Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2012

Τυχερό αγόρι .

Κορίτσια από διαφορετική οπτική γωνία .

Κάτοψη των μεγαλύτερων σταδίων στον κόσμο .

Stadiums25 2 25 Στάδια Κάτοψη
Stadiums23 2 25 Στάδια Κάτοψη
Stadiums21 2 25 Στάδια Κάτοψη
Stadiums19 2 25 Στάδια Κάτοψη
Stadiums17 2 25 Στάδια Κάτοψη
Stadiums16 2 25 Στάδια Κάτοψη
Stadiums12 2 25 Στάδια Κάτοψη
Stadiums07 2 25 Στάδια Κάτοψη
Stadiums04 2 25 Στάδια Κάτοψη
Stadiums02 2 25 Στάδια Κάτοψη

Ο Μαύρος Ηλιος....

Ο Μαύρος Ήλιος


 Κagemu -paris-2011
Ο Μαύρος Ήλιος είναι μια  σχολαστικά χορογραφημένη προβολή motiongraphics σε εναν  χορό, που συνδυάζει παραδοσιακά και μοντέρνα στοιχεία της ιαπωνικής κουλτούρας και πολεμικές τέχνες.
ο καλλιτέχνης Nobuyuki Hanabusa και  o xoρευτής  Katsumi Sakakura,είναι γνωστοί στο κοινό  ως Kagemu απολαύστε τους  ....
                  


Διαβάστε περισσότερα http://ektiesthisi.blogspot.com/#ixzz1mrenJIHf

Αφρικάνικο μπιλιάρδο .

Pool Table African Style.. have to get me one of these

Πως να φωτογραφίσετε τα άγρια ζώα χωρίς να σας καταλάβουν .

Hоw tо σιγουρευτείτε Grеаt Picturеs оf Άγρια Ζώα
Hоw tо σιγουρευτείτε Grеаt Picturеs оf Άγρια Ζώα
Hоw tо σιγουρευτείτε Grеаt Picturеs оf Άγρια Ζώα
Hоw tо σιγουρευτείτε Grеаt Picturеs оf Άγρια Ζώα
Hоw tо σιγουρευτείτε Grеаt Picturеs оf Άγρια Ζώα
Hоw tо σιγουρευτείτε Grеаt Picturеs оf Άγρια Ζώα
Hоw tо σιγουρευτείτε Grеаt Picturеs оf Άγρια Ζώα
Hоw tо σιγουρευτείτε Grеаt Picturеs оf Άγρια Ζώα

..Σπονδυλική στήλη...


Πότε ήταν η τελευταία φορά που ελέγξατε την σπονδυλική σας στήλη?
Απαντώ και για .. σας ,κρίνοντας απο εμένα.... πριν κάτι χρόνια!!
Ξέρετε βέβαια τα προβλήματα που δημιουργεί η κακή στάση σώματος.
Λοιπόν ..θα πατήσετε στην σύνδεση παρακάτω..
Μετακινήστε το ποντίκι σας πάνω από οποιοδήποτε από τους 24 σπονδύλους στη σπονδυλική στήλη του ανθρώπου για να μάθετε πώς κάθε σπόνδυλος συνδέεται με συγκεκριμένες περιοχές, των  όργανων  και τις λειτουργίες του σώματός σας, καθώς και το πώς ένα  υπεξάρθρημα της σπονδυλικής στήλης μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας, εάν δεν διορθωθεί...
Μια συναρπαστική επίδειξη τού πώς η σπονδυλική μας στήλη επηρεάζει το σώμα μας.
Πατήστε στην σύνδεση..
http://www.chiroone.net/why_chiropractic/index.html 

Διαβάστε περισσότερα http://ektiesthisi.blogspot.com/2012/02/blog-post_11.html#ixzz1mtjbF5LG

Ρίξε την πίεση στον ύπνο σου .


Προφανώς δεν σου ζητάμε να γίνεις φακίρης, αλλά παρακάτω θα μάθεις πώς επηρεάζεται το εύρος της πίεσής σου από την ποιότητα του ύπνου σου.
Ενώ λοιπόν μέχρι σήμερα γνώριζες ότι η στέρηση του ύπνου έχει επίπτωση στα επίπεδα της ενέργειάς σου την επόμενη μέρα, πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Hypertension μας ενημερώνει ότι σχετίζεται επίσης με την αυξημένη αρτηριακή πίεση. Κατά τη διάρκεια της τρίτης φάσης του ύπνου, οπότε και βρίσκεσαι πλέον σε βαθύ ύπνο, ο ρυθμός της καρδιάς σου επιβραδύνεται, ρίχνοντας κατ' αυτόν τον τρόπο και τα επίπεδα της αρτηριακής σου πίεσης. Αν για οποιονδήποτε λόγο χάσεις αυτό το στάδιο, μπορεί να έχεις επίπτωση
στα όργανα που η λειτουργία τους ρυθμίζεται από την πίεση του αίματος, όπως το συκώτι, οδηγώντας σταδιακά σε υψηλότερα επίπεδα αρτηριακής πίεσης. Τα καλά νέα; Αν αποφεύγεις το αλ-
κοόλ και την καφεΐνη και πέφτεις στο κρεβάτι σχετικά νωρίς και την ίδια πάνω-κάτω ώρα κάθε βράδυ, θα δώσεις στον εαυτό σου τη δυνατότητα να αυξήσει τα βραδινά του zzzzzzz.

Πονάνε τα ψάρια ?

Ξεκίνησε σαν ένα ετήσιο φεστιβάλ αστακού και ψαριού! Κατέληξε σε μια προσπάθεια να κατανοήσουν και να κατανοήσουμε εάν τα ψάριαγενικά και τα οστρακόδερμα νιώθουν πόνο

Ας αναφέρουμε τον αστακό ο οποίος είναι θωρακισμένος και πανοπλία και φοβερές δαγκάνες! Παρόλα αυτά φαίνεται αξιολύπητος και αξιοθρήνητος μέσα στις δεξαμενές στα ψαράδικα, ο ένας πάνω στον άλλο. 

Ανταμοιβή τους; 
Μα, βέβαια να βράσει ζωντανός σε κάποια χύτρα! 

ψάρια πονάνεΠρέπει λοιπόν να παραμερίσουμε κάθε ανθρωπομορφικό συναίσθημα ή αντίδραση στον πόνο

Εντάξει, τα πιο πολλά ζώα δείχνουν ότιπονάνε με διάφορους τρόπους. Δηλαδή φυλάσσουν την πληγωμένη πλευρά του σώματος τους, γίνονται επιθετικά, κραυγάζουν, γίνεται η αναπνοή τους βαριά και πολλά άλλα. 

Έτσι λοιπόν ο φυσιολόγος LynneSneddon «γαντζώθηκε» από το παραπάνω θέμα και άρχισε τις μελέτες. Βέβαια, είχε ήδη δημοσιεύσει μια μελέτη η οποία ήταν κυρίως για την πέστροφα! 

Είχε λοιπόν ανιχνεύσει ότι τα ψάρια(ναι!), δέχονται το αίσθημα του πόνου. Αυτό το επιτυγχάνουν μέσο 58 υποδοχών άλγους. Συμπεριλαμβανομένου και του στόματος, όπως και στον άνθρωπο! 

Η προηγούμενη έρευνα του Sneddon ήταν αποκλειστική για τα χόνδρινα είδη. Λέγοντας χόνδρινα είδη εννοούμε καρχαρίες, φάλαινες, δελφίνια και κάποια άλλα είδη. 

ψάρια νιώθουν πόνοΤο έργο και η μελέτη του Sneddon λοιπόν, για το αν νιώθουν τα ψάρια πόνο, είναι τεκμηριωμένα και έχουν επικεντρωθεί πάνω στο Teleostic. Δηλαδή σε ψάρια τα οποία διαθέτουν οστικό σύστημα. 

Κάνοντας ο Sneddon τις δοκιμές του, έκανε ένεση η οποία περιείχε δηλητήριο μέλισσας και οξικό οξύ στο στόμα των ψαριών (βασανιστήρια!). 

Αυτά παρουσίασαν «ανώμαλη συμπεριφορά». Δηλαδή ανταποκρίθηκαν στον πόνο! Έτριβαν την μύτη τους στο χώμα και είχαν σπασμούς στο σώμα τους! 

«Αυτές οι αντιδράσεις δεν είναι αντανακλαστικές. Εμφανίζουν κύρια χαρακτηριστικά του αισθήματος του πόνου», λέει ο Sneddon.


Το πιο τρελό όμως είναι όταν τους έκανε ένεση με πάρα πολύ μικρή ποσότητα μορφίνης! Τα ψάρια τότε ηρέμησαν και φάνηκε ότι πλέον δεν πονούσαν. Τα συμπτώματα του πόνου τα καταπολέμησε η μορφίνη! Όπως συμβαίνει και στον άνθρωπο! 

Ο αλιευτικός κλάδος όπως και άλλοι επιστήμονες βέβαια, δεν αποδέχονται αυτήν την μελέτη, υποστηρίζοντας πως τα ψάρια δεν αντιλαμβάνονται τον πόνο, γιατί δεν έχουν εγκέφαλο τόσο μεγάλο για να υποστηρίξει αυτό το αίσθημα! 

Πάντως μπροστά στο εμπόριο και την βιομηχανική αλιεία, κανένας δεν πρόκειται να υπολογίσει εάν τα ψάρια πονάνε!!!
http://coolweb.gr/psaria-ponane-niothoun-pono/

13 λόγοι πού χάνετε τον ύπνο σας το βράδυ .Αναρωτιέστε γιατί δεν µπορείτε να κοιµηθείτε ενώ είστε… πτώµα; Βρείτε τις αιτίες που το προκαλούν παρακάτω…

Μεγάλο γεύµα πριν από τον ύπνο

Ένα µεγάλο ή βαρύ γεύµα κοντά στην ώρα του ύπνου µπορεί να προκαλέσει φούσκωµα, καούρα ή δυσπεψία µόλις ξαπλώσετε στο κρεβάτι. Γι’ αυτό καλό είναι να µην τρώτε αργά το βραδινό σας και οπωσδήποτε όχι πριν κοιµηθείτε. Σε συγκεκριµένες µάλιστα παθήσεις, όπως για παράδειγµα στη γαστροοισοφαγική παλινδρόµηση, συστήνεται το τελευταίο γεύµα να είναι σε απόσταση δύο έως τριών ωρών από τον ύπνο. Δείτε επίσης πως να μην παχύνετε τρώγοντας το βράδυ.

Λάθος ατµόσφαιρα

Ένας χώρος µε υπερβολικό κρύο ή υπερβολική ζέστη, θόρυβο ή αναµµένα φώτα δεν σας βοηθά να χαλαρώσετε και να αποκοιµηθείτε ή µπορεί να ευθύνεται για το διαταραγµένο ύπνο αν έχετε ήδη αποκοιµηθεί.

Κατανάλωση πολλών υγρών

Είναι φυσικό η κατανάλωση πολλών υγρών πριν κοιµηθείτε να αυξάνει την ανάγκη να επισκεφτείτε την τουαλέτα, γεγονός που διαταράσσει τον ύπνο. Γι’ αυτό υγρά όπως ροφήµατα, αναψυκτικά, αλκοόλ που πολλοί καταναλώνουν τις βραδινές ώρες καλό είναι να πίνονται σε απόσταση από αυτόν.  Δείτε επίσης τη σημασία του νερού για τον οργανισμό μας.

Μένετε στο κρεβάτι ξύπνιοι

Αν έχετε ξαπλώσει και δυσκολεύεστε να αποκοιµηθείτε, το χειρότερο που µπορείτε να κάνετε είναι να συνεχίσετε να µένετε στο κρεβάτι, καθώς έτσι αγχώνεστε και επιπλέον συνδέετε τον ύπνο µε την αγωνία για το αν θα καταφέρετε να αποκοιµηθείτε. Το καλύτερο που µπορείτε να κάνετε είναι να σηκωθείτε και να ασχοληθείτε µε κάτι που είναι πιθανό να σας νυστάξει, π.χ. να διαβάσετε ένα βιβλίο.

∆ιεγερτικά ροφήµατα και τρόφιµα µετά το απόγευµα

Η καφεΐνη είναι γνωστό διεγερτικό του νευρικού συστήµατος που µπορεί να δυσκολέψει τον ύπνο. Γι’ αυτό θα πρέπει να αποφεύγετε την κατανάλωσή της περίπου 5 µε 6 ώρες πριν από τον ύπνο, ειδικά αν αντιµετωπίζετε πρόβληµα. Να θυµάστε ότι, εκτός από τον καφέ, καφεΐνη έχει και το τσάι, τα αναψυκτικά τύπου κόλα και τροφές όπως η σοκολάτα, τα οποία καλό είναι να µην καταναλώνονται στο δεύτερο µισό της ηµέρας.

Κοιµάστε το µεσηµέρι

Παρόλο που οι Έλληνες ανήκουν στους λαούς που έχουν αδυναµία στο µεσηµεριανό ύπνο, η αλήθεια είναι ότι ο ύπνος κατά τη διάρκεια της ηµέρας µπορεί να δυσκολέψει το βραδινό. Φυσικά µπορείτε να απολαύσετε µια µικρή σιέστα (µισή ώρα έως τρία τέταρτα) αν δεν δυσκολεύεστε να αποκοιµηθείτε το βράδυ. Αν όµως έχετε διαπιστώσει το αντίθετο, καλό είναι να αποφεύγετε να κοιµάστε την ηµέρα. Η υπνηλία, από την άλλη, που πιθανόν σας πολιορκεί πριν από το βράδυ µπορεί να είναι σύµπτωµα κάποιας διαταραχής ύπνου.

Γυµναστική το βράδυ

Πολλοί νοµίζουν ότι η γυµναστική είναι ένας καλός τρόπος για να αποβάλουν την ένταση αλλά και να κουραστούν περισσότερο, γεγονός που µπορεί να τους βοηθήσει να κοιµηθούν πιο γρήγορα. Ωστόσο, παρόλο που γενικά η γυµναστική µπορεί να βοηθήσει στη ρύθµιση του ύπνου επειδή τονώνει τις οργανικές λειτουργίες, καλό είναι να αποφεύγεται τις βραδινές ώρες.

Ακατάλληλος χώρος

Πολλές φορές η έλλειψη χώρου στο σπίτι µάς αναγκάζει να χρησιµοποιούµε την κρεβατοκάµαρα όχι αποκλειστικά ως χώρο για ύπνο ή σεξ αλλά και ως καθιστικό ή γραφείο. Κι όµως, τηλεόραση ή υπολογιστής, βιντεοπαιχνίδια και τηλέφωνα, ιδιαίτερα όταν χρησιµοποιούνται λίγο πριν κοιµηθείτε, κρατούν τον εγκέφαλό σας σε εγρήγορση δυσκολεύοντας τη χαλάρωση που απαιτεί η διέλευση του ύπνου.

Άτακτα ωράρια ύπνου

Ο ύπνος ρυθµίζεται από ένα φυσικό βιολογικό ρολόι το οποίο όταν κοιµόµαστε κάθε µέρα διαφορετική ώρα απορρυθµίζεται. Αν κοιµάστε δηλαδή κάθε βράδυ διαφορετική ώρα, το σώµα σας δυσκολεύεται να αναγνωρίσει πότε ακριβώς νιώθει την ανάγκη να κοιµηθεί. Αντίθετα, όταν κοιµάστε κάθε µέρα την ίδια ώρα, είναι πιο πιθανό να αποκοιµιέστε πιο γρήγορα.

Αλκοόλ πριν απο το κρεβάτι

Oι περισσότεροι νοµίζουµε ότι ένα ή δύο ποτηράκια µάς βοηθούν να νυστάξουµε και να κοιµηθούµε πιο γρήγορα. Πράγµατι το αλκοόλ µπορεί να χαλαρώνει και να φέρνει πιο γρήγορα τον ύπνο. Αυτό όµως που δεν γνωρίζουµε είναι ότι η κατανάλωσή του µπορεί να διαταράξει τα στάδια ύπνου µε αποτέλεσµα αυτός να είναι συχνά πιο ανήσυχος και µε εφιαλτικά όνειρα στο δεύτερο µισό της νύχτας.

Το σύγχρονο lifestyle

Πολλές φορές το φορτωµένο πρόγραµµα µας αναγκάζει να κοιµόµαστε πιο αργά ή να ξυπνάµε πιο νωρίς (ή και τα δύο) προκειµένου να προλάβουµε όλες τις υποχρεώσεις µε αποτέλεσµα να κοιµόµαστε λιγότερες ώρες. Άλλοτε πάλι αργούµε να κοιµηθούµε γιατί προτιµούµε να διασκεδάσουµε σε µια βραδινή έξοδο. Με αυτό τον τρόπο όµως µειώνονται οι ώρες ύπνου που έχουµε ανάγκη και καταλήγουµε να νιώθουµε περισσότερο κουρασµένοι και νυσταγµένοι κατά τη διάρκεια της µέρας. Δείτε επίσης την αϋπνία της ψηφιακής γενιάς.

Καπνίζετε πριν κοιµηθείτε

Η νικοτίνη είναι γνωστό ότι διεγείρει τον εγκέφαλο και γι’ αυτό το κάπνισµα πριν κοιµηθείτε µπορεί να δυσκολέψει τον ύπνο. Επίσης στους βαρείς καπνιστές η ανάγκη για κάπνισµα µπορεί να τους ξυπνήσει κατά τη διάρκεια της νύχτας. Γι’ αυτό καλό είναι να αποφεύγεται το κάπνισµα δύο-τρεις ώρες πριν κοιµηθείτε.

Στην… τσίτα όλη µέρα

Η διέλευση του ύπνου απαιτεί να είµαστε χαλαροί και όχι σε υπερένταση. Αν είµαστε ενεργητικοί και αεικίνητοι µέχρι την ώρα που θα πέσουµε στο κρεβάτι είτε κάνοντας δουλειές του σπιτιού είτε δουλεύοντας στον υπολογιστή, δυσκολεύουµε το σώµα και τον εγκέφαλό µας να χαλαρώσουν και να προσαρµοστούν στην κατάσταση που απαιτεί η διέλευση του ύπνου. Γι’ αυτό καλό είναι λίγες ώρες πριν από τον ύπνο να περάσετε σε φάση χαλάρωσης µε ήρεµες δραστηριότητες όπως διάβασµα, απαλή µουσική, ένα χαλαρωτικό µπάνιο κ.λπ.
5 εµπόδια του ύπνου
• Πόνος: Κάθε είδους πόνος, όπως στο στοµάχι, ηµικρανία ή πονοκέφαλος αλλά και στους µυς, µπορεί να δυσκολέψει ή να διαταράξει τον ύπνο. Μάθετε τι προκαλεί τους πόνους σας.
• Κατάθλιψη και στρες: Η αϋπνία είναι ένα από τα βασικά συµπτώµατα των ατόµων που πάσχουν από κατάθλιψη ή αγχώδεις διαταραχές.
• Ορµονικές διαταραχές: Γυναίκες στην εγκυµοσύνη αλλά και στην εµµηνόπαυση µπορεί να δυσκολεύονται να κοιµηθούν, γεγονός που οφείλεται στο ότι διαταράσσονται τα επίπεδα των ορµονών τους.
• Χρόνιες ασθένειες: Ιδιαίτερα εκείνες που αφορούν στο αναπνευστικό σύστηµα όπως άσθµα ή Χρόνια Αποφρακτική Πνευµονοπάθεια. Επίσης άτοµα µε καρδιαγγειακά προβλήµατα ή νευρολογικές ασθένειες όπως νόσο Πάρκινσον ή Αλτσχάιµερ µπορεί να µην έχουν καλό ύπνο.
• Φάρµακα: Μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά τον ύπνο, ειδικά όταν τα παίρνουµε κοντά στην ώρα που συνήθως κοιµόµαστε. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να ενηµερώσετε τον γιατρό σας.
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory