Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Κυριακή, 18 Μαρτίου 2012

Απίθανη Αφρική .

Γιαπωνέζικη ομορφιά .

Αρτοποιία έργα τέχνης .

 

Οι άστεγοι στον κόσμο .

 

Εικόνες . 

2Σημεία στίξης και προσωπικότητα!


 
Το άρθρο αυτό ενδιαφέρει όλους εμάς που γράφουμε και ξαναγράφουμε τις απόψεις μας χρησιμοποιώντας κατ επανάληψη κάποια συγκεκριμένα στοιχεία στίξης. Σύμφωνα με το βιβλίο ΄ Η πραγματικότητα της προσωπικότητας΄ (Personality Reality) του Πάτρικ Γιαννέλο πολλά στοιχεία της προσωπικότητας μας μπορούν να εμφανιστούν μέσα από την γραφή μας και ειδικότερα από τα σημεία στίξης ! Εσείς τι προτιμάτε ; Tο ερωτηματικό ; Το θαυμαστικό ; Tις τελείες ή μήπως τις παύλες και τους αστερίσκους ;
Αν το αγαπημένο σας σημείο στίξης είναι το ερωτηματικό ( ; ? ) τότε μάλλον ανήκετε στους
H Συνεχεια ΕΔΩ
Διαβάστε περισσότερα http://ektiesthisi.blogspot.com/2012/03/blog-post_16.html#ixzz1pTPwArpw

..Το Αρωμα του ..Πάπα


 Ιταλίδα αρωματοποιός Σιλβάνα Καζόλι δημιούργησε ένα άρωμα ειδικά για τον Πάπα της Ρώμης Βενέδικτο XVI.
Κατά τα λεγόμενα της Σιλβάνα Καζόλι, συνήψε με τον Ποντίφικα συμφωνία, βάσει της οποίας δεν μπορεί να αποκαλύψει όλη τη λίστα των συστατικών, που χρησιμοποιήθηκαν για την παρασκευή του αρώματος. Ωστόσο ανακοίνωσε ότι στο άρωμα έχουν χρησιμοποιηθεί ειδικότερα εκχύλισμα φλαμουριάς, λουίζας και βοτάνων, πράγμα, που αντανακλά την αγάπη στη φύση του Βενέδικτου XVI.
Το άρωμα προορίζεται μόνο για τον Πάπα και δεν θα πωλείται στην ελεύθερη αγορά(τι κρίμα)!!.
 Η Σιλβάνα Καζόνι είναι γνωστή για τη δημιουργία προσωπικών αρωμάτων για αστέρες διεθνούς επιπέδου, τη Μαντόνα, τον Στινγκ και τον βασιλιά της Ισπανία Χουάν Κάρλος Α΄.

Οι Ελληνες δεν πτοούνται .

Τα καρδιακά επεισόδια δεν πτοούν τους καπνιστές
Τα καρδιακά επεισόδια φαίνεται πως δεν πτοούν τους Έλληνες καπνιστές. Αν και το κάπνισμα είναι σημαντικός παράγοντας κινδύνου για στεφανιαία νόσο, η πλειονότητα των καπνιστών που έχουν εκδηλώσει έμφραγμα διακόπτουν το κάπνισμα παροδικά, για ένα μικρό χρονικό διάστημα και οι περισσότεροι από αυτούς το αρχίζουν πάλι μέσα σε ένα τρίμηνο.

Το ποσοστό της υποτροπής του καπνίσματος μετά το οξύ καρδιακό επεισόδιο είναι ανησυχητικά υψηλό στον ελληνικό πληθυσμό. Αυτό επισημαίνει μελέτη με θέμα «Η συμπεριφορά των Ελλήνων καπνιστών μετά από οξύ στεφανιαίο σύνδρομο» που πραγματοποιήθηκε στο Ιατρείο Διακοπής Καπνίσματος της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βέροιας και θα παρουσιαστεί στο 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αθηροσκλήρωσης που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη.

Οι ειδικοί (Α. Παντζαρίδου, Σ. Πήττα, Ι. Ντάπσεβιτς, Π.Γκίκα, Α, Κοτσάνη, Ι. Βογιατζή) τονίζουν ότι οι καπνιστές μετά από οξύ στεφανιαίο σύνδρομο θα πρέπει να ενθαρρύνονται να επισκεφτούν Ιατρείο Διακοπής Καπνίσματος και να ενταχθούν σε εξειδικευμένα αντικαπνιστικά προγράμματα, γιατί η συμμετοχή σε τέτοια προγράμματα μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο υποτροπής του καπνίσματος.

Η μελέτη βασίστηκε σε ένα δείγμα 420 ασθενών (320 άνδρες- 100 γυναίκες, ηλικίας 58,2+14,3 χρόνων) οι οποίοι ήταν ενεργοί και βαριά καπνιστές. 

Με τη βοήθεια εξειδικευμένης βοήθειας από το Ιατρείο Διακοπής Καπνίσματος όλοι οι ασθενείς διέκοψαν το κάπνισμα σε διάστημα που κυμαινόταν από 3-12 μήνες. Συγκεκριμένα το 53,1% των ασθενών σταμάτησαν το κάπνισμα μέσα στους πρώτους 3 μήνες μετά το επεισόδιο και το 61,43% μέσα στους 12 μήνες. Στο 90% από αυτούς η κατανάλωση νικοτίνης ήταν λιγότερη μετά το επεισόδιο απ΄ ότι πριν. 

Αυτό το ξέρατε ?

Μύγες

Οι αρσενικές μύγες που απορρίφθηκαν από την εκλεκτή της καρδιάς τους πάνε να «πνίξουν» τον πόνο τους στο ποτό. Δεν πρόκειται για σκηνή από δραματική κομεντί κινουμένων σχεδίων με φόντο το βασίλειο των εντόμων αλλά για διαπίστωση επιστημονικής μελέτης. Το ενδιαφέρον της δεν περιορίζεται απλώς στο… χαριτωμένο του θέματος: ενδέχεται να οδηγήσει σε νέες θεραπείες για την κατάθλιψη καθώς και στον περιορισμό της εξάρτησης από το αλκοόλ.
Αυτό γιατί οι ερευνητές, οι οποίοι δημοσίευσαν τα ευρήματά τους στην επιθεώρηση «Science», ανακάλυψαν ότι το αλκοόλ επιδρά στα έντομα με τον ίδιο τρόπο όπως το σεξ, αυξάνοντας στον εγκέφαλό τους τα επίπεδα ενός νευροδιαβιβαστή ο οποίος στην «ανθρώπινη» εκδοχή του εμφανίζεται ιδιαίτερα μειωμένος σε άτομα με κατάθλιψη και διατροφικές διαταραχές.
  • Ακατάδεκτα θηλυκά οδηγούν τα αρσενικά στο… μπαρ
Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Σαν Φρανσίσκο με επικεφαλής τον Γκαλίτ Σοχάτ-Οφίρ και την Ούλρικε Χέμπερλαϊν έβαλαν θηλυκές και αρσενικές δροσόφιλες μαζί σε τρυβλία στο εργαστήριο. Υστερα από ένα ζευγάρωμα οι θηλυκές μύγες αρνούνται να ξαναζευγαρώσουν, οπότε οι επιστήμονες μπορούσαν να ρυθμίσουν τον αριθμό των εντόμων έτσι ώστε να εξασφαλίσουν ότι οι ερωτικές προτάσεις ορισμένων αρσενικών θα απορρίπτονταν.
Μετά τη φάση του «φλερτ και ζευγαρώματος» οι ερευνητές διέθεσαν σε όλα τα έντομα δυο «ποτά», ένα με αλκοόλ και ένα χωρίς αλκοόλ, αφήνοντάς τα να πιουν ελεύθερα. Οι δροσόφιλες φημίζονται για τη… ροπή τους προς το οινόπνευμα, όμως οι ειδικοί παρατήρησαν ότι στα αρσενικά που είχαν απορριφθεί από τα θηλυκά η ροπή αυτή ήταν ιδιαίτερα αυξημένη.
Τα σεξουαλικά ικανοποιημένα έντομα κατανάλωσαν όσο αλκοόλ θα κατανάλωναν υπό κανονικές συνθήκες ενώ εκείνα που είχαν φάει… χυλόπιτα ήπιαν πολύ περισσότερο.
  • Το χημικό της ανταμοιβής
Εξετάζοντας τον εγκέφαλο των εντόμων οι επιστήμονες είδαν ότι στα σεξουαλικά ανικανοποίητα έντομα το νευροπεπτίδιο F (ΝPF), ένας νευροδιαβιβαστής που σχετίζεται με το αίσθημα της ανταμοιβής, εμφάνιζε πολύ χαμηλά επίπεδα σε σχέση με τα έντομα που είχαν επιτύχει να ζευγαρώσουν.
«Όταν τα αρσενικά είχαν απορριφθεί τα επίπεδα του NPF μειώνονταν κατά 20-30%» εξήγησε η κυρία Χέμπερλαϊν. «Αν είχαν ζευγαρώσει τα επίπεδα αυξάνονταν κατά αντίστοιχο ποσοστό, επομένως η διαφορά μεταξύ τους ήταν τεράστια».
Καθώς το αλκοόλ αυξάνει επίσης τα επίπεδα του συγκεκριμένου νευροδιαβιβαστή, οι ερευνητές θεωρούν ότι η παραπανίσια κατανάλωσή του λειτουργεί κατά κάποιον τρόπο σαν υποκατάστατο του σεξ. Για να αποδείξουν δε τον σημαντικό ρόλο του NPF έκαναν μια δεύτερη σειρά πειραμάτων: όταν μπλόκαραν τους υποδοχείς του χημικού, ακόμη και τα σεξουαλικά ικανοποιημένα αρσενικά κατανάλωναν περισσότερο αλκοόλ. Αντιθέτως, όταν ενίσχυαν τα επίπεδά του τα έντομα σταματούσαν να πίνουν.
  • Αντίστοιχο στον άνθρωπο
Στον άνθρωπο υπάρχει ένας αντίστοιχος νευροδιαβιβαστής, το νευροπεπτίδιο Υ (NPY). Στο παρελθόν έχει διαπιστωθεί ότι το συγκεκριμένο χημικό εμφανίζει συχνά μη φυσιολογικά χαμηλά επίπεδα σε άτομα με κατάθλιψη και διατροφικές ή άλλες ψυχικές διαταραχές. Οι ερευνητές θεωρούν ότι ο ρόλος του θα πρέπει πλέον να εκτιμηθεί περισσότερο.
«Υπάρχουν ενδείξεις ότι τα επίπεδα του NPY μειώνονται σε άτομα με διαταραχή μετατραυματισκού στρες, κατάθλιψη ή αυτοκτονικές τάσεις – ακριβώς όπως στις αρσενικές μύγες που είχαν απορριφθεί» παρατήρησε η κυρία Χέμπερλαϊν, επισημαίνοντας ότι και οι άνθρωποι τελικά ίσως «αυτοθεραπεύονται» όταν καταφεύγουν στο ποτό ύστερα από μια απόρριψη.
Η ειδικός θεωρεί ότι το ενδεχόμενο ανάπτυξης θεραπειών μέσω της ενίσχυσης των επιπέδων του NPY χρήζει διερεύνησης –κάτι το οποίο έχει ήδη αρχίσει να γίνεται από ορισμένες μελέτες. «Αν οι θεραπείες αυτές αποδειχθούν επιτυχημένες, ίσως τελικά κάποιοι άνθρωποι να σταματήσουν να πίνουν ή και να μη στραφούν ποτέ στο αλκοόλ» τόνισε.
Πηγή: in.gr

Προσοχή στην καρδιά σας τέλους του μήνα .

Προσοχή στην καρδιά σας στις 26, 27 και 28 Μαρτίου

Σαν να μην έφτανε που από τις 25 Μαρτίου θα χάσουμε πολύτιμο ύπνο αφού τα ρολόγια θα πάνε μπροστά μία ώρα, ειδικοί σπεύδουν να προειδοποιήσουν ότι η συγκεκριμένη αλλαγή μπορεί να αποδειχτεί επικίνδυνη για την καρδιά.
Όπως ανακοίνωσε ο Τομέας Καρδιαγγειακών Νοσημάτων της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Αλαμπάμα, στο Μπέρμιγχαμ, οι τρεις πρώτες εργάσιμες ημέρες έπειτα από την αλλαγή της ώρας είναι κρίσιμες για την καρδιά, διότι σχετίζονται με αύξηση κατά 10% του κινδύνου εκδηλώσεως εμφράγματος.
Αντιθέτως, η αλλαγή της ώρας τον Οκτώβριο, όταν τα ρολόγια πάνε μία ώρα πίσω, μειώνει κατά 10% τον κίνδυνο αυτό.
Τα στοιχεία αυτά προέρχονται από σουηδική μελέτη, η οποία δημοσιεύθηκε πριν από λίγα χρόνια και πραγματοποιήθηκε από επιστήμονες του Ιδρύματος Καρολίνσκα και του Εθνικού Συμβουλίου Υγείας & Ευεξίας (NBHW) της Σουηδίας.
Όπως είχαν γράψει οι επιστήμονες στην «Ιατρική Επιθεώρηση της Νέας Αγγλίας» (NEJM), είχαν συγκρίνει τη συχνότητα του οξέος εμφράγματος του μυοκαρδίου τις επτά πρώτες ημέρες από την αλλαγή της ώρας (θερινή ή χειμερινή) με εκείνη τις 15 ημέρες πριν από την αλλαγή και 15 ημέρες μετά.
Ως βάση δεδομένων χρησιμοποίησαν το Σουηδικό Μητρώο Εμφραγμάτων, στο οποίο καταγράφονται από το 1987 αναλυτικά όλα τα εμφράγματα στη χώρα αυτή.
Γιατί όμως κινδυνεύει κανείς περισσότερο από Δευτέρα έως Τετάρτη και όχι τα ξημερώματα της Κυριακής – ανήμερα δηλαδή της αλλαγής της ώρας; Η απάντηση είναι ότι την Κυριακή σπανίως χρειάζεται να ξυπνήσει κανείς χαράματα για να πάει στη δουλειά, λέει ο δρ Μάρτιν Γιανγκ, αναπληρωτής καθηγητής στον Τομέα.
  • Οι μηχανισμοί
«Δεν είμαστε επακριβώς βέβαιοι για τον μηχανισμό πίσω από αυτά τα ευρήματα, αλλά υπάρχουν αρκετές πιθανές εξηγήσεις», επισημαίνει. Και εξηγεί πως τρεις φαίνεται ότι είναι οι κύριοι λόγοι:
* Έλλειψη ύπνου. Μελέτες έχουν δείξει πως την πρώτη Δευτέρα της θερινής ώρας, κοιμόμαστε κατά μέσον 40 λεπτά λιγότερα – και όταν ένας άνθρωπος έχει ήδη έλλειψη ύπνου, αυτά τα λεπτά μπορεί να αποδειχθούν εξαιρετικά σημαντικά.
«Είναι καλά τεκμηριωμένο πως η έλλειψη ύπνου συσχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο εκδηλώσεως διαβήτη και καρδιοπάθειας», λέει ο δρ Γιανγκ. «Επιπλέον, η έλλειψη ύπνου επηρεάζει διεργασίες του οργανισμού, όπως η φλεγμονή, οι οποίες με τη σειρά τους συμβάλλουν στο έμφραγμα».
Ρόλο παίζει εξάλλου και το αν είναι κάποιος πρωινός ή νυχτερινός τύπος. «Οι επιπτώσεις από την αλλαγή της ώρας είναι πολύ πιο έντονες σε όσους με το ζόρι σηκώνονται το πρωί από το κρεβάτι», συνεχίζει. «Για τους ανθρώπους αυτούς, η έλλειψη των 40 λεπτών είναι εξαιρετικά σημαντική – και ο κίνδυνος για έμφραγμα ακόμα μεγαλύτερος».
* Βιολογικό ρολόι. Ρόλο ως φαίνεται παίζει και το βιολογικό ρολόι μας. «Κάθε κύτταρο του σώματος διαθέτει το δικό του ρολόι, που του επιτρέπει να αναμένει διάφορα πράγματα και να προετοιμάζεται γι’ αυτά», εξηγεί ο δρ Γιανγκ.
«Όταν υπάρξει κάποια αλλαγή στο περιβάλλον, όπως η αλλαγή της ώρας προς τα εμπρός, τα κύτταρα χρειάζονται λίγο χρόνο για να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα».
* Ανοσοποιητικό σύστημα. Οι αντιδράσεις του ανοσοποιητικού συστήματος επίσης είναι σημαντικές.
«Τα κύτταρα του ανοσοποιητικού επίσης διαθέτουν εσωτερικό βιολογικό ρολόι, γι’ αυτό και η ανοσοποιητική απόκριση παρουσιάζει μεγάλες διακυμάνσεις αναλόγως με την ώρα της ημέρας», υπογραμμίζει ο δρ Γιανγκ.
  • Τι να κάνετε
Καλά όλ’ αυτά, αλλά τι μπορεί να κάνει κανείς για να προστατευθεί; Ο δρ Γιανγκ παρέχει τις εξής συμβουλές:
* Φροντίστε το πρωί του Σαββάτου 24 Μαρτίου και της Κυριακής 25 Μαρτίου να ξυπνήσετε μισή ώρα νωρίτερα απ’ ό,τι θα ξυπνούσατε. Με αυτό τον τρόπο, θα προετοιμαστεί ο οργανισμός σας για το σοκ από το πολύ πρωινό ξύπνημα της Δευτέρας 26 Μαρτίου.
* Αρχίστε όλες τις κρίσιμες ημέρες με ένα υγιεινό πρωινό γεύμα.
* Όταν φάτε, πηγαίνετε για ένα χαλαρό περίπατο έξω στο φως του ήλιου.
* Τόσο το Σάββατο, όσο και την Κυριακή, αφιερώστε λίγα λεπτά το πρωί για να κάνετε λίγη γυμναστική (εκτός κι αν έχετε ιατρικό λόγο που την καθιστά απαγορευτική).
«Οι ενέργειες αυτές μπορούν να ξαναρυθμίσουν το κεντρικό βιολογικό ρολόι του οργανισμού, το οποίο βρίσκεται στον εγκέφαλο και αντιδρά στους κύκλους φωτός/σκότους», λέει ο δρ Γιανγκ.
«Επιπλέον, ρυθμίζουν και τα περιφερειακά βιολογικά ρολόγια που αντιδρούν στην πρόσληψη τροφής και την φυσική δραστηριότητα. Οι ρυθμίσεις αυτές θα συγχρονίσουν και τα υπόλοιπα ρολόγια του οργανισμού (μεταξύ των οποίων και αυτό της καρδιάς) στις αλλαγές του περιβάλλοντος, ελαττώνοντας έτσι τον καρδιολογικό κίνδυνο της Δευτέρας και των δύο επόμενων ημερών».
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ


Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory