Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Κυριακή, 6 Μαΐου 2012

Ηλίθιοι εγλκηματίες .

glupavi_kriminalci-0001
glupavi_kriminalci-0002
glupavi_kriminalci-0003
glupavi_kriminalci-0004
glupavi_kriminalci-0005
glupavi_kriminalci-0006
glupavi_kriminalci-0007
glupavi_kriminalci-0008

Tragik !

Το ακριβότερο ουίκι στον κόσμο αξίας 100.000 λιρών .Τα κατσίκια του βουνού .

Ποτέ μην εγκαταλείπεις .

Никога не се отказвай! Не спирай да се бориш !
Никога не се отказвай! Не спирай да се бориш !
Никога не се отказвай! Не спирай да се бориш !
Никога не се отказвай! Не спирай да се бориш !
Никога не се отказвай! Не спирай да се бориш !
Никога не се отказвай! Не спирай да се бориш !
Никога не се отказвай! Не спирай да се бориш !
Никога не се отказвай! Не спирай да се бориш !
Никога не се отказвай! Не спирай да се бориш !

Hi-tech τεχνική χαρίζει το φως σε τυφλούς


Ελπίδες σε τυφλούς να δουν ξανά δίνουν τα πρώτα πολύ καλά αποτελέσματα της κλινικής δοκιμής του ηλεκτρονικού εμφυτεύματος αμφιβληστροειδούς, που πραγματοποιείται στη Βρετανία.


Οι ειδικοί που αναπτύσσουν την πρωτοπόρο αυτή τεχνολογία ανακοίνωσαν ότι Βρετανοί ασθενείς στους οποίους εμφυτεύτηκαν τα ηλεκτρονικά μικροτσίπ ανέκτησαν τη «βασική δυνατότητα όρασης» λίγες εβδομάδες αφότου υποβλήθηκαν στην επέμβαση. Τα αποτελέσματα αυτά δίνουν περιθώρια αισιοδοξίας στους πάσχοντες από μελαγχρωστική αμφιβληστροειδοπάθεια, μια γενετική οφθαλμολογική ασθένεια που οδηγεί σε τύφλωση. Τα εμφυτεύματα της Retina Implant AG τοποθετήθηκαν σε δύο ασθενείς στα μέσα Απριλίου.

Οι ασθενείς μπόρεσαν να εντοπίσουν πηγές φωτός αμέσως μόλις ενεργοποιήθηκε το μικροτσίπ, ενώ περαιτέρω εξέτασή τους έδειξε ότι μπορούσαν να εντοπίσουν και λευκά αντικείμενα σε μαύρο φόντο.

Πάντα σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η εταιρεία που παράγει αυτά τα εμφυτεύματα, τα μικροτσίπ θα τοποθετηθούν στα μάτια ακόμα δέκα ασθενών, στο πλαίσιο της κλινικής έρευνας που πραγματοποιείται με επικεφαλής τον Τιμ Τζάκσον, χειρουργό αμφιβληστροειδούς στο King’s College Hospital, και τον Ρόμπερτ Μακ Λάρεν, καθηγητή Οφθαλμολογίας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που συμμετέχουμε σε αυτή την πρωτοποριακή τεχνολογία για εμφυτεύματα, αλλά και για το γεγονός ότι μπορούμε να πούμε πως αυτά είχαν επιτυχία στους πρώτους Βρετανούς ασθενείς. Τα οπτικά αποτελέσματα ξεπέρασαν τις προσδοκίες» αναφέρουν σε κοινή δήλωσή τους οι δύο επιστήμονες.

Ενας από τους ασθενείς που επωφελήθηκε από την πειραματική εφαρμογή των ηλεκτρονικών εμφυτευμάτων αμφιβληστροειδούς, που έχει διαστάσεις 3x3 χιλιοστά, είναι ο 60χρονος Ρόμπιν Μίλαρ από το Λονδίνο. «Από τότε που ενεργοποιήθηκε η συσκευή μπορώ να εντοπίσω φως και να ξεχωρίσω το περίγραμμα κάποιων αντικειμένων. Μάλιστα ονειρεύτηκα έντονα χρώματα πρώτη φορά ύστερα από είκοσι πέντε χρόνια, οπότε μέρος του εγκεφάλου μου που είχε αποκοιμηθεί ξύπνησε!» εξηγεί ενθουσιασμένος ο μουσικός παραγωγός.
Τα εμφυτεύματα αυτής της τεχνολογίας, που αποτελούνται από ένα μικροτσίπ αλλά και 1.500 ηλεκτρόδια που μπαίνουν κάτω από τον αμφιβληστροειδή, δοκιμάζονται εδώ και έξι χρόνια και στη Γερμανία, και οι κατασκευαστές τους σχεδιάζουν να ζητήσουν άδεια για εμπορική χρήση.

Τα φαγητά του μέλλοντος .

Τα 7 φαγητά που έρχονται από... το μέλλον

Η εξέλιξη του παγκόσμιου μενού έχει κι αυτή τις στροφές της. Αυτό που χθες ήταν άγνωστο ή ακόμα και απεχθές, μπορεί αύριο να είναι λαχταριστή και ζηλευτή λιχουδιά… Τι θα περιλαμβάνει άραγε, το πιάτο μας το 2030 σύμφωνα με τη Huffington Post;
  • Ντοματίνια με γονίδιο βασιλικού και μπλε μπανάνες
Σε 30 χρόνια από τώρα, οι φόβοι για τα αποτελέσματα της γενετικής μηχανικής θα μοιάζουν για πολλούς γραφικοί, όπως φαντάζει σήμερα (όχι βέβαια για όλους) η θεωρία ότι η χρήση φούρνου μικροκυμάτων προκαλεί καρκίνο. Το να τρώει κανείς γενετικά τροποποιημένα προϊόντα δε θα προσβάλει πια την πολιτική ορθότητα των λιχούδηδων.
Και αφού αλλάξουν με το πέρασμα των χρόνων διάφορα νομικά και ρυθμιστικά εμπόδια, θα έχουμε την εμφάνιση γαστριμαργικών μυαλών που χρησιμοποιούν τα όργανα της βιοτεχνολογίας για να πειραματίζονται τόσο με φρούτα και λαχανικά όσο και με τις γεύσεις και τα φαγητά.
Ένα παράδειγμα της παραγωγής του μελλοντικού τεχνολογο-γαστρονομο-αγρότη είναι τα ντοματίνια λεμονοβασιλικού. Ένας Ισραηλινός γενετιστής «εμβολίασε» ένα ντοματίνι με γονίδιο από το φυτό του λεμονοβασιλικού. Το αποτέλεσμα; Η συγκεκριμένη ντομάτα κέρδισε σε ένα «τυφλό» τεστ γεύσης, δηλαδή σε τεστ όπου όσοι έφαγαν δεν ήξεραν περί της τροποποίησης.
Για να είστε προετοιμασμένοι και να μη βρεθείτε προ απροόπτου, περιμένετε πάμπολλες νέες επιμειξίες και ετοιμαστείτε για μπλε μπανάνες ή πράσινα πορτοκάλια.
  • Χάμπουργκερ Βλαστικών Κυττάρων
Το 1932, ο Winston Churchill προέβλεψε ότι μέσα στα επόμενα 50 χρόνια, η ανθρωπότητα θα άρχιζε την κατανάλωση κρέατος από εργαστήριο. Ο επονομαζόμενος και ως Bulldog μετέπειτα Βρετανός πρωθυπουργός, έπεσε αρκετά έξω σε ό,τι αφορά στα χρόνια, αλλά τελικά, μάλλον θα δικαιωθεί με… καθυστέρηση. Είναι πολύ καλά τεκμηριωμένο ότι η εκτροφή του τριπτύχου αγελάδα–χοίρος–πρόβατο θέλει τεράστιες εκτάσεις γης και ποσότητες νερού, χώρια που όλη η κτηνοτροφική διαδικασία επηρεάζει την παγκόσμια θερμοκρασία. Στο μέλλον λοιπόν, θα έχουμε όλο και περισσότερα ψεύτικα κρέατα από φυτικές ίνες ή από μανιτάρι, ενώ θα έχουμε και χάμπουργκερ φτιαγμένο σε εργαστήριο βασισμένο σε βλαστοκύτταρα.
Οι άνθρωποι συνήθως έχουν μια αποστροφή προς κάθε εργαστηριακής προέλευσης «κρέας» και το δείχνουν. Αλλά μήπως δεν είναι αποκρουστικό, να μπουκώνεις τα ζώα με αντιβιοτικά και αυξητικές ορμόνες;
Το εργαστήριο, όχι μόνο θα βοηθήσει να προστατέψουμε τον πλανήτη Γη, αλλά θα επιτρέψει και στους χορτοφάγους να κάνουν barbeque χωρίς τύψεις, ενώ το burger «εργαστηρίου» θα προλαμβάνει και τα εμφράγματα που προκαλεί το «αυθεντικό». Οι «μηχανικοί» του νέου κρέατος θα αφαιρέσουν όλα τα λίπη που βουλώνουν αρτηρίες και θα τα αντικαταστήσουν με ωμέγα-3.
Tο ερχόμενο φθινόπωρο, ολλανδικό εργαστήριο θα κάνει τα αποκαλυπτήρια ενός πρωτότυπου burger βλαστοκυτταρικής προέλευσης στο «ελάχιστο» κόστος των 340.000 δολαρίων(!). Άρα, έχουμε καιρό ακόμα μέχρι να φτάσει στο μενού μας και να τιμάται λίγα ευρώ, αλλά πρέπει να βλέπουμε μπροστά: το φετινό ολλανδικό «τεχνητό» χάμπουργκερ θα αντιμετωπίζεται κάποτε όπως ο πρώτος υπολογιστής στην ιστορία.
  • Σούπα Egusi, Πίτσα Zanzibari, Χυμός Baobab
Αν μεγαλώσεις με κοτόπουλο Kung Pao και το τρως συνέχεια, στο τέλος θα το σιχαθείς. Στη συνέχεια θα ενθουσιαστείς με το Pad Thai. Έπειτα θα περάσεις μια φάση Pho, και τα γούστα σου μπορεί να μετακινηθούν προς καμποτζιανή, μαλαισιανή και ινδονησιακή μεριά.
Η όρεξη για εθνική γευστική εξερεύνηση δε σταματά. Τελικώς, όσοι έρχονται σε ντελίριο από την ανακάλυψη νέων γεύσεων, θα στρέψουν την προσοχή τους στην τελευταία σχετικά ανεξερεύνητη ήπειρο του πλανήτη από γαστριμαργικής πλευράς. Ετοιμαστείτε, γιατί γύρω στο 2030, αναμένεται έκρηξη γεύσεων και πιάτων από την υποσαχάρια Αφρική.
  • Το φιλέτο McCobia
Το 2000, ο μέσος Αμερικανός δεν γνώριζε τι είναι η τιλάπια. Μερικοί έφταναν να περνούν τη λέξη μέχρι και για περιγραφική αφροδίσιου νοσήματος. Το 2005, φιγούραρε στα βιβλία περί θερμίδων και διατροφής και το 2010 ήταν ήδη το πιο δημοφιλές ψάρι ιχθυοτροφείου σε όλη την Αμερική. Είναι αμέτρητοι οι υποψήφιοι για να διαδεχθούν αυτό το ψάρι, αλλά τα προγνωστικά μάλλον λένε ότι ο διάδοχός της θα είναι το ψάρι cobia (rachycentrum canadum).
Μεγαλώνει απίστευτα γρήγορα, 6 φορές πιο γρήγορα απ’ ότι ο σολομός. Προσαρμόζεται εύκολα σε συνθήκες αιχμαλωσίας – ιχθυοτροφείου, είναι λευκό και σαρκώδες κι έχει μια σχετικά ουδέτερη γεύση – σαν ένα είδος βακαλάου.
Ετοιμαστείτε λοιπόν για το φιλέτο McCobia, που πιθανότατα μέχρι το 2030, θα βρίσκεται ανάμεσα στις διατροφικές μας συνήθειες.
  • Ακρίδες ψητές και ακριδικά tacos
Οι εκ Βενεζουέλας ορμώμενοι τρώνε μυρμήγκια τηγανισμένα όπως εμείς τρώμε τηγανιτές πατάτες. Οι εκ Γκάνας τρώνε ψωμί που φτιάχνεται από τερμίτες. Η Ταϊλάνδη έχει πάνω από 15.000 εκτροφείς ακρίδων και το 70% του παγκόσμιου πληθυσμού καταναλώνει το χρόνο περισσότερα από 1400 έντομα.
Ποια είναι η πρώτη σας αντίδραση; Μήπως κάτι σαν «μπλιαχ»; Το 2012, το να τρώει κανείς έντομα στην Ευρώπη και στη Βόρεια Αμερική είναι ακόμα «αγώνισμα» σε τηλεοπτικά show αντοχής.
Αυτό ωστόσο αναμένεται να αλλάξει. Τα έντομα είναι υγιεινή τροφή, με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και βιταμίνες, χαμηλή σε λίπος και χοληστερόλη. Απαιτούν λιγότερο χώρο αποθήκευσης, λιγότερο νερό, ενώ είναι και φιλικότερα στο περιβάλλον σε σχέση με το φαινόμενο του θερμοκηπίου, που επηρεάζεται αρνητικά από την εκτροφή μεγάλων ζώων.
Μπορείτε πλέον, να αγοράσετε προς βρώσιν σκαθαράκια και ακριδοειδή. Στις ΗΠΑ, έχουν ήδη αρχίσει να εμφανίζονται στα μενού γνωστών εστιατορίων (π.χ. στο José Andrés, που πέρυσι κέρδισε το διαγωνισμό για τον σεφ της χρονιάς «James Beard», σερβίρονται tacos με ακρίδες). Ήδη επιχειρηματίας του Σικάγο σχεδιάζει να φέρει εγγύτερα τους Αμερικάνους στην κατανάλωση εντόμων επενδύοντας στην εντομοφαγία.
Δεν το πιστεύετε με τίποτα; Μήπως θα το πιστέψετε αν μάθετε ότι το 19ο αιώνα, ο αστακός θεωρούνταν οπτικά τόσο αποκρουστικός, που μερικές πολιτείες των ΗΠΑ είχαν νομοθετήσει να μην δίνεται σε κρατούμενους παρά μόνο 1 φορά την εβδομάδα;
  • Φύκια
Οι ωκεανοί καλύπτουν το 70% της επιφάνειας της Γης, ωστόσο αποφέρουν μόλις το 2% του φαγητού μας. Μεγάλο κρίμα. Κι αυτό, όχι γιατί δεν έχουμε κάνει καλή δουλειά στο ζήτημα ψάρεμα και ιχθυοτροφείο, αλλά γιατί δεν τρώμε τα φύκια!
Τα φύκια είναι διατροφικά πλούσια, πολύ χαμηλά σε λιπαρά, ενώ η ανάπτυξή τους γίνεται με «υπερηχητική» ταχύτητα. Η φαιοφύκη μεγαλώνει από 2,7 έως 3,6 μέτρα σε 3 μήνες, χωρίς φρέσκο νερό, αποψίλωση ή λίπασμα. Ένας υποστηρικτής της στροφής στα φύκια εκτιμά ότι μονάχα το 1% της συνολικής έκτασης των ωκεανών –μια περιοχή δηλαδή ίση σε έκταση με την πολιτεία Washington στις δυτικές ΗΠΑ, φτάνει για την καλλιέργεια φυκιών ίσης ποσότητας με όλη την παγκόσμια παραγωγή φυτών που παράγονται ως φαγώσιμα σε όλη τη Γη.
Τα φύκια έχουν εδώ και χρόνια γίνει μέρος των ασιατικών πιάτων, ωστόσο Αμερική και Ευρώπη δεν έχουν ακολουθήσει αυτόν τον δρόμο. Τουλάχιστον όχι ακόμα. Ήδη ανάμεσα στους χορτοφάγους αρχίζει να δημιουργείται ένα ρεύμα «φυκόφιλων», ενώ μικροί και μεσαίοι επιχειρηματίες αρχίζουν τους πειραματισμούς με φυκογεύσεις -noodles και μπάρες από φύκια, tortilla chips με γεύση από φύκι κλπ.- και τις ρίχνουν στην αγορά. Ετοιμαστείτε στο εγγύς μέλλον να λάβετε ιδία γνώση της ποικιλότητας της χλωρίδας της θάλασσας…
  • Ανδρακλή
Η ανδρακλή είναι απαλή (ελαφρά πικάντικη, λιγάκι λεμονοειδής) με φύλλα σαν κουπιά που είναι τραγανά και ελαφρώς γλοιώδη. Έχει θεσπέσια γεύση με αλάτι θαλάσσης και ελαιόλαδο, σε στυλ σοτέ σαν σπανάκι, και κάνει μια καταπληκτική σάλτσα πέστο (αντί για βασιλικό). Τη λάτρευε μέχρι και ο Γκάντι (επρόκειτο για την αγαπημένη του πρασινάδα). Πρόκειται για αγριόχορτο και θεωρείται ευρέως ως εχθρός των καλλιεργητών, ειδικά στην Αμερική.
Σε αντίθεση με τα περισσότερα αγριόχορτα, που αποτελούν αντικείμενο συλλογής, η ανδρακλή προορίζεται για μεγάλα πράγματα. Γεύση και υφή δεν είναι οι βασικοί λόγοι που το συγκεκριμένο προϊόν έχει μέλλον. Το αγαπημένο χορταράκι του Μαχάτμα Γκάντι έχει έξι φορές περισσότερη βιταμίνη Α από το σπανάκι, εφτά φορές περισσότερη καροτίνη βήτα από τα καρότα, ενώ περιέχει και περισσότερα ωμέγα-3 σχεδόν από κάθε άλλο λαχανικό με φύλλα. Έχει λοιπόν, όλα τα εχέγγυα για το άλμα στην Α’ Κατηγορία των γαστριμαργικών συνηθειών…
Πηγή: clickatlife.gr


Που κάνει καλό το σκόρδο ?

Το σκόρδο είναι ένα από τα παλαιότερα φαρμακευτικά φυτά. Η ύπαρξή του έχει συνδεθεί με την καταπολέμηση των ασθενειών της καρδιάς, την μείωση της πίεσης αλλά και με την καταπολέμηση του κρυολογήματος! 

Οπότε τέρμα τα φάρμακα! Καταναλώστε σκόρδο! 

θεραπευτικές ιδιότητες σκόρδουΟι θεραπευτικές ιδιότητες του σκόρδου δεν είναι κάτι νέο. Σανσκριτικά κείμενα, αναφέρουν την ύπαρξη και χρήση του στη Ινδία, πριν από 5000 χρόνια. 

Οι Κινέζοι επίσης, χρησιμοποιούν το σκόρδο, εδώ και 3000 χρόνια ως φάρμακο! Μπορεί ο Αλεξάντερ Φλέμινγκ 1928, να ανακάλυψε την πενικιλίνη, το σκόρδο όμως κατέχει την πρώτη θέση ως το ποιο αρχαίο φάρμακο! 

Αρκεί να αναφέρουμε πως στο Α’ Παγκόσμιο πόλεμο, οι γιατροί των «Συμμαχικών» δυνάμεων, χορηγούσαν σε κάθε στρατιώτη, μια σκελίδα σκόρδο την ημέρα. 

Τους ανάγκαζαν να την καταπιούν όπως ένα χάπι! Βέβαια γνώριζαν την πολύτιμη φαρμακευτική δύναμη του σκόρδου. 

Που κάνει καλό το σκόρδο λοιπόν;

που κάνει καλό το σκόρδοΒασικά, το σκόρδο, κάνει μόνο καλό! 

Βέβαια, όλη η σύγχρονη έρευνα έχει επικεντρωθεί στην ιδιότητα του σκόρδου, να ελαττώνει την χοληστερίνη και την αρτηριακή πίεση. 

Επίσης, προστατεύει από εγκεφαλικά επεισόδια και καρδιακές παθήσεις. 

Επιστήμονες ανακάλυψαν πρόσφατα, ότι το σκόρδο μπορεί να αποτρέψει την δημιουργία θρόμβων στα αγγεία μας! 

Τακτική κατανάλωση ομού σκόρδου, τονίζουν οι επιστήμονες, δημιουργεί έναν «μανδύα» προστασίας ενάντια σε μικρόβια και ιούς! 

Η αντιβακτηριδιακή του δράση ανακαλύφθηκε στις αρχές του 19ου αιώνα κατά την διάρκεια ενός λοιμώδους πυρετού στην Αγγλία. 

Ερευνητές ανακάλυψαν ότι αυτοί που καταναλώνουν σκόρδο, ακόμα και εάν αρρωστήσουν, θα είναι σε θέση να ανακάμψουν πολύ πιο γρήγορα από αυτούς που δεν καταναλώνουν! 

Μια σκελίδα σκόρδου την ημέρα , καλύπτει τις ανάγκες του σώματος μας σε βιταμίνες Α, Β, Γ , καθώς και ένα ευρύ φάσμα ανόργανων συστατικών, όπως το μαγνήσιο, σελήνιο, ιώδιο, κάλιο, σίδηρο, ασβέστιο και ψευδάργυρο. 

Στον αντίποδα, το σκόρδο μπορεί να προκαλέσει σε κάποιους καούρες ή μετεωρισμούς. Για αυτόν τον λόγο, τα φαρμακεία έχουν συμπληρώματα διατροφής από σκόρδο, το οποίο σε ένα δισκίο, σας υπερκαλύπτει σε ανάγκες, αποφεύγοντας έτσι την έντονη μυρωδιά! 

Σκόρδο και μαγειρική

σκόρδο και μαγειρικήΤέλος, όσον αφορά την μαγειρική, καλό θα ήταν να μην το αφήνετε να βράσει ή να ψηθεί πολύ, γιατί χάνει τα συστατικά του. Πέντε λεπτά πριν τραβήξετε το φαγητό από την φωτιά, προσθέστε όσο σκόρδο θέλετε! 

Παρά την άσχημη μυρωδιά του, τοσκόρδο είναι ένα πολύτιμο φάρμακο. Εάν καταφέρουμε και το βάλουμε στην διατροφή μας 3-4 φορές την εβδομάδα, θα έχουμε πάντα ενισχυμένη την άμυνα του οργανισμού μας!
http://coolweb.gr/pou-kanei-kalo-to-skordo/

Ατυχος ταξιτζής .

Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory