Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Σάββατο, 14 Απριλίου 2012

Τα τρένα της Αυστραλίας .


Η καταπληκτική Ευα Κουλάτοβα .

Τεράστιο μουσικό όργανο .

Πατινάζ σε 400 χιλ . πάγου .
Τα ομορφότερα ενυδρεία του κόσμου .

Βερολίνο Aquadom
Γεωργία Ενυδρείο
Ενυδρείο Ντουμπάι
Οκινάουα Churaumi Ενυδρείο
Δύο Ωκεανοί Ενυδρείο

Η ιστορία του σουτιέν .

20100823 istoria soutien1.jpg
Από την εποχή των κορσέδων και της διαφύλαξης με κάθε μέσο της γυναικείας τιμής, έχει περάσει, είναι αλήθεια, πολύς καιρός, κυριολεκτικά αιώνες! Μαζί τους έχει διανύσει μακρύ δρόμο, το ίδιο το σουτιέν, το κατεξοχήν «εργαλείο» εντυπωσιασμού από τις γυναίκες και υποταγής για τους άντρες. Είναι αδύνατο να μην πάει το μάτι σου, όπως είναι αδύνατο να μην γουστάρουν να σε προκαλέσουν.

Η αμοιβαία αυτή έλξη, υπήρχε ανέκαθεν. Μόνο που κοινωνικοί περιορισμοί, απομάκρυναν τα δύο φύλα από το να απολαμβάνουν το σεξ και τη ζωή… Στο πλαίσιο αυτό τα εσώρουχα έπαιξαν αρχικά ρόλο δυνάστη και στις μέρες μας ρόλο απελευθερωτή. Ας ξετυλίξουμε μαζί την ιστορία του σουτιέν.

1550: Εμφανίζεται για πρώτη φορά ο κορσές στις ανεπτυγμένες κοινωνίες της Ευρώπης. Αποτελεί το βασικό γυναικείο εσώρουχο και στόχο έχει να περιορίσει τις αντρικές παρεμβάσεις και… διεισδύσεις! Μπαίνει και βγαίνει εξαιρετικά δύσκολα και είναι μια σκέτη ταλαιπωρία για άνδρες και γυναίκες. Όμως αν φορεθεί έξυπνα, δίνει την ευκαιρία στις δεσποινίδες να σαγηνεύσουν με τα κάλη τους! Όπερ και εγένετο.

1829: Ο κορσές εξελίσσεται και κουμπώνει και από μπροστά. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στις γυναίκες να τον βγάζουν χωρίς βοήθεια. Έτσι αρχίζει δειλά δειλά η απελευθέρωση από τα δεσμά τους για γυναίκες και άντρες και καταφέρουν να γλιτώσουν την υστερία

1913: Γίνεται η πρώτη επίσημη εμφάνιση στη Νέα Υόρκη του σουτιέν, από τη σοσιαλίστρια Mary – Phelps Jacobs. Τα χαμηλά κοινωνικά στρώματα κοιτούν παγωμένα, ενώ οι μεγαλοαστές κυρίες σπεύδουν να το δοκιμάσουν και να το απολαύσουν. 

1935: Η Warners, αμερικανική εταιρία παραγωγής σουτιέν, ανακοινώνει τις τέσσερις βαθμίδες του: A, B, C, και D. Πρόκειται για μια διαβάθμιση, η οποία θα μείνει με μικρές αριθμητικές παραλλαγές, έως τις μέρες μας και θα υποδηλώνει το μέγεθος του γυναικείου στήθους.

1944: Βρετανίδες κυρίες, που βιώνουν την φρίκη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, αποφασίζουν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να φτιάξουν καινούργια βρακάκια από… αλεξίπτωτα που είχαν πέσει στην περιοχή τους. 

1968: Ο Gossard παρουσιάζει το αυθεντικό σύγχρονο wonder bra και προκαλεί κύματα θαυμασμού. Όχι μόνο από το γυναικείο, αλλά κυρίως από τον ανδρικό πληθυσμό. Οι φεμινίστριες ξεσηκώνονται και αποφασίζουν να προχωρήσουν μέχρι και στο κάψιμο των wonder bra. Ευτυχώς δεν βρήκαν πολλούς μιμητές.

1990: Η Madonna φοράει το cone bra του Jean Paul Gautier και καταφέρνει να κάνει την Blonde Ambition tour, να μείνει στην ιστορία. Πρόκειται για ένα wonder bra που κυριολεκτικά, βγάζει μάτι. (βλέπε photo)

1992: Άλλο ένα hit για το wonder bra, αυτή τη φορά μέσα από την καμπάνια “Hello Boys” της Eva Herzigoba. 

2007: Ο dr. Joanne Morgan παρουσιάζει το strapless wonder bra για κυρίες με υπέροχα και μεγάλα… μάτια! 

2009: Η Elena Bodnar εφευρίσκει ένα wonder bra που μπορεί να μετασχηματιστεί σε δύο μάσκες οξυγόνου! Γι’ αυτή την πρωτοποριακή ανακάλυψη, που μακάρι κανείς να μην χρειαστεί να αξιοποιήσει, κερδίζει την παγκόσμια καταξίωση, με κάποια δόση γέλιου, πάντως.

Πως να κλείσετε φθηνά αεροπορικά εισιτήρια .

Οι πτήσεις αργά τη νύχτα ή νωρίς το πρωί παρουσιάζουν όντως περισσότερες ευκαιρίες στα εισιτήρια. Αλλά μην παραλείψετε να δείτε και τις υπόλοιπες παραμέτρους. Θα είναι ανοικτό το μετρό την ώρα που θα φθάσετε; Ή θα πρέπει να πάρετε ταξί;

Σε πολλά από τα ταξίδια μας στο εξωτερικό, το μεγαλύτερο κόστος παραμένει το αεροπορικό εισιτήριο. Και σε μια τόσο δύσκολη οικονομική συγκυρία, δεν μας παίρνει να στεκόμαστε αδιάφοροι στις "ευκαιρίες" για μια καλύτερη τιμή.
1. Προγραμματίστε το ταξίδι σας νωρίς: Αν σκοπεύετε να πάτε κάπου όπου υπάρχουν τακτικές πτήσεις, να ξέρετε ότι συνήθως οι αεροπορικές κυκλοφορούν τα εισιτήρια περίπου 11 μήνες με ένα χρόνο πριν την εκτέλεση της πτήσης. Αν έχετε αποφασίσει πού και πότε θέλετε να πάτε, δεν έχετε κανένα λόγο να περιμένετε να κλείσετε μια θέση στο αεροπλάνο ένα μήνα πριν το ταξίδι σας. Κλείνοντας από την αρχή, μπορείτε να πετύχετε ακόμη και την μισή τιμή! Οι περισσότερες εταιρείες ενημερώνουν με e-mails για τα δρομολόγια και τις προσφορές τους, οπότε μπορείτε να γραφτείτε στην mailing list αυτής που εξυπηρετεί τον προορισμό που έχετε βάλει στόχο και να κινηθείτε γρήγορα, όταν λάβετε το πολυπόθητο μήνυμα.
2. Ποντάρετε στη τύχη: Αν είστε τόσο ελεύθερος από χρόνο και τόσο άνετος να φτιάξετε μια βαλίτσα και να φύγετε για οπουδήποτε οποιαδήποτε στιγμή, να ξέρετε ότι μπορείτε να βρίσκετε ευκαιρίες κάθε μέρα. Πολλές εταιρείες βγάζουν σε προσφορά τις θέσεις που μένουν κενές στις πτήσεις τους μια ή δύο μέρες πριν την αναχώρηση, αν εκτιμούν ότι δεν έχουν ελπίδα να τις γεμίσουν αλλιώς.
3. Μην ξεχνάτε τις πτήσεις charter: Φυσικά εξυπηρετούν μόνο συγκεκριμένους προορισμούς και μόνο συγκεκριμένες χρονικές περιόδους. Αλλά αν δεν σας νοιάζει και ιδιαίτερα το πού θα πάτε για διακοπές, τότε είναι εύκολο να βρείτε μια απίστευτη ευκαιρία της τελευταίας στιγμής.
4. Συνήθως οι καλές ευκαιρίες έρχονται στις πολύ πρωινές ή στις νυκτερινές πτήσεις: Προσοχή όμως! Υπολογίστε και τα έξοδα για το πώς θα πάτε στο αεροδρόμιο αναχώρησης και πώς θα φύγετε από το αεροδρόμιο του προορισμού. Αν, για παράδειγμα, δεν είναι ανοικτό το μετρό και πρέπει να πάρετε ταξί, πιθανότατα το συνολικό κόστος  να μην σας συμφέρει.
5. Επιλέξτε αεροπορική: Σε πολλές πόλεις υπάρχουν παραπάνω από ένα αεροδρόμια. Και δεν ταξιδεύουν όλες οι αεροπορικές προς το ίδιο. Αυτή που σάς δίνει καλύτερη τιμή, ίσως να σας προσγειώνει 100 χιλιόμετρα μακριά από τον πραγματικό σας προορισμό, ενώ μια άλλη με ακριβότερο εισιτήριο, να σάς αφήνει δίπλα. Ισχύει βέβαια και το αντίθετο: Μπορεί να ανακαλύψετε ότι σάς συμφέρει να πάρετε το φθηνό εισιτήριο που βρίσκετε για μια άλλη πόλη και να ταξιδέψετε από εκεί προς τον τελικό σας προορισμό με άλλο μέσο. Ειδικά αν δεν έχετε πρόβλημα με την διάρκεια του ταξιδιού, πολλές φορές θα βρείτε μεγάλες ευκαιρίες στον συνδυασμό αεροπλάνου με τρένο ή λεωφορείο.

Αντρες - γυναίκες : ποιός κερδίζει ?

Τα πλάνα της ταινίας "Mr & Mrs Smith", όπου Brad και Angelina γίνονται κουλουβάχατα, είναι ό,τι πιο κοντινό στον αέναο "πόλεμο των φύλων". Καλά, εντάξει, ας είμαστε λίγο πιο επιεικείς, εξαιρούνται μπαλντάδες και ούζι..!

1. Όποιος κι αν κρύβει "το ζώο μέσα του" (στο σεξ), τα πράγματα στα γατίσια χουρχουρίσματα είναι ξεκάθαρα: οι γυναίκες αγαπάνε τις γάτες περισσότερο από ότι οι άντρες (κι ενίοτε τις χαιδεύουν περισσότερο και συχνότερα από τη ράτσα των αρσενικών που έχουν στο κρεβάτι τους). Οι άντρες, πάλι, μπουνταλάδες όπως πάντα, λατρεύουν τις γυναίκες-γατούλες! Θύμα του ποδόγυρου, όπως πάντα..!
2. Αυτό δεδομένο είναι αμφιλεγόμενο μεν, αληθινό δε: για να προσανατολιστούν οι γυναίκες χρησιμοποιούν περισσότερο σημάδια και ορόσημα. Οι άντρες τα σημεία του ορίζοντα. Φυσικά οι μεν πρώτες ρωτάνε κια για οδηγίες, ενώ οι άντρες σχεδόν ποτέ (κι αν χαθούν, φταίει -ας πούμε- το γαμ****ο το Νέο Φάληρο που μετακινήθηκε και δεν είναι εκεί που ήξεραν..!).
3. Οι γυναίκες ζουν κατά μέσο όρο περίπου 6 χρόνια περισσότερο από τους άντρες (αν πας στα χωριά και κάνεις μια τσάρκα παρατηρώντας τους γηραιότερους ανθρώπους, εκεί που οι γιαγιάδες τιμούν τον άντρα που έχασαν και φοράνε μαύρα, θα μαυρίσει το μάτι σου στο πένθιμο μπλουζοφουστάνι).
4. Εδώ η μάχη είναι άνιση από το καλημέρα σας: οι άντρες χρειάζονται κατά μέσο όροέξι βασικά αντικείμενα στο μπάνιο τους: οδοντόκρεμα, οδοντόβουρτσα, αφρό ξυρίσματος, σαπούνι, ξυραφάκι και πετσέτα (παίζει να είναι βουτηγμένη από ξενοδοχείο του εξωτερικού). Οι γυναίκες χρησιμοποιούν 66 αντικείμενα (δεν τα απαριθμούμε τώρα γιατί θα ξημερωθούμε, άσε που θα χαθούμε στη μετάφραση...), εκ των οποίων ο άντρας μπορεί να αναγνωρίσει μόνο 18-20 από αυτά. Ύστερα από αυτό, κι αφού σε έχει συντρίψει κυριεύοντας το χώρο του μπάνιου, πιστεύεις πραγματικά ότι τελικά θα έχεις την όποια άποψη στη διακόσμηση του νέου σπιτιού σας;
5. Κάτι μυρίζει; Αν ναι, μάθε ότι οι μασχάλες των γυναικών μυρίζουν περισσότερο, αφού, εκτός από αλάτι και νερό, εκκρίνουν και γαλακτώδεις ουσίες, σε αντίθεση με τους άντρες που εκκρίνουν μόνο νερό κι αλάτι. Οι άντρες ιδρώνουν περισσότερο ψηλά στο στήθος.
6. Το αντρικό κρανίο είναι πιο σκληρό και δυνατό από το γυναικείο, γεγονός που ίσως ενισχύει το στερεότυπο ότι οι άντρες είναι ξεροκέφαλοι. Οι γυναίκες πάλι έχουν αγύριστο κεφάλι. Η σούμα; Σε αυτό το κοινό σας σπίτι βλέπω σύντομα να παίζεται κουτουλίδια!
7. Ενώ μέχρι τα 12 τα αγόρια και τα κορίτσια κλαίνε το ίδιο, στην εφηβεία -και εξαιτίας της διαφορετικής λειτουργίας τεστοστερόνης και προλακτίνης αντίστοιχα- το σκηνικό διαφοροποιείται, με τις γυναίκες να κλαίνε 60% περισσότερο από τους άντρες.
8. Στη γένεση της ερωτικής επιθυμίας του άντρα υπάρχει μεγαλύτερη συμμετοχή της αίσθησης της όρασης, ενώ στη γυναίκα υπάρχει μεγαλύτερη συμμετοχή της ακοής και της αφής. Το "χούφτωσ' την, χούφτωσ' την" του αείμνηστου Παπαγιαννόπουλου έχει τελικά και επιστημονική βάση.
9. Οι γυναίκες μεθάνε πιο εύκολα, γιατί έχουν σε μικρότερη ποσότητα το ένζυμο που διαλύει το αλκοόλ στο στομάχι. Έτσι, μια γυναίκα ιδίου βάρους και ύψους με έναν άντρα θα μεθύσει με λιγότερα ποτά. Εκτός κι αν οι γυναίκες είναι βορειοευρωπαίες. Αυτές πάλι -μάλλον είναι ανθεκτικότερο το σκαρί- για να κάνουν κεφάλι, μάλλον πρέπει να κατεβάσουν όλο το μπαρ, να ξεβρακωθούν στα Μάλια της Κρήτης, να πιουν ένα κασόνι μπύρες στο ξενοδοχείο κι αφού ξεράσουν στην πισίνα, τότε ίσως νιώσουν μεθυσμένες! 
10. Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου... Εχουμε και λέμε και αξιολογούμε τον ναρκισσισμό: οι άντρες κοιτάζονται κατά μέσο όρο στον καθρέφτη λιγότερη ώρα από ότι οι γυναίκες, αλλά περισσότερο από όσο παραδέχονται. Οι γυναίκες δεν κοιτάζονται μόνο στον καθρέφτη, αλλά σε οποιαδήποτε γυαλιστερή επιφάνεια: βιτρίνες, μαχαίρια, τοστιέρες, καράφλες..!
11. Σε σχέση με τον άντρα, η γυναίκα έχει το προνόμιο περισσότερων οργασμώνσε μία σεξουαλική επαφή (από 1 έως 5 συνήθω ς). ΟΚ, δεν είναι δίκαια πράγματα αυτά, αλλά τέτοια ώρα, τέτοια λόγια...
12. Οι άντρες αποκοιμιούνται πολύ πιο γρήγορα ύστερα από το σεξ κι αυτό οφείλεται σε μια χημική αντίδραση που γίνεται στον εγκέφαλό μας ύστερα από τον οργασμό. Οπότε, κορίτσια, μην βαράτε, μην γκρινιάζετε, δεν φταίμε εμείς, είμαστε "ελαττωματικό μοντέλο" από τον κατασκευαστή!
13. Τα κορίτσια αρχίζουν να χάνουν σταδιακά το ενδιαφέρον τους για τα παιχνίδια περίπου στην ηλικία των 12. Οι άντρες πάλι δεν το χάνουν ποτέ (χαβαλέδες, φάρσες στο γραφείο, Τζόκερ, gadgets, κλπ).

Τι είναι τα ανθρώπινα δικαιώματα ?

Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory