Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2012

Ριβιέρα Μάγια στο Μεξικό .

Διαγωνισμός μαστού στο Χάρκοβο στην Ρωσία για το 2012 .

Τέλεια οπίσθια .










Bρέθηκε το πιο πολύτιμο και ακριβό κειμήλιο του Τιτανικού


Bρέθηκε το πιο πολύτιμο και ακριβό κειμήλιο του Τιτανικού
O μύθος λέει ότι το τελευταίο πράγμα που ακουγόταν λίγο πριν τα παγωμένα νερά του Ατλαντικού «καταπιούν» τον Τιτανικό ήταν η μουσική που έπαιζε η οκταμελής μπάντα του γιγαντιαίου κρουαζιερόπλοιου συνέχισε να παίζει.Αν και πιστεύεται ότι την ύστατη στιγμή ανέβηκαν σε σωστική λέμβο, τρεις σοροί μουσικών βρέθηκαν να επιπλέουν στα παγωμένα νερά. Τα πτώματά τους μεταφέρθηκαν στη Νέα Σκωτία του Καναδά, όπου και αναγνωρίστηκαν.
Ήταν ο μαέστρος τους και βιολιστής Wallace Hartley, ο βιολιστής John Law Hume και ο μπασίστας John Frederick Preston Clarke. Οι σοροί των δύο μουσικών ετάφησαν στο Χάλιφαξ, ενώ του μαέστρου επαναπατρίστηκε και ετάφη στην ιδιαίτερη πατρίδα του στο Λανκασάιρ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, όταν το πτώμα του είχε ανασυρθεί από το νερό, ο άνδρας κρατούσε σφιχτά στην αγκαλιά του το βιολί του. Ωστόσο, αργότερα, στη λίστα με τα αντικείμενα που είχε πάνω του δεν υπήρχε καταχωρισμένο το βιολί.
Σύμφωνα με τα αρχεία, πάνω στον άνδρα, ο οποίος ήταν πλήρως ενδεδυμένος, βρέθηκαν κάποια κέρματα, ένα δαχτυλίδι, ένα στιλό, ένα ασημένιο σπιρτόκουτο, μία χρυσή "πιάστρα" για πούρα, ένα ρολόι και μία αλυσίδα, ένα στήριγμα για τον λαιμό, ένα ψαλίδι και δύο χαρτιά αλληλογραφίας.
Ο τωρινός ιδιοκτήτης του βιολιού, που ζει στη Μ. Βρετανία, ανέφερε ότι η αρραβωνιαστικιά του Wallace Hartley, Maria Robinson, του το χάρισε αμέσως μετά το ναυάγιο, καθώς της το έστειλαν από τον Καναδά. Τη μαρτυρία αυτή επιβεβαιώνουν και στοιχεία από το ημερολόγιο της γυναίκας, η οποία αναφέρεται σε ευχαριστήρια επιστολή που έστειλε στις αρμόδιες αρχές επειδή της επέστρεψαν το βιολί του αρραβωνιαστικού της.
Το ζευγάρι είχε αρραβωνιαστεί γύρω στο 1910. Το ναυάγιο συνέβη στις 15 Απριλίου του 1912. Η γυναίκα αποσύρθηκε στην παραθαλάσσια περιοχή του Μπρίντλιγκτον και σύμφωνα με πληροφορίες δεν παντρεύτηκε ποτέ. Πέθανε περίπου το 1939.
Στην ευχαριστήρια επιστολή της -που είχε κρατήσει ένα πρόχειρο αντίγραφο- έγραφε: «Θα ήμουν ευγνώμων αν μπορούσατε να μεταφέρετε τα θερμά μου ευχαριστήρια σε όλους εκείνους που έκαναν δυνατή την επιστροφή του βιολιού του αείμνηστου αρραβωνιαστικού μου. Επιτρέψτε μου να αδράξω την ευκαιρία και να εκφράσω την εκτίμησή μου σ' εσάς προσωπικά για τη μεγαλόψυχη επέμβασή σας εκ μέρους μου».
Το βιολί ήταν φυλαγμένο σε μία καφέ δερμάτινη θήκη που πάνω της είχε χαραγμένα τα αρχικά W.H.H και πάνω σε μία επιγραφή αναφερόταν: «Για τον Wallace ως δώρο για τον αρραβώνα μας από τη Μaria».
Τώρα γίνονται έρευνες για να επιβεβαιωθεί ότι αυτό είναι το βιολί του μαέστρου του Τιτανικού κι αν οι ισχυρισμοί του ιδιοκτήτη αποδειχθούν αληθινοί, τότε θα πρόκειται για το πιο ακριβό και πολύτιμο κειμήλιο που μέχρι στιγμή έχουν διασωθεί από το ναυάγιο του Τιτανικού. Μάλιστα, μία πιθανή δημοπράτησή του θα κατέρριπτε το ρεκόρ των 101.000 λιρών, που πωλήθηκαν τα κλειδιά του ταχυδρομικού γραφείου του Τιτανικού το 2007.

Κορίτσια με μαλλιά ουράνιου τόξου .


""
""

""

""
""

ΓΙΑ ΠΕΡΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΥΤΣΟ ΝΑ ΤΟ ΦΑΤΕ ...............


katevasetaΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

Η μεγαλύτερη γλώσσα .

Μεγαλύτερη tongue01 νικητής γλώσσα

Περνώ και μόνη μου καλά .

Περνώ και μόνη μου καλά

Μία μέρα που γυρνάτε κατάκοπες από τη δουλειά, την τσιγαρίλα του γραφείου και την κίνηση στο δρόμο,αφιερώστε τη στον εαυτό σας και σε κανέναν άλλο. Το ξέρουμε πως περνάτε τέλεια με τις φίλες σας και πως η παρέα του αγοριού σας έχει γίνει απαραίτητη, αλλά πιστέψτε μας υπάρχουν εκείνες οι μέρες που το μόνο που έχετε ανάγκη είναι να γεμίσετε τη μπανιέρα σας με ζεστό νερό και να αφεθείτε στη χαλαρότητα της στιγμής.
  • Ρίξτε στο νερό λίγες σταγόνες ελαίου με άρωμα γιασεμί. Έχει αποδειχθεί πως μειώνει την ένταση.
  • Βυθιστείτε στο αφρόλουτρο και μουλιάστε μία πετσέτα στο χλιαρό αρωματισμένο νερό. Στη συνέχεια απλώστε στο πρόσωπο και χαλαρώστε. Θα βοηθήσει να ανοίξουν οι πόροι και να μαλακώσει το δέρμα.
  • Χρησιμοποιήστε μπάλες αλάτων για να κάνετε πιο έντονη τη μυρωδιά των ελαίων. Θα σας ηρεμήσει, ενώ παράλληλα θα σας κάνει να μοσχοβολάτε σαν ανθισμένος κήπος.
  • Πιείτε ένα ποτήρι λευκό κρασί, σαμπάνια ή ό, τι άλλο εσείς επιθυμείτε ,ε προτίμηση στον αφρώδη οίνο. Αφού το κάνουν στις ταινίες κάτι παραπάνω ξέρουν.
  • Κλασική μουσική και jazz είναι η καλύτερη επιλογή για να ντύσετε τη στιγμή με μελωδίες.
  • Για παραπάνω ενυδάτωση μπορείτε να ρίξετε στο νερό μισή κούπα μαγειρική σόδα. Το δέρμα σας θα μοιάζει με μωρού.

Καλή σας χαλάρωση και από αύριο πάλι ρουτίνα!

Ο πληθυσμός της γής από το 50000 π.χ. μέχρι σήμερα .



Τους μέτρησαν από τότε που περπάτησε ο Homo sapiens, μέχρι το τέλος του περασμένου Δεκεμβρίου.
Αν ο Homo sapiens είχε εφεύρει το ελιξίριο της νεότητας, τότε θα χρειαζόμασταν ένα μίνι ηλιακό σύστημα για να βολευτούμε όλοι! Επτά δισεκατομμύρια άνθρωποι ζούμε σήμερα στη Γη και ασφυκτιούμε, φανταστείτε τι θα γινόταν αν ήταν ζωντανοί και οι 107,6 δισεκατομμύρια άνθρωποι που έκαναν ένα… πέρασμα από τον πλανήτη τα τελευταία 50.000 χρόνια!
Η εκτίμηση που διατύπωσαν επιστήμονες από το Γραφείο Αναφοράς Πληθυσμού που εδρεύει στην Ουάσιγκτον, ίσως να έχει κάποια απόκλιση σε απόλυτους αριθμούς από την πραγματικότητα, αλλά έχει μεγάλη δόση αλήθειας, όπως υποστηρίζουν.
Από το 50.000 π.Χ. μέχρι και το πρωί της 31ης Δεκεμβρίου 2011 είχαν ζήσει συνολικά στον πλανήτη μας 107.602.707.791 άνθρωποι. Απ’ όλους αυτούς, σήμερα είναι ζωντανοί περίπου 7 δισεκατομμύρια άνθρωποι. Με άλλα λόγια, για κάθε ζωντανό άνθρωπο σήμερα, αντιστοιχούν 15 «φαντάσματα»! Μια καλή αρχή για να υπολογίσει κανείς πόσοι άνθρωποι έζησαν στη Γη είναι – σύμφωνα με την επικεφαλής της έρευνας Γουέντι Μπάλντουιν – να αρχίσουμε να υπολογίζουμε γεννήσεις από τότε που περπάτησε στη Γη ο Homo sapiens, δηλαδή πριν από 50.000 χρόνια.
Αρχίζουμε επομένως με τον Homo sapiens και φθάνουμε μέχρι το τέλος του περασμένου Δεκεμβρίου, για το οποίο έχουμε πλήρη στοιχεία. «Το πρόβλημα είναι ότι στο ενδιάμεσο, το 99% των δεδομένων που θα μπορούσαν να μας δώσουν πληροφορίες είναι ανύπαρκτο!», λέει η δρ Μπάλντουιν. Η ίδια παραθέτει ορισμένα κομμάτια του παζλ. Κατά τον 20ό αιώνα ο ρυθμός των παγκόσμιων γεννήσεων ελαττώθηκε από 40 γεννήσεις ανά 1.000 ανθρώπους τον χρόνο στις 31 γεννήσεις το 1995 και στις 23 σήμερα.
Πολύ παλιότερα, το ανθρώπινο είδος χρειαζόταν υψηλότερο ρυθμό αναπαραγωγής για να καταφέρει να επιβιώσει, δηλαδή γύρω στις 80 γεννήσεις ανά 1.000 ανθρώπους. Κι αυτό γιατί τότε οι άνθρωποι δεν ζούσαν πολύ και ήταν λιγότεροι όσοι έκαναν παιδιά.
ΤΑ ΝΕΑ

7 τροφές πού κακώς θεωρούνται απαγορευμένες .

μπύρα

Μπορεί σε κάποιες τροφές να έχει «βγει το όνομα» και η κακή τους φήμη να μας αποτρέπει από το να τις καταναλώσουμε, αν όμως το ψάξουμε καλύτερα θα δούμε ότι τελικά μπορούν να μας ωφελήσουν. Μήπως ήρθε η ώρα να αποκαταστήσουμε το όνομά τους;
Πάντα μας χτυπούσαν το χέρι όταν πηγαίναμε να κόψουμε ένα κομματάκι σοκολάτα και όσο κι αν λιγουρευόμασταν λίγη από τη μπίρα του θείου μας, ποτέ δεν μας έδιναν, λέγοντάς μας ότι «κάνει κακό». Αναπόφευκτα, διατηρήσαμε κι εμείς την κακή αυτή φήμη σε κάποιες τροφές, προσπαθώντας να τις αποφύγουμε όπως μπορούμε, χωρίς να ψάξουμε περαιτέρω αν όντως είναι βλαβερές.
Όπως λέει, όμως, κι ο σοφός λαός «καλύτερα να σου βγει το μάτι παρά τ’ όνομα» και εν προκειμένω κάποιες τροφές όχι μόνο δεν είναι βλαβερές, όπως πιστεύουν οι περισσότεροι, αλλά έχουν και θρεπτικά συστατικά που μπορούν να μας ωφελήσουν σε διάφορους τομείς της υγείας μας. Ας αφήσουμε λοιπόν τις φήμες κατά μέρος κι ας κοιτάξουμε την πραγματικότητα που κρύβεται πίσω από κάποιες τροφές που θέλουμε να φάμε (ή να πιούμε), αλλά αποφεύγουμε.
Ζυμαρικά: είναι το… «καύσιμό» μας
Ξέρουμε όλοι ότι τα ζυμαρικά είναι επεξεργασμένα και πλούσια σε σύνθετους υδατάνθρακες, οι οποίοι, όμως, αποτελούν την κύρια πηγή ενέργειας του οργανισμού μας και είναι απαραίτητοι για τον εγκέφαλο και το σώμα μας, προκειμένου να λειτουργούν όπως πρέπει. Θυμηθείτε μόνο πως όσο λιγότερο τα βράσετε, τόσο καλύτερα γιατί ανεβαίνει λιγότερο ο γλυκαιμικός τους δείκτης και άρα δεν προκαλούν μεγάλη και απότομη αύξηση στο σάκχαρο του αίματος, ενώ επίσης τα ζυμαρικά ολικής άλεσης είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και σας κρατούν χορτάτους για περισσότερη ώρα. Συνδυάστε τα με λίγη πρωτεΐνη ή λαχανικά, έτσι ώστε να ενσωματώσετε περισσότερα θρεπτικά συστατικά στο πιάτο σας και να μην υπερβάλλετε στην κατανάλωση ζυμαρικών.
Μαύρη σοκολάτα: χορταστική και ευεργετική για τη σιλουέτα μας
Ήρθε η ώρα να πάρετε την εκδίκησή σας για όση σοκολάτα έχετε στερηθεί τα προηγούμενα χρόνια (όχι… μονομιάς). Όπως αναφέρει μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Nutrition and Diabetes, η μαύρη σοκολάτα μας χαρίζει το αίσθημα του κορεσμού για περισσότερη ώρα με αποτέλεσμα να πεινάμε λιγότερο, άρα και να τρώμε λιγότερο μετά την κατανάλωσή της. Στο πλαίσιο της μελέτης ερευνήθηκε η πρόσληψη θερμίδων των συμμετεχόντων μετά την κατανάλωση μαύρης σοκολάτας και βρέθηκε ότι όσοι την προτιμούσαν, κατανάλωναν 17% λιγότερες θερμίδες στο επόμενό τους γεύμα, σε σχέση με αυτούς που διάλεγαν τη σοκολάτα γάλακτος. Προσέξτε μόνο μην το παρακάνετε, γιατί μια μπάρα σοκολάτας περιέχει περίπου 400 θερμίδες. Φάτε λιγότερο από τη μισή και αν τρώτε καθημερινά, προτιμήστε ακόμη λιγότερο.
Μπίρα: κι όμως, είναι θρεπτική
Φοβούμενοι τη λεγόμενη… «μπιροκοιλιά» σίγουρα θα είπατε πολλές φορές «όχι» σε ένα από τα αγαπημένα σας αλκοολούχα ποτά, πιστεύοντας ότι το μόνο που σας προσφέρουν είναι «κενές» θερμίδες που πάνε απευθείας στην κοιλιά. Την επόμενη φορά, όμως, μπορείτε να πείτε «ναι» άφοβα, αφού σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο European Journal of Epidemiology, η μπίρα μπορεί να είναι ευεργετική για την καρδιά, μειώνοντας τους κινδύνους καρδιακών παθήσεων κατά 30%, συν του ότι το κοιλιακό λίπος βρέθηκε λιγότερο σε αυτούς που την κατανάλωναν εντός ορίων. Ο λόγος είναι οι πολυφαινόλες (αντιοξειδωτικά) που συναντούμε στο αλκοολούχο αυτό ποτό, αλλά και οι βιταμίνες της. Προσέξτε μόνο μην λέτε πάντα «ναι» σε κάθε γέμισμα και καταλήξετε μεταξύ μέθης και λιποθυμίας, πονοκέφαλο και μερικά και παραπανίσια κιλά. Φροντίστε να μην ξεπερνάτε τη μία, το πολύ μιάμιση μπίρα την ημέρα, για να μην έχετε αντίθετα αποτελέσματα.
Καρύδα: δεν είναι μόνο για τους… ναυαγούς
Σας άρεσε πάντα το άρωμά της και η μυρωδάτη γεύση της, απ’ όσο ξέρετε, όμως, περιέχει αρκετή ποσότητα κορεσμένων λιπαρών και είναι μια από τις εν δυνάμει βλαβερές τροφές για την υγεία της καρδιάς και των αρτηριών μας. Τι συμβαίνει όμως πραγματικά; Παρ’ όλο που η καρύδα περιέχει όντως κορεσμένα λιπαρά, περισσότερο από το 50% αυτών είναι το λαυρικό οξύ, το οποίο σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο American Journal of Clinical Nutrition αν και αυξάνει την κακή LDL χοληστερόλη, αυξάνει ταυτόχρονα και την καλή LDL ακόμη περισσότερο, μειώνοντας τελικά τον κίνδυνο για καρδιαγγειακές παθήσεις. Το υπόλοιπο ποσοστό των κορεσμένων λιπαρών της είναι τέτοιου είδους που έχουν ελάχιστη ή καθόλου επίδραση στα επίπεδα της χοληστερόλης. Προτιμήστε τη σαν σνακ, το οποίο θα σας χορτάσει χωρίς να ανεβάσει απότομα το σάκχαρο του αίματος, αλλά προσέξτε και πάλι την ποσότητα που θα καταναλώσετε, αφού η περιεκτικότητά της σε θερμίδες είναι υψηλή.
Καφές: η καφεΐνη σε σωστές δόσεις κάνει καλό
Κατά πάσα πιθανότητα, τον καφέ δεν προσπαθήσατε ποτέ να τον «κόψετε» παρ’ όλο που παλιότερα πιστεύατε ότι σας κάνει κακό. Όπως αποδεικνύεται κάνατε καλά, αφού εκτός του ότι μας προστατεύει από το Αλτσχάιμερ, ο καφές μπορεί να εμποδίσει και την εμφάνιση του καρκίνου του δέρματος. Σύμφωνα με ερευνητές της Βοστόνης, όσοι καταναλώνουν περίπου 3 φλιτζάνια καφέ την ημέρα, διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο εμφάνισης της επικίνδυνης αυτής νόσου, σε σχέση με τους υπόλοιπους, πιθανόν λόγω των αντιοξειδωτικών τους. Προσοχή: το γάλα, η ζάχαρη, η σαντιγί και όλα αυτά τα γευστικά πρόσθετα, δυστυχώς δεν ενισχύουν τη δράση του καφέ – απεναντίας. Προτιμήστε τον σκέτο ή με λίγη καστανή ζάχαρη.
Κρασί: προτιμήστε το κόκκινο
Είναι πλέον αρκετές οι μελέτες που έχουν δείξει ότι το κόκκινο κρασί είναι γεμάτο αντιοξειδωτικά, ευεργετώντας την καρδιά μας, ενώ κάποιοι επιστήμονες αναφέρουν ότι μπορεί να επιβραδύνει τη φθορά των μυών μας. Ξέρατε, όμως, ότι μπορεί να αποτρέψει το κάψιμο από τον ήλιο; Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Agricultural and Food Chemistry έδειξε ότι τα φλαβονοειδή που βρίσκουμε στο σταφύλι δρουν έτσι ώστε να σταματούν τη δημιουργία ενζύμων που σκοτώνουν τα κύτταρα του δέρματος. Και πάλι, βέβαια, το «παν μέτρον άριστον» είναι το… παν.
Ψωμί: επιλέξτε το σωστό
Εδώ και χρόνια περνάμε από φούρνο και κοιτάμε από την άλλη, αφού έχουμε ακούσει και διαβάσει αμέτρητες φορές ότι το ψωμί θα μας προσθέσει κιλά, καταναλώνοντάς το με το φαγητό μας, τη σαλάτα μας κ.λπ. Παρ’ όλο που είναι αλήθεια ότι περιέχει υδατάνθρακες, δεν είναι αυτός ο λόγος που αυξάνεται το βάρος μας. Τα πυκνής σύστασης ψωμάκια έχουν περίπου 2 με 4 φορές περισσότερες θερμίδες σε σχέση με μια φέτα ψωμί, λόγω του ότι είναι συμπιεσμένα, οπότε αντί να αποφεύγετε γενικά το ψωμί, καλύτερα να βγάλετε αυτά από τη διατροφή σας. Επιστρέψτε στον εαυτό σας μια φέτα ψωμί και μάλιστα ολικής άλεσης, το οποίο βελτιώνει την εγκεφαλική λειτουργία και μας δίνει ενέργεια, λόγω των σύνθετων υδατανθράκων του κι αν είστε σε εστιατόριο, προτιμήστε αυτό που είναι πιο ελαφρύ στο χέρι σας – αυτό θα έχει και τις λιγότερες θερμίδες.
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory