Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Τρίτη, 13 Μαρτίου 2012

Τι μπορείτε να κάνετε πάνω σε ένα μπιλιάρδο .


http://www.minimarkettrikalon.blogspot.com/#

Καυτά μωρά .

Τρελό ατύχημα .

Θεέ μου.

Εκπληκτικό κτίριο .

Πρώτη Κάθετη-Δάσος-01
Πρώτη Κάθετη-Δάσος-02
Πρώτη Κάθετη-Δάσος-03
Πρώτη Κάθετη-Δάσος-04

14 Μαρτίου: Παγκόσμια ημέρα Μπριζόλας και Πεολειχίας!


Έναν μήνα ακριβώς μετά την γιορτή των ερωτευμένων, στην οποία οι γυναίκες λαμβάνουν δώρα, και οι αγαπημένοι τους τούς φέρονται σαν βασίλισσες, έχει θεσπιστεί μία ανάλογη ημέρα, που όμως στοχεύει περισσότερο στην ικανοποίηση των ανδρών. Αυτή είναι η Παγκόσμια Ημέρα Μπριζόλας και Πεολειχίας.
Επειδή στις 14 Φεβρουαρίου εορτάζουν οι ερωτευμένοι, αλλά είναι και η Παγκόσμια Ημέρα Χορτοφαγίας, ο Αμερικανός ραδιοφωνικός παραγωγός Τομ Μπέρτσι, σκέφτηκε πως καλό θα ήταν να υπάρξει και μία αντίστοιχη, πιο «ανδρική» εορτή.
Έτσι λοιπόν μέσω του διαδικτύου, ξεκίνησε μία προσπάθεια να καθιερώσει την Παγκόσμια Ημέρα Μπριζόλας και Πεολειχίας. Σε αυτήν λοιπόν την εορτή των «ερωτευμένων», την πρωτοβουλία της έκπληξης και των κινήσεων έχει η γυναίκα, η οποία πρέπει να περιποιηθεί καταλλήλως τον αγαπημένο της.
Το «εθιμοτυπικό» λέει πως η γυναίκα πρέπει να μαγειρέψει στον σύντροφό της μία ζουμερή, λαχταριστή και χορταστική μπριζόλα, και στην συνέχεια να.... του προσφέρει την υπέρτατη ηδονή!
Για άλλη μία φορά μας εκπλήσσει το «περιεχόμενο» αυτών των... Παγκόσμιων Ημερών.

Αιωρούμενες σκηνές .

Ένταση δύναμη βοηθά να κρατήσει αυτή η σκηνή διακόπτεται πολύ πάνω από το πάτωμα, για να μπορείτε να μείνετε μακριά από όλες τις οχλήσεις στο ισόγειο. Η σκηνή είναι απλό να συγκεντρωθούν και να είναι κατασκευασμένο με επιβραδυντικό φωτιάς, UV και αδιάβροχο πολυεστερικό ύφασμα για να βοηθήσει να σας κρατήσει ασφαλείς από τα φυσικά στοιχεία. Δεν είναι κακό, την επιστήμη. Μπορείτε να κερδίσει αυτή τη φορά.
ανασταλεί αντίσκηνα 1 Αιωρούμενα κανείς σκηνές κάμπινγκ; (7 Φωτογραφίες)
ανασταλεί αντίσκηνα 2 Αναστολή κανείς σκηνές κάμπινγκ; (7 Φωτογραφίες)
ανασταλεί αντίσκηνα 3 Αναστολή κανείς σκηνές κάμπινγκ; (7 Φωτογραφίες)
ανασταλεί 4 σκηνές κάμπινγκ κάμπινγκ Αιωρούμενα κανείς σκηνές; (7 Φωτογραφίες)
ανασταλεί αντίσκηνα 5 Αναστολή κανείς σκηνές κάμπινγκ; (7 Φωτογραφίες)
ανασταλεί αντίσκηνα 6 Αναστολή κανείς σκηνές κάμπινγκ; (7 Φωτογραφίες)

3 μύθοι για τις δίαιτες .

Δίαιτα

Σχεδόν κάθε φορά που ανοίγουμε την τηλεόραση ή διαβάζουμε ένα περιοδικό βομβαρδιζόμαστε από νέους τρόπους για να χάσουμε βάρος και καινούριες δίαιτες που υπόσχονται θεαματικά αποτελέσματα. Ακούμε κατά καιρούς διάφορα όπως ειδικά ροφήματα, δίαιτες με βάση την ομάδα αίματος, δίαιτες που βασίζονται σε τεστ τροφικής δυσανεξίας και άλλα πολλά τα οποία δεν είναι επιστημονικά τεκμηριωμένα. Λογικό είναι λοιπόν να υπάρχει μεγάλη σύγχυση και πολλές φορές να ακολουθούμε διατροφικά σχήματα τα οποία δεν έχουν ουσιαστικά αποτελέσματα ή μπορεί να βλάψουν την υγεία μας.
Σε αυτό το άρθρο θα δούμε την επιστημονική αλήθεια σχετικά με μερικούς κανόνες για δίαιτα τους οποίους ακούμε συχνά.
 • Μύθος 1: Μην τρώτε μετά τις 6 το βράδυ για να αδυνατίσετε
Δεν υπάρχει κανένας λόγος για τον οποίο αν φάμε μετά τις 6 (ή 7 ή 8 ) θα παχύνουμε. Είναι καλή ιδέα να μην τρώμε αργά το βράδυ για την ομαλή λειτουργία του πεπτικού μας συστήματος, κάτι που δεν έχει να κάνει όμως με το σωματικό μας βάρος. Δεν έχει σημασία τι ώρα θα φάμε αλλά το πόσο θα φάμε στο σύνολο της ημέρας, μία κρέπα με σοκολάτα θα μας παχύνει το ίδιο είτε τη φάμε στις 1 το μεσημέρι ή στις 11 το βράδυ.
Συμβουλή: Μην τρώτε αλόγιστα το βράδυ Αυτό που συμβάλει στην αύξηση του βάρους σε πολλές περιπτώσεις είναι ότι το βράδυ τρώμε μεγάλες ποσότητες από φαγητά ή γλυκά με πολλές θερμίδες είτε γιατί δεν έχουμε φάει καλά στη διάρκεια της ημέρας ή γιατί απλά έτσι έχουμε συνηθίσει. Σε αυτή την περίπτωση είναι καλή η ιδέα να μην τρώμε αργά το βράδυ ή να τρώμε κάτι ελαφρύ αν πεινάμε πραγματικά.
 • Μύθος 2: Προτιμάτε πάντα άπαχα προϊόντα
Πολλοί στην προσπάθεια να χάσουν βάρος καταναλώνουν μόνο άπαχα προϊόντα. Συνήθως όμως καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες με αποτέλεσμα να παίρνουν όσες θερμίδες θα έπαιρναν αν έτρωγαν μικρότερη ποσότητα από το ίδιο τρόφιμο με όλα τα λιπαρά και δεν χάνουν βάρος. Σε αυτό συμβάλλει το γεγονός ότι το λίπος προκαλεί την αίσθηση του κορεσμού, επομένως χωρίς καθόλου λίπος για να χορτάσουμε τρώμε μεγάλη ποσότητα. Πολλές έρευνες δείχνουν ότι δίαιτες πολύ χαμηλές σε λιπαρά έχουν αρνητική επίδραση στην πνευματική υγεία και μπορεί να προκαλέσουν συμπτώματα κατάθλιψης.
Συμβουλή: Συμπεριλάβετε μέτρια ποσότητα ‘καλών’ λιπαρών σε μία δίαιτα για αδυνάτισμα Με αυτό τον τρόπο θα βοηθήσετε το σώμα σας να απορροφήσει τις απαραίτητες λιποδιαλυτές βιταμίνες και να παράγει σημαντικές ορμόνες. Δοκιμάστε να καταναλώνετε μικρές ποσότητες από ξηρούς καρπούς, ελαιόλαδο και αβοκάντο ενώ προτιμήστε μερικώς αποβουτυρωμένα γαλακτοκομικά.
 • Μύθος 3: Θα τρώω λιγότερα γεύματα για να αδυνατίσω
Πολλοί θεωρούν ότι αν τρώνε λιγότερα γεύματα θα τρώνε λιγότερες θερμίδες και θα αδυνατίσουν. Έτσι παραλείπουν κάποια γεύματα χωρίς όμως αποτέλεσμα. Αυτό συμβαίνει γιατί συνήθως μέχρι να φάνε κάτι έχουν πεινάσει πολύ και τρώνε μεγάλες ποσότητες και γιατί μένοντας πολλές ώρες μπορεί να μειώσουν τον βασικό τους μεταβολισμό. Αποφεύγετε να μένετε πάνω από 4 ώρες νηστικοί κατά την διάρκεια της ημέρας για να μπορείτε να ελέγχετε την όρεξή σας και να διατηρείτε σε αυξημένα επίπεδα το βασικό σας μεταβολισμό.
Συμβουλή: Καταναλώνετε μέτριες μερίδες τροφών σε τακτά χρονικά διαστήματα. Ξεκινήστε την ημέρα σας με ένα πρωινό που θα σας δώσει ενέργεια, για παράδειγμα ένα μπολ γάλα με δημητριακά ή μία μπαγκέτα με τυρί και γαλοπούλα και κάθε 3 ή 4 το πολύ ώρες δίνετε επιπλέον ενέργεια στο σώμα σας καταναλώνοντας μέτριες ποσότητες από τροφές που περιέχουν σύνθετους υδατάνθρακες όπως 1 φρούτο, 1 μπάρα δημητριακών ή μερικά κριτσίνια ολικής άλεσης. Με αυτό τον τρόπο βοηθάτε το σώμα σας να καίει θερμίδες.
Η επιστήμη της διατροφής έχει εξελιχθεί και συνεχώς εξελίσσεται και πολλές από τις πρακτικές που ακολουθούνταν παλαιότερα έχει αποδειχθεί ότι μακροπρόθεσμα έχουν αρνητικά αποτελέσματα. Είναι καλό να είσαστε κριτικοί απέναντι σε όσα ακούτε στο θέμα δίαιτα για να μην βρεθείτε να δίνετε άσκοπα τα χρήματά σας και να κάνετε κακό στην υγεία σας.
Πηνελόπη Δουβόγιαννη, Διαιτολόγος
Email: pinelopid@gmail.com
Site: http://www.fitdiet.gr
Πηγή: iator.gr


Νιώστε αρμονία και ηρεμία σε 30 λεπτά .

αρμονία

Αυξήστε το επίπεδο δραστηριότητάς σας. Αν μιλάτε στο τηλέφωνο σηκωθείτε όρθιοι και περπατήστε. Χρησιμοποιήστε τις σκάλες και όχι το ασανσέρ. Βάλτε περισσότερη δύναμη στη φωνή σας. Περπατήστε 10 λεπτά με τα πόδια. Ακόμα καλύτερα…
Κάντε μια βόλτα έξω. Η έρευνα δείχνει ότι το φως διεγείρει τις χημικές ουσίες του εγκεφάλου που βελτιώνουν τη διάθεση. Η καλύτερη πρόταση είναι μια βόλτα στον ήλιο πρωί πρωί!
Να είστε έξω καρδιά. Στείλτε ένα e-mail σε ένα φίλο που δεν έχετε δει για καιρό ή βρείτε κάποιο νέο φίλο. Το να έχετε στενούς δεσμούς με άλλους ανθρώπους είναι ένα από τα πιο σημαντικά κλειδιά για την ευτυχία. Όταν ενεργείτε με φιλικό τρόπο, όχι μόνο θα κάνετε τους άλλους να νιώθουν πιο φιλικά προς το μέρος σας, αλλά θα κάνει κι εσάς να νιώσετε φιλικά συναισθήματα για τους άλλους ανθρώπους.
Απελευθερωθείτε από ένα πρόβλημα. Εξετάστε εκείνο το ασφαλιστικό σας πρόβλημα, αγοράστε κάτι που χρειάζεστε, ή κάντε εκείνη την συνάντηση με τον οδοντίατρο που συνέχεια αναβάλλετε. Τελειώνοντας μια ενοχλητική μικροδουλειά θα απελευθερωθείτε από το άγχος σας.
Δημιουργήστε ένα πιο ήρεμο περιβάλλον. Δώστε λίγο χρόνο ώστε να τακτοποιήσετε εσωτερικά σας ζητήματα, να δείτε τους λογαριασμούς που πρέπει να πληρώσετε. Αν προσπαθήσετε να λύσετε όλα τα προβλήματα σας ταυτόχρονα, μπορεί να αισθανθείτε ότι καταρρέετε. 10 λεπτά την ημέρα αρκούν ώστε να τακτοποιήσετε τα προβλήματά σας, δοκιμάστε το.
Κάντε μια καλή πράξη. Συμφιλιώστε δύο άτομα, επαινέστε κάποιον άλλον. Περάστε έναν άνθρωπο μεγάλης ηλικίας από τη μια μεριά του δρόμου στην άλλη. Στην πραγματικότητα, μπορείτε επίσης να…
Σώστε τη ζωή ενός ανθρώπου. Γίνετε δωρητής οργάνων και θυμηθείτε να ενημερώσετε την οικογένειά σας γι’ αυτή σας την απόφασή. «Do good, feel good» – λειτουργεί πραγματικά!
Παριστάνετε τους ευτυχισμένους. Έρευνα δείχνει ότι ακόμη και ένα τεχνητό χαμόγελο ενισχύει τη διάθεσή σας. Και αν είστε χαμογελαστοί, οι άλλοι άνθρωποι θα αντιληφθούν ότι είστε πιο φιλικοί και πιο προσιτοί.
Μάθετε κάτι καινούργιο. Σκεφτείτε κάτι για το οποίο θα θέλατε να γνωρίζετε περισσότερα και ψάξτε στο διαδίκτυο ή πηγαίνετε σε ένα βιβλιοπωλείο και αγοράστε ένα βιβλίο σχετικά με αυτό. Αλλά να είστε ειλικρινείς, διαλέξτε ένα θέμα που σας ενδιαφέρει πραγματικά!

Φτιάξτε μπύρα στο σπ'ιτι σας .Συχνά μας ρωτούν τι χρειάζεται να αγοράσει κανείς για να παρασκευάσει την δική του μπύρα στο σπίτι. Την ερώτηση αυτή ακούμε προφανώς συχνότερα από εκείνους που δεν έχουν ασχοληθεί ποτέ με το ευγενές αυτό άθλημα, οπότε συντάξαμε έναν σύντομο οδηγό αγοράς για τον απολύτως αρχάριο. Κάποια στοιχεία του ίσως φανούν χρήσιμα και στους πιο…
έμπειρους οπότε μην βιαστείτε να τον προσπεράσετε οι υπόλοιποι!
Με δυο λόγια και πολύ επιγραμματικά, η πορεία που ακολουθεί η μπύρα από κριθάρι στον
αγρό ως το ποτήρι μας είναι:
1. Το κριθάρι βυνοποιείται ώστε να διασπαστεί το άμυλό του σε σάκχαρα
2. Πραγματοποιείται η εκχύλιση του βυνοποιημένου κριθαριού ώστε να δημιουργηθεί ένας ζωμός πλούσιος στα σάκχαρα αυτά
3. Ο ζωμός αυτός (που λέγεται ζυθογλεύκος, ή γλεύκος) βράζεται για 60-90 λεπτά μαζί με λυκίσκο
4. Το γλεύκος ψύχεται σε θερμοκρασία δωματίου
5. Προστίθεται η μαγιά που ζυμώνει τα σάκχαρα σε αλκοόλη και διοξείδιο του άνθρακα
6. Αφού ολοκληρωθεί η πρώτη ζύμωση, προστίθενται κι άλλα σάκχαρα για να δημιουργηθεί νέα ζύμωση και το γλεύκος αμέσως εμφιαλώνεται
7. Το διοξείδιο που παράγεται από τη δεύτερη ζύμωση εγκλωβίζεται στο κλειστό μπουκάλι και δημιουργείται το ανθρακικό της μπύρας

Η μπύρα μας είναι πια έτοιμη!

Αντίθετα με ό,τι θα πίστευε κανείς, ο αρχάριος ξεκινά από τα τελευταία βήματα της διαδικασίας και σταδιακά πάει ένα βήμα πιο πίσω στη διαδικασία κάθε φορά, μέχρι την εκχύλιση. Σπάνια κανείς προχωρά στο στάδιο της βυνοποίησης.
Στα έτοιμα beerkits που υπάρχουν διαθέσιμα, το εκχύλισμα βύνης έχει βραστεί με λυκίσκο, έχει συμπυκνωθεί και διατίθεται σε μορφή κονσέρβας, οπότε το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι ουσιαστικά να αραιώσουμε με νερό και να προσθέσουμε την παρεχόμενη μαγιά. Στο beer shop θα βρείτε πληθώρα από beerkits της Munton’s (Αγγλία) και της Brewferm (Βέλγιο). Θα χρειαστείτε ένα από αυτά, η επιλογή είναι δική σας. Να θυμάστε ότι τα κιτ που παρασκευάζουν βυθοζύμωτες μπύρες (lagers, pilseners, bocks κτλ) απαιτούν ζύμωση σε χαμηλότερη θερμοκρασία απ’ ό,τι οι αφροζύμωτες (ales, wheat, stouts, κτλ)
Στα beerkits κάτω των 3 κιλών της Munton’s θα πρέπει να συμπληρώσουμε σάκχαρα για να επιτύχουμε την απαραίτητη πυκνότητα στην πρώτη ζύμωση. Τα σάκχαρα που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε είναι, με σειρά από το καλύτερο προς το οικονομικότερο: spraymalt (φυσικό εκχύλισμα βύνης σε σκόνη), beerkit enhancer (μείγμα spraymalt/δεξτρόζης), δεξτρόζη, καστανή ζάχαρη, λευκή ζάχαρη. Τα διαφορετικά χρώματα των spraymalts δημιουργούνται από τον βαθμό καβουρδίσματος της βύνης και είναι απολύτως φυσικά. Θα χρειαστούμε ένα κιλό σάκχαρα για την πρώτη ζύμωση και 150-250 γραμμάρια για τη δεύτερη. Εξαίρεση αποτελούν τα beerkits της Brewferm που θέλουν συνήθως 500 γραμμάρια στην πρώτη και 90 στη δεύτερη.
Φυσικά, για να αξιοποιήσουμε τα παραπάνω θα χρειαστούμε και το βασικό σετ εξοπλισμού Deluxe που περιέχει ό,τι χρειαζόμαστε για την ενασχόλησή μας, εκτός από μπουκάλια (αυτά μπορείτε να τα βρείτε στο τοπικό εμπόριο).
Αν και δεν είναι απολύτως απαραίτητο, συνιστούμε την αγορά και ενός στραγγιστήρα για μπουκάλια – θα μας δώσει εύκολη και οικονομική λύση για το στέγνωμα των μπουκαλιών μας.
Οδηγίες για την παρασκευή μπύρας από beerkits μπορείτε να βρείτε εκτυπωμένες στο Deluxe, αλλά και online, στο άρθρο Οδηγίες Παρασκευής Μπύρας και στο forum υποστήριξης. Γραφτείτε και στο forum για υποστήριξη από την διαδικτυακή κοινότητα των Ελλήνων Homebrewers.
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory