Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2012

Το φεστιβάλ φωτιάς στα νησιά Σέτλαντ .

To Novosibirsk της Ρωσίας τον χειμώνα .

Ασχημες εικόνες της Κιμ Καρντάσιαν .

Kim Kardashian κλάμα blog1 630x339 άσχημη εικόνα της Kim Kardashian
Kim Kardashian κλάμα blog 630x339 άσχημη εικόνα της Kim Kardashian
Kim Kardashian Φτιαγμένο με άσχημο πρόσωπο Προσθετική 2 άσχημη εικόνα της Kim Kardashian

Το χειρότερο στόμα πού έχετε δεί .

The Worst Mouth Ever

Οπλα στην μαύρη αγορά .

weapon01 όπλα στη μαύρη αγορά
weapon02 όπλα στη μαύρη αγορά
weapon03 όπλα στη μαύρη αγορά
weapon04 όπλα στη μαύρη αγορά
weapon05 όπλα στη μαύρη αγορά
weapon06 όπλα στη μαύρη αγορά
weapon07 όπλα στη μαύρη αγορά
weapon08 όπλα στη μαύρη αγορά

H Eλλάδα δεν χρειάζεται δανεικά ...αλλά μυαλά!!


Η Τατιάνα Τραντίδου δημιούργησε το e-Bracelet, ένα βραχιόλι εντοπισμού παιδιών και ηλικιωμένων μέσω δορυφόρου, το οποίο παράλληλα περιέχει τον ιατρικό τους φάκελο. 
Η Αλεξάνδρα Μιχαηλίδου σχεδίασε μια συσκευή που «μιμείται» το ανθρώπινο μάτι και μπορεί να διαγνώσει το γλαύκωμα.
Αμφότερες αποφοίτησαν από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, διακρίθηκαν από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας Κ. Μακεδονίας και οι επιστημονικές εργασίες τους είναι ωφέλιμες, έχουν πρακτική και επιχειρηματική εφαρμογή και προοπτική.
Πόσο αναντίστοιχοι της νεολαίας είναι οι πολιτικοί μας...
E-bracelet με ενσωματωμένο GPS και ιατρικό φάκελο
Η Τατιάνα Τραντίδου διακρίθηκε με το 1ο βραβείο Νέου Μηχανικού, που θέσπισε η Αντιπροσωπεία του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Κ. Μακεδονίας (στην κατηγορία ηλεκτρολόγων-μηχανολόγων-χημικών μηχανικών), ενώ το σύστημα «e-Bracelet» αποτέλεσε διπλωματική της εργασία στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών-Μηχανικών Η/Υ του ΑΠΘ σε ηλικία 23 ετών.

Η εφεύρεση ουσιαστικά αποτελεί ένα ηλεκτρονικό βραχιόλι που:

- ενσωματώνει πληροφορίες του ιατρικού φακέλου του ανθρώπου που τη φοράει, όπως ποια φάρμακα παίρνει, αν αντιμετωπίζει χρόνιες παθήσεις ή αν έχει αλλεργίες.
- επιτρέπει στο χρήστη (και φορέα) να εντοπιστεί μέσω του παγκόσμιου δορυφορικού συστήματος GPS και να λάβει άμεσα τη σωστή θεραπεία από επαγγελματίες υγείας.
- είναι εύκολο στη χρήση, ενώ διαθέτει κουμπί SOS.
- είναι ιδανικό για ανθρώπους με προβλήματα απώλειας μνήμης.

Info: Η συσκευή λειτουργεί -9 ημέρες σε αναμονή -2 ημέρες σε λειτουργία επείγουσας κλήσης -12 ώρες σε λειτουργία συνεχούς παρακολούθησης.

+ μέσος χρόνος απόκρισης: 41.2 δευτερόλεπτα
[Χρόνος απόκρισης του συστήματος στην υπηρεσία επείγουσας κλήσης ορίστηκε αυτός που μεσολαβεί από το πάτημα του κουμπιού SOS μέχρι τη λήψη του γραπτού μηνύματος με την ακριβή διεύθυνση του χρήστη στο κινητό του συγγενούς.]

Η διπλωματική εργασία έγινε σε συνεργασία με εταιρεία τηλεματικής τεχνολογίας της Θεσσαλονίκης, που ανέλαβε όλο το κόστος αγοράς του απαραίτητου εξοπλισμού. Η συσκευή κατοχυρώθηκε πρόσφατα με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ).

Η εταιρεία που χρηματοδότησε το project, η οποία κατέχει και το μεγαλύτερο ποσοστό, ενδιαφέρεται τώρα για την εμπορική αξιοποίησή του. Ωστόσο, εξηγεί η επιστήμονας, η πλατφόρμα αυτή χρειάζεται περισσότερη δουλειά, ώστε να φτάσει στη μορφή του τελικού προϊόντος που θα βγει στην αγορά.

«Δεν επρόκειτο απλώς για το σχεδιασμό και την κατασκευή μιας συσκευής, αλλά ενός ολόκληρου συστήματος, που περιλάμβανε το σχεδιασμό και την υλοποίηση hardware και λογισμικού (software)» σημειώνει η 26χρονη επιστήμονας.

Το μήνυμα της κ. Τραντίδου:
«Πιστεύω ότι αν έπρεπε να επενδύσουμε σε κάτι στην Ελλάδα, αυτό θα ήταν οι επιστήμονες. Σε αυτόν τον τομέα ναι, μπορούμε να γίνουμε ανταγωνιστικοί, να παράγουμε τεχνογνωσία και να διατηρούμε υψηλό επίπεδο διαβίωσης».

Η ίδια κάνει το διδακτορικό της στο Imperial College London, αν και αρχικά είχε πρόθεση να συνεχίσει σε ελληνικό Πανεπιστήμιο, αλλά την αποθάρρυναν η έλλειψη χρηματοδότησης και οι επανειλημμένες καταλήψεις.

«Η φυγή με στενοχωρεί, όμως προτιμώ να τη βλέπω σαν ευκαιρία για την απόκτηση τεχνογνωσίας που δεν έχει φτάσει ακόμα στην Ελλάδα, με απώτερο σκοπό να εισαχθεί κάποτε στη χώρα μας. Ίσως είμαι ονειροπόλα, αλλά ονειρεύομαι το επαγγελματικό μου μέλλον στην Ελλάδα, συνδυάζοντας την αγάπη μου για την έρευνα και την επιστήμη με την επιθυμία μου να επιστρέψω», επισημαίνει η κ. Τραντίδου.

Συσκευή «αντιγράφει» το μάτι και διαγνώσκει το γλαύκωμα
Η μηχανολόγος Αλεξάνδρα Μιχαηλίδου έλαβε το 2ο βραβείο Νέου Μηχανικού του ΤΕΕ/ΤΚΜ στον ίδιο διαγωνισμό, ενώ η εφεύρεση προέκυψε στο πλαίσιο της διπλωματικής εργασίας της Αλεξάνδρας. Ο σχεδιασμός/μελέτη και η κατασκευή της έγιναν υπό την επιμέλεια του επίκουρου καθηγητή του ΑΠΘ Αν. Κάλφα και του μηχανολόγου Ι. Κουνουπιώτη.

Η συσκευή που δημιούργησε η νεαρή μηχανολόγος έχει τις διαστάσεις του ματιού και αποτελείται από 7 μέρη, που προσομοιώνουν τη λειτουργία ισάριθμων ανατομικών δομών του, καταγράφοντας σε πραγματικό χρόνο την ενδοφθάλμια πίεση.

Η καινοτομία αναφορικά με τη συγκεκριμένη συσκευή είναι ότι μπορεί να να καταγράφει την ενδοφθάλμια πίεση ακόμη και στη διάρκεια αρκετών ημερών και όχι μόνο τη στιγμή που γίνεται η μέτρηση, όπως οι υπάρχουσες. Το πρόβλημα είναι ότι ακόμη και γλαυκωματικοί ασθενείς μπορεί να παρουσιάζουν φυσιολογικές τιμές κάποια ώρα της ημέρας, επομένως οι μετρήσεις δεν ήταν απαραιτήτως απόλυτα ακριβείς.

Προκειμένου η συσκευή να προσομοιάζει το ανθρώπινο μάτι, περιλαμβάνει διάταξη που παίζει τον ρόλο του βλέφαρου, «κερατοειδή χιτώνα» φτιαγμένο από το υλικό που κατασκευάζονται οι φακοί επαφής, δακτύλιο εκροής του υδατοειδούς υγρού, «ίριδα» και έναν κρυσταλλοειδή φακό από πολυμεθακρυλικό μεθυλεστέρα.

H εταιρεία Eyeart προμήθευσε αφιλοκερδώς τα κατάλληλα υλικά για την κατασκευή του κρυσταλλοειδούς φακού και του κερατοειδή στο Εργαστήριο Μηχανικής Ρευστών και Στροβιλομηχανών του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών ΑΠΘ, ενώ έγινε χρήση του αλγορίθμου SSCUBONI, που αναπτύχθηκε σε άλλο εργαστήριο του ιδίου Τμήματος.

Εμπορική αξιοποίηση:
«Η συσκευή γρήγορα προσέλκυσε το ενδιαφέρον συναδέλφων από τη σχετική βιομηχανία, καθώς και της μαχόμενης ιατρικής και ερευνητικών ομάδων. Επομένως αναδεικνύονται τεράστιες προοπτικές εξέλιξης και αξιοποίησης», αναφέρει η επιστήμονας.

Αυτή τη στιγμή σε συνεργασία με τον κ. Κάλφα, τον επίκουρο καθηγητή της Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ, Π. Μπαμίδη και άλλους συνεργάτες γίνεται προσπάθεια για την τελειοποίηση της συσκευής.

Το μήνυμα της κ. Μιχαηλίδου:
«Εκείνο που πότε δεν πρόσφερε η Ελλάδα στους νέους επιστήμονες είναι οι ευκαιρίες. Και αυτός είναι ο λόγος που ανέκαθεν, αλλά κυρίως τα τελευταία χρόνια, οι νέοι έφευγαν στο εξωτερικό. Η χώρα μπορεί να ανακάμψει από τις δυνάμεις που κρύβονται στην ανάπτυξη νέων ιδεών».

Διαβάστε περισσότερα http://ektiesthisi.blogspot.com/2012/02/h-e.html#ixzz1mSLH8muo

50 έγινε το πρώτο ηλεκτρονικό παιγνίδι .

Οι φοιτητές του Πανεπιστημίου ΜΙΤ γιόρτασαν την 50ή επέτειο του Spacewar, ένα από τα πρώτα παιχνίδια για ηλεκτρονικό υπολογιστή, γραμμένο το 1962 σε έναν υπολογιστή του ΜΙΤ που έχει το μέγεθος ψυγείου.

Το παιχνίδι αποτελεί τη δημιουργία τεσσάρων φοιτητών σε έναν PDP-1 minicomputer και τη περασμένη βδομάδα, οι φοιτητές του ΜΙΤ έφτιαξαν μια νέα έκδοση του παιχνιδιού, βασισμένο στον αρχικό κώδικα, ο οποίος υπολογίζεται στις 40 σελίδες.

Το Spacewar είναι ένα από τα πρώτα παιχνίδια υπολογιστή και αναμφισβήτητα ο πρόγονος όλων των arcade video games.

Το παιχνίδι δημιουργήθηκε σε ένα δωμάτιο γνωστό ως «Kludge Room» στο ΜΙΤ, στο οποίο οι φοιτητές πληροφορικής ενασχολούνταν με το τελευταίο software και hardware της εποχής.

Το ογκώδες PDP-1 minicomputer αποτελούσε πριν 40 χρόνια μια σύγχρονη συσκευή και επέτρψε τη δημιουργία του καινοτόμου για την εποχή Spacewar, στο οποίο δύο διαστημόπλοια πολεμούν μεταξύ τους γύρω από έναν ήλιο. Θεωρείται ο πρόγονος των παιχνιδιών, όπως του κλασικού Asteroids.

Κυκλοφόρησε ως arcade-παιχνιδομηχανή τη δεκαετία του 70’ και ονομαζόταν Computer Space. Αποτελεί αναμφισβήτητα το πιο λατρεμένο παιχνίδι από τους φοιτητές πληροφορικής παγκοσμίως και το Spacewar παίζεται ακόμα, αν και έχουν περάσει 50 χρόνια από τη γέννησή του.Πως μπορούμε να απαλλαγούμε από το άγχος .

Πώς μπορούμε να απαλλαγούμε από το άγχος
Ό,τι χειρότερο για τον ανθρώπινο οργανισμό είναι το άγχος. Οι καθημερινές δυσκολίες, όμως που αντιμετωπίζουμε μας γεμίζουν στρες 

Η άσκηση που ακολουθεί δεν είναι χρονοβόρα και μπορεί να μας βοηθήσει να διώξουμε το άγχος:

Αρχικά, καθόμαστε σε μια καρέκλα με τα πόδια ελαφρώς ανοιχτά. Στη συνέχεια, παίρνουμε μια μεγάλη εισπνοή. Αν μπορούμε, φροντίζουμε η αναπνοή να έρχεται όχι μόνο από το θώρακα αλλά την κοιλιά. 

Σκύβουμε μπροστά, έχοντας τα χέρια απλωμένα χαλαρά προς τα κάτω και προσπαθούμε το κεφάλι να φτάσει ανάμεσα στα πόδια. Στη στάση αυτή παίρνουμε μερικές βαθιές αναπνοές.

Πως ο έρωτας χτυπά τον εγκέφαλο .

Έρωτας

Ο έρωτας που σήμερα έχει την τιμητική του προκαλεί μεγάλη «τρικυμία» στον οργανισμό. Ο καρδιακός παλμός αυξάνεται, η κοιλιά γίνεται… κόμπος και ο ερωτευμένος αισθάνεται ότι βρίσκεται μέσα σε ένα «τρενάκι του λούνα παρκ» που τη μια στιγμή τον ανεβάζει στα ουράνια και την επόμενη τον ρίχνει στα… τάρταρα.
Η επιστήμη έρχεται να εξηγήσει όλο αυτό το «παραλήρημα» και ούτε λίγο ούτε πολύ μας λέει ότι ο έρωτας ξεκινά από τον εγκέφαλο. Διαφορετικές μελέτες συνηγορούν υπέρ αυτής της άποψης.
  • Ερωτας σαν… ναρκωτικό
Για παράδειγμα μικρή μελέτη που διεξήχθη σε 10 γυναίκες και επτά άνδρες που δήλωναν βαθιά ερωτευμένοι έδειξε ότι ο έρωτας δρα στον εγκέφαλο σαν… ναρκωτικό. Οι ερευνητές διεξήγαγαν μαγνητικές τομογραφίες στους εθελοντές οι οποίοι είχαν ερωτική σχέση από έναν μήνα ως δύο χρόνια. Κατά τη διάρκεια διεξαγωγής της τομογραφίας οι επιστήμονες έδειχναν στον κάθε εθελοντή ή εθελόντρια μια φωτογραφία του αγαπημένου τους προσώπου καθώς και μια δεύτερη ενός ατόμου που έμοιαζε αλλά δεν ήταν το αντικείμενο του πόθου τους.
Όπως φάνηκε ο εγκέφαλος των «ερωτοχτυπημένων» ατόμων αντιδρούσε στην εικόνα του αγαπημένου «ανάβοντας» στις περιοχές που υπό φυσιολογικές συνθήκες εμπλέκονται στα κίνητρα και στην ανταμοιβή.
«Το έντονο πάθος ενεργοποιεί στον εγκέφαλο το ίδιο σύστημα που ενεργοποιείται όταν ένα άτομο είναι εθισμένο στα ναρκωτικά» εξηγεί ο Αρθουρ Αρον, ψυχολόγος στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης στο Στόνι Μπρουκ που ήταν ο ένας εκ των δύο κύριων συγγραφέων της σχετικής μελέτης. Με άλλα λόγια, το «εθισμένο» άτομο αποζητά το αντικείμενο του πόθου του σαν ναρκωτικό.
  • Το άγχος για το «έπαθλο»
Αυτός ο «εθισμός» προκαλεί στιγμές ευχαρίστησης αλλά και στιγμές μεγάλου άγχους. Οι ειδικοί αναφέρουν ότι ο έρωτας αποτελεί ένα από τα πιο ισχυρά συναισθήματα. Ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι έτσι φτιαγμένος ώστε το άτομο να επιλέγει έναν ερωτικό σύντροφο αλλά και να προσπαθεί ασταμάτητα να κερδίζει το ενδιαφέρον του συντρόφου αυτού, φθάνοντας ακόμη και στα άκρα προκειμένου να το επιτύχει. «Όταν είμαστε ερωτευμένοι αισθανόμαστε χαρούμενοι αλλά και αγχωμένοι» σημειώνει η Λούσι Μπράουν, νευροεπιστήμονας από το Κολέγιο Αλμπερτ Αϊνστάιν στη Νέα Υόρκη και έτερη συγγραφέας της μελέτης και προσθέτει: «Το άλλο πρόσωπο γίνεται στόχος ζωής, ουσιαστικά μετατρέπεται σε… έπαθλο».
Η δρ Μπράουν αναφέρει ότι η περιοχή του εγκεφάλου που σχετίζεται με την ανταμοιβή αποτελεί σημαντικό τμήμα για την επιβίωσή του. «Μας βοηθά να αναγνωρίσουμε ότι κάτι μας κάνει να αισθανόμαστε καλά» λέει η ειδικός. Όπως μάλιστα υπογραμμίζει, η επιθυμία να νιώθουμε καλά με το ταίρι μας είναι ισχυρότερη από εκείνη για σεξ.
  • Σβήνει ο έρωτας;
Ωραία όλα αυτά. Όταν όμως κατακτήσουμε το «έπαθλο», όταν το αντικείμενο του πόθου γίνει επιτέλους δικό μας, ο έρωτας σβήνει;
Όχι πλήρως, λέει ο Αρον. Σε μια άλλη μελέτη ο ίδιος και οι συνεργάτες του εξέτασαν τις μαγνητικές τομογραφίες 10 γυναικών και επτά ανδρών που ήταν παντρεμένοι επί 21 χρόνια κατά μέσο όρο και δήλωναν ότι συνέχιζαν να είναι τρελά ερωτευμένοι με τον/τη σύντροφό τους.
Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι και σε αυτούς τους εθελοντές ενεργοποιούνταν περιοχές του εγκεφάλου που συνδέονται με το δέσιμο με τους άλλους ανθρώπους και με την απόλαυση της επιβράβευσης όταν κοίταζαν φωτογραφίες των συντρόφων τους.
«Για τους περισσότερους ανθρώπους, το σταθερό μοτίβο είναι μια σταδιακή μείωση του παθιασμένου έρωτα αλλά μια αύξηση του δεσίματος, η οποία επιτρέπει στους συντρόφους να μένουν μαζί για μεγάλο διάστημα ώστε να μεγαλώσουν παιδιά» τονίζει ο δρ Αρον.
Πάντως ο ερευνητής υπογραμμίζει ότι οι μελέτες του εγκεφάλου μαρτυρούν πως ότι ο έρωτας μεταλλάσσεται με την πάροδο του χρόνου. «Οσο περισσότερα χρόνια μένουν δυο άνθρωποι μαζί, τόσο περισσότερο συνηθίζουν μέσα στη σχέση, δεν φοβούνται ότι ο σύντροφος τους θα τους εγκαταλείψει και έτσι σταδιακά φεύγει εκείνη η συνεχής ‘επιθυμία’ για τον άλλον».
Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory