Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Πέμπτη, 12 Απριλίου 2012

Φορητή βιβλιοθήκη .

Αυτό το αυτοκίνητο μετατράπηκε σε βιβλιοθήκη, που πραγματοποιούνται στην Αργεντινή, είναι ένα χάρμα οφθαλμών. Καλλιτέχνης Ραούλ Lemesoff πήρε ένα παλιό Ford Falcon 1979, ένας δημοφιλής τρόπος μεταφοράς μεταξύ των στρατιωτικών δυνάμεων της εποχής του, και τη μετέτρεψε σε μια κινητή βιβλιοθήκη που διαμορφώνεται όπως μια δεξαμενή. Φορητή έργο του με τίτλο De Άρμα Instrucción Masiva, μεταφράζεται ως όπλο της μαζικής χρήσης, περιπλανιέται στους δρόμους του Μπουένος Άιρες, επιτίθεται με τους ανθρώπους της γνώσης - get it? Ανά πάσα στιγμή η δεξαμενή είναι γεμάτη με πάνω από 900 βιβλία, και είναι ως Lemesoff λέει "συμβολή για την ειρήνη μέσα από τη λογοτεχνία."
φορητή δεξαμενή-βιβλιοθήκη-Αργεντινή-2
φορητή δεξαμενή-βιβλιοθήκη-Αργεντινή-3
φορητή δεξαμενή-βιβλιοθήκη-Αργεντινή-4
φορητή δεξαμενή-βιβλιοθήκη-Αργεντινή-5
φορητή δεξαμενή-βιβλιοθήκη-Αργεντινή-6
φορητή δεξαμενή-βιβλιοθήκη-Αργεντινή-9

Ξέρει να πυροβολεί .

Παράξενοι κάτοχοι τσιγάρων .

τσιγάρο holders01 Παράξενα κάτοχοι τσιγάρο
τσιγάρο holders02 Παράξενα κάτοχοι τσιγάρο
τσιγάρο holders03 Παράξενα κάτοχοι τσιγάρο
τσιγάρο holders04 Παράξενα κάτοχοι τσιγάρο
τσιγάρο holders05 Παράξενα κάτοχοι τσιγάρο
τσιγάρο holders06 Παράξενα κάτοχοι τσιγάρο

Τα κόκκινα αυγά του Πάσχα η Iστορία τους στους αιώνες..


Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι, Πέρσες, Ινδοί, όλοι πίστευαν ότι ο κόσμος ξεκίνησε από ένα τεράστιο αβγό. Το αβγό είναι σύμβολο νέας ζωής / ανανέωσης εδώ και αιώνες. Υπάρχουν μικροδιαφορές αλλά οι περισσότεροι λαοί με κάποιο τρόπο συσχέτισαν την αναγέννηση της φύσης (την άνοιξη) με το αβγό. Υπάρχει η λατινική φράση "Omne vivum ex ovo” που σημαίνει «Η ζωή προέρχεται από το αβγό» αλλά μύθοι πολύ πιο παλιοί, από τις αρχές τις ανθρωπότητας, από την αρχαία Ινδία, Πολυνησία, από το Ιράν, από την Ελλάδα, Εσθονία, Φινλανδία, κεντρική Αμερική, περιέγραψαν την αρχή του σύμπαντος μέσα από το σχήμα του αβγού.Το Πάσχα και η Άνοιξη είναι πολύ στενά συνδεδεμένα γεγονότα. Τα αβγά ήταν....H συνεχεια ΕΔΩ

Διαβάστε περισσότερα http://ektiesthisi.blogspot.com/2012/04/i.html#ixzz1rqXhFJ7l

Γυναίκα λάστιχο και γκομενάρα !

Γιατι ο Δείπνος της Μ.Πέμπτης λέγεται "Μυστικός"?

H λέξη μυστικός παράγεται από το “μύστης” και αυτό από το “μυώ”.
Άρα ο Δείπνος αυτός δεν έγινε κρυφά και απομονωμένα, αλλά για να αποκαλύψει, παρουσιάσει και διδάξει στους δώδεκα μαθητές Του ο Κύριος, ότι το μυστήριο της Σταυρικής Του Θυσίας ήδη έχει συντελεσθεί.
Ο Δείπνος εκείνης της Πέμπτης λέγεται και είναι “ΜΥΣΤΙΚΟΣ”, διότι εμύησε ο Κύριος τους Μαθητές Του και διά των Μαθητών εμάς στη σωτήρια θυσία: Ιερούργησε ο ίδιος τη Σταυρική Θυσία του Γολγοθά. 
Με τον Μυστικό Δείπνο ο Χριστός με τρόπο ασύλληπτο από τον ανθρώπινο νου και την κοινή λογική, 
προλαβαίνει τα γεγονότα της προδοσίας, της Δίκης, των Παθών, του Γολγοθά και της Θυσίας πάνω στον Σταυρό.
Και τα προλαμβάνει διότι είναι παρόντα στην τροφή του Παναγίου Σώματος και του Τιμίου Αίματος Του… “Φάγετε από το Σώμα μου”, τους λέγει, “και πίετε από το Αίμα μου”. Είμαι το “Εσφαγμένο Αρνίον”. Για να μας ομιλεί έτσι ο Κύριος, σημαίνει ότι η Θυσία έχει ήδη συντελεσθεί και συνεχίζει με την δική μας Θεία Λειτουργία να συντελείται!

Διαβάστε περισσότερα http://ektiesthisi.blogspot.com/2012/04/blog-post_12.html#ixzz1rq7hR9R2

Ο γύρος του θανάτου στο παρελθόν .

τοίχους του death01 Amazing Τείχη του Θανάτου
τοίχους του death03 Amazing Τείχη του Θανάτου
τοίχους του death08 Amazing Τείχη του Θανάτου
τοίχους του death10 Amazing Τείχη του Θανάτου
τοίχους του death11 Amazing Τείχη του Θανάτου
τοίχους του death14 Amazing Τείχη του Θανάτου
τοίχους του death15 Amazing Τείχη του Θανάτου

Βογκητά και μουγκρητά .

Βογκητά και μουγκρητά

Ψεύτικα στήθη, ψεύτικοι γλουτοί, ψεύτικοι οργασμοί και τώρα ψεύτικα βογκητά...
Πιστεύουμε οι κακομοίρηδες ότι τα μουγκρητά ικανοποίησης που βγάζει οφείλονται σε αυτά που της κάνουμε. Βογκάει χαρμόσυνα επειδή είσαι «killer» στο κρεβάτι, επειδή πέτυχες επιτέλους το περίφημο G-Spot ή γιατί τα προκαταρκτικά ζέσταναν τον φούρνο επικινδύνως ε; Αμ δε!
Ευτυχώς έχουμε την επιστήμη πλέον στο πλευρό μας. Νευροφυσιολογική έρευνα του University of Central Lancashire αποκάλυψε λοιπόν ότι οι ήχοι που παράγει η γυναίκα στο κρεβάτι δεν συνδέονται κατ' ανάγκη με την ικανοποίησή της ή τον οργασμό. Στην πραγματικότητα τα «μμμμμμ» της είναι πιο πιθανό να συμβούν κατά τη διάρκεια του δικού σου οργασμού!
Θες να μάθεις γιατί; Οι γυναίκες φαίνεται ότι αντιδρούν σεξουαλικά με αυτό τον τρόπο εξαιτίας μιας συνειδητής απόφασης να χειραγωγήσουν ερωτικά τον παρτενέρ τους (οποία έκπληξις ε;), να σε βοηθήσουν δηλαδή να τελειώσεις(!) βρε κουτό, ή επειδή έχουν ξεπατικώσει μια ιδεατή σεξουαλική συμπεριφορά που οφείλουν να μιμηθούν κατά τη διάρκεια της πράξης. Μια καλοστημένη πλεκτάνη δηλαδή που παίζουν για το δικό σου καλό... Πάντα!
Είτε το κάνει βέβαια για να ξυπνήσει το ζώο μέσα σου είτε απλώς παίζει τον ρόλο της στο μονόπρακτο που έχει στήσει, εσύ κράτα στο μυαλό σου ότι τα βογκητά της δεν συνδέονται απαραίτητα με την απόλαυση που της προσφέρεις. Και κόψε το γελοίο χαμόγελο ότι της άλλαξες τα φώτα! Είναι πολλές οι πιθανότητες να πρωταγωνιστείς -χωρίς να το ξέρεις- στη μαεστρικά ενορχηστρωμένη παράστασή της...

5 την ημέρα .


Τι σημαίνει το «5 a day»; Έτσι ονομάζεται ένα διεθνές πρόγραμμα δημόσιας υγείας που στόχο έχει την ενίσχυση της κατανάλωσης φρούτων και λαχανικών. Το «5 την ημέρα» αντιστοιχεί στο σύνολο των μερίδων σε φρούτα και λαχανικά που καλό είναι να καταναλώσει ένας μέσος άνθρωπος για να καλύψει τις βασικές τουλάχιστον ανάγκες του σε μικροθρεπτικά συστατικά, σύμφωνα με τις συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.
Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι σημαντικά στην καθημερινή μας διατροφή, γιατί περιέχουν σημαντικές βιταμίνες και μέταλλα, τα οποία είναι απαραίτητα ώστε το σώμα μας για λειτουργεί φυσιολογικά.
Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας των ΗΠΑ, αυξάνοντας την ποσότητα των φρούτων και των λαχανικών που καταναλώνουμε καθημερινά μπορούμε να μειώσουμε τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου και καρδιαγγειακών νοσημάτων. Επίσης, έχει υπολογιστεί ότι για κάθε μερίδα φρούτων ή λαχανικών που καταναλώνει κάθε μέρα κάποιο άτομο, υπάρχει μια μείωση της τάξης του 4% του κινδύνου για καρδιακή προσβολή.
Στην Ευρώπη, έχει υπολογιστεί πως η χαμηλή κατανάλωση φρούτων και λαχανικών οδηγεί σε εμφάνιση των καρδιαγγειακών νοσημάτων κατά 19-35%, του εμφράγματος κατά 12-23%, του καρκίνου του οισοφάγου και του στομάχου κατά 13-24% και του καρκίνο του πνεύμονα κατά 8-16%.
Για να φτάσει κανείς στο 5 την ημέρα πρέπει να καταναλώνει ποικιλία φρούτων και λαχανικών, τα οποία μπορεί να είναι είτε ξεχωριστά είτε να συνοδεύουν κάποιο πιάτο.
Το 5 την ημέρα περιλαμβάνει:
 • Φρέσκα φρούτα και λαχανικά
 • Κατεψυγμένα φρούτα και λαχανικά Φρούτα και λαχανικά σε κονσέρβα
 • Αποξηραμένα φρούτα, όπως σύκα, δαμάσκηνα, σταφίδες
 • Λαχανικά μαγειρεμένα, όπως φασολάκια, αρακάς, χόρτα
 • Λαχανικά που περιέχονται σε κάποιο πιάτο, όπως σούπες, σάλτσες
 • Χυμούς φρούτων και λαχανικών χωρίς ζάχαρη (προσοχή ο χυμός ανεξαρτήτου ποσότητας μετράει σαν μια μερίδα και αυτό γιατί δεν περιέχει φυτικές ίνες)
 • Όσπρια, τα οποία μετράνε ως μια μερίδα γιατί περιέχουν λιγότερα θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες από τα φρούτα και τα λαχανικά
Συμβουλές για να καταφέρετε το «5 την ημέρα»
 • Βάλτε στο πρωινό σας χυμό πορτοκάλι ή προσθέστε φρούτα στα δημητριακά σας.
 • Χρησιμοποιήστε λαχανικά στο σάντουιτς σας.
 • Καταναλώστε σαλάτες με φρέσκα και βραστά λαχανικά.
 • Συνηθίστε να τρώτε φρούτα σαν σνακ, όταν πεινάτε.
 • Καταναλώνετε καθημερινά ζεστές και κρύες σούπες λαχανικών.
 • Για γλυκό, προτιμήστε αποξηραμένα φρούτα και φρουτοσαλάτες.
Σούπες
Οι σούπες λαχανικών αποτελούν ένα πολύ υγιεινό πιάτο, αφού περιέχουν μια πληθώρα θρεπτικών συστατικών. Η ποικιλία των λαχανικών που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή τους οδηγούν σε διαφορετικό γευστικό, αλλά και διατροφικό περιεχόμενο κάθε φορά. Σχεδόν όλα τα λαχανικά ταιριάζουν στις σούπες, αλλά σύμφωνα μεκαταναλωτικές έρευνες οι περισσότεροι προτιμούν να προσθέτουν κρεμμύδια, ντομάτα, σπανάκι, μπρόκολο, καλαμπόκι, σέλινο, μανιτάρια και καρότα. Εάν στις σούπες προσθέσουμε όσπρια, τότε έχουμε σχεδόν ένα πλήρες γεύμα πολύ πλούσιο σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και υδατάνθρακες. Αλλά και σε επίπεδο γευματιδίου, υπάρχουν στο εμπόριο έτοιμες σούπες που συνδυάζουν διάφορες ποικιλίες λαχανικών και μπορούν εξίσου να σταθούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής.
Ο ζωμός της σούπας είναι πλούσιος σε υδατοδιαλυτά θρεπτικά συστατικά. Οι διάφορες σούπες εφοδιάζουν τον ανθρώπινο οργανισμό με μεγάλη ποικιλία βιταμινών, ιχνοστοιχείων και μετάλλων όπως σελήνιο, λυκοπένιο, χαλκό, σίδηρο, ψευδάργυρο, φολικό οξύ, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, βιταμίνη C, κάλιο, νάτριο, μαγγάνιο και φώσφορο.
Καθώς οι σούπες αποτελούνται στη βάση τους από λαχανικά, θεωρούνται πολύ καλή πηγήαντιοξειδωτικών συστατικών, τα οποία προστατεύουν ενάντια στη δράση των ελευθέρων ριζών οξυγόνου, που ευθύνονται για την εμφάνιση διαφόρων χρόνιων νοσημάτων.
Οι σούπες βοηθάνε σημαντικά στην κάλυψη του 5 την ημέρα, σε ανθρώπους που δυσκολεύονται να καταναλώσουν κάποια λαχανικά, όπως τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι. Ειδικά για τα παιδιά, οι σούπες συμβάλλουν στην πρόσληψη θρεπτικών συστατικών από λαχανικά, τα οποία αποκλείουν από τη διατροφή τους. Φυσικά αυτό ισχύει για όλους τους ανθρώπους που δεν καταναλώνουν καθημερινά λαχανικά. Αλλά και για τους ηλικιωμένους, που δυσκολεύονται να μασήσουν σκληρές τροφές, οι σούπες αποτελούν την καλύτερη επιλογή, ενώ παράλληλα δεν επιβαρύνουν την πεπτική τους λειτουργία. Μια σούπα αποτελεί την ιδανική επιλογή για το βραδινό τους γεύμα, ενώ διευκολύνει τον ύπνο τους.
Η σούπα είναι ένα πιάτο που ταιριάζει σε κάθε εποχή. Καταναλώνεται ζεστή, αλλά και κρύα το καλοκαίρι. Αποτελεί το πρώτο πιάτο σε ένα πλήρες γεύμα ή από μόνη της μπορεί να είναι κύριο πιάτο για μια πιο ελαφριά διατροφή. Είναι χαμηλή σε λιπαρά και μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους. Μπορεί να καταναλωθεί από όλες τις ομάδες ανθρώπων και να συμβάλλει στην προαγωγή της υγείας.

Είσαι εθισμένος στο σέξ ?Εχει περάσει πάνω από ένας χρόνος από τότε που συνέβη κι άκουσες ένα κάρο αστεία κι άλλες τόσες εκδοχές. Οταν όμως συνέβη, κανείς δεν μπορούσε να το πιστέψει. Ο δισεκατομμυριούχος και γυαλιστερός Tiger Woods παραδέχτηκε (χάρη σε μία εφημερίδα, ένα ατύχημα με το αυτοκίνητο και τον αξιοθαύμαστο χειρισμό ενός μπαστουνιού γκολφ από τη γυναίκα του) σαν ένας σεξομανής, ένας κατά συρροήν άπιστος. Μέσα σε λίγες εβδομάδες, ένας μικρός στρατός από 20χρονες πορνοστάρ, «συνοδούς» και πόρνες είχαν βγει για να πουν τη δική τους ιστορία για τις ώρες που πέρασαν πάνω στον Tiger Woods. Μετά από ένα γιγαντιαίο διαζύγιο και μείον μία σύζυγο, ο Woods είναι ελεύθερος να κυνηγήσει όποια τρύπα θέλει, είτε μία από τις 18 του γηπέδου του γκολφ είτε μία από τα 6 δισεκατομμύρια που κυκλοφορούν ελεύθερες στον κόσμο.
Το σκάνδαλο του Woods είχε σχεδόν ξεχαστεί, όταν ο Στρος-Καν, εξέχον μέλος της παγκόσμιας οικονομικής κοινότητας και πρόεδρος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, συνελήφθη μετά το βιασμό (δεν είναι γνωστό ακόμη αν ήταν απόπειρα ή ολοκληρωμένη πράξη) μιας Πορτορικανής καμαριέρας. Ενας άνθρωπος που -αν ήθελε- θα μπορούσε να είχε προσλάβει τις υπηρεσίες μίας, δύο ή δέκα εχέμυθων συνοδών πολυτελείας. Τι είχε στο μυαλό του;
Ο Michael Douglas και ο David Duchovny είναι κι αυτοί ανάμεσα στους εκατοντάδες επωνύμους, που έχουν κατηγορηθεί ως σεξομανείς. Το ίδιο ισχύει και για τον Jesse James, τον άντρα της Σάντρα Μπούλοκ. Αλλά τελικά μήπως η εξάρτηση από το σεξ δεν είναι παρά μία βολική δικαιολογία για να γεμίζεις terabyte πορνό τον υπολογιστή σου και να κερατώνεις τη γυναίκα σου;
Η εξάρτηση από το σεξ, ή παρορμητική-καταναγκαστική σεξουαλική συμπεριφορά (ΠΣΣ ή compulsive sexual behavior), ορίζεται ως η ανικανότητα να ελέγξεις τις σεξουαλικές σου ορμές. Οκέι, μπορείς να πεις αυτό που σκέφτεσαι: αυτό περιγράφει το 90% των ανθρώπων που ξέρεις. Αλλά οι αληθινοί σεξομανείς το πάνε ένα βήμα παραπέρα από τον τυπικό άντρα που το αίμα του βράζει.
«Ενας σεξομανής θα προσπαθήσει επανειλημμένα και παρορμητικά να συνδεθεί με άλλους μέσω απρόσωπης σεξουαλικής συμπεριφοράς» σου λέει ο Shabeer Ahmed Jeeva, ειδικός ψυχίατρος. Και πάλι μοιάζει με τους περισσότερους από τους φίλους σου; Γίνεται χειρότερο: «Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει χρόνιο αυνανισμό, ανώνυμο σεξ, το να εκθέτεις το σώμα σου για χρήματα, εξάρτηση από πορνό, σεξ χωρίς προφυλακτικό, ηδονοβλεπτικές συμπεριφορές, πορνεία…».
Η λίστα συνεχίζεται, αλλά έχεις πιάσει το νόημα. Βασικά, ο σεξομανής έχει πολύ περισσότερες εμμονές με το σεξ από τον μέσο άντρα. Σχεδόν παραλύει μπροστά του. Οπότε πριν πας τον κολλητό σου σε πρόγραμμα υποστήριξης, πρώτα δες τι δεν είναι σεξομανία.

Ανθρωπος του Σεξ
Η Elna McIntosh, πρόεδρος της SSASSERT (Sub Saharan Africa Society of Sexual Health Advisors, Educators, Researchers and Therapists) προειδοποιεί ότι δεν πρέπει να ονομάζουμε σεξομανή κάθε άπιστο επώνυμο και κάθε περίεργο έφηβο.
«Για να καταλάβουμε αν κάποιος έχει τάσεις σεξομανίας, ο επαγγελματίας θα πρέπει να είναι ανεκτικός σε ένα πλατύ εύρος σεξουαλικών συμπεριφορών» εξηγεί. «Υπάρχει ένα μακρύ παρελθόν παθολογοποίησης συμπεριφορών, που δεν είναι mainstream και που κάποιοι μπορεί να βρίσκουν ότι δεν είναι φυσιολογικές». Οπότε αγνόησε τον συντηρητικό γιατρό, που θέλει να στείλει τον τύπο από το λογιστήριο στην ψυχολογική υποστήριξη επειδή του αρέσει να φοράει τακούνια. Επειδή ο γιατρός δεν εγκρίνει κάτι τέτοιο, δεν πάει να πει ότι ο άνθρωπος είναι σεξομανής. Τουλάχιστον, όχι απαραίτητα.
«Ο κίνδυνος είναι να γίνει διάγνωση σεξομανίας, επειδή η συμπεριφορά κάποιου δεν ταιριάζει με τις νόρμες της κοινωνίας» σου λέει η McIntosh. Τέτοια παραδείγματα περιλαμβάνουν τον αυνανισμό, το στοματικό σεξ, την ομοφυλοφιλία, τον σαδομαζοχισμό ή την απιστία. «Αυτές οι συμπεριφορές δεν είναι απαραίτητα διαταραχές, παρορμητικές ή αποκλίνουσες».
Η προβληματική σεξουαλική συμπεριφορά επίσης δεν λογίζεται ως σεξομανία. «Τα σεξουαλικά προβλήματα είναι συνηθισμένα» συνεχίζει η McIntosh. «Οι άνθρωποι καμιά φορά κάνουν λάθη, συμπεριφέρονται παρορμητικά. Αυτό μπορεί να προκαλέσει προβλήματα σε μια σχέση, αλλά ξεπερνιέται με χρόνο, εμπειρία και σύντομη υποστήριξη».
Επίσης, απαλλάσσεσαι αν η συμπεριφορά σου ταιριάζει μέσα σε ένα συνολικό εξελικτικό πλαίσιο. «Οι έφηβοι, για παράδειγμα, μπορεί να αναπτύξουν εμμονή με το σεξ για μια περίοδο» σου λέει η McIntosh. «Στα πρώτα στάδια της αισθηματικής ανάπτυξης υπάρχει μία περίοδος, κατά την οποία η σεξουαλική συμπεριφορά μπορεί να πάρει καταναγκαστικά-παρορμητικά χαρακτηριστικά. Αυτό είναι κάτι φυσιολογικό στην αναπτυξιακή πορεία του ατόμου».
anoigma4_new.jpg
20
Ποσοστό των εξαρτημένων από το σεξ που είναι γυναίκες

Σεξομανία σε Κρίση
«Είχα πάντα αυτό που θεωρούσα φυσιολογικές ορμές, από τότε που είδα για πρώτη φορά πορνό στα 13 μου» λέει ο Αποστόλης Θ. «Από τότε, όμως, που απέκτησα broadband σύνδεση στο Ιντερνετ άρχισε να αυξάνεται, να καταλαμβάνει τη ζωή μου. Σε κάποια φάση έμεινα κλεισμένος στο σπίτι βλέποντας πορνό για 10 ώρες την ημέρα, ακόμη κι όταν η γυναίκα μου και τα παιδιά μου (που είναι στην ηλικία της εφηβείας) ήταν σπίτι. Από εκεί έφτασα να πηγαίνω με πόρνες, να βάζω επανειλημμένα τον εαυτό μου σε κίνδυνο για AIDS κι άλλα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Εκανα σεξ με ένα κάρο κόσμο που δεν ήξερα και για τον οποίο δεν ένιωθα καμία έλξη. Εχασα τη δουλειά μου, η γυναίκα μου με άφησε κι όλα αυτά εξαιτίας της ασταμάτητης ανάγκης μου για σεξ».
Η ιστορία του Αποστόλη δεν είναι τόσο τραβηγμένη αν είσαι ψυχολόγος ή συμμετέχεις σε ομάδες υποστήριξης. Ξέχνα τα ανέκδοτα για τον Tiger Woods: η σεξομανία είναι μία σκοτεινή, πολύπλοκη διαταραχή, που επηρεάζει κάθε πτυχή της ζωής σου. Ο ακαδημαϊκός κόσμος την ανακάλυψε το 1983, όταν ο ψυχολόγος Patrick Carnes έβγαλε ένα βιβλίο που λεγόταν Out of the Shadows: Understanding Sexual Addiction. Ηταν ο πρώτος που στήριξε δημοσίως την ιδέα ότι οι άνθρωποι μπορούν να εξαρτηθούν από το σεξ με τον ίδιο τρόπο που το κάνουν με το αλκοόλ και τα ναρκωτικά. Από τότε έχει χαρακτηριστεί σαν οτιδήποτε, από απλή εξάρτηση μέχρι ψυχοσεξουαλική αναπτυξιακή διαταραχή και ψυχαναγκαστική-καταναγκαστική διαταραχή.
Αλλά όποιο κι αν είναι το κλινικό της όνομα, η ΠΣΣ είναι βλαβερή όσο και μυστηριώδης. Ο,τι κι αν πιστεύεις, δεν υπάρχει θετική πλευρά σε αυτήν. Ο Jeeva εξηγεί ότι ο εξαρτημένος λαμβάνει λίγη ή και καθόλου ικανοποίηση από τη σεξουαλική πράξη, βομβαρδίζεται με αισθήματα ενοχών και ντροπής. Παρόλα αυτά, δεν μπορεί να ελέγξει τη συμπεριφορά του παρά τις αρνητικές επιπτώσεις. «Ενα από τα χαρακτηριστικά της ΠΣΣ είναι ότι έχει προοδευτική πορεία» σου λέει ο Jeeva. «Με άλλα λόγια, η προβληματική συμπεριφορά αυξάνει σε συχνότητα και ποικιλία, με ακραία αποτελέσματα».
Σου επιτίθεται η γυναίκα σου με ένα μπαστούνι του γκολφ ενώ προσπαθείς να ξεφύγεις με το αυτοκίνητό σου; Γι’ αυτούς που δεν είναι εξοικειωμένοι με την ΠΣΣ, αυτό ήταν το πιο παράξενο στη συμπεριφορά του Woods: σίγουρα ήξερε ότι θα τον έπιαναν κάποια στιγμή. Κι όμως, συνέχισε να βάζει σε κίνδυνο την καριέρα και την οικογένειά του.
Αυτή η πανίσχυρη ορμή τού να βάζεις τον εαυτό σου σε ολοένα και πιο επικίνδυνη θέση συμβαδίζει με αυτά που ξέρουμε για την ΠΣΣ. «Η σεξουαλική συμπεριφορά συνδέεται με συμπεριφορές ρίσκου» σου λέει ο Jeeva. «Ο άνθρωπος θα συμμετάσχει σε διάφορες σεξουαλικές καταστάσεις, παρότι κινδυνεύει να εκτεθεί σε διάφορους τομείς της ζωής του. Εκτός από τη ζημιά που μπορεί να γίνει στον προσωπικό και τον επαγγελματικό τομέα, μπορεί να βάλει τον πάσχοντα σε κίνδυνο για σωματική ή συναισθηματική βλάβη». Μετά υπάρχουν οι νομικές επιπλοκές, που μπορούν να προκύψουν όταν ο πάσχων εμπλέκεται με αγνώστους: επιδειξιμανία, άσεμνα τηλεφωνήματα και μερικές φορές ακόμα και ασέλγεια.
Αλλά το πρόβλημα δεν περιορίζεται σε απρεπείς ποσότητες απρεπούς σεξ. Παντού, το πιο κοινό πρόβλημα των σεξομανών είναι η πορνογραφία στο Διαδίκτυο. Ξεκινάει με λίγες φευγαλέες ματιές στο xvideos όταν η κοπέλα σου κάνει ντους κι εξελίσσεται σε ώρες μπροστά στον υπολογιστή κατεβάζοντας βίντεο, ποστάροντας φωτογραφίες και συμμετέχοντας στα αρμόδια chat rooms.
«Οι περισσότεροι από αυτούς που είναι εξαρτημένοι από το πορνό δεν θεωρούν τους εαυτούς του εξαρτημένους από το σεξ, γιατί δεν φτάνουν στο σημείο να κερατώσουν» σου λέει ο Jeeva. «Αλλά όταν η συμπεριφορά αυτή φτάνει να επηρεάζει τη ζωή τους, όταν φτάνουν να μένουν ξύπνιοι τη μισή νύχτα… αν δεν μπορούν να το σταματήσουν, τότε είναι εξάρτηση. Το Διαδίκτυο παρέχει ακριβώς αυτό που χρειάζεται ένας σεξομανής: άπειρο υλικό για να ταΐσει την εξάρτησή του, απομονωμένο περιβάλλον, εχεμύθεια και φοβερή ποικιλία που είναι διαθέσιμη οποτεδήποτε».
Ο Jeeva εξηγεί ότι, για έναν εξαρτημένο, αυτό μπορεί να έχει αποτέλεσμα το να πιαστεί στα πράσα από ένα μέλος της οικογένειάς του, να χάσει τη δουλειά του ή να χρεωθεί. «Γι’ αυτό η εξάρτηση από την πορνογραφία έχει χαρακτηριστεί σαν το κρακ της σεξομανίας».
anoigma1_new.jpg
70
Ποσοστό των σεξομανών που αναφέρουν σοβαρά προβλήματα με το γάμο ή τη σχέση τους. Το 40% αναφέρει απώλεια συντρόφου ή συζύγου
Σεξομανής στη Γωνία
Τα κακά νέα είναι ότι μπορεί να συμβεί στον καθένα και λειτουργεί όπως κάθε άλλη εξάρτηση. «Ενα υψηλό επίπεδο σεξουαλικής δραστηριότητας μπορεί να συμβεί με διάφορες παραμέτρους» σου λέει η McIntosh. «Το πιο πιθανό είναι να μου διαγνώσουν ΠΣΣ, αφού έχω εξετάσει όλες τις υπόλοιπες εναλλακτικές. Η ΠΣΣ μπορεί να εμφανιστεί μαζί με κάποιους τύπους μανίας και διπολικών διαταραχών. Μετά, ή ακόμα και παράλληλα, βρίσκεται η ψυχαναγκαστική-καταναγκαστική διαταραχή με σεξουαλικό περιεχόμενο, που είναι αρκετά συχνή».
Ο Jeeva είναι από τους πρωτοπόρους στην έρευνα για τη σύνδεση μεταξύ ΠΣΣ και τη Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής Ενηλίκων. «Οπως με τις περισσότερες εξαρτήσεις, οι πάσχοντες έχουν χαμηλά επίπεδα ντοπαμίνης, της ορμόνης της χαράς» σου λέει. «Αυτό είναι το χημικό του εγκεφάλου, που σε βοηθάει να συγκεντρωθείς και να απολαύσεις τις χαρές της ζωής». Η ντοπαμίνη επιδρά στα κέντρα ευχαρίστησης του εγκεφάλου κάνοντάς μας να αισθανόμαστε ευτυχισμένοι ή ευφορικοί. Μερικές ουσίες αυξάνουν τα επίπεδα ντοπαμίνης (ναρκωτικά, αλκοόλ, σεξ, καλό φαγητό, energy drinks) και το ίδιο μπορούν να κάνουν η εξουσία και τα χρήματα.
Ερευνητές από τις Ηνωμένες Πολιτείες ανακάλυψαν τεράστια αύξηση στον αριθμό των ανθρώπων που ζήτησαν βοήθεια για ΠΣΣ μετά την κατάρρευση της οικονομίας το 2008. Traders της Wall Street έχαναν τη δουλειά τους κι όμως, ξόδευαν μεγάλα ποσά για σεξ για να καταφέρουν να αντεπεξέλθουν.

Ψάξε Θεραπεία
Εξαιτίας του παράγοντα της ενοχής υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό εξαρτημένων, που δεν θα ζητήσει ποτέ βοήθεια. Αλλά γι’ αυτούς που το κάνουν, η θεραπεία βασίζεται σε ένα συνδυασμό ψυχολογικής υποστήριξης και φαρμακευτικής αγωγής και, ανάλογα πού θα απευθυνθείς, μια περίοδο αποχής. «Η θεραπεία ποικίλλει» σου λέει η Leandie Buys, σεξοθεραπεύτρια. «Τις περισσότερες φορές χρειάζεται συμπεριφορική θεραπεία, η οποία μαθαίνει στο σώμα και το μυαλό να αντιδρά διαφορετικά σε κάποια ερεθίσματα. Εγώ προτείνω να απέχει κάποιος από το σεξ για τουλάχιστον έξι εβδομάδες ενώ κάνει θεραπεία, αν και δεν χρειάζεται να μπει συγκεκριμένο χρονικό όριο, αφού κάθε άνθρωπος έχει τις δικές του ανάγκες και ανταποκρίνεται διαφορετικά στη θεραπευτική διαδικασία».
Ο Jeeva προσθέτει ότι η κινητοποίηση του κάθε ατόμου είναι σημείο-κλειδί για την αποθεραπεία. «Η παροχή φαρμακευτικής αγωγής για τη μείωση του άγχους, ψυχοθεραπεία και συμπεριφορικές τεχνικές για την αντιμετώπιση των ορμών;;;;. Το στίγμα της εξάρτησης από το σεξ μπορεί να εμποδίζει πολύ κόσμο να ζητάει βοήθεια, αλλά το πρόβλημα θεραπεύεται» συμπληρώνει.
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory