Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Παρασκευή, 20 Απριλίου 2012

Γαμήλια τελετή βατράχων στην Ινδία .

Αργεί ακόμη το καλοκαίρι ?

Τα ψηλότερα κορίτσια του πλανήτη .

Οι ψηλοί girls01 Ψηλότερα κορίτσια του κόσμου
Οι ψηλοί girls02 Ψηλότερα κορίτσια του κόσμου
Οι ψηλοί girls03 Ψηλότερα κορίτσια του κόσμου
Οι ψηλοί girls04 Ψηλότερα κορίτσια του κόσμου
Οι ψηλοί girls05 Ψηλότερα κορίτσια του κόσμου
Οι ψηλοί girls06 Ψηλότερα κορίτσια του κόσμου
Οι ψηλοί girls07 Ψηλότερα κορίτσια του κόσμου
Οι ψηλοί girls08 Ψηλότερα κορίτσια του κόσμου
Οι ψηλοί girls09 Ψηλότερα κορίτσια του κόσμου

Γυναίκες πυροσβέστες .


Αστείες στιγμές στις δημόσιες συγκοινωνίες .

Φοβερή έκλπηξη .

Που μας βοηθούν τα βότανα .


Αρωματίζουν το φαγητό μας, δημιουργούν πρωτότυπους γευστικούς συνδυασμούς, ενισχύουν τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά συγκεκριμένωντροφίμων και αποτελούν και πρώτη ύλη για μαγειρικά «πειράματα» στην κουζίνα μας…. Τι άλλο προσφέρουν όμως τα βότανα στην υγεία μας;
Τα βότανα και τα αρτύματα χρησιμοποιούνται από την αρχαιότητα και όχι τυχαία! Εκτός από τη γεύση και το άρωμά τους, η επιστήμη τηςδιατροφής σήμερα αναδεικνύει πλήθος θεραπευτικών ιδιοτήτων. Συγκεκριμένα, κάποιαβότανα και αρτύματα μπορεί και να συσχετίζονται με την προάσπιση της ψυχικής μας υγείας και την ενίσχυση της πνευματικής μας λειτουργίας.
Στον Ελληνικό κώδικα τροφίμων και ποτών υπάρχει η κατηγορία αρτυματικές ύλες: «Ως αρτυματικές ύλες νοούνται εκείνες που έχουν κατά κανόνα έντονη οσμή και γεύση και που η προσθήκη τους στα τρόφιμα αποσκοπεί στο να προσδώσει σ’ αυτά ιδιάζοντα χαρακτηριστικά, που βελτιώνουν τη γεύση τους και το εύληπτό τους». Εδώ ανήκουν λοιπόν -σύμφωνα με τον ορισμό- και τα μπαχαρικά. Η λέξη αρτύματα προέρχεται από την αρχαία ελληνική γλώσσα και αναφέρεται σε καθετί που προστίθεται στο φαγητό και το νοστιμίζει, είτε είναι μπαχαρικό είτε βότανο ή υγρό (κρασί, ξύδι, πιπέρι κ.λπ.).
Βότανα, σύμφωνα με το λεξικό της αγγλικής της Οξφόρδης, είναι τα φυτά των οποίων τα φύλλα ή οι μίσχοι και τα φύλλα χρησιμεύουν ως τροφή ή θεραπεία ή με κάποιον τρόπο, χάρη στη μυρωδιά ή το άρωμα τους. Βέβαια, η κοινή αντίληψη περιορίζει τα βότανα για συγκεκριμένη χρήση και όχι για απλή κατανάλωση. Για παράδειγμα, το νεροκάρδαμο ως σαλάτα είναι απλώς ένα λαχανικό. Αλλά σε μια συνταγή του 18ου αιώνα, όπου το σιγόβραζαν σε συνδυασμό με χόρτα και πορτοκάλια, το χρησιμοποιούσαν και το θεωρούσαν αναμφισβήτητα ως βότανο. Συνήθως ένα συγκεκριμένο βότανο/ άρτυμα είναι και σήμα κατατεθέν κάποιας χώρας και χαρακτηρίζει τα παραδοσιακά της φαγητά. Χαρακτηριστική είναι η γεύση του κάρυ στην Ινδική κουζίνα, της ρίγανης στην Ελλάδα και του τζίντζερ στην Ταϋλάνδη.
Οι άνθρωποι καταναλώνουν ένα ευρύ φάσμα τροφίμων και ουσιών, που τροποποιούν τη λειτουργία του κεντρικού νευρικού συστήματος. Οι ψυχοενεργές ιδιότητες αυτών των ουσιών αποδίδονται στην παρουσία ουσιών, τους μεταβολίτες. Οι μεταβολίτες είναι απαραίτητοι για να αυξήσουν την ικανότητα του φυτού να επιβιώσει. Πολλά από αυτά τα φυτοχημικά συστατικά μπορούν να ομαδοποιηθούν από τη χημική φύση των ενεργών μεταβολιτών σε αλκαλοειδή (καφεΐνη, νικοτίνη), τερπένια (ginkgo, ginseng, valerian, Melissa officinalis, φασκομηλιά) και φαινολικές ενώσεις (κουρκουμίνη, resveratrol, epigallocatechin-3-gallate, perforatum Hypericum, isoflavones σόγιας).
Γενικά, η βιβλιογραφία σχετικά με την αποτελεσματικότητά τους στην ανθρώπινη εγκεφαλική λειτουργία είναι κάπως διφορούμενη. Μέσα από ένα πλήθος πειραματικών και επιδημιολογικών μελετών, αναγνωρίζονται τα ευεργετικά αποτελέσματα μερικών φαινολικών ουσιών, που περιλαμβάνονται σε μπαχαρικά και καρυκεύματα. Συγκεκριμένα, παρατηρείται μείωση του κινδύνου εμφάνισης νευρολογικών παθήσεων. Τα στοιχεία από τις αντίστοιχες εργαστηριακές έρευνες απέδειξαν ότι η κουρκουμίνη, η κίτρινη χρωστική ουσία του κάρυ, προκαλεί κάποια δραστηριότητα στα εγκεφαλικά κύτταρα. Πρόσφατα στοιχεία αποκάλυψαν ότι οι χαμηλές συγκεντρώσεις του epigallocatechin-3-gallate, η σημαντικότερη κατεχίνη του πράσινου τσαγιού, προστατεύει τους νευρώνες από το οξειδωτικό στρες.
Χρησιμοποιώντας βότανα και αρτύματα, δίνουμε γεύση στο φαγητό μας, χωρίς να αυξάνουμε τις θερμίδες, ενώ παράλληλα είναι και ένας νόστιμος τρόπος μείωσης του αλατιού! Έτσι, τα άτομα που πρέπει να ακολουθούν μία διατροφή χαμηλή σε αλάτι, δηλαδή όσοι έχουν υψηλή αρτηριακή πίεση ή είναι νεφροπαθείς, μπορούν να χρησιμοποιούν τα βότανα και τα αρτύματα για να δίνουν γεύση στο φαγητό τους.
Παλιά, υπήρχε η προκατάληψη ότι τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά έπρεπε να χρησιμοποιούνται μόνο για ιατρικό σκοπό. Στην Αίγυπτο βρέθηκε πάπυρος του 1550 π.Χ. που καταγράφει περίπου 800 γνωστά βότανα, μπαχαρικά και μυρωδικά της εποχής. Πολλά χρόνια πριν, οι βοτανολόγοι και οι γιατροί της κινέζικης ιατρικής και οι πρακτικοί της Αγιουβέρδα, βάσιζαν τις περισσότερες θεραπείες τους σε συνδυασμούς βοτάνων και μπαχαρικών.
Γνωρίζουμε σήμερα ότι τα μπαχαρικά βοηθούν στην υγεία και την ευεξία. Πολλά από τα μπαχαρικά έχουν και αντιοξειδωτικές ιδιότητες και αντικαθιστούν τα διάφορα συντηρητικά που σε πολλές περιπτώσεις βλάπτουν την υγεία του ανθρώπου. Η υψηλή αντιοξειδωτική τους δράση ευνοεί την πνευματική υγεία και συμβάλλει στην επιβράδυνση της γήρανσης των εγκεφαλικών κυττάρων.
Η ισορροπία στη ψυχική μας υγεία και την καλή διάθεση απασχολεί πολλούς ανθρώπους σήμερα. Και αρκετοί είναι αυτοί που στρέφονται σε πιο «φυσικές» θεραπείες, όπως για παράδειγμα σε ένα ρόφημα από βαλεριάνα για χαλάρωση.
Παραδείγματα
Ginseng- Το παράγωγο της ρίζας Panax ginseng έχει χρησιμοποιηθεί για χρόνια στην Παραδοσιακή Ιατρική της Ανατολής και σήμερα αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα φυσικά φάρμακα. Τα ενεργά συστατικά του είναι οι ginsenosides, οι οποίες επιδρούν στη διάθεσή μας, στη μείωση της κόπωσης και συμβάλλουν στη βελτίωση της αντοχής και της ψυχολογικής ευημερίας.
Kava kava- Χρησιμοποιείτο ως ψυχοτροπικό ρόφημα για χιλιάδες χρόνια, στον Νότιο Ειρηνικό. Προέρχεται από την ξηρή ρίζα του θαλάσσιου kava (Piper methysticum) και οι μελέτες δείχνουν ότι έχει την ιδιότητα να προκαλεί ευφορία. Το Kava ήταν γνωστό και για τις μυοχαλαρωτικές του ιδιότητες, αλλά και για τις αγχολυτικές. Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι έχει επιπτώσεις στο κεντρικό νευρικό σύστημα, είτε με τη διέγερση των γάμμα-αμινοβουτυρικών όξινων δεκτών (GABA) είτε με την παρεμπόδιση της λήψηςNoradrenalin.
Βαλεριάνα- Η βαλεριάνα (officinalis Valeriana) προέρχεται από μία ρίζα που είναι γνωστή για τις ηρεμιστικές, αγχολυτικές και καταπραϋντικές της ιδιότητες. Το εκχύλισμα της ρίζας είναι ένας «αγωνιστής GABA» και χρησιμοποιείται συχνά για τη διαχείριση των αϋπνιών, της ανησυχίας, του στρες και της μυϊκής έντασης. Η βαλεριάνα περιέχει sesquiterpenes, valeric οξύ, iridoids (valepotriates), αλακαλοειδή, furanofuran lignans και ελεύθερα αμινοξέα όπως GABA, tyrosine, arginine και γλουταμίνη. Ο ακριβής μηχανισμός από τον οποίο αυτά τα ενεργά συστατικά λειτουργούν είναι άγνωστος, αλλά οι ερευνητές προτείνουν ότι ενεργούν συνεργικά, προκειμένου να παραγάγουν τις κλινικές απαντήσεις.
Ginkgo- Το extract προέρχεται από το Ginkgo biloba και χρησιμοποιείται στην Παραδοσιακή Κινεζική Ιατρική για περισσότερα από 500 χρόνια. Τα ενεργά συστατικά στο ginkgo περιέχουν φλαβονοειδή, τερπενοειδή και οργανικά οξέα. Αν και οι μηχανισμοί λετουργίας δεν έχουν κατανοηθεί πλήρως, οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι η ευεργετική του δράση σχετίζεται με τις αντιοξειδωτικές του ικανότητες. Το ginkgo συμβάλλει στην τόνωση της μνήμης, στη θεραπεία της άνοιας, στην αυξημένη συγκέντρωση. Επίσης, έχει την ικανότητα να μειώνει το άγχος, να βελτιώνει τη διάθεση και να βοηθά στις γνωστικές λειτουργίες, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις Alzheimer.
Σήμερα, λοιπόν, ξέρουμε ότι η φύση συμβάλλει όχι μόνο στη σωματική, αλλά και στην ψυχική μας υγεία. Όμως, η υπερβολή μπορεί να κάνει περισσότερη ζημιά και λιγότερο καλό… Τα περισσότερα βότανα ερευνώνται και η χρήση τους θα πρέπει να γίνεται με σύνεση και με την επίβλεψη των ειδικών.

5 μύθοι γύρω απο facebook .

Η εκρηκτική διάδοση και εξάπλωση του διαδικτύου, έχει συμβάλλει πλέον τα μέγιστα έτσι ώστε σχεδόν όλα τα νοικοκυριά, να έχουν και το δικό ηλεκτρονικό υπολογιστή, με σύνδεση στο διαδίκτυο φυσικά, και κατά συνέπεια στο facebook... 

Πιθανότατα έχετε έρθει αντιμέτωποι με μικρές ή μεγάλες φάρσες μέσω διαδικτύου, ή τουλάχιστον έχετε ακούσει για τέτοιες φάρσες... 

Πιθανότατα έχετε ακούσει αμέτρητες αλήθειες, αλλά και πάρα πολλές φήμες, που κάποιες από αυτές, αποτελούν απλά μύθους... 

Οι φήμες λοιπόν έχουν σκοπό να βλάψουν κάποιον η κάποια κατάσταση, αλλά μπορούν να κάνουν και το ακριβώς αντίθετο! 

φήμες facebook


Έτσι λοιπόν, εμείς σας παρουσιάζουμε 5 φήμες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και έχουν να κάνουν με το πασίγνωστο σε όλους μαςFacebook


1) Το Facebook θα αρχίσει να γίνεται σιγά σιγά συνδρομητικό! 

Σε συνέντευξη που έδωσε στο BusinessWeek ο Sheryl Sandberg δήλωσε πως δεν υπάρχει τέτοιος σκοπός της εταιρίας γιατί εάν γίνει συνδρομητικό το Facebook τότε θα μειωθούν οι λογαριασμοί. 

Επίσης ήδη από της διαφημίσεις και μόνο τα έσοδα είναι απλά τεράστια. 


2) Την ιδέα του Facebook, την έκλεψε ο Zuckerberg. 

Δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα. Κατά τα φοιτητικά του χρόνια στο Χάρβαρντ ο Zuckerberg, δημιούργησε μια ιστοσελίδα, το FaceSmash. 

Σε αυτήν την σελίδα μπορούσαν οι φοιτητές της σχολής να «ανεβάζουν» φωτογραφίες και να τις σχολιάζουν. Αυτός απλά το εξέλιξε στην σημερινή του μορφή. 


3) Η πώληση του Facebook σε άλλη εταιρία είναι πιθανή, γιατί η εταιρία που το διαχειρίζεται είναι υπερχρεωμένη! 

Πράγμα απίθανο... Η Microsoft κοστολόγησε το 2009 το Facebook στα 15 δισεκατομμύρια δολάρια! Οπότε καταλαβαίνετε και από μόνοι σας τι συμβαίνει... 


4) Το Facebook μας κάνει αντικοινωνικούς. 

Πραγματικά μια αστεία φήμη και ένας μύθος, που στα όρια του λογικού, δεν ισχύει. Το αντίθετο μάλλον αφού βρίσκει παλιούς φίλους και γνωστούς και μπορείς να βρεθείς μαζί τους. 

Εάν το χρησιμοποιήσουμε με μέτρο τότε η παραπάνω φήμη απλά δεν ισχύει! 


5) Τις φωτογραφίες σας και τα προσωπικά δεδομένα θα τα πάρει το Facebook και θα τα χρησιμοποιήσει για διάφορες διαφημίσεις ή καμπάνιες, χωρίς την άδεια σας. 

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει πραγματικά τίποτα και σίγουρα ούτε οι υπεύθυνοι της εταιρίας θέλουν να γίνει κάτι τέτοιο. 

Υπάρχουν πολλοί επικριτές που περιμένουν την ευκαιρία... τα κουτσομπολιά... καραδοκούν!
http://coolweb.gr/mithoi-fimes-facebook-diadiktio/
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory