Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2012

Χαμογελάστε .

Ξενοδοχείο όπου ζείς σαν εσκιμώος σε 0 βαθμούς .

Γάτες και σκύλοι αγκαλιά .

1146 Cats And Dogs Hugging It Out
346 Cats And Dogs Hugging It Out
296 Cats And Dogs Hugging It Out
442 Cats And Dogs Hugging It Out
637 Cats And Dogs Hugging It Out
539 Cats And Dogs Hugging It Out
736 Cats And Dogs Hugging It Out
935 Cats And Dogs Hugging It Out

Κρουαζιέρα στον ποταμό Μόσκβα με -24 .


 Εργα τέχνης σε πατάτες .

Η άγνωστη ζωή ενός «πριγκιπόπουλου» που έσκαβε στα χωράφια

Η διάσημη σύζυγος και η αόρατη κόρη του μελλοντικού ηγέτη της Κίνας

Oι δύο γυναίκες στη ζωή του Σι Τζινπίνγκ, η σύζυγός του και η κόρη του, κινούνται στα αντίθετα άκρα της δημοσιότητας. Η 49χρονη σύζυγός του Πενγκ Λιουάν είναι μία από τις πλέον διάσημες τραγουδίστριες της Κίνας με λαμπρή καριέρα, την οποία αναγκάστηκε να σταματήσει όταν έγινε προφανές ότι ο Σι προαλειφόταν για την ηγεσία της χώρας. Η 18χρονη κόρη του ζεύγους Σι Μινγκτζέ εγγράφηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο με ψευδώνυμο στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, όπου την επισκέπτεται συχνά ανεπίσημα ο πατέρας της ο οποίος της τρέφει και μεγάλη αδυναμία.
Εκείνος όμως που διαμόρφωσε την προσωπικότητα του ανθρώπου που θα αναλάβει τη διακυβέρνηση της πολυπληθέστερης χώρας του πλανήτη ήταν ο πατέρας του, ο Σι Ζονγκσούν, ήρωας της επανάστασης και κατόπιν στέλεχος του ΚΚ προτού πέσει σε δυσμένεια από τον Μάο και φυλακισθεί.
 Ετσι ο γιος του, που ανήκε στα «πριγκιπόπουλα» του κόμματος, δηλαδή στα τέκνα των στελεχών, σε ηλικία μόλις 15 ετών εστάλη μαζί με εκατομμύρια άλλους νεαρούς μαθητές στην επαρχία για να γνωρίσει την αγροτική ζωή κατά τη διάρκεια της Πολιτιστικής Επανάστασης. Εκεί σκάβοντας χαντάκια και φροντίζοντας γουρούνια πήρε την απόφαση να ακολουθήσει πολιτική καριέρα. Λόγω του πατέρα του είχε ήδη, όπως γράφει η εφημερίδα «Wall Street Journal», βαθιά γνώση της εσωκομματικής ίντριγκας αλλά και μια αίσθηση εκπλήρωσης αποστολής και συνέχισης της οικογενειακής παράδοσης στο κόμμα, καθώς και ένα ευρύ δίκτυο επαφών με την πολιτική ελίτ της Κίνας, πολλοί από τους οποίους σήμερα βρίσκονται σε υψηλές θέσεις.
Τελικά, όσοι τον γνωρίζουν λένε ότι ακριβώς αυτή η ξαφνική μεταφορά του από μια αστική ζωή σχετικής πολυτέλειας στις δυσκολίες του αγροτικού βίου τού έδωσε έντονη αίσθηση ρεαλισμού και αυτογνωσίας, τον βοήθησε να διαμορφώσει την ικανότητα να επικοινωνεί καλά με ανθρώπους από όλες τις κοινωνικές ομάδες και να αποκτήσει την έντονη φιλοδοξία να αναστηλώσει το γόητρο της οικογένειάς του. Αλλωστε αυτός ο σπάνιος συνδυασμός κομματικής καταγωγής, λαϊκής ευαισθησίας και πραγματισμού είναι που δημιούργησε τις ελπίδες τόσο στην Κίνα όσο και στις ΗΠΑ ότι ο Σι είναι ικανός να ανοίξει τον δρόμο για ενός νέου είδους σχέσεις μεταξύ Πεκίνου και Ουάσιγκτον.
Ο 58χρονος Σι δεν έχει μιλήσει ούτε μία φορά δημόσια για την οικογενειακή ιστορία του από το 2007 όπου εμφανίστηκε ως φαβορί για τη διαδοχή του Χου Τζιντάο στο κόμμα και στην προεδρία της χώρας.
Ωστόσο παλαιοί φίλοι του μίλησαν για εκείνον, φυσικά ανώνυμα: «Ως νέοι πολλοί από εμάς που ήμασταν παιδιά κομματικών στελεχών είχαν αποφασίσει να καλοπερνούν», λέει ένας εξ αυτών. «Υπήρχαν όμως και εκείνοι οι λίγοι που ήταν προσηλωμένοι στους στόχους τους, όπως ο Σι» προσθέτει, ενώ κάποιος άλλος θυμάται ότι ο πατέρας Σι ήταν τόσο λιτοδίαιτος ώστε ανάγκαζε τον γιο του να φορά τα παλιά ρούχα της μεγάλης του αδελφής.
Ο πατέρας του φυλακίστηκε επειδή υποστήριξε τη δημοσίευση ενός βιβλίου επικριτικού για τον Μάο, αλλά ο γιος του - παρότι οι συνθήκες της ζωής τους χειροτέρευσαν - δεν σταμάτησε να μορφώνεται διαβάζοντας παράλληλα και ξένα βιβλία, όπως των Τζακ Λόντον και Μαρκ Τουέιν, καθώς και βιογραφίες του Σαρλ ντε Γκολ, του Ρίτσαρντ Νίξον κ.ά.

Τα κατοικίδια κάνουν καλό στην καρδιά .

Τα κατοικίδια κάνουν καλό… στην καρδιά σας
Οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων που πάσχουν από χρόνιες νόσους φαίνεται ότι έχουν υγιέστερη καρδιά σε σχέση με εκείνους που δεν έχουν κάποιο κατοικίδιο, είτε πρόκειται για γάτα και σκύλο είτε για πτηνό ή ερπετό, προκύπτει από ιαπωνική μελέτη.

Οι επιστήμονες πραγματοποίησαν έρευνα σε δείγμα σχεδόν 200 ανθρώπων, τα αποτελέσματά της δημοσιεύτηκαν στην Αμερικανική Επιθεώρηση Καρδιολογίας, και διαπίστωσαν ότι όσοι διέθεταν κατοικίδιο είχαν υψηλότερες διακυμάνσεις καρδιακού ρυθμού σε σχέση με εκείνους που δεν διέθεταν.

Αυτό σημαίνει ότι οι καρδιές τους ανταποκρίνονταν καλύτερα στις απαιτήσεις του οργανισμού που αλλάζουν, για παράδειγμα χτυπούσαν γρηγορότερα υπό στρεσογόνες συνθήκες.

Οι μειωμένες διακυμάνσεις καρδιακού ρυθμού συνδέονται με τον υψηλότερο κίνδυνο θανάτου από καρδιακό νόσημα.

«Μεταξύ των πασχόντων από στεφανιαία νόσο, οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων επέδειξαν υψηλότερο ποσοστό επιβίωσης για ένα χρόνο σε σχέση με τους μη ιδιοκτήτες» αναφέρει ο επικεφαλής της έρευνας Ναόκο Άιμπα του πανεπιστημίου Κιτασάτο στην Καναγκάουα, κοντά στο Τόκιο.

Για τις ανάγκες της έρευνας η ομάδα του Άιμπα εξέτασε 191 ανθρώπους με διαβήτη, υπέρταση ή υψηλά επίπεδα χοληστερίνης μέσα σε ένα 24ωρο χρησιμοποιώντας έναν καρδιογράφο. Η ηλικία τους ήταν κατά μέσο όρο από 60 έως 80 ετών.

Οι ερευνητές τους ρώτησαν για τις καθημερινές δραστηριότητές τους και το αν είχαν κατοικίδιο. Περίπου τέσσερις στους δέκα από αυτούς είχαν, αλλά κατά τα άλλα οι δύο ομάδες είχαν πολλές ομοιότητες, είπε ο Άιμπα.

Αναφορικά με τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων, περίπου το 5% του καρδιακού ρυθμού τους διέφερε κατά 50 χιλιοστά του δευτερολέπτου, ενώ για τους μη ιδιοκτήτες ήταν 2,5%, που σημαίνει ότι ο καρδιακός ρυθμός τους μεταβλήθηκε λίγο.

Μέχρι στιγμής ουδείς γνωρίζει τι προκάλεσε τη διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες. Θα μπορούσε ο λόγος να οφείλεται με κάποιον τρόπο στα ίδια τα κατοικίδια ή θα μπορούσε να οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν διαφορές ανάμεσα σε εκείνους που επιλέγουν να έχουν κατοικίδιο και σε εκείνους που δεν επιλέγουν.

«Εικάζω ότι τα κατοικίδια είναι μια μορφή κοινωνικής στήριξης επομένως μείωσης του στρες και μπορούν να καλύψουν κάποιες, αλλά όχι όλες, από τις ανάγκες για συντροφικότητα» εξηγεί η Τζούντιθ Σίγκελ, καθηγήτρια στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του UCLA.

Πάντως, οι ιάπωνες ερευνητές επισημαίνουν ότι εξέτασαν μόνο μια ημέρα στη ζωή ενός ανθρώπου και ότι στο μέλλον θα πρέπει να συμπεριληφθούν και άλλοι παράγοντες, όπως οι πιθανές διαφορές ανάμεσα στους διαφορετικούς τύπους κατοικίδιων.
http://www.newsbeast.gr/health/arthro/303729/ta-katoikidia-kanoun-kalo-stin-kardia-sas/

Αδυνατίστε τρώγοντας .

Δίαιτα

Υπάρχουν κάποιες τροφές που αντί να παχαίνουν, βοηθούν στην απώλεια βάρους. Ονομάζονται λιποδιαλυτικές τροφές, καθώς εμποδίζουν την εναπόθεση λίπους. Σημειώστε τες και συμπεριλάβετε τες στο καθημερινό σας διαιτολόγιο.
Ανανάς. Περιέχει βρομελίνη, ένα ένζυμο που θεωρείται υπεύθυνο για πολλά οφέλη στον οργανισμό αλλά που δρα και ως λιποδιαλύτης.
Πράσινο Τσάι. Αποτελεί σύμμαχο κατά του διαβήτη και των καρδιαγγειακών ασθενειών ενώ δρα λιποδιαλυτικά και μπορεί να αυξήσει το μεταβολισμό.
Ξηροί Καρποί. Πλούσιοι σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, βιταμίνες, και μονοακόρεστα λιπαρά οξέα που σημαίνει ότι μπορούν να προσφέρουν λιποδιαλυτές βιταμίνες.
Καυτερή πιπεριά. Αυξάνει το μεταβολισμό με αποτέλεσμα να ευνοείται η καύση λίπους.
Γκρέιπ φρουτ. Βοηθάει στο αδυνάτισμα, κάτι που αποδίδεται στην ναρινγενίνη. Η ουσία αυτή δρα και στο ήπαρ, κάνοντας το να καίει λίπος αντί να το αποθηκεύει.
Αυγά. Προσφέρουν κορεσμό και εμπεριέχουν τη βιταμίνη Β12 η οποία είναι απαραίτητη για τη διαδικασία αποσύνθεσης του λίπους.
Πηγή: queen.gr

Το εύκολο όνομα ανοίγει πόρτες .

Κλειδί επιτυχίας

Εκτός από τα πιο προφανή, όπως ένα καλό πτυχίο ή μια καλή προϋπηρεσία, η επαγγελματική επιτυχία εξαρτάται και από λιγότερο αναμενόμενους παράγοντες.
Οι άνθρωποι με απλά και εύηχα ονοματεπώνυμα προοδεύουν πιο γρήγορα στην καριέρα τους, επειδή τα παράξενα ονόματα που είναι δύσκολο να προφερθούν, εμπνέουν αρνητικές αντιδράσεις στους προϊσταμένους τους, σύμφωνα με μια αμερικανο-αυστραλιανή επιστημονική έρευνα.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρ Σίμον Λάχαμ της Σχολής Ψυχολογικών Επιστημών του πανεπιστημίου της Μελβούρνης, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό πειραματικής κοινωνικής ψυχολογίας “Journal of Experimental Social Psychology”, σύμφωνα με τη βρετανική “Telegraph”, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι, όσο κι αν φαίνεται παράξενο, η ακουστική επίδραση που έχει ένα ονοματεπώνυμο στους άλλους και μάλιστα στους ιεραρχικά ανώτερους, παίζει σημαντικό ρόλο στο πώς- και πόσο- οι άνθρωποι γίνονται αποδεκτοί από το επαγγελματικό και φιλικό περιβάλλον τους.
Όσο πιο εύκολο είναι ένα όνομα και πιο ευχάριστο στα αυτιά, τόσο μεγαλύτερη επιτυχία και πιο γρήγορη προαγωγή στη δουλειά χαρίζει στον κάτοχό του. Επιπλέον, ένα τέτοιο όνομα διευκολύνει τους ανθρώπους να κάνουν νέους φίλους.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, είναι κανόνας ότι οι άνθρωποι με απλά ονόματα κρίνονται γενικά πιο θετικά από τους γύρω τους.
Το “κλειδί” φαίνεται να μη είναι τόσο το μήκος του ονοματεπώνυμου ή το αν ακούγεται ξενικό ή ασυνήθιστο, αν και αυτά παίζουν επίσης τον ρόλο τους, όσο το πόσο εύκολο είναι συνολικά το όνομα για να το πει κανείς και να το θυμάται.
“Οι άνθρωποι δεν έχουν επίγνωση της αφανούς επίδρασης που μπορούν να έχουν τα ονόματα στις κρίσεις και τις προτιμήσεις τους”, δήλωσε ο ερευνητής Άνταμ Άλτερ του πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης.
Οι ερευνητές, που μελέτησαν την επίδραση που ασκούν εκατοντάδες επίθετα πολλών διαφορετικών εθνοτήτων, βρήκαν ότι το ονοματεπώνυμο παίζει ρόλο και στην καριέρα ενός πολιτικού, καθώς οι άνθρωποι με τα πιο εύηχα ονόματα κερδίζουν πιο εύκολα τα δημόσια αξιώματα.
Προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει ότι οι μετοχές των εταιριών με τα απλούστερα και πιο εύηχα ονόματα τα πάνε καλύτερα στο χρηματιστήριο σε σχέση με όσες έχουν πολύπλοκες επιχειρηματικές ονομασίες.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory