Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2012

Φορέματα από χαρτί .

Ατυχήματα με αυτοκίνητα .

Χιονια στην Ρωσία .
Περίεργες φωτογραφίες .

επική faces55 Περίεργο αλλά Awesome Φωτογραφίες
επική faces53 Περίεργο αλλά Awesome Φωτογραφίες
επική faces47 Περίεργο αλλά Awesome Φωτογραφίες
επική faces41 Περίεργο αλλά Awesome Φωτογραφίες
επική faces37 Περίεργο αλλά Awesome Φωτογραφίες
επική faces42 Περίεργο αλλά Awesome Φωτογραφίες
επική faces34 Περίεργο αλλά Awesome Φωτογραφίες
επική faces32 Περίεργο αλλά Awesome Φωτογραφίες
επική faces22 Περίεργο αλλά Awesome Φωτογραφίες

Οταν οι γάτες κοιμούνται .Oχι πια σεξ, μόνο φαγητό


Oχι πια σεξ, μόνο φαγητό
Και τα δύο έχουν τη νοστιμιά τους, είναι αμαρτωλά και πικάντικα. Μόνο που ο έρωτας μπορεί και να μην κρατήσει τις υποσχέσεις του
. Η γυναίκα το φαγητό της το συζητάει, το σκέφτεται, θυμώνει 
μαζί του ή το ερωτεύεται, παλεύει με τη νοστιμιά και τις θερμίδες του, σε μια σχέση μίσους και πάθους που γνωρίζει όλα τα χρώματα εκτός από εκείνο της αδιαφορίας.
Και όλο αυτό θα έμενε στο επίπεδο της προσωπικής παρατήρησης, αν μια πρόσφατη έρευνα του κέντρου αδυνατίσματος Aτκινς, στην οποία συμμετείχαν 1.290 Βρετανίδες, δεν ερχόταν να μας δείξει με αριθμούς αυτό που όλες υποψιαζόμασταν: ένα κέικ σοκολάτα μπορεί να είναι για εμάς σοβαρότερη υπόθεση από το μέλλον της σχέσης με τον Τάκη. Συγκεκριμένα, μία στις δύο Βρετανίδες παραδέχτηκε πως το μυαλό της ταξιδεύει περισσότερο στα cup cakes παρά στο σεξ με το ταίρι της, το 25% δίνει 
μεγαλύτερη βαρύτητα σε μια θαυματουργή δίαιτα απ’ ό,τι σε έναν έρωτα, η μία στις τρεις θεωρεί πιο σημαντική τη διατροφή που θα τη μεταμορφώσει σε συλφίδα απ’ ό,τι τη σχέση με το έτερόν της ήμισυ, ενώ η μία στις δέκα αισθάνεται περισσότερες ενοχές αν προδώσει το φιλέτο-σαλάτα μιας δίαιτας παρά το συζυγικό κρεβάτι. Η προοπτική του μαρουλιού για μεσημεριανό, πάλι, είναι ικανή να προκαλέσει βαριά κατάθλιψη σε μια τρυφερή γυναικεία ψυχή που θα μπει στον πειρασμό να «κλέψει» τη δίαιτά της, καθ’ ότι «τι ψυχή έχει μια τηγανητή πατάτα;», όσο και αν το τζιν που δεν κουμπώνει της προκαλεί πιο βαριά κατάθλιψη.

Αραγε οι γυναίκες και οι άντρες αντιλαμβάνονται διαφορετικά τη νοστιμιά μιας σοκολάτας; Η στατιστική δεν έχει απαντήσει ακόμη στο ερώτημα, ωστόσο, στο στόμα μιας γυναίκας ό,τι τρώγεται έχει τη δική του τεράστια σημασία. Το τσιζκέικ είναι η αγαπημένη ποδοσφαιρική ομάδα μιας γυναικείας υπόθεσης, για την οποία θα καταναλώσει πολλές ώρες σκέψης, προβληματισμού και παθιασμένης κουβέντας με τις φιλενάδες της. Απλώς οι Βρετανίδες, ως πιο απελευθερωμένες, αποφάσισαν να ομολογήσουν αυτό που και εμείς βιώνουμε καθημερινά στο θηλυκό μας σύμπαν. Ε, ναι, λοιπόν. Στα χρόνια της κρίσης όλων των αξιών, η διατροφή στοιχειώνει το μυαλό μας περισσότερο από τα καμώματα ενός έρωτα. 

Διχασμένη ανάμεσα στην ομορφότερη εικόνα της και στους πειρασμούς της νοστιμιάς που την απειλούν, η γυναίκα είναι καταδικασμένη να συνεχίσει το ταξίδι της Εύας στα πέρατα του χρόνου. «Να φάω το μήλο ή να το προσπεράσω;». Και επειδή, αντίθετα με το σεξ ή τον έρωτα, το φαγητό ανήκει στις απολαύσεις που σου χτυπούν καθημερινά την πόρτα, η ενασχόληση μαζί του μπορεί εύκολα να μεταμορφωθεί σε αέναο πόλεμο ανάμεσα στην εγκράτεια και στην αποχαλίνωση. Εξάλλου, η παράδοση ανέθεσε σε αυτήν τον ρόλο της τροφού, τον ρόλο της μαγείρισσας και μητέρας των στομαχιών όλης της οικογένειας. Ακόμη και τώρα που ο άντρας έχει μπει από χόμπι στην αρένα της κατσαρόλας, εκείνη κρατά γερά στο ασυνείδητό της μια ιδιαίτερη σχέση με τη συνταγή, με την ηδονή του φαγητού, με τη φωτεινή και τη σκοτεινή πλευρά του. Και ύστερα, έπειτα από μισό αιώνα ερωτικής απελευθέρωσης στο πεδίο κάθε μορφής μοντέρνου έρωτα, είναι πια σε θέση να κάνει τον απολογισμό της. Οι σχέσεις στα χρόνια της απόλυτης επιλογής δεν ήταν τελικά τα «ρόδινα ακρογιάλια» του Παπαδιαμάντη. Ισως η επιτυχία μιας δίαιτας να είναι όντως πιο σημαντική από άλλη μια απιστία, άλλη μια απογοήτευση ή άλλη μια ηδονή στον χορό του έρωτα – τώρα μάλιστα, που έχει μάθει να περνάει και μόνη της καλά.

Διαβάστε περισσότερα http://ektiesthisi.blogspot.com/2012/03/o_11.html#ixzz1osaEBUbQ

Δεν κόβεται το κάπνισμα με τα ηλεκτρονικά τσιγάρα .

Δεν «κόβεται» το κάπνισμα με τα ηλεκτρονικά τσιγάρα

Η Ευρωπαϊκή Πνευμονολογική Εταιρεία (E.R.S) ανακοίνωσε πρόσφατα την επίσημη θέση της αναφορικά με τη χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου. Με βάση λοιπόν, τις τρέχουσες πληροφορίες και τη διαθέσιμη έρευνα, η E.R.S δεν ταξινομεί τα ηλεκτρονικά τσιγάρα... ως ασφαλή εναλλακτική λύση στο κάπνισμα, ούτε τα θεωρεί ένα εγκεκριμένο εργαλείο για τη διακοπή του καπνίσματος ή κατάλληλα για να χρησιμοποιούνται σε χώρους όπου το συμβατικό κάπνισμα απαγορεύεται.

Η E.R.S ενέκρινε την υιοθέτηση της επίσημης θέσης της κατά τη διάρκεια πρόσφατης συνεδρίασης των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της καθώς κρίθηκε απαραίτητη η σωστή πληροφόρηση του κοινού, δεδομένης της έκτασης χρήσης του ηλεκτρονικού τσιγάρου και του γεγονότος ότι το θέμα απασχόλησε συχνά, ειδικά τον τελευταίο καιρό, τα Μ.Μ.Ε.

Σύμφωνα λοιπόν με το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης, η E.R.S αντιτίθεται στη χρήση όλων των προϊόντων καπνού καθώς και στην προώθηση προϊόντων νικοτίνης χωρίς έγκριση, όπως ο μασώμενoς καπνός και άλλα νέα προϊόντα, που περιλαμβάνουν τα ηλεκτρονικά τσιγάρα (e-cigs), το snuss (σουηδικό είδος ενδοστοματικά απoρροφούμενου καπνού), το μασώμενο καπνό και το ναργιλέ.

Σε πολλές περιπτώσεις, αυτά τα νέα προϊόντα θεωρούνται ότι μειώνουν τη βλάβη που προκαλεί το τσιγάρο ή ότι είναι ασφαλείς εναλλακτικές λύσεις στα συμβατικά τσιγάρα. Ωστόσο, δεν υπάρχει καμία αξιόπιστη επιστημονική μελέτη για να τεκμηριώσει την υπόθεση αυτή. Αντίθετα, διαθέσιμες έρευνες δείχνουν ότι τα προϊόντα αυτά ενέχουν σημαντικό κίνδυνο για την υγεία των καπνιστών, θέτοντας τους σε συνεχή υψηλό κίνδυνο για ασθένεια και έχοντας αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία τους. Σύμφωνα μάλιστα με πρόσφατους ελέγχους σε δείγμα ηλεκτρονικού τσιγάρου, διαπιστώθηκε ότι περιέχει καρκινογόνες και τοξικές χημικές ουσίες, όπως διαιθυλενογλυκόλη, ένα συστατικό που χρησιμοποιείται σαν υλικό απόψυξης. Αυτές οι ανησυχίες δεν μπορεί παρά να αντιμετωπιστούν επαρκώς με κατάλληλη αξιολόγηση και ρύθμιση από τις αρμόδιες εθνικές και ευρωπαϊκές αρχές.

«Η επιστημονική τεκμηρίωση της ασφάλειας του ηλεκτρονικού τσιγάρου δεν υπάρχει και δεν μπορεί η μέθοδος αυτή να υποστηριχθεί ως επιστημονική θεραπευτική προσέγγιση της διακοπής του καπνίσματος. Υπάρχουν διεθνείς μελέτες, και μάλιστα πρόσφατα και από τη χώρα μας, με δημοσίευση στον ιατρικό τύπο, που δείχνουν την επικινδυνότητα της χρήσης των προϊόντων αυτών. Οι καπνιστές δεν θα πρέπει να ανταλλάσουν ένα καρκινογόνο προϊόν για άλλο» τονίζει η κα. Χριστίνα Γκράτζιου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής και Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου του Καπνίσματος της Ευρωπαϊκής Πνευμονολογικής Εταιρείας. «Η Ευρωπαϊκή Πνευμονολογική Εταιρεία υποστηρίζει πλήρως τις κατευθυντήριες γραμμές του άρθρου 14 της σύμβασης-πλαισίου για τον έλεγχο του καπνίσματος (FCTC) και ως εκ τούτου η καλύτερη συμβουλή υγείας για τους καπνιστές είναι να σταματήσουν το κάπνισμα σύμφωνα με επιστημονικά τεκμηριωμένες μεθόδους».

Στην Ελλάδα ειδικότερα, στο νέο Κέντρο Έρευνας και Ελέγχου του Καπνίσματος της Α΄ Πανεπιστημιακής Κλινικής του Γ.Ν.Ν.Θ.Α «Σωτηρία», το οποίο λειτουργεί από τις αρχές Φεβρουαρίου, σχεδιάζεται η πραγματοποίηση περαιτέρω ειδικής έρευνας σε καπνιστές από το γενικό πληθυσμό και σε καπνιστές με αναπνευστικά προβλήματα σχετικά με την επίδραση της διακοπής του καπνίσματος, τον έλεγχο του stress και τη χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου. Η έρευνα θα τελεί υπό την εποπτεία και ευθύνη της αναπληρώτριας καθηγήτριας κας Χριστίνας Γκράτζιου στη Α΄ Πανεπιστημιακή Κλινική του Γ.Ν.Ν.Θ.Α «Σωτηρία» (Διευθυντής: καθηγητής κ. Ν. Κουλούρης).

Στόχος του νέου Κέντρου Έρευνας και Ελέγχου του Καπνίσματος είναι η έρευνα και η εφαρμογή θεραπευτικών προγραμμάτων για τη διακοπή του καπνίσματος σε καπνιστές που θέλουν να κόψουν το τσιγάρο καθώς και σε ομάδα καπνιστών ασθενών με αναπνευστικά, καρδιολογικά ή άλλα χρόνια προβλήματα υγείας και σε άλλους ειδικούς πληθυσμούς καπνιστών.

Πηγή: ygeianews.gr

Μόλυβδος στα τρόφιμα .


Ο μόλυβδος χρησιμοποιείται από την αρχαιότητα και είναι ένα μέταλλο που βρίσκεται φυσιολογικά στον φλοιό της Γης. Με την πάροδο όμως των ετών, παρουσιάστηκε μεγάλη αύξηση στην ποσότητα που χρησιμοποιείται, καθώς και στην ποικιλία των ειδών στα οποία ενσωματώνεται. Οι λόγοι για αυτό είναι καθαρά τεχνικοί. Τα κράματά του δεν αντιδρούν εύκολα με το οξυγόνο, άρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την προστασία κατά της οξείδωσης, σχηματίζει εύκολα κράματα με άλλα μέταλλα, οι ηλεκτροχημικές του ιδιότητες είναι εξαιρετικές για χρήση τους σε συσσωρευτές, μπορεί κανείς να το διαχειριστεί και να το μορφοποιήσει εύκολα, λόγω του χαμηλού σημείου τήξεώς του, ενώ στην βενζίνη, η παρουσία του δικαιολογείται, λόγω των αντικροτικών του ιδιοτήτων.
Πηγές μολύβδου
Κύρια πηγή μολύβδου συνιστούν οι μπογιές που χρησιμοποιούνταν τις προηγούμενες δεκαετίας. Αν και σήμερα οι μπογιές δεν έχουν συστατικά μολύβδου, τα παλιά σπίτια και κτήρια που έχουν βαφεί με τέτοιου είδους μπογιές αποτελούν άμεση πηγή. Ο μόλυβδος μπορεί επίσης να παρουσιαστεί σε υψηλές συγκεντρώσεις στα τρόφιματον αέρα και το νερό. Μετά την εισαγωγή της αμόλυβδης βενζίνης στις ευρωπαϊκές αγορές, παρατηρήθηκε μείωση των επιπέδων μολύβδου στον αέρα και το περιβάλλον. Επίσης, τα τελευταία χρόνια παρατηρηθήκαν υψηλές συγκεντρώσεις μολύβδου σε κεραμικά σκεύη, κάτι που οδήγησε αρκετές φορές σε ανακλήσεις σκευών με τέτοια σύνθεση.
Συμπτώματα
Τα συμπτώματα από την παρουσία του μολύβδου κυμαίνονται από πονοκέφαλο, εμετό, σπασμούς, μυϊκή αδυναμία, πόνο στην κοιλιά, απώλεια μαλλιών, ακόμη και αναιμία. Ακόμη και μικρές συγκεντρώσεις μολύβδου μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα στην ανάπτυξη των παιδιών, όπως μαθησιακές δυσκολίες, ελλειμματική προσοχή, μαθησιακές δυσκολίες. Γενικότερα, τα παιδιά είναι πιο ευαίσθητα στην έκθεση τους απέναντι στον μόλυβδο. Τα βασικά σημεία όπου εντοπίζονται υψηλές συγκεντρώσεις μολύβδου στο ανθρώπινο σώμα είναι ο σκελετός, όπου και εντοπίζεται η μεγαλύτερη ποσότητα, το δέρμα και οι μύες, το αίμα και οι μαλακοί ιστοί.
Παρουσία μολύβδου στο νερό και τα τρόφιμα
Η ρύπανση του περιβάλλοντος με βενζίνη αποτέλεσε για πολλά χρόνια την κύρια πηγή μόλυνσης των τροφίμων και του νερού. Ο μόλυβδος από τα καυσαέρια εισέρχεται στα δέντρα, στα φυτά, στα χόρτα, στα δημητριακά που βρίσκονται όχι μόνο σε βιομηχανικές περιοχές, αλλά και κοντά σε μεγάλες λεωφόρους, στα αεροδρόμια κ.λπ. Από τα στοιχεία φαίνεται, ότι ο μόλυβδος εισάγεται στον οργανισμό κυρίως από το πεπτικό και το αναπνευστικό σύστημα. Μάλιστα, μόνο ένα ποσοστό 5-15% του ανόργανου μολύβδου που εισάγεται με την τροφή, απορροφάται από τον οργανισμό, διότι αποτελείυδατοδιαλυτή ουσία. Από έρευνες του ΑΠΘ, διαπιστώθηκε και παρουσία μολύβδου στο κρέας. Συγκεκριμένα, οι συγκεντρώσεις στο βοδινό και στο αιγοπρόβειο κρέας ήταν υψηλότερες από αυτές στα πουλερικά και στα χοιρινά. Η εξήγηση που έχει προταθεί, είναι ότι τα ζώα που διατρέφονται σε ελεύθερους χώρους είναι πιο επιρρεπή στην έκθεση σε μόλυβδο. Επίσης, τα ζώα που ζουν περισσότερο, έχουν υψηλότερες συγκεντρώσεις, λόγω της συσσωρευτικής ιδιότητας του μετάλλου.
Τι μπορούμε να κάνουμε στο σπίτι;
Από ό,τι φαίνεται από τα στοιχεία, η περιβαλλοντολογική μόλυνση είναι άμεσα συνδεδεμένη με την παρουσία του μολύβδου στην καθημερινότητά μας, και παρόλο που έχουν καθοριστεί μέγιστα επιτρεπόμενα ποσοστά μολύβδου, ο κίνδυνος είναι υπαρκτός και καθημερινόςΠοια απλά βήματα μπορούμε να κάνουμε στην καθημερινότητά μας και στο σπίτι μας, για να ελαχιστοποιήσουμε την έκθεση του εαυτού μας και της οικογένειάς μας; Ιδιαίτερης προσοχής χρήζουν τα τμήματα του σπιτιού με ξεφτισμένη μπογιά, ιδιαίτερα σε παλιές οικίες, η προσεκτική αγορά παιχνιδιών στα παιδιά και το τακτικό τους καθάρισμα, το τακτικό καθάρισμα των δαπέδων (για αποφυγή συσσώρευσης σκόνης), η προσοχή σε παλιές περσίδες (βινυλίου) παραθύρων, η αποφυγή της αποθήκευσης τροφίμων σε κεραμικά σκεύη, ιδιαίτερα όταν δεν γνωρίζουμε την προέλευση και την κατασκευή τους. Επίσης, ιδιαίτερα για τα παιδιά, πολλές φορές προτείνεται η διατροφή να είναι πλούσια σε σίδηρο, ασβέστιο και βιταμίνη C, με το σκεπτικό της μείωσης απορρόφησης του μολύβδου από τον παιδικό οργανισμό. Σε κάθε περίπτωση, χρειάζεταιψυχραιμία. Με απλές λογικές κινήσεις μπορούμε να ελαχιστοποιήσουμε την έκθεση και την δική μας και των παιδιών μας.

Πως να πίνετε περισσότερο νερό .

Νερό

Η κατανάλωση περισσότερου νερού καθημερινά είναι πιο εύκολο απ ‘όσο νομίζετε. Δείτε τα παρακάτω tips για το πώς να παραμείνετε ενυδατωμένοι και να αντικαταστήσετε τα ανθυγιεινά ποτά με καθαρό, δροσερό νερό.
1. Προσθέστε στο νερό σας φρέσκα φύλλα δυόσμου.
2. Εάν αισθάνεστε πεινασμένοι και έχετε φάει πρόσφατα, πιείτε ένα ποτήρι κρύο νερό, και περιμένετε ένα λεπτό ή δύο. Μπορεί απλώς να είστε αφυδατωμένοι.
3. Κάντε το νερό σας πιο ενδιαφέρον με την προσθήκη ενός στυμμένου λεμονιού ή λάιμ.
4. Προσθέστε παγάκια στο νερό σας – θα σας βοηθήσει να κάψετε θερμίδες.
5. Αραιώστε το χυμό σας (μήλο, σταφύλι, ή πορτοκαλί) με νερό. Είναι συνήθως πολύ γλυκό έτσι κι αλλιώς. Περισσότερη ενυδάτωση με λιγότερες θερμίδες.
6. Ξεκινήστε τη μέρα σας πίνοντας ένα ή δύο ποτήρια νερό. Ξεκινήστε νωρίς και αισθανθείτε καλύτερα, με ευεξία όλη την ημέρα.
7. Φάτε πλούσια σε νερό τρόφιμα, όπως το καρπούζι (92 τοις εκατό νερό κατά βάρος) για ένα αναζωογονητικό, ενυδατικό διάλειμμα από το νερό.
8. Έχετε ένα μεγάλο ποτήρι νερό σε κάθε μεταβατικό σημείο της ημέρας: Όταν σηκώνεστε το πρωί, πριν φεύγετε από το σπίτι, όταν κάθεστε στη δουλειά, όταν θα πάτε για φαγητό …
9. Πιείτε νερό ή ποτά διαίτης αντί τα υψηλής θερμιδικής αξίας, ζαχαρούχα ποτά.
10. Έχετε ένα ποτήρι νερό με το γεύμα σας, ειδικά όταν πίνετε αλκοόλ.
11. Πάρτε ένα μπουκάλι νερό μαζί σας στις βόλτες σας.
12. Παγώστε μικρά κομμάτια από καθαρισμένα λεμόνια, λάιμ και πορτοκάλια και χρησιμοποιείστε τα αντί για παγάκια – είναι δροσιστικό και βοηθά να φτάσετε στη μια μερίδα φρούτων.
13. Στο σπίτι έχετε πάντα ένα ποτήρι νερό, ενώ παρακολουθείτε τηλεόραση, φτιάχνετε το δείπνο ή βρίσκεστε στον υπολογιστή.
14. Αντικαταστήστε τον καφέ ή το τσάι σας με ένα φλιτζάνι ζεστό νερό και μια σταγόνα μέλι.
15. Κρατήστε το νερό κρύο. Ορισμένοι θεωρούν ότι έχει καλύτερη γεύση και το σώμα σας θα κάψει μερικές θερμίδες για να ισορροπήσει τη θερμοκρασία του σώματος.
16. Το νερό σε θερμοκρασία δωματίου είναι καλύτερο, αν είστε αφυδατωμένοι. Το σώμα σας το απορροφά πιο γρήγορα.
17. Πιείτε το νερό με καλαμάκι καθώς παίρνετε μεγαλύτερες γουλιές και πίνετε πολύ περισσότερο.
18. Προσθέστε το νερό στην καθημερινή φροντίδα του δέρματος σας. Πιείτε νερό, καθαρίστε το πρόσωπο σας, ενυδατώστε, πιείτε πάλι νερό.
19. Να θυμάστε ότι όσο περισσότερο νερό πίνετε, τόσο λιγότερο πεινασμένοι θα νιώσετε και το λιγότερο πιθανό να αναζητήσετε κάποιο σνακ.
20. Μην επιτρέπετε στον εαυτό σας ένα αναψυκτικό διαίτης ή άλλο καφέ μέχρι να έχετε πιει 2-4 ποτήρια νερό.
21. Το νερό από μόνο του δεν περιέχει θερμίδες ή λιπαρά και έχει τόσα πολλά οφέλη για την υγεία που κρύβονται στην απλότητα του.
ΠΗΓΗ: myworld.gr

Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory