Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Παρασκευή, 9 Μαρτίου 2012

«Πεταλούδες» Πέντε Αστέρων


Σε μια χώρα όπου χτυπά η καρδιά της παγκόσμιας οικονομίας, τα ρόλεξ λαμπιρίζουν σε ανδρικούς και γυναικείους καρπούς η πορνεία είναι απολύτως νόμιμη και το αδίκημα της μαστροπείας ανύπαρκτο ενώ τα πρακτορεία συνοδών στη Γενεύη θεωρούνται πολύ υγιείς επιχειρήσεις…
Μάλιστα οι κοπέλες που επιθυμούν να κάνουν το συγκεκριμένο επάγγελμα δεν αρκεί να είναι μόνο όμορφες αλλά θα πρέπει να γνωρίζουν από γεωγραφία, ιστορία, και λογοτεχνία για να εξασφαλίσουν ένα καλό πελατολόγιο.
Απαγορεύονται επίσης τα τατουάζ, το απωθητικό πίρσινγκ και το κακόγουστο ντεκαπάζ, ενώ στο αυστηρό προφίλ τους δεν αρμόζουν ούτε οι συνήθεις επεμβάσεις στήθους – αυξητική και ανόρθωση.
Σύμφωνα με τα αρχεία της Γενεύης, από το σεξ ζουν 4.100 γυναίκες διαφορετικών εθνικοτήτων. Οι περισσότερες είναι γυναίκες που έχουν δουλειά και εργάζονται περιστασιακά ως συνοδοί για να ενισχύσουν το εισόδημα τους ή για να συγκεντρώσουν χρήματα και να πραγματοποιήσουν το όνειρο τους που δεν είναι άλλο από το να ανοίξουν τη δική τους επιχείρηση. Όσο για τα χρήματα που βγάζουν, όπως αναφέρουν τα Νέα, η χαμηλότερη χρέωση αρχίζει από 675 ευρώ για μια ώρα εκ των οποίων το πρακτορείο κρατά ως προμήθεια το 35%.
http://alldaynews4you.gr/?p=46449

Διατηρείτε την τηλεόρασή σας καθαρή

 Μια συσκευή τηλεόρασης καταφέρνει εύκολα να συγκεντρώνει τα βλέμματα όλων όσων παρακολουθούν τηλεοπτικά προγράμματα. Συκεντρώνει όμως και κάτι άλλο με την ίδια ευκολία. Την αντιπαθητική σε όλους μας σκόνη. Είτε είστε μανιώδεις λάτρεις της καθαριότητας, είτε όχι σίγουρα θα θέλετε να απολαμβάνετε τα αγαπημένα σας τηλεοπτικά προγράμματα όσο το δυνατό καλύτερα. Απαραίτητη προϋπόθεση γι' αυτό είναι να διατηρείτε την τηλεόρασή σας καθαρή.

Βασικοί κανόνες καθαρισμού:
Το σκούπισμα της οθόνης με ένα μαλακό στεγνό πανί είναι αυτό που κάνει την μεγάλη διαφορά στην ποιότητα της εικόνας. Πριν ξεκινήσουμε να δούμε πως θα κάνουμε την τηλεόρασή μας να αστράφτει από καθαριότητα, ας πούμε μερικούς βασικούς κανόνες αντιμετώπισης της σκόνης και της βρωμιάς. Για το απίθανο ενδεχόμενο να μην έχετε ασχοληθεί ποτέ με τις "αγγαρείες" του σπιτιού ιδού μερικές συμβουλές που πρέπει να ακολουθήσετε:
Σπύρος Λούης: «Μακάρι να μπορούσα να κρατήσω το κύπελλο»


Ο εγγονός του Ολυμπιονίκη εξηγεί γιατί αποχωρίζεται το έπαθλο του παππού του
Το ασημένιο κύπελλο που είχε απονεμηθεί στον Σπύρο Λούη για τη νίκη του στον 1οΜαραθώνιο των Ολυμπιακών Αγώνων του 1896 στην Αθήνα, βγαίνει σε δημοπρασία από τον οίκο Christie's στις 18 Απριλίου, στο Λονδίνο.  
Σπύρος Λούης: «Μακάρι να μπορούσα να κρατήσω το κύπελλο»

Την απόφαση πήρε ο εγγονός του Σπύρου Λούη, κ. Σπύρος Λούης 72 ετών, συνταξιούχος και συνονόματος του ολυμπιονίκη. Δεν γνώρισε ποτέ από κοντά τον διάσημο παππού του, που πέθανε «λίγες μέρες πριν γεννηθώΠροφανώς δεν ήταν μια εύκολη απόφαση. Το συγκεκριμένο αντικείμενο βρισκόταν πάντα σε περίοπτη θέση στο σπίτι μας. Εγώ και τα παιδιά μου μεγαλώσαμε μαζί του. Δεν μπορούσα, όμως, να κάνω αλλιώς» λέει.
Επί δύο χρόνια κατέβαλλε προσπάθειες προκειμένου να βρεθεί ενδιαφερόμενος αγοραστής ώστε το κύπελλο να παραμείνει εντός ελληνικών συνόρων. «Απευθύνθηκα στους επίσημους φορείς, υπουργεία, Γενικές Γραμματείες κλπ. Μόνο στο Δήμο Αμαρουσίου δεν απευθύνθηκα γιατί ως τώρα έχουν τιμήσει τον Σπύρο Λούη και με το παραπάνω, οπότε το θεώρησα υπερβολικό να τους ξαναπασχολήσω. Όλοι επικαλέστηκαν έλλειψη χρημάτων. Ίσως και να ισχύει αυτό. Ούτε εγώ θα το έκανα αν η συγκυρία ήταν διαφορετική. Ήταν το τελευταίο δίχτυ ασφάλειας».

Η επιθυμία του κ. Λούη είναι το κύπελλο να πωληθεί σε έλληνα συλλέκτη και να εκτεθεί σε χώρο που να μπορεί να είναι προσιτό στο κοινό. «Όμως αυτό πλέον δεν είναι στο χέρι μου»

Η τιμή εκκίνησης έχει οριστεί στα 144. 000 ευρώ, ενώ η αξία του κυπέλλου υπολογίζεται στα 189.000- 253.000 ευρώ. Στη συγκεκριμένη έκθεση εκτός από το κύπελλο του Λούη που, από εκπρόσωπο των Christie's χαρακτηρίστηκε «ένα σπουδαίο αντικείμενο, που αν κάποιος ενδιαφέρεται για αναμνηστικά των Ολυμπιακών Αγώνων πρέπει να αποκτήσει», θα δημοπρατηθούν συνολικά 179 αντικείμενα, όπως δάδες και αφίσες από προηγούμενους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το χαϊλάιτ της δημοπρασίας όμως είναι το ασημένιο κύπελλο, ύψους 21 εκατοστών, που δημιούργησε ο εμπνευστής του μαραθωνίου δρόμου Μισέλ Μπρεάλ.

Μεγαλώνοντας με το όνομα ενός θρύλου

Για τους περισσότερους Έλληνες ο Σπύρος Λούης, ένας θρύλος. Είναι από εκείνες τις περιπτώσεις που τα όρια ανάμεσα στο μύθο και την πραγματικότητα είναι δυσδιάκριτα.«Για εμάς δεν ήταν έτσι. Ο Σπύρος Λούης υπήρχε πάντα μέσα στο σπίτι και στις διηγήσεις των γονέων ως ένα θετικό πρότυπο. Ακόμα και από τους καθηγητές της γυμναστικής στα σχολικά χρόνια. Όταν δεν σημείωνα καλή επίδοση μου έλεγαν "εσύ σαν Σπύρος Λούης πρέπει να είσαι καλός στα σπορ"».

Ο εγγονός Λούης έχασε τον πατέρα του σε ηλικία 11 ετών. Κάποια χρόνια αργότερα ξεκίνησε να μαζεύει ό,τι υλικό υπήρχε σχετικό με το νερουλά από το Μαρούσι που κατέκτησε την νίκη στο αγώνισμα που είναι, ίσως, το δημοφιλέστερο των Ολυμπιακών Αγώνων. «Συγκέντρωσα τα πάντα: φωτογραφίες, δημοσιεύματα, τιμητικές διακρίσεις, ακόμα και κινηματογραφικό υλικό. Συγκεκριμένα πλάνα από την ταινία της Λένι Ρίφενσταλ, "Ολυμπία: H γιορτή των εθνών", η οποία αναφέρεται στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1936. Στην ταινία αυτή ο Σπύρος Λούης, σε ηλικία 64 ετών και φορώντας φουστανέλα παρελαύνει κατά την είσοδο της ελληνικής ομάδας. Όλα αυτά θα μείνουν στο σπίτι και στην οικογένεια. Μακάρι να μπορούσε να γίνει το ίδιο και με το κύπελλο».

Μαρκόπουλο: To ναυάγιο του αποτεφρωτηρίου νεκρών


Μαρκόπουλο: To ναυάγιο του αποτεφρωτηρίου νεκρών  Αποδίδεται στην άρνηση της Εκκλησίας και στην ατολμία των πολιτικών 
Την στιγμή που σωροί συμπατριωτών μας μεταφέρονται στο εξωτερικό για να αποτεφρωθούν, αλλά και οι χώροι ταφής στα υπάρχοντα κοιμητήρια κάθε άλλο παρά αρκετοί είναι, οι προσπάθειες για την ίδρυση του πρώτου αποτεφρωτηρίου στην Αττική σκοντάφτει τόσο στην άρνηση εκκλησιαστικών παραγόντων, όπως συνέβη στην περίπτωση του Μαρκόπουλου, όσο και στην αδιαφορία ή ατολμία πολιτικών παραγόντων υπό τον φόβο του πολιτικού κόστους. Αυτό ήταν το συμπέρασμα της συνέντευξης Τύπου που διοργανώθηκε από την Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου με θέμα «το μετέωρο βήμα της αποτέφρωσης νεκρών».

Υπολογίζεται ότι τουλάχιστον 2-3 σωροί συμπατριωτών, που είχαν εκφράσει την επιθυμία να αποτεφρωθούν όσο ζούσαν, μεταφέρονται καθημερινά στο εξωτερικό, κυρίως στη Βουλγαρία, με τις οικογένειες τους να καταβάλλουν τα τουλάχιστον 3000 ευρώ που απαιτούνται για αυτή τη διαδικασία. Πλέον, μετά την αποτυχία της προσπάθειας για κατασκευή του χώρου στο Μαρκόπουλο, οι υποστηρικτές της στρέφονται σε άλλες λύσεις όπως είναι ο χώρος του διαδημοτικού νεκροταφείου στο Σχιστό. Λύσεις που αυτή τη στιγμή δεν βρίσκονται καν σε επίπεδο «ασκήσεων επί χαρτού».

Ο δήμαρχος Μαρκόπουλου- Μεσογαίας κ. Σωτήρης Μεθενίτης, το δημοτικό συμβουλίου του οποίου είχε αρχικά εγκρίνει ομόφωνα -πριν στη συνέχεια αλλάξει απόφαση- την κατασκευή του αποτεφρωτηρίου, αναφέρθηκε στο χρονικό των εξελίξεων κάνοντας και την αυτοκριτική του. «Υποτιμήσαμε την δύναμη της αντίδρασης της εκκλησίας και κυρίως των ανθρώπων που επηρεάζονται από αυτήν. Μαζεύτηκαν 2500 υπογραφές δημοτών που έχουν σχέση με την Μητρόπολη Μεσογαίας. Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, όταν πάρθηκε η απορριπτική απόφαση , οι υποστηρικτές της κατασκευής διακόπτονταν με χυδαίους χαρακτηρισμούς. Οι ίδιες παρατάξεις που αρχικά είχαν υποστηρίξει την απόφαση "ανέκρουσαν πρύμναν" και προσχώρησαν στον πιο χυδαίο λαϊκισμό. Μίλησαν ακόμα και για "Άουσβιτς και κρεματόρια" ή για τεράστιες περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Από αυτές τις συζητήσεις πρέπει να απουσιάζει ο φανατισμός».

Από την πλευρά του ο κ. Αντώνης Αλακιώτης, εκπρόσωπος της «Επιτροπής για το Δικαίωμα της Αποτέφρωσης των Νεκρών στην Ελλάδα», δεν στάθηκε τόσο στις αντιδράσεις από την πλευρά της εκκλησίας, τις οποίες απέδωσε στην «φιλοδοξία του συγκεκριμένου μητροπολίτη».Αναφέρθηκε στις πρώτες προσπάθειες για την νομιμοποίηση της αποτέφρωσης το 1998, τη διευθέτηση του ζητήματος με το νόμο Παυλόπουλου το 2006 «που δε θα είχε γίνει αν δεν είχε συναινέσει ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος», καθώς και τη σημερινή κατάσταση «που αν και υπάρχει νομοθετική ρύθμιση η κατασκευή του αποτεφρωτηρίου σκοντάφτει συνεχώς στην ελληνική γραφειοκρατία και την ατολμία των πολιτικών παραγόντων». Μάλιστα, ο κ. Αλακιώτης τοποθετήθηκε και στο ζήτημα των περιβαλλοντικών επιπτώσεων χαρακτηρίζοντας το αποτεφρωτήριο «κατασκευή ήπιας περιβαλλοντικής όχλησης. Στις χώρες της δυτικής Ευρώπης υπάρχουν εντός κατοικημένων περιοχών. Ας σημειωθεί, ότι ελληνορθόδοξες εκκλησίες του εξωτερικού, όπως εκείνη στον Καναδά, επιτρέπουν ακόμα και να τελεστεί εξόδιος ακολουθία σε ανθρώπους που πρόκειται να αποτεφρωθούν» είπε.

Τέλος, ο αντιπρόεδρος της Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου κ. Δημήτρης Χριστόπουλος, έκανε λόγο για «ένα συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα το οποίο ο συντηρητισμός της ελληνικής κοινωνίας και οι εκφάνσεις του σε πολιτική και εκκλησία δεν επιτρέπουν να εκφραστεί».
http://www.tovima.gr/
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory