Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2012

Φανταστικό σπίτι στο Μπεβερλυ Χιλς .

Ακραίος αθλητισμός .

Sport11 Extrem Αθλητισμός
Sport07 Extrem Αθλητισμός
Sport04 Extrem Αθλητισμός
Sport03 Extrem Αθλητισμός
Sport02 Extrem Αθλητισμός
Sport01 Extrem Αθλητισμός

Ο πιό τυχερός άνθρωπος .

Η φαντασία δεν έχει όρια .

1154 Η δημιουργικότητα δεν έχει όρια
350 Η δημιουργικότητα δεν έχει όρια
446 Η δημιουργικότητα δεν έχει όρια
641 Η δημιουργικότητα δεν έχει όρια
740 Η δημιουργικότητα δεν έχει όρια
839 Η δημιουργικότητα δεν έχει όρια
2611 Η δημιουργικότητα δεν έχει όρια
2710 Η δημιουργικότητα δεν έχει όρια
2910 Η δημιουργικότητα δεν έχει όρια

Τρελά διακοσμητικά κήπου .


Τα 15 λάθη της ανακύκλωσης


 Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι στον μπλε κάδο μπαίνουν αλουμινένιες, τσίγκινες, πλαστικές, γυάλινες και χάρτινες συσκευασίες. Τι γίνεται όμως όταν το γυαλί είναι σπασμένο ή το χαρτί λερωμένο; Διαβάστε τι δεν κάνουμε σωστά όταν ρίχνουμε τα σκουπίδια μας στους μπλε κάδους.
Καθώς η ανακύκλωση οικιακών
αποβλήτων κάνει σημαντικά βήματα και όλο και περισσότεροι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην προσπάθεια να μειωθεί ο όγκος των σκουπιδιών, είναι πολύ σημαντικό να αποφεύγονται ορισμένα λάθη, που ενδέχεται, αντί να λύσουν, να δημιουργήσουν προβλήματα. Εμείς συγκεντρώσαμε 15 «περίεργα υλικά» που φαίνονται κατάλληλα για ανακύκλωση, αλλά δεν είναι. 1. Σπασμένα γυαλιά. Οι γυάλινες συσκευασίες ανακυκλώνονται, αλλά τα σπασμένα γυαλιά όχι. Ο λόγος είναι ότι, καθώς η διαλογή στα κέντρα γίνεται συνήθως με τα χέρια, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος τραυματισμού των εργαζομένων. Αυτό σημαίνει ότι, αν σπάσει ένα ποτήρι ή ένα μπουκάλι, δεν το πετάμε στους μπλε κάδους, αλλά στους κοινούς.
2. Κουτιά από πίτσα, συσκευασίες έτοιμου φαγητού. Τα κουτιά της πίτσας είναι από χαρτόνι, οπότε μπορεί να σκεφτεί κανείς ότι είναι ανακυκλώσιμα. Οταν τα πετάμε όμως είναι γεμάτα λάδια και λίπη. Μάλιστα, όσο κι αν προσπαθήσουμε να τα καθαρίσουμε, αυτό δεν γίνεται ολοκληρωτικά, καθώς πάντα μένουν υπολείμματα, ενώ και το ίδιο το χαρτόνι μοιάζει να έχει «ποτίσει». Επομένως, όχι μόνο δεν ανακυκλώνονται, αλλά δημιουργούν πρόβλημα στη διαδικασία διαχωρισμού (διαμορφώνεται μια λερωμένη μάζα). Το ίδιο κάνουμε και τις συσκευασίες έτοιμου φαγητού.
3. Σακούλες βιοδιασπώμενες ή φωτοδιασπώμενες. Μοιάζουν με τις απλές πλαστικές σακούλες, αλλά δεν είναι ίδιες. Ενώ οι απλές πλαστικές σακούλες μπορούν να ανακυκλωθούν και να γίνουν πλαστικό φιλμ, οι βιοδιασπώμενες ή φωτοδιασπώμενες, που διατίθενται κυρίως από τα σούπερ μάρκετ, έχουν ημερομηνία λήξης και από ένα σημείο και μετά αρχίζουν να αποσυντίθενται. Επομένως, δεν ανακυκλώνονται. Επίσης, υπάρχει περίπτωση η διαδικασία αποσύνθεσής τους να ξεκινήσει ενώ βρίσκονται στους μπλε κάδους ή στο κέντρο διαλογής της ανακύκλωσης, δημιουργώντας πολλά μικροσκοπικά κομματάκια, που συμβάλλουν στη δημιουργία ενός πολτού σκουπιδιών, ο οποίος δυσχεραίνει την ανακύκλωση.
4. Κομματάκια χαρτί. Το σύστημα των μπλε κάδων δεν μπορεί να διαχειριστεί κομμάτια χαρτιού, που είναι μικρότερα από μια σελίδα μεγέθους Α4. Αυτό σημαίνει ότι σχισμένες σελίδες, εισιτήρια και άλλα χαρτάκια δεν πρέπει να ρίχνονται στους μπλε κάδους, γιατί δημιουργούν ένα χάρτινο κατακάθι που κάνει την όλη διαδικασία πιο χρονοβόρο.
5. Βρεγμένο ή λερωμένο χαρτί. Λερωμένες χαρτοπετσέτες ή κομμάτια λαδωμένου χαρτιού όχι μόνο δεν ανακυκλώνονται, αλλά αχρηστεύουν και τα υπόλοιπα ανακυκλώσιμα υλικά. Ακατάλληλο για ανακύκλωση είναι και το βρεγμένο χαρτί, ακόμη κι όταν στεγνώσει, γιατί οι ίνες του χαρτιού «μαζεύουν» όταν βρέχονται. Στους μπλε κάδους καλό είναι να μη ρίχνουμε χαρτί κουζίνας και χαρτί υγείας, ακόμα κι αν ειναι καθαρά.
6. Υλικά από πηλό. Αρκετά είδη καθημερινής χρήσης είναι κεραμικά, δηλαδή προέρχονται από ψημένο πηλό, όπως οι παλιές κούπες του καφέ, τις οποίες αντικαθιστούμε. Δεν πρέπει όμως να πεταχτούν στον μπλε κάδο, γιατί η ανακύκλωσή τους δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση.
7. Αφρολέξ και φελιζόλ. Και τα δύο είναι ιδιαίτερα εύφλεκτα υλικά, καθώς μπορούν να πάρουν φωτιά σε οποιοδήποτε στάδιο της πορείας της ανακύκλωσης. Συνεπώς, η ρίψη τους στους μπλε κάδους δημιουργεί προβλήματα.
8. Συσκευασίες τοξικών υλικών. Πλαστικές ή μεταλλικές συσκευασίες, που περιείχαν ορυκτέλαια, αντιψυκτικά, εντομοκτόνα κ.ά., δεν πρέπει με τίποτα να ρίχνονται στους μπλε κάδους, γιατί τα κατάλοιπα των τοξικών δύσκολα απομακρύνονται.
9. Δισκάκια CD, DVD και βιντεοκασέτες. Παρότι κατασκευάζονται κατά κύριο λόγο από αλουμίνιο, τα ψηφιακά δισκάκια ή οι παλιές μας βιντεοκασέτες περιέχουν πολλές προσμείξεις, καθιστώντας αδύνατη την άμεση ανακύκλωσή τους. Το ίδιο ισχύει και για τις βιντεοκασέτες (όσες έχουν απομείνει), καθότι, εκτός από το πλαστικό περίβλημα, περιέχουν και την ταινία, η οποία δεν ανακυκλώνεται. Αν θέλουμε να τα ανακυκλώσουμε, θα πρέπει να τα στείλουμε στην Ανακύκλωση Α.Ε., Βιομηχανική περιοχή Κομοτηνής (Τ/25310-58.100), ή να τα παραδώσουμε στην εταιρεία Eurosun (Kτίριο SANYO, 12ο χλμ. εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας, Μεταμόρφωση).
10. Καλαμάκια και πλαστικά μαχαιροπίρουνα. Παρότι πλαστικά, τα συγκεκριμένα υλικά μιας χρήσης δεν διαχειρίζονται και δεν ανακυκλώνονται εύκολα από τα συστήματα ανακύκλωσης.
11. Πλαστικά έπιπλα. Οι μπλε κάδοι ανακύκλωσης δεν είναι κατάλληλοι για πλαστικά έπιπλα, παρά μόνο για υλικά συσκευασίας. Τα ογκώδη πλαστικά αντικείμενα, τα οποία συχνά περιέχουν και άλλα υλικά, πρέπει να κατευθύνονται στα κέντρα συγκέντρωσης ογκωδών αντικειμένων που οφείλει να διαθέτει κάθε δήμος.
12. Συρμάτινες κρεμάστρες. Οι περισσότερες έχουν και πλαστικά μέρη με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος ανάμειξης των δύο υλικών. Για να μη δυσχεραίνουμε τη διαδικασία ανακύκλωσης, είτε διαχωρίζουμε το σύρμα από το πλαστικό είτε τις ρίχνουμε στους κοινούς κάδους σκουπιδιών.
13. Τηλεκάρτες. Δεν θεωρούνται συσκευασίες γι' αυτό και δεν πρέπει να μπαίνουν στους μπλε κάδους. Aλλωστε, το κόστος ανακύκλωσής τους είναι μεγαλύτερο από το κόστος παραγωγής, γι' αυτό και η μόνη λύση είναι η επαναχρησιμοποίηση (π.χ. διακοσμητικά υλικά και παιχνίδια).
14. Καπάκια από πλαστικά μπουκάλια. Ενώ τα πλαστικά μπουκάλια είναι βασικό ανακυκλώσιμο υλικό, τα καπάκια τους ανακυκλώνονται με διαφορετικό τρόπο. Αρα πρέπει να τα αφαιρούμε και να τα πετάμε ξεχωριστά στον μπλε καδο.
15. Κουτιά χυμών. Υπάρχουν ορισμένα κουτιά χυμών που δεν ανακυκλώνονται, λόγω του συνδυασμού πλαστικού και χαρτονιού. Πριν το πετάξουμε στον μπλε κάδο, πρέπει να ελέγξουμε αν φέρει την ειδική σήμανση καταλληλότητας για ανακύκλωση.
Δεν ξεχνάμε.
1. Να διαχωρίζουμε καθημερινά τα υλικά συσκευασίας από τα υπόλοιπα απορρίμματα.
2. Να αδειάζουμε εντελώς τις συσκευασίες από τα υπολείμματα και, αν χρειάζεται, να τις ξεπλένουμε.
3. Να διπλώνουμε/ συμπιέζουμε τα χαρτοκιβώτια.
4. Δεν πετάμε στον κάδο τα υλικά συσκευασίας μέσα σε δεμένες σακούλες, αλλά τα ρίχνουμε χύμα.
5. Δεν πετάμε ποτέ κοινά σκουπίδια στους μπλε κάδους ανακύκλωσης.
6. Κλείνουμε τους κάδους, για να προστατεύσουμε τα ανακυκλώσιμα υλικά από τη βροχή.

Ορμήξτε κορίτσια γιατί χανόμαστε .

Ορμήξτε γιατί χανόμαστε
Είπαμε να το παίξετε ντίβα, να τον ψήσετε σα σπαλομπριζόλα, αλλά σταματήστε τα κόλπα πριν σας καεί το φαγητό. Μπορεί οι φίλες σας να επιμένουν πως με το να φαίνεστε «δύσκολη» τον κάνετε να σας θέλει πιο πολύ, αλλά εμείς σας διαβεβαιώνουμε πως αν συνεχίσετε να του γυρνάτε την πλάτη κάθε φορά που πάει να ελέγξει τα «υδραυλικά», τότε το πιο πιθανό είναι να τον βρείτε μεν στο κρεβάτι σας, αλλά με άλληπιο πρόθυμη και σίγουρα πιο εύκολη.
Δείξτε του πόσο τον θέλετε και κάντε τον να νιώσει κυρίαρχος του παιχνιδιού. Ψιθυρίστε του χαμηλόφωνα στο αυτί την πιο τρελή σας φαντασίωση, ενώ εκείνος συζητάει με τους φίλους του για το PSI και άλλα ακαταλαβίστικα. Κάντε τον συνένοχο στο ερωτικό σας παιχνίδι, κοιτάξτε τον με νόημα και πεταρίστε τα βλέφαρα όλο νάζι.
Μη ντρέπεστε, πιάστε τον, χουφτώστε τον και τριφτείτε του σαν τη γάτα. Αν θέλετε να λυσσάξετε κάντε το και αυτό, καλύτερα να σας πει λυσσάρα παρά ιγκλού. Νιώστε το κορμί του και κρυφτείτε τε μέσα στη ζεστή αγκαλιά του, το αγόρι μπορεί να σας παρέχει ασφάλεια, ζεστασιά και πολύ καλό σεξ, θέλετε κάτι άλλο;
Είστε με κόσμο, δειπνείτε στο πιο chic εστιατόριο και τον θέλετε κολασμένα. Ε, πάρτε τον λοιπόν, αλλά πάντα διακριτικά μη σας πάρουν με τα γιαούρτια. Χαΐδέψτε του το πόδι, κολλήστε το δικό σας πάνω στο δικό του και βάλτε το χέρι του όπου θέλετε. Δικό σας αγόρι είναι, ό, τι θέλετε το κάνετε γι΄ αυτό αφήστε τις αναστολές και μπείτε στο ψητό. 
Μισή ντροπή δική του, μισή δική σας!

Ξεπέρασε κάθε εμπόδιο .


Το Σεπτέμβριο, πριν από τρία χρόνια, ο Gleeson έκανε προπόνηση στο Long Island για να προετοιμαστεί για την τρίτη συμμετοχή σε τρίαθλο. Καθώς τελείωνε το κομμάτι της προπόνησης με το ποδήλατο, ένα αυτοκίνητο τον έριξε κάτω. Επαθε σοβαρή ζημιά. Εσπασε σχεδόν κάθε κόκαλο «από το κεφάλι μέχρι τα πόδια», σου λέει. Το χειρότερο: οι εγχειρήσεις που έκανε για να «επισκευάσει» το σπασμένο σώμα του, του προκάλεσαν ακόμα μεγαλύτερη ζημιά. Εκατσε το υπόλοιπο του 2008 στο κρεβάτι του νοσοκομείου και βγήκε μόνο για να δει το δεύτερο παιδί του να γεννιέται. 
Ο Gleeson τελικά επέστρεψε στη δουλειά του στην τράπεζα την 1η Ιουλίου του 2009. Η ζωή του όμως μετά το ατύχημα είναι ένας καθημερινός αγώνας. «Συνήθως έτρεχα να προλάβω τα τρένα». Τώρα όλα κινούνται σε διαφορετικό ρυθμό. Πρέπει να ξυπνάει στις 5.00 το πρωί για να πηγαίνει στη δουλειά. 
Ο Gleeson σιχαίνεται να κάθεται άπραγος και να μην κάνει τίποτα. Ξεκίνησε πάλι να τρέχει. «Λίγοι θα χαρακτήριζαν τρέξιμο αυτό που έκανα» λέει. «Το βάδισμά μου έχει πολλές δυσκολίες. Πρέπει να σηκώνω το πόδι μου με το ισχίο. Δεν είναι όμορφο αυτό που βλέπεις, αλλά καταφέρνω να φτάσω στον προορισμό μου». Τρέχει κούρσες 5 και 10 χιλιομέτρων, βλέπει σχεδόν όλους να τον περνούν, αλλά ο στόχος του δεν είναι να νικήσει. 
Ετσι κι αλλιώς, ο Gleeson έχει μάθει εδώ και καιρό ότι το ταλέντο είναι μία υπερεκτιμημένη έννοια. Κατάλαβε ότι οι μεγαλύτερες προκλήσεις στη ζωή είναι περισσότερο νοητικές παρά σωματικές. Είδε πολλούς άντρες προικισμένους με τα καλύτερα αθλητικά χαρακτηριστικά να τα παρατάνε στη μέση της κούρσας, ενώ κάποιοι άλλοι που δεν θα στοιχημάτιζες ούτε ευρώ υπέρ τους να τερματίζουν τον Iron man. «Ο καθένας μπορεί να τερματίσει σε Iron man» σε διαβεβαιώνει. Αν τύχει να παρακολουθήσεις έναν τέτοιο διαγωνισμό, θα το καταλάβεις. Συμμετέχουν διάφορα σχήματα και μεγέθη ανθρώπων, όλοι με τον ίδιο στόχο. Ξέρω έναν τύπο 65 χρόνων που τερμάτισε πρώτος στην ηλικιακή κατηγορία του και θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Τουρνουά στη Χαβάη. Υπάρχουν ακόμη 80χρονοι που το κάνουν αυτό. Ο φίλος μου Hector Picard έκανε το μισό Iron man χθες. Δεν έχει καθόλου χέρια».
Οταν ένα μεγάλο poll που έγινε πριν από δύο χρόνια στην Αμερική ρώτησε αν τα resolution της νέας χρονιάς εφαρμόστηκαν, λιγότερο από το ένα πέμπτο των ενηλίκων είπε ότι κατάφερε να χάσει κιλά, να μειώσει το στρες, να γυμνάζεται τακτικά ή να τρώει υγιεινά. Ποιο είναι λοιπόν το πρόβλημα; Οι περισσότεροι από αυτούς που απέτυχαν υποστηρίζουν ότι το πιο κρίσιμο εμπόδιο που αντιμετώπισαν ήταν η έλλειψη της δύναμης της θελήσεως - είναι αυτή που στέκεται ανάμεσα στις ζωές και τα όνειρά τους. 
Αν κατηγορείς τη δύναμη της θέλησης για ό,τι δεν εξελίσσεσαι, είναι γιατί…

Εμπόδιο #1 Δεν καταλαβαίνεις τη δύναμη της θέλησης.
«Η θέληση δεν είναι κάτι που έχεις ή δεν έχεις» λέει η ψυχολόγος Carol Dweck στο βιβλίο της The New Psychology Success. «Η θέληση χρειάζεται τη βοήθειά σου» λέει. Αναφέρει

Οι αρνητικές συνέπειες των αντιβιοτικών .

Οι αρνητικές συνέπειες των αντιβιοτικών

Σήμα κινδύνου από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών, για την ανθεκτικότητα ιών που δεν καταπολεμούνται ακόμη και με ιδιαίτερα ισχυρά αντιβιοτικά, με αποτέλεσμα περίπου 25 χιλιάδες άνθρωποι να πεθαίνουν ετησίως, λόγω μολύνσεων από ιούς.

Τα σούπερ μικρόβια ισχυροποιούνται από το γεγονός ότι - κυρίως οι Ελληνες πολίτες, για ψύλλου πήδημα παίρνουμε αντιβίωση, αλλά και από την έλλειψη ενδιαφέροντος από τις φαρμακοβιομηχανίες να αναπτύξουν καινούρια φάρμακα για την καταπολέμηση των ιών.

Είναι ενδεικτικό ότι Ελλάδα, Κύπρος, Ιταλία, Ουγγαρία και Βουλγαρία, βρίσκονται μεταξύ των χωρών με υψηλό δείκτη αντίστασης στα αντιβιοτικά.

Πηγή: ygeianews.gr

Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory