Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Κυριακή, 25 Μαρτίου 2012

Οι μαζορέτες της Ρωσίας .

Το όνειρο κάθε άντρα - γυναίκα και αυτοκίνητο .

Αλμα απο ύψος 357 χιλ .

Κουφά ποδήλατα .

epic bikes 02 43 Epic Bikes
epic bikes 03 43 Epic Bikes
epic bikes 04 43 Epic Bikes
epic bikes 05 43 Epic Bikes
epic bikes 08 43 Epic Bikes
epic bikes 09 43 Epic Bikes
epic bikes 10 43 Epic Bikes
epic bikes 13 43 Epic Bikes 

Η ιστορία του μπακαλιάρου της 25ης Μαρτίου

 
Ως έθιμο για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου καθιερώθηκε ο μπακαλιάρος με σκορδαλιά. Κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής, η Εκκλησία επέτρεπε στους πιστούς να φάνε ψάρι μόνο δύο φορές, του Ευαγγελισμού και την Κυριακή των Βαΐων.


Η ιστορία του μπακαλιάρου ξεκινά με την εποχή των Βίκινγκς, όπου πρωτοεμφανίστηκε σαν εμπορικό προϊόν περί το 800 μ.Χ.. Μάλιστα, λέγεται ότι, κυνηγώντας βακαλάους, οι Βίκινγκς ανακάλυψαν κατά λάθος τον «νέο κόσμο».


Πρώτοι τον πάστωσαν οι Βάσκοι, που ξεκίνησαν το εμπόριο του μπακαλιάρου από τον Μεσαίωνα και τον ονόμασαν «ψάρι του βουνού», ενώ στη χώρα μας ήρθε τον 15ο αιώνα και στο ελληνικό τραπέζι μπήκε κατά τη διάρκεια της σαρακοστιανής νηστείας. 
Με εξαίρεση τα νησιά, όπου υπήρχε πάντα φρέσκο ψάρι, στην υπόλοιπη Ελλάδα ο παστός μπακαλιάρος ήταν η φθηνή και εύκολη λύση. 


Ιστορικά, εκείνοι που έστελναν στην Ελλάδα μεγάλες ποσότητες μπακαλιάρου ήταν οι Άγγλοι, οι οποίοι τον αντάλλασσαν με σταφίδες.


Επιμέλεια: Παύλος Διονυσόπουλος
http://pournari.blogspot.com/2012/03/25.html 

Περίεργες βλεφαρίδες .

Weirdest Eyelashes
Weirdest Eyelashes
Weirdest Eyelashes
Weirdest Eyelashes
Weirdest Eyelashes
Weirdest Eyelashes 

Ερωτες και πάθη το 1821


Μιας και η μερα το απαιτει ,καλό ειναι να θυμόμαστε (και οχι βέβαια μια φορά το χρόνο) τους ήρωες ,και τα γεγονότα του '21.
Με γοητεύει όμως και η άλλη πλευρά , αυτή που τα βιβλία σιωπούν και έχουν σχέση με μικρές ανθρώπινες ιστορίες απο την ζωή των πρωτεργατών της επανάστασης.
Και βέβαια ζωή χωρίς ποδόγυρο δεν γίνεται.
Το κείμενο το ανήρτησα αυτούσιο , και χωρίς να περικόψω καμμιά λέξη. Αυτή  ειναι  άλλωστε και   η ουσία , της ανάρτησης..το πικάντικο της ιστορίας της εποχής εκείνης..
Γιατί δεν ήταν μόνο οι αγάδες και οι πασάδες, που "χαίρονταν" τη ζωή με τα χανουμάκια  η συνεχεια ΕΔΩ

Διαβάστε περισσότερα http://ektiesthisi.blogspot.com/2012/03/1821.html#ixzz1q7nJbDzg

Γιατί αλλάζει η ώρα ?

Γιατί αλλάζει η ώρα;

Στην Ελλάδα, στόχος της αλλαγής της ώρας είναι η εξοικονόμηση ενέργειας, μιας και συνολικά κατά τους επτά μήνες της θερινής ώρας εξοικονομούμε 210 ώρες ηλεκτρικής ενέργειας εκμεταλλευόμενοι το φυσικό φως.
Γι αυτήν την αλλαγή μπορεί να "κατηγορηθεί" ο Βενιαμίν Φραγκλίνος. Η σημαντική αυτή φιγούρα του Διαφωτισμού, ήταν ο πρώτος άνθρωπος που διατύπωσε το 1784 την ιδέα της θερινής ώρας, καθώς διαπίστωσε ότι περισσότερος ήλιος σημαίνει εξοικονόμηση χρημάτων και ενέργειας.
Έτσι, εκατομμύρια κάτοικοι σε διάφορες περιοχές του πλανήτη «αναγκάζονται» να ρυθμίζουν δύο φορές το χρόνο τα ρολόγια τους, εάν θέλουν να είναι συνεπείς στις δουλειές τους.
Στην Ελλάδα, αλλά και σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση φέρνουμε το δείκτη μια ώρα πίσω τον Οκτώβριο και μια ώρα μπροστά τον Μάρτιο, στην τελευταία Κυριακή των δύο αυτών μηνών.
Η διαδικασία αυτή ξεκίνησε στη χώρα μας, όπως και παγκοσμίως, το 1973, μετά την ενεργειακή κρίση. Ωστόσο, η ελληνική κυβέρνηση το 1997 διατύπωσε τη σκέψη να σταματήσει η εφαρμογή του μέτρου της θερινής ώρας, έτσι ώστε να μην έχουμε μεγάλη διαφορά ώρας από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.
Κάτι τέτοιο, όμως, δεν εγκρίθηκε, με αποτέλεσμα το καλοκαίρι η Ελλάδα να είναι 3 ώρες και το χειμώνα 2 ώρες μπροστά από το Γκρίνουιτς. Στην πραγματικότητα, οι τοπικές ώρες κάθε περιοχής, όπως την Αθήνας, της Κέρκυρας και της Ρόδου, είναι διαφορετικές μεταξύ τους.
Αυτό τo πρόβλημα όμως, δεν αφορά μόνο την περιοχή μας αλλά και όλες τις πόλεις-σημεία πάνω στο χάρτη, λόγω των διαφορετικών συντεταγμένων τους.
Έτσι, για να αντιμετωπιστούν και πρακτικά αυτές οι διαφοροποιήσεις των λεπτών, αποφασίστηκε να χωριστεί η Γη σε 24 συνολικά ίσες ατράκτους (άξονες περιστροφής) και όλες οι χώρες που ανήκουν στην ίδια άτρακτο να έχουν και την ίδια επίσημη ώρα που θα διαφέρει από τη διπλανή άτρακτο κατά μία ώρα.
Παράλληλα, για να λυθεί το πρόβλημα που θα προέκυπτε για τις περιοχές των χωρών που βρίσκονται στα όρια διαφορετικής ατράκτου, αποφασίστηκε η επίσημη ώρα κάθε κράτους να είναι αυτή της πρωτεύουσάς του. Εάν δεν ίσχυε το τελευταίο, τότε όταν στην Αθήνα θα ήταν 12:00, στην Κέρκυρα το ρολόι θα έπρεπε να δείχνει 12:16, ενώ στη Ρόδο 12:49.
Η εναλλαγή της ώρας από "χειμερινή" σε "θερινή" και αντίστροφα εφαρμόστηκε για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου στην Αυστραλία, στη Γερμανία, στη Βρετανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Το μέτρο αυτό εφαρμόζουν σήμερα 70 χώρες παγκοσμίως.
Διαβάστε επίσης ένα αναλυτικό άρθρο στο wikipedia...
http://el.wikipedia.org/wiki...

Ατυχήματα .

Η κούραση μας κάνει να τρώμε περισσότερο .

Κούραση

Σαν να μην έφτανε που η κούραση μας κάνει να «σερνόμαστε» όλη μέρα, μία νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι μπορεί να αποτελέσει και «εισιτήριο» για την παχυσαρκία, καθώς μας κάνει να τρώμε περισσότερο.
Την μελέτη εκπόνησαν επιστήμονες από την Κλινική Μάγιο, στο Ρότσεστερ της Μινεσότα, που επιστράτευσαν 17 νέους, υγιείς άντρες και γυναίκες, τους οποίους μελέτησαν επί οκτώ μερόνυχτα.
Οι μισοί από τους εθελοντές κοιμόντουσαν φυσιολογικά και οι υπόλοιποι τα δύο τρίτα του φυσιολογικού.
Όλοι οι εθελοντές μπορούσαν να τρώνε ό,τι ήθελαν στη διάρκεια της μελέτης.
Όπως είπαν οι ερευνητές, παρουσιάζοντας τη μελέτη σε συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Καρδιάς (AHA), οι εθελοντές της ομάδας που είχε έλλειψη ύπνου – κοιμόντουσαν κατά μέσον όρο 1 ώρα και 20 λεπτά λιγότερο απ’ ό,τι οι υπόλοιποι – κατανάλωναν κατά μέσον όρο 549 θερμίδες περισσότερες την ημέρα.
Ωστόσο, οι ενεργειακές απαιτήσεις του οργανισμού των εθελοντών και στις δύο ομάδες ήταν παρόμοιες, γεγονός που υποδηλώνει ότι ο οργανισμός των κουρασμένων δεν έκαιγε περισσότερες θερμίδες για να αντισταθμίσει την κούραση.
«Πραγματοποιήσαμε τη μελέτη για να δούμε εάν η έλλειψη ύπνου επηρεάζει τα επίπεδα των ορμονών της όρεξης (της λεπτίνης και της γκρελίνης) και εάν αυξάνει την ποσότητα της προσλαμβανόμενης τροφής και των καύσεων», είπε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Βάιρεντ Σόμερς, καθηγητής Ιατρικής & Καρδιαγγειακών Νόσων στην Κλινική.
«Διαπιστώσαμε ότι αύξανε τα επίπεδα της λεπτίνης και μείωνε αυτά της γκρελίνης – μία επίδραση που οδηγεί στην πολυφαγία, την οποία και επέδειξαν οι κουρασμένοι εθελοντές μας – αλλά δεν αύξανε τις καύσεις. Ο συνδυασμός όλων αυτών των επιδράσεων είναι βέβαιο ότι μακροπρόθεσμα οδηγεί σε αύξηση του σωματικού βάρους».
«Η έλλειψη ύπνου αποτελεί εντεινόμενο πρόβλημα, με το 28% των ενηλίκων να κοιμούνται ήδη έξι ή λιγότερες ώρες το βράδυ», πρόσθεσε από την πλευρά του ο ερευνητής δρ Άντριου Ντ. Κάλβιν, καρδιολόγος και επίκουρος καθηγητής Ιατρικής στην Κλινική.
Και οι δύο ερευνητές τόνισαν ότι η μελέτη τους είναι μικρή και πρέπει να επαληθευτούν τα ευρήματά της από μεγαλύτερες επιδημιολογικές μελέτες.
Έως τότε, όμως, καλό είναι να έχετε το νου σας εάν κοιμάστε λίγο, διότι πολλές προγενέστερες μελέτες έχουν ενοχοποιήσει την έλλειψη ύπνου ως παράγοντα κινδύνου για παχυσαρκία.
Συνεπώς, φροντίστε να τρώτε με μέτρο και όσο πιο υγιεινά μπορείτε εάν το πρόγραμμά σας είναι τόσο φορτωμένο, ώστε δεν κατορθώνετε να κοιμάστε οκτώ ώρες το 24ωρο.
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ


Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory