Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Κυριακή, 8 Απριλίου 2012

Το μεγαλύτερο χάρτινο αεροπλάνο στον κόσμο .

Κορίτσια σε έκθεση αυτοκινήτου .

Πισίνες με περίργα σχήματα .
Η Ιστορία του κουταλιού


Η Ιστορία του κουταλιού παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον 
Κουτάλια έχουν χρησιμοποιηθεί ως σκεύη φαγητού από την παλαιολιθική εποχή. Είναι πολύ πιθανό ότι οι προϊστορικοί άνθρωποι να χρησιμοποιούσαν  κελύφη ή τα ροκανίδια ξύλου ως κουτάλια. Στην πραγματικότητα, τόσο οι ελληνικές και λατινικές λέξεις για το κουτάλι που προέρχεται από κοχλία, δηλαδή ένα ελικοειδές κέλυφος σαλιγκαριού. Αυτό υποδηλώνει ότι ήταν όστρακα που χρησιμοποιούνται συνήθως ως κουτάλια στη Νότια Ευρώπη.  Εκτός από η συνέχεια ΕΔΩ


Διαβάστε περισσότερα http://ektiesthisi.blogspot.com/2012/01/blog-post_8764.html#ixzz1rT18mZnp

Δαχτυλίδια αρραβώνων .

Η μακρύτερη κρεμαστή γέφυρα στον κόσμο .

κρέμονται bridge01
κρέμονται bridge02
κρέμονται bridge04
κρέμονται bridge05
κρέμονται bridge06

Θαύμα! Θαύμα!


Θαύμα! Θαύμα!
Παρκάρισμα στην Αθήνα
Ένας τύπος ψάχνει να παρκάρει στο Παγκράτι εδώ και 3 τέταρτα.
Ξενερωμένος εντελώς πια κι αφού έχει πει όσα μπινελίκια ξέρει από τα νεύρα του, αρχίζει:
- Θεέ μου... σε παρακαλώ... βοήθησε με να βρω πάρκινγκ. Δεν αντέχω άλλο. Κι εγώ, παρόλο που ήμουν τόσα χρόνια άπιστος θα κάνω τα πάντα για σένα. Θα αλλάξω, θα πηγαίνω κάθε μέρα στην εκκλησία. Σε παρακαλώ κάνε μόλις στρίψω στην γωνία να έχει μια θεσούλα. Σε παρακαλώ...
Μόλις στρίβει λοιπόν στην γωνία, να σου η θεσούλα ελεύθερη. Κοιτάζει ο τυπάς τον ουρανό:
- Αστο Θεέ... Βρήκα.

Καταπληκτικό βίντεο με ντόμινο .

Το ραντεβού στο μικροσκόπιο .

Το ραντεβού στο μικροσκόπιο

Η επιστήμη αποφαίνεται και πάλι για τους μύθους που συσκοτίζουν την ερωτική σου ζωή...
Μια μεγάλη έρευνα του «Match.com» έρχεται να ρίξει άπλετο φως σε μια σειρά θεμάτων που αφορούν στα ραντεβού και τις πρώτες προσεγγίσεις. Αν είσαι λοιπόν μπακούρι, σήκωσε τις κεραίες σου και δώσε βάση...
Γιατί βλέπεις ο ρόλος του άντρα στο πονηρό ραντεβουδάκι έχει αναλυθεί τόσο πολύ που είναι δύσκολο να διακρίνεις πλέον τι ισχύει και τι όχι. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι θα τα διαλύσουμε όλα! Το τι κάνεις και τι δεν κάνεις συνεχίζει να υφίσταται γενικά, απλώς έχουν αλλάξει κάποιοι όροι του παιχνιδιού. Ας δούμε ποιοι:
Πιστεύεις ότι: Ο άντρας πρέπει πάντα να πληρώνει στο πρώτο ραντεβού
Η έρευνα έδειξε ότι: Είσαι βαθιά νυχτωμένος! Ενώ η συντριπτική πλειονότητα των γυναικών που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν ότι περιμένουν από τον άντρα να κάνει την πρώτη κίνηση και να τις βγάλει έξω, το 41% από αυτές δεν θα είχαν κανένα απολύτως πρόβλημα να τακτοποιήσουν εκείνες τον λογαριασμό! Και -φυσικά- το 63% των αντρών θα τις άφηναν να πληρώσουν...
Πιστεύεις ότι: αν το ραντεβού δεν πάει καλά, αυτή θα την κάνει με ελαφρά
Η έρευνα έδειξε ότι: το 31% τόσο των αντρών όσο και των γυναικών μπορούν να διακρίνουν από την αρχή, από το πρώτο τεταρτάκι, αν υπάρχει χημεία και έλξη στο ραντεβού. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι αν το ραντεβού πάρει την άγουσα, αυτή θα σηκωθεί να πάει στην τουαλέτα και μην τον είδατε τον Παναή! Μόνο ένα πενιχρό 12% των γυναικών θα διακόψουν το ραντεβού στο πρώτο μισάωρο, προφασιζόμενες επείγον περιστατικό...
Πιστεύεις ότι: αν δεν της αρέσεις, θα σου το δείξει
Η έρευνα έδειξε ότι: μόνο οι μισές (52%) θα σου εξηγήσουν «ευγενικά» ότι δεν ενδιαφέρονται, ενώ μόνο μία στις τέσσερις (24%) θα υπαινιχθεί ότι δεν υπάρχει περίπτωση να προχωρήσει το πράγμα, κι αυτό αν και εφόσον πιάσεις το υπονοούμενο! Κατάμουτρα να σε απορρίψει δηλαδή δεν παίζει. Είναι όμως και το άλλο: όσο πιο νέα είναι ηλικιακά, τόσο πιθανότερο είναι να μην απαντά στις μετέπειτα κλήσεις σου και να σε αποφεύγει συστηματικά (σαν τον Διάολο το λιβάνι).
Πιστεύεις ότι: το σεξ στο πρώτο ραντεβού είναι μια πιθανότητα
Η έρευνα έδειξε ότι: δεν αποκλείεται να συμβεί, δεν είναι όμως καθόλου πιθανό! Μόνο ένα μικρό ποσοστό γυναικών (6,5%) το γλεντάνε στο πρώτο ραντεβού, ενώ η μεγάλη πλειονότητα των γυναικών όχι μόνο δεν το κάνει, αλλά αποδοκιμάζει αντίθετα τέτοιες πρακτικές. Δεν φταις εσύ λοιπόν, φταίει αυτή!
Πιστεύεις ότι: ένα «friend request» στο Facebook είναι η φυσική κατάληξη του πρώτου ραντεβού
Η έρευνα έδειξε ότι: μάλλον βιάζεσαι! Το 1/4 των γυναικών (26%), ηλικίας 21-34, πιστεύουν ότι είναι ok να προσθέσουν τον τύπο που βγήκαν μαζί του στους online φίλους τους μόνο μετά από 2-3 ραντεβού, ενώ το 11% ηλικίας 35-44 θεωρούν ότι κάτι τέτοιο είναι αποδεκτό μόνο αν υπάρξει ιδιαίτερη χημεία μεταξύ τους (πάει για σχέση η δουλειά δηλαδή). Δεν μας είπαν μόνο πότε είναι ok να ξεκινήσει το poking...
Πιστεύεις ότι: θέλει να γνωρίσεις τις φίλες της αμέσως
Η έρευνα έδειξε ότι: πλανάσαι οικτρά! Και είναι στην πραγματικότητα οι άντρες πιο πιθανό να συστήσουν τη νέα τους φίλη στην παρέα τους μέσα στον πρώτο μήνα, παρά οι γυναίκες (50% των αντρών vs. 35% των γυναικών). Δεν είμαστε πλέον κελεπούρια, τι να πεις...
Πιστεύεις ότι: ο άντρας πρέπει να πάρει πρώτος τηλέφωνο μετά το ραντεβού
Η έρευνα έδειξε ότι: λιγότερες από τις μισές γυναίκες (48%) περιμένουν από τον άντρα να κάνει το πρώτο τηλεφώνημα μετά το ραντεβού. Οι υπόλοιπες αποδείχτηκαν αρκετά γενναίες και σίγουρες για τον εαυτό τους ώστε να σηκώσουν πρώτες το τηλέφωνο. Όσο για τους άντρες, οι περισσότεροι (68%) ακολουθούν ευλαβικά το αλφαβητάρι του ραντεβού και καλούν συνήθως μετά από 1-3 μέρες. Μόνο το 6% είναι τόσο ασυγκράτητοι που καλούν εντός 24 ωρών...
Ο χάρτης του ραντεβού αλλάζει φιλαράκι και καλά θα κάνουμε να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα...

Μανιτάρια και υγεία .


Το γνωρίζατε πως τα μανιτάρια είναι ωφέλιμοι μύκητες; Υπάρχουν 14.000 είδη και μόνο τα 3.000 είναι κατάλληλα για βρώση. Από παλιά, οι αρχαίοι Έλληνες αναφέρουν τις θεραπευτικές τους ιδιότητες, παρ’ όλα αυτά το ερευνητικό πεδίο δεν έχει ξεκαθαρίσει πλήρως. Το μόνο που χρειάζονται για να αναπτυχθούν, είναι ένα περιβάλλον με οργανικά στοιχεία. Αποτελεί μέρος της ανθρώπινης διατροφής από το 1940 και των ιατρικών φαρμάκων για αιώνες τώρα.
Τα μανιτάρια ταξινομούνται από τους διατροφολόγους στην ομάδα των λαχανικών. Είναι πολύτιμη πηγή γλουταμινικού και ως εκ τούτου είναι ιδιαίτερα χρήσιμα για την προσθήκη γεύσης σε τρόφιμα χωρίς αλάτι. Τροφή χαμηλή σε θερμίδες, πλούσια σε φυτικές πρωτεΐνες, χιτίνη, σίδηρο, ψευδάργυρο, φυτικές ίνες, απαραίτητα αμινοξέα, βιταμίνες και μέταλλα. Από διάφορες κλινικές μελέτες αναφέρεται πως τα μανιτάρια περιέχουνβιταμίνες του συμπλέγματος Β, Βιταμίνη C και D. Περιέχουν ασβέστιο, σίδηρο και φώσφορο, απαραίτητα για την σωστή λειτουργία του οργανισμού και την υγεία.
Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες η κατανάλωση μανιταριών ενισχύει την άμυνα του οργανισμού. Αυξάνουν την παραγωγή IL-1 και 2, της ιντερφερόνης, μειώνουν την ανάπτυξη νεοπλασμάτων και παρουσιάζουν αναλγητικά, αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδη αποτελέσματα. Επιπλέον, μειώνουν την αρτηριακή πίεση και την ολική χοληστερόλη.
  • Καρκίνος:
Τα πιο πρόσφατα δεδομένα αναφέρουν την προστατευτική δράση από την κατανάλωση μανιταριών σε διάφορες μορφές καρκίνου όπως στομάχου, ωοθηκών, πνεύμονα, προστάτη και ήπατος. Η αντι-νεοπλασματική τους δράση, κυρίως σε ανθρώπινες κυτταρικές σειρές, οφείλεται στους πολυσακχαρίτες που βρίσκονται σε ποικιλία μανιταριών. Οι πολυσακχαρίτες αυτοί βρίσκονται σε μορφή β-γλυκανών και φάνηκε από κλινικές δοκιμές πως βελτιώνουν την κυτταρική ανοσία, μέσω της ενεργοποίησης των Τ-βοηθητικών κυττάρων και της παραγωγής ιντερφερόνης-γ και ιντερλευκινών. Επίσης, διεγείρουν την δραστηριότητα των φονικών κυττάρων ΝΚ και την γονιδιακή σύνθεση του ενζύμου συνθετάση του νιτρικού οξειδίου.
Είναι πολύ νωρίς για να πούμε με βεβαιότητα με τι ρυθμό μειώνεται η ανάπτυξη του όγκου με την κατανάλωση μανιταριών, αφού οι κλινικές μελέτες σε ανθρώπους είναι περιορισμένες. Ωστόσο, ελπίζουμε πως πολύ σύντομα θα δοθούν αποτελέσματα από αρκετά ισχυρές μελέτες.
  • Αντιοξειδωτικά:
Τα μανιτάρια περιέχουν πολύτιμα αντιοξειδωτικά, επομένως προστατεύουν τον οργανισμό από διάφορες οξειδωτικές βλάβες. Η αντιοξειδωτική δραστηριότητα των μανιταριών σχετίζεται με τις πολυφαινόλες που περιέχουν. Επίσης το σελήνιο, οι βιταμίνες Α, Ε, C και η εργοθειόνη που περιέχουν, αποτελούν ισχυρά παραδείγματα αντιοξειδωτικών στη διατροφή μας. Επομένως, η κατανάλωσή τους ενισχύει τη φυσική άμυνα του οργανισμού απέναντι στις οξειδωτικές ρίζες.
  • Ανοσοπροστασία:
Η ρύθμιση των αμυντικών μηχανισμών έχει σαν αποτέλεσμα τη διαλεκτική καταστροφή βλαβερών ξενιστών. Η κατανάλωση μανιταριών διεγείρει τη λειτουργία των Τ-λεμφοκυττάρων και των φονικών κυττάρων του ανοσοποιητικού μας συστήματος, όταν υπάρχει ανάγκη για άμυνα. Αντίθετα, σε ήπιες καταστάσεις, όπου ο οργανισμός είναι ασφαλής, δεν επιτίθεται άσκοπα και δεν προκαλεί φλεγμονές, μεταλλάξεις και αλλοιώσεις.
Οι αντιμικροβιακές ιδιότητες των μανιταριών, που οφείλονται στη βελτίωση της έκκρισης των κυτοκινών, προάγουν την ασπίδα του οργανισμού ενάντια σε ξενιστές. Σε in-vitrο μελέτες αναφέρθηκαν αντι-ικές ιδιότητες από ορισμένα μανιτάρια, όπως των Agaricud Blazei και Βrassiliensis. Κάποια άλλα είδη μανιταριών μπορεί να μην σκοτώνουν τον ιό, αλλά ενεργούν κατά τα αρχικά στάδια της αναπαραγωγής τους.
  • Παχυσαρκία:
Αξιοσημείωτη ήταν η αναφορά πως η κατανάλωση μανιταριών μειώνει την επίπτωση της παχυσαρκίας. Τρόφιμο χαμηλό σε θερμίδες, που προάγει το αίσθημα της πλήρωσης, επειδή αποτελεί θαυμάσια πηγή φυτικών ινών. Το 80-90% της μάζας των μανιταριών είναι νερό και το 8-10% φυτικές ίνες. Επομένως, η καλύτερη πρακτική για να μειώσουμε την όρεξη μας, είναι η προσθήκη των θαυματουργών αυτών μυκήτων στο φαγητό μας.
  • Καρδιοπροστατευτικά:
Η μεγάλη συγκέντρωση καλίου που περιέχουν, μειώνει την πίεση του αίματος και παρουσιάζει καρδιοπροστατευτικά αποτελέσματα. Ένα μεσαίο σε μέγεθος μανιτάρι, περιέχει μεγαλύτερη ποσότητα καλίου από ό,τι μία μπανάνα, ή ένα ποτήρι χυμό πορτοκαλιού. Επίσης, περιέχει χαλκό, ο οποίος συμμετέχει σαν ασπίδα για πολλέςλειτουργίες του καρδιακού μυ.
  • Αρτηριακή Πίεση:
Τα μανιτάρια έχουν γεύση ‘umami’. Η λέξη αυτή είναι Ιαπωνική και αποτελεί την πέμπτη βασική γεύση μετά το αλμυρό, γλυκό, πικρό και ξινό. Περιγράφεται σαν σαρκώδης και πλούσια γεύση. Έρευνα του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ έδειξε ότι το μανιτάρι είναι ένα τρόφιμο ιδιαίτερα εύγευστο, χωρίς προσθήκη αλατιού και με ελάχιστη περιεκτικότητα σε νάτριο. Επομένως, με τη συχνή προσθήκη του σε τρόφιμα αντί για αλάτι, μπορεί να μειώσει την συνολική κατανάλωση νατρίου μέσα στην ημέρα.
  • Δυσλιπιδαιμία:
Εκτός από τις πολλές ευεργετικές ιδιότητες τους, χαρακτηρίζονται και από χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες και λιπαρά. Κατηγοριοποιούνται στην ομάδα τροφίμων μεχαμηλή περιεκτικότητα σε ολική χοληστερόλη, επομένως είναι κατάλληλα για κατανάλωση από δυσλιπιδαιμικούς ασθενείς.
  • Αντι-διαβητικά:
Συγκεκριμένοι πολυσακχαρίτες, που παράγονται από τα μανιτάρια έχουν αντιδιαβητικές επιπτώσεις, αφού μειώνουν την γλυκόζη του πλάσματος και ενισχύουν την ευαισθησία σε ινσουλίνη. Επιπλέον μειώνουν τα τριγλυκερίδια, την LDL και την ολική χοληστερόλη σε διαβητικά κλινικά μοντέλα με ζώα, ενώ αυξάνουν την HDL χοληστερόλη. Ο γλυκαιμικός τους δείκτης είναι κοντά στο μηδέν.
  • Άλλα:
Εκτός από τα παραπάνω, φάνηκε πως ανακουφίζουν από το άσθμα, το βήχα και ενοχλήσεις στους βρόγχους, ενισχύουν νευρικά ερεθίσματα, βελτιώνουν τον μεταβολισμό, προάγουν τη μεταβολική ισορροπία και τη μεταφορά θρεπτικών ουσιών στα κύτταρα και σε ιστούς -στόχους.
Επιπλέον, περιέχουν το 29% της συνιστώμενης πρόσληψης σε ριβοφλαβίνη και το 27% σενιασίνης. Αποτελούν άριστη πηγή παντοθενικού οξέος και βιοτίνης. Είναι από τα λίγα φυσικά τρόφιμα με πλούσια περιεκτικότητα σε βιταμίνη D. Με την έκθεση των μανιταριών στο ηλιακό φως, κατά τη διαδικασία της ξήρανσης, τα μανιτάρια ενισχύονται σε περιεκτικότητα με βιταμίνη D, βασικό συστατικό για την καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.
Οι λεκτίνες των μανιταριών αναφέρεται από τους επιστήμονες πως ρυθμίζουν την παραγωγή των ανοσοποιητικών πρωτεϊνών. Επίσης, έχουν αντι-πολλαπλασιαστικές ιδιότητες και αναστέλλουν τον ιό ανοσοανεπάρκειας τύπου 1 (HIV-1). Είναι γνωστό πως οι λεκτίνες έχουν σταθερές ιδιότητες και δεν αλλοιώνονται με την επεξεργασία των μανιταριών.
Τέλος, σε σύγκριση με άλλα λαχανικά, είναι πλούσια σε φώσφορο και ψευδάργυρο. Λίγα είναι τα δεδομένα που αναφέρουν κλινικά προβλήματα από την κατανάλωση μανιταριών στο αίμα, στους νεφρούς, στον μεταβολισμό της γλυκόζης, των λιπιδίων και στο ήπαρ. Αλλεργικά προβλήματα αναφέρθηκαν από τους σπόρους μανιταριών, αλλά μόνο σε εμπόρους μανιταριών και μόνο στην Ιαπωνία.
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory