληψης είναι εξαιρετικά δύσκολη, αν σκεφτούμε τον μεγάλο αριθμό των πηγών, από όπου μπορεί κάποιος να πάρει την τροφή του, αλλά και τη διαφορετική περιεκτικότητα των ίδιων τροφίμων σε θρεπτικά συστατικά. Επομένως, οι βιοχημικοί δείκτες χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο για την εκτίμηση της διατροφικής κατάστασης του οργανισμού. Οι διατροφικοί βιοχημικοί δείκτες ερμηνεύονται ως την βιολογική επέκταση της διατροφικής πρόσληψης και των διάφορων διατροφικών προτύπων. Το διαφορετικό γενετικό υπόβαθρο του κάθε οργανισμού και ο διαφορετικός τρόπος με τον οποίο μπορεί να μεταβολίζει κάθε συστατικό, διαφοροποιεί την ερμηνευτική ικανότητα του κάθε δείκτη, όμως η χρήση των βιοχημικών δεικτών, εάν γίνει σωστά μπορεί να προσφέρει πολύτιμες πληροφορίες για την κατάσταση του οργανισμού.
Η πλειοψηφία των δεικτών που αξιολογούν τη διατροφική κατάσταση καλούνται «δείκτες συγκέντρωσης», δηλαδή δείκτες που αντιπροσωπεύουν την ποσότητα στην οποία ανιχνεύονται διάφορες ουσίες στον οργανισμό. Οι χρήσεις των βιοχημικών δεικτώνπεριλαμβάνουν την αξιολόγηση των μεθόδων διατροφικής εκτίμησης, όπως το ερωτηματολόγιο συχνότητας κατανάλωσης τροφίμων ή την 24ωρη ανάκληση, αλλά κυρίως την αξιολόγηση των επιπέδων της διατροφικής πρόσληψης διάφορων συστατικών, του κινδύνου εμφάνισης νοσημάτων που σχετίζονται με τη διατροφή, όπως η υπερλιπιδαιμία ή ο σακχαρώδης διαβήτης ή του τρόπου με τον οποίο μεταβολίζεται κάποιο συστατικό.
Παρακάτω αναφέρονται πληροφορίες για κάποιους από τους βιοχημικούς δείκτες που αξιολογούν τη διατροφική κατάσταση του οργανισμού:
  • Διατροφική πρόσληψη πρωτεϊνών: Σημαντικό εργαλείο αποτελεί η μέτρηση των ηπατικών πρωτεϊνών ορού, που ανάλογα με τον χρόνο ημιζωής τους είναι χρήσιμες στην εκτίμηση χρόνιων ή οξείων καταστάσεων.
  • Διατροφική πρόσληψη υδατανθράκων: Οι δείκτες που χρησιμοποιούνται αφορούν τον τρόπο με τον οποίο ο οργανισμός τους μεταβολίζει αλλά και τους παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν το μεταβολισμό τους (πχ. αντίσταση στην ινσουλίνη). Διατροφική πρόσληψη λίπους: Η σύσταση των λιπαρών οξέων στο αίμα, τα κύτταρα ή τους ιστούς αποτελεί αξιόπιστο δείκτη της ποσότητας των λιπαρών που προσλαμβάνουμε.
  • Διατροφική πρόσληψη διαιτητικών ινών: Πρόσφατα έχει προταθεί ως εξειδικευμένος δείκτης πρόσληψης σιτηρών το μόριο της ακυλορεσορκινόλη.
  • Διατροφική πρόσληψη φρούτων και λαχανικών: Έχει προταθεί η μέτρηση της βιταμίνης C και των καροτενοειδών. Βέβαια οι δείκτες αυτοί φάνηκε πως εμφανίζουν σημαντική μεταβλητότητα, καθώς επηρεάζονται από το γενετικό, ορμονικό και μεταβολικό προφίλ του οργανισμού αλλά και τον χειρισμό των βιολογικών δειγμάτων και έτσι δεν αποτελούν αξιόπιστους δείκτες.
  • Διατροφική πρόσληψη κρέατος: Η 3-μεθυλ-ιστιδίνη ή η κρεατινίνη αποτελούν προϊόντα καταβολισμού της πρωτεΐνης και μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως δείκτες της συνολικής κατανάλωσης κρέατος. Σύγχρονη έρευνα προτείνει τη χρήση της καρνιτίνης και του οξειδίου της τριμεθυλαμίνης, ως βιοδεικτών της κατανάλωσης κρέατος.
  • Διατροφική πρόσληψη βιταμινών: Έχουν προταθεί εξειδικευμένοι βιοχημικοί δείκτες, που σε κάποιες περιπτώσεις δεν είναι αξιόπιστοι ή επηρεάζονται από διάφορες παραμέτρους.
Όσον αφορά στην παχυσαρκία και στα νοσήματα που σχετίζονται με αυτήν, μελετάται ένα σύνολο βιοχημικών παραμέτρων, όπως το σάκχαρο, η ινσουλίνη, το λιπιδαιμικό προφίλ, το ουρικό οξύ, η ουρία, η κρεατινίνη, τα ηπατικά ένζυμα, οι ολικές πρωτεΐνες, η αλβουμίνη, το ασβέστιο, το νάτριο το κάλιο, τα χλωριούχα, ο φωσφόρος, το μαγνήσιο, ο σίδηρος, η φερριτίνη, η C-αντιδρώσα πρωτεΐνη και η ομοκυστεΐνη.
Η υπάρχουσα πληροφορία για τη χρήση βιοχημικών δεικτών αφορά κυρίως πληθυσμούς από την Ευρώπη και την Αμερική. Επομένως, υπάρχει η ανάγκη εύρεσης δεικτών, που να αφορούν τον παγκόσμιο πληθυσμό ή άλλων που να μπορούν να εφαρμοστούν σε συγκεκριμένους πληθυσμούς και καταστάσεις ή νέων τεχνολογιών που να ανιχνεύουν με μεγαλύτερη ακρίβεια και ευαισθησία διάφορες ουσίες, ώστε η διατροφική επιδημιολογία να διερευνήσει εις βάθος τη σχέση μεταξύ διατροφής και υγείας.

Και πως να βγάλετε τα καλύτερα βίντεο .

Πως να βγάλετε τις καλύτερες φωτογραφίες .

Γυναίκα τραβάει φωτογραφία

Η φωτογραφία είναι ένα χόμπι το οποίο πολύ εύκολα μπορεί να «φάει» όλο τον ελεύθερό σας χρόνο. Οι περισσότεροι, όταν ξεκινούν με την φωτογραφία, αφιερώνουν πολλές ώρες προσπαθώντας να μάθουν πώς να τραβήξουν καλύτερες φωτογραφίες, αντάξιες αυτών μεγάλων φωτογράφων.
Παρακάτω μπορείτε να βρείτε μερικές συμβουλές για το πώς να τραβήξετε καλύτερες φωτογραφίες και για το πώς να αποφύγετε τα λάθη που κάνουν οι αρχάριοι.
Κρατήστε σταθερή τη φωτογραφική μηχανή
Πολλές φορές τραβήξατε ένα όμορφο σκηνικό και μετά είδατε στον υπολογιστή σας ότι η φωτογραφία ήταν κουνημένη ή θολή. Για να το αποφύγετε αυτό, θα πρέπει να κρατήσετε τη φωτογραφική μηχανή σταθερή την ώρα που τραβάτε τη φωτογραφία. Για να το πετύχετε αυτό θα πρέπει να σταθείτε με τα πόδια ανοιχτά, τα χέρια κοντά στο σώμα σας και να ρυθμίσετε την εστίαση μέχρι η εικόνα που θέλετε να τραβήξετε να είναι απόλυτα ευκρινείς. Τα τρίποδα βοηθούν πάρα πολύ ειδικά σε νυχτερινές φωτογραφίες.
Ελέγξτε το φόντο πρωτού τραβήξετε τη φωτογραφία
Κοιτάξτε να δείτε αν έχετε ένα καθαρό φόντο πριν από τη λήψη μιας φωτογραφίας. Αποφύγετε τα φόντα που μπορούν να πάρουν την προσοχή από το αντικείμενο που θέλετε να φωτογραφίσετε. Π.χ. αν έχεις αρκετό κόσμο στο φόντο ή πολλά αντικείμενα, καλό θα ήταν είτε να μετακινήσετε το θέμα σας ή να αλλάξετε την οπτική γωνία που τραβάτε την φωτογραφία για να αποφευχθούν τα επιπλέον αντικείμενα.
Αναρωτηθείτε γιατί τραβάτε τη συγκεκριμένη φωτογραφία
Αν δείτε ένα σπίτι που σας αρέσει και θέλετε να τραβήξετε μία φωτογραφία του, επικεντρωθείτε στους λόγους για τους οποίους θέλετε να το φωτογραφήσετε. Αν π.χ. σας αρέσει η πόρτα του ή κάποιο σημείο του, μην βγάλετε όλο το σπίτι αλλά το συγκεκριμένο σημείο που σας αρέσει. Έτσι αντί για μία γενική εικόνα όπου θα πρέπει να κάνετε μεγέθυνση για να δείτε το κομμάτι που σας αρέσει, θα έχετε μία φωτογραφία μόνο με το συγκεκριμένο κομμάτι.
Να έχετε πάντα μια φωτογραφική μηχανή στο χέρι
Ποτέ δεν ξέρεις πότε θα εμφανιστεί η ευκαιρία για να τραβήξεις την τέλεια φωτογραφία. Π.χ. αν δείτε ένα τέλειο ηλιοβασίλεμα, μετά θα το μετανιώσετε που δεν είχατε μία κάμερα μαζί σας για να το καταγράψετε…
Μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε το φωτισμό
Ο λάθος φωτισμός μπορεί να καταστρέψει μια φωτογραφία. Πάντα να ελέγχεται τον φωτισμό πρωτού τραβήξετε μία φωτογραφία. Σε καμία περίπτωση μην τραβήξετε ένα αντικείμενο με τον ήλιο από πίσω του. Αν θέλετε να τραβήξετε ένα ηλιοβασίλεμα, χρησιμοποιήστε την ειδική λειτουργία της μηχανής για καλύτερα αποτελέσματα. Αν τραβήξετε μία φωτογραφία το βράδυ, φροντίστε ο φωτισμός να είναι επαρκής, ή αυξήστε τον χρόνο που θα είναι ανοικτό το κλείστρο και τοποθετήστε τη φωτογραφική μηχανή πάνω σε ένα τρίποδο.
Να είστε δημιουργικοί
Αυτός είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας για τη λήψη καλύτερων φωτογραφιών. Ακόμα και να ακολουθήσετε πιστά τις παραπάνω συμβουλές, η δημιουργικότητά σας είναι αυτή που θα κάνει τη φωτογραφία σας να ξεχωρίζει. Μετά τη λήψη της φωτογραφίας, δοκιμάστε να τραβήξετε πάλι το ίδιο θέμα από διαφορετικές γωνίες ή με διαφορετικές ρυθμίσεις της κάμερας. «Παίξτε» με το θέμα σας και ποτέ δεν ξέρετε… μπορεί το αποτέλεσμα να είναι τόσο εντυπωσιακό που ακόμα και εσείς οι ίδιοι να εντυπωσιαστείτε.
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory