Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Τρίτη, 6 Μαρτίου 2012

Οταν λιώνουν τα χιόνια στην Ρωσία .

Το νόμισμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου


Σ΄ΠΑΝΙΟ ΕΥΡΗΜΑ
«Ιδιαίτερα σπάνιο νόμισμα μεγάλης αξίας, που κόπηκε από τον Μέγα Αλέξανδρο την πρώτη περίοδο της βασιλείας του και λίγο προτού αναχωρήσει για την εκστρατεία του στην Ασία (περί το 336-335 π.Χ.) στις Αιγές ή την Πέλλα» είναι το νόμισμα που βρέθηκε στα χέρια των αρχαιοκαπήλων. «Αν είναι πραγματικό, πρόκειται για νόμισμα από τις πρώτες κοπές του Αλεξάνδρου» λέει στα «ΝΕΑ» ο νομισματολόγος, επιγραφολόγος Γιάννης Τουράσογλου, αναφερόμενος στο ασημένιο τετράδραχμο της τελευταίας «σοδειάς» των αρχαιοκαπήλων της Βόρειας Ελλάδας. Σύμφωνα με ειδική αναφορά σε πρόσφατα εκδοθέν βιβλίο του κ. Τουράσογλου με τίτλο «Η οικονομία του μακεδονικού βασιλείου», το νόμισμα φέρει στη μία πλευρά τη μορφή του Διός ή του Ηρακλή (το πιθανότερο του Διός, καθώς η μορφή του ανδρός είναι στεφανωμένη, γενειοφόρα αλλά δεν φέρει λεοντή) και στη άλλη πλευρά του αετό που κάθεται επάνω σε κεραυνό.

Δείγματα ισλαμικής τέχνης .
Παράξενες μηχανές .Tricopters


.«Να με προσλάβετε γιατί έχω ωραίο στήθος»

Συνήθως στο βιογραφικό του ένας υποψήφιος εργαζόμενος αναφέρεται στις σπουδές, την εμπειρία και τα ενδιαφέροντά του. Μια 19χρονη ωστόσο, θεώρησε ότι αν αναφέρει ότι έχει και πολύ ωραίο στήθος, θα αυξήσει τις πιθανότητες της πρόσληψής της.
Το πρόβλημα βέβαια είναι ότι δεν έκανε αίτηση για στρίπερ ή κάτι παρεμφερές, αλλά για βιβλιοθηκάριος μιας από τις πιο διάσημες ενώσεις διαλόγου και ντιμπέιτ σε όλο τον κόσμο, της βρετανικής Oxford Union.
Απαντώντας στη σχετική αίτηση για τη θέση, η 19χρονη Μάντιλν Γκραντ έγραψε στα συν της, μεταξύ άλλων, ότι έχει πολύ ωραίο στήθος και ότι έχει αγκαλιαστεί και φιληθεί με τον Τζόνι Ντεπ. Η ίδια δήλωσε ότι το έκανε περισσότερο σαν αστείο, ωστόσο η αίτησή της πυροδότησε πολλές αντιδράσεις για «σεξιστική» απόπειρα να κερδίσει προβάδισμα στη διεκδίκηση της θέσης.
«Παρότι η διακήρυξη έχει εμφανώς στόχο να είναι χιουμοριστική, δείχνει έλλειψη χιούμορ. Το υπονοούμενο πως οποιοσδήποτε θα μπορούσε να επιλεγεί για αυτή τη βάση είναι προσβλητικό τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες. Παρότι ήταν μία επιπόλαιη διακήρυξη, ήταν εξαιρετικά ανώριμη για μία θέση που είναι σημαντική», δήλωσε μέλος της Oxford Union.
http://www.iefimerida.gr/

Marinaleda:Το ισπανικό χωριό "θαύμα" με μηδενική ανεργία!

Marinaleda:Το ισπανικό χωριό "θαύμα" με μηδενική ανεργία!

Βρίσκεται στην Ανδαλουσία και έχει μηδενική ανεργία, ενώ πρόσφατα οι "New York Times" αφιέρωσαν ολόκληρο δημοσίευμα σε αυτό χωριό "θαύμα" του ισπανικού νότου! 
Το όνομά του έγινε γνωστό εξαιτίας της οικονομικής κρίσης αλλά και της μεγάλης ανεργίας που μαστίζει και την Ισπανία, μαζί με πολλές ακόμη χώρες της Ευρώπης. H Marinaleda είναι ένα μικρό χωριό 2.800 περίπου κατοίκων, που βρίσκεται στην Ανδαλουσία, αποτελώντας ένα τρόπον τινά «θαύμα» του ισπανικού νότου αλλά και «θέμα» στους «New York Times»! Ο λόγος ;
perierga.gr - Το ισπανικό χωριο "θαύμα" με μηδενική ανεργία!

Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory